- Αριθμοί και Μαθηματικα κ.α. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:Ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ των αστράκια μας.
<<Είναι ο Μωυσής Πλατωνίζων ή ο Πλάτων Μωυσίζων?>>

quote:Ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ των αστράκια μας.
[quote]<<Είναι ο Μωυσής Πλατωνίζων ή ο Πλάτων Μωυσίζων?>>
Και όμως φίλε μου έχουν τεράστια σχέση,αρκεί να καταλάβεις το νόημά τους.
Θέλεις να σου το εξηγήσω ή θα προσπαθήσεις μόνος σου?![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Βρέ και τα μύδια και τα στρείδια οστρακόδερμα είναι και τα δυο
Το έχουμε πεί τόσες φορές
Με αυτά συνεχώς θα ασχολούμεθα?
quote:Πειράζει να μου το εξηγήσης αργότερα; Εδώ είμαι δεν φεύγω...Και όμως φίλε μου έχουν τεράστια σχέση,αρκεί να καταλάβεις το νόημά τους.
Θέλεις να σου το εξηγήσω ή θα προσπαθήσεις μόνος σου?

Υπάρχει η άποψη [την οποία ενστερνίζομαι],ότι τα πάντα στην ΠΔ και ΚΔ,είναι αντιγραφές απο αρχαία ελληνικά κείμενα,προφορικές διαδόσεις,<<μύθους>> κ.λ.π.
Ετσι λοιπόν έχουμε εναν εκπρόσωπο της αρχαίας Ελλάδος και έναν των ιουδαιοβοσκών.Τον Πλάτωνα και τον Μωυση.
και θέλοντας να δείξουμε ποιός αντέγραψε ποιόν χρησιμοποιούμε την εκφραση που προανέφερα.
Απαντώντας οτι π.χ. ο Μωυσής είναι Πλατωνίζων [πράγμα που στέκει],εννοούμε πως οι γιδοβοσκοί αντέγραψαν την αρχαία ελληνική γραμματεία.
Απαντώντας οτι ο Πλάτων είναι Μωυσίζων [πράγμα που δεν στέκει] εννοούμε οτι οι αρχαίοι Ελληνες αντάγραψαν τους βοσκούς...φεύ!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:

Edited by - Αίολος on 22/09/2011 21:05:50
quote:quote:Και την Τύρο ποίοι την κατοικούσαν εκείνη την εποχή; Κινέζοι;
[quote]Από που κι ως που Ελληνική κρίση? ο Πορφύριος ήταν Σύριος και το όνομά του ήταν Μάλχος.
Από την Τύρο ήταν καλέ μου...
[quote]Μαλχος.. σιμητικο ονωμα.. απο που και εως που Ελληνικη κριση?? Απο τοτε που συνεγραψε το "κατα Χριστιανων"??
Καλε μου (για να μηλισω λιγακι σαν εσενα) εσεις οι νεο-δωδεκαθειστες πατε και γραφεται οτι ταχα μου η Κωνσταντινουπολη δεν την κατοικουσαν Ελληνες και κατι γελοια σαν το Βυζαντιο δεν ηταν ποτε Ελληνικο αλλα "Χριστιανικο" λες και υπηρξε ποτε "Χριστιανικο Εθνος" και τωρα μας λες οτι η τυρος ηταν Ελληνικη?? Μια πολη της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας στην Συρια?? Και οτι ο Μαλχος ηταν Ελληνας αλλα ο Παλαιολογος δεν ηταν αυτος ηταν "Μικρασιατης Χριστιανος" Ελεος τετοια γελοιοτιτα και διαστρευλωση της ιστοριας γινετε πιστευτη απο παγανιστες του ηθους και επιπεδου σου..
Αχ καλε τα εχεις βαλει με τον Χριστιανισμο και εκαναν οι αποστολοι στην προ-Βυζαντινη γιἆγιακα σου. Εισται ολοι γελιοι και αναξιοι απαντησης.
Μαλχος ο εξελληνισμενος Ελληνας σιμητις Συριος Δωδεκαθειστης...
Αντε γεια Αιολε απο το Εξελληνισμενο (επιδεις εχω αραξει το σκαφος) Πορτ Ροιαλ Τζαμαικα, Καραβαικη. Και συγνωμη για τα Ελληνικα μου γιατι σας βαρεθηκα τοσο που πηρα το σκαφος και την εκανα για Καραβαικη. Φυσικο ειναι να βρεις τοσους Ελληνες εδω (που υπαρχουν μερικες εκατονταδες) οσο στην Τυρρο του Μαλχου..
Αιντε χαιβαν...
Sakaflias.. THE
Στα τρικαλα στα δυο στενα σκωτοσανε τον Σακαφλια
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΑ ΜΟΥ,ΤΟΙΟΥΤΟΝ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛ ΜΠΑΞΕ,ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΚΡΥΜΕΝΟ ΟΡΕ;;; ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΘΕ.
ΑΝΤΕ ΣΑΚΑΦΛΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΚΑ,ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ", ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΛΕΓΑΝΕ,ΤΟ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ" ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ,ΓΚΕ ΓΚΕ;;ΟΥΓΚΑ.
ΥΓ. ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ;;;;;
quote:Δεν καταλαβαίνει ότι εάν ήταν ο Πορφύριος Σύριος, τότε μας δείχνει ότι και άλλοι λαοί θεωρούσαν τους χριστιανούς ηλιθίους εκτός από τους Ελληνες.
Μαλχος ο εξελληνισμενος Ελληνας σιμητις Συριος Δωδεκαθειστης...
Πρέπει να πσάξουμε ποίοι ΔΕΝ τους είχαν για ηλιθίους opsimos...

quote:Ρίχτο αστράκια να γελάσουμε!
Και όμως φίλε μου έχουν τεράστια σχέση,αρκεί να καταλάβεις το νόημά τους.Θέλεις να σου το εξηγήσω ή θα προσπαθήσεις μόνος σου?

quote:quote:Ρίχτο αστράκια να γελάσουμε!
Και όμως φίλε μου έχουν τεράστια σχέση,αρκεί να καταλάβεις το νόημά τους.Θέλεις να σου το εξηγήσω ή θα προσπαθήσεις μόνος σου?
Στο εξήγησα ήδη πιό πίσω και γέλα όσο θές!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Εχουμε και λέμε αστράκια μας.
Δεν μπορεί να Πλατωνίζει ο Μωυσής διότι δεν υπήρχε ο Πλάτωνας.
Μωυσίζει λοιπόν ο Σωκράτης (Πλάτων).
Να δούμε πως έγινε.
Ο Σωκράτης, που λες, είχε κάποτε μία ιδέα. Επειδή όμως δεν εύρισκε μάρμαρο να την σκαλίσει, (καθότι γλύπτης ήτο) διότι τότε έχτιζαν τον Παρθενώνα και υπήρχε έλειψη, αποφάσισε να κοιτάξει στα πέριξ της ακροπόλεως για περισσεύματα.
Σκόνταψε σε καμμια δεκαριά Ιουδαϊκές συναγωγές, από αυτές που υπήρχαν γύρω-γύρω απο τον βράχο της ακροπόλεως, περιμένοντας την ευκαιρία να τον αλώσουν.
Καθώς παρατηρούσε τα κτίσματα, διέκρινε 10 εντοιχισμένες ομοιόμορφες πλάκες που κάτι έγραφαν επάνω σε ένα από τα αυτά. Ηταν ότι έπρεπε για την ιδέα του!
Πως όμως να τις πάρει; Τις ζήτησε ευγενικά, αλλά του τις αρνήθηκαν διότι θα έμεναν οι τρύπες στο κτίσμα και θα έμπαζε από παντού νερά, μύγες, ποντίκια κλπ. Αυτό ήταν δικαιολογία φυσικά.
Διότι του απέκρυψαν ότι ήταν τα ιερά κείμενα που είχε συγγράψει ο Μωυσής! Τόσες ημέρες άκουγε τον θεό να του υπαγορεύει τις δέκα εντολές Του επάνω στο βουνό, του είχαν βγεί τα χέρια για να τις σκαλίσει - γλύπτης κι αυτός, το κοινό με τον Σωκράτη - και θα τα έδιναν σ' ένα αδαές γουρούνι;
Πως βρέθηκαν όμως οι πλάκες εκεί;
Ο Μωυσής μετά την ολοκλήρωση της χάραξης των 10 πλακών-εντολών - μια εντολή σε κάθε πλάκα (μπρος-πίσω) για να είναι μεγάλα τα γράμματα ώστε να είναι ευανάγνωστα από όλο το αγράμματο πλήθος που τον ακολουθούσε - αποφάσισε να τις κρύψει, διότι ήταν πολύτιμες επειδή ήταν τα μοναδικά γραπτά που μας άφησε. Επειδή όμως η καταπράσινη τότε γή της επαγγελίας (το Ισραηλ), η οποία περιβάλλετο από έρημο και πολλούς ηλιθίους ληστές - των οποίων δεν τους έκοβε να εγκατασταθούν σε αυτήν την γη πριν από τον τετραπέρατο Μωυσή - που θα διεκδικούσαν την γη τους, ήταν ανασφαλής κι επικίνδυνη, αποφάσισε να τις στείλει γρήγορα στις εν Αθήναις συναγωγές για ασφάλεια, με αποτέλεσμα όμως να μην τις διδαχθεί ο λαός του, γι' αυτό παρέμειναν ίδιοι για χιλιετίες.
Επανερχόμεθα τώρα στον Σωκράτη να δούμε τι έγινε.
Σκεπτώμενος αναζητώντας λύση, του ήρθε μια φαεινή!
Τους κατηγόρησε ότι έφεραν τον Διάβολο στην ελληνική θρησκεία, με αποτέλεσμα να ισοπεδωθούν οι συναγωγές από τον Αθηναϊκό όχλο!
Προσπάθησαν να καταστρέψουν και τις πασίγνωστες πλάκες, αλλά τους ψάρωσε με την επίκληση του ξένιου Δία (φιλοξενία γαρ) και έτσι γλύτωσαν αυτά τα αριστουργήματα του Μωυσή!
Τις πήρε λοιπόν και προσπάθησε να σκαλίσει την ιδέα του, αλλά δεν του έβγαινε καλά διότι ήταν ήδη γραμμένες και δεν είχε εφευρεθεί ακόμα η γόμα.
Μην έχοντας περιθώριο επιλογής, σκάλισε την ιδέα του επάνω στις μαρμάρινες εντολές, με αποτέλεσμα ένα μπάχαλο ανάμεσα στον θεό και τον ίδιο, - ο απόηχός του φτάνει μέχρι τις μέρες μας με τα χάλια μας - δίνοντας έτσι βάση στις δικαιολογημένες διαδόσεις περί Μωυσαΐζοντος Σωκράτη.
Τις οποίες ενστερνίζομαι...

Edited by - Αίολος on 26/09/2011 15:25:28
Α]Δεν κατάλαβες πράγματι τίποτα απο την εξήγηση που σου έδωσα.
Β]την κατάλαβες λάθος
Γ]δεν την διάβασες καθόλου.
Ενα απο τα ανωτέρω συμβαίνει,αλλοιώς δεν θα απολούσες τόση καλούμπα χαζομάρας!!
Θέλεις να ξαναρίξεις μια ματιά,μήπως και καταλάβεις?
Σου εξήγησα καθαρά το νόημα,αλλά έκανες το λάθος να μην αποδώσεις τους συμβολισμούς στις έννοιες αλλά στα πρόσωπα.
Αν στην θέση του Σωκράτη,έβαζα τον Ερμή τον Τρισμέγιστο,θα σε βοηθούσε να καταλάβεις τον συμβολισμό????
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - Αίολος on 26/09/2011 15:29:23
Διατείνομαι,οτι δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα στην ΠΔ,αλλά και στην ΚΔ,που να μην εχει αντιγραφεί απο την αρχαιοελληνική γραπτή και προφορική παράδοση.Οσο πίσω στον χρόνο κι αν πηγαίνει η εβραιογιδοβοσκοιστορία,πάντα έπεται της Ελληνικής.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ο Πλάτων συμβολίζει την αρχαιοελληνικη ιστορία.
Ο Μωυσης τους γιδοβοσκους.
Ανεξάρτητα χρονολογικής παρουσίας των δύο προσώπων.
Σίγουρα με επιασες τώρα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Κι εγώ διατείνομαι ότι δεν έχουν σχέση. Καλά κατάλαβα ρε ΝΙΚ!
Διατείνομαι,οτι δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα στην ΠΔ,αλλά και στην ΚΔ,που να μην εχει αντιγραφεί απο την αρχαιοελληνική γραπτή και προφορική παράδοση.Οσο πίσω στον χρόνο κι αν πηγαίνει η εβραιογιδοβοσκοιστορία,πάντα έπεται της Ελληνικής.
Δεν είναι δυνατόν ένας θεός που επιβάλλει σκατοφαγία να έχει σχέση με οτιδήποτε ελληνικό.