- Είναι τόσο δύσκολο; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Φίλε μου ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ το ερώτημα μου ήταν αν μπήκες στον κόπο να ρωτήσεις πως μπορεί και γνωρίζει. Το ποια θα ήταν η απάντηση αν τον ρωτούσες , το ρώτησα έτσι πληροφοριακά.
Οπότε έχεις απαντήσει στο ερώτημα μου.
Θα ήθελα βάση της απάντηση σου αυτής να σου πω κι εγώ ένα παράδειγμα - εμπειρία που είχα, αλλά θα το αφήσω να το συζητήσουμε όταν γυρίσεις από την Νορβηγία.
Για τους υπόλοιπους φίλους.
Ένα από τα 9 "Παραδείγματα κατακριτέας ανθρώπινης νοοτροπίας" του ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΥ, που μου άρεσε περσότερο είναι το:
“9) Ο άνθρωπος που δεν εναρμονίζετε με το περιβάλλων του. Έτσι ξέρετε γεννιούνται τα ερωτηματικά. Όταν παρατηρούμαι την ζωή μας εκ του μακρόθεν και δεν την βιώνουμε γμτ.”
Αναρωτιέμαι, πόσοι από εμάς έχουμε μπει στον κόπο να παρατηρήσουμε την ζωή μας εκ του μακρόθεν;
quote:
Τελικά νομίζω οτι το πιο ευκολο πράγμα ....ειναι να πετάαξεις 2-3 εξυπνα ..και να γίνεις το επίκεντρο !!!!
Και 2-3 χαζά να πετάξεις πάλι επίκεντρο γίνεσαι αγαπητή cat

Θα επανέλθω, απλός είμαι λιγάκι κουρασμένος την στιγμή αυτή. (ε.. κάποιες φορές συμβαίνει…..) επανέρχομαι λοιπόν…………

Γεια σου φιλαράκι Noti(s)
Οι περισσότεροι για παράδειγμα θα αναρωτηθούν…..
Τι είναι άραγε ο χορός;
Εάν δεν μπουν στον χορό, όσο και να προσπαθήσουν να κατανοήσουν το τι είναι αυτός και σε τι αποσκοπεί, δεν πρόκειται ποτέ τους ούτε να προσεγγίσουν την ένιά του.
Θα παρατηρούν! τους χορευτές που θα ελίσσονται και θα κινούνται στον ρυθμό, μα οι ίδιοι όμως, το μόνο που θα βλέπουν θα είναι φιγούρες που κινούνται. Η φαντασία τους θα οργιάζει και τα ερωτηματικά θα αυξάνονται με υπερβολικά ταχείς ρυθμούς.
! Συμμετέχω στον χορό, βλέπω μέσα από αυτόν. Βιώνω αυτόν. Είμαι ένα με αυτόν. Παύω να αναρωτιέμαι, γιατί γνωρίζω αισθανόμενος.
Το σφάλμα (;) γίνετε όταν επιθυμήσουμε να περιγράψουμε με τον λόγο. Κάτι το οποίο θεωρώ μη κατορθωτό. Το πώς! είναι να χορεύεις εν παραδείγματι.
Ρωτάς φίλε Noti, πόσοι από εμάς έχουν μπει στον κόπο να παρατηρήσουν την ζωή από μακριά, από άλλη οπτική γωνία ίσος.
Οι περισσότεροι αυτό πράττουν. Έτσι δεν βλέπουν παρά μόνο, ας το αποκαλέσω, σκοτάδι. Είναι σαν το παράδειγμα με τους χορευτές.
Υποψιάζομαι όμως ότι κάτι άλλο εννοούσες με την ερώτησή σου αυτή. Εάν κάνω καλά και υποψιάζομαι, θα σε παρακαλέσω να με (μας) διαφωτίσεις.
Επίσης θα επιθυμούσα να αναφέρεις και την εμπειρία – παράδειγμα που προανήγγειλες.
Χαιρετώ προσωρινά.

Ωραίο το παράδειγμα του χορού. Αν έχεις πάρει το ποτό σου και παρατηρείς, μαθαίνεις και παράλληλα απολαμβάνεις την μουσική και τον χορό, τότε είναι μια χαρά. Όταν αρχίζεις να κριτικάρεις χωρίς να έχεις χορέψει ποτέ σου (αλλά έχεις διαβάσει 100 βιβλία) είναι το λάθος. Και το χειρότερο (που παρατηρώ πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό στο φόρουμ ) είναι να είσαι νέος χορευτής και ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΕΨΕΙ ΑΠΟ 500 ΜΗΝΥΜΑΤΟΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.
ΚΑΙ φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε πρέπει να πω ότι για εμένα οι χειρότεροι εξακολουθούν να είναι αυτοί ΟΙ ΓΕΛΑΣΤΟΥΛΗΔΕΣ. Οι επίγνωσεις τους είναι οι εξής.
1/ δεν διαφωνώ ποτέ και με κανέναν.
2/ ακόμα και αν διαφωνώ δεν πρέπει να ΔΕΙΧΝΩ ΟΤΙ διαφωνώ ποτέ και με κανέναν.
3/ όλοι μας λίγο πολύ έχουμε δίκιο.
4/ Α/ η γνώμη σου είναι ανάλογη του ατόμου που συζητάς.
4/ Β/ οι γνώμες μπορούν να είναι ισάριθμες με τους συνομιλητές σου.
5/ ΑΝ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΟΥ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΝ , ΕΣΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ.
Η ΠΕΜΠΤΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ ΧΡΥΣΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ.

Edited by - alati13 on 25/07/2003 07:47:30
ΑΡΧΙΚΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ NOTIS.
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ, ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝ-ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ (ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΤΟ ΕΥΚΟΛΑ) ΤΟΝ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ (ΟΜΙΛΩ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ). ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΟΜΩΣ - ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ - ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ. ΕΑΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΖΑ Η ΟΧΙ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΜΑΖΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΥΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΩΣ ΤΑΛΑΝΤΟ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ (Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "ΠΛΗΘΟΥΣ" ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟΥΝΤΑ - MULTIPLE ΑΠΑΝΤΗΤΗ (ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ), ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΣΟΥ). ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Ή ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΣΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΓΥΡΟΥ ΣΟΥ,Ή ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ", Ή ΑΠΛΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΤΑΣΑΙ ΣΙΩΠΗΛΑ.
ΘΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ, ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ "ΜΙΚΡΟΙ" ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ "ΜΑΖΑΣ", ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΧΛΕΥΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΚΟΠΟ ΕΦΤΑΣΕΣ. ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ (ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ![]()
?).
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ "ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΙΟΥΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΑΥΛΗΣ" ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ (!!!), ΕΙΝΑΙ ΝΑ Α Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ω.
TRAVELLER Ο ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ
ΥΣ1. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ "ΜΙΚΡΟΙ", ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΣ. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΛΕΕΙ Ο FOLLOWER ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗΣ)
(ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ (ΑΣ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ Ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ ΤΟΥ FORUM), ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΕΙΔΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΤΟ ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.)
ΥΣ2. ΜΙΚΡΗ ΑΣΧΕΤΗ ΑΠΟΡΙΑ (ΑΣ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ Ο ΑΒΑΤΑΡ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ OUTERNET ΚΟΣΜΟ?
![]()
quote:
Ως γνωστό δεν υπάρχει μεγαλύτερη γοητεία στην φιλοσοφία, από την Αμπελοφιλοσοφία ....!!!!! Αυτή δίνει την δυνατότητα να κάνει πολλούς ανίδεους να κρατάνε το ενδιαφέρων των υπολοίπων, λέγοντας ακαταλαβίστικα και συγχρόνος φαινομενικά γεμάτα νόημα πράγματα !!!!
που αν τελικά κάτσει κάποιος και τα αναλύση σε βάθος, δεν θα βγάλει απολύτος κανένα νόημα !! Ομώς ποιός ειπε οτι και η θεωρίες που κυκλοφορούν κατά καιρούς ειναι βάσιμες και δεν ειναι απλά ειπωμένες από ανθρώπους που παίζουν τον ελληνικό λόγο στα δάκτυλα ...??χρησιμοποιόντας εξυπνες και επιστημονικές εκφράσεις ..??
Τελικά νομίζω οτι το πιο ευκολο πράγμα ....ειναι να πετάαξεις 2-3 εξυπνα ..και να γίνεις το επίκεντρο !!!!
Ομως αυτό ειναι το νόημα για την μάζα !!!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΥΣΙΩΔΗΣ!! ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΣΟΦΗ ΚΑΙ ΤΡΙΣΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΓΑΤΟΥΛΑ ΜΑΣ(ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ ΕΤΣΙ)!
ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ(ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑΥΤΟ),ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΥΟΥΝΕ ΤΑ ΠΛΗΘΗ! ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΞΕΡΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ! ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΓΑΤΟΥΛΑ ΤΟ ΝΑ ΠΕΙΣ 2-3 ΕΞΥΠΝΑ ΓΙΑ ΓΙΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΟ, Η ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΤΙ Η ΣΟΦΙΑ-ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ-ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΦΑΜΦΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ "ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ"!
ΕΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΜΑΓΕΥΑΝΕ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΦΕΥΓΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΝΑΝΕ ΤΟ ΝΟΥ...
ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ: ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΟΡΥΒΩΔΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ «ΤΙ ΜΕΛΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ» ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΗΡΥΚΕΣ Η ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ!!! .ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ TRAVELLER ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΜΙΔΟΠΙΛΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ!!!!
ΦΙΛΙΚΑ 
The Truth Is Out There..
"Οπου ακούς πολλά κεράσια ..κράτα μικρό καλάθι"
"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
Σιωπή και αδιαφορία. Και εγώ αυτήν την στάση εφάρμοσα τις λίγες φορές που μου έτυχε.
Πάνω στην συζήτηση όμως τώρα ας αναρωτηθούμε: Είναι σωστή αυτή η στάση μας;
Είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστεί κανείς από τα εντυπωσιακά λόγια και τις μεγάλες ιδέες του κάθε "παρλαπίπα" όταν δεν υπάρχει αντίλογος.
Δεν είναι υποχρέωση κάποιου που αντιλαμβάνεται την κενότητα των λόγων του άλλου να αντιμιλήσει; Δεν χρειάζεται να το παίξει φιλόσοφος ή παντογνώστης. Απλά να συζητήσει. Να φάνει ότι υπάρχουν και άλλες απόψεις. Και τα υπόλοιπα ας τα αφήσει στην κριτική σκέψη. Το ότι ίσως δεν γίνεται αυτό τόσο εύκολα (ή δεν το γίνεται καθόλου) μια και μπορεί να θέλουμε (η "μάζα") να εντυπωσιαζόμαστε και όχι να κρίνουμε λογικά είναι άλλο θέμα.
Το μόνο που χρειάζεται για να συνεχιστεί η αμάθεια είναι να σιωπούν οι άνθρωποι που έχουν γνώση.
Δεν νομίζω ότι η μάζα (ή το πλήθος) είναι τόσο χαμένοι. Κάποιοι χρειάζονται ένα έναυσμα ότι υπάρχει και κάτι άλλο από αυτά που λένε οι παρλαπίπες.
Στο κάτω κάτω και κάποιοι από εμάς (ή και όλοι), που συζητάμε εδώ, από αυτήν την μάζα δεν προερχόμαστε; Εκεί που είμασταν είναι και εκεί που είμαστε θα έρθουν, αν το θέλήσουν.

"For the strength of the wolf is the pack and the strength of the pack is the wolf"
quote:
Ρωτάς φίλε Noti, πόσοι από εμάς έχουν μπει στον κόπο να παρατηρήσουν την ζωή από μακριά, από άλλη οπτική γωνία ίσος.Οι περισσότεροι αυτό πράττουν. Έτσι δεν βλέπουν παρά μόνο, ας το αποκαλέσω, σκοτάδι. Είναι σαν το παράδειγμα με τους χορευτές.
Υποψιάζομαι όμως ότι κάτι άλλο εννοούσες με την ερώτησή σου αυτή. Εάν κάνω καλά και υποψιάζομαι, θα σε παρακαλέσω να με (μας) διαφωτίσεις.
"Αναρωτιέμαι, πόσοι από εμάς έχουμε μπει στον κόπο να παρατηρήσουμε την ζωή μας εκ του μακρόθεν;"
Μιας και τα παραδείγματα σου είναι "κατακριτέας ανθρώπινης νοοτροπίας", οι περισσότεροι αυτό πράττουν, αλλά εμείς, οι λίγοι, οι σοφοί, που είμαστε μέσα στον χορό;
Έχουμε δει άραγε τον εαυτό μας αν πηγαίνει ρυθμικά με την μουσική ή αν χοροπηδάμε σαν μαϊμούδες; (Προς αποφυγήν παρεξήγησης, μιλάω γενικά για ”εμάς” και όχι για σένα φίλε μου.)
Κάπως έτσι το έθεσα το ερώτημα .
Φίλε μου ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ, ας μπω κατευθείαν στο θέμα διότι κανείς δεν θα μπει στο κόπο να με διαβάσει.
Λοιπόν.
Εάν είχες την τύχη ή την ατυχία να με γνωρίσεις στο μακρινό παρελθόν (όχι προ Χριστού, μετά. Ας πούμε μια ντουζίνα χρόνια πριν, από τώρα), θα γνώριζες έναν άνθρωπο άθεο ως προς τον χριστιανισμό, τόσο πολύ φανατισμένο με κάποιες ιδέες και αντιλήψεις, που με έκαναν να ζω στο δικό μου κόσμο.
Δεν μπορούσα να καταλάβω ότι ήμουν φανατισμένος, πίστευα πως ήμουν ορθολογιστής.
Πίστευα μόνο σε ότι έβλεπα. ![]()
Πίστευα στον εαυτό μου. ΕΓΩ.
(η κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται)
Πίστευα ότι η γη γυρίζει γύρο από τον ήλιο. (αυτό ακόμη το πιστεύω)![]()
Δεν μπορούσα όμως να *πιστέψω , σε καμία περίπτωση, έναν “εβραιοχριστιανό” (αυτό το έκλεψα από τον ήλιος).![]()
Για να μη σε κουράζω όμως περσότερο, η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει (άρε!! τι είπα πάλι ο μεγάλος. Αν και παλιό καλό Ε
) έτσι ένα βίωμα που είχα έφερε τα πάνω, κάτω.
Έγινα χριστιανός (όχι εβραιοχριστιανός)![]()
*πιστέψω = να δεχτώ απόψεις του, πάνω σε θέματα θρησκείας.
(τι μπορείς να πεις φίλε μου για το αστεράκι; Μήπως σε έχω στείλει;)![]()
φίλε μου ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ και όσοι φίλοι διαβάσατε το παράδειγμα που έγραψα ποιο πάνω (διότι ως παράδειγμα το αναφέρω) δεν είμαι εκτός θέματος μη φρικάρετε. Να σημειώσω επίσης ότι η ιστοριούλα είναι αληθινή, και συνεχίζεται για όσους θέλουν να μπουν στον κόπο.
"2) Ο άνθρωπος που τον ρωτάς για το ποτήρι και σου αναφέρει οτιδήποτε έχει να κάνει με το τραπέζι που το ποτήρι είναι τοποθετημένο, παρά για το ίδιο το αντικείμενο μελέτης (το ποτήρι) διότι για το τραπέζι γνωρίζει (;) περισσότερα, οπότε τον βολεύει να μιλά για αυτό."
Εδώ νομίζω πως υπάρχει ένα μικρό λάθος.
Όταν θέλεις να μιλήσεις συγκεκριμένα για το ποτήρι που βρίσκετε πάνω στο στρόγγυλο τραπέζι και όχι για το ποτήρι που βρίσκετε σε οποιοδήποτε τραπέζι ή γενικά για το ποτήρι τότε τι γίνεται;
Οτιδήποτε αγγίζει το συγκεκριμένο “ποτήρι” (εάν θέλουμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα και όχι γενικά) έχει άμεση σχέση με αυτό. Οπότε επιβάλετε η συμπλήρωση στοιχείων (για το τραπέζι)
Μέχρι να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο περιμένω τους δικού σας χαρακτηρισμούς,αλλά μη βαράτε όλοι μαζί, ένας ένας.![]()

Edited by - notis_29 on 24/07/2003 20:02:20
ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ...
"2) Ο άνθρωπος που τον ρωτάς για το ποτήρι και σου αναφέρει οτιδήποτε έχει να κάνει με το τραπέζι που το ποτήρι είναι τοποθετημένο, παρά για το ίδιο το αντικείμενο μελέτης (το ποτήρι) διότι για το τραπέζι γνωρίζει (;) περισσότερα, οπότε τον βολεύει να μιλά για αυτό."
Notis_29...
Εδώ νομίζω πως υπάρχει ένα μικρό λάθος.
Όταν θέλεις να μιλήσεις συγκεκριμένα για το ποτήρι που βρίσκετε πάνω στο στρόγγυλο τραπέζι και όχι για το ποτήρι που βρίσκετε σε οποιοδήποτε τραπέζι ή γενικά για το ποτήρι τότε τι γίνεται;
Οτιδήποτε αγγίζει το συγκεκριμένο “ποτήρι” (εάν θέλουμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα και όχι γενικά) έχει άμεση σχέση με αυτό. Οπότε επιβάλετε η συμπλήρωση στοιχείων (για το τραπέζι)
Δεν αναφέρθηκα σε αυτόν που μιλά για το τραπέζι σε σχέση με το ποτήρι, μα για εκείνον που μιλά μόνο για το τραπέζι δίχως να καταπιάνεται με το ποτήρι σχετικά με το οποίο κλίθηκε να μιλήσει. Οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα λάθους μιας και δεν αναφέρθηκα στο παράδειγμα που παρουσίασες, το οποίο είναι μια άλλη παράμετρος σημαντική,μα τόσο διαφορετική. Και ξέρεις, δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό που λες, αντιθέτως, είναι κάτι το απόλυτα υγειές.![]()
Notis_29...
"Αναρωτιέμαι, πόσοι από εμάς έχουμε μπει στον κόπο να παρατηρήσουμε την ζωή μας εκ του μακρόθεν;"
Μιας και τα παραδείγματα σου είναι "κατακριτέας ανθρώπινης νοοτροπίας", οι περισσότεροι αυτό πράττουν, αλλά εμείς, οι λίγοι, οι σοφοί, που είμαστε μέσα στον χορό;
Έχουμε δει άραγε τον εαυτό μας αν πηγαίνει ρυθμικά με την μουσική ή αν χοροπηδάμε σαν μαϊμούδες; (Προς αποφυγήν παρεξήγησης, μιλάω γενικά για ”εμάς” και όχι για σένα φίλε μου.)
Κάπως έτσι το έθεσα το ερώτημα .
Μα θεώρησα το παράδειγμα αυτό με τον χορό, ως την εναρμόνιση με την ζωή μας και το όλο (δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά ''το όλο''.) . Εννοούσα ότι από την στιγμή που είσαι μέσα στον χορό, εναρμονίζεσαι. Όταν όμως είσαι εκτός προβληματίζεσαι και δεν βλέπεις τίποτα. Πώς μπορείς να παρατηρήσεις το όλο; Μόνο να το αισθανθείς μπορείς. Και αυτό επιτυγχάνεται με την συμμετοχή στον χορό.
Αναφέρθηκες στην πρώην (ας την αποκαλέσω) αθεΐα σου. Και την τωρινή σου *πίστη (με αστεράκι
) ως χριστιανός.
Με εμένα συνέβη ακριβός το αντίθετο. *Πίστεψα στον χριστό και στο χριστιανικό δόγμα εν γένει για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αλλά όντως αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική συζήτηση και θα σταματήσω εδώ για να μην λοξοδρομήσει το θέμα.

Μέγας Συντονιστής και Κλειδοκράτορ των Forums
Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 24/07/2003 21:40:55