Και αν ζούσατε τότε...τι?
Ταξιδι στο παρελθόν ε...;Χμμ...
Θα ήθελα να ειχα παρει μερος στην ηρωικη μαχη του Little Big Horn(με το πλευρό των ινδιανων,εννοειται...),να χανομουν μεσα στην απεραντη βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας,να ημουν φιλοσοφος στην Αθηνα την εποχη που κηρυξε ο απ.Παυλος μήπως και σωζαμε τιποτα...,να ήμουν στα πληρωματα του Κορτεζ μηπως και βυθιζα τα πλοια και γλυτωναμε ολοκληρη γενοκτονια ινδιανων...
Να ζουσα στο μεσαιωνα και να με κατηγορουσε η Ιερα Εξεταση(πλακα θα ειχε...),να ημουν μυημενος στα αρχαια ελληνικα μυστηρια,να βοηθουσα και γω στον Ελληνικο Διαφωτισμό παρεα με τους Κοραη,Γεμιστό,Καιρη,να επαιρνα μερος στον επαναστατικο αγωνα του Αιμιλιανο Ζαπάτα...
Και άλλα πολλά αλλά αυτά ειναι αρκετά νομιζω...
Θα ήθελα να ειχα παρει μερος στην ηρωικη μαχη του Little Big Horn(με το πλευρό των ινδιανων,εννοειται...),να χανομουν μεσα στην απεραντη βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας,να ημουν φιλοσοφος στην Αθηνα την εποχη που κηρυξε ο απ.Παυλος μήπως και σωζαμε τιποτα...,να ήμουν στα πληρωματα του Κορτεζ μηπως και βυθιζα τα πλοια και γλυτωναμε ολοκληρη γενοκτονια ινδιανων...
Να ζουσα στο μεσαιωνα και να με κατηγορουσε η Ιερα Εξεταση(πλακα θα ειχε...),να ημουν μυημενος στα αρχαια ελληνικα μυστηρια,να βοηθουσα και γω στον Ελληνικο Διαφωτισμό παρεα με τους Κοραη,Γεμιστό,Καιρη,να επαιρνα μερος στον επαναστατικο αγωνα του Αιμιλιανο Ζαπάτα...
Και άλλα πολλά αλλά αυτά ειναι αρκετά νομιζω...
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από karma
Στα μέρη που περιγράφεις... έχω αναμνήσεις! Μπορεί να έχεις ζήσει και εσύ, ίσως και γι' αυτό σε έλκουν τόσο! Αν θέλεις, γράψε ή στείλε μου τα στοιχεία σου (ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης) να το επιβεβαιώσουμε!
|
Φίλη karma
Στα έστειλα με PM. Ευχαριστώ!

Θα ’θελα να, θα ’θελα να ’μουν κηπουρός
σ’ ένα κοραλλένιο κήπο στο βυθό
Γέρο-πουρός θαυματοποιός
με τα στοιχειά της νύχτας να μεθώ
Θα ’θελα να, θα ’θελα να ’μουν παπουτσής
Το χρόνο να μετρώ με το σφυρί
το γυάλινο γοβάκι της
να κρύψω και κανείς να μην το βρει
Θα ’θελα να, θα ’θελα να ’μουν κυνηγός
χαμένος σ’ ένα δάσος μαγικό
σαν τον Ορφέα το μουσικό
από τις μάγισσες να φαγωθώ
Μ’ αφού δεν εί-, μ’ αφού δεν είμαι κυνηγός
ας ήμουν της αγάπης μας φρουρός
Μ’ αφού δεν είμαι κυνηγός
ας γίνω στην ποδιά σου ναυαγός
σ’ ένα κοραλλένιο κήπο στο βυθό
Γέρο-πουρός θαυματοποιός
με τα στοιχειά της νύχτας να μεθώ
Θα ’θελα να, θα ’θελα να ’μουν παπουτσής
Το χρόνο να μετρώ με το σφυρί
το γυάλινο γοβάκι της
να κρύψω και κανείς να μην το βρει
Θα ’θελα να, θα ’θελα να ’μουν κυνηγός
χαμένος σ’ ένα δάσος μαγικό
σαν τον Ορφέα το μουσικό
από τις μάγισσες να φαγωθώ
Μ’ αφού δεν εί-, μ’ αφού δεν είμαι κυνηγός
ας ήμουν της αγάπης μας φρουρός
Μ’ αφού δεν είμαι κυνηγός
ας γίνω στην ποδιά σου ναυαγός
Αν μπορούσα να κάνω το ταξίδι στο χρόνο, θα ήθελα να ζήσω τα παρακάτω
- να βρίσκομαι δίπλα στον Μότσαρτ την ώρα της σύνθεσης του Ρέκβιεμ
- να είμαι την τελευταία νύχτα στη φυλακή του Σωκράτη
- να παρίσταμαι στη Σταύρωση του Ιησού
- να παρακολουθήσω τη Σύνοδο της Νίκαιας
- να βρίσκομαι στο Ρόσγουελ την ώρα της συντριβής του ΑΤΙΑ
- να παρακολουθήσω την έκρηξη του Ηφαιστείου της Σαντορίνης
- να δω από κοντά τον Κατακλυσμό
Σαν πολλά δε θέλεις εσύ ?
Τον κατακλυσμό κι από κοντά λίγο δύσκολο να το πετύχεις
Από πολύύύύύ μακριά και κάπου ψηλά θα ήταν καλύτερα νομίζω !
Τον κατακλυσμό κι από κοντά λίγο δύσκολο να το πετύχεις
Από πολύύύύύ μακριά και κάπου ψηλά θα ήταν καλύτερα νομίζω !
..Αρχικα θα συμφωνησω οτι τιποτα δεν θα αλλαζα γιατι ολα εχουν λογω για να εχουν γινει οπως εχουν γινει..
Αν το δω με χρονολογικη πορεια αρχικα θα ηθελα να βρισκομαι καπου στον Μεσαιωνα , καπου στην Σκωτια , να ειμαι μια μαγισσα και να ζω απαγορευμενα παθη η μια πυργοδεσποινα σε καποιο στοιχειωμενο καστρο..
Θα ηθελα να βρισκομαι σε ενα παριζιανικο bistreaux belle epoque στην ιδια συντροφια με ποιητες , ζωγραφους και φιλοσοφους της εποχης σε πνευματικες διαμαχες και κοντρες...Picasso, Kahlo, Rivera,Proust, Cacteau,Sartre...
Θα ηθελα να ακολουθησω τον Che Guevara στα ταξιδια του με την μηχανη εκει στην Παταγονια και τα νησια με τους λεπρους...
Θα ηθελα να ειμαι στην πρωτη εμφανιση των Joy Division στο Hacienda club της ιστορικης μουσικα εποχης του Manchester...
Αν το δω με χρονολογικη πορεια αρχικα θα ηθελα να βρισκομαι καπου στον Μεσαιωνα , καπου στην Σκωτια , να ειμαι μια μαγισσα και να ζω απαγορευμενα παθη η μια πυργοδεσποινα σε καποιο στοιχειωμενο καστρο..
Θα ηθελα να βρισκομαι σε ενα παριζιανικο bistreaux belle epoque στην ιδια συντροφια με ποιητες , ζωγραφους και φιλοσοφους της εποχης σε πνευματικες διαμαχες και κοντρες...Picasso, Kahlo, Rivera,Proust, Cacteau,Sartre...
Θα ηθελα να ακολουθησω τον Che Guevara στα ταξιδια του με την μηχανη εκει στην Παταγονια και τα νησια με τους λεπρους...
Θα ηθελα να ειμαι στην πρωτη εμφανιση των Joy Division στο Hacienda club της ιστορικης μουσικα εποχης του Manchester...
Στην εποχή της ακμής της Ατλαντίδος... 

Εγώ πάλι "συμβιβάζομαι"
απλά με την εποχή της δημιουργίας του κόσμου και της δημιουργίας του ανθρώπου και όλων των όντων και οντοτήτων!!!
απλά με την εποχή της δημιουργίας του κόσμου και της δημιουργίας του ανθρώπου και όλων των όντων και οντοτήτων!!!