- ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ! - - Κινηματογράφος -
Αλλά ας μη βάλω το χέρι μου στη φωτιά.
agnostic,έχεις δει την ταινία MARTIN του τρισμέγιστου GEORGE ROMERO ?
Το HOUSE BY THE CEMETERY του Lucio Fulci ?
(ο ίδιος που έκανε την cult 7η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ,για πολύ thrash metal ταινία λέμε !!)
Συνέχισε να μας προτείνεις ταινίες φίλε !
quote:
Το HOUSE BY THE CEMETERY του Lucio Fulci ?
(ο ίδιος που έκανε την cult 7η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ,για πολύ thrash metal ταινία λέμε !!)
Πω, πω ταινίες! Του Φούλτσι είχε τον ελληνικό τίτλο "Ενοικιάζεται στοιχειωμένη βίλλα δίπλα στο νεκροταφείο". Υπέροχο trash κατασκεύασμα!
Έχει δει κανείς τα Zombie 1, 2 & 3 του Φούλτσι;
Έχω δει μόνο το τρίτο και δεν ήταν καθόλου καλό αλλά έχω ακούσει καλά λόγια για το 2 (όπου έπαιζε -αν δεν κάνω λάθος- και η Όλγα Καρλάτου).
No Method, No Guru, No Teacher
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες
Τι υπόθεση έχει?
Το HOUSE BY THE CEMETERY, το έχω δει και θυμάμαι ότι μου άρεσε. Αυτό με τον γιατρό-σχεδόν ζόμπυ- που συντηρούταν από νεκρούς που σκότωνε σε ένα υπόγειο δεν είναι??
quote:
Έχει δει κανείς τα Zombie 1, 2 & 3 του Φούλτσι;
Αυτό που παλεύει ένα ζόμπυ με ένα καρχαρία δεν λες? Εχω δει σκηνές αλλα όχι ολόκληρο.
Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...
που ΔΕΝ ξέρει ότι είναι βρυκόλακας,αλλά το ξέρει ο θείος του που προσπαθεί να τον εξοντώσει
(αφού πρώτα προσπαθεί να του περάσει το μήνυμα there is no real magic).
H ταινία είναι αριστουργηματική στη σύλληψη και
έντονα συναισθηματική.
Σχεδόν λυπάσαι που στο τέλος....αλλά άστο μήπως το βρεις σε κάποιο video club και το δεις μόνος σου !
Ψάξτο και δε θα χάσεις.
HOUSE BY THE CEMETERY ,ακόμη θυμάμαι τη *** την υπηρέτρια !
(η οποία εμφανίζεται και σε κάποια ταινία του Argento,αλλά σε ποια ακριβώς...αχχχ,πέρασαν τα χρόνια !)
Για το HILLS HAVE EYES του Wes Craven τι έχεις να πεις ?
Γυρίζεται ή γυρίστηκε σε remake τώρα πρόσφατα,αλλά δε γνωρίζω το αποτέλεσμα.
Επίσης μία πληροφορία : ο γνωστός καλλιτέχνης Rob Zombie γυρίζει
remake του HALLOWEEN,υπό τις ευλογίες του John -ένας είναι ο John !
Για το HILLS HAVE EYES του Wes Craven τι έχεις να πεις ?
Γυρίζεται ή γυρίστηκε σε remake τώρα πρόσφατα,αλλά δε γνωρίζω το αποτέλεσμα.
Τα δύο THE HILLS HAVE EYES τα είχα στα υπόψη να τα περιγράψω σε λίγες μέρες συνάδελφε![]()
Ετσι για να μαθαίνει ο κόσμος.
Το δεύτερο το πήρα με 3 ευρώ αυθεντικό από το Metropolis, ενώ το πρώτο το έχω δει μια φορά πριν 3-4 χρόνια. Θα ξαναδώ το δεύτερο αυτές τις μέρες να κάνω συγκρίσεις.Πάντως εκείνος ο καράφλας ήταν όλα τα λεφτα. Πολύ δολοφονική φάτσα ο άτιμος.
Γενικά τα θρίλερ σε αυτό το στιλ, δηλαδή όταν οικογένεις ή παρέες παιδιών, πηγαίνουν στο ύπαιθρο και πέφτουν θύματα παρανοϊκών οικογενειών ή δολοφόνων είναι από τα αγαπημένα μου.
Διότι σκέφτεσαι ότι μπορεί να τύχει και σε σένα ρε παιδί μου, και σε αγριέυει όταν πας εξοχή ![]()
Είδα και αυτό το Hihg Tension ή Haute Tension, στα ελληνικά νομίζω "Ενταση". Πολύ καλό και πολύ αιματοβαμένο!!! Γουστάρω!!!![]()
Το Γιαπωνέζικο βέβαια γιατί το Αμερικάνικο (The grudge) το θεωρώ κάπως "λιγότερο".
Μιας που αναφερθήκατε σε vampires, θυμήθηκα οτι πριν κανένα χρόνο είδα μια Γιαπωνέζικη ταινία, συγκριτικά παλιά, που λέγεται οτι είναι η πρώτη Γιαπωνέζικη ταινία που ασχολείται με το μύθο των vampires.
Έχει υπόψιν του κανένας τον τίτλο?
Μου διαφεύγει... ![]()

In anticipation of my resurrection...
Στο πρώτο μέρος, έχουμε μια οικογένεια η οποία ταξιδεύει στην έρημο της Καλιφόρνια για να βρει ένα ορυχείο της περιουσίας της. Το όχημά τους που μεταφέρει και τροχόσπιτο(νομίζω), παθαίνει βλάβη (τυχαία?) και μένουν στην έρημο απομονωμένοι.
Ενα μέλος της οικογένειας,νομίζω ο παππούς, πηγαίνει προς τα πίσω όπου βρισκεται ένα μαγαζί-συνεργείο για να ζητήσει βοήθεια και να φέρει τα απαραίτητα.
Για κακή τύχη όλης της οικογένειας,στο σημείο που έμειναν, εκεί κοντά βρισκεται το άντρο μιας τριτοκοσμικής, παρανοϊκής, πρωτόγονης οικογένειας άγριων ημικανιβάλλων, η οποία επιτίθεται στη νορμάλ οικογένεια. Οι αγριάνθρωποι απαγάγουν ένα μωρό της νορμάλ οικογένειας με σκοπό να το φάνε!!!
Και η νορμάλ οικογένεια φυσικά δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια αλλά αντεπιτίθεται. Διεξάγεται λοιπόν ένας πολύ σκληρός και βίαιος αγώνας επιβίωσης εκεί στους έρημους λόφους, μεταξύ των δύο οικογενειών και όποιος αντέξει!!!
Ο καραφλούλης, από τους αγριανθρώπους είναι όλα τα λεφτά!!Απίστευτη σκατόφατσα και ότι πρέπει για παρανοϊκό αγριάνθρωπο!!!

Πάμε τώρα στο δεύτερο μέρος.![]()
Προς την ίδια έρημο λοιπόν κατευθύνονται αυτή τη φορά διάφοροι νέοι με λεοφωρείο και κάποιοι με τις μοτοσυκλέτες τους.
Κλασικά το λεωφορείο χαλαέι. Καποιοι μένουν στο λεωφορείο για να το επισκευάσουν ενώ κάποιοι άλλοι, κυρίως οι μοτοσυκλετιστές, σουλατσάρουν στην ερημική κοιλάδα κάνοντας τα κόλπα τους.
Ελα όμως που οι αγριάνθρωποι του πρώτου μέρους είναι ξανά εδώ και ζητάνε νέα θύματα για να ικανοποιήσουν τις διεστραμένες ορέξεις τους!!! Βάζουν παγίδες στους μοτοσυκλετιστές και σιγά σιγά ξεσπάει πάλι ένας σκληρός αγώνας επιβίωσης μεταξύ των δύο πλευρών.
Στα highlight του δεύτερου μέρους είναι οπωσδήποτε ένας τυπάς από τους αγριανθρώπους ο οποίος είναι χοντρός, με μούσια και κουβαλάει ένα ηλεκτρικό πριόνι!!!Θυμάμαι φάση που γκρεμίζει και τύχο με το πέρασμά του το γομάρι!!! Πραγματικός οδοστροτήρας μιλάμε!!!
Βέβαια και ο κλασικός καραφλούλης δεν πάει πίσω από δραση...

Το δεύτερο θα το ξαναδώ αυτές τις μέρες για να κάνω συγκρίσεις και αν έχει τίποτα αξιοσημείωτο που μου διέφυγε θα το προσθέσω.
Πάντως το πρώτο THE HILLS HAVE EYES θεωρείται κλασσικό και είναι μάλλον καλύτερο από το δεύτερο.
Αυτά ![]()
αν και οι κριτικές δεν ήταν και οι καλύτερες.
Είχε ένα στοιχείο που δεν το βλέπεις σε πολλές ταινίες τρόμου,
ότι δηλαδή η δράση εκτυλίσσονταν πολλές φορές κάτω από το φως της ημέρας.
Συνήθως τα τέρατα βγαίνουν τη νύχτα.
Επίσης και το σχετικά πρόσφατο DOG SOLDIERS ήταν καλή ταινία
με λυκανθρώπους στη Σκωτία.
Καλό σα σύλληψη αλλά κάπου χάνονταν η μπάλα.
agnostic, έχεις δει ΤΟ ΚΑΚΟ,την πρώτη ταινία ζόμπι στην Ελλάδα ?
Πρόσφατα παίχτηκε σε κάποιες κινηματογραφικές αίθουσες.
Τέλος πάντων, απόψεις είναι αυτά.
Φίλε αγνοών δεν το έχω δει το "ΤΟ ΚΑΚΟ", διότι αποσύρθηκε από τις αίθουσες πολύ σύντομα. Πάντως μου έχουν πει ότι είναι μεγάλη μούφα. Θα το πάρω να το δω μόλις το φέρει το βίντεο κλαμπ έτσι για το χαβαλέ.

Ψιλοχάλια μου είπαν...

In anticipation of my resurrection...