ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- OSHO - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- OSHO - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Osho30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
meffΝέο Μέλος
14/05/2005, 21:53:55
Καλοί μου (και κακοί μου) φίλοι, χαίρομαι που ο Όσο απασχόλεισε μερικές από σας. Η ιδέα ότι ήταν απεσταλμένος ή υποτακτικός του θεού ή του διαόλου είναι βέβαια αστεία - χωρίς να παραγνωρίζω φυσικά ότι το σύνολο σχεδόν του ανθρώπινου πληθυσμού ασχολείται με τέτοιες αστειότητες. Τα σεξοφοβικά σχόλια πολλών είναι φιλοσοφικώς και ηθικώς αυθαίρετα, όπως θα ήταν και τα σεξοφιλικά. Συστήνω ανεπιφύλακτα τα άπαντα του Όσο (που κυκλοφορούν σε ηλεκτρονική μορφή στο Ίντερνετ), όχι τόσο για να διαπιστώσετε ότι ο Όσο έχει εκφραστεί θετικά και αρνητικά σε σχέση με σχεδόν τα πάντα (θεό, σεξ, ηθική, ανάγκη για γκουρού), όσο για να διαπιστώσετε ότι ο άνθρωπος αυτός και το έργο του ανήκουν και εμπλουτίζουν την αρχαιότατη παράδοση της "δουλειάς πάνω στον εαυτό", από τον εαυτό και για τον εαυτό.

Γνωρίζω επίσης πολύ καλά ότι μια συντριπτική πλειοψηφεία εδώ μέσα και εκεί έξω βλέπει το "work on the self" σαν υποκατάστατο κάποιας άλλης πιο συνηθισμένης δουλειάς, πχ σαν μέσο που θα φέρει χρήματα, ευτυχία, ωραίο σώμα, ωραίο δέρμα, μια θέση στον παράδεισο κτλ. Θα ήθελα λοιπόν μάταια να σας υπενθυμίσω ότι τίποτα τέτοιο δεν ισχύει και θα καταφέρετε πολύ περισσότερα αν ασχοληθείτε με το εμπόριο, τις ψυχεδελικές ουσίες, τα βαράκια, το τρέξιμο, τα καλυντικά, τις πλαστικές εγχειρήσεις, αν ενταχθείτε και ανεβείτε γρήγορα στην ιεραρχία της καθολικής (δυτικής) εκκλησίας κτλ. Γιατί η δουλειά στον εαυτό είναι η μόνη δουλειά που δεν έχει κανένα "αντικειμενικό" (στα μάτια του κόσμου) αντίκρυσμα, κι ας ψεύδονται οι θρησκείες και οι γκουρού (συνήθως όχι ο Όσο πάντως) ότι το πρόσωπό σου φωτίζεται, η τύχη σου καλυτερεύει, οι οικονομικές σου ανάγκες καλύπτονται δια μαγείας, οι ασθένειές σου γιατρεύονται κτλ κτλ.

Εν οίδα, ότι εν οίδα.

02/06/2005, 01:49:28

Zorba, is the unlived part of every so-called religious person and Buddha is the unlived part of every materialist. Osho proclaims the new man as Zorba the Buddha, the meeting of the materialist and the spiritualist. Without Buddha, Zorba is incomplete and without Zorba, Buddha is incomplete. Read on as Osho brings out the essence of Zorba the Buddha……
ZORBA THE BUDDHA

OM

cprtght@tm@2005

Edited by - ΑΤΜΑ on 02/06/2005 01:50:45

12/06/2005, 02:21:05
"Does a flower need religion?"

cprtght@tm@2005

Leon_Νέο Μέλος
12/06/2005, 13:10:47
quote:

"Does a flower need religion?"

religion = Latin: religare, to unite, δηλαδή να ενώσει (το γήινο μέρος με το θεϊκό).

Ο πρώτος άνθρωπος είναι από τη γη, γήινος, ο δεύτερος άνθρωπος είναι από τον ουρανό. – Απ. Παύλος, από Κορίνθιους Α΄ 15:47

Και καθώς φορέσαμε την εικόνα του γήινου θα φορέσουμε και την εικόνα του επουράνιου. – Απ. Παύλος, από Κορίνθιους Α΄ 15:49[/center]

Η ουσία που βρίσκεται σε ένα λουλούδι μπορεί να μην έφτασε ακόμα στον μεγαλύτερο βαθμό εξέλιξης, ώστε να μπει στο ανθρώπινο βασίλειο αλλά βρίσκεται εδώ κάτω στη γήινη εξέλιξη με μοναδικό σκοπό να ενωθεί με το Θεό.

Εγώ πιστεύω πως ακόμα και ένα λουλούδι χρείαζεται θρησκεία!

Edited by - Leon_ on 12/06/2005 13:19:56

27/06/2005, 23:27:54
quote:
Εγώ πιστεύω πως ακόμα και ένα λουλούδι χρείαζεται θρησκεία!

αν ειναι ετσι...τοτε αναρρωτησου πια σχεση εχει το λουλουδι...με την γραφη!

το πετραδι στο λωτο

cprtght@tm@2005

27/06/2005, 23:30:24
“Osho is the most dangerous man since Jesus Christ…
He’s obviously a very effective man, otherwise he wouldn’t be such a threat. He’s saying the same things that nobody else has the courage to say.
I have read enough of Osho’s brilliant books to be convinced that he was the greatest spiritual teacher of the 20th century…
He understood us better than we understand ourselves.”
Tom Robbins, author

cprtght@tm@2005

Leon_Νέο Μέλος
28/06/2005, 13:30:03
Επειδή δεν επιθυμώ και ούτε είναι σωστό να επαναλαμβάνω σαν παπαγάλος ότι έχω ακούσει, αφού αυτό δεν είναι Γνώση, αυτό το οποίο πρέπει να κάνει όποιος θέλει να μάθει τι ακριβώς είναι ένα λουλούδι (και όλη η φύση), είναι να αφυπνίση την συνείδηση του θετικά.

Όπως είναι πάνω είναι και κάτω, όπως έχουμε εμείς ένα φυσικό σώμα ως το σπίτι της ψυχής μας έτσι και το λουλούδι είναι το φυσικό σώμα από κάτι άλλο..

www.gnosis-usa.com

www.samael.org.gr

29/06/2005, 00:57:04
quote:
Επειδή δεν επιθυμώ και ούτε είναι σωστό να επαναλαμβάνω σαν παπαγάλος ότι έχω ακούσει, αφού αυτό δεν είναι Γνώση, αυτό το οποίο πρέπει να κάνει όποιος θέλει να μάθει τι ακριβώς είναι ένα λουλούδι (και όλη η φύση), είναι να αφυπνίση την συνείδηση του θετικά.

Όπως είναι πάνω είναι και κάτω, όπως έχουμε εμείς ένα φυσικό σώμα ως το σπίτι της ψυχής μας έτσι και το λουλούδι είναι το φυσικό σώμα από κάτι άλλο..

namaste!
Ουτε κι εγω αγαπητε επιθυμω το αυτο!//αν και το παπαγαλιζειν εστι φιλοσοφειν in nowdays..//
Η ερωτηση μου ομως δεν εχει ουδεμια σχεση με ολα οσα πολυ σωστα λες και συμφωνω.
Η ερωτηση μου εχει να κανει με την αυτη σχεση που τυγχανει να εχει ο ανθρωπος με τη γραφη σε συγκριση με τη σχεση που ερωτω αν εχει και το λουλουδι.
Σαφης.. περισσοτερο δεν γινεται.)

Αν παλι δεν θελεις να απαντησεις καλως.
εξαλλου μεσα απο μια ευστοχη ερωτηση διαφαινεται παντα η απαντησις.)

το πετραδι στο λωτο

cprtght@tm@2005

Leon_Νέο Μέλος
29/06/2005, 10:14:33
:)

Έχω ακούσει ότι οι Γκνόμοι κουβαλάνε μαζί τους πάντα ένα μεγάλο βιβλίο (γραφή...) και ως φυσικό σώμα έχουν τα φυτά (λουλούδι) τα οποία ανήκουν στα ζώδια του στοιχείου Γη.

Μήπως σε άλλο επίπεδο και το λουλούδι έχει κάποια σχέση με τη γραφή?

04/07/2005, 00:24:37

Το πληθος δεν βρηκε ποτε
καμμια αληθεια.
Η αληθεια βρεθηκε μονο στην
μοναχικοτητα των ανθρωπων