- ΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΟΣ" ?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ισως αν είμασταν άθρησκοι και όχι άθεοι,να είμασταν καλύτεροι άνθρωποι...

διαφωτιζουν ως προς το θεμα Θεος. Στο τελος μας φανατιζουν και καταφερνουν να μας κανουν να φοβομαστε τον Θεο.Ισως στην αρχη οταν δημιουργηθηκαν να ειχαν αγνες προθεσεις, στην πορεια τους ομως περισσοτερα προβληματα εφεραν παρα καλα. Για να κατανοησουμε τι εννοουμε οταν λεμε Θεος, πρεπει να σκεφτουμε απλα - πολυ απλα, γιατι ο Θεος ειναι απλως σαν εννοια, σαν οντοτητα?, σαν κατι τελοσπαντων που το μονο που ζηταει απο εμας ειναι να μπορουμε να αγαπαμε. Μικρος νομιζα πως ο Θεος ηταν καποιος τελειος ανθρωπος ( ειχε δηλαδη μορφη ανθρωπου), αργοτερα καταλαβα οτι και εμεις μπορουμε να γινουμε τελειοι ανθρωποι. Οποτε ο Θεος υπαρχει μεσα μας, ειναι η δυναμη μας, η πιστη μας, η αγαπη μας. Για μενα Θεος ειναι η συμπαντικη ενεργεια, η δυναμη της δημιουργιας της ζωης. Το Φως.Παντως πιστευω στον Θεο οτι τελικα και αν ειναι.
WHO DARES... WINS!
Είτε έμβια, είτε οχι, είτε νοήμον, είτε οχι, είτε πιστοί, είτε οχι!
Δεν μας χρειάζονται οι ανθρώπινοι μεσολαβητές-κριτές για να επικοινωνήσουμε με τον δημιουργό μας.
Αν πραγματικά ζητάμε επικοινωνία μαζί του πρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας και θα τον βρούμε...
"Ο άνθρωπος έχει Θεϊκή συγγένεια και ένα ανώτερο Ον τον βύζαξε εκτός από τη μητέρα του. Στις πιο φωτισμένες στιγμές του μπορεί να το καταλάβει.
Κάποτε στις μακρινές μέρες του παρελθόντος του ο άνθρωπος έδωσε έναν όρκο υψηλής πίστης και περπάτησε περιβεβλημένος με θεϊκό μεγαλείο μαζί με τους Θεούς. Υπάρχει κάτι μέσα στον άνθρωπο που ανήκει σε μια άφθαρτη φυλή. Μπορεί να ξεχάσει και να αποκοιμηθεί μέσα στις αισθήσεις αλλά τη μέρα που αυτό το κάτι θα του απλώσει το χέρι και θα τον αγγίξει θα θυμηθεί ποιος είναι και θα επανακτήσει την ψυχή του. Ο άνθρωπος δεν δίνει στον εαυτό του την αληθινή του αξία επειδή έχει χάσει τη θεία αίσθηση. Ετσι παρασύρεται από την γνώμη των άλλων ενώ θα μπορούσε να βρει στα σίγουρα την απόλυτη βεβαιότητα στο πενυματικά αυθεντικό κέντρο της ύπαρξής του.
Οποιος κοιτάζει μέσα του και διακρίνει μόνο δυσαρέσκεια, αδυναμία, σκοτάδι,και φόβο δεν πρέπει να κυριεύεται από αμφιβολία.
Ας κοιτάξει βαθύτερα και μακρύτερα και θα διαπιστώσει αμυδρά στοιχεία και ενδείξεις που παρουσιάζονται όταν η καρδιά είναι ήρεμη.
Ας τα προσέξει καλά, γιατί θα αποκτήσουν ζωή και θα γιγαντωθούν σε υψηλές σκέψεις που θα διαβούν το κατώφλι του νου του σαν περιπλανώμενοι άγγελοι και με τη σειρά τους θα γίνουν οι πρόδρομοι μιας φωνής που θα γίνει αργότερα η φωνή ενός κρυμμένου, άγνωστου και μυστηριώδους όντος που κατοικεί στο κέντρο του, που είναι ο πανάρχαιος εαυτός του. Η θεϊκή φύση αποκαλύπτεται ανανεωμένη σε κάθε ανθρώπινη ζωή αλλά αν ο άνθρωπος την προσπεράσει αδιάφορα, τότε η αποκάλυψη αυτή είναι σαν τον σπόρο πάνω σε πετρώδες έδαφος.
Κανένας δεν είναι αποκλεισμένος απ’αυτή τη θεία συναίσθηση, ο ίδιος ο άνθρωπος αποκλείει τον εαυτό του"![]()

Edited by - Avallon on 04/07/2004 13:06:51
Εκτός αυτού βοηθά μερικές φορές έντονα Ανθρώπους οι οποίοι είναι πλήρως υποταγμένοι σε Αυτόν!! Γι'αυτό κι'εμείς πολλές φορές απορούμε γιατί Άνθρωποι μοχθηροί & καταχθόνιοι έχουν μεγάλη εύννοια της τύχης!! Αντίθετα το χειρότερο μαρτύριο είναι η ζωή Ανθρώπων με Αγαθή ψυχή, οι οποίοι όμως παρασύρονται εύκολα απο τον Σατανά χωρίς να μπορούν να του αντισταθούν!!! Ολα όμως κάποτε θα πληρωθούν!!
Ετσι είναι πραγματικά...όλα κάποτε θα πληρωθούνε...τίποτα δε μένει έτσι...
Η πρώτη και πρωταρχική απ’όλες τις σκέψεις, η πρωτόγονη σκέψη στο μυαλό του κάθε ανθρώπου είναι η σκέψη «Εγώ».
Μόνο μετά τη γέννηση αυτής της σκέψης μπορούν να προκληθούν και άλλες σκέψεις.
Μόνο όταν η πρώτη προσωπική αντωνυμία «Εγώ» γεννηθεί στο νου, μπορεί να κάνει την εμφάνισή της η δεύτερη προσωπική αντωνυμία «Εσύ».
Αν μπορούσες να ακολουθήσεις διανοητικά αυτό το «Εγώ» μέχρι να σε οδηγήσει στην πηγή του θα ανακάλυπτες ότι όπως είναι η πρώτη σκέψη που κάνει την εμφάνισή της έτσι είναι και η τελευταία που θα εξαφανιστεί...
Υπάρχει ένας δρόμος από το "Εγώ" στο "Εσύ" που όλοι καλούμαστε να καλύψουμε...![]()

χωρίς τα εισαγωγικά που έχεις "βάλει"στη λέξη θεός, πρέπει να είναι η ενέργεια, το πνεύμα...Με τα εισαγωγικά είναι τα πάντα περιορισμένα!
ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ..
ΚΡΙΣΝΑ
"ΜΑ!, ΑΠΑΝΤΑ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΞΕΙ".
"ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ" ΑΠΑΝΤΑ Ο ΕΥΣΕΒΗΣ.
"ΩΡΑΙΑ! ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ;" ΡΩΤΑ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ
"ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ!" ΑΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
"13" ΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ
"ΟΡΙΣΤΕ!; ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΝΟΗΣΑ ΑΥΤΟ;!" ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
"ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΤΗΝ ΑΝΤΕΞΕΙΣ" ΑΠΕΦΑΝΘΗ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ.
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΚΑ!!![]()
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ (ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ):
ΖΗΤΗΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΤΟΥ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ. ΤΟ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.
"ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΕΜΕΝΑ!" ΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
"ΝΑΙ!" ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΣ.
"ΤΟΤΕ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ;" ΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
"Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ "ΕΙΣΑΙ"" ΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ.
![]()
!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo