- Τα Δώρα της Ελληνικής Γλώσσας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Zadok καταρχάς έπεσες στην παγίδα μου, η οποία απόδυκνείει ότι δεν είσαι παρά μία ξερόλα που προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει δίκιο σε όλα τα θέματα
και γνωρίζει τα πάντα. Λες να περιμέναμε εσένα να μας δώσεις το link του άρθρου; Λες και δεν μπορούσε ο καθένας να κάνει
ένα search στο Google, Altavista, Yahoo ή όπου αλλόύ θέλει με τον τίτλο British Freemasonry Covets Israel και να το βρεί.
Παρόλα αυτά λες "κατσε τώρα να δει το link και θα του πέσουν τα αυτιά". Λες και είχε νόημα το link, το άρθρο δεν είχε....
μόνο και μόνο για να βρεις λόγους να μου βγεις από πάνω....
Έχω διαβάσει τα διάφορα άρθρα του Esoterica τα οποία πίστεψε με δεν είναι και τα πιο περιεκτικά κατά την άποψή μου.
Οφείλω να παραδεχτώ ότι με έχεις ξεμπροστιάσει και με έχεις καλύψει απόλυτα. ![]()
Σ' ευχαριστώ για την ευγένεια με την οποία υποστηρίζεις τα "επιχειρήματά" σου και για τη "γόνιμη" συζήτησή μας.
Πάντα τέτοια...: Να κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια και καλό διάβασμα στις έγκυρες πηγές σου...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 28/08/2004 00:40:53
So be it.
Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
Προτιμώ τεκμηριωμένες θέσεις και επιστημονικές μεθόδους. Αν θελήσεις, όπως φρόντισες να εντοπίσεις αυτό το άρθρο, θα βρεις και τα "άλλα"...
Παρ' όλα αυτά, αν εσένα σε ικανοποιεί αυτή η αίσθηση της πραγματικότητας, εμένα δε μου πέφτει λόγος.
Κι όπως είπε κι ο φίλος μου ο Λ.Πιραντέλλο: "Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε".

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Καταλαβαίνοντας απόλυτα τον Jimerlous,θα συμφωνήσω με την θέση της Zadok διότι είμαι κι εγώ εραστης του τεκμηριωμένου.
Αγαπητέ φίλε Jimerlous,σε καταλαβαίνω απόλυτα διότι εδώ και χρόνια είναι της μόδας για όλα να φταίνε οι μασώνοι ή οι εβραίοι ή οι εβραιομασώνοι (
Το ότι κάποιοι μασώνοι είναι κακοί ή συνομώτες ή και εγκληματίες αν το θέλεις,δεν νομίζω οτί ισχύει για όλους και ούτε ότι αυτή είναι η τακτική και η πολιτική των μασόνων.Εξάλλου παντού υπάρχουν καλοί και κακοί.
Αλήθεια ξέρεις τι ακριβως είναι ή κανουν οι μασώνοι
Μάλον όχι.
Εγώ θα μπορούσα ευχαρίστως να σε πληροφορήσω διότι είμαι μασώνος από το 1989 και δεν θεωρώ καθόλου τον εαυτό μου όργανο των εβραίων και κανενός άλλου.
Τώρα βέβαια,ίσως κάποιοι από το σάιτ,ως άλλοι Λουκάδες ή Σωτηρόπουλοι ή κεχρισμένοι φύλακες του αρχαιοελληνικου "και μόνου αληθινού πνεύματος", να θέλουν να με ρίξουν στην πυρά,αλλά όπως λένε και οι "φίλοι" μας οι άγγλοι : TOUGH ![]()
Εδώ είναι σάιτ μελετητών του εσωτερισμού θέλω να πιστεύω και όχι βλαχοπαπουδογιαγιαδικού μεσαίωνα και άσυλο χλαμυδοπλήκτων.
Σέβομαι κάθε άποψη αλλά με ενοχλεί αφάνταστα ο φανατισμός και η στενομυαλιά.
Δεν χρωστάνε τίποτε τα περισσότερα μέλη του φόρουμ να βλέπουν ότι οποιοδήποτε θέμα και αν ξεκινήσει, καταλήγει πολύ σύντομα στο αρχαιοελληνικό μας μεγαλείο ή στους εβραιομασώνους (αλήθεια τι λέξη κι αυτή
)
Είπον και ζητώ χίλιες φορές συγγνώμη αν κούρασα.
Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei

... Κι είπε ο Ερμης ο φτερωτός θερμά και λυπημένα: Ελα
καλή μου Καλυψώ, μη τα'χεις πια χαμένα ...
quote:
Δεν διαφωνώ φίλε Gothic στο ότι όλοι οι Μασώνοι είναι το ίδιο αλλά θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά. Δεν υπάρχουν μασώνοι με σκοτεινούς σκοπούς μέσα στην στοά; Αυτοί που είναι στους μεγάλους βαθμούς είναι όλοι άγιοι;
Φίλε Jimmerlus και πού δεν υπάρχουν άνθρωποι με σκοτεινους σκοπούς. Πάντως με κάθε ειλικρίνεια σου λέω ότι ούτε η "ιδέα" της μασωνίας είναι αυτή,ούτε εγώ προσωπικά παρατήρησα τέτοιου είδους σενάρια όλα αυτά τα χρόνια. Πίστεψέ με και ο βαθμός μου είναι αρκετά υψηλός αλλά και αν είχα αντιληφθεί κάτι τέτοιο θα είχα φύγει χωρίς συζήτηση διότι δεν έχω μάθει να είμαι τσιράκι κανενός. Όχι μόνον των εβραίων αλλά ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ.
Δηλ. ρε φιλε Gothic ο μασωνισμος δεν εχει σχεση με τον εσωτερισμο...Μεχρις στιγμην...Ο μασωνισμος μου μοιαζει με τον παπισμο και την καθολικη εκκλησια...Πολυ αποκρυφισμός και εχεμύθεια διακρίνω στον τεκτονισμό...Από ποιόν κρύβεστε;
Φυσικά και έχει γι αυτό και είμαι εκεί,αλλά όχι με τον τρόπο τον σκοτεινότατο που παρουσιάζεται.Εξάλλου παντού στον χώρο του εσωτερισμού φίλε Hermes υπάρχουν "άσπροι και μαύροι" αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την κοινότατη αυτή έκφραση.
Από ποιόν κρυβόμαστε: Πάρα πολύ ωραία ερώτηση και σε ευχαριστώ.
Κάποτε στα χρόνια του σκοταδισμού είχε νόημα η μυστικότητα διότι ήταν πανεύκολο να γίνεις BBQ όπως γνωρίζεις. Και όλος αυτός ο σκοταδισμός προήλθε από την αγία του χριστού εκκλησία όπως όλοι ξέρετε και ειδικά την καθολική και τον πάπα.
Σήμερα δεν χρειάζεται, γι αυτό και η μασωνία είναι ανοιχτη στις άλλες χώρες και όλοι ξέρουν τι κάνουν. Φτάνει να σου πω ότι στην Αμερική (όπου έχω δουλεψει κι όλας) κάνουν παρελάσεις. Το ίδιο και στην Αυστραλία. Στην δε Αγγλία συνεδρειάζουν σε παμπ ανοιχτότατες για το κοινό.
Γιατί εδώ ακόμα έτσι; Γιατί εδώ είναι ακόμα ο μεσαίωνας του κ. Χριστόδουλου της Λουκά και του Σωτηρόπουλου.Γιατί ακόμη ο κόσμος πιστεύει ότι θυσιάζουμε μωρά πινουμε αίμα και κάνουμε όργια.
ΕΛΕΟΣ ! ! ! Και είμαστε ακόμα έξω;
Δεν θέλω να κουράσω άλλο ούτε να καταχραστώ την ανοχή σας.Για οποιαδήποτε πάντως διευκρίνηση είμαι στη διάθεσή σας.
Και πάλι ευχαριστώ.
[Στη σύγχρονη εποχή ο όρος «παγανισμός» είχε καταστεί συνώνυμος με τη λατρεία του Διαβόλου, μια τεράστια παρερμηνεία. Οι ρίζες της λέξης στην πραγματικότητα έπρεπε να αναζητηθούν στο λατινικό όρο paganus, που σήμαινε τον κάτοικο της εξοχής. Οι «παγανιστές» ήταν στην κυριολεξία άνθρωποι που ζούσαν στην επαρχία και δεν είχαν προσηλυτιστεί στις νέες θρησκείες, αλλά παρέμεναν προσηλωμένοι στις παλιές πρακτικές της λατρείας της φύσης. Μάλιστα, ο φόβος της εκκλησίας απέναντι σε εκείνους που ζούσαν στα αγροτικά χωριά ήταν τόσο μεγάλος, ώστε στην αγγλική, που είναι μια
λατινογενής γλώσσα, η λέξη villain που κάποτε είχε την εντελώς αθώα σημασία του «χωρικού», να καταλήξει να σημαίνει το διεφθαρμένο άνθρωπο ή και τον κακοποιό.
Η πεντάλφα είναι ένα προχριστιανικό σύμβολο το οποίο συνδέεται με τη λατρεία της φύσης. Οι αρχαίοι φαντάζονταν ότι ο κόσμος τους ήταν μια σύνθεση δύο μερών, του αρσενικού και του θηλυκού. Οι θεοί και οι θεές τους φρόντιζαν να διατηρείται μια ισορροπία δυνάμεων. Γιν και γιανγκ. Όταν το αρσενικό και το θηλυκό στοιχείο ισορροπούσαν, επικρατούσε αρμονία στον κόσμο. Όταν δεν ισορροπούσαν, δημιουργούνταν χάος». Η πεντάλφα συμβολίζει το θηλυκό μισό όλων των πραγμάτων. Πρόκειται για μια σύλληψη την οποία οι μελετητές της θρησκευτικής ιστορίας ονομάζουν "ιερό θηλυκό" ή "Μεγάλη θεά". Υπό την πιο στενή ερμηνεία της, η πεντάλφα συμβολίζει την Αφροδίτη, τη θεά της θηλυκής σαρκικής αγάπης και της ομορφιάς.
«Οι πρώτες θρησκείες στηρίζονταν στη θεϊκή τάξη της φύσης. Η θεά Αφροδίτη και ο ομώνυμος πλανήτης ήταν ένα και το αυτό. Η θεά είχε μια θέση στο νυχτερινό ουρανό και ήταν γνωστή με πολλά ονόματα: Αφροδίτη, Ιστάρ, Αστάρτη... Όλες αυτές ήταν ισχυρές θηλυκές θεότητες που συνδέονταν με τη φύση και με τη Μητέρα Γη».
Ένα εντυπωσιακό από τα στοιχεία γύρω από την πεντάλφα: η γεωμετρική προέλευση της σχέσης της με την Αφροδίτη. Ο πλανήτης Αφροδίτη διέγραφε ένα σχήμα τέλειας πεντάλφα πάνω στον ελλειπτικό ουρανό κάθε οχτώ χρόνια. Οι αρχαίοι εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ όταν παρατήρησαν αυτό το φαινόμενο, ώστε η Αφροδίτη και η πεντάλφα της έγιναν τα σύμβολα της τελειότητας, της ομορφιάς και της κυκλικής φύσης τι σεξουαλικής αγάπης. Ως φόρο τιμής στη μαγεία της Αφροδίτης, οι Έλληνες χρησιμοποίησαν τον κύκλο της στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων τους. Στη σημερινή εποχή ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι σύγχρονες ολυμπιάδες διατηρούν αυτή την παράδοση εναρμονιζόμενες με τα ημικύκλια της Αφροδίτης. Ακόμα λιγότερο ξέρουν ότι το πεντάκτινο αστέρι παραλίγο να γίνει το επίσημο ολυμπιακό έμβλημα, όμως την τελευταία στιγμή πραγματοποιήθηκε μία αλλαγή και οι πέντε ακτίνες αντικαταστάθηκαν από τους πέντε κύκλους που τέμνονται, προκειμένου να αποδοθεί καλύτερα το πνεύμα της πανανθρώπινης συμμετοχής και της αρμονίας.
Για όσους υποστηρίζουν ότι η πεντάλφα πρέπει να σχετίζεται και με το Διάβολο(δείτε τις αμερικάνικες ταινίες και όχι μόνο. Το πεντάκτινο αστέρι αποτελεί κλισέ στις ταινίες με διαβολικούς δολοφόνους κατά συρροή, σχεδιασμένο συνήθως στον τοίχο του διαμερίσματος κάποιου σατανιστή παρέα με άλλα υποτιθέμενα δαιμονικά σύμβολα. Η πεντάλφα στην πραγματικότητα είχε θεϊκή και όχι σατανική καταγωγή.
Παρά τα όσα βλέπουμε στις ταινίες, η ερμηνεία της πεντάλφα ως δαιμονικού συμβόλου είναι ιστορικά ανακριβής. Η σωστή σημασία της είναι αυτή που παραπέμπει στο ιερό θηλυκό στοιχείο, όμως ο συμβολισμός της αλλοιώθηκε στο πέρασμα των αιώνων. Τα σύμβολα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στο χρόνο, όμως το νόημα της πεντάλφα αλλοιώθηκε από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κατά τα πρώτα χρόνια της συγκρότησης της. Στο πλαίσιο της εκστρατείας του Βατικανού για την εκρίζωση των παγανιστικών θρησκειών και για τον προσηλυτισμό των μαζών στο χριστιανισμό, η εκκλησία οργάνωσε μια εκστρατεία κατά των παγανιστικών θεών, δίνοντας δαιμονική διάσταση στα σύμβολά τους. στο χριστιανισμό, η εκκλησία οργάνωσε μια εκστρατεία κατά των παγανιστικών θεών, δίνοντας δαιμονική διάσταση στα σύμβολα τους».
Κάτι τέτοιο είναι πολύ συνηθισμένο σε περιόδους μεγάλων αλλαγών. Μια νεοεμφανιζόμενη δύναμη θέτει υπό τον έλεγχο της τα υπάρχοντα σύμβολα και σταδιακά τα υποβαθμίζει, με τελικό στόχο να λησμονηθεί το νόημα τους. Στη μάχη ανάμεσα στα παγανιστικά και στα χριστιανικά σύμβολα οι παγανιστές ηττήθηκαν. Η τρίαινα του Ποσειδώνα βρέθηκε στα χέρια του Διαβόλου, το μυτερό καπέλο που φορούσαν οι σεβάσμιες ηλικιωμένες γυναίκες έγινε το σήμα κατατεθέν των μαγισσών και η πεντάλφα της Αφροδίτης μετατράπηκε σε σύμβολο του Σατανά». παύση. Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών διαστρέβλωσε με τη σειρά του το νόημα της πεντάλφα. Σήμερα αποτελεί το κυριότερο σύμβολο της πολεμικής τους μηχανής. Το σχεδιάζουν σε όλα τα μαχητικά αεροσκάφη τους και το τοποθετούν στα γαλόνια όλων των στρατηγών τους. Εκεί κατάντησε η θεά της αγάπης και της ομορφιάς.]
και επισης για τους Αιγυπτίους το πεντάγωνο αστέρι αντιπροσώπευε μια underground μήτρα.
Για τους Hermetics μάγους (και πάρα πολλούς άλλους σήμερα), το πεντάγωνο αστέρι αντιπροσωπεύει τον Άνθρωπο μέσα στο Μικρόκοσμο, με το κεφάλι του στην κορυφή, τα χέρια του απλωμένα στις άκρες και τα πόδια κάτω. Τα γεννητικά του όργανα βρίσκονται στο κέντρο του πενταγώνου.
Η πιο πρόσφατη χρήση του πεντάγωνου σαν ένα μυστικιστικό σύμβολο ήταν από τους Γνωστικούς, οι οποίοι το αποκαλούσαν "Φλεγόμενο αστέρι". Επίσης, θεωρούνταν από τους Χριστιανούς, κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, σαν σύμβολο των πέντε πληγών του Χριστού, όταν σταυρώθηκε, και χρησιμοποιούταν σαν προστατευτικό σύμβολο, γενικότερα σαν υποκατάστατο της Σφραγίδας του Σολομώντα (το άστρο του Δαβίδ μέσα σε έναν κύκλο). Στην παραδοσιακή μυθολογία αναφέρεται σαν το σταυρό του Άγιου Πέτρου. Ο Άγιος Πέτρος δεν πίστευε ότι ήταν άξιος να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο που πέθανε ο Χριστός, οπότε παρακάλεσε να σταυρωθεί ανάποδα, όπως αναφέρει ο μύθος. Γι' αυτό και συναντάμε συχνά αυτό το σύμβολο σε Γοτθικούς Καθεδρικούς ναούς.

Αν εχει κατι να περιφανευεται ο Τεκτονισμος...αυτο ειναι τα ευγενικα μελη του...Μπραβο φιλε Gothic!
Το προβλημα ειναι πως ο Μασονισμος εχει πολλα προσωπα....και πολλα απο αυτα ειναι "απεσια", και μη δημιουργικα...Μου προκαλει αιδια ακομα η πραγματικοτητα πως ο Μασονισμος σχετιζεται με την Αγγλια...φτου...φτου...μακρια απο εμας...!!!

... Κι είπε ο Ερμης ο φτερωτός θερμά και λυπημένα: Ελα
καλή μου Καλυψώ, μη τα'χεις πια χαμένα ...
quote:
Φίλε Gothic θα ήθελα να συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο Hermes αλλά μου έχει μείνει η απορία γιατί έχει τόσο κακή φήμη ο ελευθεροτεκτωνισμός; Απο το μυαλό τους τα βγάλανε οι διάφοροι που το ξεκίνησαν ή είχαν κάποιο συμφέρον;Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
Φίλε μου καταλαβαίνω απόλυτα το ερώτημά σου που όντως είναι εύλογο αλλά εδώ χρειάζεται πάρα πολύ ώρα και χώρος για να σου εξήγήσω πώς όλη αυτή η "σκοτεινή" άποψη δημιουργήθηκε. Μακάρι να μπορούσα σε αυτό το φόρουμ να σου εξηγήσω αλλά θα ήταν κατάχρηση και ανεδές για τους υπόλοιπους ίσως. Εύχομαι πραγματικά να μας δοθει ο χρόνος και είμαι ειλικρινά στην διάθεση και των δύο σας που μου απαντήσατε, να έχουμε μια εμπεριστατομένη συζήτηση. Η απάντηση που γα τώρα σου δίνω είναι ότι έχεις δίκιο.Κράτησε όμως κάτι στο μυαλό σου:Οπουδήποτε υπάρχει φανατισμός και θρησκοληψία δημιουργούνται και τέτοιες φήμες.Ό,τι κάποιοι δεν μπορουν ή φοβούνται να κατανοήσουν γιατι "έτσι τους έμαθαν" κάποιοι άλλοι που ΘΕΛΟΥΝ να τους έχουν υπό έλεγχο γίνεται.....σατανικό ή εβραικό.
Αύτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι ότι ΣΑΦΩΣ υπήρξαν τεκτονες συνομώτες και εγκληματίες που έδρασαν κατά πολιτικών καθεστότων ή της εκκλησίας (καθολικής) και του Παπισμού.
Τρίτο και εδώ τελειώνω, είναι να θυμάσαι ότι η καθε τεκτονική στοά είναι αυτοκέφαλη και ασχολείται με όποιο θέμα εκείνη θελει. Κάποιοι λοιπόν έχουν τρέλα με την αρχαία ελλάδα , κάποιοι άλλοι με τις ανατολικές φιλοσοφίες, κάποιοι δεν ξέρουν τι τους γινεται και πάνε για κοινωνικες σχεσεις και χαβαλέ κ.τ.λ.
Μόνον αυτά μπορώ για την ώρα και νομίζω ότι ήδη έγραψα πολλά![]()
Φίλε Hermes το μόνο που έχω να πω είναι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Δεν ξέρω αν μου ταιριάζουν ειλικρινά. Όσων αφορά τους Αγγλους.......δεν με βρισκεις και πολύ αντίθετο ![]()
Και ένα αστείο για να κλείσω
, ένας γάλλος τέκτονας είχε πει: Μου αρεσετε εσείς οι Ελληνες διότι τους λέτε "ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ" διότι ηχεί το ίδιο με " THE UGLY" ![]()
Αυτά και συγγνώμη εάν κούρασα.
Υ.Γ. Παρεπιπτόντως το μεγαλυτερο μέρος της ευθύνης για την κακή φήμη οφείλεται στους Γάλλους.
Ευχαριστώ και πάλι.
Δεν λέω ποτε σε μία καινούρια γνωριμία με ενδιαφέροντες ανθρώπους
Χαρά μου όποτε θέλετε και όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα
quote:
Στο Forum για τα καπάκια στην Αθήνα είχε αρχίσει μια συζήτηση σχετικά με αυτό θέμα με τους φίλους Hermes και AvatarGR. Θεώρησα πως αυτό το ερώτημα είναι σημαντικό και πως πρέπει να καταλήξουμε σε μία απάντηση, κάτι το οποίο δε μπορούσε να γίνει στο προηγούμενο forum. Φίλε AvatarGR σε κάποιο σημείο λες
_______________________________________________Ο ΜΑΓΟΣ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑΙ.....
ΠΕΡΙ ΚΑΛΟΥ Η ΚΑΚΟΥ 5-ΑΛΦΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ....
ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.....
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΚΟ....
_______________________________________________ενώ σε κάποιο άλλο λες
Ο φίλος Hermes αυτά που λέει τα στηρίζει σε βιβλία, επισυνάπτοντας μία ολόκληρη βιβλιογραφία. Εσύ που βασίζεις αυτά που λες;
Φιλικά Jimmerlus