ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εωσφόρος και Ιησούς:ποια η σχέση τους; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Εωσφόρος και Ιησούς:ποια η σχέση τους; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

kangaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/06/2019, 15:29:14
quote:

L.A νομίζω οτι φταίει η στάση που κράτας εξ αρχής για την εξέλιξη που βλέπουμε. Ξεκίνησες να γράφεις με ενα αέρα απο "άχτι" γενικώς, μην πω το ζωνάρι λυμένο για καυγά, το οποίο παραπέμπει σε αυτό που έγραψε ο Ηλιας. Φαίνεται δηλαδή σαν να έχεις "παρελθόν" με τη σελίδα.

Μπορείς να το τεκμηριώσεις αυτό από το αρχικό μήνυμά μου στο παρόν νήμα ή από τα αρχικά μηνύματά μου στο άλλο που έγραψα; Δεν έχω γράψει σε άλλο νήμα άπ' όσο θυμάμαι. Τι είναι αυτά " απόάχτι" και "το ζωνάρι λυμένο" κλπ.; Μήπως έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε;ς Μήπως δηλαδή το πρόβλημα το έχετε εσείς γιατί φερθήκατε ίσως αναξιοπρεπώς σε διάφορα μέλη που εγκατέλειψαν το χώρο (δικαιλογημένα προφανώς) και τώρα φοβάστε ότι επιστρέφουν να σας "εκδικηθούν" και από το φόβο σας κάνετε όσους μπαίνουν εδώ χειρότερους από τους προηγούμενους που διώξατε; Εγώ δεν ξεκίνησα με καμιά από αυτές τις υποθέσεις που κάνεις. Δες τα πρώτα κείμενα. Και δεν πρόσβαλα κανέναν πριν με προσβάλει ο ίδιος έμμεσα ή άμεσα.

quote:

Γενικά μιλώντας, όταν μπαίνεις (υποτιθεται) νέος σε ενα φορουμ, προσπαθείς να αφουγκραστεις τις ιδιομορφίες του καθένος μέλους με σκοπό να γίνει κάποια συζήτηση. Δεν αρχίζεις με τον αέρα της αυθεντίας.

Δεν το κατάλαβα αυτό. Ψυχολόγηση των μελών θα κάνω; Αυτό κάνετε σε τούτο το φόρουμ; Θα αρχίζω με όποιον τρόπο γουστάρω ρε φίλε και ότνα με προσβάλει καποιος θα του ανταποδίδω στα ίσα ότι κάνει. Δεν κατάλαβα δηλάδη. Μερικοί εδώ πέρα μπορούν να προσβάλλουν απρόκλητα χωρίς να τους προκαλέσει ο άλλος και κάποιοι άλλοι δεν επιτρέπεται; Δύo μέτρα και δύο σταθμά; Δες πως με αποκάλεσε ο Peronosporos χωρίς να έχω κάνει διάλογο με αυτόν χωρίς να του έχω πει κάτι. Με αποκάλεσε "βλήμα". Αυτό σου φαίνεται φυσιολογικό και το δικαιολογείς για τον άλλο χρήστη και όχι για μένα;

Για απάντησε να δούμε μιας και ανέλαβες να υπερασπιστείς την "τιμή" του χώρου.

Στα φόρουμ πάω ή για να διαβάσω κάτι ενδιαφέρον και χρήσιμο ή για να σπάσω πλάκα αν δω ότι είναι της πλάκας. Από αυτά που γράφεις (πουδείχνουν καχυποψία στο έπακρο) δε μου φαίνεται και σόι αν και είδα ότι έχει και μερικά ενδιαφέροντα θέματα. Ποιος ξέρει πως δημιουργήθηκαν. Τώρα φαίνεται να είναι τρεις και ο κούκος.

quote:

Αφενός γιατί δεν είσαι αυθεντία (αν ήσουν, δεν θα βρισκόσουν εδώ, αυτο θα το υπογράψω)

Άρα έχετε πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γιατί μια αυθεντία να μη γράφει σε φόρουμ; Εγώ δεν προέβαλα τον εαυτό μου ως αυθεντία αλλά που ξέρεις και αν είμαι; Στο εξωτερικό πολλοί γνωστοί επιστήμονες, αυθεντίες στο είδος τους, γράφουν σε φόρουμ και ανακαλύπτουν και πράγματα και δεν το θεωρούν παράξενο. Φαίνεται η λογική της "ψωροκώσταινας" είναι πολύ δύσκολο να αποβληθεί από κάποιους στην Ελλάδα. Επομένως τι υπογράφεις και γιατί το υπογράφεις;

quote:

απο την άλλη χτυπάει άσχημα σε όσους διαβάζουν τέτοια.

Δεν το κατάλαβα ούτε αυτό. Θα μου κάνεις λογοκρισία;

quote:

Θεωρώ ότι εχεις πολύπλευρες γνώσεις και επίπεδο και μπορείς να συζητήσεις παρόλο που μπορεί να σου χώνεται κάποιος που και που, οπως ο Καγκουρώ μας.

Αυτό είναι το καρότο για να έχει παιχνίδι και το καγκουρώ; Το καγκουρώ: είναι ουδέτερο.

Δεν κατανοώ το σκοπό της παρέμβασής σου.

Edited by - Λουκάς Αυγερινός on 19/06/2019 15:31:30

PeronosporosΜέλος
19/06/2019, 15:47:36
quote:

quote:

quote:

Γιατί αγνώστης μητρός είμαι;

Μάλλον πατρός...

Λές να είμαι και να μην το ξέρω; ¨Εχεις ακμιά πληροφορία περί αυτού;
Καρατσεκαρισμένη!

quote:
quote:

Αυτό είναι ισχυρισμός και θέλει πηγή. Δεν την παρέχεις. Αχυράνθρωπος νούμερο 1. https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man

Αυτή είναι η ανάλυση;;; Ανάλυση 1 <=>ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
Φυσικά και είναι. Δεν ισχύει αυτό που λες. Ξέρεις καμιά περίπτωση στην ινδική, κινέζικη, ιαπωνική ή ινδιάνικη κουλτούρα; Εγώ προσωπικά δεν ξέρω. Μπορεί να υπάρχει αλλα τα δεδομένα μάλλον εναντίον σου είναι στην προκειμένη.

quote:
Αυτό δεν συνέβη μόνο στο χριστιανισμό αλλά και πριν από αυτόν. Η μάχη των Θεών κατά των Τιτάνων (τιτάνας ήταν και ο Προμηθέας) είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

quote:
quote:

quote:
Αργότερα έρχεται ο χριστιανισμός που εντάσει στους κακούς και τους πρώην καλούς, από το ζεύγος των ομάδων Θεοί-Τιτάνες, τους Θεούς δηλαδή.
Μεταξύ των θεωριών που διαδόθηκαν στους πρώτους μΧ αιώνες ήταν και ορισμένες που επιβίωσαν ως τις μέρες μας μέσω της Θεοσοφίας, του Γνωστικισμού και άλλων παρεμφερών ρευμάτων, ήταν και ορισμένες που θεωρούσαν ότι υπάρχει στενή σχέση μετξύ Ιησού και Εωσφόρου. Η σχέση αυτή ήταν:

α)ταύτιση (κάποιοι υπέθεσαν ότι ταυτίζεται ο Ιησούς με τον Εωσφόρο)
β)αδελφική(θεωρούνται αδέλφια και από άλλους θεωρήθηκε πρεσβύτερος ο ένας και άλλοτε ο άλλος)
γ)πολέμιοι (ο ένας εντελώς αντίθετος στον άλλο)
δ)ο Ιησούς ως Θεός και ο Εωσφόρος ο πρώτος αρχάγγελος
ε)άλλοι συνδυασμοί

Και εδώ δεν παρέχεις πηγές και για αυτό όλο το θέμα απλά είναι μια νοσηρή φαντασία.
Εφόσον δεν αντιπροσωπεύεις τους γνωστικούς για να μιλήσεις εξ ιδίων, θα πρέπει να παρέχεις συγκεκριμένες πηγές από αυθεντικά κείμενα ή τουλάχιστον απο την έρευνα κάποιου ακαδημαϊκού. Τι έχεις απο τα προηγούμενα; Τίποτα....

Ναι πρέπει να αντοπροσωπεύω τους γνωστκούς για να μιλήσω για όσα πιστεύουν (τι πίνεις πρωί πρωί ;;;;) και να παρέχω πηγές από αυθεντικά κείμενα (αφού σε χαλάει τι το πίνεις ρε γαμώτο!)ή τουλάχιστον κείμενα από την έρευνα ακαδημαϊκού, για να είναι ισάξια με τα όσα ακαδημαϊκά έγραψες πιο πάνω.

Πως ξέρεις τι πιστεύαν οι γνωστικοί τότε; Από που προκύπτει η γνώση σου; Πρέπει να στηριχτούμε καθαρά στα λόγια σου και όχι σε δεδομένα.

quote:
Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει (ενδεχομένως να έχει φτάσει και μέχρι εκεί που είσαι, (κάποια απομονωμένη ατόλη του Ειρηνικού να υποθέσω;) η φήμη ότι υπάρχει ένα εργαλείο που λέγεται ηλεκτρονικός υπολογιστής!!! Ναι ναι αλήθεια είναι! Υπάρχει!!! Και έχει και οθόνη (απίστευτο έτσι!!!) και μπορείς λέει να συνδεθείς σε πολλά σημεία στον κόσμο για να βρίσκεις πληροφορίες. Αυτό δεν το πετυχαίνεις ούτε με 10 τόνους μαύρο μεγάλε. Ο Η/Υ είναι πιο μάυρος.Έπαιξες και έχασες. Εγώ δεν το πιστεύω βεβαια αλλά ένα πουλάκι μου ψυθίρισε στο αυτί (καρακάξα θα ήταν θα σε γελάσω δεν ξέρω) ότι ξέρεις την ύπαρξη αυτού του εργαλείου αλλά παριστάνεις απλά τον ηλίθιο και ότι δεν είσαι και ΄τοι αποκει βρίεκσςι πληροφορίες (όπως εκείνη με το σκιάχτρο πιο πάνω). Εγώ όμως δεν πιστεύω τέτοιες κακεντρέχειες και ποτέ δε θα πιστέψω, για τους ευγενείς συνομιλητές μου εδώ στο φόρουμ (άκου να παριστάνει κανείς τον ηλίθιο γίνεται αυτό; εγώ θεωρώ ότι είναι όλοι ειλικρινώς ηλίθιοι μέχρις αποδείξεως του εναντίου και δεν τους αποδίδω τέτοια κακιά πρόθεση), διότι τα δείγματα γραφής τους δείχνουν απαράμιλη αβρότητα και άψογους τρόπους συμπεριφοράς. Συενπώς αποτάσσομαι του ψυθιριστές και τις κακές υποβολές εναντίον των μελών του φόρουμ τα οποία θεωρώ αγνά και άσπιλα.
Όταν σέρφαρα εγώ αγόρι μου εσύ ρούφαγες το αυγό σου.
Ενημερωτικά όλη αυτή η ανοησία λειτουργεί εναντίον σου. Εφόσον είναι τόσο εύκολο να παρέχεις πηγές και οφείλεις να το κάνεις ενώ δεν το κάνεις μάλλον δεν υπάρχουν πηγές να στηρίζουν αυτά που λες.
Υπάρχει το βάρος της απόδειξης που πέφτει πάντα πάνω στον θεματοθέτη!
https://en.wikipedia.org/wiki/Burden_of_proof_(philosophy)
When two parties are in a discussion and one makes a claim that the other disputes, the one who makes the claim typically has a burden of proof to justify or substantiate that claim especially when it challenges a perceived status quo.
Εσύ λες κάποια άγνωστα πράγματα για την γνωστική παράδοση. Ε ΟΦΕΙΛΕΙΣ να τα τεκμηριώσεις. Το έκανες; ΟΧΙ. Τέλος συζήτησης.

Έγραψες όλο αυτό το κατεβατό για να μας πείς τι; ότι το νήμα που ξεκίνησες δεν έχει νόημα;
Το ξέρουμε, στο λέμε εδώ και αρκετές σελίδες.

quote:
L.A νομίζω οτι φταίει η στάση που κράτας εξ αρχής για την εξέλιξη που βλέπουμε. Ξεκίνησες να γράφεις με ενα αέρα απο "άχτι" γενικώς, μην πω το ζωνάρι λυμένο για καυγά, το οποίο παραπέμπει σε αυτό που έγραψε ο Ηλιας. Φαίνεται δηλαδή σαν να έχεις "παρελθόν" με τη σελίδα. Γενικά μιλώντας, όταν μπαίνεις (υποτιθεται) νέος σε ενα φορουμ, προσπαθείς να αφουγκραστεις τις ιδιομορφίες του καθένος μέλους με σκοπό να γίνει κάποια συζήτηση. Δεν αρχίζεις με τον αέρα της αυθεντίας. Αφενός γιατί δεν είσαι αυθεντία (αν ήσουν, δεν θα βρισκόσουν εδώ, αυτο θα το υπογράψω) απο την άλλη χτυπάει άσχημα σε όσους διαβάζουν τέτοια. Θεωρώ ότι εχεις πολύπλευρες γνώσεις και επίπεδο και μπορείς να συζητήσεις παρόλο που μπορεί να σου χώνεται κάποιος που και που, οπως ο Καγκουρώ μας.

Heretic κακώς ασχολείσαι με αυτό το γελοίο υποκείμενο. Δεν μπορεί να του λέω ευγενικά ότι έχει πρόβλημα η στοιχειοθέτηση των επιχειρημάτων του και να απαντά με ειρωνείες. Να παει στο διάολο απο εκεί που ήρθε!

Edited by - Peronosporos on 19/06/2019 15:50:08

kangaroΜέλος
19/06/2019, 15:48:48
Και το σπουδαιότερο Λουκά αρχι-παπάρα - εδώ το "αρχι-" μπαίνει με την έννοια του "αρχικά" αφού εσύ πρώτος χρησιμοποίησες αυτόν τον χαρακτηρισμό - είναι πως ακόμη δεν μας έχεις παραθέσει την δική σου θέση / τοποθέτηση στο θέμα σου. Έχεις σκοπό να το κάνεις ή όχι ;

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

19/06/2019, 15:55:34
quote:

Heretic κακώς ασχολείσαι με αυτό το γελοίο υποκείμενο. Δεν μπορεί να του λέω ευγενικά ότι έχει πρόβλημα η στοιχειοθέτηση των επιχειρημάτων του και να απαντά με ειρωνείες. Να παει στο διάολο απο εκεί που ήρθε!

Η ενσάρκωση της ευγένειας είναι οι ανωτέρω εκφράσεις!!! Πόσο αποδεικνύουν την ευγενική διάθεση του γράφοντος αυτές!!!

19/06/2019, 15:56:49
quote:

Και το σπουδαιότερο Λουκά αρχι-παπάρα - εδώ το "αρχι-" μπαίνει με την έννοια του "αρχικά" αφού εσύ πρώτος χρησιμοποίησες αυτόν τον χαρακτηρισμό - είναι πως ακόμη δεν μας έχεις παραθέσει την δική σου θέση / τοποθέτηση στο θέμα σου. Έχεις σκοπό να το κάνεις ή όχι ;

Μίλησε και ο κολαούζος! Με τόση ευγένεια που με περιβάλετε αν είστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί ο ευγενής αυτός διάλογος.

Πάντως είστε απολύτως προβλέψιμοι και οπως είπα και στον Heretic έχετε τη μυγα και μυγιάζεστε. Μήπως έχετε βάρος στη συνείδησή σας από καμιά αυτοκτονία κανενός μέλους και φοβάστε μην αποκαλυφθεί κάτι; Τι πανικός είναι αυτός που δε συμφωνείτε ούτε στο τι με κατηγορείτε;

Edited by - Λουκάς Αυγερινός on 19/06/2019 15:58:06

Edited by - Λουκάς Αυγερινός on 19/06/2019 16:00:38

PeronosporosΜέλος
19/06/2019, 16:00:36
quote:

quote:
Αυτό που ακολουθεί το ονομάζεις ανάλυση;;; ΧΑΧΑΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧ

Αυτή είναι η ανάλυση;;; Ανάλυση 1 <=>ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Αναφέρθηκα εγώ στο τι ήταν στην αρχή;;; Έχει καμιά σημασία τι ήταν στην αρχή; Ανάλυση 2 <=> ΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Ναι πρέπει να αντοπροσωπεύω τους γνωστκούς για να μιλήσω για όσα πιστεύουν (τι πίνεις πρωί πρωί ;;;;) και να παρέχω πηγές από αυθεντικά κείμενα (αφού σε χαλάει τι το πίνεις ρε γαμώτο!) ή τουλάχιστον κείμενα από την έρευνα ακαδημαϊκού, για να είναι ισάξια με τα όσα ακαδημαϊκά έγραψες πιο πάνω.
Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει (ενδεχομένως να έχει φτάσει και μέχρι εκεί που είσαι, (κάποια απομονωμένη ατόλη του Ειρηνικού να υποθέσω;) η φήμη ότι υπάρχει ένα εργαλείο που λέγεται ηλεκτρονικός υπολογιστής!!! Ναι ναι αλήθεια είναι! Υπάρχει!!! Και έχει και οθόνη (απίστευτο έτσι!!!) και μπορείς λέει να συνδεθείς σε πολλά σημεία στον κόσμο για να βρίσκεις πληροφορίες. Αυτό δεν το πετυχαίνεις ούτε με 10 τόνους μαύρο μεγάλε. Ο Η/Υ είναι πιο μάυρος.Έπαιξες και έχασες. Εγώ δεν το πιστεύω βεβαια αλλά ένα πουλάκι μου ψυθίρισε στο αυτί (καρακάξα θα ήταν θα σε γελάσω δεν ξέρω) ότι ξέρεις την ύπαρξη αυτού του εργαλείου αλλά παριστάνεις απλά τον ηλίθιο και ότι δεν είσαι και ΄τοι αποκει βρίεκσςι πληροφορίες (όπως εκείνη με το σκιάχτρο πιο πάνω). Εγώ όμως δεν πιστεύω τέτοιες κακεντρέχειες και ποτέ δε θα πιστέψω, για τους ευγενείς συνομιλητές μου εδώ στο φόρουμ (άκου να παριστάνει κανείς τον ηλίθιο γίνεται αυτό; εγώ θεωρώ ότι είναι όλοι ειλικρινώς ηλίθιοι μέχρις αποδείξεως του εναντίου και δεν τους αποδίδω τέτοια κακιά πρόθεση), διότι τα δείγματα γραφής τους δείχνουν απαράμιλη αβρότητα και άψογους τρόπους συμπεριφοράς. Συενπώς αποτάσσομαι του ψυθιριστές και τις κακές υποβολές εναντίον των μελών του φόρουμ τα οποία θεωρώ αγνά και άσπιλα.

Νά το! Είδες που σου έλεγα για άψογη συμπεριφορά και αβρότητα; Είδες πως φαίνεται αυτή με τη λέξη "βλήμα" που απευθύνεις στο στυνομιλητή σου από τον οποίο κατά τα άλλα ζητάς να σου προσκομίσει στοιχεία; Δεν είχα άδικο λοιπόν και σε ευχαριστώ για την επιβεβαίωση. Όπως αντιλαμβάνομαι τη λέξη "βλήμα" την εκτόξευσες προκειμένου να δείξεις την ισχύ του συνομιλητή σου αγαπητέ Peronospore, κρυπτόμενος πίοω από την ανωνυμία που σου παρέχει το διαδίκτυο και το ψευδώνυμό σου, μη θέλοντας να δρέψεις τις ευχαριστίες του "βλήματος" για την ευγενή πράξη της απόδοσης τέτοιου προσωνυμίου (αλτρουιστικό και αυτό το ξέρω , δεν μπορώ να σε φτάσω σε αυτό το σημείο με ξεπερνάς με τον αλτρουισμό και την ανιδιοτέλειά σου ειλικρινά ...μπράβο σου).
Μέχρι τώρα δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για την ανιδιοτελή συμπεριφορά σου που ήταν αυθόρμητη και εντελώς ακαδημαϊκή και η οποία συνεισέφερε τα μάλα στην παρούσα συζήτηση ώστε διακίως να μπορείς να χαρακτηριστής ο μέγιστος αφύ συνεισέφερες τα μάλα, μαλα-κο-φόρος συνομιλητής. Όπως λέμε σημα-φόρος ή Semamforas που λέγανε και οι καμπαλιστές για κάποια φράση. Εδώ είσαι ο φέρων τα μάλα, ο μέγιστος μαλακοφόρος συνομιλητής.
Το "βλήμα" επιφυλάσσεται για το μέλλον να σου αποδώσει και άλλες ευγενείς ιδιότητες εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης Ω Κραταιέ και Μέγιστε Μαλακοφόρε αδ.*. της παρούσας αδελφότητος. Εάν δεν εκραγεί βεβαίως βεβαίως έως τότε από κάποιο αδέξιο χειρισμό κάποιου άπειρου πυροτεχνουργού και σου διαλύσει το ημέτερον ορθόν όπου ευρίσκεται τοποθετημένο καθώς ομιλεί ορθώς αγαπητέ αδ.*. αλλά δεν γίνεται και ορθώς αντιληπτόν, αν με αντελήφθητε. Για το λόγο αυτό προσέξτε παρακαλώ τις κινήσεις σας γιατί ήδη η θέση που βρίσκεται το βλήμα δεν είναι και η πλέον άνετη για σας να μην προκύψει κανένα ατύχημα στην προσπάθειά σας να απαλλαγείτε από αυτό. Εφόσον εισήλθε μην προσπαθήσετε να το απομακρύνεται βιαίως αγαπητέ αδ.*. (άλλωστε είμαι βέβαιος ότι το απολαμβάνεται κιόλας τσαχπινούλη αδε.*. !!!) αλλά αφήσατε το να εξέλθει δια της φυσικής διαδικασίας και μην ακούτε τον Γκ. ότι η εξέλιξη είναι αντίθετη στη φύση. Primum vibere deinde philosophari δε λέγαν οι λατίνοι; Ορθώς έλεγαν νομίζω αν και δεν ανέφεραν το ορθόν.

Εγώ το έλεγα στο Μωυσή και τους προφήτες να μην τα γράφουν με ασάφειες γιατί μετά 3500 χρόνια κάποιος Peronosporos δε θα μπορεί να τα ερμηνεύσει και θα μας πρήζει τα ...φρύδια (θα μας τα κάνει σαν του αδ.*. Καραμανλή του Μεγάλου, ή ως τσουρέ-κι-α κατά άλλη εκδοχή πιο εκφραστική) αλλά δε με άκουγαν. Φοβόντουσαν ότι θα τους φάει το μαύρο φίδι. Ήτοι ο εκάστοτε βασιλιάς αν τα γράψουν όλα φανερά και θα καταστρέψουν και τα βιβλία. Έτσι έλεγαν εγώ δεν ξέρω. Δεν υπήρχε και drive τότε να τα αποθηκεύσουν γιαυτό τα εβαζα σε κάτι απομονωμένες σπηλιές (Κουμραν και τα σχετικά) για να μην τα βρίσκει κανείς. Ε τι να έκανα; Να μου ρίξουν καμιά φωτιά; Κάντε ότι θέλετε τους είπα αλλά εγώ θα τα τραβήξω να ξέρετε. Αυτοί το χαβά τους. Αδικία. Η ζωή δεν ειναι πάντα δίκαιη σε τέτοια θέματα γιατί τη γνώση τη φυλάει για όσους μπορούν να την κερδίσουν. Για τους άλλους έχει τα φόρουμ.

Είδες που συμφωνείς με το "βλήμα"; Μήπως είσαι και εσύ βλήμα και δεν το ξέρεις Ω Μέγιστε Μαλακοφόρε αδ.*. ;
Βλήμα βέβαια με την "καλή έννοια" όπως λένε, εγώ δεν προσβάλλω ποτέ συνομιλητές μου, όπως άλλα όντα του ζωικού βασιλείου που φέρουν καπέλα επί της κεφαλής και ομιλούν ως άνθρωποι. Διότι όλοι από ένα γένος πιθηκοειδές καταγόμαστε και δεν πρέπει να θυμώνουμε με όσους θυμούνται περισσότερο συχνά την κοινή μας πιθηκοειδή καταγωγή. Άλλωστε εκείνο που μας κάνει ανθρώπους δεν είναι η φωνή (και οι παπαγάλοι μιλούν αλλά δεν λένε κάτι σημαντικό) ούτε η βάδιση στα δύο πόδια (ενίοτε και οι αρκούδες βαδίζουν έτσι και οι στρουθοκάμηλοι) αλλά το πόσο εκδηλώνουμε και εφαρμόζουμε την ικανότητα λογικού συλλογισμού που ως δυνατότητα έχουμε. Αυτή φαίνεται από το πως απευθυνόμαστε στους συνομιλητές μας πχ. όταν τους αποκαλούμε τιμητικά "βλήματα" για να τους δείξουμε πόσο τους εκτιμούμε (οχυρωνόμενοι πίσω από την ασφάλεια του διαδικτύου) ή όταν προσπαθούμε να παρεμποδίσουμε οτιδήποτε διαφορετικό από όσα ήδη γνωρίζουμε από το να έρθει σε επαφή με τον ταλαίπωρο εγκέφαλό μας μην τυχόν και τον εξαναγκάσει σε λειτουργία και αποδειχθεί ότι στην πραγματικότητα δεν έχουμε "πιάσει το Θεό από τα μέζεα του υπογαστρικού του συστήματος" όπως λέει μια παροιμία. Αυτή η ικανότητα συγκρίσιμη με την ικανότητα καταστροφής του επριβάλλοντος είναι χαρακτηριστικά ανθρώπινη και μάλιστα από τις κυριότερες ανθρώπινες ιδιότητες και γιαυτό χαίρομαι που εδώ σε αυτό το φόρουμ υπάρχει ένα τελευταίο οχυρό αντίστασης του ανθρώπινου είδους. Να είστε καλά και να προοδεύετε στις ερευνές σας με αυτόν τον τρόπο ... όπισθεν ολοταχώς με αρχηγό τον Μέγιστο Μαλακοφόρο αδ.*. Peronosporo ο οποίος γνωρίζει καλά την τέχνη αυτή. Αναμένω βέβαια να υπάρχει και ανώτερη βαθμίδα μη-λόγου διότι ως γνωστόν δεν έχει όρια η ανθρώπινη ... μεγαλοσύνη και επιλάσσομαι να επιδαψιλεύσω τα δέοντα στους φορείς της εν καιρώ.

Καμία απολύτως απάντηση, σ' αυτά που του λέει ο Pero. Μόνο προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Συνεχίζει το trolling ο τύπος ...

Λουκά φίλε παπάρα, βλέπεις ότι κάποιοι άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένου και εμού του ίδιου) άρχισαν να συνομιλούν σοβαρά μαζί σου (μεγάλο λάθος βέβαια, αλλά εσύ έστειλες την πρόσκληση). Αν συνεχίσεις όμως να απαντάς κατ' αυτόν τον τρόπο, μη δίνοντας απαντήσεις αλλά πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, θα φας εδώ μέσα τέτοιο δούλεμα ... μα τέτοιο δούλεμα, όσο δεν έφαγες ποτέ σε ολόκληρη την ζωή σου. Θέλεις να σε πάρουμε στα σοβαρά ή θες να γελάει το αναγνωστικό κοινό μαζί σου ; Φρόντισε να απαντάς σοβαρά σε ότι σε ρωτούν σοβαρά. Ειδάλλως, όπως σου είπε και ο ilias1990, θα υποστείς τις συνέπειες ...

Edited by - kangaro on 19/06/2019 12:07:45

Ε ναι το ότι τον είπα βλήμα τον πείραξε, αφού εισπράξαμε την ειρωνεία με τα καντάρια. Φυσικά για τα επιχειρήματα, πηγές κτλ μώκο. Τουμπεκί ψιλοκομμένο, σκασμός πως το λένε!
Ένα "Συγνώμη ρε παιδιά, εδώ είναι οι πηγές τις ξέχασα" να έλεγε, θα τέλειωνε η υπόθεση. Αντ αυτού, ακόμα περιμένουμε πηγές (με dial up έρχονται; Τί γίνεται;)

Θα επαναλάβω αυτά που είπα και πριν, το νήμα δεν έχει κανένα νόημα αν δεν δωθούν πηγές, αν δεν διευκρινηστεί τί στο καλό είναι αυτά τα διαβόητα "ιερά κείμενα" και για ποιόν σκοπό ψάχνουμε να τα βρούμε. Εγώ δεν πρόκειται να απαντήσω σε θέμα που περιλαμβάνει το βλήμα. Να μάθει να συνομιλεί χωρίς ειρωνεία και τα λέμε.

PeronosporosΜέλος
19/06/2019, 16:03:26
quote:

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

Περίμενε ρε σύ να χτυπήσει και αυτό το νήμα 45 σελίδες όπως η επίγνωση και θα μάθεις το νόημα
Μιλάμε για βαθιές διδασκαλίες.....

19/06/2019, 16:53:49
quote:

Αυτό είναι το καρότο για να έχει παιχνίδι και το καγκουρώ; Το καγκουρώ: είναι ουδέτερο.

Εμένα μου αρέσει να τον αποκαλώ o καγκουρώ. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Δεν νομίζω ότι έχει νόημα η διόρθωσή σου. Γενικά, οι εξυπνακίστικες τακτικές είναι αυτές που εκνευρίζουν τους άλλους.

quote:

Δεν κατανοώ το σκοπό της παρέμβασής σου.

Θα τον καταλάβεις. Γενικώς είμαι καχύποπτος εδώ μέσα. Όχι τόσο σαν Γιάννης. Κι εκεί καχύποπτος είμαι λίγο αλλά όχι τόσο. Σαν heretic κυρίως. Με το κοινό αυτής της σελίδας. Έχουν δει τόσα τα μάτια μου στα χρόνια που πέρασαν, που με το που έρχεται κάποιος κομήτης 100% σίγουρος για αυτά που έχει μέσα στη κεφάλα του, αναρωτιέμαι "άντε πάλι... από που το 'σκασε αυτός;". Για να καταλάβεις τι εννοώ.

Που λες Λουκά (αν σε λένε Λουκά φυσικά), τα μέλη που έφυγαν κακήν-κακώς, πέρα από την εκκεντρικότητα και την παράνοια που κουβάλαγαν, την κακοήθεια, τον κακώς ευνοούμενο χαβαλέ και την αλητεία πάσης φύσης, δεν είχαν απολύτως τίποτε να δώσουν στους άλλους. Πέραν της ζοφερής πραγματικότητας, το ότι ήρθαν δηλαδή εδώ πέρα να βγάλουν τα σπασμένα της ημέρας ή όλης της ζωής τους. Προφανώς δεν γίνεται να συμβεί αυτό, είναι ξεκάθαρο.

Και καταλήγουμε στο δια ταύτα. Έχεις κάποια σχέση με το Antidragon; Στο ψευδώνυμο αυτό αναφέρομαι. Γιατί όπως βλέπω να "στήνεται" η ιστορία, κάτι σαν πάσα για να αρχίσεις την αναμετάδοση υψηλών διδασκαλιών μου φαίνεται. Αν πάλι κάνω λάθος να με συγχωρείς. Καχυποψίας γαρ, θα υποπτεύομαι διαφόρους. Ο Καγκουρώ μας μάλιστα είναι ο πρώτος ύποπτος.

Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)

kangaroΜέλος
19/06/2019, 18:51:56
quote:
Μίλησε και ο κολαούζος! Με τόση ευγένεια που με περιβάλετε αν είστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί ο ευγενής αυτός διάλογος.

Από εμένα φίλε, δεν είδες καμιά αγένεια. Έχει προηγηθεί αυτό :

quote:

Λ.Α - Φίλε μου θα αρχίσω να σε προσβάλλω γιατί νιώθω ότι ήδη με έχεις προσβάλλει αρκετά με αυτά που γράφεις. Αυτά που ρωτάς τα έγραψα σε άλλα σημεία και είναι και αυτονόητα.

kangaro - Δεν νομίζω πως σε έχω προσβάλλει φίλε μου. Εγώ μέχρι στιγμής, ερωτήματα θέτω. Απλώς, δεν ικανοποιούμαι με τις απαντήσεις, όχι με όλες όπως σου είπα, μα με τις περισσότερες και κυρίως με αυτές που βασίζονται σε εικασίες. Από την μεριά μου, σε διαβεβαιώ, δεν μπορείς να με προσβάλλεις όσο κι αν το προσπαθήσεις.

Αντιθέτως οι χαρακτηρισμοί σου προς εμένα ήταν (έχεις και κάποιες ειρωνικές εκφράσεις με μορφή ερωτήσεων) :

quote:

- Σου ζήτησα την άδεια; Θα μπορούσες να με εμποδίσεις να πιστεύω κάτι αν δεν το κρίνω εγώ ως λανθασμένο; Γιατί τα γράφεις αυτά; Έχεις παραλήρημα μεγαλείου;

- Δεν φταίς επειδή δεν αντιλαμβάνεσαι τη σημασία των λεγομένων σου όπως βλέπω και έπρεπε να το καταλάβω νωρίτερα ότι χρειάζεσαι ειδική αντιμετώπιση.

- Αφού είναι μεταφορά δεν είναι ευχή; Το έχεις κάψει τελείως.

- Α πάγαινε παραπέρα ρε παπάρα που νομίζεις ότι θα με δουλέψεις κιόλας ανόητε!

Λέω κάπου ότι με έβρισες και λες ...

quote:
Το παπάρας δεν είναι βρισιά. Η παπάρα είναι μίξη ψωμιού με υγρά τροφή. Έχει κάτι υποτιμητικό;

Αν νομίζεις ότι εδώ μέσα θα κοροϊδέψεις κόσμο, κάνεις μεγάλο λάθος. Ένα μονάχα πράγμα θα σου πω : Αν απευθυνθείς ξανά σε εμένα χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε προσωπικό χαρακτηρισμό, θα αρχίσεις να εισπράττεις κι από μένα χαρακτηρισμούς. Και δεν το θες αυτό. Πίστεψέ με. Έχω πολύ μεγάλο ταλέντο σ' αυτό.

Λοιπόν, σε συμβουλεύω να αρχίσεις να μας λες μερικά πράγματα για το θέμα σου. Ποια θεωρείς εσύ πως είναι η σχέση μεταξύ Ιησού και Εωσφόρου, αν υπάρχει τέτοια, από πού αντλείς πληροφορίες γι' αυτήν την σχέση κτλ. να κάνεις δηλ. μια ανάπτυξη του θέματος που εσύ ο ίδιος άνοιξες σε ένα φόρουμ συζητήσεων & διαλόγου.

Αυτή είναι και η τελευταία δημοσίευσή μου στο "θέμα" σου η οποία απευθύνεται σε σένα : α) αν δεν υπάρξει αυτό που σου λέω παραπάνω, μια ανάπτυξη δηλ. των δικών σου απόψεων, σκέψεων και προβληματισμών και β) αν δεν με προκαλέσεις με κάποια από τις επόμενες δημοσιεύσεις σου.

quote:
Άκου καλό μου καγκουρώ: μην ασχολείσαι μαζί μου. Το ξέρω ότι με αγαπάς , το είδα ότι με θαυμάζεις και λες τα καλύτερα λόγια για μένα, αλλά από αγάπη και εγώ σου λέω : μην ασχολείσαι με τέτοια θέματα. Άσε να ασχοληθεί κανένας άλλος κάποιος που να ξεχωρίσζει τη βούρτσα από τη ... μπατανόβουρτσα κάποιος που να αγοράζει από άλλη φυτεία (η δική σου σε χαλάει, να το κόψεις). Και αν μάθεις την ελληνική έχεις ελπίδα να μάθεις να μαγειρεύεις και άλλες γλώσσες , βοϊδίσιες και μη. Με τα κατάλληλα μπαχαρικά. Βέβαια εγώ λέω να κόψω το κρέας τελευταία οπότε δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να μου μαγειρέψεις.

Μη δω να ασχοληθείς εσύ μαζί μου μόνο ...

Edited by - kangaro on 19/06/2019 19:34:58

19/06/2019, 19:23:10
Τώρα, για να συνεισφέρω πραγματικά στο θέμα, Εωσφόρος και Ιησούς είναι δυο θεμελιώδη "πρόσωπα" του Χριστιανισμού. Τα θεωρώ ανύπαρκτα φυσικά, όχι μόνο σαν πρόσωπα (γιατί προφανώς δεν είναι άνθρωποι), αλλά και σαν οντότητες. Έχουν κατασκευαστεί από το θρησκευτικό οικοδόμημα μέσα στους αιώνες, για να φτάσουν στη σημερινή μορφή. Ο έκπτωτος Εωσφόρος (Σατανάς) είναι ο μπαμπούλας της Χριστιανικής εκκλησίας (κυρίως, αν και απαντάται σε Ισλάμ και Ιουδαϊσμό), είναι ιδρυτής εκκλησιών, πηγή έμπνευσης για μουσικούς και γενικά καλλιτέχνες, μέχρι και τηλεοπτικός ήρωας κυκλοφορεί.

Ο δε Ιησούς, τείνει να εξελιχθεί σε pesrsonal Jesus, ο θεούλης της διπλανής πόρτας, ο φίλος που θέλουμε να έχουμε δίπλα μας ώστε να μας σταθεί στις δυσκολίες. Έχουν γραφτεί ΜΒ κειμένου εδώ μέσα για τον ιστορικό Ιησού δεν νομίζω ότι αξίζει να επαναλάβω έστω και κάτι από αυτά. Προφανώς δεν είμαι πιστός, έτσι;

Εκεί που θέλω να καταλήξω, για να συνεισφέρω σε κάτι που ίσως δεν έχει γραφτεί, είναι πως η επίσημη λαϊκή θέση της ορθοδόξου εκκλησίας, είναι πως ο Σατανάς είναι στην υπηρεσία του Μεγαλοδύναμου. Μου το έχουν μεταφέρει άνθρωποι που έχουν επαφή με κληρικούς. Όχι όμως παπάδες της γειτονιάς, ανώτερους κληρικούς, με σπουδές θεολογίας. Αυτή είναι η άποψη της εκκλησίας. Κάνει μεν ο διάβολος τις ... διαβολές του αλλά σε καμία περίπτωση αν δεν πάρει την άδεια του Μεγαλοδύναμου. Παίζει δηλαδή έναν απολύτως καθορισμένο ρόλο. Ο οποίος -όπως προκύπτει- είναι ο κλασικός της δοκιμής της πίστης των πιστών.

Ο Γιαχβέ δηλαδή, ο κακοήθης τετραγράμματος της Τορά, σε όλο του το μεγαλείο, συνεχίζει ακόμα να υποβάλλει στα μαρτύρια του Ιώβ τους πιστούς. Μεταφυσική του κ... τα 9μερα, θα μου πείτε. Αλλα με αυτά τα φτηνά κόλπα προσπαθούν να συγκρατήσουν το ποίμνιο, ώστε να μην λακίσει προς new agge δοξασίες.

Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)