- ΑΓΑΠΗ-μηπως πισω απο την λεξη κρυβουμε εμεις οι ανδρες ΜΟΝΟ την ερωτικη μας επιθυμια;;; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Αδυνατώ να δεχτώ κάτι σαν αλήθεια, αν δεν υπάρχουν επαρκεί στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την ορθότητά του.
Εξετάζω πάντα όλα τα ενδεχόμενα, και δέχομαι μόνο σαν ορθά αυτά που μπορούν να αποδειχτούν αληθή.
Η διαίσθηση – που είναι πολύ σημαντική για σένα – ΔΕΝ αποτελεί πηγή γνώσης για μένα, είναι μια εντελώς υποκειμενική κατάσταση, ταυτόσημη με την ψευδαίσθηση, και τους “ευσεβείς πόθους”.
quote:
Η διαίσθηση – που είναι πολύ σημαντική για σένα – ΔΕΝ αποτελεί πηγή γνώσης για μένα, είναι μια εντελώς υποκειμενική κατάσταση, ταυτόσημη με την ψευδαίσθηση, και τους “ευσεβείς πόθους”.
Μμμ.. γιατί λες ότι είναι -πολύ- σημαντική η διαίσθηση για μένα; Επίσης γνωρίζεις πιστεύω ότι ποτέ δεν έχω αναφέρει ότι θεωρώ τη διαίσθηση ως πηγή γνώσης, δηλαδή αξιόπιστης πληροφορίας.
quote:Άρα εσύ ούτε αποδέχεσαι κάτι για το οποίο εσύ προσωπικά δεν έχεις στοιχεία, ούτε το αναιρείς για τον ίδιο λόγο. Το σέβομαι αυτο.
Φίλε Ντοκτορ ΔΕΝ είμαι υλιστής αλλά αγνωστικιστής.
Αδυνατώ να δεχτώ κάτι σαν αλήθεια, αν δεν υπάρχουν επαρκεί στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την ορθότητά του.
Εξετάζω πάντα όλα τα ενδεχόμενα, και δέχομαι μόνο σαν ορθά αυτά που μπορούν να αποδειχτούν αληθή.
Θεώρησα πως και εσύ όπως η πλειονότητα των υπερβατικών/πνευματιστικών, θα προτείνεις την διαίσθηση σου, σαν αποδεικτικό στοιχείο των ισχυρισμών σου.
Χαίρομαι που με διαψεύδεις..
Βεβαίως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και εξετάζονται.
Ακόμα φίλε μου και η ΓΘΣ που θεωρείται σαν “καθιερωμένο μοντέλο” για μένα είναι υπό αμφισβήτηση.
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως θα απαξιώσω μια σοβαρή θεωρία, χωρίς να έχω να προτείνω κάποια άλλη καλύτερη.
Το ίδιο θα έλεγα και για την “εξελικτική θεωρία των ειδών” και πολλές άλλες αξιόλογες θεωρίες που έχουν μια σοβαρή επιστημονική βάση.
quote:
Κυρ-Γιάννης
Ακόμα φίλε μου και η ΓΘΣ που θεωρείται σαν “καθιερωμένο μοντέλο” για μένα είναι υπό αμφισβήτηση.
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως θα απαξιώσω μια σοβαρή θεωρία, χωρίς να έχω να προτείνω κάποια άλλη καλύτερη.
Το ίδιο θα έλεγα και για την “εξελικτική θεωρία των ειδών” και πολλές άλλες αξιόλογες θεωρίες που έχουν μια σοβαρή επιστημονική βάση.
Αν αυτο που λές το πιστεύεις,αν είναι αλήθεια,τότε χαίρομαι πολύ.
Μάλλιασε η γλώσσα μου να στα λέω,αλλά άξιζε τον κόπο!!
Που οφείλεται αυτη η μεταστροφή sir John?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Όσον αφορά τους ασχολούμενους με τα "υπερβατικά" οι μοναδικοί που βασίζονται σε κάποια διαίσθηση την οποία να προβάλλουν σε τρίτους ως απόδειξη, είναι αυτοί που κάνουν προβλέψεις για να παίρνουν -κατα κύριο λόγο- τα λεφτά του κοσμάκι. Αυτοί είναι απλοι απατεώνες, δεν είναι άτομα που ασχολούνται με 'υπερβατικά' πνευματικά ζητήματα, επομένως δεν θεωρούνται τέτοιοι.
quote:quote:
Κυρ-Γιάννης
Αν αυτο που λές το πιστεύεις,αν είναι αλήθεια,τότε χαίρομαι πολύ.
Μάλλιασε η γλώσσα μου να στα λέω,αλλά άξιζε τον κόπο!!
Που οφείλεται αυτη η μεταστροφή sir John?
Ρε μουρλέ, με έχεις ρωτήσει ξανά, αλλά .... στην ηλικία σου δικαιολογείται να ξεχνάς.
Πάντα έλεγα πως είμαι συγκαταβατικός και θεωρώ “ανοιχτά” όλα τα σοβαρά σενάρια, όταν διατυπώνονται με στέρεη βάση
Σχετικά με τις γνώσεις μου, επαναλαμβάνω, είναι αναλφάβητος.
Πόσες φορές να το πω?
Έχω δημόσια δηλώσει, πως ότι γνωρίζω – δάσκαλε - τα έμαθα από σένα,
Μερικές φορές όμως έχω και κάποιες αναλαμπές ανεξήγητες., - από τους εξωγήινους φαντάζομαι θα είναι ε!?
Να τώρα σκεφτόμουνα πως αυτές οι μπούρδες που λένε για σκοτεινή ενέργεια και ύλη, πρέπει να οφείλεται στους εξωγήινους.
Δώσε βάση στο καταπληκτικό συλλογισμό (εξωγήινης παρέμβασης , δεν μπορεί)
Το ηλιακό σύστημα μας – αν οι υπολογισμοί είναι σωστοί – μετρά 4,5 δις χρονάκια μόνο.
Δηλαδή το 1/3 της συνολικής ηλικίας του σύμπαντος.
Λογικά λοιπόν θα πρέπει να υπάρχουν νοήμονα όντα στο σύμπαν 4-6 δις χρονάκια (και βάλε) ποιο μπροστά από εμάς ( και όχι ΜΟΝΟ 1 εκατ χρόνια που λες εσύ)
Εμ αυτά τα όντα θα χρειάζονται λες διαστημόπλοια για να μετακινηθούν?
Δεν θα ήταν ποιο εύκολο να εξαϋλώνονται και να διατρέχουν όλο το χωροχρόνο σαν “σκοτεινή ενέργεια”?
Υπάρχει κάποιο εμπόδιο που να το απαγορεύει, και αν υπάρχει για μας, θα υπήρχε για αυτούς με 5 δις μπροστά στην τεχνολογία?
Με τέτοια τεχνολογία και την μεγάλη έκρηξη θα μπορούσαν να αναδιοργανώσουν/ αναπρογραμματίσουν.
Άρα κάτι πάνε να κάνουν που μας διαφεύγει, και θεωρούμε την απομάκρυνση των γαλαξιών να οφείλεται στην σκοτεινή ενέργεια.
Και ο Αϊνστάιν μέσα στο κόλπο τους ήταν.
Του σφύριξαν τάχατες αρχικά την ιδέα για κείνη την “σταθερά” και μας την πέταξε για στάχτη στα μάτια, να κερδίσουνε χρόνο.
Μετά ζήτησε και συγνώμη για το λάθος του.
Μιλάμε για μεγάλη κομπίνα.
Το θεωρείς απίθανο?
quote:
Κατ'αρχήν φίλε Γιάννη σου έχω πει να μην αναφέρεσαι σε άλλους ανθρώπους αν δεν ξέρεις γιατι δημιουργείς ψευδείς εντυπώσεις.
Όσον αφορά τους ασχολούμενους με τα "υπερβατικά" οι μοναδικοί που βασίζονται σε κάποια διαίσθηση την οποία να προβάλλουν σε τρίτους ως απόδειξη, είναι αυτοί που κάνουν προβλέψεις για να παίρνουν -κατα κύριο λόγο- τα λεφτά του κοσμάκι. Αυτοί είναι απλοι απατεώνες, δεν είναι άτομα που ασχολούνται με 'υπερβατικά' πνευματικά ζητήματα, επομένως δεν θεωρούνται τέτοιοι.
Βρε φίλε Ντόκτορ, μου καταλογίζεις πρόθεση συκοφάντησης?
Έχω κάποιο ταπεινό κίνητρο λες?
Θεώρησα πως με τον αυτοπροσδιορισμό σου ως “υπερβατικού-πνευματιστικού” , δέχεσαι την ύπαρξη πνευματικών οντοτήτων.
Διερωτώμαι λοιπόν, πως απέκτησες αυτήν την γνώση, μια και τα πνεύματα δεν εντοπίζονται δια μέσου των 5 γνωστών μας αισθητηρίων οδών.
Με ενδιαφέρον να ακούσω την “οδό” της γνώσης για εσένα του “υπερβατικού-πνευματιστικού”, και να βεβαιωθώ για την ελλειπή δική μου αίσθηση.
Όσο για τους απατεώνες που αναφέρεις, αν διαβάσεις με προσοχή τις τοποθετήσεις μου ΟΛΕΣ, αυτούς αντιπαλεύομαι, και όχι τους θρησκευόμενους ΚΑΘΕ δόγματος και θρησκευτικής πίστης, για τους οποίους μάχομαι να διατηρούν το δικαίωμα τους να πιστεύουν αυτό που θέλουν, σαν ελεύθεροι άνθρωποι.
Αν φερ'ειπείν εγώ κοιτάξω αυτή την στιγμή το γραφείο όπου κάθομαι και γράφω , θα δώ το χρώμα του γραφείου και τα σχήματα που διαγράφονται πάνω σε αυτό...όπως εξάλλου και ο κάθε απλός - καθημερινός άνθρωπος...
Αναρρωτιέμαι όμως αν όντως ΟΛΟΙ βλέπουν και παρατηρούν τα ίδια ή υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να έχουν την δυνατότητα , να βλέπουν ακόμα περισσότερα ή να αισθάνονται ακόμα πιο πολλά απο τους υπολοίπους κοινούς θνητούς...
Το ότι οι αισθήσεις μου/ας , δεν συλλαμβάνουν κάποια πράγματα...ασφαλώς και δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχουν....
Θεωρώ ότι η πραγματικότητα δεν είναι ΜΟΝΟ όλα όσα συλλαμβάνουμε και αντιλαμβανόμαστε αλλα πολύ περισσότερα που αγνούμε....μάλλον το αντίθετο συμβαίνει θα έλεγα...
Το ερώτημα είναι το πόση άγνοια έχει ο καθένας μας και αν ορισμένοι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν και να αισθάνονται εκεί που εμείς σταματάμε....
Απλά μια απορία εκφράζω και τίποτα περισσότερο...
Λέει , ο φίλος G.p και πολύ "λογικό" φαίνεται ως σκέψη-παρατήρηση....
"μια και τα πνεύματα δεν εντοπίζονται δια μέσου των 5 γνωστών μας αισθητηρίων οδών".
θα μπορούσα να αντιπροτείνω το εξής όμως "Όντως κατα τα φαινόμενα ότι αντιλαμβανόμαστε-παρατηρούμε , αυτό γίνεται δια μέσου των 5 γνωστών αισθήσεών μας...ΟΜΩΣ...μήπως ορισμένοι άνθρωποι έχουν πιο ανεπτυγμένες αυτές τις αισθήσεις και σε τέτοιο βαθμό που "βλέπουν/αισθάνονται" σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και ένταση απο τους υπολοίπους"???
Σημ:"Ασφαλώς δεν μιλάω για πνεύματα κλπ αλλα για πράγματα
που πιθανόν υπάρχουν στο χώρο και που ωστόσο το απλό/καθημερινό μάτι δεν συλλαμβάνει..."
Ασφαλώς και θεωρώ -και γώ- ότι με τις πέντε αισθήσεις μας -γνωστές- αναγνωρίζουμε ένα μέρος του περιβάλλοντός μας...ωστόσο οι δυνατότητες των αισθήσεων όλων μας είναι ίδιες???
Απορία εκφράζω και τίποτ'αλλο....και αυτό για να μην παρεξηγηθούν τα λόγια μου και κατηγορηθώ ότι διολισθαίνω σε υπερβατικού τύπου ιδεολογίες κοκ....![]()
![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Όλοι κάτι είναι ρε Νικόμαχε...
Ωστόσο αν είχες μελετήσει τον Ντετερνισμό λεπτομερώς , θα έβλεπες ότι στατιστικά έχει απόλυτο δίκιο ως προς τις θέσεις του , δυστυχώς φίλε μου....
Απο την άλλη μεριά , τι σημαίνει αντι-σκεπτικιστής δηλαδή Νικόμαχε..και μάλιστα δηλωμένος όπως αναφέρεις???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Ρίξτε μια ματιά στο site:
Edited by - DrWho on 22/02/2007 00:28:39
Edited by - DrWho on 22/02/2007 00:29:07
ωραία η Πυθία.
Αλλά και η είσοδός σου στις συζητήσεις, κι αυτή σαν τους χρησμούς της Πυθίας μοιάζει. Μας δίνεις ένα link, έτσι ξερό και μας αφήνεις να αναρωτηθούμε τι σημαίνει...
Τι να πει κανείς - πυθ-ητική αδεία φαίνεται ![]()
Το θέμα μεταφέρεται στην πιο κατάλληλη ενότητα ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet από την ενότητα .-= Η ΓΝΩΣΗ =-. που το τοποθέτησε ο συγγραφέας του. Επίσης μετονομάζεται σε "Ηλεκτρονική ΠΥΘΙΑ" από "ΠΥΘΙΑ" που ήταν ο αρχικός τίτλος.
Καλή διασκέδαση σε όσους ρωτήσουν την Πυθία! ![]()

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!