ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Ζώα με μεταφυσικές ικανότητες?

Ζώα με μεταφυσικές ικανότητες?

Athamay8 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2007-07-26 14:50
Αγαπητα μελη του forum μολις πριν απο λιγο βρηκα ενα αρθρο στο διαδικτυο που αναφερεται σε εναν γατο τον Οσκαρ ο οποιος διαισθανεται το θανατο ηλικιωμενων. Πιστευω πως εχει ενδιαφερον...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_.../07/2007_198375

Athamay
2007-07-26 15:08
Κανονικα το θεμα θα επρεπε να μεταφερθει στο "Νεα απο την Ελλαδα και ολο τον κοσμο", μιας κα ιτο αρχικο ποστ στηριζεται αποκλειστικα σε κειμενο τριτου και μαλιστα εφημεριδας. Παρ' ολα αυτα θα παραμεινει εδω, διοτι δεν υπαρχει αλλο αναλογο στην συγκεκριμενη κατηγορια. Ειναι αληθεια οτι σε ιδρυματα (ακομη και πανεπιστημιακα) του εξωτερικου πραγματοποιουνται πειραματα σχετικα με τις ιδιαιτερες ψυχικες ικανοτητες των μικρων μας φιλων. Καλο θα ηταν να παραθεσουμε τα αποτελεσματα των ερευνων αυτων και να συζητησουμε επ'αυτων. Επειδη αυτη τη στιγμη δεν εχω χρονο, υποσχομαι πως μεχρι αυριο το πολυ θα εχω καταφερει να συμμετεχω εδω.
2007-07-26 20:14
Δεν είναι λίγες φορές που έχω ακούσει για κάτι τέτοιο. Πολλές φορές έχω ακούσει για γάτες και σκύλους, που κλαίνε πριν ακόμα πεθάνει το αφεντικό τους ακόμα και εάν είναι ξαφνικός θάνατος. Είναι πραγματικά περίεργο γιατί έχει τύχει να γίνω «μάρτυρας» και εγώ τέτοιου γεγονότος. Αλλά πως μπορείς να είσαι σίγουρος.
Πάντως στην Ελλάδα υπάρχει μια πρόληψη (μπορεί και να μην είναι) ότι πολλές φορές το γνωστό πουλί κούκος είναι προάγγελος θανάτου. . .

2007-07-27 14:51
Ο κούκος ή η κουκουβάγια ??

Εγώ ξέρω ότι το λένε για το δεύτερο.
2007-09-07 14:18
Στο http://www.sheldrake.org/Articles&P...papers/animals/ μπορειτε να διαβασετε τις ερευνες του γνωστου βιολογου Ρουπερτ Σελντρεϊκ για τις αγνωστες ιδιοτητες των ζωων. Νομιζω οι μελετες αυτες μπορουν να τροφοδοτησουν τη συζητηση μας εδω.
2007-09-16 14:55
καλημερα
μολις σημερα μπηκα πρωτη φορα στο site και αρχιζω να το γνωριζω. ΣΧετικα με το θεμα που αφορα στις ιδιοτητες των ζωων εχω να παραθεσω την ακολουθη εμπειρια μου:
Το Μαρτιο του 2007 πέθανε ο μεγαλος μου ανιψιος . Οπως καταλαβαινετε ο θανατος του ειναι ενα μεγαλο πληγμα στην οικογενεια μας και ιδιατερα για την μητερα του(αδερφη μου).
Οσον αφορα στους μικρους μας φιλους μας στο σπιτι του εχουν ενα σκυλο, 6 ετων. Μια μερα, περιπου 1 μηνα μετα το θανατο του και ημουν παρουσα, η μητερα ρωταει το σκυλο "που ειναι ο ..." και αμεσως ο σκυλος αρχιζει να κοιταει σε ενα δοκαρι του ταβανιου να γρυλιζει (φιλικα) να φερνει τα παιχνιδια του , και να συμπεριφερεται ωσαν να ηταν εκει ο ανιψιος μου και να περιμενει να παιξει μαζι του. αυτη τη συμπεριφορα την εχει επαναλαβει αλλες 3-4 φορες μπροστα σε διαφορους αλλους συγγενεις και φιλους. Τωρα τελευταια οποτε τον ρωταμε που ειναι ο.., απλα κοιταει στο συγκεκριμενο σημειο του ταβανιου και απλα φευγει.
Αν ηταν ο ανιψιος μου στο σπιτι, ευχομαι μονο να ειναι καλα πια.
2007-10-07 22:09
Παράθεση:
agaliarep:
Δεν είναι λίγες φορές που έχω ακούσει για κάτι τέτοιο. Πολλές φορές έχω ακούσει για γάτες και σκύλους, που κλαίνε πριν ακόμα πεθάνει το αφεντικό τους ακόμα και εάν είναι ξαφνικός θάνατος. Είναι πραγματικά περίεργο γιατί έχει τύχει να γίνω «μάρτυρας» και εγώ τέτοιου γεγονότος. Αλλά πως μπορείς να είσαι σίγουρος.

Σωστά ... τα σκυλιά ιδιαίτερα μέρες ολόκληρες πρίν πάθει κακό το αφεντικό τους, ακόμα και άν δέν έχει το παραμικρό πρόβλημα υγείας.
Τα σκυλιά όταν απουσιάζει το αφεντικό τους σε ταξίδι πέφτουν σε κατάθλιψη αλλά χωρίς να κλαίνε ... γιατί διαισθάνονται οτι το αφεντικό τους είναι καλά.
Τέλος να αναφέρω και για τα καναρίνια γενικότερα τα μικρά οικόσιτα πουλάκια που ψωφάνε απότομα πρίν πάθει κακό το αφεντικό τους.
Η δική μου εμπειρία, έχει σχέση κυρίως με τα σκυλιά, επειδή με αυτά έχω ζήσει περισσότερο...

Προσωπικά δεν έχω ουδεμία αμφιβολία..., ότι τα σκυλιά διαισθάνονται πολλά από τα γεγονότα..., τα οποία πρόκειται να επακολουθήσουν...

Πολλές φορές, παρατήρησα ότι ο σκύλος μου, προσπάθησε να με σταματήσει... να φύγω από το σπίτι, επειδή όπως εκ των υστέρων διαπίστωσα..., θα αντιμετώπιζα κάποιον εν δυνάμει κίνδυνο...