ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ Η ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΕΣ??
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ...ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠOΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΑΣ ΧΕΡΙ?
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ..
------------------------------
Γραφετε αναποδα?(απο κατω προς πανω)
Στις λεξεις γραφετε το δευτερο γραμμα και μετα το πρωτο?
Στο τελος της λεξης μπερδευετε το ς και το v χωρις λογο?
Διαβαζετε ενα κειμενο διαγωνια?
αλλα ?
ΓΕΝΙΚΑ
---------
Τι σχεση εχετε με τις τεχνες?(μουσικη,ζωγραφικη κτλ)
Ποσο γρηγορα η ευκολα μαθαινετε κατι?(μια ξενη γλωσσα πχ)
τι αλλο??
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ..
------------------------------
Γραφετε αναποδα?(απο κατω προς πανω)
Στις λεξεις γραφετε το δευτερο γραμμα και μετα το πρωτο?
Στο τελος της λεξης μπερδευετε το ς και το v χωρις λογο?
Διαβαζετε ενα κειμενο διαγωνια?
αλλα ?
ΓΕΝΙΚΑ
---------
Τι σχεση εχετε με τις τεχνες?(μουσικη,ζωγραφικη κτλ)
Ποσο γρηγορα η ευκολα μαθαινετε κατι?(μια ξενη γλωσσα πχ)
τι αλλο??
Στέλλα δε ξέρω τι συμπεράσματα θα εξαχθούν από το νέο αυτό thread, αλλά μάλλον κάτι έχεις στο μυαλό σου
Προσωπικά, είμαι δεξιόχειρας και αριστεροπόδαρος
Συνήθως πάνε πακέτο τα χέρια με τα πόδια, εκτός αν σε μικρή ηλικία, τρόπον τινα υπήρχε "εξαναγκασμός' από σχολείο,οικογένεια κλπ να χρησιμοποιείται στη γραφή το "καλό" (δεξίο χέρι)...
Σε εμένα δε συνέβη ,αποδεδειγμένα, αυτό.
Για να δούμε!!!
Προσωπικά, είμαι δεξιόχειρας και αριστεροπόδαρος
Συνήθως πάνε πακέτο τα χέρια με τα πόδια, εκτός αν σε μικρή ηλικία, τρόπον τινα υπήρχε "εξαναγκασμός' από σχολείο,οικογένεια κλπ να χρησιμοποιείται στη γραφή το "καλό" (δεξίο χέρι)...
Σε εμένα δε συνέβη ,αποδεδειγμένα, αυτό.
Για να δούμε!!!
Εγώ είμαι δεξιόχειρας, και από ότι κατάλαβα όλα τα ερωτήματα είναι για το αντίπαλο στρατόπεδο.. εμείς δηλαδή δεν είμαστε άνθρωποι; αμάν πια.. 

ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ
Μία κατηγορία ανθρώπων που βιώνουν τα πάντα "ανάποδα". Ζουν σε ένα κόσμο που είναι πλασμένος να λειτουργεί αντίστροφα γι’ αυτούς! Προσαρμόζονται, βέβαια, αλλά νιώθουν κάπως περίεργα, κάπως παράξενα...
Οι επιστήμονες λένε ότι στους αριστερόχειρες λειτουργεί το δεξί μέρος του εγκεφάλου τους που σχετίζεται με τη διαίσθηση, την ενόραση και την καλλιτεχνία (όπως μουσική, ζωγραφική, υποκριτική κ.λ.π.).
Ας εγκαινιάσω, λοιπόν, το θέμα σαν η πρώτη ισχυρή αριστερόχειρας!!!!
Μία κατηγορία ανθρώπων που βιώνουν τα πάντα "ανάποδα". Ζουν σε ένα κόσμο που είναι πλασμένος να λειτουργεί αντίστροφα γι’ αυτούς! Προσαρμόζονται, βέβαια, αλλά νιώθουν κάπως περίεργα, κάπως παράξενα...
Οι επιστήμονες λένε ότι στους αριστερόχειρες λειτουργεί το δεξί μέρος του εγκεφάλου τους που σχετίζεται με τη διαίσθηση, την ενόραση και την καλλιτεχνία (όπως μουσική, ζωγραφική, υποκριτική κ.λ.π.).
Ας εγκαινιάσω, λοιπόν, το θέμα σαν η πρώτη ισχυρή αριστερόχειρας!!!!
Καλησπέρα σε όλους.
Ποιος τα λέει αυτά;
Φίλη Στέλλα, ως ακόμη μία αριστερόχειρας, θα συνδράμω στην έρευνά σου. Μπορώ -όχι βέβαια κατά προτίμησην- να γράψω από κάτω προς τα πάνω και πάντα στις λέξεις ξεκινώ από το πρώτο γράμμα.
Δεν μπερδεύω το "ς" (υποθέτω ότι λέγεται πως ορισμένοι χρησιμοποιούν το "σ") ούτε και το "ν" -αυτό πάλι με ποιον χαρακτήρα υποτίθεται πως το μπερδεύουν;
Αναφέρεσαι στη στάση του σώματος ή σε λέξεις γραμμένες διαγώνια;
Μου αρέσει να ασχολούμαι με τις Τέχνες, ιδιαιτέρως με τη ζωγραφική (δεν αναφέρομαι σε παπάκια και λιμνούλες
). Τέλος, η εκμάθηση γλωσσών ανέκαθεν ήταν το φόρτε μου (προς το παρόν μιλάω τρεις) και γενικά θεωρώ εύκολο το να αποστηθίσω μακροσκελή κείμενα.
Γιατρέ...θα ζήσω;
Παράθεση:
|
Αρχική δημοσίευση απο karma Μία κατηγορία ανθρώπων που βιώνουν τα πάντα "ανάποδα". Ζουν σε ένα κόσμο που είναι πλασμένος να λειτουργεί αντίστροφα γι’ αυτούς! |
Ποιος τα λέει αυτά;Φίλη Στέλλα, ως ακόμη μία αριστερόχειρας, θα συνδράμω στην έρευνά σου. Μπορώ -όχι βέβαια κατά προτίμησην- να γράψω από κάτω προς τα πάνω και πάντα στις λέξεις ξεκινώ από το πρώτο γράμμα.
Δεν μπερδεύω το "ς" (υποθέτω ότι λέγεται πως ορισμένοι χρησιμοποιούν το "σ") ούτε και το "ν" -αυτό πάλι με ποιον χαρακτήρα υποτίθεται πως το μπερδεύουν;
Παράθεση:
| Διαβαζετε ενα κειμενο διαγωνια? |
Μου αρέσει να ασχολούμαι με τις Τέχνες, ιδιαιτέρως με τη ζωγραφική (δεν αναφέρομαι σε παπάκια και λιμνούλες
). Τέλος, η εκμάθηση γλωσσών ανέκαθεν ήταν το φόρτε μου (προς το παρόν μιλάω τρεις) και γενικά θεωρώ εύκολο το να αποστηθίσω μακροσκελή κείμενα.Γιατρέ...θα ζήσω;

Eιμαι αριστεροχειρας και γουσταρω τρελα.
Μιλαω 4 ξενες γλωσσες.στις 3 εχω ανωτατα πτυχια,ειμαι πτυχιουχος νομικος και τωρα σπουδαζω ψυχολογια,εχω κλιση προς θεατρικη τεχνη,πιστευω οτι εχω ανεπτυγμενα....μεταφυσικα κεντρα του εγκεφαλου και επισης οπως εχει αποφειχθει επιστημονικα για τους αριστεροχειρες και μπορω να παραθεσω το κειμενο,ειμαι επιρρεπεις σε καταθλιψεις και κρισεις αγχους.Και αυτο για τον απλουστατο λογο που ειπωθηκε πραπανω με την δεξιοστροφη λειτουργια του εγκεφαλου.
Οσον αφορα τα γραμματα,δεν εχω επιχειρησει να διαβασω διαγωνια ομως το λαθος με το ν και το ς και το κανω ενιοτε!!!Δεν εχω διαβασει ποτε τι μπορει να σημαινει αυτο.
Γενικα εχω σε πολυ μεγαλη υποληψη τους αριστεροχειρες.
Μιλαω 4 ξενες γλωσσες.στις 3 εχω ανωτατα πτυχια,ειμαι πτυχιουχος νομικος και τωρα σπουδαζω ψυχολογια,εχω κλιση προς θεατρικη τεχνη,πιστευω οτι εχω ανεπτυγμενα....μεταφυσικα κεντρα του εγκεφαλου και επισης οπως εχει αποφειχθει επιστημονικα για τους αριστεροχειρες και μπορω να παραθεσω το κειμενο,ειμαι επιρρεπεις σε καταθλιψεις και κρισεις αγχους.Και αυτο για τον απλουστατο λογο που ειπωθηκε πραπανω με την δεξιοστροφη λειτουργια του εγκεφαλου.
Οσον αφορα τα γραμματα,δεν εχω επιχειρησει να διαβασω διαγωνια ομως το λαθος με το ν και το ς και το κανω ενιοτε!!!Δεν εχω διαβασει ποτε τι μπορει να σημαινει αυτο.
Γενικα εχω σε πολυ μεγαλη υποληψη τους αριστεροχειρες.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από karma
Μία κατηγορία ανθρώπων που βιώνουν τα πάντα "ανάποδα". Ζουν σε ένα κόσμο που είναι πλασμένος να λειτουργεί αντίστροφα γι’ αυτούς!
|
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από mata xari
Ποιος τα λέει αυτά; |
Τάδε έφη... karma, παθούσα και... μαθούσα από μικρό παιδί!
Διαγώνια δεν διαβάζω, αλλά μπορώ και γράφω ανάποδα!

Από ξένες γλώσσες, μιλάω δύο και γενικά τις μαθαίνω με ευχέρεια (ίσως να είναι και μνήμες από προηγούμενες ζωές μου
)!Διαθέτω καλλιτεχνικά ταλέντα, διαίσθηση, ενόραση και είμαι καλή ψυχολόγος!
Παράθεση:
|
Τάδε έφη... karma, παθούσα και... μαθούσα από μικρό παιδί!
Διαγώνια δεν διαβάζω, αλλά μπορώ και γράφω ανάποδα! ![]() Από ξένες γλώσσες, μιλάω δύο και γενικά τις μαθαίνω με ευχέρεια (ίσως να είναι και μνήμες από προηγούμενες ζωές μου )!Διαθέτω καλλιτεχνικά ταλέντα, διαίσθηση, ενόραση και είμαι καλή ψυχολόγος! |
Nα μου ζησεις καρμα μου.
Ζουμε σε ενα κοσμο οπου ειναι φτιαγμενος για δεξιοχειρες.Τα ποντικια του υπολογιστη,τα μουσικα οργανα,τα οπλα στο στρατο,ειναι μερικα απο αυτα που μου ερχονται.
Βλεπεις το αριστερο θεωρειται το κακο χερι...
Θα ψαξω να βρω το αρθρο για τους αριστεροχειρες.Ειναι λεει καλυτεροι στα βιντεοπαιχνιδια,στις μαχες σωμα με σωμα και δυστυχως επιρρεπης σε ψυχικα νοσηματα οπως καταθλιψη και σχιζοφρενεια(μακρια απο εμας).
Παιδια,τα ερωτηματα δεν ειναι ασχετα.Ειμαι αριστεροχειρας και κανω συνεχως τα ιδια λαθη.Μπερδευω το ς με το ν χωρις λογο,γραφω αναποδα και διαβαζω διαγωνια.Ολα αυτα τα θεωρουσα τυχαια και φυσιολογικα μεχρι που ο καθηγητης γενετικης μου στο τει μας ρωτησε ποσοι ειμαστε αριστεροχειρες και αυτα που ρωταω κι εγω.Το ποσοστο στη σχολη μας ητανε 20% και οι περισσοτεροι που μιλησα κανανε τα ιδια 'τυχαια' λαθη με εμενα.Τυχαιο?Οσο για τις τεχνες η τις ξενες γλωσσες τα αριστεροχειρα παιδια που γνωρισα μιλανε απταιστα μεσο ορο 2 γλωσσες ο καθενας και εχουν φοβερη αντιληψη στα παντα.Εχουν κλιση οι περισσοτεροι στις θεωρητικες επιστημες και βγαζουν τους μεγαλυτερους βαθμους στα μαθηματα χωρις ιδιαιτερο κοπο.Ξεκινησα αυτο το θεμα γιατι ενθουσιαστηκα με αυτα που ανακαλυψα,που ως τωρα τα θεωρουσα απλα λαθη.
tsilof σε θυμαμαι απο τα προμηθεια...μηπως εισαι αμφιδεξιος??υπαρχουν πολλοι μεγαλοι κυριως σε ηλικεια που γραφουν και με τα 2 λογω ρατσισμου κτλ και παλιων αντιληψεων στα σχολεια αλλα το ποδι δε μπαινανε ποτε στη διαδικασια να το αλλαξουνε..περιττο..μηπως εισαι αριστεροχειρας που εμαθες με το δεξι??σκεψου το
Καρμα, γιατι παραξενα και διαφορετικα?? Καθολου..
Παιδια,γραψτε μου και για τη διαισθηση σας...
Παράθεση:
|
tsilof Στέλλα δε ξέρω τι συμπεράσματα θα εξαχθούν από το νέο αυτό thread, αλλά μάλλον κάτι έχεις στο μυαλό σου Προσωπικά, είμαι δεξιόχειρας και αριστεροπόδαρος Συνήθως πάνε πακέτο τα χέρια με τα πόδια, εκτός αν σε μικρή ηλικία, τρόπον τινα υπήρχε "εξαναγκασμός' από σχολείο,οικογένεια κλπ να χρησιμοποιείται στη γραφή το "καλό" (δεξίο χέρι)... Σε εμένα δε συνέβη ,αποδεδειγμένα, αυτό. Για να δούμε!!! |
tsilof σε θυμαμαι απο τα προμηθεια...μηπως εισαι αμφιδεξιος??υπαρχουν πολλοι μεγαλοι κυριως σε ηλικεια που γραφουν και με τα 2 λογω ρατσισμου κτλ και παλιων αντιληψεων στα σχολεια αλλα το ποδι δε μπαινανε ποτε στη διαδικασια να το αλλαξουνε..περιττο..μηπως εισαι αριστεροχειρας που εμαθες με το δεξι??σκεψου το
Παράθεση:
|
karma ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ Μία κατηγορία ανθρώπων που βιώνουν τα πάντα "ανάποδα". Ζουν σε ένα κόσμο που είναι πλασμένος να λειτουργεί αντίστροφα γι’ αυτούς! Προσαρμόζονται, βέβαια, αλλά νιώθουν κάπως περίεργα, κάπως παράξενα... |
Καρμα, γιατι παραξενα και διαφορετικα?? Καθολου..
Παιδια,γραψτε μου και για τη διαισθηση σας...
Και κατι ακομη... οι μουσικοι αριστεροχειρες,ποσο δυσκολο ητανε να μαθετε να παιζετε καποιο μουσικο οργανο?Σαν αριστεροχειρας μου ητανε τρομερα δυσκολο να μαθω να παιζω βιολοντσελο σε σχεση με τα αλλα παιδια στην ηλικεια μου γιατι παιζεις με το αριστερο και κρατας το δοξαρι με το δεξι και το οργανο το ακουμπω στον δεξι ωμο.Σε αλλα μουσικα οργανα??
Παράθεση:
|
Οι επιστήμονες λένε ότι στους αριστερόχειρες λειτουργεί το δεξί μέρος του εγκεφάλου τους που σχετίζεται με τη διαίσθηση, την ενόραση και την καλλιτεχνία (όπως μουσική, ζωγραφική, υποκριτική κ.λ.π.). |

Κ γω δεξιόχειρας αλλά πατάω τα μισά πλήκτρα στο πληκτρολόγιο με το αριστερό...
Να γράψω λίγο την παλεύω με το αριστερό αλλά αυτό που δε μπορώ με τίποτα είναι να χρησιμοποιήσω το ποντίκι!
Παράθεση:
|
ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ
Μία κατηγορία ανθρώπων που βιώνουν τα πάντα "ανάποδα". Ζουν σε ένα κόσμο που είναι πλασμένος να λειτουργεί αντίστροφα γιʼ αυτούς! Προσαρμόζονται, βέβαια, αλλά νιώθουν κάπως περίεργα, κάπως παράξενα... Οι επιστήμονες λένε ότι στους αριστερόχειρες λειτουργεί το δεξί μέρος του εγκεφάλου τους που σχετίζεται με τη διαίσθηση, την ενόραση και την καλλιτεχνία (όπως μουσική, ζωγραφική, υποκριτική κ.λ.π.). Ας εγκαινιάσω, λοιπόν, το θέμα σαν η πρώτη ισχυρή αριστερόχειρας!!!! |
Εγώ έχω άλλο πρόβλημα αν και είμαι δεξιός.
Δεν φοβάμαι να το αποκαλύψω αν και σίγουρα το νοιώθουν όσοι διαβάζουν αυτά που γράφω..
Σκέπτομαι γρηγορότερα από ότι γράφω και πολλές φορές, νομίζω ότι έχω τελειώσει το κείμενο (ενώ γράφω συνεχώς) και πάντα ανακαλύπτω ότι δεν έγραψα ούτε τα μισά. Ενώ έχω την αίσθηση ότι τα έγραψα. Λολ….
Δηλαδή, μπορεί να έχω σκεφτεί 3 παραγράφους καθώς γράφω και να γράψω μόνο το μισώ παράγραφο βάζοντας ιδέες και από τους 3 παραγράφους αλλά με αλλόκοτο τρόπο… και εγώ έχω αίσθηση ότι τέλειωσε, ότι τα έχω γράψει όλα.. είμαι και βιαστικός τα στέλνω γρήγορα. Και μετά ανακαλύπτω ότι δεν έγραψα τίποτα. Η δεν καταλαβαίνω ούτε και εγώ τι έγραψα.. χαχαχα
Δεν έχω γνωρίσει κάποιων που να έχει το ίδιο πρόβλημα.
Εγώ είμαι ένας ακόμη αριστερόχειρας. Βασικά όταν λέμε αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας εννοούμε μόνο με ποιο χέρι γράφουμε; Γιατί και οι μεν και οι δε,
πάρα πολλά άλλα πράγματα τα κάνουμε με το άλλο χέρι. (π.χ το ψαλίδι, το μαχαίρι, το τηλεκοντρόλ κ.α τα κρατάω με το δεξί. Το δυνατό μου χέρι σε μπουνιά είναι το δεξί.) Αν εννοούμε λοιπόν ότι μόνο το γράψιμο καθορίζει τι είμαστε, αριστερόχειρες ή δεξιόχειρες, αυτό είναι κάτι που τείνει υπό εξαφάνιση, μιας και εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι από πότε έχω να γράψω με στυλό ή με μολύβι, αφού το πληκτρολόγιο είναι μία μόνιμη κατάσταση είτε πρόκειται για Η/Υ είτε για κινητό.
Υ.Γ. Στην Αθήνα νομίζω υπάρχει ένα μαγαζί που πουλάει χρηστικά αντικείμενα μόνο για αριστερόχειρες. (Αν ενδιαφέρει κάποιον ας μου στείλει μήνυμα και θα ψάξω για λεπτομέρειες.)
πάρα πολλά άλλα πράγματα τα κάνουμε με το άλλο χέρι. (π.χ το ψαλίδι, το μαχαίρι, το τηλεκοντρόλ κ.α τα κρατάω με το δεξί. Το δυνατό μου χέρι σε μπουνιά είναι το δεξί.) Αν εννοούμε λοιπόν ότι μόνο το γράψιμο καθορίζει τι είμαστε, αριστερόχειρες ή δεξιόχειρες, αυτό είναι κάτι που τείνει υπό εξαφάνιση, μιας και εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι από πότε έχω να γράψω με στυλό ή με μολύβι, αφού το πληκτρολόγιο είναι μία μόνιμη κατάσταση είτε πρόκειται για Η/Υ είτε για κινητό.
Υ.Γ. Στην Αθήνα νομίζω υπάρχει ένα μαγαζί που πουλάει χρηστικά αντικείμενα μόνο για αριστερόχειρες. (Αν ενδιαφέρει κάποιον ας μου στείλει μήνυμα και θα ψάξω για λεπτομέρειες.)