Clementine: Πως η NASA και ο στρατός κρύβουν επίμαχα σημεία στη Σελήνη
Η Clementine πρόκειται για το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος που μπήκε σε τροχιά στη Σελήνη 23 χρόνια μετά το τέλος των αποστολών απόλλων, μια συνεργασία της ΝASA του υπουργείου αμύνης, του Οργανισμού αμύνης Βαλλιστικών Πυραύλων(!!!) και του Ναυτικού.
Ένας από τους σκοπούς της αποστολής ήταν και να χαρτογραφήσει την Σελήνη σε παρά πολύ υψηλή ευκρίνεια και να μοιράσει τα δεδομένα στην επιστημονική κοινότητα. Άλλοι σκοποί της αποστολής ήταν, η έρευνα για νερό και άλλα σπάνια μέταλλα στην επιφάνεια της Σελήνης.
Θα περίμενε κανείς από μια τέτοια ..ομάδα τα δεδομένα που επέστρεψε να είναι ...απείραχτα;
Και βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο έχουν πειραχτεί ακόμα και αυτά που είναι ευρέως διαθέσιμα μέσω του διαδικτύου και αυτό αποδυκνείεται εύκολα.
Δοκιμάστε αυτό:
Μπείτε στην επίσημη σελίδα της αποστολής:
http://www.cmf.nrl.navy.mil/clementine/clib/
Eπιλέξτε την μέγιστη ανάλυση που επιτρέπει:
1 pixel = 1 kilometer
και
Image Size In Pixels
768 Χ 768
Δώστε συντεταγμένες:
Latitude: -72
Longtitude: 108
Kαι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό:

Προσέξτε τη θολωμένη περιοχή στο κέντρο (την έχω μαρκάρει με κόκκινο)
η οποία κρύβει δεδομένα χαρτογράφησης της τάξης των 160 Χ 120 pixels που στην ανάλυση αυτή σημαίνει 160 Χ 120 = 19.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα!!!
Μπορείτε να βρείτε δεκάδες παρόμοιες τέτοιες περιπτώσεις απόκρυψης δεδομένων στο παρακάτω site:
http://www.marsanomalyresearch.com/...moon-towers.htm
Ουδέν περαιτέρω σχόλιο.
Ένας από τους σκοπούς της αποστολής ήταν και να χαρτογραφήσει την Σελήνη σε παρά πολύ υψηλή ευκρίνεια και να μοιράσει τα δεδομένα στην επιστημονική κοινότητα. Άλλοι σκοποί της αποστολής ήταν, η έρευνα για νερό και άλλα σπάνια μέταλλα στην επιφάνεια της Σελήνης.
Θα περίμενε κανείς από μια τέτοια ..ομάδα τα δεδομένα που επέστρεψε να είναι ...απείραχτα;
Και βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο έχουν πειραχτεί ακόμα και αυτά που είναι ευρέως διαθέσιμα μέσω του διαδικτύου και αυτό αποδυκνείεται εύκολα.
Δοκιμάστε αυτό:
Μπείτε στην επίσημη σελίδα της αποστολής:
http://www.cmf.nrl.navy.mil/clementine/clib/
Eπιλέξτε την μέγιστη ανάλυση που επιτρέπει:
1 pixel = 1 kilometer
και
Image Size In Pixels
768 Χ 768
Δώστε συντεταγμένες:
Latitude: -72
Longtitude: 108
Kαι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό:

Προσέξτε τη θολωμένη περιοχή στο κέντρο (την έχω μαρκάρει με κόκκινο)
η οποία κρύβει δεδομένα χαρτογράφησης της τάξης των 160 Χ 120 pixels που στην ανάλυση αυτή σημαίνει 160 Χ 120 = 19.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα!!!
Μπορείτε να βρείτε δεκάδες παρόμοιες τέτοιες περιπτώσεις απόκρυψης δεδομένων στο παρακάτω site:
http://www.marsanomalyresearch.com/...moon-towers.htm
Ουδέν περαιτέρω σχόλιο.
Θα σας δώσω δύο εικόνες από το site navy.mil που νομίζω ότι αν τις συνδυάσουμε θα δούμε ότι δεν υπάρχει τίποτε απολύτως τα αυτό το τοπίο από τη σελήνη.

Εxcellent, ένα κομμάτι της θολωμένης περιοχής όπου αποκρύβονται δεδομένα χαρτογράφησης στις εικόνες που έδωσες βρίσκεται κάτω αριστερά.
Καμία διευκρίνηση ή disclaimer δεν υπάρχει που να δίνει εξηγήσεις για αυτές τις θολωμένες περιοχές και οι υπεύθυνοι προσπιούνται ότι απλά δεν υπάρχουν..
Είναι προφανές ότι αυτοί οι τύποι δεν θέλουν να δείξουν όλα τα διαθέσιμα δεδομένα τους..
Καμία διευκρίνηση ή disclaimer δεν υπάρχει που να δίνει εξηγήσεις για αυτές τις θολωμένες περιοχές και οι υπεύθυνοι προσπιούνται ότι απλά δεν υπάρχουν..
Είναι προφανές ότι αυτοί οι τύποι δεν θέλουν να δείξουν όλα τα διαθέσιμα δεδομένα τους..
πολλές φορές είναι λογικό να αποκρύπτονται κάποια στοιχεία από το ευρύ κοινό.
τι κρύβουν ετσι κατα τη γνώμη σου????
Παράθεση:
| τι κρύβουν ετσι κατα τη γνώμη σου???? |
Δεν έχω ιδέα φίλε μου.
Yπάρχει βέβαια η άποψη ότι σε αυτές τις περιοχές μπορεί να κρύβεται κάτι πολύτιμο ή πολύ σημαντικό που να μην θέλουν να βγει προς τα έξω.
Πολλά έχουν ειπωθεί από διάφορους ανεξάρτητους ερευνητές για κτίσματα πάνω στη Σελήνη.
Από την άλλη μου κάνει και πολύ εντύπωση ότι το σβήνουν με αυτό τον τρόπο και τόσο πρόχειρα. Θυμίζει φίλτρο του photoshop.
Εσύ τι λες;
Και βέβαια skeptic... έχεις απόλυτο δίκιο... ξέχασα και έβαλα την ίδια εικόνα δύο φορές...
ιδού:
ιδού:

excellent, τι θέλεις να δείξεις με την παραπάνω εικόνα;
Mπορείς να το αναλύσεις λίγο;
Mπορείς να το αναλύσεις λίγο;
Ρε συ skeptic είναι απλό... Σου δείχνω το ίδιο τοπίο από δύο διαφορετικά σημεία του ίδιου site. Και οι δύο εικόνες φαίνονται "πειραγμένες", αλλά αν τις συνδυάσεις θα δεις ότι στα "καλυμένα" σημεία (που μάλλον τεχνικό λάθος είναι) της μιας, φαίνονται στην άλλη... Βλέπεις εσύ τίποτα???

Tι διαδικασία ακολούθησες στο site για να βγάλεις αυτή την τελευταία εικόνα;
Skeptic, πήγαινε εδώ: http://www.nrl.navy.mil/clm/ και ψάξε κάτω αριστερά... Κάπου εκεί θα το βρεις. Εγώ το βρήκα με τη βοήθεια των συντεταγμένων από εδώ:http://www.cmf.nrl.navy.mil/clementine/clib/. Αυτό που έκανα δηλαδή είναι ότι είδα που εστίαζε, 'εψαξα λίγο και το βρήκα...
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από skeptic
Δεν έχω ιδέα φίλε μου.
Yπάρχει βέβαια η άποψη ότι σε αυτές τις περιοχές μπορεί να κρύβεται κάτι πολύτιμο ή πολύ σημαντικό που να μην θέλουν να βγει προς τα έξω. Πολλά έχουν ειπωθεί από διάφορους ανεξάρτητους ερευνητές για κτίσματα πάνω στη Σελήνη. Από την άλλη μου κάνει και πολύ εντύπωση ότι το σβήνουν με αυτό τον τρόπο και τόσο πρόχειρα. Θυμίζει φίλτρο του photoshop. Εσύ τι λες; |
διόλου απίθανο.οσο για τα κτισματα δεν ειμαι σιγουρος διοτι πιστευω οτι ολο και κάποιος ερασιτεχνης θα χε δει κατι.συμφωνώ με το photoshop.ομολογουμενως περιεργο τι προσπαθούν να κάνουν.
Παράθεση:
| διόλου απίθανο.οσο για τα κτισματα δεν ειμαι σιγουρος διοτι πιστευω οτι ολο και κάποιος ερασιτεχνης θα χε δει κατι.συμφωνώ με το photoshop.ομολογουμενως περιεργο τι προσπαθούν να κάνουν. |
Πολύ γρήγορα προσπερνάτε τις φωτογραφίες που σας έδωσα... Ξανα-δείτε τις και σκεφτείτε...
Είναι κάτι πολύ πιθανό να συμβαίνει κάτι τέτοιο...Αλλά με το μυαλό μου αναρωτιέμαι το ποιό απλό... Τόσο απλοικά θα σβήνανε τα σημάδια ; Με τόσο απλές τεχνικές; Όλη την τεχνολογία δέν κατέχουν; 

excellent πράγματι ενδιαφέρουσα η επισήμανση σου. Στο νέο beta χάρτη που έχουν βάλει online απ'ότι φαίνεται ότι έχουν διορθώσει την προηγούμενη γκάφα τους με τις θολωμένες περιοχές* αλλά αν πρόσεξες καλύτερα στο νέο τους χάρτη εξακολουθούν να αποκρύβουν δεδομένα. Τεράστιες διαδοχικές περιοχές της Σελήνης είναι μαυρισμένες όπως περίπου συνιθίζεται και στα διαβαθμισμένα έγγραφα.
Ένδεικτικό παράδειγμα:

*: δεν τις έχω μέχρι στιγμής ελένξει βέβαια όλες για να δω αν ισχύει για όλες.
Ένδεικτικό παράδειγμα:

*: δεν τις έχω μέχρι στιγμής ελένξει βέβαια όλες για να δω αν ισχύει για όλες.
Παράθεση:
| δεν τις έχω μέχρι στιγμής ελέγξει βέβαια όλες για να δω αν ισχύει για όλες. |
Δεν ισχύει για όλες. Στις άλλες φαίνεται. Για αυτό σου λέω ότι είναι ένα τεχνικό λάθος...
Καλησπέρα .
Και γιατί να παρουσιάζουν σε τόσο κόσμο κάτι το οποίο περιέχει λάθη .
Κάτι το οποίο θα σχολιαστεί και θα χαλάσει το image τους .
Και γιατί να παρουσιάζουν σε τόσο κόσμο κάτι το οποίο περιέχει λάθη .
Κάτι το οποίο θα σχολιαστεί και θα χαλάσει το image τους .
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από t.ASSOS
Καλησπέρα .
Και γιατί να παρουσιάζουν σε τόσο κόσμο κάτι το οποίο περιέχει λάθη . Κάτι το οποίο θα σχολιαστεί και θα χαλάσει το image τους . |
Προφανώς τους νοιάζει περισσότερο η διαβάθμιση των πληροφοριών παρά το image τους. Έτσι κι'αλλιώς ο στρατός δεν φημίζεται για την διατήρηση του τελευταίου.
H clementine υποτίθεται ότι χαρτογράφησε όλη την επιφάνεια της Σελήνης. Γιατί κρύβουν περιοχές κατ'αυτόν τον τρόπο;
Παράθεση:
| H clementine υποτίθεται ότι χαρτογράφησε όλη την επιφάνεια της Σελήνης. Γιατί κρύβουν περιοχές κατ'αυτόν τον τρόπο; |
Βλέπω το συνωμοσιολογικό κλίμα δεν εξαλείφεται... Αν η clementine χαρτογράφησε (ή μάλλον φωτογράφησε) όλη την επιφάνεια της σελήνης, εννοείται ότι θα υπάρχουν πάρα πολλά δεδομένα προς τακτοποίηση, τα λάθη είναι αναμενόμενα...
Επίσης πρέπει να προσέξουμε ότι ενώ η σελήνη είναι στρογγυλή, στην φωτογραφία τη βλέπουμε επίπεδη... Αυτό σημαίνει ότι η ενιαία φωτογραφία που βλέπουμε είναι σύνθεση πολλών άλλων...
Όλα αυτά για μένα λένε πολλά...
Παράθεση:
| Βλέπω το συνωμοσιολογικό κλίμα δεν εξαλείφεται... |
Μα δεν πρόκειται να εξαλειφθεί εφόσον δεν παρουσιάζουν ένα σωστο πλήρη χάρτη δίχως "λαθη".(εντος εισαγωγικών)
Εκτός αν πιστεύεις ότι παρά την κορυφαία τεχνολογία αιχμής και τους πόρους που διαθέτουν εξακολουθούν να μην μπορούν να παρουσιάσουν ένα σωστό χάρτη της Σελήνης. Που για μένα μου φαίνεται κάτι τέτοιο αδιανόητο!