ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Τελετές

Τελετές

~*WiLdChILD*~10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2008-08-01 12:42
ναι εχεις δικιο σε ορισμενα απ αυτα π λες.Οταν εγω μιλησα για θεληση εννουσα γενικως την ενεργεια και την εντονη θεληση να γινει κατι,χωρις να αναφερομαι σε τελετες.Σαφως στις τελετες αν δεν ξερεις τι κανεις,την εκατσες!Αλλα οσον αφορα την ισχυρη θεληση,ειναι πολυ απαραιτητη,οπως επισης και η πιστη.Ο συνδυασμος αυτων τον δυο ειναι το κλειδι στην επιτυχια.Ισως μαλιστα οι τελετες να ειναι περιττες...
2008-08-01 13:54
Καλησπέρα παιδιά, επειδή ασχολούμαι με τη μαγεία θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν υπάρχει Μαύρη και Άσπρη Μαγεία. Η Μαγεία έχει τις ρίζες της στη αρχαιότητα. Εχουμε ακούσει και διαβάσει κατα καιρούς για διάφορες τελετές που γίνονταν στην αρχαιότητα για συσκεκριμένους σκοπούς, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλα τα μέρη του κόσμου. Ένας προσεγγιστικός ορισμός που θα μπορούσα να σας δώσω, είναι πως η μαγεία είναι ένα μέσο προσαρμογής του περιβάλλοντος, του χώρου σύμφωνα με τη βούληση του ατόμου που ασκεί τη μαγεία. Έτσι λοιπόν δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το "είδος" της μαγείας γιατι πολύ απλά δεν υπάρχει. Για να σας δώσω να καταλάβετε, πολλοί πιστεύουν πως η άσπρη μαγεία προορίζεται για καλό σκοπό, ενώ η Μαύρη για το αντίθετο. Πώς όμως θα προσδιορίσουμε το καλό και το κακό; Αντικειμενικά; Υποκειμενικά; Επίσης συχνά ακούγεται πως οι χριστιανικές τελετές είναι Άσπρη Μαγεία ενώ οι σατανιστικές ή το βουντού Μαύρη Μαγεία. Μέγα λάθος. Όλες σχεδόν οι Εοσφοριστικές και Σατανιστικές οργανώσεις αναφέρουν τις διάφορες τελετές τους ως Μαγεία και όχι <<Μαύρη Μαγεία>>. Και δεν το λένε για λόγους κάλυψης, υπ'όψιν!
Τέλος, σχετικά με τις τελετές Μαγείας, υπάρχουν πολλά είδη τελετών που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς και πολλές από αυτές είναι αρκετά επικίνδυνες για να γίνουν από λίγο έμπειρους η και αμύητους, παραπάνω δεν μπορώ να μιλήσω... Πάντως το φαινόμενο Μαύρης ή Άσπρης Μαγείας θα το χαρακτήριζα ώς Ταμπού.
2008-08-01 14:13
ναι αλλα οταν ενα ατομο ασκει τη μαγεια παντα προκειμενου να βλαψει τους αλλους...λογικα η μαγεια αυτη καλλιστα θα μπορουσε να χαρακτηριστει μαυρη!...δεν ειναι το ιδιο να ασκεις τη μαγεια για καλο σκοπο ή να βλαπτεις τους αλλους μεσω αυτης.Θα πρεπει να υπαρχει καποιος διαχωρισμος σωστα?? ......η μαγεια απο μονη της ειναι μια ολοκληρωμενη εννοια.Αλλα αναλογως με τον τροπο που την ασκει κανεις,θα μπορουσε να καταταχτει σε κατηγοριες,πιστευω.........Οπως ενα μαχαιρι για παραδειγμα.Θα μπορουσε να φανει χρησιμο εργαλειο,αλλα και θανατηφορο οπλο.Αναλογως πως το χρησιμοποιει κανεις.
2013-08-07 15:06
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Αναστασία Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχω ακούσει για τελετές που γίνονται σε ορισμένα μέρη σε όλη την Ελλάδα κ αφορούν είτε τελετές μαγείας(μαύρης ή άσπρης) είτε άλλου είδους τελετές.
Γίνονται τελετές μαγείας. Η Λευκή μαγεία αφορά την βοήθεια των Αγγέλων δηλαδή για καλό. Η μαύρη μαγεία γίνεται για δυο λόγους: 1) για το χρήμα,2) για τη γυναίκα(αγάπη, έρωτας, σωματική επαφή) Η μαύρη μαγεία είναι ότι πιο χειρότερο υπάρχει ηγιατί κανείς μάγος δεν σέβεται τον άνθρωπο. Ο σατανισμός είναι μια μορφή μαγείας επικαλούμενης το σατανά και τους δαίμονές του. Πρέπει να γνωρίζεις ότι ο διάβολος δεν χαρίζει, δανείζει και τα δανεικά τα παίρνει πίσω με εκατονταπλάσσιο τόκο.
2013-08-07 15:11
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Samael Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα παιδιά, επειδή ασχολούμαι με τη μαγεία θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν υπάρχει Μαύρη και Άσπρη Μαγεία. Η Μαγεία έχει τις ρίζες της στη αρχαιότητα. Εχουμε ακούσει και διαβάσει κατα καιρούς για διάφορες τελετές που γίνονταν στην αρχαιότητα για συσκεκριμένους σκοπούς, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλα τα μέρη του κόσμου. Ένας προσεγγιστικός ορισμός που θα μπορούσα να σας δώσω, είναι πως η μαγεία είναι ένα μέσο προσαρμογής του περιβάλλοντος, του χώρου σύμφωνα με τη βούληση του ατόμου που ασκεί τη μαγεία. Έτσι λοιπόν δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το "είδος" της μαγείας γιατι πολύ απλά δεν υπάρχει. Για να σας δώσω να καταλάβετε, πολλοί πιστεύουν πως η άσπρη μαγεία προορίζεται για καλό σκοπό, ενώ η Μαύρη για το αντίθετο. Πώς όμως θα προσδιορίσουμε το καλό και το κακό; Αντικειμενικά; Υποκειμενικά; Επίσης συχνά ακούγεται πως οι χριστιανικές τελετές είναι Άσπρη Μαγεία ενώ οι σατανιστικές ή το βουντού Μαύρη Μαγεία. Μέγα λάθος. Όλες σχεδόν οι Εοσφοριστικές και Σατανιστικές οργανώσεις αναφέρουν τις διάφορες τελετές τους ως Μαγεία και όχι <<Μαύρη Μαγεία>>. Και δεν το λένε για λόγους κάλυψης, υπ'όψιν!
Τέλος, σχετικά με τις τελετές Μαγείας, υπάρχουν πολλά είδη τελετών που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς και πολλές από αυτές είναι αρκετά επικίνδυνες για να γίνουν από λίγο έμπειρους η και αμύητους, παραπάνω δεν μπορώ να μιλήσω... Πάντως το φαινόμενο Μαύρης ή Άσπρης Μαγείας θα το χαρακτήριζα ώς Ταμπού.
Φίλε μου κι εγώ ασχολούμαι με τη μαγεία περίπου 25 χρόνια. Γνωρίζω αρκετές τελετές και πάρα πολλά ξόρκια. Ο διαχωρισμός της μαγείας υπάρχει απο πολύ παλιά. Ο Σολομώντας για παράδειγμα ασκούσε τη Λευκή μαγεία(και όχι άσπρη) στο πέρασμα των αιώνων αν κάποιος πρόσθετε μια λέξη στη λεγόμενη σολομωνική τότε άλλαζε όλο το κείμενο. Ναι καλούσε δαίμονες, ναι το έκανε για προσωπικούς του λόγους, όμως δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. αΥΤΆ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΌΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΈς.
2013-08-07 15:14
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Samael Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε μου να αλλάξεις το όνομα καταχώρησης που έχεις γιατί ο ΣΑΜΑΕΛ είναι ο έκπτωτος άγγελος Εωσφόρος. πιθανόν να μην το ήξερες.
2013-08-07 15:18
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Mallen Εμφάνιση μηνυμάτων
Συνεπώς, πιο ορθό είναι να μιλάμε για ορισμό ΦΥΣΙΚΗ μαγεία και όχι..."πράσινη" μαγεία! Φυσική Μαγεία, λοιπόν, με την έννοια πως οι πρακτική της περιλαμβάνει χρήση βοτάνων, κρυστάλλων,κεριών,φυτών,κόμπων,κ.τ.λ...

ή τουλάχιστον: έτσι γνωστοί μου Γουϊκανοί την ορίζουν=ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ.

Αυτή τη στιγμή, φίλε VTRIGGER, το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό σχετικά με το αντικείμενο,είναι το μικρό πόνημα της κα Ερατώ Ροδοπούλου "Εγχειρίδιο Φυσικής Μαγείας",που νομίζω εύκολα το βρίσκεις σε μεγάλα βιβλιοπωλεία...

από melian: για να αποφεύγετε να κάνετε συνεχόμενα μηνύματα μπορείτε να χρησιμοποιείτε την εντολή edit κάτω δεξιά από το μήνυμα εντός της μισής ώρας από την εγγραφή του μηνύματος.
Η μαγεία είναι η φυσική και νοητική εξέλιξη του ανθρώπου .Κάθε άνθρωπος άλλος λίγο ή πολύ έχει αυτό που λέμε Χάρισμα. Στα εικοσιπέντε χρόνια εξάσκησης της μαγείας έμαθα ένα πράγμα: ποτέ να μην διαβάζεις κάποιο βιβλίο αλλά να σκέφτεσαι και να δουλεύεις μέσα στο μυαλό σου αυτό που θέλεις να κάνεις.
2013-08-07 15:28
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από psycho*1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Γεια σε ολους,ειμαι καινουρια στη σελιδα σας,συγχαρητηρια στους δημιουργους και ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους για τη συγγραφη ολων των θεματων,ασχολουμαι εδω και χρονια με το μεταφυσικο(απο οσο θυμαμαι τον εαυτο μου...)και η σελιδα σας μου αρεσει πολυ!! manstredin,μπορεις να μου δωσεις αυτη τη σελιδα που λες παραπανω;;
Ευχαριστω εκ των προτερων
Φίλη μου δεν θέλω να κάνω μαζί σου αντιπαράθεση αλλά επειδή είμαι Συγγραφέας και παράλληλα ερευνητής, και ασκώ τη μαγεία 25 χρόνια σου λέω το εξής: Δεν υπάρχουν πράσινες μαγείες. Μόνο Λευκη-Μαύρη και κόκκινη. η κάθε μια έχει τα δικά της πιστεύω. παρακλάδια υπάρχουν πολλά, όπως οιωνοσκοπία, γοητεία, αλχημεία, φαρμακεία, νεφοδιωκτική κ.α. Για παράδειγμα υπάρχει η Αγγελική μαγεία δεν μπορούμε να την κατατάξουμε μαζί με τις άλλες. Στο πέρασμα των αιώνων υπήρξαν πολλοί μάγοι καταξιωμένοι στο είδος τους αλλά, ο νόμος της Δύναμης μιλά ότι δεν πρέπει ο μάγος να χρηματίζεται, η μαγεία είναι δώρο Θεού και έτσι πρέπει να δίνεται στο συνάνθρωπο.
2013-08-07 16:05
Καλησπέρα φίλε Γιώργο.

Χμμ.. αυτά που λες τα έχω ξανακούσει στο περίπου.. μια διευκρίνιση μόνο.. λες πως υπάρχει λευκή μαύρη κόκκινη. Έχω ακούσει ότι υπάρχει λευκή μαύρη κόκκινη κίτρινη.. τι έχεις να πεις για αυτί..;

Επιπροσθέτως συμφωνώ με αυτό που ειπώθηκε παραπάνω. Δεν υπάρχουν είδη. Η μαγεία είναι μια. Απο κει και πέρα εξαρτάτε απο τον μάγο. Ομως και πάλι οι έννοιες καλό κακό είναι πολυ μπερδεμενες.. που μπορείς να βρεις την άκρη..; σκέψου κάτι που θεωρείς κακό και πιστεύεις πως την ίδια άποψη έχουν όλοι για αυτό. Μπορείς να βρεις κάτι..; γτ εγώ προσωπικά όχι.. Κατι που ενδεχομένως είναι καλό για μένα εσένα μπορεί να σε βλάπτει η να σε ενοχλεί για τον Α η Β λόγο..

Ζητώ συγνωμη αν ο τρόπος γραφής μου η τα γραφόμενα μου σε ενοχλούν η σε προσβάλουν! Δεν έχω καμία τέτοια διάθεση! Απλός θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σου σχετικά..

Καλή σου μέρα!!
Και ένας Αγιασμός, και μία Ορκωμοσία, που δεν αποφεύγει κανείς γιατι ο δογματισμός έχει "καπελώσει" τα πάντα, αλλά και οι απονομές και παρασημοφορήσεις, Τελετές είναι. Και πολλά ακόμη που δεν σκεπτόμαστε πάντα οτι έχουν και μεταφυσικό σκέλος. Έχουν, απλά δεν υπογραμμίζεται.

Και το (κάθε) Κράτος κάνει τελετές, που δεν είναι όλες αγαθής πρόθεσης ούτε είναι πάντα καλού αποτελέσματος, επίσημα με το ιερατείο του "επικρατούς" δόγματος, καθώς και ανεπίσημα.