ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Προφητείες αναγγελιών θανάτου

Προφητείες αναγγελιών θανάτου

Tranceaddict236 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Χαιρετιζω φιλους κ φιλες. Προσφατα εβλεπα μια εκπομπη που ειχε θεμα το θανατο κ εμπειριες τετοιες. Φιλοξενηθηκαν πολλες μαναδες που ειχαν χασει τα παιδια τους.Μια μανα ειχε πει οτι ο γιος της, ενα παιδακι περιπου 10 χρονων, μια εβδομαδα πριν το θανατο του της ειχε πει "μητερα σε μια βδομαδα θα πεθανω, κ δεν θελω να κλαις". Το παιδακι συστηματικα διαβαζε την βιβλο, κ οταν καθοταν με τη μητερα του εξω στην αυλη τη νυχτα της ελεγε "μητερα δεν το βλεπεις εσυ? βλεπω το αγιο φως".Το παιδακι ηταν εξαιρετικης ευφυιας κ μου θυμισε για λιγο την φαση με τα παιδια Indigo. Το παιδακι προφητεψε το θανατο του με απολυτη ακριβεια κ δεν εδειχνε να φοβαται καθολου.Ηξερε ποτε θα πεθανει ακριβως κ το ειχε αναφερει πολλες φορες στη μητερα του.Η μητερα του τον ρωταγε τρομαγμενη "γιατι μου λες συνεχεια οτι θα πεθανεις"? "στο λεω για να σε υπενθυμισω κ να μην κλαις". Το παιδακι μιλουσε για το θανατο του κ ειχε παντα ενα χαμογελο στα χειλη.Πεθανε την μερα που προεβλεψε απο μια στιγμιαια οργανικη βλαβη (ενω δεν ειχε προβλημα υγειας).Πιο πριν εν τω μεταξυ,μετα απο επισκεψεις του παιδιου σε μοναστηρι οι πατερες πιστεψαν (με βαση αυτα που ακουσαν) οτι το παιδι πρπει να ηταν καποιος αγγελος η εστω ενα σημαδι θεου. Μια αλλη μανα που εγραψε βιβλιο πανω στο θεμα, η κορη της,ενα κοριτσακι 9 χρονων, ειχε σχεδιασει 15 μερες πριν το θανατο της την τοποθεσια που θα σκοτωνοταν με απολυτη ακριβεια (σε διαβαση πεζων συγκεκριμενα), κ ειχε σχεδιασει επισης κ το φορεμα που θα της φορουσαν στην κηδεια! 15 μερες πριν το θανατο της ειχε πει στη μητερα της "θα ερθει ο θεος να με παρει απο εδω". Υπαρχουν κ αλλες λεπτομερεις ολες στο βιβλιο π εγραψε η μανα μετα το γεγονος με πολυ συνταρακτικες λεπτομερειες.Ισως να φαινονται απιστευτες αυτες οι εμπειριες αλλα οντως εγιναν. Εχει ακουσει κανεις σας παρομοια γεγονοτα?Μπορει κανεις να δωσει καποια εξηγηση?
2007-05-07 14:54
Καλησπέρα σε όλους.
Αυτό που έχω ακούσει εγώ είναι ότι όλοι, όταν πλησιάζει η μέρα του θανάτου τους, έχουν κάποια σχετική υποψία (για πρόβλεψη και μάλιστα με λεπτομέρειες δεν γνωρίζω). Πιο συγκεκριμένα, πριν αρκετά χρόνια άκουσα για μια μαθήτρια, η οποία μια μέρα σκέφτηκε
-και το εξέφρασε- πως για κάποιο λόγο δεν θα προλάβαινε να παραβρεθεί σε ένα party. Την ίδια μέρα και κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος, κοιτούσε αφηρημένα έξω από το παράθυρο και ασυναίσθητα ζωγράφισε ένα σχέδιο. Όταν έσκυψε να δει τι είχε σχεδιάσει, αντίκρυσε ένα μνημείο πλαισιωμένο από λουλούδια. Πέντε μέρες μετά προσεβλήθη από μηνιγγίτιδα και απεβίωσε μέσα σε λίγες ώρες. Το party είχε προγραμματιστεί να γίνει το μεθεπόμενο βράδυ. Σε αντιδιαστολή βέβαια με τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, η κοπέλα αυτή έδειχνε μάλλον μελαγχολική και απόμακρη παρά χαρούμενη. Γνωρίζω κι άλλα παρόμοια περιστατικά, αλλά δεν θέλω να σας κουράσω περαιτέρω. Πάντως πιστεύω ότι όλοι μας, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, θα το καταλάβουμε όταν έρθει εκείνη η ώρα. Τώρα, αν αυτό είναι καλό ή κακό, κανείς δεν ξέρει.
2007-05-07 15:54
Πάντα πίστευα , πως λίγο πρίν το θάνατο, αρκετοί άνθρωποι έχουν κάποιου είδους προειδοποίηση ( ονειρο / όραμα / διαισθηση κλπ ). Πολλοί ίσως να μην το παίρνουν στα σοβαρά, πολλοί άλλοι όμως , ίσως να προσπαθούν να ''διορθώσουν'' πράγματα πρίν ''φύγουν'' . Κατά τη γνώμη μου πάντα , ένα παιδάκι , ίσως από διαίσθηση , να μην φοβάται να το ομολογήσει, ενώ ένας μεγαλύτερος να μην το διανοείται καν και να το αγνοεί .
Από την άλλη, εγώ θα ήθελα να θέσω ένα ακόμη ερώτημα . Αν όντως πολλοί άνθρωποι διαισθάνονται η ''προφητεύουν'' τον θάνατό τους , γιατί δεν φροντίζουν να κάνουν κάτι να τον αποφύγουν ? Θα μου πείτε οτι μπορεί και να μην γίνεται .. δεκτό κι αυτό .
Κάτι ακόμη που πιστεύω , είναι πως ο άνθρωπος έχει τρομερές δυνάμεις και πολλοί από εμάς , όταν σκεπτομαστε ή επιθυμούμε κάτι έντονα ή απλώς φοβόμαστε κάτι , το προσελκύουμε . Θα μπορούσα λοιπόν να υποθέσω πως η εμμονή που δημιουργείται σε αυτά τα άτομα , ίσως να προσελκύει τελικά τον θάνατο ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία - αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι - .
2007-05-07 19:57
Αυτο που ειναι αξιοσημειωτο κ δεν μπορει να το αμφισβητησει ουτε η ιδια η επιστημη ειναι η τηλεπαθεια κ η διαισθηση που εχουν οι ανθρωποι για πολυ κοντινα προσωπα. Επιπροσθετα, πραγματι εχει αποδειχθει απο την ιδια την ψυχολογια, οτι μεγαλο μερος της συμπεριφορας μας ειναι υποσυνειδητο..Πολλες φορες το ιδιο το σωμα μας, μας προειδοποιει για τις συνεπειες που θα εχει στο μελλον μια αποφαση που παιρνουμε τωρα..Επισης αλλες φορες μπορει να δουμε πραγματα, να εκφερουμε κ γνωμη μεσω της επεξεργασιας των πληροφοριων στο εγκεφαλο, κ να αναπτυξουμε κ προτιμησεις για πραγματα τα οποια μας τα εχουν υποδειξει η τα εχουμε "δει" σε τοσο γρηγορο ρυθμο, που δεν μπορουν να γινουν συνειδητα..Ετσι πλεον εχει ξεφυγει η επιστημη απο το ξερο "εισαι οτι σκεφτεσαι", κ μπαινει πλεον σε μονοπατια που μπορει καποτε να οδηγησουν σε πραγματα τα οποια η ιδια αμφισβητουσε.
2007-05-08 00:39
Υπάρχει μία γενικότερη θεωρία της συμπαντικής έλξης κάτι ανάλογο του γνωστού "όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το σύμπαν συνομοτεί για να το αποκτήσεις". Θεωρητικά πάντα ισχύει σε όλες τις στιγμές της ζωής μας τόσο για τα θετικά όσο και τα αρνητικά πράγματα.

Βεβαίως δεν μπορώ να φανταστώ κάτι τέτοιο να ισχύει στην περίπτωση ενός μικρού παιδιού που καθώς φαίνεται όχι μόνο δεν φοβήθηκε τον θάνατο αλλά σίγουρα δεν ξύπνησε μία ωραία μέρα και άρχισε να σκέφτεται μόνο αυτόν.

Πάντως ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να εξηγήσουμε ούτε καν τις μισές από τις δυνατότητες μας ως άνθρωποι οπότε είναι σίγουρο πως δεν μπορούμε να απορρίψουμε άμεσα την πιθανότητα/δυνατότητα πρόβλεψης του θανάτου μας.

Από ακούσματα και προσωπικές μου εμπειρίες πάντως είναι σχεδόν υπαρκτή η περίπτωση κάποιου τέτοιου φαινομένου καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που λίγο πριν πεθάνουν προσπαθούν να "κλείσουν" διάφορες υποθέσεις τους και να προειδοποιήσουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους σχετικά με το επερχόμενο γεγονός.
εχω ακουσει αρκετες φορες αυτη τη φραση αλλα στην δικη μου περιπτωση παντα οταν θελω κατι πολυ ολο το συμπαν συνωμοτα εναντιον μου Αυτο που θεωρω σημαντικο σε ολες αυτες τις περιπτωσεις ειναι το γεγονος οτι οχι μονο τα παιδια ειχαν μια προαισθηση,ηξεραν καθε τι που θα τους συνεβαινε με λεπτομερεια,σαν να κ ηταν ο σκοπος τους σε αυτη την γη να γεννηθουν για να στειλουν ενα μηνυμα κ να πεθανουν..