ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Οι "περίεργες" σφαίρες στην Κόστα Ρίκα

Οι "περίεργες" σφαίρες στην Κόστα Ρίκα

xontro_mpizeli4 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Με αφορμή το ποστ #22 του Μηνά στο http://www.metafysiko.gr/forum/show...15942#post15942 ανοίγω το θέμα αυτό προς συζήτηση. Για τις περίεργες αυτές σφαίρες στην Κόστα Ρίκα.

Πρόκειται για μεγάλων (αλλά κ μικρών) διαστάσεων λίθινες σφαίρες που φυσικά ανήκουν στα πιο περίεργα ευρήματα παγκοσμίως. Είναι κατασκευασμένες απο γρανίτη αλλά το περίεργο είναι ότι ο γρανίτης δεν συναντάται σε κανένα από τα μέρη που ανακαλύφθηκαν οι σφαίρες αυτές. Δλδ, μετακινήθηκαν από άλλη περιοχή (?) .

Κάθε μία από τις σφαίρες αυτές που έχει βρεθεί είναι ολοστρόγγυλη πράγμα που σημαίνει ότι οι κατασευαστές τους είχαν άριστες γνώσεις γεωμετρίας, μαθηματικών κ επεξεργασίας υλικών.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιός λαός κ γιατί κατασκεύασε τις σφαίρες αυτές.

Τι πιστεύετε ότι συμβαίνει στην Κόστα Ρίκα; Για ποιόν λόγο κάποιος λαός να δημιούργησε τέτοιου είδους κατασκευάσματα; Τι σκοπούς εξυπηρετούσε;

Φωτογραφίες από τις σφαίρες αυτές θα βρείτε εδώ
Στη Ρόδο υπάρχουν τέτοιες "μπάλες", αλλά από ό,τι ξέρω χρησιμοποιούνταν στα κανόνια στο κάστρο των ιπποτών. Beetlejuice, όταν έρθεις από τη Ρόδο πέρνα από την παλιά πόλη και μπές μέσα στον τάφρο. Επίσης έχει και στο μαντράκι, το κέντρο της Ρόδου. Δεν γνωρίζω αν έχει και αλλού πάνω στο νησί.
2007-11-15 01:50
Μια απαντηση που εχει δοθει ειναι οτι προκειται για μειγμα λαβας το οποιο καθως εκτοξευοταν απο ηφαιστειο επαιρνε στερεη μορφη και λογο της φορας του στον αερα επαρνε εντελη σφαιρικο σχημα
εγω προσωπικα διαφωνω με αυτη τι θεωρια λογου του οτι το σχημα ειναι απολυτα σφαιρικο και ειναι αδυνατο να δημιουργησει η φυση αυτο το σχημα απο μονη της
Επισης διαφωνω με το γεγονος οτι μεταρθηκαν εκει λογο του οτι το βαρος μιας τετοιας γρανητενιας σφαιρας ειναι τεραστοιο και με τα μεσα της εποχης θα ηταν αδυνατο... εκτος αν καποιος <<αλλος >> βοηθησε η' αν υπηρχαν τα μεσα τα οποια εμεις δε γνωριζουμε σημερα.
Θα ηθελα παντως να μαθω αν κανενας εχει επιχειρησει να κοψει στη μεση μια τετοια σφαιρα και αν υπαρχει η πιθανοτητα να ειναι κουφια η να κρυβει κατι στο εσωτερικο της?
Υ.Γ.Οσο για τις πετρινες σφαιρες στη Ροδο καμια σχεση.Αυτες ειναι τεχνητα κατασκευασματα τα οποια ριπτονταν με καταπελτες στα εχθρικα πλοια.
καλημερα παιδια,
απανταω σε αυτο το τοπικ οχι διοτι εχω κατι σχετικο να πω,μιας και δεν ξερω πολλα για το θεμα,απλα κατι εχει πεσει στην αντιληψη μου.
Σε καποιο απο τα κομιξ της Ντισνευ κανει αναφορα και εχει ολοκληρο κομιξ με θεμα αυτες τις σφερικες μπαλες.
Και επειδη ο ιδιος ο Ντισνευ καθως και ολοι του οι συνεργατες λεγεται πως παντα προσπαθουν να ενσωματοσουν στοιχεια μεταφυσικου ή ακομα και επειδη οι ιδιοι ασχολουνται με τον μυστικισμο, γραφουν κωδικοποιημενα μερικες φορες για συμβαντα και πραγματα που θελουν να τα περασουν στους μυημενους. Δεν γνωριζω το κατα ποσο υσχιουν αυτα, απλα ειπα να σας αναφερο και αυτο απο μερους μου,οποτε συγνωμη για καποια μη ουσιαστικη απαντηση μου