ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ostria30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
17/05/2005, 11:41:05

.

συγχαρητηρια φιλε μου Πανειε για το θεμα που επελεξες, αλλα και για τον τροπο που το προσεγγιζεις!

συμφωνω απολυτως με οσα ειπες, και θα προσθεσω πληροφοριες σε αυτα στην πορεια του τοπικ.

για την ωρα επικεντρωνομαι σε μια σου φραση:

quote:

Ναι έχουν το καθένα από τα ΙΕΡΑ ΒΟΥΝΑ μας την δική τους προσωπικότητα ρωτήστε κάποιους που ασχολούνται και θα σας το πουν και εκείνοι.

ετσι ειναι!

το καθενα εχει το δικο του πνευμα!

αυτο εξηγει εν μερει και το γιατι ελκουν τον καθενα απο μας καποια βουνα περισσοτερο απο τα αλλα.

και δεν εννοω για την φυσικη ομορφια τους.

(στην Κρητη πχ με ελκει και με φορτιζει θετικα ενα βουνο χωρις καθολου δεντρα.

πετρα και χαμηλοι θαμνοι μονο, αλλα αποπνεει "μια ηρεμη δυναμη" και σε γαληνευει αν το περπατησεις.)

.

νασαι καλα!

.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

dim.karΜέλος
17/05/2005, 11:53:00
Και για του λόγου το αληθές, η κορυφή Προφήτης Ηλίας στον Όλυμπο.

Δημήτρης Καραγιάννης

17/05/2005, 12:03:47

quote:

Είμαι και εγώ από αυτούς που παίρνουν τα όρη και βουνά. Επειδή δίαβασα στην αρχή ότι θα ήθελες να επισκευτείς το όρος Παγγαίο θα μου επιτρέψεις να δημοσιεύσω μία φωτογραφία που έβγαλα τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Σε λίγες μέρες γυρίζω Ελλάδα και θα ξαναπάρω τα όρη και βουνά της περιοχής μου και θα "ξαναχτυπήσω" με νέες εικόνες και πληροφορίες για τα μέρη που επισκεύτηκα.

ψαξε για τις βραχογραφιες!!!

.

.

orfeas7Μέλος
17/05/2005, 12:20:59
Φίλε jonniebegood, 2 αποτυχημένες προσπάθεις μέχρι τώρα για της βραχογραφίες με μόνο οδηγό το βιβλίο του Γεωργίου Βογιατζή, "Οι βραχογραφίες του Παγγαίου".

Υπάρχουν δύο γνωστα μέρη στο Παγγαίο με βραχογραφίες. Το ένα είναι μέσα στο Φαράγγι του Αγγίτη κοντά στο χωριό Συμβολή και το άλλο είναι κάπου ψηλοτερα. Πάνω από την Αλιστράτη, κοντά στην Πρώτη - Ροδολίβος; Δεν θυμάμαι.

Μία άλλη τοποθεσία είναι σε βουνό κοντά στην πόλη της Καβάλας. Και εκεί απέτυχε η προσπάθειά μας. Θα προσπαθήσουμε πάλι αλλά αυτή την φορά θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε περισσότερες πληροφορίες από τον συγγραφέα μιάς και ένα πουλακι μου είπε ότι είναι κάτοικος ενός χωριού κοντά στο Παγγαίο!

Δεν έχει σημασία τι θέλουμε, ούτε τι μπορούμε... αλλά τι κάνουμε!

πάνειοςΜέλος
17/05/2005, 17:19:02
Καλησπερα σε ολους
Ορφεα να σαι καλα ομορφες φωτογραφιες απο ενα βουνο τοσο σπουδαιο με τοση ιστορια οσο λιγα στην ΕΛΛΑΔΑ μας.
Ευχομαι να συναντηθουμε καποτε αν το επιτρεψουν οι συνθηκες και να μας ξεναγησεις στα μονοπατια του ....
Περιμενουμε το επομενο ...χτυπημα σου
ΓΕΙΑ ΣΟΥ JBG
Πως θα μπορουσες να λειψεις απο αυτο το ταξιδι ....αλλωστε τα βουνα ειναι ενα θεμα που αγαπας πολυ απο οτι εχω καταλαβει...
Θα χρειαστουμε τις γνωσεις σου σχετικα με την χλωριδα που εχω συναντησει σε καποια σημεια αλλα δεν ξερω για τι φυτα προκειτε...
Α ρε μητσο.....οι ηθοποιοι λενε να πεθανω πανω στο σανιδι και εμεις ΄λεμε ....πανω στο σχοινι ....που σκαρφαλωσες βρε τρελοκομειο εκει;...
θανασης
Ξανθοπουλος
Πανειος

Ο μέγας ΠΑΝ δεν τέθνηκε..

dim.karΜέλος
17/05/2005, 20:38:24
Διόρθωση γιατί πρόσθεσα ένα κόμμα και τα links δεν βγαίνουν: http://www.fhs.gr/gr/epitropes/epitropes/prostasia.gif http://www.selas.org/phpBB2/viewforum.php?f=11 και http://www.fhs.gr/gr/forum/viewforum.php?f=9
Ntavelis666Μέλος
17/05/2005, 23:44:27
«Ω Φύσι, παμμήτειρα θεά, πολυμήχανε μήτερ,
Ουρανίη, πρέσβειρα, πολύκτιτε δαίμον, άνασσα,
Πανδάματορ, αδάμαστε, κυβερνήτειρα, παναυγές,
Αυτοπάτορ, απάτορ, άρσεν, πολύμητι, μεγίστη
Πάντων μέν συ πατήρ, μήτηρ, τροφός ηδέ τιθηνός
Αιδίη, κινησιφόρος, πολύπειρε, περίφρον
αενάω στροφάλιγγι θόον ρύμα δινεύουσα.»

Ω ΘΕΑ ΦΥΣΗ, ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗ, ΜΗΤΕΡΑ, ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ, ΣΕΒΑΣΤΗ ΘΕΑ ΠΟΥ ΚΤΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ, ΕΣΥ ΔΑΜΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΙΣΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ, ΕΣΥ ΚΥΒΕΡΝΑΣ, ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΗ...ΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ, ΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΒΥΖΑΣΤΡΑ...ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΓΕΝΝΗΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, ΕΙΣΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΗ, ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗ, ΜΕΓΙΣΤΗ...ΑΘΕΑΤΗ, ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΡΑ, ΣΩΦΡΩΝ, ΜΕ ΤΑΧΥ ΡΥΘΜΟ ΘΕΤΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΝΗΣΗ ΤΑ ΟΝΤΑ.

(Ορφικός Ύμνος στη Φύση)

Πιστεύω ότι ο Ύμνος αυτός ταιριάζει απόλυτα με το θέμα που άνοιξε ο Πάνειος.
Χαίρομαι που το θέμα αυτό αναδύθηκε ξανά στην επιφάνεια. Τον χαιρετισμό μου στον δημιουργό του τόπικ και τα θερμά μου συγχαρητήρια στον dim.kar αλλά και τα υπόλοιπα μέρη για τις πολύ όμορφες φωτογραφίες.
Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να προσφέρω στο τόπικ αυτό, μιας και 4 βουνά πλήν της Πεντέλης είναι όλα όσα έχω επισκεφθεί στη ζωή μου. Παραδόξως η Πεντέλη με έχει κερδίσει τόσο, που δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια για να πάω αλλού. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα καλό. Αλλά σε όσα βουνά έχω πάει, η σκέψη μου γυρίζει πάντα γύρω από αυτήν. Ίσως πείτε ότι πρόκειται για ένα νέο είδος παράνοιας. Δεν θα σας παρεξηγήσω. Ίσως να’ναι κι΄έτσι.
Λοιπόν, καλή πορεία εύχομαι στο τόπικ. Θα σας παρακολουθώ.
Γεια χαρά.

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ

17/05/2005, 23:46:48

quote:

(για παράδειγμα σε ένα παράλληλο topic – δεν θα γράψω πιο – εάν αυτά που γράφονται κυρίως από τον ανοίξαντα τα έλεγε σε οποιοδήποτε ψυχιατρικό ίδρυμα η διάγνωση θα ήταν ψυχωσικό παραλήρημα και ο εν λόγω ασθενής θα κέρδιζε ένα πουκάμισο χωρίς μανίκια….)

ποιο ειναι το παραλληλο τοπικ αδερφε?

εγω δυο γνωριζω, του Νταβελη και το δικο μου...

.

.

ΧείρωνΜέλος
18/05/2005, 00:09:51
πάνειος
quote:
και νομιζω οτι και με την βοηθεια και αλλων μελων θα φτιαξουμε ενα πανεμορφο φωτογραφικο πινακα με πλανα απο ολη την ΕΛΛΑΔΑ ....αλλα και πληροφοριες που τα συνοδευουν ...τι λες ξεκιναμε;

Kαλή φάση. Και να 'στε σίγουροι ότι πολλοί θα μάθουν πολλά από τούτο το topic !
Κάποια στιγμή θα με κάνετε και καμμιά καλή βόλτα, εκεί που πάτε, ε;

πάνειοςΜέλος
18/05/2005, 00:28:45
Καλησπερα σε ολους
Νταβελη σε ευχαριστουμε για τον ομορφο ορφικο υμνο που μοιραστηκες μαζι μας..
Το καταπληκτικο ειναι οτι πριν απο λιγο επεστρεψα απο μια πολυ καλη και ενδιαφερουσα ομιλια του κυριου ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΑΡΑΓΑ οπου μας εκανε εκτος των αλλων και μια αναλυση καποιων ορφικων υμνων.... και καποια μυστικα που αυτοι κρυβουν μεσα τους....αυτο θα πει συγχρονικοτητα...

ΧΕΙΡΩΝ

quote:
Kαλή φάση. Και να 'στε σίγουροι ότι πολλοί θα μάθουν πολλά από τούτο το topic !
Κάποια στιγμή θα με κάνετε και καμμιά καλή βόλτα, εκεί που πάτε, ε;

Αμα εισαι καλο παιδι
Γεια σου Χειρων βεβαιως και θα παμε...
dim kar ετοιμασε φυλλα πορειας σιγα σιγα ....προορισμος ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ...
Θανασης
Ξανθοπουλος
Πανειος

Ο μέγας ΠΑΝ δεν τέθνηκε..