ΚΑΡΜΑ, ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Κάθε ψυχή στο διάβα των ενσαρκώσεών της περνάει από διάφορα στάδια μάθησης και εξέλιξης, ώστε να φθάσει στον τελικό της σκοπό, την εξομοίωσή της με το Θείο.
Όσο πιο κοντά φθάνει μία ψυχή στη Συμπαντική, Θεϊκή Ουσία, τόσο αναπτύσσει μία εσωτερική παρόρμηση να φανεί χρήσιμη και να προσφέρει στο Ουράνιο Σχέδιο. Στη βοήθεια, δηλαδή, της εξέλιξης και της επιμόρφωσης άλλων, νεαρότερων και άγουρων ψυχών. Και όχι μόνο.... ανάλογα τις ανάγκες του Κοσμικού Σχεδίου, μπορεί να ταχτεί και να υπηρετήσει μία θητεία, σαν ένας Συμπαντικός στρατιώτης.
Ας πούμε τώρα λίγα λόγια για το κάρμα και την εξέλιξη...
Η εξέλιξη είναι μία διαδικασία μάθησης που συντελείται μέσω της γνώσης και της εμπειρίας. Για το κάρμα, δεν υπάρχει «τιμωρία» ή «ξεπλήρωμα» λογαριασμών. Απλά, αν η ψυχή έχει πάρει τα «μαθήματά» της, καλώς, προχωράει.... αν όχι τότε στην επόμενή της ενσάρκωση θα επαναληφθούν! Σαν να λέμε ότι ένας μαθητής έχει μείνει στην ίδια τάξη!
Κάθε ψυχή για να ολοκληρώσει τον κύκλο της ενσαρκώνεται με διάφορες «ιδιότητες». Μπορεί, π.χ. σε μία ενσάρκωσή της να ήταν πλούσια, σε άλλη φτωχή, σε άλλη σημαντική, σε κάποια άλλη ασήμαντη κ.ο.κ. Ο Συμπαντικός Νους τα έχει φτιάξει όλα με Σοφία. Μέσα από αυτές τις διαφορετικές εμπειρίες θα μπορέσει να αναπτύξει όλο της το δυναμικό και να εξελιχθεί.
Η γη θεωρείται ένα σχολείο (λέγεται πως ανήκει στην τρίτη βαθμίδα εξέλιξης). Ας την παρομοιάσουμε με ένα δημοτικό σχολείο. Κάθε δημοτικό σχολείο έχει τους δασκάλους του, τους διευθυντές του και τους επιθεωρητές του. Αυτοί ανήκουν στις οντότητες που έρχονται για τη βοήθεια της εξέλιξής μας.
Οι «δάσκαλοι» έχουν απαλλαγή από το κάρμα, αλλά επειδή έχουν έρθει στη γη για μία αποστολή, εκπαιδεύονται πρώτα. Η εκπαίδευση αυτή μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη και επώδυνη από τα απλά «μαθήματα» των υπόλοιπων ψυχών - «μαθητών»...
Ο δάσκαλος θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από κάθε προσωπική εξάρτηση, προσκόλληση και λύπη....
Έτσι θα μπορέσει να προσφέρει όλο του το δυναμικό στην ανθρωπότητα.....
Ας συνοψίσουμε, λοιπόν : Κάρμα = σχολείο, Εξέλιξη = επιτυχία στις εξετάσεις, Αποστολή = δάσκαλος, διευθυντής, επιθεωρητής.
Κάθε ψυχή στο διάβα των ενσαρκώσεών της περνάει από διάφορα στάδια μάθησης και εξέλιξης, ώστε να φθάσει στον τελικό της σκοπό, την εξομοίωσή της με το Θείο.
Όσο πιο κοντά φθάνει μία ψυχή στη Συμπαντική, Θεϊκή Ουσία, τόσο αναπτύσσει μία εσωτερική παρόρμηση να φανεί χρήσιμη και να προσφέρει στο Ουράνιο Σχέδιο. Στη βοήθεια, δηλαδή, της εξέλιξης και της επιμόρφωσης άλλων, νεαρότερων και άγουρων ψυχών. Και όχι μόνο.... ανάλογα τις ανάγκες του Κοσμικού Σχεδίου, μπορεί να ταχτεί και να υπηρετήσει μία θητεία, σαν ένας Συμπαντικός στρατιώτης.
Ας πούμε τώρα λίγα λόγια για το κάρμα και την εξέλιξη...
Η εξέλιξη είναι μία διαδικασία μάθησης που συντελείται μέσω της γνώσης και της εμπειρίας. Για το κάρμα, δεν υπάρχει «τιμωρία» ή «ξεπλήρωμα» λογαριασμών. Απλά, αν η ψυχή έχει πάρει τα «μαθήματά» της, καλώς, προχωράει.... αν όχι τότε στην επόμενή της ενσάρκωση θα επαναληφθούν! Σαν να λέμε ότι ένας μαθητής έχει μείνει στην ίδια τάξη!
Κάθε ψυχή για να ολοκληρώσει τον κύκλο της ενσαρκώνεται με διάφορες «ιδιότητες». Μπορεί, π.χ. σε μία ενσάρκωσή της να ήταν πλούσια, σε άλλη φτωχή, σε άλλη σημαντική, σε κάποια άλλη ασήμαντη κ.ο.κ. Ο Συμπαντικός Νους τα έχει φτιάξει όλα με Σοφία. Μέσα από αυτές τις διαφορετικές εμπειρίες θα μπορέσει να αναπτύξει όλο της το δυναμικό και να εξελιχθεί.
Η γη θεωρείται ένα σχολείο (λέγεται πως ανήκει στην τρίτη βαθμίδα εξέλιξης). Ας την παρομοιάσουμε με ένα δημοτικό σχολείο. Κάθε δημοτικό σχολείο έχει τους δασκάλους του, τους διευθυντές του και τους επιθεωρητές του. Αυτοί ανήκουν στις οντότητες που έρχονται για τη βοήθεια της εξέλιξής μας.
Οι «δάσκαλοι» έχουν απαλλαγή από το κάρμα, αλλά επειδή έχουν έρθει στη γη για μία αποστολή, εκπαιδεύονται πρώτα. Η εκπαίδευση αυτή μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη και επώδυνη από τα απλά «μαθήματα» των υπόλοιπων ψυχών - «μαθητών»...
Ο δάσκαλος θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από κάθε προσωπική εξάρτηση, προσκόλληση και λύπη....
Έτσι θα μπορέσει να προσφέρει όλο του το δυναμικό στην ανθρωπότητα.....
Ας συνοψίσουμε, λοιπόν : Κάρμα = σχολείο, Εξέλιξη = επιτυχία στις εξετάσεις, Αποστολή = δάσκαλος, διευθυντής, επιθεωρητής.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Hekatos89
Καλησπέρα σας,
βρήκα αυτό το άρθρο στην ελληνική Wikipedia και ήθελα να το μοιράσω μαζί σας. Είναι πάντως, το Karma, ένα δύσκολο φιλοσοφικό σύστημα, ειδικά όσον αφορά την Σαμσάρα. Η λέξη κάρμα φέρεται περισσότερο ως σανσκριτική και σημαίνει γενικά πράξη. Κατά τον Ινδουισμό, το κάρμα αναφέρεται στην έννοια του νόμου της σχέσεως μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος προσδιορίζοντας ότι κάθε πράξη είναι αποτέλεσμα αιτίας του παρελθόντος και συγχρόνως αιτία άλλων πράξεων που θ΄ ακολουθήσουν στο μέλλον. Έτσι ο νόμος του κάρμα ταυτίζεται με τον νόμο της αιτιότητας, της αναπόφευκτης δηλαδή σχέσεως αιτίου και αιτιατού, ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης, ο νόμος της δικαιοσύνης και της ισορροπίας, που ακολουθούν την εφαρμογή του σε κάθε εκδήλωση της ζωής με συνέπεια να διαμορφώνεται ανάλογα απ΄ αυτό το ίδιο το κάρμα. Σύμφωνα με τη δοξασία αυτή, το κάρμα ακολουθεί τον άνθρωπο κατά τις επίγειες ενσαρκώσεις του, τις συνθήκες των οποίων και προσδιορίζει. Έτσι, όσο ο άνθρωπος εξελίσσεται τόσο λιγότερο εξαρτάται από τα δεσμά του κάρμα, με συνέπεια να καταστεί ο ίδιος συνειδητός δημιουργός των συνθηκών της ζωής του. Hekatos ![]() |
Ενδιαφέρουσα δημοσίευσή σου και καλώς ήρθες στο θέμα!
Ας πούμε τα πράγματα πιο... απλά...
Είσαι επιμελής μαθητής; Περνάς την τάξη και προχωράς!
Δεν είσαι; Μένεις στην ίδια τάξη και παρακολουθείς τα μαθήματα ξανά από την αρχή!
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από karma
Κάθε ψυχή στο διάβα των ενσαρκώσεών της περνάει από διάφορα στάδια μάθησης και εξέλιξης, ώστε να φθάσει στον τελικό της σκοπό, την εξομοίωσή της με το Θείο. Όσο πιο κοντά φθάνει μία ψυχή στη Συμπαντική, Θεϊκή Ουσία, τόσο αναπτύσσει μία εσωτερική παρόρμηση να φανεί χρήσιμη και να προσφέρει στο Ουράνιο Σχέδιο. Στη βοήθεια, δηλαδή, της εξέλιξης και της επιμόρφωσης άλλων, νεαρότερων και άγουρων ψυχών. Και όχι μόνο.... ανάλογα τις ανάγκες του Κοσμικού Σχεδίου, μπορεί να ταχτεί και να υπηρετήσει μία θητεία, σαν ένας Συμπαντικός στρατιώτης. |
Φίλη karma.
Εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα όλα τα θέματα, μα περισσότερο
αυτά που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση και την συνέχειά της
ως οντότητα, στο χώρο και στο χρόνο.
Πράγματι το θείο σχέδιο σε ότι αφορά την δικής μας 7η ιδρυτική ακτίνα,
έχει διαβαθμίσεις (πεδία), και το καθένα από αυτά τους πνευματικούς του
κατοίκους.
Η αποστολή έχει δύο παραμέτρους.
Την συγκεκριμένη αποστολή και την αποστολή χρέους.
Η μία παράμετρος αφορά της ψυχές που καλούνται να επανορθώσουν
και είναι η αποστολή χρέους.
Αυτές οι ψυχές ενσαρκώνοται ξεκινώντας από το πεδίο που έχουν τοποθετηθεί
αναλόγως της συμπεριφοράς, σε προηγούμενες ενσαρκώσεις.
Αυτές υπόκεινται στον νόμο της ανταποδοτικής δικαιοσύνης (κάρμα).
Οι ψυχές που επανορθώνουν ξεπληρώνοντας το χρέος τους, απαλλάσσονται
οριστικά από αυτό στην 11η διάσταση που είναι η νοητική.
Η συγκεκριμένη αποστολή αφορά τελειοποιημένες ψυχές της 4ης στιβάδας
του αιθερικού πεδίου η οποία και τις φιλοξενεί, ή τους μόνιμους
κατοίκους της που είναι οι Άγγελοι.
Έτσι ο κύκλος των αποστολών σε γενικές γραμμές άρχεται από το
αιθερικό πεδίο και την 4η στιβάδα του.
Ψυχές οι οποίες έχουν αναχθεί πλέον σε πνευματικές οντότητες.
Θα πρέπει να διευκρινίσω ότι σε αυτές τις πνευματικές οντότητες
δεν υφίσταται το δικαίωμα της ελευθερίας της βούλησης,
διότι δεν τους είναι απαραίτητο.
Διατηρούν το δικαίωμα της επιλογής.
Επιλογή που αφορά την καθοδήγηση ψυχών ή την αποστολή.
Το ¨σχολείο¨ και η εκπαίδευση (όπως πολύ σωστά διατύπωσες)
δεν αφορά μόνο την γη ή κάθε (γη) στον φυσικό κόσμο,
αλλά και ανώτερα πεδία.
Ενσαρκώνονται και η αποστολή τους είναι συγκεκριμένη
ως συμπαντικοί στρατιώτες, ¨μαχητές του δικαίου και της ελευθερίας¨.
Όταν ενσαρκωθούν αποκτούν το δικαίωμα της ελευθερίας της βούλησης,
ίσως περιορισμένο στα όρια της αποστολής.
Σε ότι αφορά τους συμπαντικούς στρατιώτες θα καταθέσω αυτή
την παράγραφο, η οποία είναι μέρος μίας προσωπικής μου εμπειρίας.
«Φθάνοντας εκεί επιστρατεύομαι και τακτός γίνομαι,
περιμένοντας την στιγμή της επαναφοράς μου.
Να επανορθώσω ότι το κακό χάλασε σε ότι μου αναλογεί
και τους εναπομείναντες καθαρούς να προλάβω
στην άκρη της αβύσσου».
Φίλε mars λίγο πολύπλοκα μας τα λες αλλά νομίζω το πας σε γνώστα μονοπάτια..
Να πω και εγώ λοιπόν κάτι.
Αναφέρεσαι σε τελειοποιημένες ψυχές(Αγγέλους), και είναι φανερό ότι τέτοιου είδους πληροφορίες πηγάζουν απο channelings με τις συγκεκριμένες ψυχές. Οι σκεπτομορφές τις δημιουργίας διαίπουν Ολές τις διαστάσεις.. Όπως πάνω έτσι και κάτω άλλωστε. Δεν υπάρχει κάτι τέλειο... όλα είναι στο μονοπατι της εξέλιξης, πόσο μάλλον το αγγελικό βασίλειο που είναι μέρος των δικών μας ψυχών. Είναι οι ψυχές που υφαίνουν το αιθερικό πλέγμα και μεταφράζουν το πνεύμα σε ύλη.. αγγελιοφόροι πληροφορίων δηλαδή. Δεν έχουν Καμία σχέση με οδηγούς ή τέλειες πνευματικές οντότητες όπως κάποιοι λένε.
Το σχολείο που λέμε έχει μορφή και υπόσταση σε Όλες τις διαστάσεις... και οι ψυχές που ολοκληρώνουν επιστρέφουν στην Πηγή... και όχι στην 11?? διαστάση.
Η πίστη σε μέρη όλο αγάπη και σε super οντότητες όλο φώς έχει όντος βάση.. μόνο που αυτά τα μέρη είναι όλο αγάπη και φώς γιατι στέλνουν μαζικά την πυκνότητα και το σκοτάδι τους, μαζι και το κάρμα σε μέρη όπως η Γη.
αυτά...
Να πω και εγώ λοιπόν κάτι.
Αναφέρεσαι σε τελειοποιημένες ψυχές(Αγγέλους), και είναι φανερό ότι τέτοιου είδους πληροφορίες πηγάζουν απο channelings με τις συγκεκριμένες ψυχές. Οι σκεπτομορφές τις δημιουργίας διαίπουν Ολές τις διαστάσεις.. Όπως πάνω έτσι και κάτω άλλωστε. Δεν υπάρχει κάτι τέλειο... όλα είναι στο μονοπατι της εξέλιξης, πόσο μάλλον το αγγελικό βασίλειο που είναι μέρος των δικών μας ψυχών. Είναι οι ψυχές που υφαίνουν το αιθερικό πλέγμα και μεταφράζουν το πνεύμα σε ύλη.. αγγελιοφόροι πληροφορίων δηλαδή. Δεν έχουν Καμία σχέση με οδηγούς ή τέλειες πνευματικές οντότητες όπως κάποιοι λένε.
Το σχολείο που λέμε έχει μορφή και υπόσταση σε Όλες τις διαστάσεις... και οι ψυχές που ολοκληρώνουν επιστρέφουν στην Πηγή... και όχι στην 11?? διαστάση.
Η πίστη σε μέρη όλο αγάπη και σε super οντότητες όλο φώς έχει όντος βάση.. μόνο που αυτά τα μέρη είναι όλο αγάπη και φώς γιατι στέλνουν μαζικά την πυκνότητα και το σκοτάδι τους, μαζι και το κάρμα σε μέρη όπως η Γη.
αυτά...
καλημερα σας...
Μετά από χρόνια νά'μαι πάλι εδώ
Αγαπητή Κάρμα στο θέμα που άνοιξες με τίτλο "ΟΙ ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΤΥΠΟΙ" κάνεις αναφορά στον αστρολογκό χάρτη γεννήσεως.
Και θα ήθελα να προσθέσω σχετικά με το κάρμα πως και από τον αστρολογικό χάρτη γεννήσεως μπορείς να δεις για το κάρμα σου...
ανάλογα με τις δυσαρμονίες που θα συναντήσεις, έχεις είτε ευκολο είτε δύσκολο κάρμα...
Κάρμα σημαίνει πράξη, δηλαδή δύσκολο κάρμα σημαίνει όχι και τόσο καλές πράξεις ή ελατώματα και το αντίθετο για το εύκολο κάρμα.
Όσον αφορά γενικότερα το θέμα θα συμφωνήσω με τον/την φίλο/η dorje..
Να είστε όλοι καλά...
Φιλικά
Μετά από χρόνια νά'μαι πάλι εδώ

Αγαπητή Κάρμα στο θέμα που άνοιξες με τίτλο "ΟΙ ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΤΥΠΟΙ" κάνεις αναφορά στον αστρολογκό χάρτη γεννήσεως.
Και θα ήθελα να προσθέσω σχετικά με το κάρμα πως και από τον αστρολογικό χάρτη γεννήσεως μπορείς να δεις για το κάρμα σου...
ανάλογα με τις δυσαρμονίες που θα συναντήσεις, έχεις είτε ευκολο είτε δύσκολο κάρμα...
Κάρμα σημαίνει πράξη, δηλαδή δύσκολο κάρμα σημαίνει όχι και τόσο καλές πράξεις ή ελατώματα και το αντίθετο για το εύκολο κάρμα.
Όσον αφορά γενικότερα το θέμα θα συμφωνήσω με τον/την φίλο/η dorje..
Να είστε όλοι καλά...
Φιλικά
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Eagle's Ascension
Φίλε mars λίγο πολύπλοκα μας τα λες αλλά νομίζω το πας σε γνώστα μονοπάτια..
Να πω και εγώ λοιπόν κάτι. Αναφέρεσαι σε τελειοποιημένες ψυχές(Αγγέλους), και είναι φανερό ότι τέτοιου είδους πληροφορίες πηγάζουν απο channelings με τις συγκεκριμένες ψυχές. Οι σκεπτομορφές τις δημιουργίας διαίπουν Ολές τις διαστάσεις.. Όπως πάνω έτσι και κάτω άλλωστε. Δεν υπάρχει κάτι τέλειο... όλα είναι στο μονοπατι της εξέλιξης, πόσο μάλλον το αγγελικό βασίλειο που είναι μέρος των δικών μας ψυχών. Είναι οι ψυχές που υφαίνουν το αιθερικό πλέγμα και μεταφράζουν το πνεύμα σε ύλη.. αγγελιοφόροι πληροφορίων δηλαδή. Δεν έχουν Καμία σχέση με οδηγούς ή τέλειες πνευματικές οντότητες όπως κάποιοι λένε. Το σχολείο που λέμε έχει μορφή και υπόσταση σε Όλες τις διαστάσεις... και οι ψυχές που ολοκληρώνουν επιστρέφουν στην Πηγή... και όχι στην 11?? διαστάση. Η πίστη σε μέρη όλο αγάπη και σε super οντότητες όλο φώς έχει όντος βάση.. μόνο που αυτά τα μέρη είναι όλο αγάπη και φώς γιατι στέλνουν μαζικά την πυκνότητα και το σκοτάδι τους, μαζι και το κάρμα σε μέρη όπως η Γη. αυτά... |
Ίσως δεν πρόσεξες όσο θα έπρεπε ενδεχομένως το κείμενό μου.
Δεν είπα ότι οι τελειοποιημένες ψυχές ότι είναι οι άγγελοι.
Η 4η στιβάδα του αιθερικού πεδίου η οποία είναι ο χώρος των αγγέλων
φιλοξενεί και κάποιες εξελιγμένες ψυχές.
Αυτό έγραψα.
¨Η συγκεκριμένη αποστολή αφορά τελειοποιημένες ψυχές της 4ης στιβάδας
του αιθερικού πεδίου η οποία και τις φιλοξενεί, ή τους μόνιμους
κατοίκους της που είναι οι Άγγελοι¨.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι οι πνευματικές οντότητες
¨σκεπτομορφές¨ της δημιουργίας, διέπουν όλες τις διαστάσεις.
Ότι το πνεύμα διαμορφώνει την ύλη.
Επίσης ότι όλα υπόκεινται σε διαμόρφωση ως προς την τελική
τελειοποίηση.
Με την λέξη ¨τελειοποιημένες¨ εννοώ πιο εξέλιγμένες από
τα κατώτερα πεδία.
Όσο για την 11η διάσταση είπα ότι γίνεται η απαλλαγή από χρέος (κάρμα),
κατά την άνοδο προς τα ανώτερα πεδία και (προς την πηγή).
Σαφώς και αυτές τις διαστάσεις τις διέπει το φως και η αγάπη ως προς το ¨παν και το εν¨.
Το σκοτάδι αφορά άλλες καταστάσεις.
Δεν ξέρω τι εννοείς με τα ¨γνωστά μονοπάτια¨.
Δεν το πάω πουθενά.
Την άποψή μου εκφράζω, απαντώντας στο θέμα της φίλης karma.
Φιλικά.
Αγαπητη karma θα ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει συγκεκριμενος τροπος με τον οποιο γινεται η αναδρομη.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Ομόρι Μιχόρι
Αγαπητη karma θα ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει συγκεκριμενος τροπος με τον οποιο γινεται η αναδρομη.
|
Π.χ. με τη μέθοδο του υπνωτισμού, τη μέθοδο της χαλάρωσης, το διαλογισμό, την αυτούπνωση κ.α.
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος, πάντως, είναι... τα όνειρά μας!
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από karma
Η αναδρομή ζωής μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους.
Π.χ. με τη μέθοδο του υπνωτισμού, τη μέθοδο της χαλάρωσης, το διαλογισμό, την αυτούπνωση κ.α. |
Εχεις να μου προτείνεις κάτι ?
Όσον αφορά στον διαλογισμό, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις την μέθοδο να παρακολουθείς την αναπνοή σου, γεγονός που θα σε βοηθήσει να αυτοσυγκεντρωθείς.Πριν δοκιμάσεις μία μέθοδο από βιβλίο, προσπάθησε να βρεις την δική σου.
Ναι πράγματι αυτό με την αναπνοή με βοηθάει και το κάνω περίπου εδώ και 'να μήνα τώρα το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν αυτό που κάνω είναι σωστό ή αν απλός κάθομαι έτσι, προσπαθωντας να συγκεντροθώ χωρίς αποτέλεσμα.
Δεν μπορώ να βρω την δική μου τεχνική αν κάποιος δεν μου πει τι ακριβώς πρέπει να νιώθω. Εννοώ δηλαδή το κάνω σωστά η τόσο καιρό χάνω την ώρα μου?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Δεν μπορώ να βρω την δική μου τεχνική αν κάποιος δεν μου πει τι ακριβώς πρέπει να νιώθω. Εννοώ δηλαδή το κάνω σωστά η τόσο καιρό χάνω την ώρα μου?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!