1821: Η νέα μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ (πρεμιέρα 25/1)
Xαιρετω σας Φιλοι,
Φιλε Bernie Rico jr δεν αμφισβητω οτι αλλο ειναι το παιχνιδι που παιζεται πισω απο την πλατη μας, αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι εσυ δεν δεχεσαι οτι η εκκλησια και το ιερατειο της εχει μεγαλο μεριδιο ευθυνης και για το χαλι μας γενικα, αλλα και το οτι ο ρολος της την επανασταση ηταν υποπτος, και πολλες φορες προδοτικος.
Το επιχειρημα οτι υποστηριζουν το αντιθετο ο Μακρυγιαννης, και τουρκοι ιστορικοι δεν αναιρει τη δραση του παπαδαριου ουτε την περιοδο της επαναστασης, ουτε τα 400 χρονια σκλαβιας, αλλα και ουτε σε ολη της την επικρατηση απο την εποχη και των Ρωμαιων ακομα.
Πως θα το κανουμε τωρα, θα αμφισβητησουμε την εγκληματικη της δραση απο τον καιρο που επιβληθηκε απο τον 3ο αιωνα και εδωθεν? Η'' μηπως ειναι ψεματα? Αλλα τι να κανουμε αυτα δεν διδασκωνται στα σχολεια, δεν συμφερει το παπαδαριο, διοτι τοτε θα αντιστραφουν ολα.
Ερρωσθε..Φιλοι..
Φιλε Bernie Rico jr δεν αμφισβητω οτι αλλο ειναι το παιχνιδι που παιζεται πισω απο την πλατη μας, αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι εσυ δεν δεχεσαι οτι η εκκλησια και το ιερατειο της εχει μεγαλο μεριδιο ευθυνης και για το χαλι μας γενικα, αλλα και το οτι ο ρολος της την επανασταση ηταν υποπτος, και πολλες φορες προδοτικος.
Το επιχειρημα οτι υποστηριζουν το αντιθετο ο Μακρυγιαννης, και τουρκοι ιστορικοι δεν αναιρει τη δραση του παπαδαριου ουτε την περιοδο της επαναστασης, ουτε τα 400 χρονια σκλαβιας, αλλα και ουτε σε ολη της την επικρατηση απο την εποχη και των Ρωμαιων ακομα.
Πως θα το κανουμε τωρα, θα αμφισβητησουμε την εγκληματικη της δραση απο τον καιρο που επιβληθηκε απο τον 3ο αιωνα και εδωθεν? Η'' μηπως ειναι ψεματα? Αλλα τι να κανουμε αυτα δεν διδασκωνται στα σχολεια, δεν συμφερει το παπαδαριο, διοτι τοτε θα αντιστραφουν ολα.
Ερρωσθε..Φιλοι..
Παράθεση:
| Ναι, βεβαίως η εβραϊκή μυθολογία, η κινεζική μυθολογία, ενδεχομένως η σκανδιναβική μυθολογία, η αζτέκικη μυθολογία και κάθε άλλη μυθολογία του κόσμου είναι για πέταμα και για κάψιμο, εκτός φυσικά από την ελληνική μυθολογία η οποία είναι και η μυθολογία των προγόνων μας (που ιστορικά και αυτή δεν είναι ακριβώς ελληνική αλλά την τσίμπησαν οι Έλληνες από την ανατολή, αλλά δεν έχει καμία σημασία, είναι ελληνική θα σου που οι αρχαιοΕ). |
Εαν ο Χριστιανισμός ήταν και επίσημα μυθολογία στα σχολεία μας, εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Δεν θα κάναμε αυτήν την συζήτηση σήμερα.
Αλλά να διδάσκεται ως δήθεν οδηγός και μοναδική αλήθεια των παιδιών μας, αυτό μου ακούγεται άρρωστο. Διαμορφώνει μια αρρωστημένη παλαιολιθική αντίληψη για τον κόσμο.
Παράθεση:
| Την αλήθεια Συνοδινέ, εφόσον η λογική δεν επαρκεί για να εξηγηθεί ο κόσμος, όλο και κάποια μυθολογία θα προσπαθήσει να την καρφιτσώσει επάνω της. Αυτό που σας πειράζει είναι ότι προέρχεται από την ανατολή, ενώ εάν προερχόταν από την Ελλάδα δεν θα σας πείραζε. Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με σε παρακαλώ. Kαι για να είμαι ξεκάθαρος, κι εμένα σαν μυθολογία πολύ περισσότερο μου κάνει γούστο η ελληνική ή η κελτική ή η σκανδιναβική κλπ από τη χριστιανική αλλά το να βλέπεις τους παπάδες και όλο το παπαδαριό ως τους μεγάλους εχθρούς της ελληνικής ιστορίας σε κάθε της κομμάτι, είναι εμμονή. |
Παράθεση:
| Προσυπογράφω τέλος την παρακάτω φράση του Bernie Rico Jr: Σε κάθε περίπτωση, επειδή η κουβέντα αυτή είναι άσχετη και γελοία, αυτό που εκνευρίζει είναι το να γίνεται η τρίχα τριχιά κατά την εξιστόρηση γεγονότων, είτε γιατί αυτό εξυπηρετεί χριστιανούς, μαρξιστές, αρχαιολάγνους, αναρχοαυτόνομους, οπαδούς του υπαρκτού σουρεαλισμού κλπ κλπ |
Κ. ΧΟΛΕΒΑΣ:"..τη δύσκολη εποχή μας με την πολυσχιδή κρίση κινδυνεύει η κοινωνία μας να κυριευθεί από απελπισία και απαισιοδοξία. Η πίστη στον Θεό και η πνευματική συμπαράσταση του Ορθοδόξου κληρικού μπορούν να ρίξουν βάλσαμο στη ψυχή του λαού μας."
Παράθεση:
|
Ως μυθολογίες και παραμυθάκια φίλε ΚΑΝΕ όλες οι θρησκείες είναι δεκτές, αφού είναι συνδεδεμένες με την ανθρώπινη ιστορία.
Εαν ο Χριστιανισμός ήταν και επίσημα μυθολογία στα σχολεία μας, εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Δεν θα κάναμε αυτήν την συζήτηση σήμερα. Αλλά να διδάσκεται ως δήθεν οδηγός και μοναδική αλήθεια των παιδιών μας, αυτό μου ακούγεται άρρωστο. Διαμορφώνει μια αρρωστημένη παλαιολιθική αντίληψη για τον κόσμο. Εάν δεν υπάρχουν οι εξ αποκαλύψεως αλήθειες αγαπητέ ΚΑΝΕ οι υπαρξιακές ανησυχίες των παιδιών μας, θα τους οδηγήσουν στην έρευνα, στην επιστήμη. Βρισκόμαστε σε μια εποχή, που χωρίς τον προσηλυτισμό των θρησκειών, θα είναι σε θέση να αντιληφθούν έγκαιρα ότι πηγή γνώσης και καινούργιων πληροφοριών για τον κόσμο μας, αποτελεί μόνο η πραγματική γνώση. Αυτό θα είναι προς όφελος των ίδιων των παιδιών μας, του τόπου μας, της ανθρωπότητας. Η δική σου αντίληψη για το συμφέρον των Ελλήνων και του τόπου μας, ελπίζω να μην είναι σύμφωνη με αυτή του Καρατζαφέρη και του Χολέβα... Κ. ΧΟΛΕΒΑΣ:"..τη δύσκολη εποχή μας με την πολυσχιδή κρίση κινδυνεύει η κοινωνία μας να κυριευθεί από απελπισία και απαισιοδοξία. Η πίστη στον Θεό και η πνευματική συμπαράσταση του Ορθοδόξου κληρικού μπορούν να ρίξουν βάλσαμο στη ψυχή του λαού μας." |
Ούτε τις απόψεις αυτών που αναφέρεις ασπάζομαι ούτε των άλλων με τις χλαμύδες. Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός τώρα.
Όπως και να χει, οι υπαρξιακές ανησυχίες των παιδιών μας για τις οποίες μιλάς δεν λύνονται με το να πάρεις τη μαγκούρα και να κυνηγήσεις τους παπάδες από τους δρόμους, τις ενορίες τους, ακόμη και την ίδια την ιστορία. Υπάρχει κόσμος ο οποίος πιστεύει σε αυτό το κάτι που εσύ κι εγώ το ονομάζουμε μυθολογία (για εμένα ο όρος μυθολογία έχει πολύ περισσότερη αξία απ' ότι για σένα που τη χαρακτηρίζεις ως "παραμυθάκια". Δικαίωμά σου βεβαίως), ενώ γι' αυτούς αποτελεί αλήθεια με την οποία ζουν και συμβιώνουν μια χαρά. Σεβάσου το. Για τα σχολεία που λες, δεν είναι τόσο εύκολο να πάψει να διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών όπως διδάσκεται, κι αν γίνει, θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με μεγάλη προσοχή για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης. Επίσης, τα παιδιά δεν είναι βλήματα, μια χαρά αντιμετωπίζουν τη θρησκεία που υπάρχει στη χώρα μας μέσω και σεβασμού αλλά και χιούμορ, όπως ενδεχομένως κάναμε κι εμείς κάποτε. Είναι δεδομένο ότι, αν είναι να αλλάξει κάτι επάνω στο ζήτημα αυτό, καλό θα είναι να αλλάξει με τρόπο δημοκρατικό (έτσι και θα ενισχυθεί από τον κόσμο αυτή η αλλαγή) και όχι με τον ίδιο τρόπο που κατηγορείτε τον χριστιανισμό για πράξεις που (όντως) έκανε πριν από 1700 χρόνια, με τον τσαμπουκά δηλαδή. Για την επιστήμη που λες θα συμφωνήσω εν μέρη, όπως ουσιαστικά εν μέρη συμφωνείς κι εσύ, γιατί κι αυτή είτε το θέλουμε είτε όχι, φθάνει και θα φθάνει μέχρι κάπου. Από κει και έπειτα αρχίζουν τα πιστεύω του καθενός. Ακόμη και το "πιστεύω στην επιστήμη και μόνο" το οποίο λες, είναι ένα είδος πιστεύω αρκετά μάλιστα δογματικό και περιορισμένο. Αν θέσεις ως βάση της αναζητήσεώς σου τη φιλοσοφία σε συνεργασία με επιστήμες και θρησκείες ακόμη, τότε οκ. Αλλά τα' χουμε χιλιοειπωμένα αυτά και είναι και εκτός θέματος.