ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Φοβος για τον υπνο

Φοβος για τον υπνο

Velvet9997 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2010-05-17 08:57
Καλημερα σε ολους..
Εδω και δυο μηνες περιπου δεν μπορω πλεον να κοιμηθω τα βραδια.
Καθε φορα που με περνει ο υπνος νιωθω ενα μεγαλο βαρος στο στηθος,
σταματαει η αναπνοη μου,δεν μπορω να μιλησω ουτε να κουνηθω..
Αυτο κραταει ουσιαστικα λιγο,ασχετα που μου φαινεται αιωνας..
Καθε φορα που κοιμαμαι επαναλαμβανεται το ιδιο.
Συμβαινει ομως μονο τη νυχτα...Με εχει κουρασει παρα πολυ αυτο.......
2010-05-17 09:52
Εδώ νομίζω χρειάζεται κατ' αρχήν εξέταση από ιατρό... Μήπως οφείλεται σε άγχος; Μου συμβαίνει και μένα όταν έχω στενοχωρηθεί ή έχω αγχωθεί με κάτι να νοιώθω βάρος στο στήθος, ιδιαίτερα μόλις πέφτω για ύπνο.
2010-05-17 10:04
Αγχος σιγουρα εχω οπως ολοι αλλοστε...
Γιατι συμβαινει ομως μονο το βραδυ?
2010-05-17 11:40
Δεν είμαι ειδική, αλλά υποθέτω ότι εκείνη την ώρα χαλαρώνουμε και λίγο πριν κοιμηθούμε, η σκέψη μας επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε... Εγώ τουλάχιστον αυτό παθαίνω! Μάλιστα κάποιες φορές που έχω πιο έντονο άγχος, νοιώθω το "βάρος" στο στήθος που περιγράφεις, αλλά χωρίς να μου κοπεί η ανάσα. Μήπως κάποιος μπορεί να μας το εξήγησει πιο "επιστημονικά";
2010-06-15 19:19
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΙΑΝΕΙΡΑ Εμφάνιση μηνυμάτων
Εδώ νομίζω χρειάζεται κατ' αρχήν εξέταση από ιατρό
Συμφωνώ με την ΙΑΝΕΙΡΑ. Σιγουρέψου πρώτα ότι δεν πρόκειται για κάποιο πρόβλημα υγείας που προέρχεται είτε από άγχος είτε από άλλους παράγοντες και ύστερα ψάξε την μεταφυσική πλευρά του προβλήματος - μου θυμίζει βέβαια το φαινόμενο της μόρας αλλά θα μπορούσε και να μην είναι, κατά πάσα πιθανότητα να οφείλεται σε κάποιον ψυχολογικό παράγοντα που εμφανίζεται με σωματικά συμπτώματα. Εσύ ξέρεις καλύτερα.
2010-06-22 20:37
http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis

Δοκίμασε να μην κοιμάσαι ανάσκελα, για αρχή.
2010-06-23 20:19
Παλιά είχα κάθε βράδυ την ίδια δουλειά, μερικές φορές μου συνέβαινε και το μεσημέρι! Λίγο πριν με πάρει ο ύπνος ή οταν ξύπναγα και ήμουν στην διαδικασία του γνωστού "χουζουριού" , δεν μπορούσα να κουνηθώ, αισθανόμουν ένα βάρος στο στέρνο και νόμιζα οτι θα κουφαθώ απο ένα πολύ δυνατό βουητό στα αυτιά!
Πέρναγα ενα ας πούμε "δράμα"! Για να καταλάβετε θα σας πώ μόνο οτι απο τον φόβο μου, περίμενα να ξυμερώσει για να χαλάρωσω και να μπορέσω να κοιμηθώ!!
Η αλήθεια είναι οτι νόμιζα οτι είναι αυτό που ονομάζουν "μόρα", κάποια στιγμή λοιπόν μου είπε το αγόρι μου την ώρα που θα μου συμβαίνει αυτό, να λέω απο μέσα μου το Πάτερ Υμών ή ένα τραγούδι που μου αρέσει αντί να πανικοβάλομαι!
Το έκανα και είχε κάποιο αποτέλεσμα! Πλέον μου συμβαίνει πολύ σπάνια.. Συνειδητοποίησα οτι συνέβαινε όταν ήμουν πολύ αγχομένη..
Δεν ξέρω αν είναι κάτι μεταφυσικό ή κάτι ψυχολογικό ή οτιδήποτε άλλο, η γνώμη μου είναι να πας σε έναν γιατρό. Στο λέω γιατί μπορεί να είναι κάτι καθαρά ψυχολογικό και αν νομίζεις οτι είναι "μόρα" ίσως να σε πάει πίσω στην καθημερινότητα σου, όπως πήγε και εμένα! Αυτά και συγνώμη για το κουραστικό μήνυμα!