ΤΑ "ΒΡΑΧΟΤΕΡΑΤΑ"
Σε μια από τις εξερευνήσεις του καλοκαιριού και ενώ έψαχνα για μια σπηλιά που είχα μάθει ότι ήτανε άντρο πειρατών, παρατήρησα από μακριά κάποιους βράχους που σχημάτιζαν κάποιες μορφές. Αυτό μου κίνησε το ενδιαφέρον να αφήσω εν μέρη την αρχική μου αναζήτηση και να ψάξω στο πιο κοντινό χωριό να βρω πληροφορίες....Τελικά μετά από περίπου 2 ώρες αναζήτησης έμαθα ότι τα λένε βραχοτερατα και ο μύθος του χωριού έλεγε ότι πριν πολλά πολλά χρόνια ένας βοσκός στην απέλπιδα προσπάθεια του να τρομάξει τους ληστές έδωσε μορφή στους βράχους που κύκλωναν το μαντρί του. Τελικά αυτό δεν είχε κανένα αποτέλεσμα το αντίθετο μάλιστα, η πράξη του βοσκού εξόργισε τους ληστές και μια σεληνόφωτη βραδιά τον κρέμασαν σε έναν από τους βράχους. Οι τότε λιγοστοί χωρικοί φοβούμενοι το μένος των ληστών άφησαν τον βοσκό κρεμασμένο και τον έφαγαν τ αγρίμια....
Από τότε το μέρος δεν το πλησιάζει λένε μήτε σαύρα μήτε αϊτός....Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν είναι αλήθεια η ψέματα γιατί προέρχεται από μαρτυρία χωρικού ,αλλά αυτό που έχω να καταθέσω εγώ είναι ότι πριν μάθω την ιστορία αυτή είχα εξ αρχής ένα αρνητικό προαίσθημα για το μέρος και για αυτό το λόγο δεν το προσέγγισα. Οι φωτογραφίες είναι από απόσταση 50 μέτρων περίπου και ζουμαρισμένες.
Πάντως ένοιωσα πολύ τυχερός που ένα από τα πολλά μυστικά της υπαίθρου έγινε κτήση μου....Και όπως έλεγε και η γιαγιακα μου(σμυρνιά και κοσμογυρισμένη) οποίος γυρίζει ....μυρίζει....
Να είστε όλοι καλά....Δειτε και εδω το θεμα....http://paysanias.blogspot.com/2009/02/blog-post_14.html

Από τότε το μέρος δεν το πλησιάζει λένε μήτε σαύρα μήτε αϊτός....Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν είναι αλήθεια η ψέματα γιατί προέρχεται από μαρτυρία χωρικού ,αλλά αυτό που έχω να καταθέσω εγώ είναι ότι πριν μάθω την ιστορία αυτή είχα εξ αρχής ένα αρνητικό προαίσθημα για το μέρος και για αυτό το λόγο δεν το προσέγγισα. Οι φωτογραφίες είναι από απόσταση 50 μέτρων περίπου και ζουμαρισμένες.
Πάντως ένοιωσα πολύ τυχερός που ένα από τα πολλά μυστικά της υπαίθρου έγινε κτήση μου....Και όπως έλεγε και η γιαγιακα μου(σμυρνιά και κοσμογυρισμένη) οποίος γυρίζει ....μυρίζει....
Να είστε όλοι καλά....Δειτε και εδω το θεμα....http://paysanias.blogspot.com/2009/02/blog-post_14.html

πολυ ενδιαφέρων θέμα.μια παρόμοια ιστορία ξέρω σχετικά με ένα ανθρωπόμορφο σχηματοποιημένο βράχο σε μια περιοχή στα ορεινά της Άρτας.Μια τραγική παράδοση που βασίζετε σε πραγματικό γεγονός.
Την σπηλιά τελικά την βρήκες; Αν ναι, είχε χαραγμένα μέσα, έξω, πάνω, κάτω, δίπλα ή τριγύρω σε βράχια, δέντρα, κ.λπ. διάφορα σύμβολα;
Πάντως τέτοιου είδους ομοιώματα έχουν χρησιμοποιηθεί από ληστές, αντάρτικες ομάδες, πειρατές, κ.λπ., σαν μοναδικά χαρακτηριστικά σημεία στον χώρο, βάσει των οποίων έκαναν τις αποκρύψεις τους.
Πού ξέρεις, μπορεί κάπου να υπάρχει ένας χάρτης που να λέει: «Η σκιά του τέρατος φυλάει τον θησαυρό μας … ο θάνατος θα βρει όποιον ταράξει την ηρεμία του …», ή απλά ένας χάρτης με σχεδιασμένη την μουτσούνα από το τερατάκι σου ώστε να ορίζεται ο χώρος.
Ωραία φωτογραφία.
Πάντως τέτοιου είδους ομοιώματα έχουν χρησιμοποιηθεί από ληστές, αντάρτικες ομάδες, πειρατές, κ.λπ., σαν μοναδικά χαρακτηριστικά σημεία στον χώρο, βάσει των οποίων έκαναν τις αποκρύψεις τους.
Πού ξέρεις, μπορεί κάπου να υπάρχει ένας χάρτης που να λέει: «Η σκιά του τέρατος φυλάει τον θησαυρό μας … ο θάνατος θα βρει όποιον ταράξει την ηρεμία του …», ή απλά ένας χάρτης με σχεδιασμένη την μουτσούνα από το τερατάκι σου ώστε να ορίζεται ο χώρος.
Ωραία φωτογραφία.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από NAVMAN
Την σπηλιά τελικά την βρήκες; Αν ναι, είχε χαραγμένα μέσα, έξω, πάνω, κάτω, δίπλα ή τριγύρω σε βράχια, δέντρα, κ.λπ. διάφορα σύμβολα;
Πάντως τέτοιου είδους ομοιώματα έχουν χρησιμοποιηθεί από ληστές, αντάρτικες ομάδες, πειρατές, κ.λπ., σαν μοναδικά χαρακτηριστικά σημεία στον χώρο, βάσει των οποίων έκαναν τις αποκρύψεις τους. Πού ξέρεις, μπορεί κάπου να υπάρχει ένας χάρτης που να λέει: «Η σκιά του τέρατος φυλάει τον θησαυρό μας … ο θάνατος θα βρει όποιον ταράξει την ηρεμία του …», ή απλά ένας χάρτης με σχεδιασμένη την μουτσούνα από το τερατάκι σου ώστε να ορίζεται ο χώρος. Ωραία φωτογραφία. |
Φίλε Navman τελικά ξέρεις κάτι; Αν την πληροφορία και την γνώση θέλεις ως άνθρωπος να την μοιραστείς κινδυνεύεις να υποστείς συνέπειες οπότε αδυνατώ να σου απαντήσω με τον τρόπο που θα ήθελα σου λέω απλά ένα ναι. Τώρα αν θέλεις περαιτέρω λεπτομέρειες έχουμε και τα π.μ........

Λεπτομέρειες δεν θέλω, έτσι για την κουβέντα και την γνώση του θέματος σε ρωτάω. Φυσικά να υπάρχει εκεί κάτι θαλασσινό σαν σημάδι, χταποδάκι, άγκυρα, κ.λπ. θα με ενδιέφερε να το μελετήσω.