- Απόκρυφα Ευαγγέλια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Έχουμε:
1ον. Αντιφάσεις μεταξύ των Ευαγγελίων.
2ον. Περίεργες πληροφορίες σε αυτά που δεν αναλύονται
3ον. Εξαφανισμένα πρότυπα
4ον. Απόκρυφα Ευαγγέλια (που είναι και το θέμα μας)

Όσο για τα ευαγγέλια που αναφέρεις (τα μη κανονικά δηλαδή) εξηγήθηκα.
Πολλά από αυτά είναι ψευδεπίγραφα ενώ σε άλλα έγιναν προσθήκες από διάφορους πιστούς.
Όσο για τις αντιφάσεις που αναφέρεις πολλά έχουν γραφτεί για αυτό το θέμα για το οποίο ένα έχω να σου πω. Ο Θεός (αν πιστεύεις σε Χριστό) ήρθε στην γη όχι να μας δώσει το ευαγγέλιο βάσει του οποίου θα εξετάζουμε τα πάντα (όπως κάνουν οι προτεστάντες, το ευαγγέλιο εμείς το συνθέσαμε για να κατηχηθούμε στην χριστιανική πίστη). Αλλά ήρθε να μας δώσει το νόημα, και την αλήθεια για το τι συμβαίνει στην ζωή μας, , γιατί ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο, πώς πρέπει να ζήσουμε, για πού πάμε.0
Δύο απλά πράγματα είπε ο Χριστός για τα ευαγγέλια και την όλη θεολογία.
Ότι μας εδωσε την εντολή της αγάπης προς τον Θεό και τους ανθρώπους και όπως είπε «σε αυτές τις δύο εντολές όλοι οι προφήτες και οι νόμοι κρέμανται»
Exot.
Ο καθένας πιστεύει αυτά που θέλει και αυτό το σέβομαι.
Ούτε σκοπός μου προσωπικά είναι να επιβάλω την άποψη μου.
Στα πλαίσια του διαλόγου λοιπόν ,
Είσαι όμως σίγουρος ότι ο Χριστός υπήρξε πραγματικά και ότι δεν είναι ένα δημιούργημα των ιερατείων;
Το αγαπάτε αλλήλους είναι ότι το ουσιαστικότερο συμφωνώ.
Αλλά που το είδες αυτό να εφαρμόζεται στον Χριστιανισμό;
Να σου θυμίσω τις Σταυροφορίες
Την Ιερά εξέταση;
Εγκλήματα κατά Εθνικών.
Το 1204. Την πρώτη άλωση της πόλης.
(Γιατί Χριστιανισμός δεν είναι μόνο η ορθοδοξία)
Η μήπως μόνο ο Χριστιανισμός διδάσκει την αγάπη.
Ο βούδας δηλαδή τι λεει , φαγωθείτε...
και επαναλαμβάνω
Είσαι όμως σίγουρος ότι ο Χριστός υπήρξε πραγματικά και ότι δεν είναι ένα δημιούργημα των ιερατείων της εποχής;
Μπορείς με επιχειρήματα να μου αποδείξεις ότι δεν είναι όπως τα λεω;
Όχι επειδή έτσι λένε κάποιοι. Σε τελική ανάλυση θα σου απαντήσω ότι αυτοί έχουν συμφέρον και λένε τα όσα λένε.
Εγώ έχεις σκεφτεί τι συμφέρον έχω;
Ε δεν έχω. Ψάχνω την αλήθεια και μόνο.
Και μέχρι στιγμής αυτό που ξέρω είναι ότι η αλήθεια είναι διαφορετική από αυτή που θέλουν να με κάνω να πιστέψω ότι είναι.
Στο "Πίστευε , και μη ερεύνα " ίσως να πιστεύεις φίλτατε και βγάζεις την ουρά σου απ’έξω και όλα είναι καλά. Έχεις τις απαντήσεις σου στις ελάχιστες ερωτήσεις σου και όλα μέλι γάλα.
Αυτό για μένα είναι στρουθοκαμηλισμός.
Εγώ προτιμώ το "Πίστευε και μη , ερεύνα".
Υ.Γ. Συγνώμη αν κάποιες εκφράσεις μου είναι τυχόν παρεξηγήσιμες…
Απλώς σχολιάζω την κατάσταση όπως την αντιλαμβάνομαι
γενικότερα και δεν απευθύνομαι προσωπικά σε εσένα , που
εξάλλου δεν σε γνωρίζω προσωπικά.
Ας εξετάσουμε την ουσία και ας μην κρεμαστούμε από κάποια λόγια.

είστε όλοι...
Λές για τους άλλους
Το αγαπάτε αλλήλους είναι ότι το ουσιαστικότερο συμφωνώ.
Αλλά που το είδες αυτό να εφαρμόζεται στον Χριστιανισμό;
Να σου θυμίσω τις Σταυροφορίες
Την Ιερά εξέταση;
Εγκλήματα κατά Εθνικών.
Το 1204. Την πρώτη άλωση της πόλης.
(Γιατί Χριστιανισμός δεν είναι μόνο η ορθοδοξία)
Η μήπως μόνο ο Χριστιανισμός διδάσκει την αγάπη.
Ο βούδας δηλαδή τι λεει , φαγωθείτε...
Λές για σένα:
Είσαι όμως σίγουρος ότι ο Χριστός υπήρξε πραγματικά και ότι δεν είναι ένα δημιούργημα των ιερατείων της εποχής;
Μπορείς με επιχειρήματα να μου αποδείξεις ότι δεν είναι όπως τα λεω;
Εγώ έχεις σκεφτεί τι συμφέρον έχω;
Ε δεν έχω. Ψάχνω την αλήθεια και μόνο.
Και μέχρι στιγμής αυτό που ξέρω είναι ότι η αλήθεια είναι διαφορετική από αυτή που θέλουν να με κάνω να πιστέψω ότι είναι.
Ας εξετάσουμε την ουσία και ας μην κρεμαστούμε από κάποια λόγια.
Κοίταξε να δείς καλέ μου φίλε, σχετικά με τα λεγόμενα σου για τους άλλους θα ήθελα να σου πω τα εξής: Στον ντουνιά που αναπνέουμε υπάρχουν άνθρωποι κακοί και καλοί, σοβαροί και τρελαμένοι. Οι άνθρωποι αυτοί φίλε μου βρίσκονται και μέσα στην εκκλησία και μεταφέρουν αυτόν τον ψυχισμό τους εκεί μέσα. Αφού φαίνεται ότι αναζητάς την αλήθεια πρέπει να λάβεις πολύ σοβαρά υπ όψιν σου αυτή την πραγματικότητα.
Όπως βλέπεις και στο ευαγγέλιο υπάρχει ο Ιούδας. Εκεί μέσα στους μαθητές του Χριστού έγινε προδότης, έκανε το λάθος που κάνουν ακόμη και σήμερα μερικοί εκκλησιαστικοί άνθρωποι που σκανδαλίζουν τον απλό λαό, χρησιμοποίησε τον Χριστό για να βγάζει λεφτά και να περνάει καλά. Επίσης άλλοι ήταν που σηκώθηκαν και έφυγαν από κοντά του (αναφέρεται στην γραφή όταν τους είπε ο Χριστός ότι πρέπει να φάνε από το σώμα Του και ν πιουν από το αίμα Του, πολλοί απομακρύνθηκαν) διότι τον κατάκριναν για παράξενο άνθρωπο και μάγο και δαιμονισμένο ( η γραφή τα λεει). Ο Ιούδας όμως έμεινε, γιατί τον υποκινούσε το κέρδος.
Απλά πράγματα. Ο Χριστός πουλάει, εκει είναι που παρασύρονται οι σημερινοί χριστιανοί.
Οι άλλοι μαθητές πίστεψαν στο Χριστό και παρέμειναν, αλλά με αντιδράσεις. Δεν ήταν σίγουροι γι’ Αυτόν όπως και συ και τόσοι άλλοι προβληματίζονται. Αυτό φαίνεται από τον Θωμά (που τον βγάλαμε και άπιστο για τις αντιρρήσεις του) Όταν πηγαίνανε να μπούνε στα Ιεροσόλυμα για τελευταία φορά, είπε ο Θωμάς στο Χριστό ότι δεν ήταν καλό να πάνε μέσα στο στόμα του λύκου (ο εβραίοι ζητουσαν να Τον κόψουν). Του είπε μάλιστα συγχυσμένος, άντε πάμε να πεθάνουμε και μείς μαζί Του.
Πάλι κατά την ώρα της σύλληψης Του πρις τον Σταυρό, όλοι τους έφυγαν τρέχοντας και μάλιστα ο Ιωάννης έφυγε γυμνός διότι κάποιος στρατιώτης του πιάσε τον χιτωνα και αυτός τραβώντας τον εσχίσε για να γλιτώσει. Ποίος; Ο αγαπητός μαθητής του Χριστού. Ο Πέτρος τότε τον αρνήθηκε τρεις φορές μπορστά σε παιδιά.
Εδώ λοιπόν σταματούν όλοι όσους τους προβληματίζει το πρόσωπο του Χριστου. Εως εδώ, παρακάτω δεν θέλουν να πάνε. Εδώ βλέπουν λοιπόν γκιλοτίνες με ιερά εξέταση, παπάδες να τα αρπάζουν, «επίκαιρο:» δεσποτάδες να σκοτώνονται για νέες Χώρες, σταυροφόρους να χύνουν αίμα αθώο κλπ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και θα επαναλαμβάνεται μέχρι το τέλος.
Όπως το είπα και το λέω και θα το ξανάλεω, ένα είναι το γεγονός που επικύρωσε την θεότητα του Χριστού, τα γεγονότα του σταυρικού πάθους και η Ανάσταση. Από κεί και πέρα μιλάμε πλέον για εκκλησία, μιλάμε για την βίαια πνοή του τρίτου προσώπου της αγιας Τρίαδος, το Αγιο Πνευμα.
Έκτοτε αδελφέ μου αρχίζει η ενέργεια του Θεού στις καρδιές των ανθρώπων. Αυτό λέγεται βάπτισμα, χρίσμα, θεια κοινωνία. Τότε κατενόησαν οι μαθητές τι σημαίνει να φάνε το σώμα και το αίμα του. Εννοούσε την πλήρη κοινωνία μαζί Του, την
Χριστοποιηση των πιστών με την εισβολή του Θεου (του αναστημένου Θεου) σωματικά πλέον, στον πιστό. Αυτή η ασύλληπτη δύναμη δεν νικιέται. Είναι αθάνατη, απαξιεί για την απειλή ακόμη και αυτού το θανάτου αν χρειαστεί. Αυτή η ενέργεια που την γεύεται ο πιστός είναι που αποδεικνύει την αλήθεια περί του προσώπου του Θεού.
Θέλεις λογικά επιχειρήματα για τον πρόσωπο του Χριστού? Ένα μόνο θα σου πω που το είπα και στον διάλογο περί ιεράς σινδόνας (μπορείς να δεις τa postings). Μου τόπε ένας άγιος άνθρωπος, ο σχορεμενος ο π Χαράλαμπος ηγ της μονής Διονυσίου του Αγίου Όρους. Η απόδειξη είναι οι άγιοι της εκκλησίας. Το υπόγραψαν εκατομυρια με το αιμα τους τους ιδρώτες τους, τα συγγράμματα τους τέλος τον μεγάλο έρωτα προς τη Θεία αυτή μορφή.
Ο Χριστός είναι υπαρκτό πρόσωπο και έχεις προσωπική επαφή μαζί του. Εάν το ζητήσεις θα βρει Αυτός τρόπο να Τον γνωρίσεις. Και να γεννηθεί μέσα σου… άλλωστε αυτή την έννοια έχει η εορτή των Χριστουγέννων οπυ ερχεται σε λιγες μερες.
Κλείνοντας λοιπόν θα σου έλεγα (δεν κάνω προσηλυτισμό, σου μιλώ σαν φίλος) κοίτα μέσα στην εκκλησία να βρει σωστούς ανθρώπους και μη κάθεσαι και κοιτάς του Ιουδες. Δεν προλαβαίνουμε εμείς να αλλάξουμε όλο τον κόσμο σε 70 χρόνια ζωής που μας ανήκουν. Εάν είσαι ειλικρινής εκεί θα οδηγηθείς, στους σωστούς ανθρώπους διότι ο στόχος όπως λες είναι η αλήθεια και όχι το ψαχούλεμα στο να βρούμε αφορμές για να δικαιολογήσουμε την θέση μας ισοπεδώνοντας τα πάντα.
καλα Χριστούγεννα σε όλους από Εxoterica
και ούτε ένα τεκμηριωμένο επιχείρημα.
Εντάξει φίλτατε.
Έτσι νοιώθείς , έτσι πιστεύεις , έτσι εκφράζεσαι.
Δεν μπορώ να σε πίσω και δεν θέλω στο κάτω κάτω.
Δεν έχει νόημα. Τον δρόμο προς την αλήθεια δεν μπορεί να στον αποκαλύψει κανένας.
Πρέπει να τον ανακαλύψεις μόνος σου.
Εσύ πάντως κάνεις ακριβώς το αντίθετο.
Αναμασάς αυτά που σε μάθανε και όχι αυτά που ανακάλυψες.
Το μόνο που κρατώ από αυτά που είπες είναι ότι στον χώρο της εκκλησίας υπάρχουν
και σωστοί άνθρωποι. Σε αυτό συμφωνώ. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Υπάρχουν και σωστοί και αυτό είναι το πιο σημαντικό μα παραπληροφορημένοι και εξαπατημένοι πιστοί.
Αν σου δημιουργείται η απορία για τον ποιος είμαι και ποιο σκοπό εξυπηρετώ και λεω όλα αυτά τα "σατανιστικά " να σου διευκρινίσω ότι δεν ανήκω σε καμία αίρεση ή άλλη θρησκεία ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ
Όπως αναφέρει και ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ σε άλλο topic
Εκείνος που δεν ξέρει, πιστεύει.
Μ. Έμπνερ-Έσεμπαχ

ουυυυ...
Edited by - Anounakis on 11/12/2003 16:26:59
Μην λες λοιπόν ότι ψάχνεις την αλήθεια. Έτσι εκφράζονται αυτοί που αναζητούν?
Εκτός και αν νομίζεις ότι ο θεός είναι κάνα τσουβάλι πατάτες για να τον ζυγίσουμε και να πούμε εδώ είναι τον βρήκαμε.
Αναζήτησε λοιπόν την Αλήθεια (που είναι ο Θεός) προς αυτήν την κατεύθυνση δεν θα βρεις τίποτε άλλο παρά πατάτες, καταβαίνεις τι εννοώ.
Exot
Κράτα τον θρησκευτικό παροξυσμό σου για εσένα.
Εγώ δεν ήρθα στην εκκλησία να πω την άποψη μου.
Σεβόμενος το ότι η αντίθετη άποψη μου προς τα πιστεύω των άλλων θα ενοχλούσε.
Ούτε κάνω προσηλυτισμό ούτε θέλω να επιβάλλω τις απόψεις μου.
Σεβόμενος το δικαίωμα της ελευθερίας σκέψης και έκφρασης.
Και φυσικά πάνω από όλα το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας.
Μόνο που η “εκκλησία μας” είναι τόσο της αγάπης….
Που έχει δημιουργήσει ειδικά τμήματα και επιτροπές αιρέσεων.
Και κάνει και ειδικά συνέδρια αντιμετώπισης του φαινομένου της αναβίωσης της
Αρχαίας Ελληνικής θρησκείας.
Όπως έχω πει και σε άλλες συζητήσεις , έχουμε ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ.
Εγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ του 12θεου , αλλά τι την νοιάζει την “ εκκλησία μας” , αν κάποιοι θέλουν να πιστεύουν σε αυτό; Με το ζόρι να μας σώσετε όλους;
Έχεις να προσφέρεις κάτι ουσιαστικό σε αυτή την συζήτηση; Είπες την άποψη σου. Σε ακούσαμε . Η αλήθεια είναι μόνο ” ο θεός σου. “
Για τα απόκρυφα ευαγγέλια έχεις να πει κάτι; Αν όχι , άσε εμάς να πούμε , να αναλύσουμε να σχολιάσουμε , και να εκφραστούμε ελεύθερα. Η μήπως δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα;

ουυυυ...
Timendi causa est nescire...
quote:
Λοιπόν παιδιά είμαι καινούρια δεν ξέρω αν έχω ανοίξει το θέμα σε λάθος κατηγορία... συγχωρέστε με... εγώ πριν 4 μέρες περίπου μίλησα με ένα παιδί στο ίντερνετ το οποίο μένει γερμανία αλλά είναι ελληνας... το περίεργο είναι πως ενώ ποτέ δεν μιλάω με άτομα που δεν ξέρω με αυτό το παιδί μιλάω πάρα πολύ άνετα και πραγματικά νιώθω λες και είμαστε πολύ καιρό φίλοι ή ίσως και κάτι παραπάνω...εγώ ξεκίνησα την επικοινωνία αυτή βασικά τον έκανα φίλο χωρίς να έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο(σημειώνω πως ποτέ δεν κάνω φίλους και ειδικά άτομα που δεν ξέρω). Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι κ αυτός μου έχει πει ότι νιώθει κάλύτερα οταν μιλάει μαζί μου... μου αρέσει να μιλάμε για οποιοδήποτε θέμα, να του δίνω συμβουλές και λοιπα και πολλές φορές
να μπει για να μιλήσουμε. μου έχει πει και εκείνος ότι δεν βαριέται να μιλάει μαζί μου για οποιδήποτε θέμα και φαίνεται να με εμπιστεύεται, μου έχει μιλήσει για πολύ προσωπικά του θέματα και όλα αυτά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, μιλάμε για ώρες και εγώ προσωπικά δεν κτλβαίνω πότε περνάνε... νιώθω πολύ άνετα μαζί του και όλο αυτό μου φαίνεται περίεργο γιατί δεν το έχω ξανανιώσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με άτομο που δεν το ξέρω καν... θα ήθελα την γνώμη σας ευχαριστώ
-----------------------------------------------------------
-Κράτα την ψυχή σου ζεστή και την λογική σου ολοξύπνια. Μπορείς;
-Μόνο έτσι θα δώσεις , θα πάρεις και θα μείνεις αλώβητη.
Αυτό που περιγράφεις, συμβαίνει. Δηλαδή και εμένα μου έχει συμβεί όχι μια φορά, πολλές φορές. Μέσα από το διαδίκτυο μπορείς να γνωρίσεις φίλους, γκόμενες, γκόμενους κοκ. Είναι κάτι φυσιολογικό. Από το διαδίκτυο μπορείς να έχεις επικοινωνία με άτομα έξω από τον στενό κύκλο των φίλων σου, της γειτονιάς, της δουλειάς σου κοκ και ο γραπτός λόγος κ η απόσταση βοηθά τους ανθρώπους στο να ανοίξουν. Συνέχισε λοιπόν να κάνεις ό,τι κάνεις, με σύνεση, και have fun. Να θυμάσαι όμως δύο πράγματα: 1) Άνθρωποι που ταιριάζουν είναι συχνά άνθρωποι με τα ίδια ψυχολογικά προβλήματα. 2) Δεν υπάρχει σχέση εξ αποστάσεως. αυτά.
Το οτι δεν το έκανε μέχρι τώρα , το οποιο χρησιμοποιείς ως επιχείρημα
είναι απο μόνο του η αποδείξει, "αφέθηκες" και απλα ...συνέβη
Για ολα τα πράγματα υπάρχει πρώτη φορά
Αρκεί να προσέχεις λιγάκι
(ανάλογα την ηλικία και την δικτυακή εμπειρία) ,
Αν δε, είχες ζήσει και την εποχη του iRC ...
τότε δε θα σε παραξένευε καθόλου, ήταν σύνηθες φαινόμενο τοτε,
δεδομένης της απειρίας των χρηστών, σχετικά με αυτό που είχαν να διαχειριστούν ... αυτο σήμερα ονομάζουμε ιστο .....
Με προσοχή λοιπόν, απόλαυσε αυτό το "δέσιμο"...

quote:
Με προσοχή λοιπόν, απόλαυσε αυτό το "δέσιμο"...
Η απόλυτη αλήθεια.
Ναι απόλαυσέ το με την δέουσα προσοχή.ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι κρύβεται πίσω απο ενα πληκτρολόγιο.
Μην δίνεις πολλά προσωπικά στοιχεία και κράτα και κάποια συναισθήματα,μόνο για σένα.
Είναι ωραίο το παιχνίδι και σου εύχομαι καλή συνέχεια.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.