ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Αντιθετη Φαντασια??

Αντιθετη Φαντασια??

Belthazor10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2007-12-12 18:09
Γεια σας, κάνω ένα καινούργιο topic, μιας και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο, διότι τον τελευταίο σχεδόν χρόνο παρατήρησα κάτι, όταν φαντάζομαι ένα μελλοντικό γεγονός, το οποίο δεν είναι σίγουρο, γίνετε το ακριβώς αντίθετο. Στην αρχή πίστευα πως είναι απλά σύμπτωση(αν και δεν συνηθίζω να πιστεύω σ'αυτες) μέχρι που αυτό γινόταν σε καθημερινή βάση, μερικές φορές μάλιστα προσπαθώ να το ελέγξω αυτό π.χ. , φαντάζομαι όλα αυτά που δεν θέλω, έχοντας στο μυαλό μου την εικόνα που δεν θέλω, μερικές φορές και εκδοχές αυτών που δεν θέλω που μπορεί να είναι πολλές, και στο τέλος γίνετε αυτό που δεν είχα φανταστεί, είχε περάσει από μυαλό μου αλλά όχι όπως τα αλλά και με τόση δύναμη. Φυσικά αυτό που δεν είχα φανταστεί είναι αυτό που αρχικά ήθελα και έγινε, απλά και μονό επειδή δεν το φαντάστηκα.. δεν ξέρω άμα θα το θεωρήσετε τρελό η ανόητο.. αλλά έτσι είναι.. για περεταίρω ερωτήσεις εδω είμαι...
2007-12-12 18:30
αγαπητέ Belthazor...

θα μπορούσες να μας περιγράψεις ένα συμβολικό παράδειγμα γιατί δεν μπόρεσα να καταλάβω...
2007-12-12 18:39
Αμέ.. λοιπόν.. πιο παλιά φανταζόμουν, όπως όλοι, για ένα μελλοντικό γεγονός το όποιο δεν είχε βεβαιωθεί από κάποιον ότι θα είναι ‘’έτσι’’. Το γεγονός που φανταζόμουν όμως δεν πραγματοποιούταν έτσι αλλά αντίθετα, πως είναι να φαντάζεσαι ότι σου πήραν το δώρο που ήθελες αλλά να σου πήραν αυτό που δεν ήθελες με τίποτα. Όταν άρχισα λοιπόν να σκέπτομαι γιατί δεν γίνετε ποτέ αυτό που φαντάζομαι, άρχισα να λέω.. μήπως φταίει το ότι το φαντάζομαι. Άρχισα λοιπόν να φαντάζομαι πράγματα που δεν ήθελα να γίνουν αλλά σαν να τα ήθελα, και τελικά ΔΕΝ γίνονταν τα ΑΣΧΗΜΑ και γίνονταν αυτά που ήθελα. Π.Χ. προχθές, το βραδύ, φαντάζομαι, ήθελα το πρωί να πάρω DEPON λογω ενός πονοκεφάλου, ότι το πρωί τα DEPON θα έλειπαν ( μιας και ο πατέρας μου τα παίρνει ως χαπάκια και τα έχει πάντα κοντά του ) η θα ήταν άδειο το κουτί έτσι ώστε να μην καταφέρω να πάρω. Τελικά τα DEPON ήταν εκεί και γεμάτα μάλιστα, έτσι όπως ΔΕΝ το είχα φανταστεί. Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα, το πιο πρόσφατο για την ακρίβεια. Μπορεί να κάνω λάθος και να είναι απλά της ''φαντασίας'' μου όλα αυτά αλλά δεν γνωρίζω περεταίρω... Ελπιζω να Βοηθησα...
2007-12-12 19:15
αγαπητέ Belthazor....
ακριβώς το ίδιο μα το ίδιο συμβαίνει και με εμένα....

εντάξει...ποτέ δεν φαντάστηκα οτι όχι μόνο υπάρχει άτομο που του συμβαίνει αυτό το πράγμα να το πώ? αλλά θα μπορέσει και να το περιγράψει κιόλας...?απίστευτο...

δεν μπορώ να πω τι είναι ή γιατί συμβαίνει απλά πολλές φορές επιδιώκω να σκέφτομαι έτσι για να είμαι σίγουρη οτι τα πράγματα θα πάνε όπως θέλω να πάνε...
2007-12-13 00:33
Συμβαινει κ σε μενα αυτο το πραγμα...οταν θελω κατι κ το σκεφτω δεν γινεται...κ οταν δεν το εχω σκεφτει το βρισκω μπροστα μου..δεν περιμενα ποτε οτι θα το εχουν κ αλλοι αυτο κ ειμαι ιδιαιτερα χαρουμενος που διαβασα κατι τετοιο.Δεν εχω προσπαθησει να το ελεγξω ποτε βεβαια..αλλα ποτε δεν ειναι αργα...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ELPINIKI
αγαπητέ Belthazor....
ακριβώς το ίδιο μα το ίδιο συμβαίνει και με εμένα....

εντάξει...ποτέ δεν φαντάστηκα οτι όχι μόνο υπάρχει άτομο που του συμβαίνει αυτό το πράγμα να το πώ? αλλά θα μπορέσει και να το περιγράψει κιόλας...?απίστευτο...

δεν μπορώ να πω τι είναι ή γιατί συμβαίνει απλά πολλές φορές επιδιώκω να σκέφτομαι έτσι για να είμαι σίγουρη οτι τα πράγματα θα πάνε όπως θέλω να πάνε...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Υδροχοος
Συμβαινει κ σε μενα αυτο το πραγμα...οταν θελω κατι κ το σκεφτω δεν γινεται...κ οταν δεν το εχω σκεφτει το βρισκω μπροστα μου..δεν περιμενα ποτε οτι θα το εχουν κ αλλοι αυτο κ ειμαι ιδιαιτερα χαρουμενος που διαβασα κατι τετοιο.Δεν εχω προσπαθησει να το ελεγξω ποτε βεβαια..αλλα ποτε δεν ειναι αργα...

Και εγώ είμαι αρκετά χαρούμενος γιατί έμαθα ότι δεν είναι υποκινημα τις φαντασίας μου και πως άλλοι άνθρωποι το έχουν. Τον τίτλο τον έδωσα εγώ μιας και έψαξα στο διαδίκτυο αλλά δεν βρήκα κάτι και πιστεύω πως είναι αρκετά κατάλληλος... πάντως άμα γίνει προσπάθεια να ελέγχει κάτι τέτοιο(αν μπορεί κανείς να το ελέγξει) θα είναι ένα μεγάλο βήμα...
2007-12-13 16:26
παιδιά με την αντίθετη φαντασία... γειά σας!

υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει και με την ψυχολογία το όλο θέμα....
εγώ τουλάχιστόν αυτό μπορώ να καταλάβω απο αυτό που μου συμβαίνει...

θα προσπαθήσω να το περιγράψω σε μια ψυχολόγο που γνωρίζω για να δω τι μπορεί να μου πει και αυτή...

και μετά βλέπουμε!
2007-12-13 16:54
Καλό αυτό... αν και εγώ δεν πολύ πιστεύω τους περισσότερους ψυχολόγους γιατί δεν ξέρουν τι τους γίνετε... ας ελπίσουμε ότι γνωστή σου είναι κάτι καλύτερο
2007-12-14 01:12
αγαπητέ Belthazor....

όλοι οι ψυχολόγοι γνωρίζουν τι τους "γίνεται"...
απλά κάποιοι παραμένουν κολλημένοι σε θεωρίες και απο πράξεις τίποτα...
άλλοι κυνηγούν φράγκα...κ.τ.λ.

τα στοιχειώδη τα γνωρίζουν όμως...
οπότε ας κάνω την κίνηση να ρωτήσω και βλέπουμε τι γίνεται...
Πο πο.. σας παρακαλώ μην λέτε σε εμένα ''αγαπητέ'', νιώθω σαν 100 χρονών...

Και αυτό εννοώ όταν λες παραμένουν κολλημένοι σε θεωρίες και από πράξεις τίποτα και ότι κυνηγούν φράγκα... ότι δεν κάνουν αυτό που πρέπει... τέλος πάντων.. καλή τύχη!!