ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Ας κάνουμε κάτι ...

Ας κάνουμε κάτι ...

mata xari10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Καλησπέρα.
Δεν θα διαφωνήσω με το φίλο Burzum. Και οι δύο περιπτώσεις αφορούν στην κακομεταχείριση των ζώων. Επιπλέον, το ενδεχόμενο λιντσάρισμα μάλλον δεν θα βοηθούσε το στόχο που είναι η συμμόρφωση του θύτη.
Όχι ότι το ψυχιατρείο θα ήταν -κατ'εμέ- ικανοποιητική λύση. Βλέποντας τόσα να γίνονται, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το να φτιάχνουν διάφορα σενάρια διαστροφής, να τα καταγράφουν σε κινητά και κάμερες και να τα διακινούν έπειτα στο διαδίκτυο έχει γίνει πλέον μόδα.
Φανταστείτε πόσες κλινικές θα έπρεπε να γίνουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τόσο κόσμο. Και ειλικρινά, δεν ξέρω τι καλούνται να θεραπεύσουν οι ειδικοί.
Ευχαριστώ.
Kαι εγώ mata xari φίλη μου δεν έχω εμπιστοσύνη στους ψυχιάτρους.Αλλά μήπως είναι λίγο καλύτερο από τη φυλακή;;;Αλλά ρε συ αυτός ο άνθρωπος δεν σκέφτεται και δεν νιώθει σαν εσένα και εμένα.Και αν δεν μπορούν σε αυτό οι ειδικοί να τον βοηθήσουν,τότε σε τι είναι ειδικοί τέλοσπάντων;;;
Οι "άνθρωποι" αυτοί, ξεκινούν από τα ζώα... και καταλήγουν στους ανθρώπους!

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που οι περισσότεροι εγκληματίες σε μικρή ηλικία κακοποιούσαν τα ζώα!

Κάποτε χάρισα ένα γατάκι μου σε μία οικογενειακή μας φίλη. Κάποια μέρα μας πήρε τηλέφωνο, κλαίγοντας και μας είπε ότι το πήρε ένα γειτονόπουλό της, το περιέλουσε με οινόπνευμα και του έβαλε φωτιά!

Κατ' εμέ, αυτές είναι αποτρόπαιες πράξεις, είτε αφορούν ανθρώπους, είτε ζώα...

Γιατί και τα ζώα έχουν ψυχή....

Παράθεση:
Και αν δεν μπορούν σε αυτό οι ειδικοί να τον βοηθήσουν,τότε σε τι είναι ειδικοί τέλοσπάντων;;;

Φίλε the_black_planet έχεις δίκιο, δεν το έθεσα σωστά. Εννοούσα ότι δεν μπορεί ο καθένας, όποτε του'ρθει, να κάνει κάτι τόσο απεχθές και να ζητάει (είτε εκείνος είτε άλλοι εκ μέρους του) έπειτα τη βοήθεια ψυχολόγου προκειμένου να τη γλιτώσει. Γι'αυτό ακριβώς μίλησα για μόδα.
Συνήθως, συσχετίζουμε τέτοια περιστατικά με δύσκολα παιδικά βιώματα, κάτι που πολλές φορές δεν ισχύει. Και προσπαθούν μετά οι ειδικοί να βρουν τι φταίει. Τι μπορεί να φταίει για την απόλυτη έλλειψη σεβασμού σε όσα μας περιβάλλουν; Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης; Θεωρώ πάντως, πως σε τέτοια περιστατικά ένας ψυχολόγος ή ψυχίατρος είναι η πιο σύντομη οδός όχι προς τη λύση αλλά προς το λεγόμενο "κουκούλωμα".
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mata xari
Συνήθως, συσχετίζουμε τέτοια περιστατικά με δύσκολα παιδικά βιώματα, κάτι που πολλές φορές δεν ισχύει. Και προσπαθούν μετά οι ειδικοί να βρουν τι φταίει. Τι μπορεί να φταίει για την απόλυτη έλλειψη σεβασμού σε όσα μας περιβάλλουν; Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης; Θεωρώ πάντως, πως σε τέτοια περιστατικά ένας ψυχολόγος ή ψυχίατρος είναι η πιο σύντομη οδός όχι προς τη λύση αλλά προς το λεγόμενο "κουκούλωμα".

mata xari συμφωνώ μαζί σου οτι πολλές φορές δεν ισχυεί αυτή η 'δικαιολογία', αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα αίτια που μπορούν να οδηγήσουν ένα άτομο να κάνει τα απίστετα.
Δεν πιστεύω οτι η λύση του ψυχιάτρου ή του ψυχολόγου έιναι 'κουκούλωμα'...σε συνδιασμό με κάποιας μορφής 'τιμωρία' (ανάλογης βέβαια με το παράπτωμα) η ψυχική θεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή σαφώς και μπορούν να βοηθήσουν εαν χρησιμοποιηθούν σωστά και υπέυθηνα. Σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις όπου διαπράχτηκαν τρομακτικά εγκλήματα φαίνεται εύκολο να λέμε οτι ο θύτης είχε ψυχολογικά προβλήματα και να 'ξεμπερδεύουμε', αλλά αυτό δεν είναι ξεμπέρδεμα. Το οτι κάποιος πράττει με αυτόν τον τρόπο σημαίνει οτι όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Σημαίνει οτι αυτό το άτομο δεν έχει τους μηχανισμούς, τις δεξιοτεχνίες κτλ. να αντιμετωπίσει κάποιες καταστάσεις και ξεσπάει με αυτόν τον τρόπο.
Προς θεού δεν προσπαθώ να πάρω το μέρος κανενός, ούτε να παρουσιάσω κανέναν ως 'αγγελούδι', απλά πιστεύω οτι υπάρχει λόγος που μερικοί άνθρωποι συμπεριφέρονται/αντιδρούν έτσι ενώ άλλοι όχι.
...Το συγκεκριμενο video δεν το ειδα και ουτε το θεωρω απαραιτητο..θεωρω οτι ειναι προιον πολιτισμου και παιδειας να σεβεται κανεις ο,τι δεν ειναι σε θεση να αντιδρασει οπως ειναι τα ζωακια οπως ειναι οι νεκροι και τα ατομα με ειδικες αναγκες η και τα παιδια γενικοτερα...αρα για το συγκεκριμενο ατομο περα απο ψυχικα αρρωστο θα μπορουσε να θεωρηθει και ατομο χωρις παιδεια χωρις υγιη ερεθισματα κοινωνικα ,με νοσηρη ανατροφη...τουλαχιστον πολλοι απο τους ανθρωπους που περασαν απο ενα ψυχιατρειο μπορει κανεις να πει οτι ειναι εξαιρετικα ευαισθητοι περα απο τα βιολογικα αιτια της ψυχοπαθολογιας τους (κατι που το βλεπω καθημερινα λογω της δουλειας μου)..για το συγκεκριμενο ατομο... ισως να εχει υποστει και το ιδιο καποιου ειδους βασανισμο αλλα δεν ειναι απαραιτητα και αλλοθι για να πραττει αλογα..
Αυτά τα άτομα χρειάζονται βοήθεια,μια βοήθεια που δεν μπορούν να δώσουν οι ψυχίατροι ούτε οι ψυχολόγοι κατά την άποψη μου.Έχεις δίκιο αγαπητή μάτα χάρι ότι πολλές φορές δεν μπορούμε να εντοπίσουμε αίτια στα παιδικά βιώματα,και εγώ το πιστεύω αυτό πως πολλοί άνθρωποι γεννιούνται με παρόμοια ένστικτα στο υποσυνειδησιακό τους υπόστρωμα.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν βέβαια.Και φυσικά το κλειδί σ'αυτό είναι η παιδεία.Αλλά επειδή παιδεία της προκοπής δεν θα δούμε στην Ελλάδα ούτε στα βαθειά μας γεράματα,θα παραμείνουμε να δικάζουμε αυτούς που δεν φταίνε στην τελική και αυτοί που φταίνε πραγματικά θα χαμογελάνε σαρδόνια από τα ωραία τους γραφεία και τις βίλες...
Όσο ο άνθρωπος και κυρίως οι νέοι απομακρύνονται από τη φύση και αγνοούν την χρησιμότητα της αλυσίδας των έμβιων αλλά και παραμένουν αδιάφοροι ως προς τη φυσική εξέλιξη και αλληλουχία που μας ενώνει με το παρόν σύμπαν , τόσο τέτοια βλακώδη φαινόμενα θα πολλαπλασιάζονται

γιατί ως έλεγε και ο Πλάτων "Η άγνοια είναι η αιτία των κακών στους ανθρώπους."
Και για να τον συμπληρώσω τον Πλάτωνα αλλά και τον Προλαλήσαντα θα έλεγα πως η « βλακεία λόγω της άγνοιας εκπαιδεύει κακούς ανθρώπους»
Δυστυχώς αγαπητοί μου φίλοι υπάρχουν πολλά περισσότερα « ζώα » , τύραννοι των ζώων .
Όπως οι κινέζοι που πιστεύουν ότι το κρέας του σκύλου είναι πιο νόστιμο εάν τον γδάρεις ζωντανό .
Θέλουν και Ολυμπιάδα , τρομάρα μας .

ΠΡΟΣΟΧΗ
Οι σκηνές στο παρακάτω βίντεο είναι πολύ σκληρές
http://www.petatv.com/tvpopup/video...r=wm&speed=_med

.
Αυτό που λες για τους Κινέζους είναι μεν σωστό,αλλά μην ξεχνάς πως αποτελεί μέρος της διατροφής τους (το κρέας σκύλου)

Συμφωνώ ότι το να τα γδέρνουν ζωντανά δεν είναι και το καλύτερο θέαμα.

"Θέλουν και Ολυμπιάδα"...αναφέρεις.

Σωστά,αλλά εμείς οι Έλληνες οι πολιτισμένοι γιατί πήραμε Ολυμπιάδα τη στιγμή που σουβλίζουμε ομαδικά τα αρνιά και μετά τρώμε και το..."κεφαλάκι" τους ??

Λιγότερο πρωτόγονο λες ??