ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι Ενθεογενών/"Ψυχεδέλειας":Ωδή προς Όλους - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Περι Ενθεογενών/"Ψυχεδέλειας":Ωδή προς Όλους - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Xotchipilli230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Xotchipilli2Μέλος
15/10/2004, 18:49:09
Έχω και το ενδιαφέρον και τον χρόνο για κάτι τέτοιο.Εξάλλου αν δεν τον είχα δεν θα άνοιγα αυτό το θέμα.

Πρωτού αρχίσω την περιγραφή πρέπει να αναγέρω οτι η σκοπολαμίνη που περιέχει η ντατούρα κάποτε αποτελούσε μέρος του "ορού της αλήθειας" και επίσης είχε χρησιμοποιηθεί πολλάκις απο στρατό και μυστικές υπηρεσίες λόγω του ντελιρίου και της [bαμνησίας] που μπορεί να προκαλέσει.Αυτό το λέω γιατί εξηγει την έλλειψη "χρονοδιαγράμματος" της εμπειρίας που φα αφηγηθώ.

Λοιπόν...Είχα μάθει το φυτό αυτό,και έκανα το δικό μου ξεψυριστικό ψάξιμο πάνω του 'οταν αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω (προσοχή,δεν λέωδοκιμάσω![/b]).Θα παραλείψω δοσολογικά δεδομένα για ευνόητους λόγους. Σε αυτή μου την εμπειρία με συνόδεψαν δύο φίλοι ο ένας με μεγάλο ενδιαφέρον στην νευροχημεία του εγκεφάλλου και ο άλλος με έντονο ενδιαφέρον στην μαγεία και τον αποκρυφισμό.

Κατανάλωσα όμορφα και ωράια το τσάι μου απο τους σπόρους αυτου του φυτού και το ίδιο έκαναν και οι συν-τροφοι μου στα σπίτια τους μια προκαθορισμένη ώρα.Είχε ο καθένας και απο ένα άτομο σε κοντινή απόσταση να προσέχει καθένα απο εμάς.Η επικινδυνότητα και η ισχύς αυτού του φυτού έγκειτε οτι δεν καταλαβένεις πότε έχεις εισέλθει υπο την επίρρειά του.Το μόνο σωματικό σημάδι ήταν ξηρός λαιμός (κάτι πολύ φυσικό για αντιχολινεργικά αλκαλοειδή)ενώ στην ψυχική μου σφαίρα δεν παρατήρησα καμμία αλλαγή.Ξάπλωσα στο κρεββάτι μου ,σε σκοτεινό δωμάτιο και η πρώτη ένδειξη οτι όντως αυτό το φυτό επιδρά ήταν το ότι...έκλεινα τα μάτια μου αλλα μπορούσα πίσω απο αυτά να δώ το δωμάτιο στο οποίο βρισκόμουν.Αποφάσισα λοιπόν να περιηγηθώ νοητικώς μέσα στο σπίτι το οποίο έκανα με τρομερή επιτυχία βλέπωντας ολοκάθαρα κάθε δωμάτιο.Απο ένα σημείο κα μετά και έχωντας άτομο να με προσέχει αποφάσισα να εξέλθω (ΝΟΗΤΙΚΩΣ ΠΑΝΤΑ!!!) απο το σπίτι...πετώντας απο το παράθυρο το οποίο έγινε αρκετά ευκόλα και αν και η πτήση μου ήταν "θαυμαστή" εδώ τα αμνησιακά αποτελέσματα αυτού του φυτού δεν με αφήνουν να την θυμηθώ όλη.Το ωραίο και συννάμα παράξενο είναι οτι όταν επέστρεψα απο το παράθυρο και ξαναμπήκα στο σώμα μου με περίμενε ενα "συμβούλιο" παλιών γνωστών και νεκρών συγγενών οι οποίοι ένας προς έναν μου άνοιγαν κουβέντα για την ζωή μου,και μου έλεγαν πράματα που ήθελαν να μου πούν όπως επίσης και εγώ έλεγα πράματα που δέν είχα προλάβει ποτέ να τους πώ. Σε κάποια φάση ,μετά το συμβούλιο αντιλήφθηκα την παρουσία των δύο συν-τρόφων μου στο δωμάτιο οι οποίοι όπως είπαν "ήρθαν να με βρούν".Σηκώθηκα απο το σώμα μου και αρχίσαμε μια αρκετά μεγάλη ντελιριακή συζήτηση στην οποία μέσα ο τυπάς με το ενδιαφέρον στην νευροχημεία μας ανακοίνωσε έκπληκτος οτι ο λογαριασμός του τηλεφώνου του ήρθε Χ αγγλικές λίρες και υποπτεύετε οτι έγινε μπέρδεμα επειδή μια νύχτα που σήκωσε το τηλέφωνό του άκουσε κάποιους να μιλάνε γαλλικά.Άσχετο? Ε....Την επόμενη μέρα που συναντηθήκαμε και οι δύο φίλοι μου περιέγραψαν τις εμπειρίες τους οσπου φτάσαμε και σε αυτό το σημείο.Χωρίς να μας έχει πεί τίποτε απο αυτά στην "καθημερινή" ζωή εγώ του ανέφερα το ακριβές ποσό που του ήρθε ο λογαριασμός και ο τυπάς με το ενδιαφέρον στην μαγεία του είπε και το περιστατικό με το νυχτερινό "γαλλικό" τηλεφωνό. Ο φίλος μου έμεινε κάγκελο...Θυμάτε οτι μας το είπε όταν πέταξαν κατα το σπίτι μου αλλά...έτσι και αλλιώς παραισθήσεις δεν ήταν όλα αυτά? Πώς γίνεται να συνέβει όντως? Έλα ντε...

Ως πειστηριο προσωπικά ζήτησα να μας φέρει τον λογαριασμό (που είχε λάβει φυσικά την ημέρα της εμπειρίας) και το ποσό ήταν όντως το αναφερθέν.

Απο αυτή μου την εμπειρία προσωπικά δεν "κέρδισα" κάτι όπως με κάποια τρυπταμίνη.Αν μη τι άλλο ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία και ίσως επιβεβαιώνει αφηγήσεις πολλών μάγων και μαγγισών περι πτήσεως και "συνάξεις μαγγισών στις οποίες πήγαιναν με τις ιπτάμενες σκούπες".

Δεν παραξένευσε κανέναν γιατί στην μαγεία ο μανδραγόρας έχει τόση σημασία? Επειδή πολύ απλα περιέχει τα ίδια αλκαλοειδή μετην ντατούρα!

Συγνώμη αν η όλη εμπειρία φαίνετε να ρομαντικοποιεί και να "γκλαμουριάζει" την επίδραση αυτών των ουσιών,αλλα οφείλω να πώ οτι αφηγήθηκα τα γεγονότα όπως συνέβησαν.Όλες αυτες οι ουσίες είναι ξεχασμένα εργαλεία...Είπα λοιπόν να σας αναζοωγωνήσω λίγο την μνήμη

Reality: A serotonine induced Hallucination?

wendigoΜέλος
15/10/2004, 19:51:09
Καλησπέρα. Πολύ ενδιαφέρουσα η αναφορά σου. Και εύλογη η σκέψη περί "μαγικής πτήσης". Ευχαριστώ.
Είχα διαβάσει (στην Εγκυκλοπαίδεια Ηλίου, νομίζω) για φαρμακευτική χρήση του φυτού σαν καταπραϋντικό του βήχα σε βαρειές βρογχίτιδες και σαν αντισπασμωδικό για το νευρικό άσθμα. Άραγε σε ποιές ποσότητες να είχε θεωρηθεί ασφαλές αυτό;
Μια ακόμα αναφορά -η οποία δεν είναι δική μου και την παραθέτω με κάθε επιφύλαξη: Δυο φίλοι κάνουν μαζί χρήση του φυτού και περπατούν στην Πανεπιστημίου. Ξαφνικά έχουν και οι δύο την αίσθηση πως βρίσκονται σε άλλο χώρο (κάποιο δασικό τοπίο). Το "δάσος" αυτό δείχνει να έχει κάποια αμυδρή τοπολογική σχέση/ομοιότητα με την κατεύθυνση της γνωστής οδού. Μετά από λίγο εξαφανίζεται και βρίσκονται στη γνωστή Πανεπιστημίου.
Ο συνδιασμός χρήσης και βόλτας μου έκανε εντύπωση, καθώς και η εμπειρία αυτή-καθαυτή. Κατά την εμπειρία σου (εγώ δεν πειραματίζομαι με ενθεογενή) έχει κάτι αληθοφανές ή σου ακούγεται παραμύθι;
Προσωπικά είμαι δύσπιστος αλλά η φύση της εμπειρίας ανήκει σε κατηγορία που με ενδιαφέρει και θα ήθελα μια πιο ενήμερη άποψη από τη δική μου.

No Method, No Guru, No Teacher

Xotchipilli2Μέλος
15/10/2004, 20:30:52
Η εμπειρία μου ακούγετε αυθεντικότατη...Τα πάντα είναι πιθανά σε ντελίριο,είναι πολύ τυχεροί που δεν νόμισαν οτι πήγαν στο πάρτυ ενός φίλου μόνο και μόνο για να συνέλθουν 3 μέρες αργότερα συνειδητοποιώντας οτι είναι σε ψυχιατρείο/κρατητήριο,με τους υπαλλήλους να τους περιγράφουν τις τρέλλες που κάναν υπο την εππίρεια.Το "πείραμά" τους (επειδή περι πειράματος ακούγετε οτι πρόκειτε και όχι για συνειδητοποιημένη χρήση) μπορούσε πολύ έυκολα να αποβεί μοιράιο,να τους πατήσουν τα αμάξια και να κάνουν ένα υπέροχο θέμα στα χέρια τρομολάγνων δημοσιογράφων : "ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ!!!!" ,"ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ εΠΛΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ" και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Ρίξε τους δύο σφαλιαρίτσες εκ μέρους μου σε παρακαλώ!Το περπάτημα στην Πανεπηστημίου υπο την επίρεια τέτοιας ουσίαςκ αι χωρίς κανένα να τους προσέχει θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η τελευταία τους βόλτα (και μετά φυσικά δεν θα έφταιγες καθόλου εσύ αν έμπενες εδώ μέσα και με ξέχεζες για αυτά που λέω επειδή "η ντατούρα σκότωσε δύο αγαπημένα φιλαράκια")

Αυτό το φυτό καπνιζώταν παλιά απο ασθματικούς γιατί η ατροπίνη και η σκοπολαμίνη προκαλούν βρογχοδιαστολή και είναι καταπραυντικες για το αναπνευστικο σε μικρές δόσεις.Το κάπνισμα αυτού του φυτού δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο η κατάποσή του.Η μέθοδος των ασθματικών ήταν εμπειρική...Κάπνιζαν ένα τσιγάρο απο φύλλο ντατούρας μέχρι να περάσει το άσθμα.Αν κάπνιζαν πολύ,για κανένα 10λεπτο με μισάωρο μπορεί να βίωναν παράξενες καταστάσεις αλλα τίποτα τόσο ισχυρο όσο η κατάποση των σπόρων ή το τσάι απο αυτους.

MercuryΜέλος
15/10/2004, 22:58:04
Καλησπέρα και πάλι,

Φίλε Xotchipilli2 δεν έχω ιδέα για τη χημική σύσταση του mushrοοm stabilizer,αλλά και να την ήξερα δεν θα καταλάβαινα και πολλά.Δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τη χημεία.Σε μερικές μέρες πάντως ανεβαίνω Ολλανδία, θα κάνω μια επίσκεψη σε ένα smart shop και θα σε ενημερώσω σχετικά απο αυτό τo topic.

Εδώ είναι μια φωτογραφία ενός πληροφοριακού(!) πίνακα που ήταν τοποθετημένος έξω απο ένα τέτοιο μαγαζί στο κέντρο του Amsterdam (200 μέτρα απο το central station)Την έβγαλα για να δείτε τον επικίνδυνο τρόπο με τον οποίο διαφημίζουν αυτά τα μανιτάρια.Απο ότι βλέπετε αυτό που λίγο ή πολύ λέει αυτός ο πίνακας είναι ότι ο λόγος για να πάρει κάποιος αυτές τις ουσίες είναι για να χαχανίζει,να έχει πολύχρωμες παραισθήσεις,να βλέπει την "αστεία" πλευρά των πραγμάτων,να περπατάει στα σύννεφα κλπ.

Το Psilocybe Cubensis (Mexican) είναι σύμφωνα με αυτούς για "πρωτάρηδες". Και υποτίθεται ότι αυτοί οι άνθρωποι ελέγχονται από το σοβάρο ολλανδικό κράτος.Περιττό να σας πω ότι για να βγάλω τη photo περίμενα να φύγουν μπροστά από τον πίνακα καμιά 10αριά νεαροί (16-20 ετών) που δεν άφησαν κόμμα από το καταπληκτικό αυτό κείμενο να τους ξεφύγει.Οι πωλητές των smart shops ? Νεαροί και νεαρές και αυτοί απο 22 ως 30. Εξειδικευμένο προσωπικό? ΕΔΩ είναι για να γελάς (χωρίς να έχεις φάει μανιτάρια)!

Στον ίδιο πίνακα μπορείτε να δείτε ότι το mushroom stabilizer κοστίζει 2,5 ευρώ.Τι να πω? Να πουλάνε σε αυτή την τιμή δυό γραμμάρια ζάχαρης ή κάποιο άλλο φτηνό υλικό?

Τέλος πάντων.Για την προσωπική μου εμπειρία που ήταν καθαρά μεταφυσικού περιεχομένου, και καμμιά σχέση δεν είχε με χαχανιτά και συννεφάκια,θα σας μιλήσω αύριο ή μεθαύριο.Πρέπει να είμαι πολύ ξεκούραστος και με καθαρό μυαλό για να γίνει αυτό,και αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάω για ύπνο.

Καλό βράδυ

Xotchipilli2Μέλος
15/10/2004, 23:53:59
Εχμ...

Και μόνο ο τρόπος που τα διαφημίζουν μου προκαλεί αναγούλα με την πάρτη τους και με το θράσος τους.Γελάκια ,οπτικές αλλοιώσεις και συννεφοπερπατήματα? Ευχαριστώ,ας τα κάνουν κλίσμα στα εμπορικά "ποπουδάκια" τους

Επειδή περι εμπόρων πρόκειτε φίλε Mercury εκτός αν κάποιος νομίζει οτι θα καθόμουν να ξεπατωνώμουν να γράψω το κείμενο που έγραψα και να το τεκμηριώσωγια μια εμπειρία η οποία είναι "απλά γελάκια και χρωματάκια".Αν δεν με απατούν τα μάτια μου έχουν βάλει δίπλα στο κάθε είδος και "πιπερίτσες" για να δείξουν πόσο δυνατό είναι το καθένα!

Συγνώμη αλλα αυτό που κάνουν δεν μπορώ να το σεβαστώ.Και για να δούμε και την δοσολογία τους.Απο το "Growkit" προσφέρουν λέγωντας οτι παράγει 900 γραμμάρια μανιτάρια (φρέσκα φυσικά)και μετά επεξηγεί οτι αυτά είναι 40 δόσεις με λίγα μαθημαιτκά μπορούμε να βγάλουμε οτι η "Αμστερναμιανή δόση" είναι 22,25 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια,δηλαδή αυτό μεταφράζετε σε 2,23 (αντε να στογγυλοποιήσω κιόλας) γραμμάρια ξερά. Και να φανταστείτε φυσικά οτι υπάρχουν και άτομα που με αυτα τα 2,2 γραμμάρια που είναι "γελάκια και χρωματάκια" φρικάρουν.Ευχαριστώ δεν θα πάρω "Αμστερνταμ κατάσταση".

Τώρα αν κανείς άλλος δεν εξοργίζεται με την κατάσταση τι να πώ...ίσως είμαι ανώμαλος.Δεν θα φταίει κάποιος αν διαβάσει αυτό τον πίνακα και δηλώσει οτι τα μανιτάρια είναι "Ναρκωτικά".

quote:
Στον ίδιο πίνακα μπορείτε να δείτε ότι το mushroom stabilizer κοστίζει 2,5 ευρώ.Τι να πω? Να πουλάνε σε αυτή την τιμή δυό γραμμάρια ζάχαρης ή κάποιο άλλο φτηνό υλικό?

Μια που θα ανέβεις απο άμστερνταμ και αν περνάει απο τον δρόμο σου σε παρακαλώ ρώτα τους την σύσταση αυτού του πρωτοποριακού Mushroom Stabilizer.Αν ακούσεις βιταμίνη C ,νιασίνη,νιασιναμίδη ή ζάχαρη (σιγά μη στο πουν αν έχει μόνο ζαχαρη) τότε να ξέρεις οτι είναι placebo.Αν αρχίσουν να σου λένε οτι είναι "μυστική συνταγή","ειδικό μίγμα","πληθώρα φυσικών βοτάνων" κτλ κτλ χωρίς να είναι συγκεκριμένοι τότε πολύ απλά παίζουν με το μυαλό του κόσμου και είναι πλέον σίγουρο οτι καλύπτουν το "mushroom stabiliser" με έναν μύθο ,γιατί τελικά μόνο μύθος θα είναι.

Με ρωτάς πως χρεώνουν 2,5 ευρό για ζάχαρη ή κάτι άλλο παρεμφερές? Εδώ χρεώνουν 14.95 τα "γέλια και τα χρώματα".Έμποροι είναι,και βάζω στοίχημα οτι είναι και ανήξεροι έμποροι...Και μακάρι σιγά-σιγα να τους κάνουμε και αυτούς πέρα.

Υπόψην (για όποιον δεν κατάλαβε):Μην νομίζεται οτι αυτά τα μαγαζία τα έχουν ιδεολόγοι της ψυχεδέλιας και τις μεταφυσικής.Επίσης μην πιστέψε τε ούτε για ένα λεπτό οτι "Δουλειά τους είναι,τα πουλάνε,ε,δεν θα ξέρουν τα πάντα για αυτά?".Βάζω στοίχημα οτι αν τους πείς απλά σε πιούς υποδοχείς του εγκεφάλου επιδρούν θα σε κοιτάξουν σαν να είσαι εξωγήινος και θα σε ρωτήσουν πρίν πόση ώρα μάσησες τα μανιταράκια τους

MercuryΜέλος
17/10/2004, 16:45:42

Καλησπερα φίλε Xotchipilli και υπόλοιπα παιδιά.

Λοιπόν όπως υποσχέθηκα θα περιγράψω όσο καλύτερα μπορώ την εμπειρία μου ,αλλά επειδή θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο ακριβής σε αυτή την περιγραφή, θα την χωρίσω στα δύο βασικά της μέρη,όπως τουλάχιστον τα αντιλήφθηκα, και θα αναφερθώ σήμερα στο πρώτο μέρος της που μου είναι και το πλέον εύκολο να περιγράψω. Για το δεύτερο μέρος είμαι σίγουρος ότι "θα τα βρώ μπαστούνια" γιαυτο ζητάω την κατανόηση σας για την όποια καθυστέρηση.

Λοιπόν είπαμε 6 γραμμάρια ξηρής Psilocybe Cubensis.Γρήγορη μάσηση και κατάπωση,σε διάστημα 5-6 λεπτών. Ευτυχώς ήταν αρκετά γευστικά.Σχεδόν νόστιμα θα έλεγα ! Βέβαια ήμουν και νηστικός...

Σάββατο απόγεμα για να έχω την Κυριακή σαν μέρα "ανάρρωσης" και να μπορέσω να ξεκινήσω Δευτέρα τη δουλειά μου χωρίς κανένα πρόβλημα.Δεν είχα φάει ή πιεί τίποτα απο το απόγεμα της προηγούμενης μέρας (εκτός απο ένα καφέ το πρωί του Σαββάτου).Στο ίδιο διάστημα είχα καπνίσει καμιά δεκαριά τσιγάρα.Συναισθηματική κατάσταση αρκετά καλή.Είχα περάσει την ημέρα ακούγοντας απαλή μουσική και διαβάζοντας.

Εδώ φίλε μου Xotchipilli θα θυμώσεις. Ήμουν πάλι μόνος στο σπίτι.Εγώ και ο εαυτός μου.Δεν αμφισβήτησα ποτέ τα όσα είπες περί ανάγκης κάποιου προσώπου για συναισθηματική υποστήριξη και προστασία ή παροχή βοήθειας κατά τη διάρκεια της εμπειρίας.Πολύ περισσότερο δεν το αμφισβητώ τώρα,μετά την εμπειρία.

Απλά στη δικιά μου περίπτωση ήταν αδύνατο να βρώ ένα τέτοιο πρόσωπο.Δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Ολλανδίας.Απλά διαμένω κατά διαστήματα εκεί για λόγους που έχουν να κάνουν με τη δουλειά μου.Οι ελάχιστοι Έλληνες που γνώρισα εκεί ,υπάλληλοι σε ελληνικά εστιατόρια και ταβέρνες οι περισσότεροι,δεν έχουν καμιά σχέση με όλα αυτά, και στους Ολλανδούς που γνώρισα και είχαν παρόμοιες εμπειρίες δεν είχα την απαιτούμενη εμπιστοσύνη και συναισθηματική επαφή για να τους βάλω σπίτι μου να με φυλάνε, ενώ εγώ θα ήμουν σε τόσο εύαλωτη κατάσταση.Έπρεπε να βρώ πρόσωπο που να έχει την εμπειρία,να καταλαβαίνει τι έκανα,να του είχα εμπιστοσύνη και να ήταν και σωματικά πιο δυνατό από μένα για να μπορέσει να με συγκρατήσει σε περίπτωση "παρεκτροπής".Λοιπόν ή θα είχα την εμπειρία ή όχι.Αποφάσισα να την έχω με δική μου ευθύνη.

Εδώ να πω ότι στην πραγματικότητα δεν ένιωσα ότι ρισκάρω τόσο πολύ.Είχα πολλές ενδείξεις που με έκαναν να νιώθω κάποια ασφάλεια.Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, οι φίλοι μου μου λένε ότι είμαι πολύ λογικός και συγκρατημένος,δεν είχα ποτε "ψυχολογικά", δεν θυμάμαι ποτέ να έχω δει εφιαλτη στα όνειρα μου.Επίσης είμαι πολύ καλά και απο άποψη σωματικής υγείας.Αν είχα καρδιακά προβλήματα κλπ δεν επρόκειτο να δοκίμαζα τίποτα.

Παρόλαυτα πήρα μέτρα ασφαλείας.Εξαφάνισα απο το σπίτι ότι αιχμηρό αντικείμενο υπήρχε,και οτιδήποτε θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να βάλω φωτιά.Κλείδωσα πόρτες και παράθυρα και πέταξα τα κλειδιά σε ένα σημείο που έπρεπε να έχω απόλυτη ισορροπία και σταθερό χέρι για να τα ξαναπάρω.

Τώρα μετά την εμπειρία μπορώ να βεβαιώσω ότι η παρουσία τρίτου προσώπου που θα βρίσκεται σε "νορμάλ" κατάσταση είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.Στην δική μου περίπτωση ήταν για λόγους συναισθηματικής υποστήριξης.Ποτέ δεν ένιωσα τόσο ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣ στη ζωή μου.Και δεν είμαι άτομο που φοβάται τη μοναξιά,αντιθέτως πολλές φορές την επιζητώ.Οι πολλές παρέες και συναναστροφές και ο χαβαλές με κουράζουν αφάνταστα.

Το θέμα είναι ότι αυτή η ουσιά τουλάχιστον στη συγκεκριμένη ή μεγαλύτερη δοσολογία σε "ευαισθητοποιεί" σε απίστευτο βαθμό. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ.Αυτό συνέβει κάπου στο αποκορύφωμα της εμπειρίας περίπου 5 ώρες μετά τη λήψη.
Ενώ μετά απο πολλές προσπάθειες συγκέντρωσης είχα καταφέρει να επιβάλλω κάποια σχετική ηρεμία στον εαυτό μου,ένιωσα κάτι σαν "ξένο σώμα" να εισβάλει " μέσα μου" και να με "αγγίζει δυαλυόμενο" κάπου στο κέντρο του στήθους μου.Την στιγμή που-σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας-προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω απο που προερχόταν ο "εισβολέας" ένιωσα μια δευτερη "είσοδο" παρόμοια με την πρώτη.Σηκώθηκα τρομαγμένος απο τον καναπέ όπου ήμουν ξαπλωμένος και κατευθύνθηκα τελείως ασυνείδητα προς την κουζίνα ,στον νιπτήρα..Εκεί είδα με δέος τον τρίτο "εισβολέα" να ετοιμάζεται να εισέλθει "μέσα μου".Κρεμόταν απο την άκρη της βρύσης,και ήταν ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΕΡΟΥ.Έσφιξα τελείως τη βρύση, σκούπισα το στόμιο της με μια πετσέτα,και κατευθύνθηκα με τρεμάμενα πόδια,καταιδρωμένος και γεμάτος δέος στον καναπέ..Δυό σταγόνες νερό με είχαν συγκλονίσει ! Κάτι απο μένα είχε απλωθεί σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο και "βίωνε" τα πάντα όσα συνέβαιναν σε αυτόν.Οι σταγόνες είχαν "πεσει" μέσα μου με είχαν "δυανύσει" και είχαν "διαλυθεί" κάπου μέσα στο στήθος μου!

Συνεχίζω...

Για περίπου 30 λεπτά μετά τη λήψη δεν παρατήρησα καμιά απολύτως αλλαγή.Το πρώτο περίεργο που πρόσεξα ήταν μια ακουστική αίσθηση.Ο τρόπος που έτριξε η πόρτα του υπνοδωματίου μου όταν την άνοιξα ακούστηκε "παράξενος".Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς αυτό το "παράξενος".Απλά μου έδωσε την αίσθηση ότι κάτι "συμβαίνει".10 λεπτά αργότερα ένιωσα τις πρώτες ουσιαστικές αλλαγές.Αυτή τη φορά ήταν οπτικές αισθήσεις.Οι τοίχοι του δωματίου όπου καθόμουνα
φαινόντουσαν σαν να είχαν αποκτήσει μια ελαφρά αμυδρή "λάμψη".Το δωμάτιο άρχισε να "διαστέλεται" και τα αντικείμενα σε αυτό να "απομακρύνονται" απο μένα.(Θα περιγράψω πιο κάτω τι εννοώ με τα ρήματα διαστέλομαι και απομακρύνομαι).

Σε διάστημα 50 λεπτών μετά τη λήψη αυτές οι αισθήσεις είχαν "σταθεροποιηθεί".Όλα γύρω μου φαινόντουσαν πιο "λαμπερά".Άκουγα πολύ πιο καθαρά απο ότι υπο κανονικές συνθήκες,και διέκρινακαθαρότερα και τις προελέυσεις των ήχων.
Αισθάνθηκα το στόμα μου στεγνό και σηκώθηκα να πιώ λίγο νερό...όταν σηκώθηκα απο την καρέκλα ένιωσα ότι οι μυς του λαιμού μου είχαν χαλαρώσει απίστευτα.Το κεφάλι μου έγειρε μόνο του προς τα πίσω...Καθώς διένυα την απόσταση απο το σαλόνι στην κουζίνα ένιωσα το ένα μετά το άλλο τα μέρη του σώματος μου να χαλαρώνουν, με ένα θαυμαστό τρόπο.Είχα την εντύπωση ότι σε κάθε βήμα έχανα και ένα κιλό...όταν επέστρεψα,στο σαλόνι δεν πρέπει να " ζύγιζα" πάνω από
5 κιλά! Είχα "χασει" 80 κιλά! Ποτέ δεν είχα νιώσει τόσο "ελαφρύς" και χαλαρωμένος στη ζωή μου.Οι κινήσεις μου ήταν πολύ σίγουρες και σταθερές,έκανα ακριβώς τα ίδια πράγματα που έκανα και υπο κανονικές συνθήκες,αλλά χωρίς αυτή την "ένταση" και το "σφίξιμο",που εκείνη τη στιγμή μου φαινόταν εντελώς περιττά.Ένιωσα μια φοβερή ανάγκη να χορέψω...Σηκώθηκα και σαν "αερικό" κατευθύνθηκα προς το stereo. Πήρα ένα σι-ντι με επιλογές απο τραγούδια των Floyd και διάλεξα το "Learning to fly"...

Κατευθύνθηκα στο κέντρο του δωματίου και άρχισα να κινούμαι στους ρυθμούς της μουσικής...Καμιά κίνηση μου δεν ήταν προσχεδιαμένη...όλα ήταν αυθόρμητα και φυσικά...παρόλαυτα ένιωθα ότι χόρευα τέλεια, δεν κινούμουν στους ρυθμούς της μουσικής...ήμουν η μουσική...είχα γίνει μελωδία! Εντελώς ασυνείδητα άπλωσα τα χέρια και έκλεισα τα μάτια...ένιωσα ότι πετούσα στο διάστημα! Η αίσθηση αυτή ήταν τόσο πραγματική όσο αυτή που έχω τώρα "ότι γράφω ένα κείμενο"...

Ένιωθα μια απίστευτη χαρά ενός πολύ "λεπτού" χαρακτήρα, μπορώ να πω ευδαιμονία...σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου απλά χορεύοντας...(στην κανονική μου ζωή δεν έχω καμιά κλίση στο χορό,όχι μόνο είμαι κακός χορευτής αλλά με τραβάν και δέκα για να τους κάνω την "τιμή"...)

Αυτές οι απίστευτες αισθήσεις τελείωσαν με το τραγούδι...

Ξαφνικά αισθάνθηκα ένα ίχνος "διαταραχής". ένα είδος "δυσαρμονίας" στον περιβάλλοντα χώρο...Την ίδια στιγμή ένιωσα δύο πράγματα...Ένιωσα ότι "εξαυλονώμουν", ότι έχανα και αυτά τα "5 κιλα" που "ζύγιζα"! Δεν είχα πια τη δύναμη να σηκώσω βάρος του σώματος μου τα πόδια μου ίσα-ίσα με κρατούσαν όρθιο.Ένιωθα κάποιες περίεργες " κινήσεις"κατα μήκος της "σπονδυλικής μου στήλης...Σαν κάτι να "γινόταν" εκεί χωρίς να μπορώ να το προσδιορίσω...

Το δευτερο που ένιωσα ήταν η παρουσία δύο "νοητών βελών" πάνω απο το κεφάλι μου...το πρώτο "βέλος" έδειχνε προς την κατεύθυνση του stereo και κατέληγε στον διακόπτη, το δεύτερο κατέληγε στο διακόπτη για το φώς του σαλονιού...."Κάποιος" ή " κάτι" ήθελε να κλείσω τα φώτα και να σταματήσω τη μουσική και μου το έλεγε με αυτόν τον τρόπο! Κοίταξα με απελπισία το σημειωματάριο με το στυλό και το ρολόι που είχα τοποθετήσει πάνω σε ένα τραπεζάκι δίπλα στον καναπέ για να καταγράφω τι μου συνέβαινε...ένιωσα ότι έχανα τον έλεγχο..και ότι το "πάρτυ" τελείωσε. Κατευθύνθηκα τρέμοντας στο stereo και σταμάτησα τη μουσική...μετά έκλεισα και τα φώτα ,και σωριάστηκα κυριολεκτικά στον καναπέ...Απο κει και πέρα όλα έγιναν σε συνθήκες μισοσκόταδου και πέρασα τις υπόλοιπες 7-8 ώρες της εμπειρίας με κλειστά μάτια,εκτός απο 2-3 φορές που σηκώθηκα για να πιώ νερό και να σκουπίσω τον ιδρώτα μου και άλλες τόσες που κοίταξα το ρολόι για να δω "τι ώρα έχουνε στη Γη !" Έτσι ακριβώς σκεφτόμουνα, ήμουν βέβαιος ότι δεν ήμουν στη Γη! Ουσιαστικά πηγαινοερχόμουν απο τη Γη στο "τι?" ούτε εγώ δεν ξέρω,και το μεγαλυτερο διάστημα το πέρασα ακροβατώντας μεταξύ Γης και "?"...

Είναι τρομερά δύσκολο να περιγράψω αυτά που είδα,σκεφτηκα και βίωσα στο διάστημα αυτό,αλλά θα κάνω μια προσπάθεια σε μήνυμα,που θα στείλω στις επόμενες μέρες.

MercuryΜέλος
17/10/2004, 17:06:11

Αυτά που θα γράψω παρακάτω αναφέρονται μόνο στο διάστημα που ήμουν όρθιος με πλήρεις τις αισθήσεις και σε πολύ καλή κατάσταση σωματικά.Ουσιαστικα καλύπτουν τα πρώτα 70-75 λεπτα της εμπειρίας,και αναλύουν καταστάσεις στις οποίες έχω ήδη αναφερθεί παραπάνω.Επίσης παραθέτω κάποιες προσωπικές μου σκέψεις.

{{{Αλλαγή στην αίσθηση της εκτίμησης της απόστασης μου απο τα διάφορα αντικείμενα που συνέθεταν τον περιβάλλοντα χώρο.}}}

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το οτιδήποτε με περιέβαλλε φαινόταν πιο μακρινό, όχι με κάποια λογοτεχνική αλλά με την καθαρά τεχνική σημασία της λέξης. Όταν πχ χαμήλωνα το κεφάλι και έβλεπα το πάτωμα είχα την εντύπωση ότι το κοίταζα όπως θα το κοίταζε κάποιος με ύψος γύρω στα 2,70 μ.Φαινομενικά είχα "ψηλώσει" γύρω στους 80 πόντους.Όμως η κατάσταση "κοιτάζω τον κόσμο απο πολύ ψηλά" δεν ανταποκρινόταν ακριβώς στην τότε μου "πραγματικότητα", γιατί η αίσθηση της "αύξησης της απόστασης μου απο τα αντικείμενα" ίσχυε και για αντικείμενα που βρίσκονταν στο ίδιο ύψος με το δικό μου.Η φαινομενική μου "απόσταση" πχ από το κάδρο που ήταν κρεμασμένο στο ύψος των ματιών μου στον απέναντι τοίχο, ήταν πλέον πολύ "μεγαλύτερη" απο αυτήν που εκτιμούσα ότι ίσχυε στην "φυσιολογική" μου ζωή.Η "απομάκρυνση" μου απο τα αντικείμενα ίσχυε προς όλες τις κατευθύνσεις.Σύμφωνα με την νέα αίσθηση πραγματικότητας το δωμάτιο είχε "διασταλεί".Μετά το τέλος της "εμπειρίας" ο ίδιος χώρος "συστάλθηκε".

{{{Ως προς τον τρόπο που έβλεπα τα αντικείμενα αυτά καθ'αυτά.}}}

Τίποτα δεν άλλαξε ως προς τον τρόπο που αντιλαμβανόμουν τις διαστάσεις των αντικειμένων.Ένα μικρό βιβλίο με ένα απλό σχέδιο ζωγραφισμένο στο πράσινο εξώφυλο του, ήταν πάντα ένα μικρό βιβλίο με ένα απλό σχέδιο ζωγραφισμένο στο πράσινο εξώφυλο του.

Αυτό που άλλαξε ήταν ότι αυτό το πράσινο ήταν πλέον πιο "ζωντανό", σαν να εξέπεμπε μια αμυδρή λάμψη.Τα πάντα γύρω μου είχαν αποκτήσει μια ανεπαίσθητη,αμυδρή "λάμψη".Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό σαν παρομοίωση είναι μια ανθρώπινη καρδιά.Φανταστείτε την παλλόμενη και συγκρίνετε την "εικόνα" αυτή με την "εικόνα" μια μόλις σταματημένης νεκρής καρδιάς.Ίδιο χρώμα,διαφορετική "αίσθηση" του χρώματος.Είχα την εντύπωση οτι ότι με περιέβαλλε "παλλόταν" ανεπαίσθητα.

{{{Μια άλλη πολύ ισχυρή αίσθηση ήταν ότι έβλεπα τα αντικείμενα "καθαρά".}}}

Το "καθαρά" σημαίνει ότι τα έβλεπα "ακριβώς όπως ήταν και απολύτως τίποτα άλλο".Ένα στυλό ηταν ένα στυλό.Το βάζο στο τραπεζάκι ήταν το βάζο στο τραπεζάκι..Μια πολύ ισχυρή αίσθηση διαυγούς παρατήρησης που έβρισκα ιδιαίτερα ευχάριστη.

[Βάζω τα ακόλουθα σε παρένθεση γιατί αναφέρεται σε σκέψεις που έκανα πολύ αργότερα, και κατα τη διάρκεια προσπαθειών που έκανα να εξηγήσω αυτή την αίσθηση που είχα ότι έβλεπα τα πράγματα "καθαρά", με την έννοια που το όρισα.
Αυτό που νομίζω έιναι ότι "έβλεπα τα αντικείμενα καθαρά" γιατί έτσι ακριβώς τα έβλεπα.Γιατί έτσι αυτό που είχα γίνει τα έβλεπε.Τι θέλω να πω.

Ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα που θα μπορούσα να δώσω.

Είκοσι λεπτά πριν ανασήκωσα το φλυτζάνι και ήπια την τελευταία γουλιά του καφέ που είχα φτιάξει.Κατέβασα το φλυτζάνι και το τοποθετησα στο γραφείο μου.

Αυτή η κίνηση έγινε αυτόματα,ασυνείδητα.Την έχω κάνει χιλιάδες φορές

Την στιγμή που ακούμπησα το φλυτζάνι στο γραφείο το πρόσεξα.Πρόσεξα το φλυτζάνι.Το "συνειδητοποίησα",έφερα την ύπαρξη του στο συνειδητό μου.Και ταυτόχρονα το "παρατήρησα",πρόσεξα ότι το φλυτζάνι ήταν πλέον χωρίς καφέ και ήταν "βρώμικο".Είχα ένα βρώμικο φλυτζάνι που έπρεπε να πλύνω.Γιατί αυτό το φλυτζάνι είναι δικό ΜΟΥ και ΕΓΩ είμαι καθαρός και τακτικός.Όλες αυτές οι σκέψεις αυτόματες και αστραπιαίες,σχεδόν ασυνείδητες.Όμως την στιγμή που ήμουν έτοιμος να το πάω στον νιπτήρα και να το πλύνω πρόσεξα στην οθόνη του υπολογιστή μου ότι είχα κάνει ένα ορθογραφικό λάθος.Και έτσι είχα ένα ορθογραφικό λάθος που έπρεπε να διορθώσω.Γιατί αυτό το κείμενο είναι δικό ΜΟΥ και ΕΓΩ για κάποιο λόγο που δεν ξέρω,ενοχλούμε πολύ όταν κάνω ορθογραφικά λάθη.Διόρθωσα το ορθογραφικό αλλά μετά μου "ήρθε" μια άλλη σκέψη και ξέχασα το φλυτζάνι.Ακόμα εδώ είναι...

Λοιπόν αυτή η ουσία που περιέχει το μανιτάρι επιβράδυνε σε τρομαχτικό βαθμό αυτόν τον μηχανισμό των αστραπιαίων αυτοματοποιημένων σκέψεων,και μαζί ή πριν ή μετά (αυτό δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακόμα), κατάργησε και "την ταυτότητα μου",τα στοιχεία εκείνα που με συνθέτουν σαν προσωπικότητα,αυτό που καταλαβαίνω σαν Εγώ είμαι...Όσο ήμουν υπό την επίδραση της, αυτό που αντιλαμβανόμουν σαν Εγώ ήταν απλά η συναίσθηση της ύπαρξης μου και τίποτα άλλο.Δεν ήμουν ούτε καλός ούτε κακός,ούτε σοβαρός ούτε αστείος,ούτε λιγομίλητος ούτε φλύαρος,ούτε τακτικός ούτε αμελής.Απλά ήμουν, υπήρχα, αισθανόμουν.Και τίποτα άλλο δεν είχε σημασία.

Αυτό που νομίζω λοιπόν είναι οτι αυτή η κατάργηση του "προσωπικού στοιχείου" ήταν και αυτό που μου έδινε και αυτή την πολύ ισχυρή εντύπωση ότι έβλεπα τα αντικείμενα "καθαρά".Απλά δεν υπήρχε η "πρόσμιξη" αυτών των αστραπιαίων σκέψεων,που παρεμβάλονται στην διαδικασία της παρατήρησης.Παρατηρητής-παρατήρηση-παρατηρούμενο και τίποτα άλλο.Με τον ίδιο τρόπο εξηγώ και την αίσθηση που είχα ότι τα αντικείμενα ήταν πιο "μακριά".Εγώ ήμουν πιο "μακριά"απο αυτά,αυτά ήταν πάντα εκεί.Γιατί ο τοίχος δεν ήταν αυτός που έπρεπε να βάψω, το βιβλίο δεν ήταν αυτό που έπρεπε να τοποθετήσω στο ράφι, ο εκτυπωτής δεν ήταν αυτός που έπρεπε να πετάξω για να πάρω καινούριο.Έχω πλέον την αίσθηση ότι το να βλέπεις τον κόσμο με αυτή την οπτική της χρήσης/χρησιμότητας ή μη αλλιώνει τις αισθήσεις, και ότι αυτή η ουσία καταργώντας αυτή την οπτική άποψη των πραγμάτων, τα επαναφέρει έστω προσωρινά στις πραγματικές/αντικειμενικές τους διαστάσεις!]

Αυτά για σήμερα...

17/10/2004, 21:51:36

φιλε μου, συναντηθηκες με ενα πνευμα, ενα συμμαχο, και φυσικα γινατε ενα

λαθος πρωτο, που το καταλαβες, το οτι ησουν μονος χωρις εμπειρο φυλακα

λαθος δευτερο, ο κλειστος χωρος - το πνευμα σε ωθησε να κλεισεις φωτα και μουσικη για να απομονωθεις απο την αρνητικοτητα ενος τετραγωνου χωρου

παντα να προτιμας την φυση

παρολλα αυτα ο συμμαχος σε διδαξε, και το καταλαβες

αυτο ειναι θετικοτατο!

σκεψου να εισαι σε θεση να τον "ελεγξεις" τι θαυμαστα πραγματα μπορουν να συμβουν

και ο ελεγχος ερχεται με την σωστη επαφη

νασαι καλα

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

Xotchipilli2Μέλος
18/10/2004, 11:47:33
Τελικα να που οι περιγραφές μου σε αυτό το θέμα δεν είναι "μπαρούφες".
Απο ότι όλοι βλέπουμε κάθε άλλο παρα γέλια ήταν,και περιμένετε να έρθει και το δευτερο μέρος της εμπειρίας.

Ο Huxley είχε πεί οτι "Μόνο όταν οι Πύλες τησ Αντίληψης καθαριστούν ,τότε ο άνθρωπος θα δεί τα πράγματα όπως πραγματικά είναι" και νομίζω οτι το στάδιο με το φλυτζάνι που περιγράφεις είναι ακριβώς αυτό!

Κάποιος μπορεί να πεί οτι όλα όσα περιγράφει ο Mercury είναι αυτονόητα,και όντως είναι...Ψάξε βιβλία φιλοσοφίας και κάθε είδους διδαχές και θα τα βρείς εκεί μέσα,τα ίδια νοήματα τα ίδια σχόλια,τις ίδιες διδαχές...Η διαφορά εδώ είναι οτι δεν τα διαβάζεις απλά,δεν τα ακούς ούτε στα λέει κάποιος μεγάλος αναμφισβήτητος και συνάμα καλοπληρωμένος αυτοδιορισμένος γκουρού του Ρείκι! Τα βιώνεις στο πετσί σου!

Μαρέσει πάρα πολυ η ανάλυση της εμπειρίας σου ,αυτό είναι βασικότατο.Έχει αποθηκευτεί πλέον στην μνήμη σου ώς βίωμα οπότε αν την δουλέψεις λίγο μπορείς να κρατήσεις στην καρδιά οσυ και στο μυαλό σου το νόημά της απεσταγμένο.Η γλώσσα μας δεν είναι επαρκής για να περιγράψει μια τέτοια εμπειρία,αλλα η μνήμη της παραμένει.

Για οποιον δύσπιστο οφείλω να πώ οτι η περιγραφή που μόλις διαβάσατε είναι απλά τα αποτελέσματα του καταλύτη.Φανταστείτε τι θα γινόταν αν το ίδιο πράμα συνέβενε μετά απο τελετουργία,πχ ελευσίνια μυστήρια και αποτελούσε το τελευταίο στάδιο μύησης σε ένα επίπονο μονοπάτι...Φανταστείτε τι θα γινόταν αν μετά απο μπόλικες τελετές,μυσταγωγία,διδαχές έφτανε μέσα σε έναν ναό και με δέος και φόβο ,κοινωνούσε με το μανιτάρι όπως σήμερα οι ορθόδοξοι κοινωνουν με το placebo "ενθεογενές" τους...Αλήθεια,τι θα γινόταν αν μέσα σε έναν φιλοσοφικό κύκλο μετά απο ταξίδια,ατέλείωτες κρασοκατανύξεις με συζήτηση,τεράστιο τελετουργικό και εγκλεισμό του μέλους σε σκοτειν΄΄ο δωμάτιο για έναν μήνα νηστεύοντας και διαλογιζόμενος λάμβανε το τελευτέο του γεύμα πρωτού βγεί στο φώς και αυτό ήταν κάποιο ενθεογενές? Τι θα γινόταν αν την συγκεκριμένη δόση την έπερνε ένα γεροντάκι κάπου στο άγιο όρος ή στο θιβέτ αν προτιμάτε έχωντας ασκητέψει μια εικοσαετία,παρέα με την μοναξία,την νηστεία,τον Διάβολο (αυτόν τον λογισμό που διαβάλει) και αντιμέτωπος με τον εαυτό του και τα πάθη του? Σκεφτείτε επίσης οτιαυτή η εμπειρία έλαβε χώρα σε δωμάτιο...Φανταστείτε πώς θα ήταν σιμά σε έναν καταράχτη,πάνω σε ένα βουνό που εποπτεύει την πόλη,μέσα σε ένα δάσος,ή σε έναν τόπο δύναμης!

Σας ακούγωνται ιστορίες για αγρίους? Έτσι γινώταν φίλοι μου στο παρελθόν! Δεν είναι τραβηγμένο,είναι απλά ξεχασμένο.

Προσωπικά δεν θα σε μαλώσω για το "μοναχικό " σου ταξίδι.'Ωντας μόνος καμμιά φορά μπορείς να πάς πιο βαθειά.Η ύπαρξη επιβλέπωντα όμως είναι η ασφαλέστερη.Προσωπικά ,σε χώρες που επιτρεπετε κάτι τέτοιο ΄΄οταν με καλούσαν να προσέξω κάποιον έβρισκα την χρυσή τομή και έκανα έναν συμβιβασμό.Πρόσεχα το άτομο αλλα είμουν εκτός του οπτικού του πεδίου ,έτσι ώστε να βιώσει την εμπειρία ανενόχλητος αλλα επίσης να βοηθήσω αν χρειαζώταν...

Φυσικά το πανάγαθο κράτος μας κρίνει οτι τα συναισθήματα που βίωσε ο φίλτατος Mercury είναι ...ΠΑΡΑΝΟΜΑ! Ακούς εκεί να γίνει μελωδιά! Καταστροφή! Να βιώσει τις σταγόνες? ¨ΟΛΕΘΡΟΣ!!!! Να δεί οτι οτι τα πράγματα δεν έχουν μόνο χρηστική αξία και απλά "είναι"? ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ!!! Μα τί άνθρωπος είναι κάποιος αν δεν ενδιαφέρετε ΜΟΝΑΧΑ για το πουλί του,το τί θα φάει και το τί αμάξι οδηγεί! Αίσχος! Αίσχος και όνεδος!Απαπαπαπα,όπως λέει και η "θεός να την κάνει" κυρία Βανδή "Εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράματα!!!" Απο την άλλη είναι πολύ όμορφο και αγαθό να μεθύσει κάποιος μέχρι ξεπεσμού ή να μαυρίσει τα πνευμόνια του με τσιγαράκια....

Μήπως πρέπει τελικά να ποινικοποιήσουμε την ανθρώπινη φύση ,που σκαρφίζετε νόμους,απαγορέυει άλλα είδη χωρίς να έχει απαγορεύσει τον Homo Sapiens (το πιο καταστροφικό απο όλα)?

Αυτά απο εμένα προς το παρόν θα επανέλθω εν καιρό για παιρετέρω ανάλυση του θέματος...

wendigoΜέλος
18/10/2004, 18:01:13
Η αναφορά σου Mercury είναι από τις ακριβέστες και σαφέστερες που έχω διαβάσει ποτέ μου. Εξαιρετικά χρήσιμη. Μακάρι να συναντούσαμε συχνότερα τόσο προσεκτικές περιγραφές εμπειριών.

No Method, No Guru, No Teacher