ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Internet: Μιλάτε με ανήλικο ? Θα τον αναγνωρίσετε από τα πολλά ορθογραφικά λάθη - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Internet: Μιλάτε με ανήλικο ? Θα τον αναγνωρίσετε από τα πολλά ορθογραφικά λάθη - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Vril50 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
27/11/2002, 08:06:53
Καλημέρα στούς φίλους...

Ναι Νιέννα, δεν διαφωνώ μαζί σου.
'Ομως θα σου υπενθυμίσω ότι εδώ στο Esoterica.gr, δεν έχουμε σκοπό να προβάλουμε τις διδασκαλίες Ομάδων και Ταγμάτων του Εσωτερισμού, ΑΛΛΑ να δώσουμε το βήμα σε ανθρώπους που έχουν περάσει (πιθανά) ΜΕΣΑ απο όλες αυτές τις Ομάδες και τα Τάγματα ώστε να γίνει ένας διάλογος.

Την κριτική διάθεση απο τα μέλη, την ΖΗΤΟΥΜΕ. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μια πιό σφαιρική άποψη για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ...

Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης

bikeboyΝέο Μέλος
27/11/2002, 23:55:30
Kalispera paidia. Tha symfwnisw se polla pragmata me tin micra. Arxika pisteyw oti ola ta pragmata kanoun ton kuklo tous, mia thewria pou gia mena vriskei polles efarmoges sti zwi mas. Basei aytoy loipon exw tin pepoithisi oti otan vriskomaste stin ayli morfi mas afenws men epilegoume toys goneis mas gia paradeigma kai afeterou epilegoume ti akribws tha zisoume stin epomeni zwi mas, plirwnontas kapoies amarties tis proigoumenis. Den mporw loipon na dexthw to oti "tyxaia" ena paidaki 2 xronwn pethainei apo karkino. Isws basei aytis tis logikis na plirwnei gia kati polu vary pou mporei na eprakse stin proigoumeni zwi tou. Akoma kai o ponos pou prokalei ayto stous goneis tou na exei na kanei me tis amarties pou plirwnoun ekeinoi gia kati proigoumeno.

NiennaΝέο Μέλος
28/11/2002, 21:06:48
Φίλε μου bikeboy διαφωνώ πλήρως με αυτό που λες.Κανείς μας δεν αξίζει τέτοιας μοίρας και τέτοιου πόνου.Και προφανώς δεν έχεις καμία σχέση με παιδιά.Γιατί αν είχες δεν θα τολμούσες να κάνεις μια τέτοια σκέψη.Προσπάθησε να συγκεντρώσεις τη σκέψη και τη ζωή σου σε αυτο εδώ το πέρασμα που είναι απτό και μη ρίχνεις ευθύνες σε άλλες ζωές και αμαρτίες γονέων.
Φιλικά...

"ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΤΕ!!!"

bikeboyΝέο Μέλος
28/11/2002, 22:10:21
Katarxas sygxwreste me oloi gia ta greekglish alla logw pc den mporw diaforetika. Ola osa leme kai diatypwnoyme edw einai tis perissoteres fores ypothetika mia kai paradektes kai episimes apodeikseis den yparxoyn. An einai etsi opws ta les fili nienna (pou den exw kai logo na se amfisvitisw), epetrepse mou na thesw mia alli aporia mou. Poio einai kai ti akrivws einai ayto to paranoiko ON pou kathorizei ti moira (ksanalew oti se kamia periptwsi den pisteyw stin tyxi) olwn mas kai ton pono pou tha dextoume sti zwi mas? Kai kyriws me poia kritiria ginetai aytos o diaxwrismos. Kai xwris kamia diathesi apaksiwsis anthrwpwn kai morfwn zwis (opws mou aneferes gia ta paidia), ti einai ayto pou prodiagrafei tin poreia sti zwi mas, to pws kai kyriws to pote ayto ginetai? Kai fysika den milaw gia prakseis pou kanoume oi idioi kai exoun amesa antiktypo sti zwi mas. Px, an parw egw enan mpalnta kai kopso to xeri mou, fysika kai eimai o idios ypeuthynos gia ayto. Den anaferomai se kati tetoio. Pantws xairomai pou vlepw sta diafora topics tou forum arketes diafonies, pragma pou simainei oti sigoura idees enallasontai apo anthrwpo se anthrwpo kai anoigontai polles pneymatikes "pyles".

May The Force Be With You!

ΑΓΓΕΛΙΚΟΣΝέο Μέλος
29/11/2002, 19:28:07
Μην ανυσηχειτε. Ζήσαμε , ζούμε και θα ξαναζήσουμε , γιατί απλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Η ψυχή προέρχεται από έναν κόσμο όπου ο χρόνος και ο χώρος είναι ενοποιημένα σε ένα αιώνιο τώρα. Ένα παντοτινό παρόν.
Η αίσθηση αυτής της άχρονης αιωνιότητας χάνεται όταν παγιδεύουμε την ψυχή σε σκέψεις και επιθυμίες :αυτοθεώρισης , υπεροψίας , λαγνείας , οργής ,μίσους , ζήλιας , φόβου. Αυτές οι σκέψεις και επιθυμίες δημιουργούν μια δεύτερη φύση του εαυτού μας , η οποία είναι το επίκτητο εγώ.
Η ψυχή λοιπόν σταματά να «λειτουργεί» , να είναι σε εγρήγορση και «κοιμάται».
Καταστρέφοντας τις σκέψεις και επιθυμίες του επίκτητου εγώ , η ψυχή ενεργοποιείται και αφυπνίζονται οι φυσιολογικές τις αισθήσεις και αντιλήψεις.
NiennaΝέο Μέλος
03/12/2002, 21:34:32
Γεια και πάλι.Kelso μου,θα ήμουν η τελευταία που θα προσπαθούσε να προσηλυτίσει σε αυτό το forum αφού αποφεύγω συστηματικά πάσης φυσης ομάδες και άτομα που προσπαθούν να καπελώσουν την προσωπικότητά μου με το πρόσχημα κάποιου είδους θρησκείας.Έχω αρκετά έντονη προσωπικότητα και προσπαθώ να χρησιμοποιώ το μυαλό μου όσο περισσότερο γίνεται.Από εκεί και πέρα στο θέμα μας.
Δεν πιστεύω στη προκαθορισμένη μοίρα που προσδιορίζει την αρχή και το τέλος μας.Βλέπω τον εαυτό μου ως μέρος της φύσης.Άρα όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί έχουν φυσική αρχή και φυσικό τέλος,έτσι είμαστε και εμείς.Γεννιόμαστε,αναπαράγουμε,πεθαίνουμε.Τόσο απλά.Όσο απλή είναι αυτή η διαδικασία σε όλη τη φύση.
Και γιατί δηλαδή,να πιστέψω ότι κάποιο ον μου προσδιορίζει τη μοίρα?Προτιμώ να παίρνω την ευθύνη για τη ζωή μου πάνω μου.Γιατί ένα ον να καταδικάζει σε θάνατο από πείνα χιλιάδες παιδια καθημερινά?Μήπως η ευθύνη γι΄αυτό είναι μόνο του ξεχωριστού και πολιτισμένου είδους μας?Όσο για τον πόνο αν όλοι μας σκεφτόμασταν για ένα λεπτό τον πόνο και τη δυστυχία που υπάρχει δίπλα μας τότε από φρίκη και μόνο θα προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε πέρα από εγωισμους και εγωκέντρειες.Και η ερώτησή μου είναι η εξής:Γιατί ενώ μας δίνονται στην εδώ ζωή μας τόσες ευκαιρίες να βοηθήσουμε τους γύρω δε το πράτουμε?Τόσο καθορισμένη είναι η μοίρα μας που δεν χωρά αποκλίσεις από την πορεία της?Ή θα έχουμε χρόνο στις επόμενες ζωές?

"ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΤΕ!!!"

AnticypherΝέο Μέλος
04/12/2002, 22:33:14
Ίσως η εμπερία που θα συγκεντρώναμε άμα είχαμε επίγνωση των προηγούμενων πράξεων μας στις προηγούμενες ζωές και εφόσον υπάρξαν να ήταν τρομαχτική

and as he falleth

iairaΜέλος
05/12/2002, 19:27:52
Αγαπητή mikra...
πιστέυω ότι συνειδητά δε θυμόμαστε τις προηγούμενες ζωές μας, αλλά υποσυνείδητα τα θυμόμαστε όλα πολύ καλά...
Δεν ξέρω γιατί λειτουργεί έτσι ο μηχανισμός ώστε να μην μπορούμε να "θυμόμαστε" το "παρελθόν" (σίγουρα κάποιος λόγος θα υπάρχει), όμως πιστέυω ότι με "εξάσκηση" θα μπορέσουμε να θυμηθούμε πολλά...
Επίσης...,
θα συμφωνήσω σε πολλά με τον bikeboy.
Φιλικά,
Ίαιρα...

mikraΝέο Μέλος
10/12/2002, 18:00:58
Γεια σας
Ποιος ο λογος στο να μη θυμομαστε τις ιδιες μας τις ζωες?λενε οτι με μια αναδρομη θα μπορεσοθμε να μαθουμε τι και πως ειμασταν σε αλλη ζωη!!ακομα και τος πεθαναμε!!τπ πιστευεται?

chst

30/12/2002, 04:26:45
MIKRA DEN NOMIZW NA OFELISEI SE TIPOTA EAN MATHEIS TI ISOUN STIN PROIGOUMENI ZWH SOU,MALON THA SE BERDEPSEI PERISOTERO(EAN YPARCHEI
FISIKA PROIGOUMENH H EPOMENH ZWH)

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον
κόσμοιον τό σύμπαν.......