To "χέρι της ελπίδας" και η ανθρώπινη συνειδητότητα

Διαβαζοντας το editorial του περιοδικο ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ του προηγουμενου μηνα, επεσα πανω στο κειμενο του Π. Βουδουρη και την ιστορια του μικρου Samuel Armas που δημοσιευτηκε στη NY Times το Νοεμβριο του 2002. 21 μολις εβδομαδων εμβρυο, οι γιατροι διαπιστωσαν πως πασχει απο διχοτομημενη σπονδυλικη στηλη και επρεπε επειγοντως να εγχειριστει μεσα στην κοιλια της μητερας του.
Την εγχειρηση ανελαβε ο δρ. Μπρουνερ και στεφθηκε απο απολυτη επιτυχια. Ενω η εγχειρηση εφτανε στο τελος της, εκπληκτος παρατηρησε ενα μικρο χερακι να ξεπροβαλλει μεσα απο την τρυπα που ειχαν ανοιξει στην κοιλια της μητερας.Ενα ανθρωπινο χερακι που γαντζωθηκε απο το χερι του εμβροντητου γιατρου, ο οποιος και παραδεχτηκε αργοτερα πως ενοιωσε με ολο του το "ειναι" το ευχαριστω απο μια αλλη ανθρωπινη ψυχη!Οι παραπανω φωτογραφιες εκαναν το γυρο του κοσμου με τιτλο "Το χερι της ελπιδας" και μπορουν να δωσουν δυναμη σε οποιονδηποτε ενηλικα αντιμετωπιζει καθε λογης προβληματα.Δινουν δε τροφη για περαιτερω σκεψη και σε οσους φιλοσοφικα αναζητουν το μυστηριο της ανθρωπινης συνειδητοτητας και αυτου που ονομαζουμε "γεννηση της ψυχης".

Ο μικρος Σαμιουελ λιγους μηνες μετα, στην αγκαλια των γονιων του
Πριν ενα μηνα περιπου ελαβα ενα email απο μια εταιρεια που συνεργαζομαι.δεν κρυβω οτι πρωτη φορα ενιωσα τοσο συγκινηση βλεποντας το αρθρο αυτο.καθε φορα που ειμαι στεναχωρημενη,τσαντισμενη κτλ ανοιγω το email μου και ξαναδιαζω το αρθρο αυτο.τελικα καποια πραγματα στην ζωη μας τα κανουμε εμεις δυσκολα και αλυτα μυστηρια η ζωη ειναι ομορφη οχι για αυτον που ξερει να την ζει αλλα για αυτον που συνηδητοποιει το λογο που πρεπει να ζησει.ευχαριστω 

Πολύ ενδιαφέρον η είδηση που παραθέτει ο Μηνάς. Πραγματικά μόλις την διάβασα ένιωσα μέσα μου πολύ ωραία κ χαρούμενα γιατί πολύ απλά κάποια πράγματα στη ζωή μας είναι όντως υπέροχα!
Καθίστε κ αναλογιστείτε την παραπάνω είδηση. Μιλάμε για το θαύμα της φύσης, τη γέννηση ενός παιδιού, μιάς νέας ζωής που έρχεται στον κόσμο. Τι πιο περίεργο κ ταυτόχρονα υπέροχο πράγμα που συμβαίνει καθημερινά στον κόσμο μας από την γέννηση μιάς νέας ψυχής;
Πραγματικά είναι σαν η ψυχή του μικρού αυτού παιδιού να "έβγαλε" ένα μικρό χεράκι για να πιάσει το χέρι του γιατρού, που τόσο πολύ προσπάθησε για την ζωή του παιδιού όπου κ τελικά τα κατάφερε, κ να του πει με αυτόν τον τρόπο "ευχαριστώ".
Δεν έχω λόγια να περιγράψω το παραπάνω συμβάν. Είναι από τα πιο "τρελά" πράματα που έχω ακούσει.
Πίστεψέ με ότι αυτό ακριβώς το πράμα θα κάνω κ εγώ. Το ποστ αυτό θα το έχω για πάντα μέσα στο μυαλό μου κ θα το κοιτώ πολύ συχνά γιατί , προσωπικά, μου περνάει πολλά μα πάρα πολλά μηνύματα.
Καθίστε κ αναλογιστείτε την παραπάνω είδηση. Μιλάμε για το θαύμα της φύσης, τη γέννηση ενός παιδιού, μιάς νέας ζωής που έρχεται στον κόσμο. Τι πιο περίεργο κ ταυτόχρονα υπέροχο πράγμα που συμβαίνει καθημερινά στον κόσμο μας από την γέννηση μιάς νέας ψυχής;
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από beetlejuice
αυτου που ονομαζουμε "γεννηση της ψυχης".
|
Πραγματικά είναι σαν η ψυχή του μικρού αυτού παιδιού να "έβγαλε" ένα μικρό χεράκι για να πιάσει το χέρι του γιατρού, που τόσο πολύ προσπάθησε για την ζωή του παιδιού όπου κ τελικά τα κατάφερε, κ να του πει με αυτόν τον τρόπο "ευχαριστώ".
Δεν έχω λόγια να περιγράψω το παραπάνω συμβάν. Είναι από τα πιο "τρελά" πράματα που έχω ακούσει.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από ritsa812003
ανοιγω το email μου και ξαναδιαζω το αρθρο αυτο
|
Πίστεψέ με ότι αυτό ακριβώς το πράμα θα κάνω κ εγώ. Το ποστ αυτό θα το έχω για πάντα μέσα στο μυαλό μου κ θα το κοιτώ πολύ συχνά γιατί , προσωπικά, μου περνάει πολλά μα πάρα πολλά μηνύματα.
Παντα με ενδιεφερε το ζητημα της ανθρωπινης συνειδητοτητας.Απο ποτε ο ανθρωπος μπορει να αποκτα συνειδηση των πραξεων του;Απο ποτε μπορει να νιωσει ενα συναισθημα και να ανταποδωσει;Απο ποτε μπορει να επαναφερει συνειδητα μνημες;Ορισμενοι επιστημονες μιλουν για την ηλικια των 5 ετων, αλλοι μιλουν για ωριμανση συγκεκριμενων λειτουργιων του εγκεφαλου και αλλοι κλεινουν το ματι μιλωντας για αιθερικα πεδια και ψυχη.Παρα πολυ πολυπλοκο θεμα και δυσκολα θα βρεις εγκυρες απαντησεις απο επιστημονες εντος συνορων....
Μια τέτοια κίνηση είναι πολύ πιθανό να ήταν τυχαία, ωστόσο σίγουρα όταν σου συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης, τότε μόνο ως τυχαία δεν την εκλαμβάνεις. Σε έναν κόσμο που το "κακό" κυριαρχεί καθημερινά, κινήσεις όπως η παραπάνω είναι σαν να φουντώνουν ξανά τη φλόγα της ελπίδας στις καρδιές που έχει σβήσει. Η ανθρώπινη συνειδητότητα είναι ένα magnum mysterium για την επιστήμη και είμαι σίγουρος πως συνειδητότητα δεν αποκτάται κατά την εξωμήτριο ζωή αλλά υπάρχει και στην ενδομήτρια, πιθανώς με ένα διαφορετικό τρόπο από ότι την έχουμε συνηθίσει.
Υπενθυμίζω πως, σε περιπτώσεις διακοπών κύησης (εκτρώσεις), έχει παρατηρηθεί πως το έμβρυο βγάζει την περίφημη "σιωπηλή κραυγή", όταν αισθανθεί την είσοδο του αναρροφητήρα που θα προκαλέσει την έκτρωση. Αυτή είναι μια εικόνα που έχει διαπιστωθεί υπερηχογραφικά. Το έμβρυο, με άγνωστο τρόπο, φαίνεται πως είναι ικανό να αλληλεπιδρά με την ψυχική σφαίρα της μητέρας του και να επηρεάζεται από αυτή.
Υπενθυμίζω πως, σε περιπτώσεις διακοπών κύησης (εκτρώσεις), έχει παρατηρηθεί πως το έμβρυο βγάζει την περίφημη "σιωπηλή κραυγή", όταν αισθανθεί την είσοδο του αναρροφητήρα που θα προκαλέσει την έκτρωση. Αυτή είναι μια εικόνα που έχει διαπιστωθεί υπερηχογραφικά. Το έμβρυο, με άγνωστο τρόπο, φαίνεται πως είναι ικανό να αλληλεπιδρά με την ψυχική σφαίρα της μητέρας του και να επηρεάζεται από αυτή.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον beetlejuice ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ.
Και τα έμβρυα στην κοιλιά της μάνας τους έχουν την ίδια ανθρώπινη ψυχή, που δέν διαφέρει σε τίποτα. Απλούστατα τους πρώτους 9 μήνες χρειάζονται την ένωση με την μητέρα ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να επιβιώνουν.
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ.
Και τα έμβρυα στην κοιλιά της μάνας τους έχουν την ίδια ανθρώπινη ψυχή, που δέν διαφέρει σε τίποτα. Απλούστατα τους πρώτους 9 μήνες χρειάζονται την ένωση με την μητέρα ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να επιβιώνουν.