- Troy! - - Κινηματογράφος -

Πότε έγινε η βλακεία έγκλημα, για να τρέχουμε στα δικαστήρια; ![]()
Οι άνθρωποι την ερμηνεία τους δώσαν, την είδαμε, "λαμπρότατη"...
Κ.
ΥΓ. Τελικά, λέει, φάγαν και τον Μενέλαο, αλλά όχι τον Πάρι, ο οποίος δραπέτευσε με την Ελένη.
Ω! Πάντα μου άρεσαν οι ρομαντικές κομωδίες...
Edited by - kynikos on 23/05/2004 06:23:16
Αρνητικά στοιχεία ήταν η παρουσίαση των Αρχαίων Ελλήνων με τυπικά βορειο-Ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. Η ναζιστικής εποχής προπαγάνδα βασιλεύει και κυριαρχεί.
Ας αναμείνουμε την ταινία του Όλιβερ Στόουν για τον Αλέξανδρο, όπου θα παρουσιάζεται ως αμφιφυλόφιλος και ολίγον αιμοσταγής...
ΥΓ: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους αλλά απλά δεν υπάρχουν στοιχεία πως οι συγκεκριμένοι ήρωες ήταν ΟΦ.
ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΤΩι ΔΕΙΞΑΝΤΙ ΤΟ ΦΩΣ
ΕΙΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ....
ΕΝΤΑΞΕΙ,ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ ΘΑ ΠΕΙ ΩΡΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑ!ΜΟΝΑΔΙΚΗ!ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ...ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ,ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΨΩΝΑΡΑ ΗΤΑΝΕ Ο ΑΧΧΙΛΕΑΣ.ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΘΙΚΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΙΚΑ!
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ...
ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΡΕΙ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ,ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΛΛΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ!
ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΑΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΤΑΙΝΙΑ,ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΕΙΣ.
ΕΜΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΑΧΧΙΛΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΑΜΟΥ ΤΗΝ ΒΡΙΣΗΙΔΑ,ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ...ΓΕΝΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ,ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΛΙΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ!
ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ...
ΦΙΛΙΚΑ 
Alma Libre....
δεν επανεκδοθηκε η Ιλιαδα στα αμερικανικα.
-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-
quote:
Η ταινια ηταν καταπληκτικη
Ας μην ειμαστε τοσο απολυτοι... Η αλη8εια ειναι αυτη που δειχνουν και στην ταινια, οντως ειμασταν τοτε καφροι (οι κακοι) και πηγαμε να κατακτησουμε μια ξενη χωρα
...και ύστερα ξύπνησες και είδες ότι σε είχε πάρει ο ύπνος στο σινεμά με το καταραμένο aircondition να σε χτυπά στην πλάτη!
Ελα μωρέ SAUDI ας μιλήσουμε λιγάκι σοβαρά...
Το έργο το είδα και γω την Παρασκευή μαζί με μια φίλη μου Αμερικάνα (όχι ελληνοαμερικάνα).
Μετά από αυτό της εξήγησα πιος είναι ο λόγος που αντιπαθώ τους Αμερικάνους...με τέτοιες μ*&**ς που κάνουν...
(Οι ελληνίδες χορεύανε τσιφτετέλι στο παλάτι της σπάρτης φορώντας πολύχρωμα ρούχα και φορτωμένες κοσμήματα χοντροειδέστατα ενώ στην Ιλιάδα οι Τρωάδες χορεύανε καλαματιανό χέρι χέρι φορώντας ελληνικές χλαμύδες σε λευκό και γαλάζιο...
Και καλά όλα αυτά αλλά ...παρτουζιάρης ο Αχιλλέας?
Για να το τεκμηριώσω δε γιατί παραλίγο να αρπαχτούμε της υποσχέθηκα να της πάρω την Ιλιάδα να την διαβάσει στα αγγλικά.
Τι λέτε θα βρω τίποτα στον Παπασωτηρίου?

quote:
της υποσχέθηκα να της πάρω την Ιλιάδα να την διαβάσει στα αγγλικά.
Αν μπορείς να το τυπώσεις απ' το Internet θα το βρεις εδώ
http://classics.mit.edu/Homer/iliad.html
Αν όμως δεν τη χωνεύεις και θες να την αφήσεις στην άγνοια και το σκοτάδι, πάρε της να διαβάσει κάτι πιο light όπως τον Superman ή Batman ![]()

Μετα ο Πάρις δραπετεύει με την Ελένη,
και τώρα αυτό:
quote:
Οι ελληνίδες χορεύανε τσιφτετέλι στο παλάτι της σπάρτης φορώντας πολύχρωμα ρούχα και φορτωμένες κοσμήματα χοντροειδέστατα ενώ στην Ιλιάδα οι Τρωάδες χορεύανε καλαματιανό χέρι χέρι φορώντας ελληνικές χλαμύδες σε λευκό και γαλάζιο...
Και καλά όλα αυτά αλλά ...παρτουζιάρης ο Αχιλλέας?
Βαλτοί είσαστε να με δελεάσετε;
Αλλά νά. Θα αντισταθώ. Δεν πάω να το δώ.
(Εκτός και αν έχει τίποτα Αμαζόνες...)
Φίλε κυνικέ και μένα η περιέργεια με έφαγε...όπως και τη γάτα...![]()
![]()
Ευχαριστώ για το λινκ της Ιλιάδας...αλλά επειδή δεν της έχω εμπιστοσύνη ότι θα το διαβάσει με αυτό τον τρόπο προτιμώ να της το πάρω σε βιβλίο...![]()
... και μετά για να σιγουρευτώ θα την εξετάσω εφ'όλης της ύλης...![]()