ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Η Μαγεια των Ρουνων

Η Μαγεια των Ρουνων

Ragnarok10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2006-05-25 20:42
Λίγο ή πολύ όλοι έχουμε ακούσει διάφορα για τους ρούνους, την πλευρά εκείνη της Κέλτικης Μαγείας που λίγους, κατά την άποψη μου, μόνο συναρπάζει. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί οι σύγχρονοι ταξιδιώτες των προβλέψεων στρέφονται προς τα Ταρώ ή άλλες ανορθόδοξες τεχνικές μαντικής.Πιστεύω οτί (δυστυχώς) οι ερευνήτες αυτοί ακολουθούν κατά κύριο λόγο άλλη μια μόδα της επόχης αγνοώντας συνάμα την εσωτερικη γνώση των Ρούνων.
Οι Ρούνοι αποτελούν την πιο κοντά στη Φύση τεχνική μαντικής γεγονός που τους κάνει περισσότερο "δυνατούς", αφού η Φύση είναι πάντα εκεί, δίνοντας απάντησεις σ'όλα τα δημιουργήματα της για ό,τι τα απασχολούν.Βέβαια για να "ενώθει" κανεις με τους Ρουνους θα πρέπει να απαλλαγεί από προκαταλήψεις περί Παγανισμού κτλ.
Σε όποιον ενδιαφέρεται μπορώ να τον ενημερώσω πως να χρησιμοποιήσει τους Ρουνους για να αποκωδικοποιήσει το όνομα του και να κάνει το πρώτο βήμα για την εσωτερική του αναζήτηση.
Πρεπεί να τονίσω ότι οι γνώσεις μου για τα Ταρώ περιορίζονται μόνο στις κάρτες του Άλιστερ Κρόουλυ και είμαι ανοικτος σε οποιαδήποτε γνώση και άποψη.
Θα Ηθελα Να Μαθω Περισσοτερα Για Τους Ρουνους Μια Και Με Ενδιαφερει Η Μαντικη Γενικοτερα.Χρησιμοποιω Ηδη Με Αρκετη Επιτυχια Ταρω,την Deste Και Την Απλη Τραπουλα.τι Συμβολιζει Βασει Των Ρουνων Το Ονομα Μου?το Βαφτιστικο,αν Αυτο Παιζει Ρολο Ειναι Παναγιωτα.
2006-05-26 14:43
Γιούλη, όπως και η ίδια θα παρατήρησες κυρίαρχο γράμμα στο όνομα σου, το οποίο για να γίνει ανάλυση ΠΡΕΠΕΙ να είναι το βαφτιστικό καθώς σύμφωνα με την θεωρεία των Ρούνων ο καθένας μας ορίζεται από το όνομα που του δίνεται μόλις γεννίεται, είναι το Α.Το Α αντιστοιχεί στο ρουνικό Άνζουρ του οποίου η ανάλυση είναι η εξής:
Άνζουρ σημαίνει "στόμα" και γι'αυτό συνδέεται αποκρυφιστικά με την δύναμη του λόγου, την οποία, πίστεψε με, οι αρχαίοι λαοί είχαν καταλάβει περισσότερο από εμάς αφού η παράδοση τους ήταν καθαρά προφορική.
Η δύναμη του λόγου συνδέεται με την Σοφία αλλά και την Δύναμη.Για παράδειγμα το εβραικό δόγμα υποστηρίζει ότι ο Κοσμος φτιάχτηκε με τον Λογο του θεου.Για πολλά αποκρυφιστικά τάγματα οι δονήσεις του ήχου, του λόγου, των λέξεων μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.Και το βασικότερο απότελει την ειδοποίο μας διαφορά με τα ζώα..
Η θεότητα που προστατεύει το Ανζουρ είναι ο Όντιν, ο θεός των Ρουνων και ο πλανήτης που συνδέεται μαζί του είναι ο Ερμής.
Αυτή η ανάλυση απότελει μια γενίκη ματιά και θα πρέπει να αντιστοιχήσεις εσύ το νόημα με τον εαυτό σου. Από'κει και πέρα κάθε γράμμα του ονόματος σου έχει διαφορετίκη ανάλυση και μεγάλη σημασίαέχει η σείρα με την οποία τοποθετούνται.Δυστυχώς ο χρόνος μου δεν μου επιτρέπει να σε πληροφορήσω περεταίρω.Θα προσπαθήσω αργότερα.
2006-05-26 15:06
Δηλωνω εντελως ασχετος με το θεμα των Ρουνων. Ragnarok βλεπω οτι γνωριζεις αρκετα πραγματα γιαυτο σου θετω τις εξης αποριες:
Ποια η σχεση των Ρουνων με τα Ρουνικα ευρωπαϊκα αλφαβητα;
Ποτε περιπου χρονολογειται η παραδοση των Ρουνων και τα αλφαβητα γενικοτερα;
Μιλησες για τη σχεση Οντιν και Ρουνων.Αυτο σημαινει οτι οι Ρουνοι προηλθαν απο τη Σκανδιναβια; Καπου εχει παρει το αυτι μου οτι εχει περισσοτερο σχεση με την Κελτικη Παραδοση (βλ. βορειοδυτικη Γαλλια και αργοτερα Βρετανια)

Ευχαριστω
2006-05-27 03:43
Τα ρουνίκα αλφάβητα, αν κατάλαβα τι εννοείς, απότελουν "παιδιά" διαφόρων καλογέρων την εποχή που εκχριστιανίστηκε η Βόρεια Ευρώπη.Τους΄λόγους δεν τους γνωρίζω αλλά σε διαβεβαιώ ότι η μετατρόπη των Ρούνων σε αλφάβητο είχε ως αποτέλεσμα να ξεχαστούν οι μαγικές ιδιότητες τους.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να χρονολογήσουμε με ακρίβεια τους Ρολυνους καθώς αποτελούν μέρος προφορικής παράδοσης.Το γεγονός όμως ότι η ΄ρζα της λέξης είναι το ινδοευρωπαικό ru που σημαίνει "ψίθυρος" μας υποψιάζει ότι έχουν μεγάλη ηλικία.
Τέλος να σου πω ότι οι Ρουνοι απότελουν μέρος της Τευτονικής παράδοσης και γι'άυτο δεν περιορίζονται σε στενά γεωγραφικά πλαίσια.Σκέψου επίσης ότι ακόμα και αν ο Όντιν δεν συμπεριελαμβάνεται στο Κέλτικο Πάνθεον η ανόχη των λαών αυτών επέτρεπε τις "θεολογικές" ανταλλαγές.Εξάλλου σημάδια των Ρούνων έχουν εντοποιστεί και στην Σκανδιναβία, πραγμα λογικό για τις συνθήκες τησ εποχής.
2006-11-12 21:53
2006-11-12 23:27
Ετυχε καποια στιγμη να ερθει στα χερια μου ενα βιβλιο το οποιο αναφεροταν σε διαφορους τροπους μαντειας και οι ρουνοι μου τραβηξαν την προσοχη ελεγε μαλιστα και πως να τους κατασκευασεις.εφτιαξα λοιπον μια ρουνικη τραπουλα και επιχειρισα να τους ριξω οταν ανοιξα τις καρτες επαθα ενα μικρο σοκ και ο λογος;εκανα ενα μικρο τεστ στην εγκυροτητα τους ζητωντας να μου δωσουν ενα ΄πλανο΄για την τοτε σχεση μου και η απαντηση που μου δωθηκε ηταν ακριβως οι συνθηκες της σχεσεις αυτης.
τυχαιο; ισως...εγω απο τοτε τους θεωρω αρκετα εγκυρους αν και εχω δοκιμασει αρκετους αλλους τροπους μαντειας ,πιστευω οτι ειναι αρκετα ενδιαφερον θεμα και με εδιαφερει να μαθω περισοτερα κυριος για τους ρουνους.
Α! το ονομα μου ειναι Σοφια αν εχεις να μου πεις κατι γιαυτο.
2006-11-21 17:19
Φίλτατη witch, oι ρούνοι δεν μαθαίνονται μέσω τράπουλας.Κανονικά πρέπει να τους κατασκευάσεις από ξύλο κομμένο από δέντρο,μετά να προσφέρεις κάποιο δώρο στο δέντρο που τόσο γεναιόδωρα σου χάρισε κάποια κλαδιά του,να τους καθαγιάσεις και μετά να τους βάλεις σε ένα ειδικό ύφασμα,νομίζω από λινό.Ολά αυτά είναι περιληπτικά βέβαια.Οι τράπουλες μου κάνουν λίγο ''ότι να΄ναι'',στο ευρύτερο πλαίσιο της χαρτομαντικοκαφετζουδικής κουλτούρας.Αν θες να ασχοληθείς με το πανάρχαιο αυτό σύστημα μαγείας υπάρχουν βιβλία που σου εξηγούν τον τρόπο διεξοδικότερα.
2006-11-22 17:44
Ragnarok έχεις να μας προτείνεις κάποια βιβλία πάνω στο τόσο ενδιαφέρον θέμα? Θα μας βοηθούσες πολύ!!!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Despina
Ragnarok έχεις να μας προτείνεις κάποια βιβλία πάνω στο τόσο ενδιαφέρον θέμα? Θα μας βοηθούσες πολύ!!!

Ο Θωμάς Μαστακούρης έχει γράψει ένα βιβλίο σχετικά με τους ρούνους.Πιστεύω είναι πολύ καλό.Στη συνέχεια μπορείς να ψάξεις και σε ξένη βιβλιογραφία.