- ΣΥΝΥΠΑΡXΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ judas priest ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ..
quote:
Θεωρώ πηγή του κακού στην ανθρωπότητα τις Ταμπέλες….και τον ιδεολογικό διχασμό…..Κάτω από τα ρούχα μας είμαστε όλοι άνθρωποι
και μας ενώνουν πολλά περισσότερα ,απ` ότι μας χωρίζουν…
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ...
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...
ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΤΟΥ "Big Mother,Brother" ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ...
ΜΙΑ ΑΡΧΗ....
ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ....
ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
μας επιβάλουν να είναι γύρω μας
είναι μια αφορμή για φιλοσοφική και εσωτερική
αναζήτηση!!!
quote:
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...
ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΤΟΥ "Big Mother,Brother" ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ...
ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ....
ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...[/b]
Συνταγή μαγειρικής ``ΜΥΑΛΑ ΠΑΝΕ`` για έμπειρους ΣΕΦ..
Αφού τα ξεπλύνουμε καλά ,τα ραντίζουμε προσεκτικά με ένα μίγμα αποτελούμενο από 1 μέρος περιβαλλοντολογικού μικροαστισμού,2 μέρη ενημερωτικών μεταγλωττισμένων παιδικών σειρών της Ελληνικής τηλεόρασης, και 5 μέρη σχολικής στείρας αποστηθιστικής διδασκαλίας …Τα μαρινάρουμε καλά επί 12ετίας και αφού έχει ``δέσει`` τα ``τηγανίζουμε`` καλά με εξειδικευμένη Ακαδημαική εκπαίδευση,
(που σαφώς η θεωρητικολογία της, δε συμβαδίζει με την πραγματικότητα της αγοράς εργασίας) πασπαλίζοντας ελαφρά με τηλεοπτικές εκπομπές ελληνικής υποκουλτούρας (κοινώς σκουπιδαριό)
Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα…
Επιπρόσθετα μπορούμε να τα γαρνίρουμε με τη νέα σειρά γκλαμουρο-ντυσιματάκι & trendy αξεσουάρ της μόδας.....Το φαγητό είναι
έτοιμο για να το γευτούν οι V.I.P ...ΥΨΗΛΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ …..
Nα είστε σίγουροι ότι θα εκτιμήσουν δεόντως ,την τέχνη της μαγειρικής και θα αφήσουν σίγουρα φιλοδώρημα εάν η ``σάλτσα``
σας είναι καλά ``δεμένη`` και δεν έχει σβωλιάσει,,……

Edited by - judas priest on 16/10/2005 23:21:24
ΦΙΛΕ ΜΟΥ matmat ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
quote:ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ????
Θα θεωρούσα οτι ακόμα και αυτά τα σκουπίδια που
μας επιβάλουν να είναι γύρω μας
είναι μια αφορμή για φιλοσοφική και εσωτερική
αναζήτηση!!!
ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ????
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ?????
ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ακριβός αυτό που με ρώτησες!!
και που εγώ προηγουμένος υποστίρηξα
αρα απάντησες μόνος σου !
Το να προβάλει όμως το πιο προσβάσιμο μέσο μαζικής ενημέρωσης όλες αυτές τις εκπομπές ειναι ένας τρόπος αποπροσανατολισμού και κατευθυνσης των συνειδήσεων στο πλήρες σκοτάδι.
Συμφωνώ απόλυτα με τον Avatar, οτι αυτά μπορούν να μας εγκλωβίσουν σε μια τεχνιτή πραγματικότητα.
Αυτή που βολεύει τούς εκάστοτε.
Αυτό το φαινόμενο που παρατηρείται στην τηλεόραση είναι σαν μαζικός υπνωτισμός βλακείας.
Δεν πρέπει να αντιδράσουμε με κάποιο τρόπο?
ΦΙΛΕ ΜΟΥ matmat Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΕΑΝ ΣΥΝΥΠΑΡXΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ? ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΑΜΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ
quote:ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΡΟ ΜΑΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ...
TA ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ nst...
quote:
οτι αυτά μπορούν να μας εγκλωβίσουν σε μια τεχνιτή πραγματικότητα.
Αυτή που βολεύει τούς εκάστοτε.
Αυτό το φαινόμενο που παρατηρείται στην τηλεόραση είναι σαν μαζικός υπνωτισμός βλακείας.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
συγνώμη αν δεν έγινα κατανοητός
αλλα δεν υποστίριξα οτι τα εν λόγο σκουπίδια
πρέπη να μας απασχολήσουν και να είναι αφορμή για τον όποιο σχολιασμό αλλα οτι ακόμα και με το πιο ευτελές αντικήμενο που μας περιβάλει μπορούμε να ασχοληθούμε απο μια αλλη οπτική και να αναρωτηθούμε για την ορθότητά του ...
οσο για τον κατακλυσμό και την κατάντια των ΜΜΕ σίγουρα φέρη ευθήνη ο καθε ένας μας που διαμορφώνη την τηλεθέαση η αποτελη μέρος της λεγόμενης κοινής γνώμης η οποια υπ' όψιν διαμορφώνεται απο την ελεγχώμενη και απερίσκεπτη μάζα. ενας σκεπτώμενος και ελεύθερος τη βούληση άνθρωπος
δεν θεωρήτε ικανός να επιρεαστή απο την κατευθηνώμενη άποψη ...
Να ειστε καλα και να σκέφτεστε
ΦΙΛΕ ΜΟΥ matmat ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ..
ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΓΥΡΟ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΟ ΜΑΣ....
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
να παράγει το έργο του ,δεν δούλευε σα το σκλάβο
από το πρωί έως το βράδυ για να ξεπληρώσει ένα ΔΙΑΚΟΠΟΔΑΝΕΙΟ, ΕΟΡΤΟΔΑΝΕΙΟ ,Στεγαστικό ή καταναλωτικό….
Ο Καβάφης αναγκάστηκε στην Αλεξάνδρεια να εργαστεί ως δημόσιος υπάλληλος για προς το ζην και η ξεφτίλα που αισθανόταν είναι παροιμιώδης …..Τέλος να αντισταθούμε στα τηλεοπτικά σκουπίδια
έχουμε το τηλεκοντρόλ…Εμείς έχουμε το πρόβλημα …Οι ``κοιμούμενες μάζες``, έχοντας σημαία τον εγωκεντρισμό ,ατομικισμό, το ΒΟΛΕΜΑ
που επιλέγει το δήθεν, μοδάτο & trendy για να είναι αρεστός,
από ένα ευρύτερο κοινωνικό σύνολο,που ταυτίζεται με τα κοινωνικά πρότυπα που πλασάρονται σε όλο το περιοδικό τύπο & ΜΜΕ και είναι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ….
Οι γνωστοί μαυ, απροβλημάτιστοι καλογυαλισμένοι των `80ees που ακούγαν τη μαμά τους ,που δεν τους επέτρεψαν να ωριμάσουν (τους υπερπροστατεύαν πάντα για το καλό τους) & να ανοίξουν ποτέ μόνοι τα φτερά τους στη κοινωνία, είναι τα σημερινά άδεια κεφάλια που συναντάω καθημερινά στις ταβέρνες (ΠΑΙΔΑΚΙ+ΜΠΡΙΖΟΛΑ = Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ τους), και η μόνη επαφή με την τέχνη είναι τα National Geographic πανηγύρια του χωριού τους σε εναλλαγή με την Ελληνική T.V.. (H εκπομπή της Αν. Πάνια έχει μεγάλη ακροαματικότητα εκμεταλλευόμενη την ανθρώπινη δυστυχία) ..
Kατά τα άλλα παίρνουν ψυχοφάρμακα, έχουν ένα ευτυχισμένο γάμο και ο άντρας τους πάει με Ρωσίδες ,συντηρούν το σύστημα ,Obey to the master και είναι ο πυρήνας της κοινωνίας..Οι συζητήσεις τους και οι ``κατινιές`` τους, στη παραλία εξαντλούνται στο πως φτιάχνεις το μουσακά ,η αν έχει κύμα η θάλασσα και φωνάζουν ΓΚΙΟΝ-ΓΚΙΟΝ (Θυμάστε το γκιώνη,το πουλί στο αναγνωστικό) ΚΡΑ ΚΡΑ οι ΚΑΡΑΚΑΞΕΣ και …``Θάνατος είναι οι κάριες που κτυπούν τα φτερά τους..,πάνω στα κεραμύδια``
ΕΚΕΙ είναι το έγκλημα.. Ότι η νοοτροπία τους μεταφέρεται και στα (πνευματικά ευνουχισμένα ) παιδιά τους
Και έτσι η κοινωνία μας ΠΑΕΙ μπροστά. Αμαρτίες γονέων παιδεύουν τα τέκνα. Γιαννάκη το αυγουλάάαααακι σου.
Αυτοί φίλοι μου θα σου πούν ``και γιατί να φιλοσοφήσουμε ``Εσύ τι κατάλαβες που το κάνεις?????

Open mind for a different view....
Καλημέρα σε όλους
"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
quote:
Είναι η λήθη στην οποία επιλέγουμε να ζούμε?
Αυτό είναι επιλογή?
Για να μπορείς να επιλέξεις χρειάζεται η γνώση όλων των παραμέτρων.
Αλλως μεταξύ τίνων να γίνει το ''διάλεγμα'' αν δεν υπάρχει καν η αντίληψη κάτι άλλου διαφορετικού απο το φαίνεσθαι?
Αλλά μέσα απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την εκπαίδευση έτσι όπως είναι σήμερα στη χώρα μας αυτές οι παράμετροι όχι μόνο δεν γίνονται γνωστοί αλλα αποκρύπτονται επιμελώς.
φιλικά
quote:quote:
Είναι η λήθη στην οποία επιλέγουμε να ζούμε?Αυτό είναι επιλογή?
Για να μπορείς να επιλέξεις χρειάζεται η γνώση όλων των παραμέτρων.
Αλλως μεταξύ τίνων να γίνει το ''διάλεγμα'' αν δεν υπάρχει καν η αντίληψη κάτι άλλου διαφορετικού απο το φαίνεσθαι?Αλλά μέσα απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την εκπαίδευση έτσι όπως είναι σήμερα στη χώρα μας αυτές οι παράμετροι όχι μόνο δεν γίνονται γνωστοί αλλα αποκρύπτονται επιμελώς.
φιλικά
Παρόλα αυτά (που συμφωνώ απόλυτα μαζί σου) υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνονται. Αυτοί δεν ζούν στην ίδια κοινωνία? Εξάλλου όλοι μπορεί να έχουμε ή όχι τα ίδια ερεθίσματα αλλά να τα βιώνουμε διαφορετικά. Ετσι νομίζω τουλάχιστον
Γι' αυτό το έγραψα σαν επιλογή και με ερωτηματικό ![]()
"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
Αλλά αυτοί μεταξύ των οποίων θέλουμε να πιστεύουμε οτι συγκαταλεγόμεθα και εμείς εδώ, όσο μπορούμε, είναι ήδη στον δρόμο της αναζήτησης.
Η πλειοψηφία όμως ούτε ενδιαφέρεται ούτε έχει και το έναυσμα να το κάνει τουλάγχιστον μέσω της τηλεόρασης και του σχολείου, που είναι οι ''πηγές'' πληροφοριών.
Φιλικά
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.
ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΦΙΛΗΣ Nemesi ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...
quote:ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ?????
? Θέλω να πω, ότι σίγουρα μέσα σε όλα αυτά που περιγράφεις θα υπάρχουν και κάποιοι που θα θέλουν να αντιδράσουν αλλά είτε δεν τους αφήνει η ρουτίνα, είτε ο αγώνας για επιβίωση, είτε ακόμα αν θέλεις και η παιδεία που είχαν.
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ????
ΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ????
ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ..
ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ... (ΒΑΡΙΑ ΛΕΞΗ ΤΟ ΞΕΡΩ)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Nemesis -
? Θέλω να πω, ότι σίγουρα μέσα σε όλα αυτά που περιγράφεις θα υπάρχουν και κάποιοι που θα θέλουν να αντιδράσουν αλλά είτε δεν τους αφήνει η ρουτίνα, είτε ο αγώνας για επιβίωση, είτε ακόμα αν θέλεις και η παιδεία που είχαν.
Εντάξει Nemesis δεν τα ισοπεδώνω και όλα...Απλά έχω επιλέξει ΑΚΡΑΙΟ στύλ καταγραφής ,επειδή ΑΚΡΑΙΕΣ είναι και οι εμπειρίες μου ,από συναναστροφή με ΚΟΣΜΟ που ανοίγω συζητήσεις
γιά να δω πως ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ καθημερινά.....
Αν κρίνω από τη δημοσκόπιση μου ,η αναλογία στη κοινωνική πυραμίδα είναι 1/10..ασχέτως επαγγελματικής ή κοινωνικής θέσης,....
Εχω φίλο κολλητό γιατρό που τα σκέφτεται άλλα προετιμάει το κυνήγι του χρήματος ,και έχω γνωρίσει ΨΑΡΑ σε νησί και με έστειλε με το τρόπο φιλοσόφισης της ζωής....
Το παιχνίδι ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ & ΧΑΜΕΝΟ...Η μόνη λύση να σταματήσει ο οχετός της χαβούζας να τρέχει είναι ισχυρά κοινωνικά κινήματα...
Σε τοπικό επίπεδο όταν έχεις πρόσβαση στα τοπικά μέσα π.χ εφημερίδες.φυλλάδια ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ και με το καιρό αργούν άλλα σε ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ και τα βλέπουν.....ΟΤΑΝ οι τοπικοί προύχοντες δεν τους εξαγοράζουν τις συνειδήσεις τους...
Οι ΣΚΛΑΒΟΙ της ευρύτερης ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που συντηρούν & κτίζουν τη ΠΥΡΑΜΙΔΑ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ πριν μεταγλωτίσω στίχους των Metallica) που έχεις ΓΑΛΟΥΧΗΘΕΙ ΕΤΣΙ από το κοινωνικό ΠΛΑΙΣΙΟ από 3 ετών καταντάς ``ΝΑ ΣΕ ΚΛΩΤΣΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ Σ~ ΑΡΕΣΕΙ ΔΙΚΕ ΜΟΥ`` (Κατσιμιχαίοι) ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΣΕ σε ένα λαβύρινθο χωρίς επιστροφή και ψάχνεις διέξοδο να βρείς....Οσο γιά προσφερόμενη ΠΑΙΔΕΙΑ ακόμη είμαστε στο ΜΕΣΣΑΙΩΝΑ...Η ανάπτυξη της ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
θα εφαρμοστεί σε 50 χρόνια .....Πάντως οι παρεμβάσεις όλων θεωρώ ότι είναι χρήσιμες γιά τη ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ στη ΣΟΦΪΑ της ΖΩΗΣ που μας χωρίζουν αποστάσεις ,άλλα μας ΕΝΩΝΕΙ ένα απλό ΚΑΛΩΔΙΟ......ΘΑΥΜΑ....ΑΛΗΘΙΝΟ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ>>.. ![]()
![]()
![]()
![]()

quote:
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.
ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΦΙΛΗΣ Nemesi ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...
quote:ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ?????
? Θέλω να πω, ότι σίγουρα μέσα σε όλα αυτά που περιγράφεις θα υπάρχουν και κάποιοι που θα θέλουν να αντιδράσουν αλλά είτε δεν τους αφήνει η ρουτίνα, είτε ο αγώνας για επιβίωση, είτε ακόμα αν θέλεις και η παιδεία που είχαν.Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ????
ΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ????ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Φίλε μου AVATARGR, πες με αισιόδοξη, πες ότι μ' αρέσει να ονειρεύομαι, πες ότι θέλω να βλέπω τα πράγματα από τη δική μου οπτική γωνία, πες..., πες... αλλά γιατί τόση μαυρίλα? Σίγουρα υπάρχουν και φωτεινές ακτίνες μέσα στην σκοτεινιά
και από αυτές πρέπει να παίρνουμε δύναμη και κουράγιο και να συνεχίζουμε. Ακόμα αν θέλεις και στην παιδεία που μας προσφέρουν, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, κάποια φωτισμένοι δάσκαλοι που προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά. Εντάξει, είναι δύσκολη η επιβίωση και τίποτα δεν σου χαρίζεται αλλά πάντα υπάρχει μια ακτίνα φωτός σε όλα γύρω μας. Δεν είμαστε δούλοι (όντως βαριά λέξη
), γιατί αν πιστέψουμε κάτι τέτοιο, τότε ΝΑΙ, να είσαι σίγουρος ότι θα γίνουμε. Όχι δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω και προχωράμε, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο. Αν όλοι προσπαθούμε, ο καθένας στον τομέα του, στο σπίτι του, στο χώρο του, νομίζω ότι τότε σε κάποια χρόνια τα πράγματα μπορεί να είναι και καλύτερα. Όσον αφορά την τηλεόραση, θα συμφωνήσω με όλους σας, αλλά ακόμα και στην τηλεόραση έχουμε την επιλογή. Να την ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ. Ας ακούσουμε ραδιόφωνο, ας διαβάσουμε ένα βιβλίο, σίγουρα έχουμε λοιπόν κάποιες άλλες επιλογές. Έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον ![]()
Συγχωρήστε με αν ήταν λίγο μπερδεμένα όλα αυτά, αλλά είναι ακόμα πρωί και δεν έχω καλοξυπνήσει (ούτε και προβλέπεται με τη μουντάδα που έχει σήμερα εδώ) ![]()
Καλή σας μέρα
quote:
Nemesi
Δεν είμαστε δούλοι (όντως βαριά λέξη), γιατί αν πιστέψουμε κάτι τέτοιο, τότε ΝΑΙ, να είσαι σίγουρος ότι θα γίνουμε. Όχι δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω και προχωράμε, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο. Αν όλοι προσπαθούμε, ο καθένας στον τομέα του, στο σπίτι του, στο χώρο του, νομίζω ότι τότε σε κάποια χρόνια τα πράγματα μπορεί να είναι και καλύτερα. Όσον αφορά την τηλεόραση, θα συμφωνήσω με όλους σας, αλλά ακόμα και στην τηλεόραση έχουμε την επιλογή. Να την ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ. Ας ακούσουμε ραδιόφωνο, ας διαβάσουμε ένα βιβλίο, σίγουρα έχουμε λοιπόν κάποιες άλλες επιλογές.
Ετσι είναι φίλη Nemesis.....Ομως η σκλαβιά ,είναι άλλοτε εξαναγκαστική,άλλοτε ηθελιμένη..και ανευ δυνατότητα επιλογής...
π.χ Εστω ότι υποστηρίζεις ένα πολιτικό κόμμα που λαμβάνει 2% στις εκλογές..Σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα,
Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
του Ελληνικού Κοινοβουλίου....Οταν ψηφίστηκε στη Βουλή,
θυμάσε κανέναν να διαμαρτυρήθηκε...Ξερεις που ήταν όλοι....
ΔΟΥΛΕΥΑΝ & ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ..ψιλό γαζί...
Αρα η δύναμη της δημοκρατικής πλειοψηφείας ,ΕΚΛΗΜΑΤΕΙ
ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ των μειονοτήτων της κοινωνίας ,για να συντηρεί
τον ΠΕΛΑΤΙΑΚΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ...
Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
αυτούς ,ένας επέθαινε από Α Η Δ Ι Α.
Σιωπηλοί, θλιμμένοι ,με σεμνούς τρόπους,
Θα διασκεδάζαμε όλοι στη κηδεία..
Από τη ``Πρέβεζα` του Καριωτάκη 1928.....
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΦΟΡΑΩ ΜΑΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΝΘΩ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΨΗ & ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.....
![]()

Edited by - judas priest on 20/10/2005 01:40:58
quote:
Ετσι είναι φίλη Nemesis.....Ομως η σκλαβιά ,είναι άλλοτε εξαναγκαστική,άλλοτε ηθελιμένη..και ανευ δυνατότητα επιλογής...
π.χ Εστω ότι υποστηρίζεις ένα πολιτικό κόμμα που λαμβάνει 2% στις εκλογές..Σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα,
Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
του Ελληνικού Κοινοβουλίου....Οταν ψηφίστηκε στη Βουλή,
θυμάσε κανέναν να διαμαρτυρήθηκε...Ξερεις που ήταν όλοι....
ΔΟΥΛΕΥΑΝ & ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ..ψιλό γαζί...
Αρα η δύναμη της δημοκρατικής πλειοψηφείας ,ΕΚΛΗΜΑΤΕΙ
ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ των μειονοτήτων της κοινωνίας ,για να συντηρεί
τον ΠΕΛΑΤΙΑΚΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ...
Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
αυτούς ,ένας επέθαινε από Α Η Δ Ι Α.
Σιωπηλοί, θλιμμένοι ,με σεμνούς τρόπους,
Θα διασκεδάζαμε όλοι στη κηδεία..
Από τη ``Πρέβεζα` του Καριωτάκη 1928.....ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΦΟΡΑΩ ΜΑΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΝΘΩ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΨΗ & ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.....![]()
![]()
Open mind for a different view....Edited by - judas priest on 20/10/2005 01:40:58
Αγαπητέ μου judas priest μπορεί η φωνή του 2% (αν και ίσως να έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα που έθεσε ο AVATARGR) μπορεί να μην αντιπροσωπεύεται στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά αντιπροσωπεύεται η φωνή των υπολοίπων, που μπορεί να είναι 50% ή 40%. Πιστεύω όμως η φωνή αυτού του 2% υπάρχει και είναι γύρω μας, και μας διδάσκει αν θέλεις από τον τρόπο ζωής του. Αν έχουμε ανοικτά τα μάτια μας, μπορούμε να τα δούμε. Η δημοκρατία είναι δύσκολο πράγμα, όπως και η ελευθερία. Όπως είναι δύσκολο να διαχωρίσουμε το που αρχίζει και που τελειώνει η ελευθερία του καθενός μας, ώστε να μην καταπατάμε την ελευθερία του άλλου δίπλα μας. Η κοινωνία μας δεν είναι μόνο σήψη, αλλά, αν θέλεις, ακόμα και μέσα από τη σήψη, το θάνατο, γεννιέται κάτι καινούργιο, που μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο. Μην ξεχνάς εξάλλου ότι και εσύ μέσα σ' αυτή την κοινωνία ζεις. Και τι κάνεις εσύ, εγώ, ο καθένας μας για να αλλάξει κάτι? Συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουμε πρώτα ο καθένας μας, μέσα μας, και μετά θα αλλάξει και η κοινωνία στην οποία ζούμε και η οποία ποτέ, βέβαια, δεν ήταν και δεν θα είναι τέλεια. ![]()
Εξάλλου μην ξεχνάς ότι μέσα μας υπάρχει το καλό και το κακό, το φωτεινό και το σκοτεινό, ο άγγελος και ο διάβολος και η πάλη συνεχίζεται ![]()
Καλή σας μέρα.
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Nemesi ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ....
quote:
ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ?????Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ????
ΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ????ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ..
ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗΝ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ (ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ) ΠΟΥ..
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ..
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ...
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ..
ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΑΒΕΒΑΙΟ....
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ..
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΝ ,ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ,ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ...
ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ...
quote:ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΜΕΣΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΔΟΥΛΟΣΗΣ ???????
ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ..
ΕΧΕΙΣ ΑΓΧΟΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΔΙΩΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ..
ΜΕΝΟΥΜΕ ΩΣ ΑΡΓΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΜΕΣΩ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ (ΑΝΕΥ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΒΕΒΑΙΑ)..ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ...
ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΑΜΑΞΙ ,ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΛΟ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗ, ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΡΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ..
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()