ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΥΝΥΠΑΡXΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΣΥΝΥΠΑΡXΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

TzaZenΝέο Μέλος
20/10/2005, 19:46:22
10 σελιδες για μια ερωτηση;

Ναι αμε!
Συνυπαρχει.
Η καθημερινοτητα ειναι αποτελεσμα της φιλοσοφιας του καθενος.

Κατι αλλο;

Αν θες αφυπνιση βαλε ξυπνητηρι.
ΤΖΑ!ΖΕΝ@2005Π.Χ
20/10/2005, 20:11:19
Aρκεί να μην μας κυκλώνουν της ματαιότητας οι αχοί.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ.[Μου΄μαθες το κρασί να πίνω, ως την τελευταία σταγόνα,γουλιά να μην αφήνω στο ποτήρι,μου ΄μαθες την ψυχή να δίνω στου ορίζοντα τη σκάλα, στα μάτια σου να γίνω ένα χατήρι.Κι εγώ σου έχω μάθει το γιορτάσι, να πίνεις σ΄ένα στόμα, όλη την πλάση].

judas priestΜέλος
21/10/2005, 01:48:29
Ο εγκέφαλος ``πλένεται`` καλά
γιά να `ναι όμορφα ``φυτά``
Παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση, διάβρωση συνειδήσεων

Καθώς βαδίζω, μια σκιά με ακολουθεί από πάνω,
Σα βαρύ νέφος ή φτερό δυσοίωνου πουλιού.
Είναι μαζί μου όπου να πάω,μαζί μου ότι να κάνω,
Και δεν αφήνει να δω τον ήλιο του θεού.(Καρυωτάκης)

"Σκέψου να ταν το πάτωμα ασπρόμαυρο και να σουν το πιόνι``

Αφιερωμένο στο πως ΟΙ Masters σε killed & F**** us.....
Τότε που πριν γίνουν δισεκατομμυριούχοι οι Λεφτάλικα
γράφαν αριστουργήματα,παιγμένα & απο τη συμφωνική
κλασική ορχήστρα του San Frachisco...

Master of puppets, I'm pulling your strings
Twisting your mind and smashing your dreams
Blinded by me, you can't see a thing
Just call my name, 'cause I'll hear you scream
Master
Master

``ΟΒΕΥ YOUR MASTER,YOUR LIFE BURN FASTER``
Στις μαριονέτες άμα κόψεις τα σχοινιά τους
Σωριάζονται κάτω σαν άψυχα κορμιά

Open mind for a different view....

NemesiΜέλος
21/10/2005, 09:55:37
quote:

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ..
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ...
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ..
ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΑΒΕΒΑΙΟ....
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ..
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΝ ,ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ,ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ...

ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ...

quote:
ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ..
ΕΧΕΙΣ ΑΓΧΟΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΔΙΩΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ..
ΜΕΝΟΥΜΕ ΩΣ ΑΡΓΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΜΕΣΩ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ (ΑΝΕΥ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΒΕΒΑΙΑ)..

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ...

ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΑΜΑΞΙ ,ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΛΟ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗ, ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΡΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ..
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ....

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΜΕΣΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΔΟΥΛΟΣΗΣ ???????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.[/b]

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

Δεν έχω διαφωνήσει σε τίποτα από αυτά που αναφέρεις καλέ μου φίλε AVATARGR, αλλά νομίζω ότι αν θέλουμε κάτι πολύ θα βρούμε τρόπο να το κάνουμε. Συμφωνώ ότι κάποιες φορές είμαστε κουρασμένοι και ίσως μας ρίχνει η ρουτίνα από κάτω, αλλά πάλι μπορούμε να σηκωθούμε και να προσπαθήσουμε. Εγώ αυτό που θέλω να πω, είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να προσπαθήσουμε γι' αυτό που θέλουμε, τίποτα δεν μας χαρίζεται. Ακόμα και τα οράματα που μας έχουν βάλει, ακόμα κι αυτά ΑΛΛΑΖΟΥΝ αν ΕΜΕΙΣ βάλουμε άλλα οράματα, γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν αν το θέλουν οι ίδιοι και μόνο οι ίδιοι. Ακόμα και από τις συζητήσεις που κάνουμε μπορούμε να δούμε έναν διαφορετικό τρόπο οπτικής των πραγμάτων που μπορεί να μας δώσει το έναυσμα για να αλλάξουμε κάτι σε μας. Έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον. Εντάξει, ας πούμε ότι μ' αρέσουν τα παραμύθια, αλλά θέλω να πιστεύω και πιστεύω ότι έχουμε την επιλογή και τη δυνατότητα να αλλάξουμε τα πράγματα.
Άρα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι συμφωνούμε, διαφωνώντας?

Καλημέρα σε όλους

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"

21/10/2005, 20:09:58
Nemesi ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Δεν είναι απαραίτητη η συλλογική προσπάθεια.
Ο καθένας κάνει οτι μπορεί για να υπερασπιστεί τις δικές του ιδέες.

21/10/2005, 21:59:10
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Nemesi ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΕΣΙΜΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΗΣ......

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ....

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ....

ΑΛΛΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΣΤΟ ΜΑΝΔΟΥΚΙ ΤΗΣ ΕΥΟΙΑΣ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ...
ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ...

ΑΣ ΤΟΥΣ "ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ" ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΤΕ.....

ΑΠΛΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΘΛΙΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΚΕΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΥΡΙΟ.....

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΕΝΤΕΧΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

judas priestΜέλος
24/10/2005, 01:27:57
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ κ.ΛΙΛΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
-Κοίταξε να δεις, εγώ όσο μεγαλώνω, δηλαδή γερνάω, στα χρόνια, μεγαλώνει κι η ελευθερία μου και αντίστοιχα η περιφρόνησή μου για τους Ρωμιούς που δεν φιλοσοφούνε καθόλου. Η καθημερινή ζωή είναι μια φιλοσοφία για να υπάρχεις και δεν ελευθερώνονται, γι’ αυτό, επειδή δεν φιλοσοφούν. Φυσικά εμένα, αυτό με γεμίζει με χιούμορ το ότι εγώ είμαι τόσο φιλοσοφημένη πια και πότε-πότε με πιάνει μια κοροϊδευτική ευφορία. Έχω μια κοροϊδευτική ευφορία για τους ανθρώπους για το ότι κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, για το ότι αυτοκοροϊδεύονται.

The door is locked now but it's opened if you're true

Open mind for a different view....

NemesiΜέλος
24/10/2005, 11:15:25
quote:

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Nemesi ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΕΣΙΜΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΗΣ......

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ....

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ....

ΑΛΛΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΣΤΟ ΜΑΝΔΟΥΚΙ ΤΗΣ ΕΥΟΙΑΣ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ...
ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ...

ΑΣ ΤΟΥΣ "ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ" ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΤΕ.....

ΑΠΛΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΘΛΙΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΚΕΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΥΡΙΟ.....

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΕΝΤΕΧΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Αγαπητέ μου AVATARGR για μένα η φιλοσοφία, η αγάπη, η σοφία κλπ. κλπ. πιστεύω ότι υπάρχουν μέσα μας, πιστεύω ότι πρέπει να είναι για μας, τρόπος ζωής, άρα και αυτοί οι άνθρωποι που πολύ σωστά αναφέρεις και υπάρχουν και ζουν γύρω μας, και μπορεί να είμαστε και εμείς οι ίδιοι, φιλοσοφούν με το δικό τους τρόπο, φιλοσοφία δεν είναι για μένα μόνο η συζήτηση, αλλά και η ίδια η ζωή, ο τρόπος που αντιδρούμε στις διάφορες καταστάσεις, η οπτική μας γωνία αν θέλεις. Δεν ξέρω αν μπόρεσα να σας δώσω να καταλάβετε αυτό ακριβώς που νιώθω εγώ και που είναι στο μυαλό μου, αλλά για μένα απλά είναι τρόπος ζωής. Και υπάρχει σε όλους μας αν θέλουμε να το δούμε και να το αναγνωρίσουμε.

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"

25/10/2005, 19:41:33
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Nemesi ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ....

quote:
Αγαπητέ μου AVATARGR για μένα η φιλοσοφία, η αγάπη, η σοφία κλπ. κλπ. πιστεύω ότι υπάρχουν μέσα μας, πιστεύω ότι πρέπει να είναι για μας, τρόπος ζωής, άρα και αυτοί οι άνθρωποι που πολύ σωστά αναφέρεις και υπάρχουν και ζουν γύρω μας, και μπορεί να είμαστε και εμείς οι ίδιοι, φιλοσοφούν με το δικό τους τρόπο, φιλοσοφία δεν είναι για μένα μόνο η συζήτηση, αλλά και η ίδια η ζωή, ο τρόπος που αντιδρούμε στις διάφορες καταστάσεις, η οπτική μας γωνία αν θέλεις. Δεν ξέρω αν μπόρεσα να σας δώσω να καταλάβετε αυτό ακριβώς που νιώθω εγώ και που είναι στο μυαλό μου, αλλά για μένα απλά είναι τρόπος ζωής. Και υπάρχει σε όλους μας αν θέλουμε να το δούμε και να το αναγνωρίσουμε.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..
ΟΤΙ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΜΑΣ...
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ..

ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ??????

ΑΝΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ....
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ......
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΡΟ ΜΑΣ....
ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΟ ΜΑΣ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

26/10/2005, 08:48:27
Αν μπορεί κανείς να δεί τα πράγματα διαφορετικά, δεν έχει άγχος για το αύριο ούτε ασχολείται με το σύστημα και τούς γύρω του εναγωνίως. Εχει ένα δικό του κόσμο. Εκκεντρικό? Ισως αλλά έχω συναντήσει τέτοια άτομα.

Μήπως το ένα με το άλλο έχουν σχέση αμφίδρομη?

Φιλικά