ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Μεταφυσικές εμπειρίες και σεισμοί

Μεταφυσικές εμπειρίες και σεισμοί

Lady Nina10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Καλησπέρα σε όλους!

Ορμώμενη από το θέμα "Διαίσθηση πριν τον σεισμό;;;" που άνοιξε ο theosym3 για την εμπειρία του αναφορικά με τον πρόσφατο σεισμό στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισα να ανοίξω ένα θέμα που αφορά γενικώς στις εμπειρίες που όλοι έχουμε (φυσικά, εφ'όσον μένουμε σε σεισμογενή χώρα) με σεισμούς.

Οι απαντήσεις μπορούν να σχετίζονται τόσο με μη μεταφυσικές πτυχές του θέματος (όπως η αντίδρασή μας κατά τη διάρκεια του σεισμού), όσο και με θέματα τα οποία έχουν μια μεταφυσική χροιά, όπως η διαίσθηση που είχε πριν το σεισμό ο theosym3. Ο,τιδήποτε θυμηθείτε ανακαλώντας προηγούμενους σεισμούς ή ακόμα και πληροφορίες από βιβλία και ταινίες είναι ευπρόσδεκτο.

Το θέμα δεν παραπέμπει άμεσα στο μεταφυσικό και γι'αυτό δεν είμαι σίγουρη πως είναι συμβατό με το site και το forum, όμως θεωρώ πως αναλύοντας εμπειρίες και γράφοντας συμβουλές, τόσο γνωστές και κοινότυπες, όσο και άγνωστες και ιδιαίτερες, μπορεί να συμβάλει στην κατάλληλη εκπαίδευση και γνώση των μελών και επισκεπτών του forum αναφορικά με τους σεισμούς, τις συνέπειές τους και τις φοβίες που έχουμε σχετικά με αυτούς, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους, όταν αυτοί συμβαίνουν. Όλα αυτά τα θεωρώ απαραίτητες γνώσεις για τους κατοίκους της Ελλάδας, μια και εδώ σεισμοί συμβαίνουν καθημερινά.

Στη συνέχεια, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη αν το θέμα αυτό προϋπάρχει ή αν επικαλύπτεται από κάποιο άλλο θέμα. Σε μια τέτοια περίπτωση, υποθέτω πως το θέμα θα κλειδωθεί. Πριν γίνει, όμως, αυτό θα παρακαλούσα να γίνει μια παραπομπή στο αντίστοιχο θέμα. Σε αντίθετη περίπτωση, περιμένω τις εμπειρίες σας! Θα καταθέσω τις δικές μου εν καιρώ. (ήδη έχω γράψει μία στο θέμα "Διαίσθηση πριν τον σεισμό;;;" που προανέφερα)

Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για το χρόνο σας!

Φιλικά,
Lady Nina
2008-09-09 18:26
Θα ηθελα να διηγηθω ενα περιστατικο που συνεβη σε φιλικο μου σπιτι λιγο πριν τον σεισμο της Παρνηθας το 1999.
Στο σπιτι αυτο κατοικουν ενα πολυ φιλικο μου ζευγαρι που προσφατα ειχαν αποκτησει και το πρωτο τους μωρακι.
Επισης εχουν και ενα λυκοσκυλο.
Ειχαν κατσει λοιπον να φανε για μεσημερι και ειχαν το μωρο τους κοντα τους πανω στον καναπέ, ξαπλωμενο με μαξιλαρια δεξια και αριστερα για να μην πεσει.
Ξαφνικα το λυκοσκυλο πεταγεται ορθιο, τρεχει και ανεβαινει στον καναπέ σκεπαζοντας ετσι με το σωμα του το μωρο.
Το φιλικο μου ζευγαρι πεταγεται ορθιο, αναυδοι και οι δυο, νομιζοντας πως απο ζηλεια το λυκοσκυλο ορμησε στο μωρο.
Και τοτε αντιληφθηκαν πως το σκυλι ειχε διαισθανθει την επερχομενη δονηση και προσπαθησε να προστατεψει το μωρακι αφου αμεσως ολα αρχισαν να χορευουν κυριολεκτικα.
Ευτυχως δεν συνεβη τιποτε κακο.
2008-09-09 18:34
Ευχαριστώ πολύ που απάντησες, Mirella_S!

Είναι εξαιρετικά συγκινητική η αντίδραση των ζώων σε τέτοιες περιπτώσεις!

Ευτύχως που δεν έγινε τίποτα κακό!

Φιλικά,
Lady Nina
2008-09-09 20:49
Πραγματικά πολύ συγκινητική! Και όπως είπα στο άλλο thread, εγώ προσωπικά νιώθω δέος και θαυμασμό μπροστά στη διαίσθηση των ζώων!!
Χαιρετώ και πάλι!

Επανέρχομαι για να γράψω μια εμπειρία που είχα με ένα σεισμό (όχι μεγάλο), ευρισκόμενη στην Αθήνα. Δυστυχώς, δε θυμάμαι ακριβή ημερομηνία ούτε και πολλές λεπτομέρειες και γι'αυτό ζητώ συγγνώμη! Θα μπω, λοιπόν, κατ'ευθείαν στο 'ζουμί' της υπόθεσης. (ελπίζω να μην αρχίσω να μακρηγορώ πάλι... )

Τα βράδια που περνάω στην Αθήνα (όταν δηλαδή δε βρίσκομαι στην Πάτρα, όπου σπουδάζω) κοιμάμαι είτε στο συρόμενο κρεβάτι που υπάρχει στο δωμάτιο του αδερφού μου (σ.σ. είναι και δικό μου), είτε στο δωμάτιο της γιαγιάς μου (από όταν πέθανε ο παππούς μου- σχετικά πρόσφατα δηλαδή).

Το περιστατικό που θα σας περιγράψω συνέβη στο δωμάτιο του αδερφού μου. Να σημειώσω, επίσης, πως στο δωμάτιο αυτό υπάρχουν 3 κρεβάτια: δύο σε κουκέτα (ένα πάνω, το οποίο είναι αχρησιμοποίητο πλέον, καθ'ότι 'χαλασμένο' και επικίνδυνο για να ανεβαίνεις πάνω του, και ένα κάτω, το οποίο ήταν παλαιότερα δικό μου, αλλά το έχει καταλάβει πλέον ο αδερφός μου) και ένα συρόμενο, που συνήθως βρίσκεται κάτω από τα άλλα δύο.

Και προχωρώ στο κυρίως θέμα...

Ένα βράδυ, καθώς ξάπλωνα ανάσκελα στο συρόμενο κρεβάτι και βλέποντας το φωτιστικό που κρεμόταν ακριβώς από πάνω μου (στο ύψος της κοιλιάς μου νομίζω- αν θυμάμαι καλά), σκέφτηκα πως σε περίπτωση σεισμού θα έπρεπε να αντιδράσω αστραπιαία και να χωθώ στο διπλανό κρεβάτι του αδερφού μου με προστασία το κρεβάτι από πάνω, καθώς υπήρχε περίπτωση να πέσει το φωτιστικό (δε στερεώνεται πολύ καλά).

Ε, λοιπόν, δε θα το πιστέψετε, αλλά αργότερα το ίδιο βράδυ ή το επόμενο βράδυ (δε θυμάμαι ακριβώς!), έγινε ένας σεισμός (μικρός, βέβαια, όπως ξαναείπα) κι εγώ έπραξα έτσι ακριβώς όπως το είχα σχεδιάσει: χώθηκα κατ'ευθείαν στο άλλο κρεβάτι μαζί με τον αδερφό μου. Ευτυχώς, όμως, το φωτιστικό δεν έπεσε και ούτε είχαμε κάποια άλλη ζημιά!

Το περιστατικό αυτό έγινε την περασμένη άνοιξη, αν θυμάμαι καλά. Μόλις έγινε ο σεισμός, λοιπόν, είπα στον αδερφό μου τι είχα σκεφτεί ούτε ένα 24ωρο νωρίτερα. Και η αντίδρασή του; "Ποπο, τελικά ΕΙΣΑΙ Σαββατογεννημένη!" με γουρλωτά μάτια...! Να, κάπως έτσι: χαχαχα

Τώρα αυτό τί ήταν; Διαίσθηση;

Περιμένω comments, ελληνιστί σχόλια!

Φιλικά,
Lady Nina

Υ.Γ.: Τελικά πάλι μακρυγόρησα...
2008-09-09 21:33
Προχώρησα σε μια μικρή μετονομασία του θέματος για να μην ξεφύγουμε ιδιαίτερα από τη θεματολογία του φόρουμ και για να είναι πιο κατανοητό το θέμα προς συζήτηση. Επίσης το μετέφερα στην κατηγορία των Ανεξήγητων Φαινομένων γιατί μιας και μιλάμε για εμπειρίες πολλών ανθρώπων ξεφεύγει από τα όρια των Προσωπικών Εμπειριών που κάποιος λέει κάτι που βίωσε και γίνεται συζήτηση πάνω σε αυτό. Καλή συνέχεια!
Φιλικά,
melian
2008-09-09 22:22
Εγώ θα ήθελα να καταθέσω μια εμπειρία που έζησα λίγο πριν από τον τελευταίο μεγάλο σεισμό της Αθήνας. Λίγα λεπτά πριν ξεσπάσει ο σεισμός, ο οποίος ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις η ώρα το μεσημέρι, είχα βγει από το κτίριο όπου εργάζομαι και σήμερα, στο κέντρο της πόλης, και καθώς διέσχιζα την πλατεία του Δημαρχείου, μου φάνηκε ότι το φως του ήλιου είχε αποκτήσει μια κάπως παράξενη ποιότητα. Έμοιαζε κάπως πιο θολό και σαν ψεύτικο, αν καταλαβαίνει κανείς τι εννοώ. Δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά, παρά μόνο να προσθέσω ότι ήταν μια εντύπωση που κυμαίνονταν στα όρια της αντίληψης.
2008-09-09 22:41
Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί με τουλάχιστον δύο τρόπους, κατά την άποψή μου. Θα παραθέσω τους δύο που έχω ήδη σκεφτεί και θα αφήσω ανοικτό χώρο και για άλλες ερμηνείες.

Το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται είτε στα καυσαέρια που υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας, είτε μπορεί να συνδέεται με το σεισμό, και συγκεκριμένα με τα κύματα που εκλείονται πριν την εμφάνισή του. Διορθώστε με αν κάνω λάθος!

Φιλικά,
Lady Nina
2008-09-10 01:28
Καλησπέρα σε όλους.
Καλοκαίρι του 1980.
Γύρω στις 4 τα ξημερώματα πετάγομαι από το κρεβάτι μου,φωνάζω στη γυναίκα μου σ ε ι σ μ ό ς και τρέχω προς ένα πιο ασφαλές σημείο του διαμερίσματος όπως πίστευα. Δεν είχε συμβεί απολύτως τίποτα καί απλώς υπέστην τα πειράγματα της γυναίκας μου με την οποία είχα παντρευτεί πριν δύο μήνες.
Τόν Φεβρουάριο του 1981 γίνεται ο μεγάλος σεισμός απο τις Αλκυονίδες.
Μία εβδομάδα αργότερα,γύρω στις 4 το πρωί επαναλαμβάνεται ακριβώς το ίδιο σκηνικό του περασμένου καλοκαιριού,ακριβώς το ίδιο.
Τη φορά αυτή όμως είχε γίνει ο δεύτερος μεγάλος μετασεισμός.
Αυτά......
Σύμπτωση ; Ισως.
Πολύ περίεργο μου φαίνεται για να είναι σύμπτωση...

Επίσης, δεν θα μπορούσε να είναι η μεταβολή της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που σε 'ειδοποίησε', μια και το συμβάν έλαβε χώρα πολύ πριν τον κανονικό σεισμό.

Επομένως, υπάρχουν δύο τουλάχιστον ενδεχόμενα, έτσι όπως το έχω σκεφτεί εγώ. Πρώτον, ήταν περίπτωση καθαρής διαίσθησης. Ή, δεύτερον, θα μπορούσε να σχετίζεται με την ασυνέχεια του χρόνου και με το ότι όταν κοιμόμαστε η ψυχή μας είναι σε θέση να επισκεφτεί παρελθόντα ή μέλλοντα γεγονότα, ακόμη και άλλες διαστάσεις και πραγματικότητες. (δεν είμαι απολύτως σίγουρη πως τα γραφόμενά μου είναι σωστά, γι'αυτό και θα ζητούσα τη συμβολή όσων γνωρίζουν κάτι παραπάνω ώστε να με διορθώσουν) Σύμφωνα με την τελευταία υπόθεση (θεωρώντας ότι είναι σωστή) θα μπορούσαμε να πούμε πως ταξίδεψες στην ημέρα του σεισμού και πως το σοκ σε έκανε να ξυπνήσεις και να νομίσεις πως στα αλήθεια έγινε σεισμός.

Οι υπόλοιποι τί λέτε;

Φιλικά,
Lady Nina