ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παγανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Παγανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/05/2005, 03:32:40
quote:
Ψηλός
με αυτό που λες απαξιώνεις εντελώς μια διαδικασία που είναι η ακολουθούμενη στο πανεπιστημιακό στερέωμα.

Δεν απαξιώνω τίποτε. Αυτή είναι η πρακτική. Και η φαγωμάρα και η απαξίωση μεταξύ τακτικών καθηγητών του ίδιου τμήματος είναι καθημερινή πραγματικότητα.

quote:
Ψηλός
Τα δόλια παιχνίδια όμως, όπως ισχύουν για τους πετυχημένους ισχύουν και για όσους βρίσκονται από κάτω και εποφθαλμιούν μια τέτοια θέση.

Όχι, δεν έχω βλέψεις για την Ακαδημαϊκή κοινότητα. Είχα κάποτε αλλά αηδίασα υπέρ του δέοντος απ'όσα έβλεπα... Άρα μάλλον δεν θα γίνω πρύτανης (εκτός αν γίνει πρωθυπουργός ένας φίλος μου που μου το έχει υποσχεθεί και χωρίς εκλογές μάλιστα).

quote:
Ψηλός
είναι αναγνώριση στο πρόσωπο ενός ατόμου για το έργο που προσφέρει στα ελληνικά γράμματα.

Οτιδήποτε προσφέρει και δημοσιοποιεί κανείς σαν επιστημονικό έργο, υπόκειται σε κριτική. Το έργο του Μπαμπινιώτη κρίνεται μέχρι και απαράδεκτο από καθηγητές του ίδιου πεδίου, όπως η καθηγήτρια ΜcDonelly στο πανεπιστήμιο Irwin της Καλιφόρνια, η οποία έχει ασκήσει δρυμεία κριτική στο έργο του κ. Μπαμπινιώτη. Όχι, η εν λόγω κυρία δεν είναι ούτε Ελληνίς, ούτε Παγανίστρια ούτε Δωδεκαθεϊστρια.

quote:
529
ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΚΠΛΗΞΗ (ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ) ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Ψηλός
όπως βλέπεις αγαπητέ μου άλλο το δόγμα και άλλο ο φόβος.

Γι'αυτό ακριβώς ο 529 ένωσε τις δύο λέξεις "δόγματα" και "φόβους" με το σύνδεσμο "και", δηλώνοντας ότι είναι διαφορετικά πράγματα. Διαφορετικά θα έλεγε "από δόγματα (φόβους)".

Η λέξη "Θεός" όμως προέρχεται από τη λέξη "Δέος" (φόβος) --> Deus /Ζευς/Δίας. H αγγλική λέξη Deity (θεότητα) προέρχεται από την ίδια ρίζα.

Έτσι, για ενημέρωση.

macedon

toxotisΜέλος
20/05/2005, 04:11:19
quote:
Είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιος σήμερα που να μην πιστεύει σε κάποιο Θεό;

Όσο κι αν σου φαίνετε περίεργο φίλε Ψηλέ
ύπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε ένα θεό. Όχι τουλάχιστον όπως επιμένεις εσύ να το εννοείς, μέσα από τις χριστιανικές διδαχές που τόσο πιστά ασπάζεσε. Δεν χρειάζεται καν να αναρωτιέσε.
Θα σου απαντήσω με λόγια του Συνέσιου, ο οποίος έλεγε πως η μόνη αληθινή θρησκεία είναι η φιλοσοφία και πως οι ιστορίες και οι θρησκευτικές πρακτικές είναι, στην καλύτερη περίπτωση, χρήσιμες λαϊκές εκφράσεις της φιλοσοφικής αλήθειας από μη-φιλοσόφους.

Επίσης ο σχολαστικός χριστιανισμός -σε σχέση με τους γνωστικούς/παγανιστές- είχε και έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό

την αδιαλλαξία!!!

Ο πλουραλισμός και η ανεξιθρησκεία των γνωστικών & παγανιστών ήρθε να αντικατασταθεί από τη μισαλλοδοξία του σχολαστικού χριστιανισμού, τμήμα του οποίου είναι και η εκκλησία στην οποία εσύ περήφανα ανήκεις.

οι θέσεις σου είναι καθαρό προίόν των χαρακτηριστικών θέσεων της εκκλησίας που ασπάζεσε...

Φιλικά Τοξότης

-529-Νέο Μέλος
20/05/2005, 08:43:03
ΨΗΛΟΣ
«…Όσον αφορά το λόγο σου, σε ποιά ερμηνεία αναφέρεσαι;;…»

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ…ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΣΑΦΗΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ MACEDON ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΑΦΟΥ ΕΓΩ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

ΨΗΛΟΣ
«…εμένα πάντως φίλε μου, κανείς δεν προσπάθησε να με πείσει με το φόβο για τη Χριστιανική πίστη.
Σου λέω επίσης, από αυτά που βλέπω εγώ τριγύρω μου εδώ που ζω, πως κανείς μα κανείς, Χριστιανός τουλάχιστον, δεν εμπόδισε τους άλλους να ψάχνουν "ελεύθεροι"…»

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΟΜΙΛΩ ΚΥΡΙΩΣ (ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΕΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΣ. ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΣΕ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ-ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ» ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΦΟΒΟΥ; ΠΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ; ΧΜ…ΕΙΝΑΙ «ΔΟΥΛΟΣ» ΦΙΛΕ ΜΟΥ, «ΔΟΥΛΟΣ» ΤΟΥ «ΘΕΟΥ» ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΣ…ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ! Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ». ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΑΦΩΣ ΚΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ…ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.

ΨΗΛΟΣ
«…ή να νομίζουν τέλος πάντων ότι είναι ελεύθεροι.

Θα με πιστέψεις αν σου πω πως και εγώ βρίσκομαι τώρα εδώ που βρίσκομαι ως αποτέλεσμα προσωπικού μου ψαξίματος;;…»

ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ…ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ! ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (ΑΡΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ) Ή ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ) Ή ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ! ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΤΙ ΛΕΓΩ «ΓΝΩΡΙΖΕΙ» ΟΧΙ «ΠΙΣΤΕΥΕΙ».
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΞΙΜΟ…ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΔΩ…ΟΛΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ…ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ…ΒΛΕΠΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΘΥΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ…ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ «ΟΡΘΙΟ» ΑΝΘΡΩΠΟ…

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ

-ΕΧΩΜΙΑΑΠΟΨΗΓΙΑΤΟΝΚΟΣΜΟΠΟΥΘΑΑΛΛΑΞΕΙΑΜΕΣΩΣΜΟΛΙΣΜΑΘΩΤΗΝΑΛΗΘΕΙΑ-529-

20/05/2005, 13:49:09
Toxotis
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιος σήμερα που να μην πιστεύει σε κάποιο Θεό;
--------------------------------------------------------------------------------

Όσο κι αν σου φαίνετε περίεργο φίλε Ψηλέ
υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε ένα θεό. Όχι τουλάχιστον όπως επιμένεις εσύ να το εννοείς, μέσα από τις χριστιανικές διδαχές που τόσο πιστά ασπάζεσαι.

Εγώ πιστεύω στον Χριστό (τουλάχιστον έτσι με συμφέρει να λέω).
Άλλοι ψάχνουν να ανακαλύψουν το Θείο ή το Θεό μέσα από τη φιλοσοφία. Ο Συνέσιος τι λέει, σύμφωνα με την παραπομπή που άκανες;
"η μόνη αληθινή θρησκεία είναι η φιλοσοφία" γίνεται να υπάρχει θρησκεία χωρίς Θεό (Θεός Σύμπαν, Θεός φύση, ... ή ας πούμε ανώτερη δύναμη);

quote:
Επίσης ο σχολαστικός χριστιανισμός -σε σχέση με τους γνωστικούς/παγανιστές- είχε και έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό

την αδιαλλαξία!!!

αδιάλακτος είναι αυτός πο επιμένει να πιπιλίζει μια καραμέλα και δεν θέλει έστω να ρίξει και μια ματιά στην άλλη άποψη.

quote:
Ο πλουραλισμός και η ανεξιθρησκεία των γνωστικών & παγανιστών ήρθε να αντικατασταθεί από τη μισαλλοδοξία του σχολαστικού χριστιανισμού, τμήμα του οποίου είναι και η εκκλησία στην οποία εσύ περήφανα ανήκεις.

από τα όσα έχω γράψει έως τώρα σε αυτό εδώ το φόρουμ, διακρίνεις μισαλοδοξία και θυμό;

Το παρακάτω εδάφιο, δεν σου λέει τίποτα; Παροτρύνει τον άνθρωπο στο να μισήσει και να φονεύσει το συννάνθρωπό του;;

quote:
Ματθαίος ΚΕ (25), 35-45,
35 ΔΙΟΤΙ ΕΠΕΙΝΑΣΑ ΚΑΙ ΜΟΙ ΕΔΩΚΑΤΕ ΝΑ ΦΑΓΩ ΕΔΙΨΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΟΤΙΣΑΤΕ ΞΕΝΟΣ ΗΜΗΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΤΕ
36 ΓΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΕΔΥΣΑΤΕ ΗΣΘΕΝΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΕΣΚΕΦΘΗΤΕ ΕΝ ΦΥΛΑΚΗ ΗΜΗΝ ΚΑΙ ΗΛΘΕΤΕ ΠΡΟΣ ΕΜΕ
37 ΤΟΤΕ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΑΠΟΚΡΙΘΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΚΥΡΙΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΙΔΟΜΕΝ ΠΕΙΝΩΝΤΑ ΚΑΙ ΕΘΡΕΨΑΜΕΝ Η ΔΙΨΩΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΟΤΙΣΑΜΕΝ
38 ΠΟΤΕ ΔΕ ΣΕ ΕΙΔΟΜΕΝ ΞΕΝΟΝ ΚΑΙ ΕΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΜΕΝ Η ΓΥΜΝΟΝ ΚΑΙ ΕΝΕΔΥΣΑΜΕΝ
39 ΠΟΤΕ ΔΕ ΣΕ ΕΙΔΟΜΕΝ ΑΣΘΕΝΗ Η ΕΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΗΛΘΟΜΕΝ ΠΡΟΣ ΣΕ
40 ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΘΕΙΣ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΘΕΛΕΙ ΕΙΠΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΗΘΩΣ ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΚΑΘ ΟΣΟΝ ΕΚΑΜΕΤΕ ΕΙΣ ΕΝΑ ΤΟΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΙΣ ΕΜΕ ΕΚΑΜΕΤΕ
41 ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΥΠΑΓΕΤΕ ΑΠ ΕΜΟΥ ΟΙ ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ ΤΟ ΗΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥ
42 ΔΙΟΤΙ ΕΠΕΙΝΑΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΙ ΕΔΩΚΑΤΕ ΝΑ ΦΑΓΩ ΕΔΙΨΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΟΤΙΣΑΤΕ
43 ΞΕΝΟΣ ΗΜΗΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΤΕ ΓΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΕΔΥΣΑΤΕ ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΣΚΕΦΘΗΤΕ
44 ΤΟΤΕ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΑΠΟΚΡΙΘΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΚΥΡΙΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΙΔΟΜΕΝ ΠΕΙΝΩΝΤΑ Η ΔΙΨΩΝΤΑ Η ΞΕΝΟΝ Η ΓΥΜΝΟΝ Η ΑΣΘΕΝΗ Η ΕΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕΝ
45 ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΚΡΙΘΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΛΕΓΩΝ ΑΛΗΘΩΣ ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΚΑΘ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΚΑΜΕΤΕ ΕΙΣ ΕΝΑ ΤΟΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΟΥΔΕ ΕΙΣ ΕΜΕ ΕΚΑΜΕΤΕ

-529-

quote:
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ…ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΘΕΟ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ…

το και είναι σύνδεσμος αλλά εγώ καταλαβαίνω πως στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί αθροιστικά. Δόγμα και φόβος, δεν λέει με το δόγμα ή το φόβο. Ή με το ένα ή με το άλλο.

Συγχωρέστε με, αλλά εγώ καταλαβαίνω ότι ο φίλος 529 θέλησε να πει πως ο Θεός επιβάλλεται με το δόγμα και το φόβο. Δηλαδή αθροιστικά, και με τα δύο.
Αν θέλουμε να αποδώσουμε έννοια "δεσμευτική-κακή" στο δόγμα, όπως αυτό χρησιμοποιείται στο πλαίσιο μιας θρησκείας, τότε πρέπει να διευρύνουμε αυτή την έννοια και στους κόλπους της φιλοσοφίας μιας που τη λέξη αυτή τη συναντάμε και εκεί.
Δόγμα: [αρχ. δόγμα < δοκέω -ώ] θεμελιώδης αρχή φιλοσοφικού συστήματος

quote:
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΟΜΙΛΩ ΚΥΡΙΩΣ (ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΕΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΣ. ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΣΕ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ-ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ» ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΦΟΒΟΥ; ΠΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ; ΧΜ…ΕΙΝΑΙ «ΔΟΥΛΟΣ» ΦΙΛΕ ΜΟΥ, «ΔΟΥΛΟΣ» ΤΟΥ «ΘΕΟΥ» ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΣ…ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ! Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ». ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΑΦΩΣ ΚΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ…ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.

ο μόνος φόβος που πηγάζει από τις θεόπνευστε γραφές είναι ο φόβος που μας προκαλεί η διαπίστωση, του ότι θα "πάθεις" ότι και όσα και εσύ έπραξες στον συνάνθρωπό σου. Το θα "πάθεις" αφήνεται σε σένα να το ερμηνεύσεις. Έπραξες το κακό, κακό θα πάθεις. Έπραξες το καλό, καλό θα πάθεις.
Αν και δεν είναι αυτός ο κυρίαρχος νόμος στο Χριστιανισμό, διότι ένας από τους λόγους για τον οποίο ο Θεός έγινε άνθρωπος ήταν για να μας πει πως έστω και αν έπραξες το κακό, σου δίνεται η δυνατότητα να μετανοήσεις και να μην λάβεις το "κακό" ως αποτέλεσμα των πρότερων ενεργειών σου, αν πραγματικά μετανοήσεις όμως.
Οι πράξεις σου θα σε καταδικάσουν ή θα σε επιβραβεύσουν.

Για να δεις την ερμηνεία της λέξης "δούλος" ψάξε καλύτερα στην Κ.Δ. και στα διάφορα πατερικά συγγράμματα καλύτερα.
Μην επαφίεσαι στην ερμηνεία που έδωσαν ορισμένοι κατά καιρούς, ανεξάρτητα με το αν ανήκαν ή όχι στους κόλπους της εκκλησίας.

Φιλικά όπως πάντα

-529-Νέο Μέλος
20/05/2005, 15:07:06
quote:

ο μόνος φόβος που πηγάζει από τις θεόπνευστε γραφές είναι ο φόβος που μας προκαλεί η διαπίστωση, του ότι θα "πάθεις" ότι και όσα και εσύ έπραξες στον συνάνθρωπό σου. Το θα "πάθεις" αφήνεται σε σένα να το ερμηνεύσεις. Έπραξες το κακό, κακό θα πάθεις. Έπραξες το καλό, καλό θα πάθεις.

ΦΙΛΕ ΨΗΛΕ ΝΟΜΙΖΩ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ:

ΤΟ ΑΝ (ΑΝ) ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΩ Ή ΠΑΘΩ, ΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ «ΓΝΩΡΙΖΩ» ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΝΩ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ «ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ» ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ…

Η ΜΟΝΗ «ΤΙΜΩΡΙΑ» ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΛΟΓΟ ΥΒΡΕΩΣ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΘΕΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΤΟ ΕΝ, ΤΟ ΠΑΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙΑ (ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ…) ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ (ΠΙΣΤΕΥΩ) ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ…ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΛΕΤΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΝΙΩΘΩ ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ…ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ «ΧΑΟΣ». ΑΥΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ…ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΩ…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

-ΕΧΩΜΙΑΑΠΟΨΗΓΙΑΤΟΝΚΟΣΜΟΠΟΥΘΑΑΛΛΑΞΕΙΑΜΕΣΩΣΜΟΛΙΣΜΑΘΩΤΗΝΑΛΗΘΕΙΑ-529-

20/05/2005, 15:21:02
quote:
Ψηλός
αδιάλακτος είναι αυτός πο επιμένει να πιπιλίζει μια καραμέλα και δεν θέλει έστω να ρίξει και μια ματιά στην άλλη άποψη.

Ο αδιάλλακτος είναι αυτός που δεν δέχεται να συζητήσει οτιδηποτε είναι έξω από το "γνωστικό" του πεδίο και να απορροφήσει οποιαδήποτε γνώμη ενδεχομένως συγκρούεται με αυτά που γνωρίζει, εμμένοντας στις απόψεις του όσο ανόητες κι αν είναι.

α+διά+λέγω

quote:
Ψηλός
το και είναι σύνδεσμος αλλά εγώ καταλαβαίνω πως στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί αθροιστικά.

Φυσικά και λειτουργει αθροιστικά, αλλά η άθροιση στη γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την άθροιση στα μαθηματικά, όπου αθροίζουμε μόνο ομοειδή πράγματα (μήλα μόνο ή πορτοκάλια). Το "και" ενώνει λέξεις διαφορετικού νοήματος, το ίδιο και το κόμμα (ασύνδετο σχήμα).

Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να είναι πιο σαφής για τους γνωρίζοντες ακόμη και ελάχιστα ελληνικά.

quote:
Ψηλός
Συγχωρέστε με, αλλά εγώ καταλαβαίνω ότι ο φίλος 529 θέλησε να πει πως ο Θεός επιβάλλεται με το δόγμα και το φόβο. Δηλαδή αθροιστικά, και με τα δύο.

Δηλαδή αν έλεγε "με το καρότο και το μαστίγιο", θα υπέθετες ότι είπε ότι καρότο και το μαστίγιο είναι το ίδιο; Φυσικά και εννοεί αθροιστικά, αλλά με δύο διαφορετικά πράγματα.

Παράδειγμα:
- Χτες ήρθε ο Μήτσος και η Μαρία (Μήτσος και Μαρία ΔΕΝ είναι το ίδιο - εκτός αν είναι από την Καλιφόρνια)
- Έχω σπίτι στο βουνό και στη θάλσσα (άλλο βουνό, άλλο θάλασσα)

Και φυσικά επιβάλλεται ΚΑΙ με τα δύο (και με τη βία θα έλεγα εγώ).

quote:
Ψηλός
Δόγμα: [αρχ. δόγμα < δοκέω -ώ] θεμελιώδης αρχή φιλοσοφικού συστήματος

(εκκλ.) αυθεντική κρίση σε θέμα θρησκευτικής πίστης || το σύνολο των θρησκευτικών δοξασιών. (Ελληνικό λεξικό ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΦΥΤΡΑΚΗΣ)

(όπως έγραψες σε προηγούμενο μήνυμα). Στην περίπτωση αυτή, το δόγμα αναφέρεται "στο σύνολο των θρησκευτικών δοξασιών", όπου "δοξασία" σημαίνει κάτι που πιστεύει κανείς χωρίς να έχει καμία απόδειξη περί τούτου και το δέχεται αυθαίρετα σαν αληθινό.

macedon

20/05/2005, 16:15:37
quote:
quote:
Ψηλός

Δηλαδή αν έλεγε "με το καρότο και το μαστίγιο", θα υπέθετες ότι είπε ότι καρότο και το μαστίγιο είναι το ίδιο; Φυσικά και εννοεί αθροιστικά, αλλά με δύο διαφορετικά πράγματα.

Παράδειγμα:
- Χτες ήρθε ο Μήτσος και η Μαρία (Μήτσος και Μαρία ΔΕΝ είναι το ίδιο - εκτός αν είναι από την Καλιφόρνια)
- Έχω σπίτι στο βουνό και στη θάλσσα (άλλο βουνό, άλλο θάλασσα)

Και φυσικά επιβάλλεται ΚΑΙ με τα δύο (και με τη βία θα έλεγα εγώ).

το συμπέρασμα περί ιδίου πράγματος είναι δικό σου. Εγώ δεν είπα αυτό. Δεν είπα ότι δόγμα και φόβος είναι το ίδιο πράγμα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί για να επιτευχθεί ένας συγκεκριμένος σκοπός.

Το καρότο και το μαστίγιο είναι δύο διαφορετικά πράγματα που χρησιμοποιούνται από το ίδιο υποκείμενο για την επίτευξη ενός ή περισσοτέρων σκοπών. Τα πραδείγματα για το Μήτσο και τη Μαρία, καθώς και το σπίτι στο βουνό, πιστεύω πως καμία σχέση δεν έχουν με αυτό που είπα εγώ.

Τον ορισμό του αδιάλακτου τον έγραψες για μένα ή και για σένα;;

Τη σημασία του δόγματος στο πλαίσιο των θρησκευτικών δοξασιών ο περισσότερος κόσμος τη γνωρίζει.

Αυτό που δεν γνωρίζει ή παρα-γνωρίζει, και καλό είναι κάποια στιγμή να το μάθει, είναι η σημασία της λέξης δόγμα στη φιλοσοφία.

Αν δεν κάνω λάθος, δάσκαλος είσαι, το μαθαίνεις αυτό στα παιδιά μας;;

Φίλε -529-
συγχώρα με, αλλά παίρνοτας αποσπάσματα από τα γραφόμενά σου φαίνεται ότι κάπου υπάρχει σύγχηση. Αν μου επιτρέπεις, θα πάρω δύο παραπομπές από αυτό που έγραψες πριν:

quote:
ΤΟ ΑΝ (ΑΝ) ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΩ Ή ΠΑΘΩ, ΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ «ΓΝΩΡΙΖΩ» ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΝΩ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ «ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ» ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ…

και παρακάτω λες:

quote:
..... ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ (ΠΙΣΤΕΥΩ) ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ…ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΛΕΤΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, .....

εφόσον δεν δέχεσαι τη θεία φώτιση (αν κατάλαβα καλά, αν και αυτή έχει ανάγκη από τις αισθήσεις), για να μάθεις και να γνωρίσεις κάτι, πρέπει και εσύ, όπως όλος ο κόσμος, να χρησιμοποιήσεις την όραση για να διαβάσεις ή την ακοή για να ακούσεις, έτσι δεν είναι;;
Αφού δεν εμπιστεύεσαι τις αισθήσεις σου, όπως λες, πώς και με ποιο τρόπο τότε θα επιτύχεις αυτό που λες παραπάνω "να γνωρίζω όλες τις λεπτομέροιες";

Μήπως ήθελες να πεις ότι δεν εμπιστεύεσαι τους συναισθηματισμούς;

Φιλικά όπως πάντα

Edited by - Ψηλός on 20/05/2005 16:19:36

kswtikoulaΜέλος
20/05/2005, 17:40:44

Επειδή εσύ έχεις μισήσει εν Χριστώ αδελφέ,
αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ λέω ψέμματα.
Το μίσος γεμίζει το φορέα του αρνητική ενέργεια
και γι αυτό δεν πέφτω σε τέτοια επίπεδα.
Το ότι εσύ έχεις μισήσει και μισείς είναι ξεκάθαρο από αυτά που γράφεις.
Καταρχήν μισείς οποιονδήποτε πιστεύει κάτι διαφορετικό από σένα.
Αν είσαι τόσο σίγουρος για την πίστη σου,
γιατί προσπαθείς να πείσεις και εμάς για την ορθότητά της?
Γιατί βλέπεις παντού εχθρούς?
Μία πιθανή απάντηση είναι γιατί η θρησκεία δημιούργησε πολλούς εχθρούς στην αιματοβαμμένη ιστορία της.
Εγώ δεν ανήκω σ'αυτούς που κατηγορείς γιατί όπως σου είπα πιστεύω στο Χριστό.
Πιστεύω σ'αυτόν ακόμη κι αν δεν αναστήθηκε.
Γιατί μίλησε για αγάπη,
γιατί γκρέμισε ναούς,
γιατί καταδίκασε το ιερατείο,
γιατί αγκάλιασε πόρνες και ληστές,
γιατί αποδέχτηκε τους διαφορετικούς,
γιατί στράφηκε αναντίον του πλούτου.
Σ'αυτόν πιστεύω όποιος και να ήταν.
Αλλά τους παπάδες?
Που πάνε στους άπορους και ενώ ξέρουν ότι αν ξεκρεμάσουν από τον άγιο λαιμό τους το σταυρό και τους τον δώσουν θα τους σώσουν,
αλλά όχι.
Μπαίνουν στη λιμουζίνα τους που φέρει υπερφίαλα μόνο τα αρχικά του αξιώματός τους και επιστρέφουν στο παλατάκι τους να προσευχηθούν.
Αυτή είναι η βασιλεία των ουρανών?
Για δε ντρεπόμαστε λίγο.
Η βασίλισσα της Αγγλίας στις δημόσιες εμφανίσεις της φοράει λιγότερα χρυσαφικά από τους πατριάρχες και τους άγιους.
Αν θυμάσαι πιο εύκολα περνάει καμήλα από την τρύπα του βελονιού παρά ο πλούσιος στον παράδεισο.
Οι πρώτοι που θα φάνε πόρτα και θα πάνε για τζιζ μπιζ με τα διαβολάκια θα είναι οι ιεράρχες με τα χρυσά φέρετρα(δημοσία δαπάνη πάντα)αν γίνει ποτέ η δευτέρα παρουσία που περιμένουν.
Αλλά δεν φοβούνται και εμπορεύονται τα πάντα.
Γιατί δεν έχουν το φόβο του θεού αυτοί που τον διαλαλούν?
Ίσως γιατί αποκλείεται να υπάρχει Θεός Τιμωρός.
Δεν κοιτάνε να συμμαζέψουνε το χάλι τους και τη βρώμα που αναδύουν τα όσα κάνουν παρά εφευρίσκουν εχθρούς: παγανιστές, μουσουλμάνοι, αιρέσεις κλπ κλπ.
Η κορυφαία ατάκα του Ειρηναίου μετά από όσα έγιναν:
Δεν παραιτούμαι από το αξίωμά μου γιατί είανι ισόβιο.
Ε ρε κατακαημένε πιστέ, οποία αγιότης.
Κατάλαβε πρώτα γιατί η πίστη σου χρειάζεται τόσες ερμηνείες για να αποκαλυφθεί το μεγαλείο της.
Γιατί εγώ ανακαλύπτω το θεό κάθε φορά που ο ήλιος ανατέλει,
κάθε φορά που έρχεται η άνοιξη,
κάθε φορά που δίνω και παίρνω αγάπη.
Κάθε φορά που επιτρέπω στο σώμα μου να απολαύσει όσα και η ψυχή μου,
χωρίς ενοχές.
Δηλαδή κάθε μέρα,
κοινωνώ την ευτυχία της ύπαρξης σε κάθετί που με ανυπέρβλητη σοφία έχει δημιουργηθεί.
Τελικά δεν μου απάντησες γιατί το άνοιξες αυτό το θέμα για να πεις στους παγανιστές πως είναι βλαμμένοι και αναχρονιστικοί????

Να ξέρουμε δηλαδή να μη σπαταλάμε φαιά ουσία όσοι φαντασιωθήκαμε έναν εποικοδομητικό διάλογο για κάτι διαφορετικό.
Αν και άντε να σεβαστεί ο χριστιανός αυτούς που φαντασιώνονται.
Ξανασκέψου γιατί έχεις την ανάγκη να ποδεχτούν όλοι την πίστη σου...
Φιλικά Ξωτικούλα

Υ.Γ. Χαμήλωσε!
από ψηλά δεν ζωγραφίζονται τα όνειρα,
δεν διακρίνεται η αλήθεια.......

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

20/05/2005, 18:50:46
Μου δίνεις την εντύπωση ότι τελικά συμφωνούμε σε πολλά πράγματα.

Αυτό που θα σου πρότεινα, είναι να τα βάλεις λίγο σε σειρά αυτά που είπες παραπάνω έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε διάλογο.

Το τοπικ αυτό τελικά δεν το άνοιξα εγώ.
"Εγώ" συνεισφέρω στο να συνεχιστεί η συζήτηση (και απ'ό,τι φαίνεται δεν είμαι μόνος μου).

λες

quote:
Το μίσος γεμίζει το φορέα του αρνητική ενέργεια
και γι αυτό δεν πέφτω σε τέτοια επίπεδα.

και στη συνέχεια αραδιάζεις ένα ωραιότατο κατεβατό δίνοντας έμφαση, στο προς το τέλος κομμάτι του, στους "παπάδες", "στολίζοντάς" τους κατάλληλα.

Και σε όλα αυτά, αφού δεν διαφαίνεται ούτε ίχνος εμπάθειας εκ μέρους σου, διαπιστώνεις πως εγώ μίσησα (αφού σου το είπα και εγώ καλέ) και λες ότι βλέπω παντού εχθρούς και προσπαθώ να σας πείσω για την ορθότητα της πίστης μου και να σας κάνω να αλλαξοπιστήσετε.

Αφού λες πως πιστεύεις στο Χριστό, τότε γιατί συγκρουόμαστε;

Μήπως το λάθος τελικά είναι ότι εκφραζόμαστε λάθος και οι δυο μας;

Φιλικά όπως πάντα

rasputinΜέλος
20/05/2005, 19:17:53

Πιστευω οτι ο αδελφος ψηλος θα βαλει πολυ νερο στο κρασι του αν αξιωθει να διαβασει τα γνωστικα ευαγγελια του Φιλλιπου, του Θωμα και της Μαγδαληνης. (ειδικα το τελευταιο)
...Και τα οποια πιστοποιουν με το καλυτερο τροπο οτι η φιλοσοφια του Ιησου δεν ηταν αλλη απ'τον ...Πανθεϊσμο...!