- TΟ ΦΙΔΙ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
[quote] -Εγω παντως,το πρωι που ξυπναω,πινω ενα διπλο εσπρεσσο με 5 τσιγαρα
και απο υγεια παω μια χαρα,δωξα τω θεο.
-----------------------------------------------------------
Φίλε μου το ότι προσεύχεσαι είναι πολύ καλό. Όμως, κόψ'το το ρημάδι το τσιγάρο! Ξέρεις πόση ενέργεια σου τρώει; Ξέρεις πόσο απίστευτο κακό σου κάνει πνευματικά; (πέρα από το φυσικό κακό)
Κατ'αρχήν, η βασική πηγή ενέργειας του οργανισμού δεν είναι άλλη από.. το οξυγόνο! Αν δεν οξυγονώνεσαι, πώς θα έχεις ενέργεια;
Το να καπνίζεις και να ασχολείσαι με τα πνευματικά ζητήματα, είναι σαν να θέλεις να γίνεις μοντέλο και να τρως κάθε μέρα τρία γεύματα McDonalts.
Αν το κόψεις, αν καταφέρεις να το κόψεις, και αν εσύ εξουσιάζεις το τσιγάρο και δεν εξουσιάζει το τσιγάρο εσένα, τότε θα έχεις ισχυροποιήσει την θέλησή σου, και θα έχεις κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Ένα βήμα, το οποίο θα το δουν οι πνευματικές ιεραρχίες. Κυρίως, θα φύγει το τσιγάρο, και θα μείνει χώρος για να εκδηλωθεί ο Χριστος..
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 19/10/2011 21:34:57
--------------------------------------------------------------------
-Φιλε Doctor,σ'ευχαριστω για τις επισημανσεις περι τσιγαρου.Απο τοτε
που αρχισα πνευματικη δουλια,εδω και 20 συναπτα ετη,στις σημειωσεις μου,καθε τοσο γραφω με μεγαλα γραμματα:"Αν δεν κοψεις το τσιγαρο δεν προχωρας με τιποτα.".Ακομα το γραφω.Ξερω,οτι το καπνισμα ειναι πνευματικη αυτοκτονια,αλλα....αλλα...
το πνεύμα το τρως, το πνεύμα το αναπνέεις, το πνεύμα το απεικονίζεις στην φυσική σου υπόσταση, το πνεύμα το βιώνεις γύρω σου και μέσα σου. Πνευματικός άνθρωπος, πάει να πει κατ'αρχήν να ζεις σε συμφωνία με τη φύση. Πνευματικός άνθρωπος, πάει να πει κατ'αρχήν να είσαι άνθρωπος απλός.
Πες μου, τι το φυσικό έχει το κάπνισμα, το ποτό ή τα χημικά που αποκαλούμε αναψυκτικά; Το να χτυπάς κάθε μέρα δέκα μπύρες είναι το να ζεις με απλότητα; ή το να καπνίζεις δέκα πακέτα την ημέρα; Αν αυτές οι δραστηριότητες θεωρείς οτι συμβαδίζουν με την οικονομία της φύσης, που σε μεγάλο βαθμό συμβαδίζει με την οικονομία του πνεύματος, τότε τι πρέπει να πούμε για τους μη-πνευματικούς ανθρώπους; Ή θεωρείς ας πούμε ότι είναι υγιεινό και δείγμα καλαισθησίας, το να έχει κάποιος δέκα κιλά μούσι, και άλλα δέκα κιλά μαλλί, και απο κάτω πύον και σπυράκια και άπειρη βρωμιά στην οποία δε φτάνει το σαπούνι;
Νους υγιής εν σωματι υγιεί. Αν ένας άνθρωπος δε έχει τη θέληση ούτε τον εαυτό του να προσέχει, τότε πώς θα 'χει τη θέληση για προσεγγίσει τα μεγαλεία του πνεύματος; Τώρα σου λέω πράγματα που μπορείς να τα σκεφτείς και ο ίδιος. Ξέρω όμως να σου πω κι άλλα, για τα οποία ο χώρος δεν ευνοεί.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 19/10/2011 22:42:27
quote:Ξέρω πολλούς φίλε μου που βρίσκονται στη θέση σου
-Φιλε Doctor,σ'ευχαριστω για τις επισημανσεις περι τσιγαρου.Απο τοτε
που αρχισα πνευματικη δουλια,εδω και 20 συναπτα ετη,στις σημειωσεις μου,καθε τοσο γραφω με μεγαλα γραμματα:"Αν δεν κοψεις το τσιγαρο δεν προχωρας με τιποτα.".Ακομα το γραφω.Ξερω,οτι το καπνισμα ειναι πνευματικη αυτοκτονια,αλλα....αλλα...
Ασκήσεις αναπνοής
Από την αναπνοή εξαρτώνται η καθαριότητα και η ζωτικότητα του οργανισμού.Το αίμα περνά μέσα από τα όργανα του σώματος, μετά πηγαίνει στους πνεύμονες για να καθαριστεί. Αν κάνετε συνειδητά, κάθε μέρα, ασκήσεις αναπνοής θα καταφέρετε όλο και περισσότερο να καθαρίσετε τον όργανισμό σας και να καλυτερέψετε την υγεία σας και την ζωτικότητα σας.
Όμως με την αναπνοή μπορείτε να έλξετε υλικά,δυνάμεις και μόρια απο τον ανώτερο κόσμο, δηλαδή, το φως την ειρήνη και όλα τα ζωογόνα στοιχεία. Όταν αναπνέετε προσπαθήστε να έλκετε και να απορροφάτε με τη σκέψη όλα όσα είναι χρήσιμα. Πρέπει να αναζητάτε αυτά που σας λείπουν και αυτά που έχετε ανάγκη ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε.
Να μια άσκηση να κάνετε κάθε πρωί
Σηκώνετε το δεξί σας χέρι τεντωμένο προς τα πάνω,βάζετε με την σκέψη σας το αστρικό σας χέρι μέχρι το Θρόνο του Θεού και λέτε:
Θεέ μου,όλα όσα έχω Σου ανήκουν.
Χρησιμοποίησέ με για την επιτυχία και τη Δόξα της Βασιλείας Σου,θα εκπληρώνω το θέλημά Σου. Είθε η αγάπη σου ,η σοφία σου,η δύναμή σου να εκπληρώνονται μέσα από μένα!" Αν μπορείτε να προφέρετε αυτόν τον τύπο με κάθε είλικρίνεια, αυτό αποδεικνύει ότι είστε πολύ εξελιγμένοι. Υπάρχουν μέρες που δεν μπορεί κανείς να τον προφέρει με όλη του την καρδία. Αισθάνεσθε κάτι μέσα σας που δεν θέλει να υποκύψει. Κατορθώστε να μπορέσετε να πείτε αυτόν τον τύπο με ειλικρίνεια, όχι πότε πότε, αλλά κάθε μέρα.
Μακάριος αυτός που μπορεί και λέει: “Θεέ μου είμαι υιός Σου, διάθεσε τον εαυτό μου κατά την θέλησή Σου,έσύ γνωρίζεις πιο είναι το καλύτερο για μένα».
Μερικά παραδείγματα ασκήσεων
1.Διαλέξτε 4 αρετές που θα θέλατε ιδιαίτερα να είχατε. Εισπνέοντας 4 χρόνους προφέρετε νοερά το όνομα αυτών των 4 αρετών ,μιά αρετή για κάθε χρόνο.
Συγκρατώντας την αναπνοή για 16 χρόνους, επαναλαμβάνετε 4 φορές αυτά τα 4
ονόματα.
Εκπνέοντας λέτε: «Bγάζω από μένα...» προφέροντας νοερά το όνομα των αντίθετων ελατωμάτων των 4 αρετών που διαλέξατε.
2.Εισπνέοντας,σκέφτεστε: «Σ’ ευχαριστώ, Κύριε,που μου επιτρέπεις να πάρω,μ’αυτόν
τονκαθάρο αέρα,τη θεία ζωή που έβαλες μέσα »
Συγκρατώντας την αναπνοή: «Είθε αυτή ή θεια ζωή να διαπερνά όλο μου το σώμα και να του φέρνει τηζωή και την υγεία»
Εκπνέοντας: «Θα εκδηλώνω αυτή τη ζωή που έλαβα, σε όλες μου τις πράξεις, για τη δόξα του Θεού».
3. « Θεέ μου, είθε το Όνομά Σου να καθαγιαστεί μέσα μου!».
Συγκρατώντας την αναπνοή: «Θεέ μου,είθε ή Βασιλεία Σου και ή Δικαιοσύνη Σου να πραγματοποιηθούν μέσα μου!»
Eκπνέοντας: « Θεέ μου είθε ή Θέλησή σου να εκπληρώνεται μέσα από μένα!»
4. Εισπνέοντας: Επαναλαμβάνετε δύο φορές το όνομα των 4 αρετών.
Εκπνέοντας: Να σκέφτεστε ότι οι Άγγελοι των 4 στοιχείων σας απαλλάσσουν από τις ακαθαρσίες σας.
Ο Άγγελος της φωτιάς στον εγκέφαλο,
Ο Άγγελος του αέρα στους πνεύμονες και την καρδιά.
Ο Άγγελος του νερού στο στομάχι,την κοιλιά και το σεξ.
Ο Άγγελος της γης σε όλο το σώμα.
anahs
quote:Να μια άσκηση να κάνετε κάθε πρωί
Σηκώνετε το δεξί σας χέρι τεντωμένο προς τα πάνω,βάζετε με την σκέψη σας το αστρικό σας χέρι μέχρι το Θρόνο του Θεού και λέτε:
Θεέ μου,όλα όσα έχω Σου ανήκουν.
Χρησιμοποίησέ με για την επιτυχία και τη Δόξα της Βασιλείας Σου,θα εκπληρώνω το θέλημά Σου. Είθε η αγάπη σου ,η σοφία σου,η δύναμή σου να εκπληρώνονται μέσα από μένα!" Αν μπορείτε να προφέρετε αυτόν τον τύπο με κάθε είλικρίνεια, αυτό αποδεικνύει ότι είστε πολύ εξελιγμένοι. Υπάρχουν μέρες που δεν μπορεί κανείς να τον προφέρει με όλη του την καρδία. Αισθάνεσθε κάτι μέσα σας που δεν θέλει να υποκύψει. Κατορθώστε να μπορέσετε να πείτε αυτόν τον τύπο με ειλικρίνεια, όχι πότε πότε, αλλά κάθε μέρα.
Τώρα να απαντήσω φίλη μου σε όλα οσα λές και ισχυρίζεσαι???
Δηλαδή -κατα την γνώμη σου- όλοιόσοι δεν ακολουθήσουμε τις συμβουλές σου , δεν είμαστε εξελιγμένοι???
...όχι ότι με νοιάζει αν είμαι εξελιγμένος αλλα έτσι για να ξέρω δηλαδή'ς...![]()
Εκείνο που έχω ως παρατήρηση να κάνω πάντως , είναι αυτό.."Δεν είναι καθόλου τυχαίο εδώ που φθάσαμε φίλη μου , απο την στιγμή που ο άνθρωπος δεν προσβλέπει στον εαυτό του για την καλλιέργειά του και απευθύνεται έξω απο αυτόν , αυτός - ο άνθρωπος- θα παραμένει σε ένα τέλμα που θα προβάλλεται σε όλα τα επίπεδα της δίσ-μοιρης ζωής του!!!
"Είθε η αγάπη σου ,η σοφία σου,η δύναμή σου να εκπληρώνονται μέσα από μένα!"
Έχετε -ορισμένοι- μπλέξει ορισμένα πράματα και έχουν γίνει ένα κουβάρι μέσα σας , αυτό έχω να πώ βλέποντας κουβέντες σαν τις παραπάνω!
Ώστε έτσι λοιπόν , να εκπληρώνονται...ε???
Το να εκπληρώσω μια δική μου επιθυμία ή στόχο , να το καταλάβω...το να εκπληρώνω επιθυμίες και στόχους άλλων και ειδικά του Θεού , το βλέπω λιγάκι ανώμαλο για να είμαι ειλικρινής...άσε που ως παντογνώστης θα τον φέρει εις πέρας και καλύτερα κάθε στόχο και επιδίωξή του!
Και γιατί να μην το κάνει μόνος του δηλαδή , μήπως δεν έχει πρόσβαση στο περιβαλλον μας ή τον εμπόδισε κανένας -μας- ???
Ελεύθερος είναι ο δρόμος και τα σκυλιά δεμένα , άσε που ο Θεός -ως Θεός- δεν λογίζει τίποτα απο σκυλιά και απο γατιά...
Αλλα αυτά που λέτε ορισμένοι , τα λέτε εσείς -Και όχι ο Θεός- ως προϊόν της ευφάνταστης φαντασίας σας και πλέον έχουν γίνει και το πραγματικό σας και το "πιστεύετε" με απόλυτο τρόπο , εξάλλου αν ένα ψέμμα το πεί/λέει κάποιος κάθε μέρα , δεχόμενος μάλιστα ότι είναι αλήθεια ... τότε μέλλεται να πεισθεί και ο ίδιος!
Είθε...
Απο τοτε που βρέθηκε το "είθε" χάθηκε οποιαδήποτε υπευθυνότητα , αυτό έχω να πώ φίλη μας...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Γνώριζε ότι ο δάσκαλος που έγραψε αυτά τα κείμενα είναι
ο Όμρααμ Μικαέλ Αιβανχώφ, αυτό αναφέρεται στην αρχή των κειμένων.
anahs
quote:
Φίλε με ποιον τα βάζεις;
Γνώριζε ότι ο δάσκαλος που έγραψε αυτά τα κείμενα είναι
ο Όμρααμ Μικαέλ Αιβανχώφ, αυτό αναφέρεται στην αρχή των κειμένων.anahs
Πωπωπω..τι πάθαμε...
..μπρρρρ...ανατρίχιασα...
Συμπάθα με αλλα δεν την γνώριζα την αυτού μεγαλειότητα , θά'πρεπε???
Χαιρετίσματα πές του , απο τον Εαρινό...και πές του ότι δεν ξέρει τι του γίνεται αλλα ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ!
Για την ακριβεια πές του , ο "Όχι-Μαθητής-του-Εαρινός"!
Αντέχει τον αντίλογο .... ο Δάσκαλος ή θέλει μόνο να μιλάει-απαγγέλει ποιήματα???
http://www.youtube.com/watch?v=kbUea3yxZX8
Ομορφάντρας πάντως , τύφλα νά'χει ο Μπράντ Πίτ...και απο φωνή???
Φωνάρα!!!
http://www.youtube.com/watch?v=FiOVrnBUVo8&feature=related
Φοβερό ασκησιολόγιο , τύφλα νά'χει ο Μελισσανίδης και η Νάντια Κομανέτσι..

Edited by - Εαρινός on 20/10/2011 22:32:04![]()
Edited by - Εαρινός on 20/10/2011 22:37:17
Edited by - Εαρινός on 20/10/2011 22:50:29
quote:
Το να εκπληρώσω μια δική μου επιθυμία ή στόχο , να το καταλάβω...το να εκπληρώνω επιθυμίες και στόχους άλλων και ειδικά του Θεού , το βλέπω λιγάκι ανώμαλο για να είμαι ειλικρινής...άσε που ως παντογνώστης θα τον φέρει εις πέρας και καλύτερα κάθε στόχο και επιδίωξή του!
Και γιατί να μην το κάνει μόνος του δηλαδή , μήπως δεν έχει πρόσβαση στο περιβαλλον μας ή τον εμπόδισε κανένας -μας- ???
Ελεύθερος είναι ο δρόμος και τα σκυλιά δεμένα , άσε που ο Θεός -ως Θεός- δεν λογίζει τίποτα απο σκυλιά και απο γατιά...
Όταν ο πιστός ταυτίζει την θέλησή του με του θεού, το κάνει γιατί μόνο ο θεός μπορεί να κρίνει συνολικά τι είναι καλό και τι όχι, τι ωφέλημο και τι όχι. Εμείς είμαστε κοντόφθαλμοι.
Δεν κάνουμε εμείς χάρη στον θεό με το να γινόμαστε φορείς της θέλησής του, κάνει ο θεός χάρη σε εμάς, γιατί κατ'αρχήν έτσι μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε αυτό που είναι το σωστό και για εμάς, και για τους άλλους. Βέβαια για κάποιον που δεν επιθυμεί να εξελιχτεί πνευματικά, ούτε και τον ενδιαφέρει ποιο είναι το σωστό και το λάθος, είναι λογικό να του είναι αδιάφορο το να έχει κοινό θέλημα με μια ανώτερη νοημοσύνη.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/10/2011 23:42:07
quote:
Όταν ο πιστός ταυτίζει την θέλησή του με του θεού, το κάνει γιατί μόνο ο θεός μπορεί να κρίνει συνολικά τι είναι καλό και τι όχι, τι ωφέλημο και τι όχι. Εμείς είμαστε κοντόφθαλμοι.
Δεν κάνουμε εμείς χάρη στον θεό με το να γινόμαστε φορείς της θέλησής του, κάνει ο θεός χάρη σε εμάς, γιατί κατ'αρχήν έτσι μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε αυτό που είναι το σωστό και για εμάς, και για τους άλλους.Βέβαια για κάποιον που δεν επιθυμεί να εξελιχτεί πνευματικά, ούτε και τον ενδιαφέρει ποιο είναι το σωστό και το λάθος, είναι λογικό να του είναι αδιάφορο το να έχει κοινό θέλημα με μια ανώτερη νοημοσύνη.
Καλημέρα φίλε μου!
Αν ο Θεός όντως υπάρχει , θα μου/ας μιλήσει ο ίδιος με τον τρόπο του και δεν χρειάζεται αρπακολατζήδες/γκουρού και τα συναφή για να το κάνει....
Και γιατί να μην υποθέσω , ότι όντως ήδη μας μιλάει -αν δεχθούμε ότι όντως υπάρχει- και ακολουθούμε τις εντολές του???
Γιατί να μην δεχθώ ότι φωτισμένοι άνθρωποι -Ωκεανοί πνεύματος..λογοτεχνες , ποιητές , φιλόσοφοι , ψυχολόγοι ... επιστήμονες..κοκ- δεν έχουν ήδη επιλεγεί απο τον ίδιο και όλα όσα παίρνουμε απο αυτούς δεν είναι ο Θεϊκός λόγος και το Θεϊκό αποτέλεσμα???
Απο τι διακρίνεται ο Θεϊκός λόγος και κατα την γνωμη ορισμένων φίλων και κάποιοι Παππάδες ή Γκουρού -τώρα μας ήρθαν και αυτοί βλέπεις- έχουν αυτό το προνόμιο της μεταφοράς του Θείου λόγου και όχι άλλοι πεφωτισμένοι άνθρωποι???
Προσωπικά θεωρώ ότι αυτά είναι αν-ισόρροπα πράματα!
Νά'σαι καλά!

Δεν κάνουμε εμείς χάρη στον θεό με το να γινόμαστε φορείς της θέλησής του, κάνει ο θεός χάρη σε εμάς, γιατί κατ'αρχήν έτσι μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε αυτό που είναι το σωστό και για εμάς, και για τους άλλους. Βέβαια για κάποιον που δεν επιθυμεί να εξελιχτεί πνευματικά, ούτε και τον ενδιαφέρει ποιο είναι το σωστό και το λάθος, είναι λογικό να του είναι αδιάφορο το να έχει κοινό θέλημα με μια ανώτερη νοημοσύνη
---------------------------------------------------------------
-ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ;;;
Edited by - Notirk on 21/10/2011 10:29:02
quote:Δεν είσαι εσύ αυτός που θα καθορίσει το πώς θα μιλήσει ο θεός. Ο θεός μπορεί να σου μιλήσει μέσα από ένα παιδί, μέσα απο έναν όνειρο, μέσα απ' την σύντροφό σου, μέσα από έναν "γκουρού" και μέσα απο έναν σκύλο ακόμα. Αν αρχίσεις να λες "Εγώ δεν το δέχομαι αυτό ως επικοινωνία του θεού, εγώ δεν δέχομαι το άλλο ως επικοινωνία του θεού, ούτε το παραάλλο" τότε θα είσαι σαν τον άνθρωπο που βούλιαζε η βάρκα του, και ενώ ο θεός του έστειλε ένα ψαράδικο, ένα πλοιο κ.ο.κ για να σωθεί, εκείνος σε κάθε έναν που περνούσε έλεγε "Αφήστε με, περιμένω να με σώσει ο θεός" και τελικά πνίγηκε. Και όταν αυτός πήγε στον άλλο κόσμο, ρώτησε τον θεό "Μα καλά, γιατί δεν με βοήθησες;" Και ο θεός του απάντησε, "Μα σου έστειλα έναν ψαρά, ένα πλοίο" κλπ.
Αν ο Θεός όντως υπάρχει , θα μου/ας μιλήσει ο ίδιος με τον τρόπο του και δεν χρειάζεται αρπακολατζήδες/γκουρού και τα συναφή για να το κάνει....
Το λέω αυτό γιατί νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι έχουν τη εντύπωση ότι ο θεός θα κατέβει μέσα σε φωταψίες, σάλπιγγες και χορωδίες αγγέλων για να τους πει.. κόψτε το τσιγάρο, ή για να τους πει μην πίνεις κάθε πρωί που ξυπνάς κοκα-κόλα, ή για να τους πει, κάνε και καμιά προσευχή. Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι το Εγώ τους είναι ανώτερο του θεού και άρα κάνουν χάρη του θεού και μόνο με το να... υπάρχουν.
Όσον αφορά για τις συμβουλές του "Όμρααμ Μικαέλ Αιβανχώφ" μου φαίνονται απλές και σωστές. Μιλάει για προσευχή. Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό, ούτε ζητάει από κανέναν να προσεύχεται στο πρόσωπό του.
Ως εκεί καλά.
Αυτά.
quote:Έχει σημασία;
-ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ;;;
quote:
Και γιατί να μην υποθέσω , ότι όντως ήδη μας μιλάει -αν δεχθούμε ότι όντως υπάρχει- και ακολουθούμε τις εντολές του???
Ε εντάξει. Αυτό τώρα είναι αστείο.
quote:Το δέντρο από τον καρπό του κρίνεται. Αν ο καρπός είναι καλός τότε και το δέντρο εκ θεού φυτεύτηκε.
Γιατί να μην δεχθώ ότι φωτισμένοι άνθρωποι -Ωκεανοί πνεύματος..λογοτεχνες , ποιητές , φιλόσοφοι , ψυχολόγοι ... επιστήμονες..κοκ- δεν έχουν ήδη επιλεγεί απο τον ίδιο και όλα όσα παίρνουμε απο αυτούς δεν είναι ο Θεϊκός λόγος και το Θεϊκό αποτέλεσμα???
quote:
Απο τι διακρίνεται ο Θεϊκός λόγος και κατα την γνωμη ορισμένων φίλων και κάποιοι Παππάδες ή Γκουρού -τώρα μας ήρθαν και αυτοί βλέπεις- έχουν αυτό το προνόμιο της μεταφοράς του Θείου λόγου και όχι άλλοι πεφωτισμένοι άνθρωποι???
Κατ'αρχήν εγώ δε ξέρω σε ποιους ακριβώς αναφέρεσαι στο παραπάνω απόσπασμα,(πέρα απ' τους παπάδες) οπότε και εγώ θα σου απαντήσω γενικά.
Όσοι έχουν πετύχει μετα κόπου και άσκησης να γίνου Υιοί θεού -ο καθένας μπορεί να γίνει, το γράφει η Κ.Δ. αν την αποδέχεσαι- έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα ως Υιοί θεού να μεταφέρουν τον θείο λόγο. Αυτό δεν σημαίνει ότι άλλοι Υιοί Θεού δεν έχουν την ίδια δυνατότητα και το ίδιο δικαίωμα, ούτε ότι άνθρωποι που μπορεί να είναι π.χ. άθεοι επιστήμονες δεν υπηρετούν το θέλημα του θεού εν αγνοία τους.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/10/2011 13:32:31
[quote]
-ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ;;;
-------------------------------------
{quote]
Έχει σημασία;
----------------------------------------------------------
-Νομιζω οτι...
-Εχει σημασια,οταν χρησιμοποιουμε μια λεξη,οπως θεος,να συμφωνουμε
για το νοημα της.
Edited by - Notirk on 21/10/2011 13:31:07
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/10/2011 13:32:54
Μα είναι ένα βίωμα, δεν ορίζεται με λέξεις. Αν το ορίσουμε το περι-ορίζουμε.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/10/2011 13:32:54
------------------------------------------------------------
-Φιλε Ντοκτορ,με μπερδεψε αυτο με τα φρουτα.Με το 2ο post σου
με καλυψες πληρως,μου γεννιεται ομως μια αλλη ερωτηση,(αν δεν σε κουραζω):"Γιατι δεν το βιωνουμε ολοι το ιδιο;"
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/10/2011 14:40:09
αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν τόσες θρησκείες και τόσοι πιστοί
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

quote:
Δεν είσαι εσύ αυτός που θα καθορίσει το πώς θα μιλήσει ο θεός. Ο θεός μπορεί να σου μιλήσει μέσα από ένα παιδί, μέσα απο έναν όνειρο, μέσα απ' την σύντροφό σου, μέσα από έναν "γκουρού" και μέσα απο έναν σκύλο ακόμα. Αν αρχίσεις να λες "Εγώ δεν το δέχομαι αυτό ως επικοινωνία του θεού, εγώ δεν δέχομαι το άλλο ως επικοινωνία του θεού, ούτε το παραάλλο" τότε θα είσαι σαν τον άνθρωπο που βούλιαζε η βάρκα του, και ενώ ο θεός του έστειλε ένα ψαράδικο, ένα πλοιο κ.ο.κ για να σωθεί, εκείνος σε κάθε έναν που περνούσε έλεγε "Αφήστε με, περιμένω να με σώσει ο θεός" και τελικά πνίγηκε. Και όταν αυτός πήγε στον άλλο κόσμο, ρώτησε τον θεό "Μα καλά, γιατί δεν με βοήθησες;" Και ο θεός του απάντησε, "Μα σου έστειλα έναν ψαρά, ένα πλοίο" κλπ.
Το λέω αυτό γιατί νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι έχουν τη εντύπωση ότι ο θεός θα κατέβει μέσα σε φωταψίες, σάλπιγγες και χορωδίες αγγέλων για να τους πει.. κόψτε το τσιγάρο, ή για να τους πει μην πίνεις κάθε πρωί που ξυπνάς κοκα-κόλα, ή για να τους πει, κάνε και καμιά προσευχή. Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι το Εγώ τους είναι ανώτερο του θεού και άρα κάνουν χάρη του θεού και μόνο με το να... υπάρχουν.
Όσον αφορά για τις συμβουλές του "Όμρααμ Μικαέλ Αιβανχώφ" μου φαίνονται απλές και σωστές. Μιλάει για προσευχή. Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό, ούτε ζητάει από κανέναν να προσεύχεται στο πρόσωπό του.
Ως εκεί καλά.Αυτά.
Το τι κάνει και δεν κάνει ο Χαϊβανώφ προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ μα καθόλου φίλε μου!
Εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν πως να διαχειρισθούν τα του οίκου τους , πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα στηρίζονται ως δεκανικι πάνω του και θα του αποδίδουν ιδιοτητες ακόμα και Υπέρ-Θεου!
Όσο για το αν είμαι αρμόδιος...
Που το ξέρεις εσύ , ότι δεν είμαι απεσταλμένος του Θεού στην γή???
Εγώ σου λέω ότι είμαι και προβάλλω τον λόγο του και κατόπιν εντολής του...γιατί δεν το πιστεύεις???
Ασφαλώς και θα λέω τα δικά μου , όπως εσύ -επίσης- τα δικά σου και ο καθένας....
Καλά θα ήταν -κατα την άποψή μου..πάντα- να προσγειωθούμε λιγάκι και να φανούμε υπεύθυνοι!
Αυτά και απο μένα και με την εκτίμησή μου στο πρόσωπό σου αλλα όχι στον Χαϊβάνωφ....![]()

quote:quote:
Ε εντάξει. Αυτό τώρα είναι αστείο.
Γιατί είναι αστείο???

κάθε λεπτό γεννιέται και ένα κορόιδο
αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν τόσες θρησκείες και τόσοι πιστοί
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ
=================================================================
-...Ακομα και το θεο,καταραμενε Ελληνα..,"κοροιδο".