- Περι Αγάπης... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Φιλε Simoril-elf, καλώς ήρθες στη συζήτηση. Ευχαριστούμαι για το κλίμα που έφερες, νομίζω πως με το φίλο ΦΩΤΙΟ, παρότι μιλάμε για το ίδιο και το αυτό, υπάρχουν εμφανεις διαφορές.
Αν και διάβασα αρκετά ΝΙΤΣΕ, (κάνει καλό σε όλους, για άλλους όμως λόγους), αναρωτήθηκα κατά το παρελθόν, αν η ΑΓΑΠΗ είναι μόνο η ανάγκη της διαιώνισης του είδους για καλύτερα αποτελέσματα, μα συλλογίστηκα και μέσα στα κείμενα του, όπως και εσύ το αναφέρεις, πάνω στη λέξη ΟΜΟΡΦΙΑ.
Δηλαδή κοιτάμε την όμορφη γυναίκα με κριτήριο, τα υγιέστερα παιδιά?
Αν διάλεγες να μείνεις σε ένα όμορφο η άσχημο σπίτι, θα διάλεγες μήπως το άσχημο? Αν ήταν να πας με μια γυναίκα για λίγες μόνο ώρες, ανάμεσα στην όμορφη και την άσχημη θα διάλεγες την άσχημη? Πως και συμφωνούμαι όλοι για το όμορφο, ανεξαρτήτου φυλής και πιστεύω, π.χ μια όμορφη Γυναίκα, ένα όμορφο παιδί, ένα ηλιοβασίλεμα, ένα όμορφο σπίτι, μια FERRARI…τα κοιτάμε, λέμε είναι ΟΜΟΡΦΑ, ενώ αν πρόκειται για το ΔΙΚΑΙΟ, η τι είναι το ΚΑΛΟ, ο καθένας έχει τα μέτρα του? Το όμορφο, από την πολύ την χρήση, κάπου έχασε την φύση του ΕΙΝΑΙ, και εμείς, χωρίς να το καταλάβουμε, ταυτίζοντας το με την ευχαρίστηση, το φέραμε στο φθαρτό ΝΟΜΟ του γίγνεσθαι, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ και ΛΙΓΟΤΕΡΟ ομορφιά, μα στην ουσία είναι περισσότερη η λιγότερη ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ! Έτσι δεν χάσαμε ποτε την επαφή του, παρότι με τη σειρά της η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ είναι κολλητή του ΠΟΝΟΥ, μα για τις άλλες ΑΡΕΤΕΣ υπάρχουν και αυτές στη ΦΥΣΗ μας…. στο ΒΑΘΟΣ.
Θέλω να πω με τα παραπάνω πως ενώ η ΟΜΟΡΦΙΑ, είναι σχετικά εύκολη, οι άλλες ΑΡΕΤΕΣ είναι κρυμμένες, σαν έρθουν στην επιφάνεια και αυτές όπως λέει ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ίσως πιο κάτω να κρύβεται αυτό που συζητάμε με τον φίλο ΦΩΤΙΟ…
Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΘΑ'ΛΕΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...Η ΜΟΡΦΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ...ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ..ΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΕΝ ΘΑ'ΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ +ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ?...
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ,ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ,ΑΝ ΤΑ 'ΖΥΓΙΖΕΙΣ' ΕΤΣΙ....
(ΠΑΛΙΑ ΘΕΛΑΝΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΤΑ....)
ΠΙΣΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.....
'manava seva, madhava seva'
προχτες καθως μιλουσαμε και ανταλασαμε αποψεις με ενα φιλο , το θεμα καπως γενικο, θρησκεια , αγαπη , καλο , κακο , κατεληξα σε κατι που με ξαφνιασε και παιρνω τα πραγματα απο την αρχη χωρις να στεκομαι σε λεπτομεριες
στην αρχη η συζητηση ξεκινησε με το καλο και κακο (ο χριστος διδασκει το καλο καποιος αλλος οχι , ολοι διδασκουν το καλο τελικα και πηγαινε λεγοντας) εγω σταθηκα στο σημειο οτι το καλο και κακο συνηθως (για μενα παντα) ειναι εντελως υποκειμενικο, κατι που ηταν κακο χτες σημερα ειναι καλο , και κατι που ειναι για μενα κακο για τον αλλο ειναι καλο. δεν μπορει να υπαρχει καλο και κακο , αυτο που υπαρχει ειναι κατι αλλο που ειναι μοναδικο και ολα τα αλλα ειναι διαφαθμισεις της παρουσιας του ή της ελλειψης του, πεστο "κκαλο" με δυο καπα , πεστο «ααγαπη» με δυο αλφα , πεστο «φφως» οπως θες αλλα μονο αυτο , κανεις δεν μπορει να κανει κακο , οτι και εαν κανει το αποτελεσμα ειναι "κκαλο"
το γιατι ? ισως φαινετε πολυ απλοικο , ισως χαζο δεν ξερω αλλα
ξεκινοντας απο το οτι τα παντα ειναι ενεργεια και οτι η δομη ειναι κοινη σε οτι υπαρχει στο συμπαν ολο , πετρες , δεντρα , νερο , σκονη , ζωα , ανθρωπος , τελικα ηλεκτρονια με διαφορετικο ή οχι δεσιμο μεταξυ τους οτι και εαν ειμαστε , ειμαστε μερος τμημα του συμπαντος
εαν το συμπαν ηταν νερο θα ημασταν μια σταγονα χ διαστασης ενω τα ζωα ψ διαστασης κτλπ και η καθε μια εχει υποστει διαφορετικη επεξεργασια, επομενως δεν μπορω να μην αγαπαω τα παντα , αφου οτι ειμαι ειναι και απο οτι ειναι ειμαι !!!
αρα ? πως μπορω να πω οτι μισω κατι ? και τι νοημα υπαρχει ? μπορεις να μισησεις το δαχτυλο σου ? τις φλεβες σου ? το αιμα σου ? και φαντασου το δεξι σου χερι να μισει το αριστερο !!!!
και πως μπορει κανεις να με βλαψεις ? τι ειναι αυτο που μπορει να με κανει ? τιποτα απολυτως , ποιο ειναι το χειροτερο κακο ? να με σκοτωσει ? να σκοτωσει την φιλη μου ? εεε και τι μπορει να μας φοβιζει σε αυτο ? θα ξαναγινω ενα με το συμπαν , θα αλλαξει η μορφη ενεργειας μου , κομματι του ειμουν , κοματι του μενω. Δεν αλλαξε τιποτα
και απο την αλλη αυτον που το εκανε αυτο πως να τον μισησεις , δεν εκανε τιποτα , και εαν παμε βασει των γνωστων θεωριων περι αγαπης , αυτον ειναι που πρεπει να τον αγαπησεις μιας και δεν ειναι καλα ειναι "αρρωστος" εχει την αναγκη της αγαπη σου (δυσκολο)
εδω ειναι που μας τα χαλαει η ανθρωπινη διασταση μας , που δεν μας αφηνει να ελευθεροθουμε , να αφησουμε οσα μας δεσμευουν (ΕΓΩ) και μας φραζουν την οραση μας , που μας κανουν να βλεπουμε το τωρα και οχι το παντα , το σωμα μας και οχι την ενεργεια.
Φυσικα δεν εβγαλα ακρη με ολες αυτες τις σκεψεις , ουτε και κατεληξα καπου , ομως ολο αυτο μου αφησε κατι που ηθελα να το μεταφερω , δεν ξερω εαν δινει μια αλλη εικονα ή ισως δειχνει την ιδια εικονα με αλλο τροπο , ελπιζω παντως να μην σπαταλισα στο χρονο σας
ΚιτΚΑΤ
Η σκέψη σου έχει διατυπωθεί με πολλούς τρόπους και παραλλαγές κατά την διάρκεια των αιώνων. Έγινε επιχείρημα στο στόμα των μυστικιστών αλλά και στο στόμα των υλιστών με διαφορετικό στόχο για τον καθένα.
Ο Κέλσος (όχι ο "Κέλσος" ο Συντονιστής μας
) λέει:
«Βλέπουμε, λοιπόν, ότι δεν δημιουργήθηκαν τα πάντα για χάρη του ανθρώπου, όπως δεν δημιουργήθηκαν για χάρη του λιονταριού ή του αετού ή του δελφινιού. Ο κόσμος δημιουργήθηκε από τον Θεό κατά τρόπο ώστε όλα τα μέρη του να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση και την τελειότητά του. Τα πάντα έχουν υπολογιστεί ώστε να εξυπηρετούν, όχι το ένα το άλλο αλλά το Όλον. Κι ο Θεός γι’ αυτό ενδιαφέρεται, κι έτσι το Όλον δεν το εγκαταλείπει η πρόνοια και δεν εξελίσσεται προς το χειρότερο, ούτε ο Θεός αποφασίζει ύστερα από κάποια χρονική περίοδο απραξίας να το στρέψει προς τον εαυτό του, ούτε κι εξοργίζεται με τους πιθήκους και τα ποντίκια.» ΚΕΛΣΟΣ, Αληθής Λόγος, σελ. 89.
Έτσι αν αισθάνεσαι ως Όλον είσαι το Όλον.
Και κάτι extreme. Τι σχέση έχει ο Θεός με το Όλον; Μα...είναι "Φίλοι"!!!
"Φίλοι" ονομάστηκαν, από τους Πυθαγόρειους οι αριθμοί που το άθροισμα των διαιρετών του ενός μας δίνει ως σύνολο τον άλλον αριθμό και το αντίστροφο. Μάλιστα βρήκαν ότι οι πρώτοι "φίλοι" αριθμοί είναι ο 284 και ο 220.
Το άθροισμα των διαιρετών του 284 (1,2,4...142) μας κάνει 220.
Το άθροισμα των διαιρετών του 220(1,2,4...110) μας κάνει 284.
Και ο λεξάριθμος του ΟΛΟΝ (70+30+70+50) είναι 220
Και ο λεξάριθμος του ΘΕΟΣ (9+5+70+200) είναι 284.
Μήπως λοιπόν το ΟΛΟΝ και ο ΘΕΟΣ είναι "φίλοι";
Μόνο ένας ίσως μπορεί να μας το επιβεβαιώσει. Και αυτός μάλλον είναι μακριά για να μας ακούσει...
Πυθαγόρααααααα.......
Το τελευταίο μου βγήκε κάτι σαν σλόγκαν της διαφήμισης του...Jack Daniels

Ο Τρισμεγιστε, και εσεισ όλοι οι άλλοι…. μην με σκοτίζεται! Ο Θεός μου έδωσε ένα δύσκολο πρόβλημα εδώ που είμαι! Να βρω που είναι ΕΔΩ το λάθος!

Είπε πως άμα το βρω….. θα με αφήσει να τον κοιτάξω στα μάτια!![]()
![]()
Πλατωνα ! τωρα ειμαι ετοιμη να βαλω +τα κλαμματα!(επειδη η Λετισια μου μοιαζει τοσο ....
Edited by - ΑΤΜΑ on 28/01/2003 16:29:30
Τι να κάνω ο έρμος;
Έτσι μου έρχεται να διαφωνήσω με τον Πλωτίνο που λέει ότι ο δρόμος του Φιλοσόφου προς την Αλήθεια είναι πιο άμεσος και σύντομος από τον δρόμο του Εραστή ή του Μουσικού.
Μερικές φορές είναι καλύτερα να αργήσεις να φτάσεις, έτσι δεν είναι;
Ειδικά αν είναι να βλέπεις στην ατραπό σου, τέτοια θεάματα...![]()
Τι άλλο να πω; Μου ξυπνάει το "Γκόλουμ" μέσα μου.
Myyy Preciousssss

το λαθος ειναι σε "αυτον" που το κοιταει , σε "αυτον" που την επεξεργαζεται , σε "αυτον" και στις σκεψεις που κανει.
Τελικα ομως ισως να μη φταει "αυτος" αλλα οι αλλοι "αυτοι" που του μαθαν να βλεπει και να σκεφτεται με αυτο τον τροπο.
παντως η φωτογραφια ειναι ενα καλο παραδειγμα για crash test θα ελεγα σε καθε ειδος εσωτερισμου , εξωτερισμου , θρησκειας και ιδεων.
καλο κουραγιο
'Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!!!?
Αν επιτρέπεται, μιας και είσαι ΦΙΛΟΣ, πριν απαντήσει κάποιος για τη σωστή η λάθος ΑΤΡΑΠΟ…γίνεται να αναρωτηθούμε κάτι?
Για κάθε ΑΤΡΑΠΟ….υπάρχει ΜΕΘΟΔΟΣ, κάτι που ακολουθούμε… η είναι μέσα στην ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ? Αυτό το ερωτώ, γιατί διαφορετικά, αν ακολουθούμαι… επιθυμούμαι κάτι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από ότι είμαστε! Αυτο φερνει ΠΑΝΤΑ σύγκρουση.... του θέλω /δεν θέλω…. σωστού / λάθους!
Αν η ΑΤΡΑΠΟΣ είναι ΦΥΓΗ…. από τον ΕΑΥΤΟ.... έχει μικρή σημασία!
Τώρα, με ότι παρατήρησε ο φίλος κιτκατ, πως κάτι δεν πάει καλά με ότι μας μάθανε.... ας το διασκεδάσουμε και λίγο!!![]()
Κάστα πάει να πει ΑΓΝΗ…Ας το θυμόμαστε
(κάποτε σκέφτηκα το ΘΕΙΟ, (να το εφερνα στον κοσμο μας...) σαν ένα μικρό παιδί που κάνει σκι, ξεκινώντας από ΑΠΛΟΤΗΤΑ κατάληγε σε.. ΑΓΝΟΤΗΤΑ!)
ΟΜΩΣ!!!
Αν στο δωμάτιο μας ΜΠΕΙ η ΚΑΣΤΑ…. όπως είναι πιο πάνω στη φωτογραφία…., το πιο πιθανόν είναι να απαντήσουμε ΣΥΝΘΕΤΟΙ…. και να αγνοήσουμε την ΑΓΝΟΤΗΤΑ!
ΟΚ? ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΑΙ!!! Οι σκέψεις μας….. λίμπιντο….όλα μαζι!
Τι το κακό υπάρχει σε όλα αυτά? ΤΙΠΟΤΑ! Φυσιολογικά πράγματα είναι!
Εκτός….. και η κάστα θέλει να σου βγάλει την ψυχή….. Ποικιλόμορφος…
Εκτός….. πια και χόρτασες τις κάστες,…και θέλεις να γνωρίσεις... αν υπάρχει κάτι πέραν των φυσιολογικών απαντήσεων του οργανισμού!
Εδώ εμφανίζεται η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ…της οποίας προτέρημα είναι να αναρωτιέσαι…η καλύτερα, να θέτονται ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!
-Υπάρχει ένα ΣΗΜΕΙΟ μέσα μου που κοιτάζει την κάστα?...... ΝΑΙ!
-Αυτό το σημείο μου δίνει την αίσθηση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΟΥ?.....Του ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ?.....ΝΑΙ!
-Άρα η ΚΑΣΤΑ είναι στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ μου…..αν εγώ είμαι το ΚΕΝΤΡΟ……..ΧΜΜΜ!
-Δράση / Αντίδραση λοιπόν, έχουμε τριβή, και χοροχρονιακη ενέργεια….κέντρο πάει στην περιφέρεια και αντίστροφα! ΕΙΚΟΝΕΣ!!!
Οοοπς!!!
-Αν το μυαλό συλλάβει αυτή την κίνηση….και αναρωτηθεί…πως θα ήταν να δει δίχως κέντρο? Άραγε η ΚΑΣΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΧΩΣ ΚΕΝΤΡΟ?
Φυσικά και υπάρχει….ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ!!
Μα αν δεν υπάρχει κέντρο….Τότε τι υπάρχει? Ποιος κοιτάει την κάστα?
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ…… Με κεφαλαία!
Άρα η περιφέρεια δεν κάνει τίποτα σε αυτή την ΕΝΕΡΓΕΙΑ….γιατί είναι η ΙΔΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ....
Οοο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!! Η ΚΑΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!!!![]()
Και μιας και η φίλη μας η ΑΤΜΑ, λέει πως τις μοιάζει πολύ,….ΑΤΜΟΥΛΑ, πρέπει να κάνουμε το ΤΕΣΤ του ΚΙΤΚΑΤ….και οι δυο όμως με μαγιό!
Δεν σου είπα όμως μια λεπτομέρεια ΑΤΜΑ! Εγώ μοιάζω του ΣΩΚΡΑΤΗ... Κοντούλης, Χοντρούλης, καραφλουλης... και με πεταχτά… σπινθηροβόλα μάτια!![]()
![]()
Για να ξεφεβγουμαι και λιγο της ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΟΣ!!!![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 30/01/2003 09:30:24