UFO...?
Για δειτε προσεκτικα αυτη την φωτο που τραβηξα εντελως τυχαια και πειτε μου τι....καταλαβαινετε;
http://www.dpgr.gr/usergalleries/di...os=-257186&uid=
http://www.dpgr.gr/usergalleries/di...os=-257186&uid=
Πουλί είναι, το πιθανότερο σπουργίτι..
Στην 3η φωτο φαίνεται καθαρότερα .. ράμφος κεφάλι σώμα...ουρά.
http://www.dpgr.gr/usergalleries/di...bum=16180&pos=2
Με τόσο σύντομο χρόνο έκθεσης που έχεις βάλει 1/500 του δευτερολέπτου μπορείς πολύ εύκολα να πιάσεις πουλιά εν πτήση και να αποτυπωθούν καθαρά στη φωτο.. νυφάδες χιόνιου όπως και άλλα γρήγορα κινούμενα αντικείμενα.. οι ψηφιακές κάνουν θαύματα!
Στην 3η φωτο φαίνεται καθαρότερα .. ράμφος κεφάλι σώμα...ουρά.
http://www.dpgr.gr/usergalleries/di...bum=16180&pos=2
Με τόσο σύντομο χρόνο έκθεσης που έχεις βάλει 1/500 του δευτερολέπτου μπορείς πολύ εύκολα να πιάσεις πουλιά εν πτήση και να αποτυπωθούν καθαρά στη φωτο.. νυφάδες χιόνιου όπως και άλλα γρήγορα κινούμενα αντικείμενα.. οι ψηφιακές κάνουν θαύματα!
Φίλοι μου καλημέρα σας.
Φίλε lionor κατ' αρχας καλώς ήλθες στο Μεταφυσικό...
Πολύ ενδιαφέρουσα η φωτό αυτή αλλά αρκετά μακριά το αντικείμενο αυτό
ώστε κάποιος να μπορέσει να βγάλει κάποια στοιχειώδη συμπεράσματα...
Πάντος στην 2 φωτό μου φαίνεται σαν άτρακτος ελικοπτέρου...
Δώσε καί κάποια άλλα στοιχεία....
Ευχαριστώ.
Φίλε lionor κατ' αρχας καλώς ήλθες στο Μεταφυσικό...
Πολύ ενδιαφέρουσα η φωτό αυτή αλλά αρκετά μακριά το αντικείμενο αυτό
ώστε κάποιος να μπορέσει να βγάλει κάποια στοιχειώδη συμπεράσματα...
Πάντος στην 2 φωτό μου φαίνεται σαν άτρακτος ελικοπτέρου...
Δώσε καί κάποια άλλα στοιχεία....
Ευχαριστώ.
Καλως σας βρηκα...εψαχνα στο νετ να βρω καπου να τις δημοσιευσω και τελικα βρηκα εσας εδω! Λοιπον.. οι φωτος (2) ειναι τραβηγμενες το πασχα, στην πελσ/ο. Τις τραβηξα εντελως τυχαια. Οταν μετα τις ειδα στον υπολογιστη, μου εκαναν εντυπωση και γι αυτο θελω την δικια σας γνωμη. Καταρχην ρωτησα εναν ξαδερφο μου που μενει χρονια πολλα στην περιοχη που τραβηχτηκαν οι φωτο και με διαβεβαιωσε οτι πουλια δεν ειναι με τπτ. Μου ειπε οτι μαλλον ειναι ελικοπτερα η αεροπλανα. Αν ομως κανετε λιγο zoom θα διαπιστωσετε οτι δεν μοιαζουν....με αεροπλανα. Στην μια φαινεται απο μακρια σαν πουλι, αλλα αν την φερεις λιγο πιο κοντα βλεπεις οτι γυρω-γυρω εχει φωτακια. Το παραξενο ειναι οτι μπροστα μοιαζει να εχει κατι....μυτερο ενω και η ουρα με παραξενευει. Στην αλλη φωτο το αντικειμενο πρεπε να ηταν αρκετα μακρια οταν τραβηχτηκε η φωτογραφια. Πουλι δεν ειναι με καμια παναγια γιατι φαινεται οτι εχει μεγεθος αρκετα μεγαλυτερο απο ενα...πουλι! το σχημα του μοιαζει να ειναι σαν κωνος. Αυτα εχω να πω, ψαχνω να βρω κανενα προγραμμα που να μεγενθυνει χωρις να αλλοιωνει πολυ την φωτογραφια.
Εμένα σαν τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι μου μοιάζει
θα απορριψω την εκδοχη σου. Οι φωτος ειναι τραβηγμενες σε ενα χωριο με πολυ λιγα παιδια, που δεν ασχολουνται με τηλεκατευθυνομενα, εξαλλου το υψος του ειναι τοσο μεγαλο που το αποκλειω να το πεταγε καποιος, ασε που ετοιμαζεται να ριξει τουλουμια...

Το σπουργιτάκι στην 3η φώτο μεγενθυμένο.. απ'ότι φαίνεται το έπιασες σε στάση με τα φτερά του μαζεμένα..
Γι'αυτό δεν μπόρεσες να το δεις μετά και το πρόσεξες μόνο στη φωτο.. σπουργίτι που πέρασε με ταχύτητα κοντά μπροστά από το πεδίο θέασης του φακού.. και μετά χάθηκε..
Αν ήταν κάτι άλλο όπως ας πούμε αεροσκάφος ή τηλεκατευθυνόμενο στο βάθος θα το είχες προσέξει και τη στιγμή που τράβηξες τη φωτο.
Στα πουλιά δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία εκτός και αν είμαστε bird watcher σε σαφάρι..

βλεπεις γυρω - γυρω που μοιαζουν να ειναι αναμμενα φωτακια; δεν μπορει να ειναι πουλι αυτο...
σκουπίδια των αλγοριθμων συμπίεσης της εικόνας του πουλιού είναι αυτά!
οταν συμπιεζω κατι αλο ομως, δεν βλεπω φωτακια!
περιμενω σχολια και για την αλλη φωτο....
περιμενω σχολια και για την αλλη φωτο....
Δυστυχώς δεν φαίνεται καθαρά άμα τη ζουμάρεις τη φωτογραφία οποτε δεν μπορώ να
Βγάλω συμπέρασμα στην τρίτη εικόνα μοιάζει με πουλί το σχήμα αλλα αν δούμε την
Πρώτη φαίνεται αναλογικά με το ολο περιβάλλον της εικόνας ότι είναι αρκετά μεγάλο αντικείμενο για να είναι σπουργίτι.
Βγάλω συμπέρασμα στην τρίτη εικόνα μοιάζει με πουλί το σχήμα αλλα αν δούμε την
Πρώτη φαίνεται αναλογικά με το ολο περιβάλλον της εικόνας ότι είναι αρκετά μεγάλο αντικείμενο για να είναι σπουργίτι.
πολυ σωστο αυτο που λες. Αν ηταν σπουργιτι θα τανε σαν ψειρα
εκτός αν είναι κοντά όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση..
Άλλωστε δεν φαίνεται και ιδιαίτερα μεγάλο στην κανονική μη μεγενθυμένη φωτο..σαν κοτσιλιά/σκουπιδάκι στο φακό μοιάζει σε πρώτη άποψη..
στη 2η φωτο πάλι με πουλί μοιάζει,φαίνονται λίγο τα φτερά, κάποιο άλλο πουλί όχι το ίδιο με την 3η(έχουν 2 ώρες διαφορά οι φωτος)..αλλά βγήκε θολό ..δεν μπορούμε να ξέρουμε 100% τι είναι..(παίζει να είναι και έντομο σε πολύ κοντινή απόσταση)
Ασχολούμαι με τη φωτογραφία χρόνια και έχω βγάλει -εντελώς τυχαία- πολλά πουλιά και έντομα που παρουσιάζονται κάπως έτσι στις φωτος..
Τα καταλάβαινα μετά αφού έβλεπα την φωτο σε φουλ μεγένθυση στον υπολογιστή.
Άλλωστε δεν φαίνεται και ιδιαίτερα μεγάλο στην κανονική μη μεγενθυμένη φωτο..σαν κοτσιλιά/σκουπιδάκι στο φακό μοιάζει σε πρώτη άποψη..
στη 2η φωτο πάλι με πουλί μοιάζει,φαίνονται λίγο τα φτερά, κάποιο άλλο πουλί όχι το ίδιο με την 3η(έχουν 2 ώρες διαφορά οι φωτος)..αλλά βγήκε θολό ..δεν μπορούμε να ξέρουμε 100% τι είναι..(παίζει να είναι και έντομο σε πολύ κοντινή απόσταση)
Ασχολούμαι με τη φωτογραφία χρόνια και έχω βγάλει -εντελώς τυχαία- πολλά πουλιά και έντομα που παρουσιάζονται κάπως έτσι στις φωτος..
Τα καταλάβαινα μετά αφού έβλεπα την φωτο σε φουλ μεγένθυση στον υπολογιστή.
Σκουπιδακι δεν πρέπει να είναι για τον απλό λόγο ότι στη μια φωτογραφία είναι αριστερά
Της εικόνας στην άλλη δεξιά αν ήταν σκουπίδι θα ήταν σταθερά σε μια μεριά της οθόνης .
Όπως προ είπα δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι επειδή δεν είναι καθαρή η εικόνα στο ζουμ.
Της εικόνας στην άλλη δεξιά αν ήταν σκουπίδι θα ήταν σταθερά σε μια μεριά της οθόνης .
Όπως προ είπα δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι επειδή δεν είναι καθαρή η εικόνα στο ζουμ.
πουλι ειναι
Παράθεση:
| οταν συμπιεζω κατι αλο ομως, δεν βλεπω φωτακια! |
Σε μεγάλη μεγένθυση όπως αυτή που έδειξα πιο πάνω τα σκουπίδια της συμπίεσης είναι πολύ εμφανή (διογκώνονται) και τις περισσότερες φορές παράγουν παράξενα παρουσιαστικά..όπως φωτάκια, διαστημόπλοια, little green men
κλπ.. Στην περίπτωση αυτή που μιλάμε δημιουργείται μια ανεπαίσθητη αύρα γύρω από το σπουργίτι λόγω της αντίθεσης που έχει το σκούρο γκρι χρώμα του πουλιού με το ανοιχτό γαλάζιο χρώμα του ουρανού, κάτι που ο αλγόριθμος συμπίεσης το εκμεταλεύτηκε κατάλληλα...
Παράθεση:
| περιμενω σχολια και για την αλλη φωτο.... |
Για αυτή δεν έχω καταλλήξει 100%
Αμφιταλαντεύομαι κυρίως μεταξύ μακρινού πουλιού και κοντινού εντόμου..βγήκε θολό.
Κακά τα ψέμματα. Σϊγουρα είναι πολύ χρήσιμο να έχουμε φωτογραφίες και βίντεο που να απεικονίζουν "κάτι" . Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι για το 99% των στοιχείων που συλλέγουμε δε μπορεί να βγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. Αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι ανεξήγητο. Θά έλεγα ότι δεν έχουμε αρκετή πληροφορία . Άρα έχουμε κάτι αόριστο. Ο καθένας μπορεί να "δει" αυτό που θέλει. Σεβαστές όλες οι απόψεις απλά να ξέρετε ότι είναι αναπαραστάσεις και όχι η αλήθεια. Που για άλλη μια φορά είναι εκεί έξω...
Καθαρόαιμο πουλί είναι… το ότι κάποιος τράβηξε τυχαία φωτογραφία, μετά ζουμάρει το παράσιτο αυτής και παρουσιάζετε σαν ούφο.. ε… . .ε .ε . ε.ε . . (παράσιτο λέμε αυτό που υποθετικά δεν θα έπρεπε να είναι εκεί.. Κάτι που εισέβαλε στο κάδρο μας ξαφνικά πχ, μπορούσε να είναι ένα αεροπλάνο που πετά η πέφτει!! ΧΑΧΑΧΑ σε αυτή τη περίπτωση ο φωτογράφος θα έβγαζε και λεφτά.. Η ακόμη και ένα ούφο… )

Έντομο που βγήκε τυχαία σε μια από τις φωτος μου..
Το αντιλήφθηκα εννοείται αργότερα αφού εμφάνισα τη φωτο σε πληρες ζουμ στον Η/Υ.
Αν ήταν λίγο πιο μακριά από το φακό θα έμοιαζε αρκετά με αυτό που τράβηξες στη 2η φωτο.
παιδια οι αποψεις σας ειναι σεβαστες... απλα το μονο που εχω να τονισω ειναι οτι ενας ξαδερφος μου που ειναι φυσιολατρης και γνωριζει πολυ καλα τα...πουλια της περιοχης , μου απεκλεισε το ενδεχομενο να ειναι πουλια. ειδικα στην φωτογραφια με το αντικειμενο που ειναι πανω απο την στεγη του σπιτιου, πιστευω πως σιγουρα δεν ειναι πουλι. η αποσταση πρεπει να ειναι τουλαχιστον 2-3 χιλιομετρα, γεγονος που δεν συμβαδιζει με το να ειναι καποιο πουλι που θα χει μηκος 20-30 εκατοστα. αν ηταν πουλι θα φαινοτανε μια μαυρη κουκιδα. Το αντικειμενο ομως φαινεται να εχει χρωματισμο. Σκουρο στο κατω μερος του, λευκο απο πανω.Δηλ εσεις απολειεται το γεγονος να ειναι ελικοπτερο ή αεροπλανο, σωστα;.... Πουλι παντως δεν ειναι...