- Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..Αληθινη ιστορια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Πέραν αυτού όμως,με την ευκαιρία και ελαφρώς εκτός θέματος έχω μια ερώτηση. Διαβάζωντας θέματα "pop μεταφυσικής"* διέκρινα ώς κεντρική καθολικά αποδεκτή άποψη οτι τέτοιες μέθοδοι (ας τις πουμε "ευκολες) καλούν "κατώτερα πνευματα" ,"κακά" ,"μη χρήσιμα ή καταστροφικά μακροπρόθεσμα" ενώ άλλες τεχνικές (που δεν περιλαμβάνωνται στην pop μεταφυσική) θεωρούντε δόκιμες για επίτευξη "ανώτερων" μονοπατιων.
Γιατί συμβαίνει αυτό ,αν συμβαίνει ,και αν δεν συμβαίνει γιατί υπάρχει αυτή η θεώρηση? Γιατί αυτή η "αποκλειστικότητα" κακών πνευμάτων με αυτές τις μεθόδους? Μήπως παίζει ρόλο και η βασική ανθρώπινη ψυχολογία μέσα στην όλη θεώρηση ,που μας λέει νέτα σκέτα οτι "Οι δικοί μου κόποι ανέλιξης,το χύσιμο του ιδρώτα μου , μου έδωσαν καρπούς που δεν θα ήθελα να πιστεψω οτι θα μπορούσαν να παοκτηθούν τόσο απλά ακόμα και απο άτομα που δεν κόπιασαν" ? Αυτή ηθεώρηση,η ενδόμυχη παραδοχή, υπάρχει σε πάρα πολλά θέματα και εκ φύσεως δεν είναι "κακή".Δείχνει απλά την δίψα του ανθρώπου να κρατήσει ότι με κόπο κατέκτησε και να νιώθει δικαιωμένος στο οτι ο κόπος ήταν απαραίτητος για να το αποχτήσει.
* "Pop μεταφυσική" : Το αντίστοιχο της "pop επιστήμης" αλλα σε μεταφυσικό επίπεδο αλλιώς "μεταφυσική κουζίνας". Δυστηχώς ο όρος "pop" (δημοφιλής) πολλές φορές όταν προστίθετε σε κάποιον όρο ρίχνει την ποιότητά του επειδή αναφέρεται σε εύκολη,δημοφιλη εκδοχή του όρου που χαρακτηρίζει. Εδώ δηλαδή στο θέμα μας pop μεταφυσική είναι οι "Σολωμωνικές" που κυκλοφορουν στην αγορά μαζί με παραπλήσια βιβλία μαγείας, τυποποιημένα Ouja board (απο παιχνιδάδικα!) και ποτηράκια, "παιχνιδάκια" με κεριά και καθρεύτες, και ένα σωρό πράξεις που....επιεικώς χαρακτηρίζωνται παιχνιδίσματα.
Reality: A serotonine induced Hallucination?
Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...
.
αν θυμαμαι καλα, καπου μεσα στις σελιδες αυτου του τοπικ ανεφερα το πειραμα μιας ομαδας επιστημονων με το ποτηρακι.
σαν επιστημονες ηταν αμφισβητιες και με παιγνιωδη διαθεση, οπότε θελησαν να δημιουργησουν οι ιδιοι το "πνευμα" και τα χαρακτηριστικα του και το καταφεραν.
το πειραμα ηταν εντυπωσιακο εφοσον παρατηρηθηκαν πολλες μετακινησεις αντικειμενων, αλλα το "πνευμα" εκανε και ελεγε ο,τι απο πριν ειχε προαποφασισει η ομαδα (πχ το ονομα του το επελεξαν την προηγουμενη μερα και την επομενη το ποτηρακι το εγραψε στον πινακα).
οταν η ομαδα σταματησε τα πειραματα εξαφανιστηκε και το "πνευμα".
αυτοι ομως δεν πιστευαν στα πνευματα και ηταν φυσικο να συμβει αυτο.
αν το ιδιο το εκαναν ευπιστα ατομα και μαλιστα προκατειλλημενα ως προς την σκοτεινη φυση αυτου που καλουν, ποιο θαταν το αποτελεσμα? ![]()
.
ισως καταλαβετε απο την ιστορια ενος Γερμανου που πηγε στο Θιβετ (πριν το καταλαβουν οι Κινεζοι) και ζουσε σε ενα μοναστηρι για χρονια.
μια ασκηση της συγκεντρωσης για τους προχωρημενους μοναχους ειναι η κατασκευη μιας τουλπα, μιας σκεπτομορφης που υλοποιειται κατα καποιο τροπο.
ο Γερμανος δεν ηταν αυτου του επιπεδου, αλλα προσπαθησε να φτιαξει μια τουλπα και το καταφερε.
δεν μπορουσε να την ελεγξει ομως και φρικαρησε - ετσι γυρισε στην Γερμανια.
αλλα η τουλπα την ακολουθησε (φυσικο ηταν αφου αυτος την δημιουργουσε) και αναγκαστηκε να ξαναπαει στο Θιβετ και να ομολογησει την μλκ του για να τον βοηθησουν.
.
αυτα, και μια συμβουλη: οταν παιζετε με το μυαλο σας να φορατε καφε παντελονια! ![]()
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
Άνθρωποι που έχουν επιλέξει πως τους ταιριάζει περισσότερο η εκδοχή της επιστήμης και που τέλως πάντων έχουν μια πιο τετράγωνη λογική τι ακριβώς κανουν σε ένα forum που αναλώνεται περισσότερο με το μεταφυσικό; Εγώ παραδείγματος χάρη δεν θα έμπαινα ποτέ σε ένα επιστημονικό forum το θεωρώ πολύ βαρετό για τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα, συμφωνώ μέχρι ένα σημείο ότι κάποια πράγματα έχουν επιστημονική εξήγηση, διαφωνώ όμως πλήρως ότι όλες οι απαντήσεις μπορούν να δωθούν απο τους επιστήμονες, γιατί είναι κι αυτοί άνθρωποι και αρνούμε να κάνω την επιστήμη θεό μου και γιατί χρόνο με το χρόνο η κάθε επιστημονική ανακάλυψη αναιρεί μια προιγούμενη.
Και μια άλλη ερώτηση, είναι δυνατόν όλοι αυτοί που πιστεύουν σε αυτά, έχουν βιώσει κάποια απο αυτά και που σε πολλές περιπτώσεις οι αφηγήσεις ή οι εμπειρίες έχουν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ τους σε διαφορετικούς χρόνους, χώρους κ.λ.π. να είναι όλοι φαντασιοπληκτοι και να ζουν μάλιστα τις ίδιες φαντασιόπληκτες ιστορίες. Η κοινωνία η ίδια έχει γεμίσει τόσο πλήρως την ζωή μας που δεν μένει και πολύ χρόνος που να μην ξέρεις τι να τον κάνεις και να προσπαθείς να τον γεμίσεις φτιάχνοντας ιστορίες και ο καταναλοτισμός στα υλικά είδη είναι πολύ πιο επικερδής απο τα βιβλία και ότι άλλο βγάλει κάποιος για όλα αυτά, αρα το συμφέρον είναι να μένουμε υλιστές.
Απλά σαν σκέψη τα έθεσα όλα αυτά κατα τα άλλα οι απόψεις σας περί επιστήμης είναι πλήρως σεβαστές και αποδεκτές.
Αναλόγως την επιστήμη μπορεί κάποιος να συλλέξει στοιχεία.Πχ μπορεί να μάθει ιστορικά στοιχεία απο περιγραφές περι γεγονότων οτυ παρελθόντος, μπορεί να συλλέξει στοιχεία για την σύγκριση πεποιθήσεων ,ακόμα και να συλλέξει και εθνοβοτανολογικά δεδομένα (οι λεγόμενες Μάγισσες,ιδίως της παλιάς σχολής είναι τρομερές εμπειρικές φυτογνώστριες!)
Τέλος,υπάρχει πάντα και η ανθρώπινη περιέργια.Μην ξεχνάς οτι ίσως πολλά άτομα εδώ μέσα να ενδιαφέρωνται επίσης και να μετρήσουν με μεθοδολογία θετικής επιστήμης κάποια πράματα που καταχωρούνται στον "Εσωτερισμό"-"Μεταφυσικοί". Όχι δεν είναι όλοι οι επιστήμονες "κακά παιδάκια" που προσπαθούν να χαλάσουν την ζαχαρένια άλλων παιδιών. Εδώ θα σου πρότεινα να μάθεις πως δουλεύουν οι επιστήμες...Δεν είναι μια κατάσταση στην οποία "ανακαλύψεις του χτες ακυρώνωνται απο ανακαλύψεις του σήμερα" αρα αβάσιμη ή πρόσκαιρη.Όποιος μελετήσει επιστήμες θα καταλάβει οτι έχουν σαφέσταστη μεθοδολογία,προσβάσιμη σε όλους , οι οποία αποτελείτε απο επιμέρους στάδια(πχ δες το πως αναπτύσετε μια θεωρία...Γνωρίζεις οτι υπάρχει μεθοδολογία και για αυτό?) και επίσης θα γνωρίσει και τον αυστηρό έλεγχο στον οποίο υπόκειτε. Αυτή η "pop" άποψη για την επιστήμη,οτι δηλαδή είναι κάτι αβέβαιο και οτι κάνει εύκολα λάθος, είναι εσφαλμένη...
Είδαμε τι έχει να πάρει ένας θετικών επιστημών απο εδώ.Μπορεί να δώσει ? Μπορεί να βοηθήσει? Φυσικά!
Πάμε να πούμε αυτό που λέω συχνα "Προ της Μεταφυσικής η Φυσική","Προ της Παραψυχολογίας η Ψυχολογία".
Κοινώς πρωτού κατατάξουμε ένα φαινόμενο στην μεταφυσική καλό είναι να τσεκάρουμε αν ανο΄ικει στη νφυσική αν υπάρχει εξήγηση για αυτό η κάποια θεωρία που αξίζει να ελεγχθεί. Αν όχι τότε ,και μόνο τότε, μπορούμε να το εντάξουμε στην μεταφυσική.Και πάλι, εδώ μπορεί να εφαρμοστεί επιστημονική μέθοδος πχ η πλήρη μεθοδολογία του πειράματος για να διελευκανθεί ώς έναν βαθμό.
Αυτός που έχει σπουδάσει θετικές επιστήμες λοιπόν μπορεί να προσφέρει το παραπάνω.Επίσης μπορεί ευγενικά αλλα σταθερά να υπενθιμίζει στους συνομιλητές του να είναι πιο κριτικοί και πιο ψαχτήρια με της θεωρίες που αγκαλιάζουν. Ο "των θετικών επιστημών" είναι ο τύπος που πρωτού σε αφήσει να γοητευτείς με το "βλέπω αύρες" θα σου υποδείξει τον τρόπο να ελεξεις αν είναι κάποιο γνωστό φαινόμενο είτε βιολογικό είτε καθαρά οπτικής.Επίσης πρωτού βρείς "σχέσεις σύνδεσης" μέσα στα γεγονότα θα σου υπενθυμήσει μερικούς βασικούς κανόνες της ψυχολογίας όπως της αυθυποβολής ή της επιλεκτικής προσοχής/συσχέτισης γεγονότων. Μπορεί μερικές φορές να μην πετάει στα ουράνια,αλλα μπορεί να φροντίσει τα φτερά για το ταξίδι σε κόσμους πέραν του "ευρέως γνωστού" να μην είναι με κέρινα φτερά βούρ για τον ήλιο αλλα κάτι πιο σταθερό.
Reality: A serotonine induced Hallucination?
με κατατόπισες πλήρως θα έλεγα. Γνωρίζω τα βασικά περι επιστήμης, γνωρίζω και πως αυτή εμπλέκετε και εξετάζει το θέμα περι μεταφυσικής.
Σίγουρα έχεις δίκιο πως δεν πρέπει το κάθε πράγμα ανεξήγητο προς στιγμήν στον εγκεφαλό μας τα το μεταθέτουμε στην παραψυχολογία, σιγουρα όμως και η επιστήμη δεν έχει την απάντηση σε όλα αν και κάνει απίστευτες προσπάθειες θα έλεγα για να έχει. Μου έχει τύχει να εξετάσω την επιστημονική άποψη περι κάποιου βιωματός μου, δεν με κάλυψε όμως καθόλου, γιατί γνώριζα πολύ καλά πως το βίωσα, εξέτασα τα σημεία που ανέφερε η επιστήμη και δεν κόλλαγαν, έκανα μέχρι κι εγώ η ίδια πειράματα στον εαυτό μου και πάλι η επιστήμη δεν με κάλυψε. Όχι πως δεν έχει ανακαλύψει σημαντικά πράγματα ούτε και πως όλα τα ανεξήγητα είναι πράγματι ανεξήγητα. Απλά όλοι όσοι ασχολούνται με το μεταφυσικό δεν βράζουν σε ένα καζάνι. Δεν είναι όλοι φαντασιώπλικτοι με κέρινα φτεράκια. Κάποιοι το έχουν ψάξει πολύ βαθύτερα και χωρίς παροπίδες και εύκολες εξηγήσεις.
Εκείνο που ήθελα να πω είναι πως ο κόσμος δεν αποτελείτε απο ένα πράγμα για να εξειγείτε απο ένα κλάδο. Προσωπικά μου αρέσουν οι ανθρώποι που κρατάν ισορροπίες ανάμεσα στις αισθήσεις τους και στον εγκεφαλό τους. Εκείνοι που η οπτική γωνία τους είναι ευρέου φάσματος.
Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για σένα προσωπικά, δεν σε γνωρίζω, δεν ξέρω πια είναι η ιδεολογία σου και φυσικά δεν σε κρίνω, κι ακόμα κι αν σε γνώριζα κι ακόμα κι αν η ιδεολογία σου ήταν το άκρος αντίθετο απο την δική μου πάλι δεν θα σ΄ έκρινα. Ο καθένας έχει τις πλήρη σεβαστές απόψεις του. Απλά το είχα πολύ καιρό απορία αυτό και η αλήθεια είναι πως δεν είναι δύσκολο να το σκεφτώ και απο μόνη μου αλλά μέσα απο την άποψη του άλλου πάντα πέρνεις κάτι παραπάνω απο αύτό που σκέφτηκες μονος σου.
Σ ευχαριστώ για την απάντηση και για το ότι δεν παρεξήγησες τις προθέσεις μου.
silverlegend
Ζήσε την στιγμή γιατί μπορεί να είναι η τελευταία σου
Eimai kainourios stin parea, panta pisteua se yperfysika/theo k exw skopo na asxoli8w. Diavasa sxedon oles tis selides tou sigekrimenou topic. Aurio 8a to dokimasw me kati gnwstous k nomizw pos exw oles tis profilaxeis.
8elw kapios na mou stilei email sto rollout@mail.gr tin olh diadikasia k merikes simboules. Pragmatika 8a to ektimousa.
Filika
Kwstas.
Θα ήθελα να σε συμβουλεύσω να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες προκειμένου να μας είναι πιο ευανάγνωστα τα μηνύματα σου.

In anticipation of my resurrection...