- ΟΙ 10 "ΕΝΤΟΛΕΣ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
δεν παρεξηγούμε τόσο εύκολα .
Η διαφορετική άποψη πάντα είναι στο στόχαστρο εχω συνηθίσει
Αλλά δεν πτοούμε, θέτω τους προβληματισμούς
και πάμε παρακάτω .
Ψάξε να βρεις αν δεν έχει πέσει ήδη στην αντίληψη σου: "τι είναι το χρήμα" , και : "το χρήμα ως χρέος" (Money as Debt)
στο youtube κυκλοφορούν πολλές εκδοχές του πρωτότυπου αλλά ολες έχουν την ίδια δομή και στοιχεία , και απλά-κατανοητά δείχνει το πως εχει στηθεί αυτο το παιχνίδι ,που έχει πάρει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις και είναι ΜΗ ΑΝΑΤΡΈΨΙΜΟ
Το γνωστό "σύστημα κλασματικού αποθέματος" εκει ειναι που τους εχει ξεφύγει πια και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα .
Μη ξεχνάμε οτι στην αρχη της "σημερινής" παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποια να σημειώσω οτι ειναι πολυ μεγαλύτερη απο το κραχ του '39, για τον απλούστατο λογο οτι στο σήμερα εκτός απο οικονομική , εχει συμπέσει η ενεργειακή και η υποσιτιστηκή κρίση , ή όπως λενε οι μετεωρολόγοι η "τέλεια" καταιγίδα συμβαίνει οταν έχουμε τη συνάντηση 3 τυφώνων μαζί , ε αυτο θα βιώσουμε τα επόμενα χρόνια ...
Δεν είναι τυχαίο οτι στην 1η συνάντηση των G20 με το ξέσπασμα της Αμερικάνικης κρίσης και την "τοξική φούσκα" των ακίνητων που την "κατάλαβαν" οταν έκανε τον κύκλο της στο τραπεζικό σύστημα , ξερεις ποια ήταν τα συμπεράσματα ?
"ετσι που τα κάναμε ... δεν εχει επιστροφή"

quote:
Εσύ θεωρείς ότι για όλη αυτή τη μη αναστρέψιμη κατάσταση ευθύνεται εξίσου ΟΛΟΣ ο πληθυσμός ή ορισμένοι -ας πούμε-προνομιούχοι εγκέφαλοι που γνώριζαν/είχαν τη δυνατότητα ανέκαθεν να χειραγωγούν και να εξουσιάζουν προς όφελός τους?
εγώ θεωρώ ότι φταίει όλος ο πληθυσμός, γιατί σαν ζώα έπεσαν στην παγίδα ενώ έβλεπαν τι γίνεται, αυτοί, ήταν τόσο κουτοπόνηροι που νόμιζαν ότι θα ξεφύγουν

quote:quote:
Εσύ θεωρείς ότι για όλη αυτή τη μη αναστρέψιμη κατάσταση ευθύνεται εξίσου ΟΛΟΣ ο πληθυσμός ή ορισμένοι -ας πούμε-προνομιούχοι εγκέφαλοι που γνώριζαν/είχαν τη δυνατότητα ανέκαθεν να χειραγωγούν και να εξουσιάζουν προς όφελός τους?
εγώ θεωρώ ότι φταίει όλος ο πληθυσμός, γιατί σαν ζώα έπεσαν στην παγίδα ενώ έβλεπαν τι γίνεται, αυτοί, ήταν τόσο κουτοπόνηροι που νόμιζαν ότι θα ξεφύγουν
Σαφώς και δεν αθωώνω τον υπόλοιπο πληθυσμό, αλλά είμαι σίγουρη ότι εκτός από τους χαζούς της υπόθεσης(εμείς), υπάρχουν και οι κακοί της υπόθεσης.(οι εγκέφαλοι που λέγαμε...)
quote:
Σαφώς και δεν αθωώνω τον υπόλοιπο πληθυσμό, αλλά είμαι σίγουρη ότι εκτός από τους χαζούς της υπόθεσης(εμείς), υπάρχουν και οι κακοί της υπόθεσης.(οι εγκέφαλοι που λέγαμε...)
δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν οι κακοί αλλά αν εγώ πχ θέλω να σε εκμεταλλευτώ και σου λέω του κόσμου τις βλακείες και εσύ ενώ ξέρεις ότι αυτός είναι ο σκοπός μου γίνεις το θύμα μου, τότε ποιος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη;

Edited by - αθεος on 29/11/2010 20:28:38
Σαφώς και δεν αθωώνω τον υπόλοιπο πληθυσμό, αλλά είμαι σίγουρη ότι εκτός από τους χαζούς της υπόθεσης(εμείς), υπάρχουν και οι κακοί της υπόθεσης.(οι εγκέφαλοι που λέγαμε...)δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν οι κακοί αλλά αν εγώ πχ θέλω να σε εκμεταλλευτώ και σου λέω του κόσμου τις βλακείες και εσύ ενώ ξέρεις ότι αυτός είναι ο σκοπός μου γίνεις το θύμα μου, τότε ποιος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη;
Edited by - αθεος on 29/11/2010 20:28:38
Αν το θέσεις έτσι, δεν διαφωνώ καθόλου.
Ωστόσο, υπάρχουν πιστεύω και στιγμές που οι άνθρωποι ξεγελάστηκαν και όσο αφελείς και αν υπήρξαν, κανένα τέρας δεν είχε το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί την αφέλειά τους.
Είναι θέμα ανθρωπιάς, νομίζω
quote:
Είναι θέμα ανθρωπιάς
Narkissa555 συγγνώμη αλλά στον κόσμο η ανθρωπιά έχει εξαλείψει εδώ και πολλά πολλά χρόνια,
οχι μόνο απο τους "δυνατούς" αλλά κι απο τον απλό κοσμάκη
Πολύ σωστά τα λέει ο αθεος

Είναι θέμα ανθρωπιάςNarkissa555 συγγνώμη αλλά στον κόσμο η ανθρωπιά έχει εξαλείψει εδώ και πολλά πολλά χρόνια,
οχι μόνο απο τους "δυνατούς" αλλά κι απο τον απλό κοσμάκηΠολύ σωστά τα λέει ο αθεος
Εντάξει, AitheroVamon. Μάλλον, προσπαθώ να ζω στον κόσμο μου.
Αγαπητέ AitheroVamon, πρέπει να σημειώσω, ότι έχεις δίκηο στο θέμα της μαλακίας, είναι λάθος δραστηριότητα απο μέρους σου, καθ΄όσον δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου!
Rebellious
Δείτε τους σε διαφορετικές στιγμές!
http://www.youtube.com/watch?v=g8vQVnZo7_0
Rebellious