- Το ταξίδι του Just A Man προς την Εν Χριστώ Ζωή - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Η αρχαίοι ημών πρόγονοι, οι φωτοδότες του παγκόσμιου πολιτισμού, οι γεννήτορες του Ολυμπιακού ιδεώδους και της Δημοκρατίας, είχαν 12 Θεούς.
Η σύγχρονη ΕΛΛΑΣ έχει………..επίσης 12!!!
Το έγραφε πλατιά φαρδιά το πούλμαν που μετέφερε την εθνική ομάδα μας, και το Απολλώνιο Φως έλαμψε πάνω από το γήπεδο!
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε αυτούς τους λαμπρούς εκπροσώπους του Ελληνισμού!
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7
just a man
Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.
Ειρήνη υμίν. Η Ειρήνη του Κύριου Ημών Ιησού Χριστού, να είναι μαζί μας.
Είθε η Νέα Εποχή του Παρακλήτου, να Γεννήσει Εκείνον, στις Καρδιές των Ανθρώπων.
ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, ΑΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΤΟΥΤΑ ΧΩΜΑΤΑ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΣΤΑΘΗΚΕ ΠΙΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ………..
Καταλαβένω το μεταφυσικό σου άγχος και φόβο. Είναι φυσιολογικό. Δεν Έχεις γνωρίσει την Τέλια Αγάπη. Κάπως έτσι λειτουργούσε και ο Just πριν την τέλεια Αγάπη Εν Χρίστο.
Να είσαι καλά και Ευλογημένος φίλε μας. Να είσαι καλά.
Εύχομαι ολόψυχα να σου χαρίζει τις Δωρεές του, ο Θεός που πρεσβεύεις.
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7
just a man
Ειρήνη υμίν. Η Ειρήνη του Κύριου Ημών Ιησού Χριστού, να είναι μαζί μας.
Είθε η Νέα Εποχή του Παρακλήτου, να Γεννήσει Εκείνον, στις Καρδιές των Ανθρώπων.
να’σαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ φίλτατε πως ο Schwabe δεν διακατέχεται από κανένα μεταφυσικό άγχος και φόβο. Εκεί που είσαι ήμουν προ πολλού. Έχεις σκεφτεί ποτέ σου πως δεν υπάρχει τίποτα πιο «υπερ-φυσικό» από……την ίδια τη φύση??
Όποιος έχει αλεξικέραυνο τη ΛΟΓΙΚΗ και την ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, και δεν έχει παραδώσει το νου του σε δοτές «εξ αποκαλύψεως αλήθειες», δεν φοβάται τους κεραυνούς του «θεού».
Για σκέψου, έστω για λίγο, ΕΣΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ και όχι ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, και θα ανακαλύψεις πολλά. Τόσα που θα σε τρομάξουν.
Σε καλώ διαρκώς να βγεις από το καβούκι που’χεις οχυρωθεί, να τεκμηριώσεις τα όσα υποστηρίζεις, να υπερασπιστείς τα όσα διατείνεσαι, αλλά μονίμως υπεκφεύγεις, υμνολογείς ως ιεροκήρυκας, και μεταθέτεις στο….« μακρινό μέλλον» τις απαντήσεις σου.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ???
Κόπτεσαι περί της «αγάπης του Χριστού», αλλά αδυνατείς να αποδείξεις τα όσα ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ καταθέτεις. Ομιλείς περί μίας «Τέλειας Αγάπης», αλλά κωφεύεις όταν καλείσαι να την αποδείξεις μέσα από το Ευαγγέλιο που υπονοείς.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ??
Επειδή λοιπόν φίλτατε στον Γολγοθά δεν σταυρώθηκε κάποιος θεός ή «Θεάνθρωπος», αλλά Η ΛΟΓΙΚΗ ("Ο Ένας και Μοναδικός Θεός (πατέρας) έστειλε τον Ένα και Μοναδικό Θεό (υιό) να σταυρωθεί για ηθική αυτουργία του Ενός και Μοναδικού Θεού (πατεροϋιού) στην διάπραξη αμαρτημάτων"….), σε καλώ για μια ακόμη φορά να παρουσιάσεις εκείνα τα σημεία του Ευαγγελίου που αποδεικνύουνε αυτή την «Τέλεια Αγάπη» που ευαγγελίζεσαι.
Και αυτό διότι είμαι της γνώμης πως ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!
Τα λόγια που αποδίδονται στον Ιησού, βρίθουν από ανακρίβειες, απειλές, βίαιες προτροπές, κατάρες, προδικασμένα αποτελέσματα για τον άνθρωπο και γενικότερα μια εξόχως σκληρή και με κακότητα στάση.
Και βεβαίως, αφήνοντας στην άκρη τις πλαστογραφήσεις και τις υφαρπαγές, ας μην σχολιάσουμε προς το παρόν τη στάση των «Αγίων» και των «Πατέρων» του Χριστιανισμού…….
Με ένα «Αγαπάτε αλλήλους» δεν αποδεικνύεις ΤΙΠΟΤΑ φίλτατε. Εκτός και εάν υπονοείς πως επειδή είπε ο Θαλής ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ το «Αγάπα τον πλησίον σου μικρά ελαττούμενος» θα’πρεπε μάλλον να’ναι…….κανένας «θεάνθρωπος» και του λόγου του!!
Εάν υπήρχε φίλτατε ο Ιησούς που περιγράφει ο Ευαγγελισμός (αλήθεια, ΠΟΙΟΣ από όλους τελικά??) να΄σαι τότε σίγουρος για ένα πράγμα: ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ!
Ελπίζω αυτή τη φορά να τεκμηριώσεις τα όσα (εκ του ασφαλούς) λες και επαναλαμβάνεις.
Δεν έχω κανένα σχόλιο για τα μηνύματα σου.
Σε ευχαριστούμε για τις σκεψείς σου.
Να είσαι καλά και Ευλογημένος φίλε μας.
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7
just a man
Ειρήνη υμίν. Η Ειρήνη του Κύριου ημών Ιησού Χριστού, να είναι μαζί μας.
ομολογώ ότι δεν με εκπλήσσει φίλτατε η απάντηση σου. Θα έλεγα ότι θα στοιχημάτιζα κιόλας για αυτήν σου την απάντηση.
Βλέπεις, με κάθε συμπάθεια για το άτομο σου και όχι για τα όσα εκφράζεις, είσαι αρκετά «προβλέψιμος». Άποψη μου πάντα φυσικά.
Όταν όμως εκτίθεσαι σε μια δημόσια αγορά συζήτησης όπως αυτή του esoterica που μας φιλοξενεί, και ουσιαστικά χρησιμοποιείς κατ’επίφαση και παραπλανητικά τον τίτλο «---Οδός Θεογνωσίας---», τότε μην τρέφεις αυταπάτες.
Η «θεογνωσία» είναι ένας γενικός όρος και αναφέρεται στην γνώση της θεϊκής βούλησης. Το άγνωστο Θείον όμως, όπως θα’πρεπε να γνωρίζεις, δεν το εκπροσωπεί αποκλειστικά η αίρεση του ιουδαϊσμού που κηρύττεις μέσα από τα μηνύματα σου, παρά αποτελεί αντικείμενο των εκάστοτε τοπικών παραδόσεων των λαών («θρησκείες») και των μύθων που τους συνοδεύουν.
Αντί λοιπόν, όπως θα υπέθετε κάποιος καλόπιστος ερευνητής της θεογνωσίας, να καλύπτεις ως συγγραφέας της συγκεκριμένης ενότητας τη Σοφία και τις ερμηνείες των διαφόρων κοσμοθεωριών που έχουνε εμπλουτίσει την ανθρωπότητα, εσύ καπηλεύεσαι ως ένα σύγχρονο θεολογείο το topic για ύμνους, προσευχές και...«εκβάθυνση» του ορθόδοξου Χριστιανικού Δρόμου και του πνευματικού του πλούτου!!
Ομιλώ πάντοτε σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος σου γράφεις.
Αυτό λοιπόν που κάνεις δεν λέγεται Θεογνωσία φίλτατε αλλά ΘΕΟΚΑΠΗΛΙΑ.
Ο ειλικρινής και εκ του Λόγου σου αντικειμενικός τίτλος του topic θα’πρεπε να λέγεται «ΚΑΤΗΧΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΓΝΩΣΙΑ», και όχι όπως παραπλανητικά και ΑΝΕΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ αναγράφεται.
Εκτός και αν θέλεις να μου υποδείξεις ΕΝΑ σχετικό σου μήνυμα όπου να μίλησες εσύ προσωπικά για κάτι άλλο εκτός από «εν Χριστώ ζωή», «Η Ειρήνη του Κύριου Ημών Ιησού Χριστού», «ο ορθόδοξος δρόμος» και άλλα σχετικά με το ορθόδοξο δόγμα.
Μάλιστα, και για να αντιληφθείς ΠΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟΣ είναι ο τίτλος που χρησιμοποιείς αλλά και το ποια αθέμιτα μέσα κάνεις χρήση για να προάγεις το δόγμα της Ανατολικής ορθοδόξου εκκλησίας μέσα από τα γραφόμενα σου, πράγμα που αποτελεί και τον μοναδικό σκοπό σου, έφτασες στο σημείο να καπηλευτείς ακόμα και εκείνη την γιορτή των παικτών της εθνικής ομάδας στην Πορτογαλία, όταν στις 03-07-2004 έγραψες το εξής κατάπτυστο:
«Με τον ίδιο τρόπο που γιορτάζανε την Νίκη της ομάδας μας, να Έκραζαν από Ευγνωμοσύνη για τον Τριαδικό μας Θεό.»
Ε, όχι λοιπόν φίλτατε! Τέτοιου είδους «Θεογνωσία» μπορείς να την κηρύττεις σε καμία ιεραποστολική υπηρεσία ή σε οποιοδήποτε άλλη ορθόδοξη δραστηριότητα, αλλά όχι σε ένα υποτιθέμενο κάλεσμα Θεογνωσίας.
Αλήθεια, ΠΟΙΟΣ σου είπε πως πρέπει απαραίτητα να…«κράζουνε» οι έλληνες διεθνείς για τον δικό σου Τριαδικό θεό? ΠΟΙΟΣ σου είπε πως πρέπει απαραίτητα να’ναι χριστιανοί?
Η μήπως έχεις να μας υποδείξεις κανέναν από αυτούς τους «Πατέρες» και «Αγίους» που ως συνήθως «έκραζαν» για την ορθοδοξία, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, που να σήκωσαν ποτέ τους κανένα τρόπαιο?
Σοβαρέψου λοιπόν, μάθε να είσαι ειλικρινής, να εννοείς πραγματικά αυτά που λες, και επιτέλους, ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων κατά την ημέρα της ενθρόνισης του φίλτατε «έκραζε» τα παρακάτω: «Είθε ο Πανάγιος Τάφος να σκεπάζει για πάντα την Ελλάδα».
Εμείς, ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, οφείλουμε λοιπόν να θρυμματίσουμε την ταφόπλακα αυτήν, και να απαλλαγούμε από την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και την ΘΕΟΚΑΠΗΛΙΑ.
Εδώ λοιπόν, και όσο κατά αυτόν τον τρόπο αιωρείσαι, θα τα ακούς τα πράγματα ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
Φίλε μου,
Το ότι δεν σου απαντάω στα μηνύματα σου το κάνω από Αγάπη.
Και αυτό το όποιο έχει διακρίνει ο just a man, και όχι μονό, είναι ότι δεν έχεις θέληση να κάνεις ένα διάλογο με καλή προαίρεση, με ευγένεια, και με διάκριση. Ο just έτσι το έχει διδαχτεί από παιδί και από τον αρχαίο του πολιτισμό. Αυτό που όλοι έχουμε διακρίνει, και το λέω αυτό διαβάζοντας και άλλα topic είναι ότι, η προδιάθεση σου είναι να κάνεις το διάλογο με Κατάκριση.
Με το να μην θέλω να συνεχίσω το διάλογο αυτό προστατεύω και τους δύο μας από το να αμαρτάνουμε. Αυτό είναι όλο. Αν δεν μπορείς να το χωνέψεις δεν έχω να πρωτινό κάτι γιατί δεν είμαι γιατρός.
Για τον just η εντολή μη Κρίνεις για να μην Κριθείς είναι Ιερή.
Στο μόνο που θα απαντήσω είναι ότι αν μου διακρίνεις τους νέους άξιους εκπροσώπους του Αρχαίου Πνεύματος, με την σειρά τους ο just θα το κάνει και για την Ορθοδοξία. Αν και για να σε βγάλω από την δύσκολη θέση από το να περιμένεις τους αληθινούς ορθόδοξους δεν τους γνωρίζει κάνεις. Ούτε ό ίδιος τους ο εαυτός.
Μπορείς να γράφει μέσα σε ένα χώρο όπου υπάρχει ελευθερία.
Εξάλλου αφού σου το επιτρέπει ο Τριαδικός Θεός μας να ζεις και να εκφράζεσαι όπως εκφράζεσαι θα έχει το λόγω του. Αφού το επιτρέπει Εκείνος το δέχομαι με Αγάπη.
Ελευθερία. Το Α και το Ω. Αγάπη και Ωραιότητα.
Μα διακρίνω πολλές φορές η Ελευθερία να είναι το επί κλήμα της κακίας και της ασυδοσίας στο όνομα της. Δεν θέλω να πω περισσότερα για πρώτον δεν είναι έτοιμοι πολλοί να τα αποδεχτούν, δεύτερον γιατί δεν θέλω να γίνομαι καθρέπτης κανενός και τρίτων και πιο σημαντικό για να πέσω στην αμαρτία της κατάκρισης .
Για τον Just o κάθε άνθρωπος είναι μια εικόνα θεού. Έτσι και εσύ φίλε μου.
Ένα από το πολύ ωραία που μας άφησαν οι πρόγονοι μας είναι το :
“Λακωνίζει εστι φιλοσοφείν”
Αν αρχίσω να κάνω διάλογο μαζί σου μάλλον δεν θα το τηρήσω. Όπως και τώρα.
Εξάλλού το να μην θέλω να κάνω διάλογο με κάποιον δεν είναι ότι δεν τον Αγαπώ.
Και νομίζω ότι είναι προτιμότερο από το να μην γράφω. Γιατί αν είναι να γράφω και το πάθος μου για τις Αρετές να με κάνει να μην σέβομαι την ελεύθερη έκφραση του άλλου τότε τη να τις κάνω τις Αρετές!!!
Θα πρέπει επίσης να καταλάβουμε όλοι μας ότι εδώ μέσα δεν είμαστε για να πάρουμε την ρεβάνς. Ούτε στη Γη ούτε στον Ουρανό. !!!!!!!
Μπορείς να γράφεις ότι θέλεις. Είναι άσχετα όμως και με το θέμα και με την καρδιά μου.
Στο είχα ξανά πει και στο παρελθόν. !!!!!
Η καρδιά μου δεν θα σε ακολουθήσει εκεί που θέλεις. Κοιτάει μπροστά και στον Ουρανό.
Να είσαι καλά. Με όλη μου την Αγάπη.
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7
just a man
Είθε η Νέα Εποχή του Παρακλήτου, να Γεννήσει Εκείνον, στις Καρδιές των Ανθρώπων
έχεις ενοχληθεί λοιπόν. Κάτι είναι και αυτό…………
Το θέμα όμως, αλλά και ΤΟ ΖΟΥΜΙ, είναι αλλού: σε κάλεσα να γίνεις ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ και να ομιλείς την γλώσσα ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, πράγμα που συνεχίζεις να μην κάνεις.
Μοναδικός σκοπός σου φίλε μου είναι η δοξασία του τριαδικού Θεού σου ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! Προς ΤΙ τότε το όλο ΘΕΑΤΡΟ με τους πομπώδεις τίτλους και την παραπλανητική προπαγάνδα?
ΓΙΑΤΙ δεν βγαίνεις να πεις ΞΕΚΑΘΑΡΑ στον κόσμο ότι όταν λες «Θεογνωσία» εννοείς ΤΗΝ ΘΕΟΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΘΕΟΥ?
Ας ελπίσουμε λοιπόν κάποια στιγμή να σταθείς με θάρρος απέναντι στην αλήθεια.
Λες:
«Αυτό που όλοι έχουμε διακρίνει, και το λέω αυτό διαβάζοντας και άλλα topic είναι ότι, η προδιάθεση σου είναι να κάνεις το διάλογο»
Θέλεις κάτι Λακωνικό? ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ!
Λες:
«Με το να μην θέλω να συνεχίσω το διάλογο αυτό προστατεύω και τους δύο μας από το να αμαρτάνουμε.»
Εσύ φίλτατε ΘΑ ΑΜΑΡΤΑΝΕΙΣ ΟΣΟ ΖΕΙΣ. Κατά τα άλλα, και πριν παρερμηνεύσει ο χριστιανισμός την έννοια των λέξεων, η αμαρτία είναι μια αστοχία. Και λοιπόν?
Λες:
«Για τον just η εντολή μη Κρίνεις για να μην Κριθείς είναι Ιερή.»
Αχ αυτός ο Ματθαίος, αχ! Ο just έχει τελικά….εξόχως επιλεκτική μνήμη όσον αφορά την ανάγνωση της Αγίας Γραφής. Για να δούμε όμως εάν είναι και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έτσι τα πράγματα φίλτατε Απολογητή.
Στο «Κατά Ματθαίον» (κεφ. Ζ’ 1-2) λοιπόν διαβάζουμε τα όσα λέγονται σε συνέχεια της «επί του Όρους ομιλίας»:
«Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε» « Διότι με την αυτήν ασυμπαθή και αυστηράν κρίσιν, με την οποίαν κατακρίνετε, θα κατακριθήτε, και με το αυτό μέτρον, με το οποίον εξετάζετε και καταδικάζετε τας πράξεις του πλησίον, θα μετρηθή και δια σας υπό του Θεού η πολιτεία και συμπεριφορά σας»
Μία ξεκάθαρη τοποθέτηση που απευθύνεται προς τους μαθητές του Ιησού, όπου το μήνυμα της αγάπης για τον πλησίον είναι ολοφάνερο θα έλεγα κανείς. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΣ. Αλλιώς, θα εισπράξετε την ίδια συμπεριφορά από τον Θεό σας. Μάλιστα.
Λίγο παρακάτω όμως, και συγκεκριμένα στο κεφ. ΙΘ’28, όπου αυτή τη φορά ερωτάνε τον Ιησού οι μαθητές του «Τι άραγε θα δοθή είς ημάς ως αμοιβή που αφήκαμεν όλα και σε ακολουθήσαμεν?», απαντά ο Ιησούς:
«Ο δε Ιησούς τους είπεν. Άληθώς σας λέγω, ότι σείς που με ακολουθήσατε, όταν θα ξαναγεννηθή ο κόσμος και θα έχη συντελεσθή η εκ νεκρών ανάστασις, οπότε θα καθήση ο υιός του ανθρώπου είς θρόνον λαμπρόν, αντάξιον της δόξης του, θα καθήσετε και σείς είς δώδεκα θρόνους δικάζοντες τας δώδεκα φυλάς του Ισραήλ»
Εδώ, ΤΙ να ισχύει άραγε φίλτατε just?
Η διγλωσσία και η διδασκαλία ακραίας μισαλλοδοξίας («θα καθήσετε δικάζοντες τας δώδεκα φυλάς..») να είναι τα λόγια «Του»?
Λίγες αράδες πριν (κεφ. Ζ’) συγκινείται καθείς διαβάζοντας λόγια που μαρτυρούν διδάσκαλο αγάπης και κατανόησης («Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε»).
Λίγες αράδες πιο κάτω, και μάλιστα αποδεικνύοντας μία ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ («τι θα δοθή είς ημάς ως αμοιβή..»!), ο ίδιος ο διδάσκαλος θα απαντήσει και θα προσφέρει πλουσιοπάροχα στους μισαλλόδοξους μαθητές του ΡΟΛΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ΤΙΜΩΡΟΥ-ΚΡΙΤΗ, και μάλιστα ακρίτως σε αορίστως για το σύνολο των 12 φυλών του Ισραήλ!!!!
Τόσο καλά λοιπόν με τις «Θεόπνευστες» αράδες που προπαγανδίζεις από το παρόν topic φίλτατε.
Και ξέρεις κάτι just? Τα «λόγια αγάπης» έχουνε και συνέχεια!
«Κάθε ένας που πιστεύει σε αυτόν δεν καταδικάζεται. Όποιος όμως δεν πιστεύει έχει καταδικαστεί από τώρα ακριβώς διότι δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενούς υιού του Θεού» (Ιωάννης Γ’18)
Εδώ λοιπόν ΠΟΥ πήγε η κρίση? ΓΙΑΤΙ έχουνε κριθεί ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως και αδιακρίτως από την περίφημη «αγάπη Του»?
Θέλεις να δούμε λίγους ΩΜΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ακόμα?
«Αυτός που πιστεύει στον υιό έχει αιώνια ζωή. Εκείνος όμως που δεν υπακούει στον υιό δεν θα δει την μακάρια ζωή, αλλά η οργή του Θεού θα μένει συνεχώς επάνω του» (Ιωάννης Γ’36)
Αλήθεια, για αυτή την «αγάπη» μας μιλάς φίλτατε??
«Εκείνος που θα πιστέψει και θα βαπτιστεί θα σωθεί, εκείνος όμως που δεν θα πιστέψει θα καταδικαστεί» (Μάρκος ΙΣΤ’16)
Αλήθεια, έχεις ενημερώσει τους αναγνώστες του topic σου περί ποίας «Θεογνωσίας» τους μιλάς??
Αλλά ας μην κουράσουμε προς το παρόν περισσότερο με τα μηνύματα «αγάπης» που μετέφερε ο Ιησούς μέσω των Θεόπνευστων εκπροσώπων Του, μιας και ο ίδιος ο Ιησούς ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ πως.....ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ!!! (Ματθαίος Ζ’13-14)
Ας ετοιμάζονται λοιπόν φίλτατε just, ας ετοιμάζονται!
Επομένως, άσε τα άνευ περιεχομένου και αντικρίσματος μηνύματα και ΜΙΛΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Έστω και μετά από τόσα ψευδεπίγραφα μηνύματα………….. ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Φίλε μου,
Δεν με ενοχλεί να έχει άποψη για τα πράγματα. Και το βρίσκω πολύ λογικό.
Αυτό που με στεναχωράει είναι το τρόπος με τον όποιο πολλές φόρες καλούμαστε να επικοινωνήσουμε.
Εξάλλου δεν υποτιμώ την νοημοσύνη κανενός. Και δεν πιστεύω ότι από αυτά που γραφώ θα κερδίσει κάποιος η θα χάσει τον παράδεισο.
Είναι αλήθεια και με τον just προσωπικά όταν είχα αρχίσει να διαβάζω το λόγω του Θεού είχα τις ίδιες απορίες. Πώς ένας Θεός Αγάπης μπορεί να σώσει μερικές Ψυχές και άλλες όχι.
Θα σου πω μια γρήγορη μοναχική Ιστορία και είναι αληθινή πέρα για πέρα.
Κάποτε ένας Γέροντας θεωρούσε ότι ένας μοναχός, δεν ήταν άξιος να πάει στον παράδεισο. Και του έλεγε ότι θα πάει στην κολάσει. Τελικά με τα πολλά μια μέρα
πεθαίνει o μοναχός. Και για να μην σας κουράζω ενώ όλοι πίστευαν ότι θα πήγαινε στην κόλαση, ένα βράδυ παρουσιάζεται Άγγελος Κυρίου και Ρωτάει τον Γέροντα.
Τελικά με τον μοναχό τη να τον κάνω? Που να τον τοποθετήσω?
Στην Κόλαση η στον Παράδεισο?
Και τότε κατάλαβε ό Γέροντας πόσο λάθος είχε κάνει, και αμέσως έβαλε μετάνοια και του ζήτησε να τον τοποθετήσει στον Παράδεισο.
Με αυτό τη θέλω να πω, ότι τελικά ποια θα είναι η μελλοντική κρίση του καθενός κανείς δεν την ξέρει και ούτε έχει βρεθεί κάποιος με σιγουριά να μας το πει.
Είναι αλήθεια ότι ακόμα και μέσα στους κύκλος της Ορθοδοξίας λέγετε ότι στην Δευτέρα Παρουσία θα έχουμε Εκπλήξεις. Μπορεί αυτός που τους είχαμε για Αγίους τελικά να μην είναι κατά την Ημέρα της Κρίσης.
Είναι αλήθεια ότι αν κάποιος προσπαθήσει να εξηγήσει τα της Δημιουργίας και τα του Θεού, και του Λόγους, αν το κάνει με την λογική, χάνει και αυτό το λίγο μυαλό που έχει.
Είναι αλήθεια ότι η Σοφία του Θεού κάνεις δεν μπορεί να την εξηγήσει με την ανθρώπινη λογική. Κατά την ταπεινή μου άποψη πιστεύω ότι καμία Ψυχή δεν αφήσει ο Τριαδικός μας Θεός να χαθεί. Απλά ανάλογα σε πιο βαθμό είχε ζήσει στην πορεία της Ζωής της με Αρετή θα καταταχτεί στο Δέντρο της Ζωής. Αλλά και πάλι μπορεί να κάνω και λάθος και να είναι μια εγωιστή ευθυμία χωρίς να ξέρω πια είναι η ευθυμία του Θεού. Μπορεί να μην ακούγεται με αγάπη αυτό που θα πω αλλά μπορεί μέσα στα όρια της Ελευθερίας να είναι και η επιλογή να χαθεί από μόνη της μια Ψυχή.
Ένα έχω καταλάβει για την μετά θάνατο ζωή. Ότι θα είναι η γενέθλια μου μέρα.
Και όπως λέγανε και οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας :
Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς. Με όποιες σκέψεις πεθάνεις, αυτές θα σε ακολουθήσουνε και στον Ουρανό. Και ας μην το αναλύσω αυτό. Αν και έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρων.
Καταλαβαίνω τους προβληματισμού σου. Τους ίδιους και άλλους τόσος και τόσους είχε και ο just.
Αλλά καλέ μου φίλε αυτό που τελικά έχω καταλάβει ότι μεγαλύτερη Αλήθεια από το να ζούμε αγαπημένοι και μονιασμένοι δεν υπάρχει.
Δεν με νοιάζει τι θα γίνει μετά το θάνατο. Τι και αν έχω ικανοποιήσει όλα τα πάθη μου και όλες τις φιλοδοξίες μου, και έχω φτάσει και μέχρι την Δευτέρα Παρουσία και δεν έχω καταφέρει να ζήσω με Αγάπη, Ενότητα, και Ειρήνη πάνω στην Γη.
Ο λόγος που δεν Κηρύττω το Λόγω είναι γιατί δεν πιστεύω ότι είμαι άξιος και ότι έχω τις αρετές που χρειάζονται.
Το topic είναι από προσωπικά βιώματα. Τώρα στην νοημοσύνη του καθενός είναι το τη θα κρατήσει και το τι θα απορρίψει.
Ένα είναι το μόνο σίγουρο ότι η προθέσει μου δεν για κακό. Αν για σένα ο Χριστιανισμός είναι λάθος, σε κάποιους άλλους τους δίνει ελπίδα Ζωής και Θανάτου. Γιατί θα πρέπει να είμαστε εμείς που θα κρίνουμε αν έχουν πράξει σωστά η λάθος. Γιατί να τους στερήσουμε την ελπίδα.?
Προσωπικά θέλει να πιστεύεις στο Απολλώνιο Φως. Κανένα πρόβλημα. Είναι επιλογή σου και είναι σεβαστή.
Αλλά δεν ξέρω βρε παιδιά. Ο λόγος του Θεού θα πρέπει να είναι στα προσωπικά μέτρα του καθενός μας για να μας είναι αρεστός? Αν και είναι τελικά αν το διαβάσει κάποιος με ταπεινοφροσύνη (σωφροσύνη αντίστοιχο στα αρχαία) τελικά είναι.
Ο Κύριος μας λέει όποιος θέλει, να τον ακολουθήσει. Ελευθερία. Γιατί χωρίς ελευθερία Αγάπη δεν υπάρχει.
Φίλε μου δεν έχω απαντήσεις για τα ερωτήματα σου σε ότι έχει να κάνει με τους αυστηρούς λόγους του Θεού.
Δεν το έχει γράψει ο just a man το Ευαγγέλιο. Αλλά για ένα πράγμα είμαι σίγουρος 1000%.
Ότι ο Θεός του Κόσμου είναι ΑΓΑΠΗ και μόνο Αγάπη.
Ξερώ, και με αυτό μάλλον δεν σε κάλυψα πάλι.
Και ο λόγος είναι απλός. Αισθάνομαι ότι εσύ τον Λόγω τον βλέπει με την Διάνοια, ενώ ο Just με την καρδιά.
Αν και πάλι μπορεί να κάνω λάθος.
Συχώρησε με να κάτι είπα και σε στενοχώρησα με η χωρίς την θέληση μου. Μα ή πρόθεσή μου δεν είναι αυτή για κανένα σας.
Για να μην σε κουράζω άδικα. Αν βρεις κάτι ωφέλιμο σε αυτό το topic έχει καλός.
Αν όχι πάλι, τόσο μπορώ να προσέφερα. Δεν είμαι ούτε ο Χριστός, ούτε Απόστολος ούτε Απολογητής.
Απλά είμαι ένας άνθρωπος και ομολογεί πως βιώνει την Εν Χριστώ Διαδρομή μου.
Έστι απλά.
Για αυτό άσε με στο παραμύθι μου όπως λες και στα ψέματα μου.
Εξάλλου αυτό που πάντα υπάρχει μέσα στην καρδιά μου είναι ό λόγος :
Όσοι γίνουν παιδιά θα μπουν στην Βασιλεία των Ουρανό.
Ξέρω πάλι δεν σε βοήθησα.
Ας είναι.
Εξάλλου από ότι βλέπω εσύ είσαι Ευαγγελίζεσαι το λόγω του Θεού μας περισσότερο από μας τους Χριστιανούς.
Βρε μπας και είσαι κρυπτό χριστιανός και μας το κρύβεις. Καλά αυτό ήταν μάλλον αστείο και ίσως όχι με γούστο.
Αισθάνομαι ότι δεν έχω να σε βοηθήσω περισσότερο.
Σε ευχαριστούμε για τα όσα μας προσέφερες.
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7
just a man
Είθε η Νέα Εποχή του Παρακλήτου, να Γεννήσει Εκείνον, στις Καρδιές των Ανθρώπων