ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Ο Αριθμός 12 στις Θρησκείες: Σύμπτωση ή ... όχι;

Ο Αριθμός 12 στις Θρησκείες: Σύμπτωση ή ... όχι;

IL.LUMINEL9 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2007-10-21 01:03
12 μηνες ο χρονος ,12 οι θεοι του ολυμπου, 12 φυλες των υιων του ισραηλ, 12 αγγελοι που ειδε ο ιωαννης, 12 οι !αγιοι αποστολοι! 12 τα δενδρα της ζωης,και αλλα πολλα φιλοι μου απο υπολοιπες θρησκειες.Κατα την γνωμη μου το 12 ηταν κατι.Τι ομως απο ολα αυτα?Μηπως ηταν ΜΙΑ μονο ιστορια που παραχαραχτηκε αναλογως με τις κουλτουρες της εκαστοτε περιοχης?Και οπως αναφερομαι και στο αλλο μου θεμα (ο χριστος ηταν εξωγηινος) ολα αυτα ειναι αποτελεσματα συγκαλυπσης και διαστρεβλωσης της αληθειας εις το περας των αιωνων για ευνοητους λογους.
Πια ομως ηταν η αληθινη υποσταση του 12?
Δεν έχει σημασία το 12 αλλά η σχέση που υπάρχει μεταξύ των περιπτώσεων στις οποίες εμφανίζεται αυτό.

Ο 23 για παράδειγμα θα μπορούσε κανείς να πεί πως είναι ο αριθμός του καλού και του κακού. Της σύνθεσης και της αποσύνθεσης. Της δημιουργίας και της καταστροφής.

Το 7...Δεν ξέρω για να πώ την αλήθεια...

Κοίτα όμως καλά την περίπτωση του 23. Θα δείς και όλους τους άλλους αριθμούς μέσα.

π.χ:

23=2+3,

(2+1)+(3+1)=3+4=7

------------------------------

23=2+3,

2*3=6,

2*6=12
2007-10-21 01:54
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Δημήτρης Μπρικιάτης
Δεν έχει σημασία το 12 αλλά η σχέση που υπάρχει μεταξύ των περιπτώσεων στις οποίες εμφανίζεται αυτό.

Ο 23 για παράδειγμα θα μπορούσε κανείς να πεί πως είναι ο αριθμός του καλού και του κακού. Της σύνθεσης και της αποσύνθεσης. Της δημιουργίας και της καταστροφής.

Το 7...Δεν ξέρω για να πώ την αλήθεια...

Κοίτα όμως καλά την περίπτωση του 23. Θα δείς και όλους τους άλλους αριθμούς μέσα.

π.χ:

23=2+3,

(2+1)+(3+1)=3+4=7

------------------------------

23=2+3,

2*3=6,

2*6=12

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ το ξερω οτι η ενασχοληση με την αποκρυπτογραφηση των αριθμων ειναι ενα τεραστιο θεμα το οποιο κι ολας, δεν εχω ιδιαιτερα ασχοληθει.Και πιο συγκεκριμενα η αριθμολογια ειναι ειναι ενα θεμα που χριζει ιδιατερου ενδιαφεροντος.Απλως εγω επικεντρωνομαι στα γεγονοτα και τεκτενομενα που κρυβονται πισω απο αυτον τον αριθμο και γιατι.
Ας δούμε, εν κατακλείδι, γιατί ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει αυτές τις ιδιότητες (ξέχασες και τα 12 ζώδια)!

Ο αριθμός 12 αποτελείται από το αριθμό 1 και το 2. Το άρθοισμά του είναι το 3.

Το 1 είναι ο αριθμός του Θεού που οι αποκρυφιστές τον ταυτίζουν με τη Μοναδική Οντότητα, στην οποία συνοψίζονται και συνθέτονται το Σύμπαν, ο Άνθρωπος και η Θεία φύση. Παριστάνει την πνευματική ενότητα.

Το 2 αντιπροσωπεύει την ηχώ, τον αντίκτυπο, τη σύγκρουση και την αντίθεση. Δείχνε τη στιγμιαία στάση των δυνάμεων σε ισορροπία και παριστάνει τον πρώτο πυρήνα της ύλης, τη φύση αντίθετα προς το δημιουργό.

Το 3 είναι ο αριθμός της δημιουργίας. Είναι το σύμβολο της πνευματικής σύνθεσης. Παριστάνει τη λύση της σύγκρουσης που θέτει ο συνδυασμός, και έτσι εκφράζει τον τύπο της δημιουργίας καθενός από τους κόσμους.

Το 1 είναι στείρο. Όσο και αν πολλαπλασιαστεί με τον εαυτό του, μένει πάντα 1.

Το 2 πολλαπλασιαζόμενο με το 1 παραμένει 2 (μαζί με το 1 δημιουργεί ένα ζεύγος αντιθέτων).

Για να συμβιβαστούν, λοιπόν, τα αντίθετα (και για να δημιουργήσουμε άλλους αριθμούς), χρειάζεται το 3.

Σκεφθείτε ένα τρίγωνο. Αυτό αποτελείται από τρεις αριθμούς. Το 1, το 2 και το 3.

Αν συνοψίσουμε πηγάζει το εξής γι' αυτό τον αριθμό: 1 = η αρχή, 2 = η επέκταση και 3 = η εξέλιξη!

Σύμφωνα με τον Jorg sabellicus, ο αριθμός 12 αντιπροσωπεύει την εσωτερική δύναμη, την πνευματική ανάλυση, τη γαλήνη, τη φρόνηση, την ελευθερία, τη σοφία και τη φιλοσοφία.
2007-10-21 19:06
@ KARMA

Το δώδεκα δεν «αποτελείται» απ το 1 και το 2 αλλά αποτελείται από 12 μονάδες.

Το «1» & «2» είναι ο συμβατικός τρόπος να το γράψουμε στο δεκαδικό σύστημα.

Αν ήμασταν Ρωμαίοι θα γράφαμε ΧΙΙ και αν ήμασταν ινδιάνοι ΙΝΚΑΣ θα φκιάχναμε

κόμπους σε κορδόνια.

Το 1 & 2 λοιπόν είναι κάτι που υπάρχει μόνο στο μυαλό μας για να μας

βοηθήσει να κατανοήσουμε το 12 αλλά δεν υπάρχει και στο ίδιο το 12.

Εμείς το επινοήσαμε σαν τρόπο έκφρασης αλλά το 12 αδιαφορεί πλήρως για το τι σκεφτόμαστε εμείς.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Litsa
@ KARMA

Το δώδεκα δεν «αποτελείται» απ το 1 και το 2 αλλά αποτελείται από 12 μονάδες.

Το «1» & «2» είναι ο συμβατικός τρόπος να το γράψουμε στο δεκαδικό σύστημα.

Αν ήμασταν Ρωμαίοι θα γράφαμε ΧΙΙ και αν ήμασταν ινδιάνοι ΙΝΚΑΣ θα φκιάχναμε

κόμπους σε κορδόνια.

Το 1 & 2 λοιπόν είναι κάτι που υπάρχει μόνο στο μυαλό μας για να μας

βοηθήσει να κατανοήσουμε το 12 αλλά δεν υπάρχει και στο ίδιο το 12.

Εμείς το επινοήσαμε σαν τρόπο έκφρασης αλλά το 12 αδιαφορεί πλήρως για το τι σκεφτόμαστε εμείς.

Αγαπητή Litsa

Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές!

Είναι καλό να έχουμε μία σφαιρική εικόνα για αυτό τον αριθμό. Νομίζω, ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το πως απεικονίζεται (με γράμματα ή με αριθμούς), όσο οι ιδιότητες που αντιπροσωπεύει!
Παράθεση:
δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το πως απεικονίζεται, όσο οι ιδιότητες που αντιπροσωπεύει!

Αγαπητή KARMA, ο μόνος λόγος που έγραψα το μήνυμα #5 είναι επειδή διαπίστωσα
πως στο #4 περιγραφεις τις ιδιότητες βάση της απεικόνισης και όχι της πραγματικής
ουσίας του 12 που δεν είναι τίποτα περισσότερο από 12 μονάδες.

Φυσικά να πω τι έχω διαβάσει για το 12 αλλά δεν θυμάμαι που. . .
το 60δικό σύστημα (αυτό που έχουμε για την ώρα) έχει κάποια πλεονεκτήματα
έναντι του δεκαδικού επειδή το εξήντα διαιρείται ακέραια με το
2, 3, 5, 6, 10, 12, 15, 20,30
ενώ το δέκα διαιρείται ακέραια μόνο με το 2 & 5.
Το 12 στο 60δικό σύστημα έχει εξέχουσα θέση.

Επίσης μαζί με το 12 βλέπουμε στις θρησκείες ότι και το 7 έχει ιδιαίτερη αξία.

Λένε ότι οι πρώτοι μαθηματικοί ας πούμε έβλεπαν το 1 σαν την μονάδα το 2 σαν ζευγάρι
το 3 σαν τρίγωνο και το τέσσερα σαν ένα τερτάγωνο.
Το 7 προκύπτει από το άθροισμα του 3 & 4 ενώ το 12 από το γινόμενο.
Φυσικά για να το εξηγήσω ακριβώς πρέπει να κάνω και το σχέδιο και τώρα δε μπορώ.
2007-10-23 04:00
Εγώ πάντως βλέπω όλους τους αριθμούς σαν ποσότητες και η αριθμολογία
δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
Αγαπητέ IL.LUMINEL, δεν μπορώ και δεν θέλω να συνδέσω τον αριθμό 12
με τις θρησκείες (διότι δεν γνωρίζω αρκετά για αυτές).

Το μόνο σημαντικό (που αντιλαμβάνομαι) από αυτά που συνδυάζεις με τον αριθμό 12 είναι οι 12 μήνες του έτους. Και αυτό είναι κάτι το οποίο έχει νόημα προφανώς μόνο για τον πλανήτη μας. Ο κάθε πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος διαγράφει τη δική του ελλειπτική τροχιά. Αν τώρα σκεφτείς ότι και η ταχύτητα περιστροφής των πλανητών είναι διαφορετική, θα συμπεράνεις ότι π.χ. στον Άρη η ημέρα διαρκεί 2 γήινες ώρες!Από αυτή την άποψη λοιπόν, η αλήθεια που αναζητείς στον αριθμό 12 (αν υπάρχει) θα είναι αληθής μόνο για τον πλανήτη μας και όχι μία συμπαντική αλήθεια.

Σε ότι αφορά την αριθμολογία που έχει αναπτυχθεί, θα πω μόνο αυτό:
Τα μαθηματικά δεν αναζητούν αλήθειες, απλά τις παρουσιάζουν με λογική συνέπεια. Οι αριθμοί 0,1,2,...,9 που συνθέτουν όλους τους υπόλοιπους
θα πρέπει να κρύβουν όλα τα μεγάλα νοήματα/αλήθειες. Ανέφεραν κάποια πραγματάκια οι Litsa και Karma. Για τα υπόλοιπα έχουν μιλήσει οι Πυθαγόρειοι.
Οποιοσδήποτε αριθμός μεγαλύτερος του 9 είναι μία σύνθεση των βασικών αριθμών 0-9. Επειδή λοιπόν μπορείς να φτάσεις με πολλούς τρόπους στον αριθμό 12, (3+9=4+8=5+7=6+6=7+5=8+3= 12 =2*6=3*4=4*3=6*2) ,
συμπεραίνω ότι η αλήθεια/νόημα του αριθμού 12 πρέπει να είναι κάτι το πολύ προφανές.