Χαιρετισμός νέων μελών
Παράθεση:
|
ζω σε μια χώρα που παρά την διαφωνία μου έχει επίσημη θρησκεία |
Σου ευχομαι να μας καταθέτεις τις δεύτερες σου σκέψεις, αφού στις πρώτες είσαι υποχείριο ενός αντικειμένου, του κινητού σου.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι επέλεξες στο πρώτο σου μήνυμα να μας ενημερώνεις για την αθεία σου...
Πως θα σου φαινότανε ένας χρήστης που για πρώτο μήνυμα θα δήλωνει το είδος της θρησκευτικότητας του;
Παράθεση:
|
Καλώς ήλθες φλύαρε ριφορμα, ωραίο αβατάρ έχεις. Σου εύχομαι καλές και συγκινητικές μεταφυσικές στιγμές στο παρόν φόρουμ.
Λοιπόνε, κατά μία άποψη, το "άθεος" είναι και αυτό ένα δόγμα με πολλά κοινά με τους "πιστούς", δηλαδή, ΠΟΥ το ξέρεις πως δεν υπάρχει θεός? Μήπως εννοείς "άθρησκος" ? Αυτό θα είχε στενότερη σχέση με τα όσα δηλώνεις. Εγώ δηλώνω αδιάφορη στο θέμα "υπάρχει δεν υπάρχει" και από θρησκείες, λατρεύω τις χριστιανικές γιορτές επειδή έχουν και πολύ σόπινγκ και κάνουμε θέραπυ, πολλές γεύσεις συνταγές, πολλά ρίτουαλς, με συγκλονίζει το λευκό στις καθολικές εκκλησίες, η μουσική που παίζουν τα αγάλματα αλλά και το ορθόδοξο, νταξ. Λοιπόνε, ξανά καλώς ήλθες |
Λέω μερικές φορές αστειευόμενος πως αν δεν ήμουν άθεος θα ήθελα να είμαι καθολοκικός, για αυτά τα μοναδικά όντως συγκλονιστικά όπως το λευκό των αγαλμάτων τους και τα θρησκευτικά όργανα στους ύμνους τους αλλά και τις γιορτές τους
Παράθεση:
|
επικρατούσα, είναι αυτό που ισχυεί.
Σου ευχομαι να μας καταθέτεις τις δεύτερες σου σκέψεις, αφού στις πρώτες είσαι υποχείριο ενός αντικειμένου, του κινητού σου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι επέλεξες στο πρώτο σου μήνυμα να μας ενημερώνεις για την αθεία σου... Πως θα σου φαινότανε ένας χρήστης που για πρώτο μήνυμα θα δήλωνει το είδος της θρησκευτικότητας του; |
Λες όμως κάτι πολύ ενδιαφέρον που και εμενα με έκανε να το σκεφτώ όταν « παρουσιασα» τον ευατό μου πιστεύω ναι σε ένα φόρουμ σαν αυτό έχει σημασία πως βλέπουμε τα πράγματα πιο ορθολογιστικά η πιο κονσπίρασι η εν τέλει πως εμείς αυτοχαρακτηριζόμαστε στις μεταφυσικές μας ανησυχίες. Αν ήμουν σε ένα αθλητικό φόρουμ σε κάποιο σημείο της εισαγωγής μου σίγουρα θα μιλαγα για την ομάδα μου όπως αν ήμουν σε ένα πολιτικό φόρουμ στην εισαγωγή μου θα έδινα τον χαρακτηρισμό μου ως πολιτικο υποκείμενο Ευχαριστώ ξανά για το καλωσόρισμα!!
Παράθεση:
|
Καλησπέρα στο φόρουμ σας το οποίο βλέπω είναι και πολύ ζωντανό πράγμα σπάνιο σήμερα στο διαδίκτυο. Καταρχάς ελπίζω να γράφω στο σωστό μέρος και να μην σπαμάρω αν δεν γράφω συγχωρέστε με Αυτές τις ημέρες διάβασα από την σελίδα των Ελληνων Μυθικιστών τα πολύ ωραία άρθρα τους για τα χριτούγεννα. Και μερικό ψάξιμο με οδήγησε και εδώ
Αν και άθεος και σκεπτικιστης και πάντα ορθολογιστής ενθουσιάστηκα από το foroym γιατί δεν έχει καμιά σχέση με αντίστοιχα site που είτε είναι εισοδισμός ακραίων αντιδημοκρατικών αντιλήψεων είτε μια δεξαμενη παραγωγής άκριτης συνομωσιολογίας Το φόρουμ εννοείτε διαβάζετε με τις ώρες μπήκα εχθές και διαβαζα ατελειωτες ώρες και έβλεπα πραγματικά υψηλό επίπεδο αντιπαραθεσεων Να είστε καλά θα διαβάζω και γιατί όχι και θα παρεμβαίνω!! Καλές γιορτές ![]() |
Καλώς όρισες και εύχομαι γόνιμες συζητήσεις στο φόρουμ. Μάθε ότι τα πρώτα κείμενα/συνεντεύξεις για τον Μυθικισμό (ακόμα και η ίδια η λέξη Μυθικισμός) στο ελληνικό διαδίκτυο, πρωτοξεκίνησαν μέσα από το metafysiko.gr και το φόρουμ του, κάποια στιγμή στα μέσα-τέλη της προηγούμενης δεκαετίας.
Παράθεση:
|
με την ευκαιρια να σημειωσω
πως οι περισσοτεροι νεοεισερχομενοι που γραφουν σε εαυτο το θρεντ ειτε φευγουν πολυ γρηγορα ειτε δε ξαναγραφουν ποτε ειτε ποσταρουν πολυ σπανια .... ειτε γραφουν τελικα για λογους σκοπιμοτητας ! προκειται για μεταφυσικο μυστηριο που μαλλον ομως εχει εξηγηση @ |
o Lux με τα μανιταρια του....