Μεταμόσχευση οργάνων: Συνοδεύει την αλλαγή της προσωπικότητας;
Να ενα ενδιαφερον θεμα στο οποιο θα μπορουσε να βοηθησει ο γιατρος του φορουμ (βλ. Voel
) .Κατα τις μεταμοσχευσεις διαφορων οργανων εχει παρατηρηθει το παραξενο φαινομενο της κληρονομησης(απο τον ληπτη) διαφορων χαρακτηριστικων του ατομου που απεβιωσε.Τα φαινομενα αυτα περιλαμβανουν απο αλλαγη συμπεριφορας μεχρι και προβολη σκηνων απο τη ζωη του νεκρου σε μορφη ονειρων!
Αναγνωριζω φυσικα οτι στο συγκεκριμενο θεμα μονο εικασιες μπορουν να γινουν.Αυτη την εποχη μελετω τις αποψεις του βρετανου βιολογου Ρουπερτ Σελντρεϊκ.Νομιζω μετα απο την αναγνωση των θεσεων του θα εχω αρκετα να προσθεσω..
) .Κατα τις μεταμοσχευσεις διαφορων οργανων εχει παρατηρηθει το παραξενο φαινομενο της κληρονομησης(απο τον ληπτη) διαφορων χαρακτηριστικων του ατομου που απεβιωσε.Τα φαινομενα αυτα περιλαμβανουν απο αλλαγη συμπεριφορας μεχρι και προβολη σκηνων απο τη ζωη του νεκρου σε μορφη ονειρων!Αναγνωριζω φυσικα οτι στο συγκεκριμενο θεμα μονο εικασιες μπορουν να γινουν.Αυτη την εποχη μελετω τις αποψεις του βρετανου βιολογου Ρουπερτ Σελντρεϊκ.Νομιζω μετα απο την αναγνωση των θεσεων του θα εχω αρκετα να προσθεσω..
Λοιπον φιλε μου η νεα εποχη εκανε της εξελεκτικες επηστημες να πανε μπρωστα εγω θα σου ελεγα να διαβασης και ΤΑ μονοπατια της ζωης για να παρεις με αλλη γνωμη της μοριακης βιολογιας εκδοσης κατοπτρο
Εξελεκτικες επηστημες;
Υπαρχει και το word, ξερετε......
Σκαθαροζουμη, προσωπικα δεν εχω ακουσει κατι τετοιο, ουτε αναφερεται πουθενα στην επισημη βιβλιογραφια. Προφανως προκειται για καποιον ιατρικο "αστικο μυθο" οπως οι περιβοητες επιθανατιες εμπειριες.
Υπαρχει και το word, ξερετε......Σκαθαροζουμη, προσωπικα δεν εχω ακουσει κατι τετοιο, ουτε αναφερεται πουθενα στην επισημη βιβλιογραφια. Προφανως προκειται για καποιον ιατρικο "αστικο μυθο" οπως οι περιβοητες επιθανατιες εμπειριες.
Κι εγώ με τη σειρά μου σαν γιατρός θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο. Τέτοιου είδους "φαινόμενα" είναι εμπνεύσεις σεναριογράφων του Hollywood.
Κυριε συναδελφε, την καλημερα μου και καλωσορισατε στο φορουμ......
Η μεταμοσχευση οργανων συχνα συνοδευεται απο μεταμοσχευση νευρικου ιστου, γαγγλια κτλ, αλλα η μεταφορα "ολοκληρωμενων" εμπειριων οπως συχνα αναφερεται σε διαφορα παρα-επιστημονικα φορουμ θα μπορουσε να δικαιολογηθει μονο αν μεταμοσχευονταν και "ανωτεροι" νευρικοι σχηματισμοι, πχ εγκεφαλος. Κατι τετοιο δεν συμβαινει, οποτε δεν υπαρχει ουτε καν καποια θεωριτικη βαση στην οποια θα μπορουσαν να βασιστουν τετοιες αποψεις
Η μεταμοσχευση οργανων συχνα συνοδευεται απο μεταμοσχευση νευρικου ιστου, γαγγλια κτλ, αλλα η μεταφορα "ολοκληρωμενων" εμπειριων οπως συχνα αναφερεται σε διαφορα παρα-επιστημονικα φορουμ θα μπορουσε να δικαιολογηθει μονο αν μεταμοσχευονταν και "ανωτεροι" νευρικοι σχηματισμοι, πχ εγκεφαλος. Κατι τετοιο δεν συμβαινει, οποτε δεν υπαρχει ουτε καν καποια θεωριτικη βαση στην οποια θα μπορουσαν να βασιστουν τετοιες αποψεις
Η κυτταρικη μνημη για εσας λοιπον ειναι ανυπαρκτη;;
Η ακομα και η μνημη των..... ιστων;;;
Δεν υπαρχουν τετοια πραγματα λετε;;
Και σαν επιστημονες υποθετω οτι εχετε ( ενταξει οχι εσεις προσωπικα, η επιστημη στο γενικο της) αναλυσει στο επαρκο τετοιες παρα-επιστημονικες θεωριες ωστε επιστημονικα πλεον να πειτε ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.
Γιατι εαν λετε κατι τετοιο χωρις να εχει προηγηθει μια τετοια επιστημονικη αναλυση και διερευνηση, απλα δεν ειστε επιστημονες.
Η ακομα και η μνημη των..... ιστων;;;
Δεν υπαρχουν τετοια πραγματα λετε;;
Και σαν επιστημονες υποθετω οτι εχετε ( ενταξει οχι εσεις προσωπικα, η επιστημη στο γενικο της) αναλυσει στο επαρκο τετοιες παρα-επιστημονικες θεωριες ωστε επιστημονικα πλεον να πειτε ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.
Γιατι εαν λετε κατι τετοιο χωρις να εχει προηγηθει μια τετοια επιστημονικη αναλυση και διερευνηση, απλα δεν ειστε επιστημονες.
Προς το παρον δεν εχει αποδειχτει η υπαρξη κυτταρικης μνημης, ουτε υπαρχει κατι στην βιβλιογραφια που να υποστηριζει κατι τετοιο.
Ακομα ομως και να υπηρχε, θα ηταν αδυνατον να παρειχε "ολοκληρομενες" μνημες, κατι που χρειαζεται "ανωτερες" δομες για να γινει.
Οσον αφορα την παρα-επιστημη και τις θεωριες της σε διαφορους τομεις, νομιζω οτι πρεπει επιτελους να μαθει να λειτουργει με καποια επιστημονικα αποδεκτη μεθοδοδολογια και πρωτοκολα.
Εαν ειναι να ληφθει ποτε στα σοβαρα, η παρα-επιστημη θα πρεπει να προσκομισει καποια απτα στοιχεια. Στην τελικη, δεν ειναι δουλεια της κλασσικης επιστημης να αναλυει το ο,τι λεει ο καθενας, αλλα δουλεια του καθενος να προσπαθισει να αποδειξει οτι αυτα που λεει ειναι ορθα και να προσκομισει αποδειξεις για την ορθοτητα τους. Δυστυχως η νοοτροπια που χαρακτηριζει συνηθως την παρα-επιστημη ειναι: "Μαζευω δυο-τρεις ενδειξεις, συχνα περιστασιακες, αβασανιστα κανω θεωρια, την πουλαω/πλασαρω για υπερτατη αληθεια και τι κακοι (και δογματικοι) που ειστε που δεν την δεχεστε"
Αν μη τι αλλο η επιστημη (και δη η Ιατρικη) παντα ηταν προθυμη να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα, στο βαθμο ομως που αυτα υποστηριζονται απο αποδειξεις, κλινικα και πειραματικα δεδομενα
Ακομα ομως και να υπηρχε, θα ηταν αδυνατον να παρειχε "ολοκληρομενες" μνημες, κατι που χρειαζεται "ανωτερες" δομες για να γινει.
Οσον αφορα την παρα-επιστημη και τις θεωριες της σε διαφορους τομεις, νομιζω οτι πρεπει επιτελους να μαθει να λειτουργει με καποια επιστημονικα αποδεκτη μεθοδοδολογια και πρωτοκολα.
Εαν ειναι να ληφθει ποτε στα σοβαρα, η παρα-επιστημη θα πρεπει να προσκομισει καποια απτα στοιχεια. Στην τελικη, δεν ειναι δουλεια της κλασσικης επιστημης να αναλυει το ο,τι λεει ο καθενας, αλλα δουλεια του καθενος να προσπαθισει να αποδειξει οτι αυτα που λεει ειναι ορθα και να προσκομισει αποδειξεις για την ορθοτητα τους. Δυστυχως η νοοτροπια που χαρακτηριζει συνηθως την παρα-επιστημη ειναι: "Μαζευω δυο-τρεις ενδειξεις, συχνα περιστασιακες, αβασανιστα κανω θεωρια, την πουλαω/πλασαρω για υπερτατη αληθεια και τι κακοι (και δογματικοι) που ειστε που δεν την δεχεστε"
Αν μη τι αλλο η επιστημη (και δη η Ιατρικη) παντα ηταν προθυμη να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα, στο βαθμο ομως που αυτα υποστηριζονται απο αποδειξεις, κλινικα και πειραματικα δεδομενα
Η κυτταρική ή κυψελοειδής μνήμη είναι η θεωρητική έννοια ότι τα κύτταρα των ανθρώπινων σωμάτων περιέχουν ενδείξεις για τις προσωπικότητές μας, προτιμήσεις και ιστορίες, ανεξάρτητα από είτε τους γενετικούς κώδικες είτε τα κύτταρα εγκεφάλου.
Η συγκεκριμένη θεωρία δεν κατάφερε ποτέ να αποδειχθεί γιατί δεν πιστεύεται ότι υπάρχει "χώρος" να αποθηκευτεί στα κύτταρα οτιδήποτε... Θεωρητικά λοιπόν αυτό είναι αδύνατο. Αν μεταμοσχευθεί νευρικός ιστός τότε το να μεταφερθούν οποιεσδήποτε μνήμες είναι λογικό αλλά επειδή δεν θα υπάρχουν αποθηκευμένες στον συνειδητό εγκέφαλο του δέκτη θα έρχονται από το ασυνείδητο μέρος ως όνειρα...
Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα όνειρα ή οι μπερδεμένες σκέψεις δεν είναι κάτι αδύνατο απο τη στιγμή που κάτι ξένο θα μπει στο σώμα κάποιου. Τώρα για την αλλαγή προσωπικότητας δεν το νομίζω γιατί οι πληροφορίες που θα μεταφερθούν δεν θα είναι τόσες πολλές ώστε να επηρεαστεί η συμπεριφορά του ατόμου
Η συγκεκριμένη θεωρία δεν κατάφερε ποτέ να αποδειχθεί γιατί δεν πιστεύεται ότι υπάρχει "χώρος" να αποθηκευτεί στα κύτταρα οτιδήποτε... Θεωρητικά λοιπόν αυτό είναι αδύνατο. Αν μεταμοσχευθεί νευρικός ιστός τότε το να μεταφερθούν οποιεσδήποτε μνήμες είναι λογικό αλλά επειδή δεν θα υπάρχουν αποθηκευμένες στον συνειδητό εγκέφαλο του δέκτη θα έρχονται από το ασυνείδητο μέρος ως όνειρα...
Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα όνειρα ή οι μπερδεμένες σκέψεις δεν είναι κάτι αδύνατο απο τη στιγμή που κάτι ξένο θα μπει στο σώμα κάποιου. Τώρα για την αλλαγή προσωπικότητας δεν το νομίζω γιατί οι πληροφορίες που θα μεταφερθούν δεν θα είναι τόσες πολλές ώστε να επηρεαστεί η συμπεριφορά του ατόμου
περιεργες σκεψεις και ονειρα μετα την μεταμοσχευση ειναι δυνατον να εξηγηθουν, δεδομενης της συναισθηματικης φορτισης που συνοδευει μια τετοια εμπειρια. Υπο καποιες συνθηκες μπορει να υπαρξει ακομα και αλλαγη συμπεριφορας. Αυτο ομως οφειλεται κατα τη γνωμη μου σε ψυχολογικους λογους, παρα σε καποια συσσωρευμενη κυτταρικη η αλλη μνημη που μεταφερεται με το μοσχευμα
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Voel
Αυτο ομως οφειλεται κατα τη γνωμη μου σε ψυχολογικους λογους, παρα σε καποια συσσωρευμενη κυτταρικη η αλλη μνημη που μεταφερεται με το μοσχευμα
|
Ναι αλλά για πόσο καιρό θα υπάρχει αυτή η φόρτιση. Απ' ότι κατάλαβα εδώ μιλάμε για χρόνια προβλήματα με παράξενα όνειρα...
Αν η κυτταρική μνήμη υπάρχει στην πραγματικότητα θα μείνει μόνιμα στον δέκτη ή θα χαθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα??