ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ/BOARD/ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΗΣ END ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΗΣ END ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ζ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ47 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
Παρ 29/03/2013 00:11
Επειδή κάποια μέλη ζητούσαν επίμονα στοιχεία και για να μην δοθεί η εντύπωση σε όσους ασχολήθηκαν και διάβασαν, κυρίως κάποιοι επισκέπτες-αναγνώστες της ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑΣ, οτι υπάρχει κλίμα "διχόνοιας" ή κάτι παρόμοιο, πρέπει να ενημερώσουμε σχετικώς τους πιο ανυποψίαστους.
Να ενημερώσουμε πως τίποτα τέτοιο δεν ισχύει, απλώς η σιωπή και συνεπώς η έλλειψη ενημέρωσης προκαλεί και θα προκαλεί παρεξηγήσεις. Το πρόβλημα στην περίπτωσή μας, είναι οτι η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ, η οποία ασχολείται και έχει ασχοληθεί με θέματα ιστορίας και ιδιαιτέρως αρχαίας ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας, έχει θεματολογία η οποία μοιάζει με αυτην της μασονοκινούμενης και κατευθυνόμενης ανθελληνικής αρχαιολατρείας. Η μελέτη της ιστορίας και της αρχαιότητας ως ατομική ενασχόληση, σαφώς και δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Όμως, η συνεχής προώθηση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, ως φαινόμενο προπαγάνδας, σαν "απάντηση" στην Ορθοδοξία, αποτελεί σκοπό της μασονίας και όχι των Ελλήνων.

Η αρχαιολατρεία, ο ελληνοκεντρισμός και ιδίως η "πατρώα θρησκεία" και η σύγκρουση αυτής με την Ορθοδοξία, υποκινούνται από την μασονία και αυτό το γνωρίζουμε όλοι, αφού υπήρξαμε μάρτυρες αυτής της κατάστασης τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό αναφέρθηκε και ο Ιωάννης Φουράκης στην τελευταία του συνέντευξη στην "άλα".

Προσέξτε λοιπόν:
Την προβολή της END μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών του αρχαιολάτρη και σχετιζόμενου με τέκτονες κ.Μπεξή. Τονίζεται ιδιαιτέρως η προσπάθειά του, καθότι ο εν λόγω κύριος βρίσκεται κοντά στην μασονία (πχ http://www.youtube.com/watch?v=hciwXi_c6bY) και προσφάτως ίδρυσε πολιτικό κόμμα...
Την συμμετοχή της σε εκδήλωση της END, της επίσης σχετιζομένης με την μασονία, κυρίας Τζάνη.
Μπορείτε να την δείτε με το τσιγαράκι της στον παρακάτω σύνδεσμο...
http://www.youtube.com/watch?v=X8rvUVx4PG4

Παραθέτω και αυτό http://thivapress-news.blogspot.gr/2012/12/blog-post_108.html.
Ποιοι εν τέλει προωθούν την ιστορία αυτή η οποία σαφώς και προσδιορίζεται από τους προαναφερθέντες μασονικούς σκοπούς και γιατί;

Έχουμε τελικώς ανάγκη από χρήματα ή από ιδέες και ιδανικά;
Είμαστε τέλειοι και το μόνο που μας λείπουν είναι τα λεφτά; Με τόσες σάπιες ιδέες να κατευθύνονται εναντίον της πατρίδας καθημερινά, από τα ΜΜΕ και να διαφθείρουν κυρίως τη νεολαία και΄μεις ψάχνουμε να δούμε που έχει χρήματα για να σώσουμε την οικονομία; Και τι θα πούμε μετά σε αυτά τα παιδιά; Οτι ψάξαμε για τα λεφτά, αλλά δεν τα βρήκαμε, γι'αυτό και στο τέλος πουλήθηκε η χώρα; Αυτή τη στιγμή η πατρίδα ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ και πέφτει αμαχητί εξ αιτίας αυτής της απάθειας και της άνεσης που έχουμε να λύνουμε τα προβλήματα με "σωτήρες".
Η ΠΑΤΡΙΔΑ πουλιέται, όχι τα νησιά της και τα λιμάνια της. Τα ιδεώδη και τις αξίες της πουλάμε, όχι τους κρατικους λογαριασμούς και τους δημόσιους οργανισμούς και ότι άλλο δύνανται να σώσουν τα χρήματα, τα οποία ούτως η άλλως, κανείς ιδιοκτήτης τους δεν μπορεί να διασφαλίσει την σωστή αξιοποίησή τους από την ελληνική κυβέρνηση.

Που ήταν λοιπόν αυτοί οι κύριοι τόσα χρόνια; Τώρα που η Ελλάδα πεινάει, έγιναν πατριώτες και μάλιστα λεφτάδες; Που ήταν αυτός ο πατριωτισμός τα προηγούμενα χρόνια;
Αν πράγματι έχουν τόσα χρήματα, γιατί δε δίνουν κάτι στον κόσμο που πεινάει, να γίνουν και λαϊκοί ήρωες;
Γιατί δεν τα διαθέτουν για ουσιαστικά πατριωτικούς σκοπούς, παρά τριγυρίζουν σε μέσα ενημέρωσης και μας λένε για τους "ροδτσιλντ" και άλλες παρόμοιες τετριμμένες ανοησίες;

Αρκετά με αυτό το ζήτημα, για μένα τουλάχιστον, θεωρώ οτι υποβιβάζει το επίπεδο της ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑΣ.
Παρ 29/03/2013 02:06
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν παρακολουθώ το θέμα της End στη ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ, ούτε τις διαφωνίες των φίλων που συμμετέχουν στη συζήτηση, επομένως δεν έχω γνώμη.
Το σχόλιο όμως "Το πρόβλημα στην περίπτωσή μας, είναι οτι η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ, η οποία ασχολείται και έχει ασχοληθεί με θέματα ιστορίας και ιδιαιτέρως αρχαίας ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας, έχει θεματολογία η οποία μοιάζει με αυτην της μασονοκινούμενης και κατευθυνόμενης ανθελληνικής αρχαιολατρείας. Η μελέτη της ιστορίας και της αρχαιότητας ως ατομική ενασχόληση, σαφώς και δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Όμως, η συνεχής προώθηση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, ως φαινόμενο προπαγάνδας, σαν "απάντηση" στην Ορθοδοξία, αποτελεί σκοπό της μασονίας και όχι των Ελλήνων." νομίζω πως χρήζει απάντησης, όχι από εμένα ( είμαι αναρμόδια ν΄απαντήσω, αν και έχω άποψη), αλλά από τους υπεύθυνους της διαχείρισης του ιστοχώρου και κυρίως από τον Τάλω Φουράκη και το Προεδρείο του Κ.Ε.Α. Αυτή την απάντηση στο σχόλιο όχι μόνο την προσδοκώ, αλλά και την απαιτώ, ως μέλος του Κ.Ε.Α.
Παρ 29/03/2013 09:51
Φίλτατε Σταύρο λαμβάνοντας την όμορφη αυτή αναμίξει εις τον γραπτό σου λόγο πανδρεύοντας το τώρα με το χθες αδυνατώ να μην σε ακολουθησω σε αυτήν την ομολογούμενος όμορφη μίξει, έτσι λοιπόν έχοντας ως γνώμονα την αιώνια αυτή πάλη μεταξύ ύλης και πνεύματος θα έλεγα όπως τα πάντα σε αυτήν την ζωή έχουνε τους δυο δρόμους του Ηρακλέους, τής αρετής τής κακίας εννοώντας το δίλημμα έτσι λοιπόν ακλουθώντας την πλατωνική φιλοσοφία η οποία είναι ο κόσμος των ιδεών εν αντιθέσει με τον πατερά τής ύλης, Δημόκριτο. θα έλεγα εις την πάροδο των αιώνων αυτή οι δυο θεμελιωτές βρέθηκαν πολλές φόρες απέναντι σε αυτήν την διαμάχη δια αυτό ο καθένας από εμάς είναι που τοποθετεί τον εαυτό του σε αυτόν τον κόσμο των αντιθέσεων. Ουδείς ισχυρίστηκε ότι το χρη-χρήμα είναι μη χρήσιμο άλλωστε η επινόησης του ήταν δια να διευκόλυνση την καθημερινότητας μας, και φυσικά δεν έχω την παραμικρή αντίρρηση ως προς αυτό, όπως επίσης ούτε προς αυτούς που το κατέχουν , η αντίρρησης μου η εάν θέλεις καλύτερα η άποψη μου είναι η εξής, αυτός που έχει συσσωρεύσει πλούτο εάν προέρχεται από θεμιτό η όχι τρόπο, προσωπικά δια εμέ είναι ένας άλλος κόσμος που είναι τελείως διαφορετικός και δεν θα μου επέτρεπα να κρίνω κάτι το οποίο κατά κάποιον τρόπο δεν έχω ίδιαν αντίληψη, κρίνω μόνο από πράξεις και πράξεις έχουμε αρκετές όσων αφορά τους ιστορικά προύχοντες του τόπου. Αλλά κι ας μην λησμονούμε και το αντίθετο, και μιας και αναφέρθηκες εις την επανάσταση του 21 να σου θυμίσω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των έχων και κατέχων πολέμησαν σφοδρά την επανάσταση έχοντας πάντα υποψην και τα τής Η.Β δάνεια. θα έλεγα επίσης ότι υπήρξαν αγαθοί πλούσιοι πατριώτες όπου πολεμήθηκαν ανελέητα δια αυτό κατεμε είναι κι ένας από τους λόγους που ιδρύθηκε η Φ.εταιρια όπως φυσικά και οφείλω να παραδεχτώ την θυσία δια το έθνος από διάφορους προύχοντες όπως π.χ. τής Μαντώ Μαυρογενους όπου κι αφιέρωσε ολάκερο τον βιωτής και όχι μόνο. Παρόλα αυτά θα πω πως χωρίς την συμμετοχή του απλού κι αν θες φτωχού πολίτη ως προς την υλη αλλά όχι ως προς την ψυχή τίποτα δεν θα εκπληρώνονταν, και μην λησμονείς ένας από τους παν μέγιστους δάσκαλους τής οικούμενης ο Σωκράτης ήταν και διόρθωσε εάν σφάλω εις πενία
Χαίρομε ειλικρινώς δια το πάντρεμα τής Ησιόδειας θεογονίας με την δημοκρατία, και παρεμπίπτοντος αυτήν την εποχή εις τον Κ.Ε.Α. αναλύουμε την θεογονίας
Και αν μου επιτρέπεις θα ελεγα ότι εις την ανάληψης τής εξουσίας πάντα κατεμε Δεν υπήρξαν δημοκρατικές διαδικασίες όπως και οφείλουμε να δούμε και την εποχή τής μητριαρχίας, που όπως διακρίνουμε εις τον Ησίοδο την θηλυκή μεριά να παρακινεί πάντα πιστεύω πως έχει έρθει μια τελείως διαφορετική εποχή οι οποία βασίζεται εις το περιττό και όχι στο αναγκαίο που μας έχει φέρει σε ένα τέλμα εάν θες σε όλα τα επίπεδα ακόμη και στη διαχείριση τής μητέρας γη, νομίζω πια ότι είναι καιρός να εργαστούμε όλοι μαζί δια την ευνομία η οποία πιστεύω δίνει την δυνατότητα στην πραγματική δημοκρατία αυτή είναι προσωπική οπτική χωρίς να σημαίνει κι ότι είναι και σωστή … με τα των ελλήνων φιλότητας
ΕΙΣ ΤΟ ΕΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
Παρ 29/03/2013 13:50
ΑΝ θεωρείτε τα θέματα της Μυθο-λογίας αρνητικά, κ.τ.λ Παρακαλώ να μην μας ξανά ενοχλήσετε!
Τα γαλόνια όπως έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης τα παίρνεις στη μάχη.
Παρ 29/03/2013 15:54
Διαχωρίζω την θέση της ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑΣ
Η μελέτη της ιστορίας και της αρχαιότητας ως ατομική ενασχόληση, σαφώς και δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Όμως, η συνεχής προώθηση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, ως φαινόμενο προπαγάνδας, σαν "απάντηση" στην Ορθοδοξία, αποτελεί σκοπό της μασονίας και όχι των Ελλήνων.

όπως επίσης και εδώ
Αρκετά με αυτό το ζήτημα, για μένα τουλάχιστον, θεωρώ οτι υποβιβάζει το επίπεδο της ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑΣ.

Επειδή λοιπόν η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ δεν έχει σχέση με την προπαγάνδα και ασκεί ελεύθερη κριτική και μελέτη, δεν πρέπει να ταυτίζεται με απόψεις και δραστηριότητες μασονικές, όπως η εν λόγω ιστορία της end. Τα ξαναγράφω, γιατί όταν γράφει μη μέλος του Κ.Ε.Α., ορισμένοι εννοούν άλλα από αυτά που διαβάζουν.

ΥΓ.Ο κόσμος το 'χει τούμπανο Τάλω, οτι "οι αρχαιολάτρες είναι μασόνοι". Δεν είδα πολλά κείμενα στη ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ που να αφορούν την αποστασιοποίησή της ή καλύτερα την θέση της, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, παρά τον Γεράσιμο, τον Δημήτρη και τον Ανδρέα, να μου ζητάνε εξηγήσεις γιατί αναφέρομαι σε μασόνους. Γιατί δεν τους εξηγείς λοιπόν τι εννοώ μιας και εγώ δεν είμαι ο κατάλληλος ως "μη μέλος του ΚΕΑ";
Παρ 29/03/2013 16:06
Επειδή βλέπω οτι υποβιβάστηκα στους "Μυθιήτες", ζητώ να διαγραφεί ο λογαριασμός μου από τον διαχειριστή, καθότι οι κανόνες της ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑΣ δεν με βρίσκουν πλέον σύμφωνο και ως εκ τούτου πρέπει να αποχωρήσω.
Καλή συνέχεια
Παρ 29/03/2013 16:11
Φίλε Παναγιώτη, στήνεις ένα αυθόρμητο δικό σου συμπέρασμα «Το πρόβλημα στην περίπτωσή μας, είναι ότι η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ, η οποία ασχολείται και έχει ασχοληθεί με θέματα ιστορίας και ιδιαιτέρως αρχαίας ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας, έχει θεματολογία η οποία μοιάζει με αυτήν της μασονοκινούμενης και κατευθυνόμενης ανθελληνικής αρχαιολατρίας. Η μελέτη της ιστορίας και της αρχαιότητας ως ατομική ενασχόληση, σαφώς και δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Όμως, η συνεχής προώθηση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, ως φαινόμενο προπαγάνδας, σαν "απάντηση" στην Ορθοδοξία, αποτελεί σκοπό της μασονίας και όχι των Ελλήνων.» περί λάθος αντιλήψεις στα θέματα της δημοθοινιας, από καποιους αναγνώστες της. αυτό το υποτιθέμενο πάντρεμα της μελέτης αρχαίων ελληνικών και ιστορικών θεμάτων με μασονολογία δεν εχει τεθεί ποτέ εδώ μέσα, ούτε σαν λάθος ούτε ευνόητο συμπέρασμα.
Εάν ο σκοπός σου είναι να καταδείξεις ως μασονική την οργάνωση END, κάνε το με όποιον άλλο τροπο θες και όχι μπερδεύοντας θέματα και υποτιθέμενες αντιλήψεις μελών.
Υπάρχουν χιλιάδες βιντεακια στο διαδυκτιο όπως αυτά που ανάρτησες του τύπου αν δεν είσε με εμάς εισε με τους άλλους ή αφού και ο αστυνομικός είναι όργανο άρα είναι μπουζούκι. Γιατί τετοια είναι η αξιοπιστία τους και η αποδεικτικοτητα τους για μένα. Και εφόσον ο σκοπός της μασονικής (κατ’ εσένα)END είναι να γυρνάει στα κανάλια και να καταδεικνύει και να λεει τετριμμένες ανοησίες για μασόνους όπως τους rothchild, και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι εχουν κάποιο σχέδιο σωτηρίας. λυπάμαι πολύ γιατί τέτοιου είδους τετριμμένες ανοησίες που κυκλοφορούν στο διαδυκτυο χρησιμοποιούνται και για να αποδείξουν ότι η εν λόγο οργάνωση είναι σκάρτη ή μασονική η οτιδήποτε άλλο κακό.
Το να πιστέψουμε ότι αν εχουν τα χρήματα που λενε, πρέπει να βγουν να τα μοιράσουν στον κόσμο για να χει να φαει για ένα χρόνο και ότι έτσι το χρέος της Ελλάδος θα λυθεί, δεν νομίζω ότι στέκει λογικά σαν ιδέα
Η απάθεια και η άνεσης που έχουμε να λύνουμε τα προβλήματα με "σωτήρες".(όπως αναφέρεις) δεν νομίζω ότι φαίνετε σε καποιους που παρακολουθούν κάποιες προσπάθειες οργανισμών ή άλλων φορέων για να δώσουν κάποια λύση. Τουλάχιστον οι παραπάνω προσπαθούν και κάνουν λάθος ή σωστή κάποια δράση. Θαρρώ ότι η παθητικότητα φαίνετε πολύ περισσότερο σε όσους δεν δρουν καθόλου αλλα εχουν την ευκολία να απορρίψουν και να κατηγορήσουν την όποια προσπάθεια ξεκινά
Παρ 29/03/2013 16:23
Αγαπητέ Ανδρέα σε ακολουθώ και ανταπαντάω σε εσένα και στον φίλο Γρηγόρη. Ίσως γράψω πολλά, όμως
διαπιστώνω ότι η απάντηση προς τον έναν ταιριάζει και προς τον άλλον.
Ο μύθος του Ηρακλή -ο,τι διατυπώσω από εδώ και έπειτα είναι καθαρά η οπτική μου γωνία και σε καμία
περίπτωση ξαναεπαναλαμβάνω σωστή, απλά ταιριάζει στις ιδέες μου- δεν αφορά τους κοινούς απλούς
ανθρώπους, αφορά μόνο και μόνο αυτούς που κατέχουν δύναμη και εξουσία. Τι εννοώ, ο Ηρακλής από όταν
γεννήθηκε είχε μια υπερφυσική δύναμη άρα εξουσία. Και στο δρόμο λοιπόν του ισχυρού παρουσιάστηκε το
εξής δίλλημα: Με ποιόν τρόπο θέλεις να ασκήσεις την δύναμη -και άρα εξουσία- στην μετέπειτα παρουσία
σου;! Παρέχοντας ηθελημένα την δύναμή σου στους ανίσχυρους και αναιρώντας την εξουσία που θα
μπορούσες να ασκήσεις πάνω τους (αρετή) ή με τη δύναμή σου να εξουσιάσεις τα πάντα;! (κακία). Γιατί δεν
παρουσιάστηκε η αρετή και η κακία στον δίδυμο αδελφό του;! Μα γιατί δεν έχει καμία μα καμία δύναμη-
εξουσία, είναι αναγκασμένος να ζει σε κοινωνία ισχύος που όμως δεν μπορεί ή του απαγορεύεται να την
διαχειριστεί. Ενώ ο Ηρακλής σαν παιδί του ίδιου του Δία έχει πρόσβαση στην ισχύς-δύναμη που του
παραδίδει ο ίδιος ο Δίας. Σαν γνήσιος απόγονος και μάλιστα “πρώτης” γραμμής σχέσης επιλέγει την
αυτοαναίρεση της ισχύος του. Ο Ηρακλής έχει την δυνατότητα της επιλογής διότι δεν οδηγείται από την
ανάγκη μα από την θέληση.
Και με αφορμή τον πλούτο του Αριστοφάνη θα εξηγήσω γιατί ο πλούτος δεν είναι κακός αλλά και πως
όποιος είναι ανίσχυρος οδηγείται από την ανάγκη και όχι από την θέληση.
Πρώτα από όλα την κωμωδία την γράφει ένας καλοπροαίρετος πλούσιος- σε καμία περίπτωση δεν
θεωρείται φτωχός και που ο,τι και αν έχει σαν περιουσία δεν διστάζει να την ανακατανείμει, εκράζοντάς το
μέσα από τα έργα του. Ας πάμε στον “πλούτο” λοιπόν. Για αρχή πρέπει να δεχτούμε κάποιες αξιωματικές
προτάσεις, όπως στα μαθηματικά. Αν δεχτούμε σαν αξίωμα ότι ο Δίας θέλει το κακό των ανθρώπων και βοηθά
τους άτιμους, μην συνεχίσετε την ανάγνωση της άποψής μου, υπάρχει ερμηνεία με αυτό το αξίωμα. Αν λέω
αν, δεχτούμε ότι ο Δίας είναι δίκαιος- δημοκρατικός-με αυτοαναιρούμενη ισχύ- σαν αξίωμα, τότε συμβαίνουν
τα εξής. Ο Δίας τυφλώνει τον πλούτο διότι όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, το έκανε διότι ο πλούτος θα επέλεγε σε
ποιον θα δωθεί – άσχετα αν δινόταν σε τίμιο-. Εδώ δεν κρίνουμε τι επέλεξε ο πλούτος μα κρίνετε η
δυνατότητα της επιλογής, δηλ ο πλούτος θα δίνεται σε όποιον ο ίδιος κρίνει σωστό, μήπως λοιπόν θα
μπορούσε να μεροληπτεί ως προς κάποιους ή ποιος μου λέει ότι αργότερα δεν αλλάζει γνώμη και δίδει τα
πλούτη σε άνομους ανθρώπους;! Την δικαιοσύνη την θέλουμε τυφλή για να μην μεροληπτεί γιατί ο πλούτος
να επιλέγει- μεροληπτεί σε κάποιες χρονικές στιγμές, το κρίνετε σωστό;! 'Αρα ο Δίας ορθώς τον τύφλωσε.
Επίσης να επισημάνω πως είναι δυνατόν ο τυφλός- το τονίζω τυφλός- πλούτος να δίδεται ως επί το πλείστον
στους άνομους και εκμεταλλευτές, ενώ σε ένα σύνολο ανθρώπων αποτελούν ξεκάθαρα την μειοψηφία, διότι
αν αποτελούσαν πλειοψηφία θα είχαμε εκλείψει-εξαφανιστεί ως είδος- σαν άνθρωποι από τη Γη, και όμως
υπάρχουμε. Αυτό ξεπερνάει τη θεωρία των πιθανοτήτων μα και τη θεωρία του χάους στην επιστήμη και τα
μαθηματικά. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει με τον πλούτο που ίσως θέλει να πεί ο Αριστοφάνης το οποίο όμως αν
το είχε εκφράσει ανοιχτά πιστεύω θα τον είχαν λιντσάρει. Τα ίδια σκα... θα κάνατε και χειρότερα αν
αποκτούσατε και εσείς πλούτο, , πράγμα το οποίο φαίνεται στην συμπεριφορά σε θεσμούς και πρώην
εξουσίες, γίνονται πλέον εξουσιαστές στους πρώην εξουσιαστές τους, η θέση άλλαξε όχι η νοοτροποία. Ο
πλούτος θέλει ευθύνη αυτογνωσία σαν και μένα θα έλεγε ο Αριστοφάνης μα θα έχανε το δίκιο του γιατί θα
ακουγόταν και αλλαζονικό.
Να αναφέρω επίσης ότι ο χρεμύλος θέλει να μάθει τον τρόπο για να εξουσιάσει το παιδί του,οδηγώντας
το εκεί που αυτός θα έκρινε σωστό,όμως επειδή είναι σε δίλημμα πάει στο Μαντείο- σήμερα στους ειδικούς
κάθε κατηγορίας- δεν αναφέρει τις επιλογές του στο γιο του και αυτό να επιλέξει,- είμαι ψεύτης μα
απαγορεύω τα ψέματα στο παιδί μου, χρωστάω και θέλω να εξαπατήσω δανειστές όμως ο γιος μου να είναι
έντιμος, από που πηγάζει αυτή η ισχύς;!Αυτό το αναφέρω διότι οι γονείς θέλουμε να ελέγχουμε τα πάντα
σύμφωνα με την αντίληψή μας.
Ο πλούτος παρουσιάζεται σχεδόν το ίδιο σαν εικόνα με την πενία θέλοντας να αναδειχθεί η ισότητα στην
επιλογή του κάθε ανθρώπου ανάμεσα σε πλούτο και πενία, συν όμως ο πλούτος τυφλός θα πήγαινε σε όλους
αν τον προσκαλούσαν όλοι- σκοπός του Δία απώτερος- ώστε να τον βιώσουν όλοι και να καταλάβουν ότι
γίνοντας όλοι πλούσιοι θα ήταν πτωχοί, διότι όταν γίνουμε πλούσιοι όλοι θα αυτοαναιρούμασταν και θα
γινόμασταν πτωχοί διότι δεν θα υπήρχε το σημείο αναφοράς που θα διαχώριζε τον πλούσιο από τον φτωχό,
όμως ούτε φτωχός θα υπήρχε χωρίς σημείο αναφοράς, άρα θα μπαίναμε σε ένα άλλο επίπεδο αντίληψης των
πραγμάτων -το οποίο είναι δύσκολο να αντιληφθώ μα όχι αδύνατον να εικάσω -σε κάποια άλλη ανάρτηση.
Η πενία ως αυτοσυγκράτηση μπορεί να οριστεί μόνο σε όποιον έχει τα πολλά και όχι σε όποιον του
λείπουν. Για την Σωκρατική πενία θα διαφωνήσω αναφέροντας ένα συμβάν στην ορθοδοξία -όπως το
θυμάμαι, σε καμία περίπτωση το νόημα δεν αλλάζει-. Κάποτε ο Μέγας Βασίλειος σε μια νηστεία Πάσχα σεμοναστήρι, σαν ηγούμενος νομίζω, κάθοταν μαζί με όλους τους μοναχούς και έτρωγε το μεσημεριανό του,ας
πούμε φακές. Όταν τελείωσε το πρώτο του πιάτο, ζήτησε δεύτερο και στη συνέχεια τρίτο. Οι μοναχοί μείνανε
άναυδοι και τον κοιτούσαν περίεργα μέχρι να τελειώσει -απαγορεύεται να σηκωθούν αν δεν τελειώσει ο
ηγούμενος και σηκωθεί να φύγει πρώτος- οπότε τον ρωτήσανε: “Άγιε πατέρα δεν έχουμε νηστεία; Ε και; τους
απαντάει. Τότε οι μοναχοί είπαν, μα έφαγες τρία πιάτα φακές, είναι αυτό νηστεία;! Και δείτε τι απαντάει:
Εσείς χωρτάσατε με αυτό που φάγατε; Ένα ΝΑΙ ακούστηκε από όλους. Όμως εγώ για να χορτάσω κύριοι
θέλω έξι πιάτα και έφαγα μόνο τρία, ποιος λοιπόν έκανε νηστεία εγώ ή εσείς;!!! Εαν λοιπόν είχε πάνω του
λεφτά για τρία πιάτα σε μια ταβέρνα ενώ ολοι οι άλλοι λεφτά για ένα σημαίνει ότι αυτός είναι πλούσιος και οι
άλλοι φτωχοί; Αφού θα ήταν 'αχόρταστος' ενώ οι άλλοι χορτασμένοι. Πρέπει να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες
μας και αν τις καλύψουμε γινόμαστε πλούσιοι, ο καθένας ελεύθερα τις επιλέγει μα κάποια στιγμή έστω και
στο κρεββάτι του θανάτου αντιλαμβάνεται την πλάνη του. Κάθε επιλογή έχει και ακολουθίες. Άρα ο
Σωκράτης δεν ήταν φτωχός, ήξερε τις ανάγκες του- πως να μην τις ήξερε τουλάχιστον αυτός ο σοφός
άνθρωπος- ή μάλλον τις επέλεξε με τέτοιο τρόπο ώστε να νοιώθει ο ίδιος πλούσιος . Δεν τον απασχόλησαν οι
ανάγκες οι χρηματικές οι υλικές και οι πνευματικές της οικογένειάς του, γιαυτό και δεν μάζεψε περιουσία για
τα παιδιά του ,μα ούτε τα επηρέασε με τις απόψεις του -εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει και σήμερα στην
Ελληνική οικογένεια-.
Το να επιζητάς τα λεφτά ή την ύλη δεν είναι κακό, προσπαθείς να βελτιώσεις την παρουσία σου. Αν δεν
βελτιωθώ εγώ πως θα βελτιώσω τους άλλους. Όπως φαίνεται και στον Χριστιανισμό με τα λόγια του Χριστού
'αγάπα τον πλησίον σου ως ευατόν' , και όχι σκέτο 'αγάπα τον πλησίον σου' όπως κάποιους συμφέρει να
διαδίδουν -εννοώ δυνάστες μας- διότι αν δεν αγαπήσω τον ευατό μου, δεν τον σεβαστώ, συνεπώς δεν φερθώ
και εγωιστικά ή υλιστικά υπέρ του ευατού μου, τότε πως θα καταλάβω να αυτοαναιρεθώ και να προσφέρω
στον άλλον ο,τι προσέφερα στον ευατό μου; Βασικό είναι να μην μείνω στον ευατό μου και να συνεχίσω και
στους άλλους, αν μείνω στον ευατό μου δεν φταίει άλλος από μένα, ούτε ο πλούτος μα εγώ και μόνο εγώ σαν
οντότητα. Βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις που κινούνται για το κοινό καλό μην βιώνοντας τα γεγονότα ως βίωμα
αλλά ως νοερή επεξεργασία.
Ως προς την ύλη και το πνεύμα η λογική μου είναι ίδια, είμαστε σε υλικό κόσμο πρωτίστως όπου
επιτρέπεται στο πνεύμα να δράσει, ωσάν το χειμώνα όπου το σκοτάδι κυριαρχεί μα δεν εξαλείφει το φώς, εν
αντιθέσει του δίνει χώρο έκφρασης. Θα έρθει η ώρα όπου ύλη και πνεύμα θα ισοδυναμούν, ωσάν την Άνοιξη
που φως και σκοτάδι ισοδυναμούν, και εν συνεχεία το Καλοκαίρι που ασκεί τη δύναμή του περισσότερο το
φώς από το σκοτάδι. Και ο κύκλος συνεχίζεται. Αν δεν υπήρχαν οι γραμμές τα τελάρα ζωγραφικής θα
παραμένανε τελάρα και όχι ζωγραφιές-δημιουργίες και το αντίθετο τι να τις κάνεις τις γραμμές εάν δεν έχεις
τελάρο ζωγραφικής να ζωγραφήσεις-δημιουργήσεις.
Επίσης να κάνω μία παρένθεση στο ότι αυτό που ονομάζω δημοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες είναι
το εξής: Στη δημοκρατία όλοι έχουν λόγο για έκφραση απόψεων μα και χώρο- προπάντων χώρο-
πραγμάτωσης αυτών. Όπως στο σύμπαν όπου υπάρχει ύλη και αντιύλη, πνεύμα και μη πνεύμα, φως και
σκοτάδι, ζέστη και κρύο, καταστροφή και δημιουργία, ταυτόχρονα σαν συνύπαρξη, όχι σαν αντιπαλότητα και
έχθρα μα όπως αναφέρει και ο Ησίοδος σμίγοντας στην φιλότητα -αγάπη- η οποία εφαρμόζεται μέσω της
αυτοαναίρεσης της ισχύς-εξουσίας. Το φώς δεν παλεύει το σκοτάδι, αλλά του δίνει ηθελημένα χώρο έκφρασης
και ξανά το σκοτάδι δίνει το χώρο στο φώς, ώστε να μπορούν πάντα να εκφράζονται. Ποτέ δεν νύχτωσε-δεν
θα νυχτώσει για πάντα μα και ποτέ δεν θα φωτίζει-φωτήσει για πάντα, αυτό είναι επιβολή εξουσίας-
φασιστικό-τέλμα -τέρμα- ανελευθερία επιλογής. Επίσης το δημοψήφισμα δεν είναι δημοκρατία είναι
πολλοί-ολιγαρχικό- εάν υπήρχε αυτός ο όρος- διότι κάνει ο,τι θέλει η πλειοψηφία πλέον εις βάρος -αυτό
πρέπει ιδανικά να αποφύγουμε, το εις βάρος- της μειοψηφίας. Απλά τείνει στην Δημοκρατία. Και τέλος επειδή
ίσως η λέξη δημοκρατία δεν αντικατοπτρίζει αυτό που περιγράφω στις αναρτήσεις μου και επειδή δεν
γνωρίζω όλη την Ελληνική γλώσσα θα το ονομάσω με τον αδόκιμο όρο 'αναιρο-ισχυοκρατία'.
Τέλος μία άποψη για την πατρίδα και τη σωτηρία της, λίγο πριν να πολεμήσουν οι Αθηναίοι τους Πέρσες
στη Σαλαμίνα ενώ συζητάγανε διατυπώθηκε η άποψη – νομίζω από τον Θεμιστοκλή, διορθώστε με- ότι και
να καταλάβουν την πόλη των Αθηναίων οι Πέρσες, όσοι επιβιώσουν θα φύγουν μακρυά να χτίσουν μια άλλη
Αθήνα, διότι η Αθήνα δεν είναι ένας γεωγραφικός όρος μα η περιοχή όπου διαβιούν οι Αθηναίοι, εξου και το
'εν Αθήναις'- εκεί που μένουν οι Αθηναίοι. Όπως πολύ σωστά λέει ο σοφός λαός όπου γης και πατρίς. Αν
καταστρέψουν κάτι στην γεωγραφική Ελλάδα δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν θα χτίσουμε σε έναν άλλο
γεωγραφικό χώρο- μην πω σε άλλο σημείο του σύμπαντος μια νέα Ελλάδα. Όσο υπήρχαν Αθηναίοι υπήρξε η
Αθήνα, όσο υπάρχουν Έλληνες θα υπάρχει και η Ελλάδα.
Επαναλαμβάνω οι ερμηνείες είναι διατυπωμένες σύμφωνα με τις ιδέες μου- όπως με συμφέρει δηλαδή- για
τεκμηρίωση αυτών. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται ορθές. Ευχαριστώ για τον χώρο και τον χρόνο σας.
Παρ 29/03/2013 22:49
Αγαπητέ κύριε Ζυγοπουλε δεν ζητάμε επίμονα στοιχειά απλά δεν είναι θεμιτό μέσα στα πλαίσια τής έρευνας και ενημέρωσης να γράφουμε χωρίς τεκμηρίωση, τουλάχιστον σε αυτόν ιστοτοπο ο οποίος τυχαίνει να έχει θέση τους κανόνες ο δημιουργός τής αυτής σελίδας Ι.Π.ΦΟΥΡΑΚΗΣ. Έτσι όλοι εμείς από εξ αρχής τιμούμε αυτούς τους κανόνες άσχετα που ορισμένες φόρες κάποιοι ξεφεύγουν, επίσης θα έλεγα ότι αναπαρήγαγες πληροφορίες από διάφορες σελίδες δεν είναι τίποτα άλλο από μια απλή μεταφορά από το ένα στο άλλο ιστότοπο όπου πολλές φόρες λειτουργεί και σαν το χαλασμένο τηλέφωνο, εάν γνωρίζεις αυτό το παίγνιο τότε αντιλαμβάνεσθε τι εννοώ, έτσι θα έλεγα ότι αυτό δεν είναι ενημέρωσης η ερεύνα που πράττεις, πάντα κατά την δική μου οπτική φυσικά . Επειδή αναφέρθηκες εις τον ελληνοκεντρισμό και δη εις τον Ι.Π.ΦΟΥΡΑΚΗ θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μη γράφεις δίχως να έχεις πλήρη εικόνα το τι ακριβώς εννοεί θα μου πεις τώρα έχεις εσύ; θα τολμήσω να πω ναι διότι αγαπητέ προ 15τιας όταν ξεκίνησε ο δεύτερος ΚΥΚΛΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ κι μέσα σε αυτήν μέθεξη γνώσης και εμπειρίας, δια μέσου του δάσκαλου και τα τής ελληνικής γραμματείας γνωρίσαμε έναν από τους πρωτοπόρους του υποτιθέμενου ελληνοκεντρισμού, και όχι μόνο όπως επίσης ήταν αυτός που πρώτος αντιλήφθη το τι γίνεται με αυτούς τους ελλαδεμπορους, και το πώς σχεδίαζαν την διαίρεση. Όπου ουδέποτε πήρε μέρος σε αυτό το αίσχος τουναντίον μάλιστα αρκετές φόρες συγκρούστηκε υποστηρίζοντας την ελληνοορθοδοξία, χωρίς να είναι απαραίτητα μέρος τής, τώρα εάν εσύ πιστεύεις ότι δεν σου προσφέρει τίποτα με το να ασχοληθείς μετά των παν μέγιστων ελλήνων μυθολογία, θεογονία, αστρονομία, ιστορία, και όλα όσα εμπεριέχονται σε αυτή μην ασχολείσθε αλλά και να μη κολλάς ταμπέλες τουλάχιστον σε αυτόν εδώ ιστότοπο, ο οποίος δημιουργήθηκε ως όργανο ενεργοποίησης του έλληνα , τώρα εάν θεωρείς ότι η σελίδα υποκινείται από αλλά κέντρα δεν έχεις πάρα να μας το αποδείξεις με απτά στοιχειά και όχι με μεγαλοστομίες και χωρίς υπόβαθρο….. με τα των ελλήνων φιλότητας…
ΕΙΣ ΤΟ ΕΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
Σάβ 30/03/2013 03:25
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν παρακολουθώ το θέμα της End στη ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ, ούτε τις διαφωνίες των φίλων που συμμετέχουν στη συζήτηση, επομένως δεν έχω γνώμη.

Γιατί Αμαλία;!

Ρήγκο Παναγιώτη καλώς ήρθες (σε έχω "χάσει"! Τι εννοείς;)

Ζυγόπουλε Παναγιώτη στην Αρχαία Αθήνα στην Εκκλησία του Δήμου υπήρχαν οι ραβδιστές...γνωρίζεις;
Σάβ 30/03/2013 20:27
(Για το φίλτατο Γεράσιμο).
Γιατί , Αμαλία;
Διότι το παρακαλούθησα στην αρχή Γεράσιμε, έγινε αρκετός ντόρος , εξάλλου , στη συνέχεια όμως με κούρασε.
Ειλικρινά, δεν είμαι ούτε υπέρ , ούτε κατά.Δεν έχω γνώμη. Είμαι βέβαια, εξαιρετικά επιφυλακτική απέναντι σε σωτήρες κάθε είδους. Ιδιαιτέρως , όταν δεν γνωρίζω τα πρόσωπα και τα πράγματα. Με προβληματίζει επίσης μιά πραγματικότητα. Αυτός που κατέχει τη λύση δεν ζητά τη βοήθεια του κοινού. Προχωράει ακάθεκτος. Σηκώνει το σπαθί του και κόβει κι΄ αυτό που δεν λύνεται. Επίσης ένας πατριώτης "σωτήρας" δεν βάζει όρους. Κάνει το χρέος του και αποσύρεται για να τον κρίνει η ιστορία. Τέλος, κάποιος που έχει τόσο χρήματα , δεν χτυπάει καμμία πόρτα. Κάνει τις κινήσεις του και αφήνει τους άλλους να φάνε τη σκόνη του. ¨Οπως κάνουν αυτή τη στιγμή οι δανειστές μας , που έχουν πολύ λίγότερα απ΄αυτά που η ΕΝD διατείνεται ότι έχει και κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να διαλύσουν το κράτος βάζοντας χέρι στην πατρίδα μας και στην περιουσία της. ΄Ομως και πάλι, επειδή ειλικρινά δεν παρακολουθώ το θέμα, σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα που γνωρίζετε κάποιοι καλύτερα και βάσει αυτών κρίνετε.Μακάρι να έχετε δίκιο. Για όλους μας και κυρίως για την πατρίδα μας.
Σάβ 30/03/2013 23:46
Αξιοσέβαστη Αμαλία, είσαι από τις λίγες παρουσίες εδώ μέσα, που παρόλο που γίνεται αυτός ο
χαμός σε Ελλάδα και Κύπρο πλέον και περί πατρίδος σωτήρων, εσύ συνεχίζεις ακάθεκτη με τις
δημοσιεύσεις σου να εμπλουτίζεις τις γνώσεις μας σε διάφορα άλλα θέματα, τα οποία αν δεν
συνέβαιναν αυτά που γίνονται τώρα, πρωτίστως θα μας απασχολούσαν.
'Ομως οφείλω να αναφέρω, ότι όπου σηκώθηκε σπαθί -επειδή κάποιος είχε μια λύση ή το είχε ως
λύση- το αποτέλεσμα ήταν αιματοχυσία. Στην μόνη περίπτωση που βγήκε σπαθί προς λύση -επειδή
κάτι δεν λυνόταν- χωρίς αιματοχυσία ήταν στον Γόρδιο δεσμό. Όμως ο γόρδιος δεσμός δεν ήταν
πρόβλημα μα αίνιγμα,ποιος θα λύσει το κόμπο να κυριαρχήσει στον κόσμο και όχι πώς θα λύσω
τον κόμπο για να πάρω το κάρο. Εάν μέχρι σήμερα δεν λυνόταν ο γόρδιος δεσμός δεν θα
ενοχλούταν κάποιος διότι δεν είναι πρόβλημα κανενός, είναι μόνο αίνιγμα που προφανώς θέλει
λύση. Αντιλαμβάνομαι ότι τα λόγια σου είναι μεταφορικά, όμως και τα δικά μου λόγια αν πάρεις
μεταφορικά αντιλαμβάνεσαι το νόημα. Επιπροσθέτως ως προς το γιατί ένας σωτήρας δεν δίνει τα
λεφτά του χωρίς όρους,ύστερα να φύγει και να τον κρίνει η ιστορία, αν έχεις το χρόνο και τη
θέληση δες την πρώτη μου δημοσίευση στο θέμα περί END και πές μου ειλικρινά, πιστεύεις ότι αν
με κάποιο θαύμα έπαιρνε τα λεφτά η Ελλάδα θα σωζόταν;! Όταν θα εξακολουθούσαμε να
λειτουργούμε όπως πριν, με την ίδια νοοτροπία;! Και αφού θα σωζόμασταν, με την νοοτροπία που
μας διακατέχει δεν θα ξαναφτάναμε στο ίδιο σημείο μα σε 20, 30 ,50 ,100 χρόνια;! Αυτόν λοιπόν να
κρίνει η ιστορία;! Εγώ προσωπικά -δική μου και μόνο δική μου γνώμη- δεν θα περίμενα την
ιστορία, μα θα έλεγα απαλλάσσεται λόγω ευήθειας. Αυτά τα αναφέρω ως προς την άποψή σου περί
τρόπου λειτουργίας σωτήρων και προς θεού όχι περί της απόψεώς σου για την END. Με απόλυτο
σεβασμό και πάλι.
Προς φίλο Γεράσιμο, βοήθησέ με να καταλάβω σε πιο σημείο η διατύπωση της σκέψης μου, στα
γραφόμενά μου, δεν είναι επαρκής ώστε να αντιληφθείς εκείνο, το οποίο εγώ αντιλαμβάνομαι.
Κυρ 31/03/2013 23:15
( Για Σταύρο Ρήγκο)

Σε καλωσορίζω στη ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ, αφού βλέπω ότι -τυπικά τουλάχιστον-, είσαι νεοεισερχόμενος.
Η παρατήρησή σου ότι , ενώ ο κόσμος χάνεται εγώ περί άλλων τυρβάζω, ( κατά νόημα αυτό διατύπωσες) μοιάζει ορθή και πιστεύω ότι αρκετοί άλλοι θα συμφωνούσαν μαζί σου. Τους λόγους οι οποίοι με έχουν οδηγήσει στην επιλογή συγκεκριμένων θεμάτων αντί άλλων πιό επίκαιρων φαινομενικά, θα ήταν κατάχρηση του χρόνου όλων, να τους αναφέρω , πολύ περισσότερο να τους αναλύσω.
Ωστόσο άν ανατρέξεις στη λίστα δημοσιεύσεών μου θα δεις ότι , υπάρχουν θέματα , κάποια απ΄τα οποία προϊόν προσωπικής μου εργασίας, που κατά τη γνώμη μου ανήκουν στα πλέον πολιτικοποιημένα , διότι δεν περιέχουν απλώς ειδησιογραφία αλλά και προτάσεις για το τί δέον πράττειν. Ορισμένα πολιτικά μηνύματα " κρύβονται" και σε φαινομενικά άσχετους τίτλους και αθώα θέματα όπως αυτά της ποίησης και της λογοτεχνίας , αν και έχω ανεβάσει και πολλά καθαρά πολιτικά θέματα.
Η γνώμη μου είναι πως δεν κάναμε εγκαίρως το χρέος μας και τώρα είναι πολύ μα πολύ αργά.

"Είν’ η προσπάθειές μας, των συφοριασμένων·
είν’ η προσπάθειές μας σαν των Τρώων.
Κομμάτι κατορθώνουμε· κομμάτι
παίρνουμ’ επάνω μας· κι αρχίζουμε
νάχουμε θάρρος και καλές ελπίδες.

Μα πάντα κάτι βγαίνει και μας σταματά.
Ο Aχιλλεύς στην τάφρον εμπροστά μας
βγαίνει και με φωνές μεγάλες μάς τρομάζει.—

Είν’ η προσπάθειές μας σαν των Τρώων.
Θαρρούμε πως με απόφασι και τόλμη
θ’ αλλάξουμε της τύχης την καταφορά,
κ’ έξω στεκόμεθα ν’ αγωνισθούμε.

Aλλ’ όταν η μεγάλη κρίσις έλθει,
η τόλμη κι η απόφασίς μας χάνονται·
ταράττεται η ψυχή μας, παραλύει·
κι ολόγυρα απ’ τα τείχη τρέχουμε
ζητώντας να γλυτώσουμε με την φυγή.

Όμως η πτώσις μας είναι βεβαία. Επάνω,
στα τείχη, άρχισεν ήδη ο θρήνος.
Των ημερών μας αναμνήσεις κλαιν κ’ αισθήματα.
Πικρά για μας ο Πρίαμος κ’ η Εκάβη κλαίνε."

Είμαστε λοιπόν, εντός της δίνης.Θα καταβυθιστούμε στον Τάρταρο.Από κει θα χρειαστεί να παλέψουμε με τον Κέρβερο για να βγούμε. Φυσικά και θα ματώσουμε.Φυσικά και πολλοί θα χαθούν για πάντα.΄Ομως αγαπητέ μου με ποιά ψυχή θα δώσουμε τον αγώνa; Mας απαντά η μυθιστορία των Ελλήνων. Πώς θα εμψυχωθεί το σώμα μας απ΄αυτή την ψυχή; Μας απαντά η αρχαία ελληνική γραμματεία. Πώς θα νικήσουμε; Mας απαντά η μυθιστορία. Πώς θα διαχειριστούμε τη νίκη μας; Aπαντά ο Θουκυδίδης, ο Ξενοφών, ο Αρριανός.Πώς θα διαχειριστούμε την ελευθερία μας ; Aπαντά ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης. Με ποιές ηθικές αξίες πρέπει να ζήσουμε .Απαντούν όλοι οι έλληνες φιλόσοφοι, επικυρώνει ο Πλούταρχος.Γιατί βρισκόμαστε σε τέτοια κατάπτωση ως κοινωνία; Γιατί επικράτησε η Βαβυλώνα έναντι των Δελφών και ουκέτι Φοίβος έχει καλύβαν.Για να βγει ο κόσμος απ΄τον τάρταρο, θα πρέπει να ξαναγίνει ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ.
΄Ομως πώς θα επιτευχθεί αυτό όταν οι σύχρονοι ονομαζόμενοι ΄Ελληνες, όχι απλώς δεν είμαστε σε θέση να γίνουμε ηνίοχοι πολιτισμών, αλλά ούτε καν ηνίοχοι των παθών της ψυχής που έκαστος φέρει; Αντί λοιπόν ν΄ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ηρακλείτου " εδιζησάμην εμεωυτόν" και καταβυθιζόμενοι στον εαυτό μας να τον αναγνωρίσουμε , αντιθέτως , άπρακτοι , βυθισμένοι στην απαιδεία μας και στην εξ΄αυτής προερχόμενη απόγνωσή μας, δειλοί , μοιραίοι και άβουλοι, αναμένουμε την εξ΄Αμερικής βοήθεια και αν τελικά δεν έρθει θ΄αυτοκτονήσουμε με την ησυχία μας.
Διάβασα τη δημοσίευσή σου και για τις δύο λύσεις σου.΄Εχουν όμως μία προϋπόθεση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. Γνωρίζουμε το περιεχόμενο της αληθούς Δημοκρατίας για να το διδάξουμε στα παιδιά μας; Eίμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ , για να είμαστε σε θέση να λαμβάνουμε σωστές αποφάσεις ή απλώς άτομα; ΄Εχουμε παιδεία βασική για να προχωρήσουμε και σε πολιτική παιδεία; Γνώμη μου λοιπόν είναι ότι όσο ένα φιλοσοφικό κείμενο του Αριστοτέλη, διαβάζεται βαριεστημένα από 40 άτομα και μία διένεξις μεταξύ συνομιλητών, παρακολουθείται από 1000 η πιθανότητα της πνευματικής αναγέννησης μοιάζει επιστημονική φαντασία στον παρόντα χρόνο.Η δημοσιονομική διάσωσις του κρατιδίου Ελλάς, ίσως να έκανε μιά τονωτική ένωση στο ισοπεδωμένο ηθικό μας, αλλά πολύ λίγο θα με καθησύχαζε για το μέλλον της πατρίδας μας και των ελάχιστων Ελλήνων που θα εξακολουθήσουν να ζουν εδώ, ως μειονότητα, υποταγμένοι στην παγκόσμια νέα τάξη πραγμάτων.
Σαφέστατα , υποκλίνομαι στην ηρωϊκή εξέγερση των αναλφάβητων Ελλήνων του 21 που δεν είχαν όμως απωλέσει τις αρετές της ψυχής τους, έτσι ώστε να γνωρίζουν πως η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ταυτίζεται με τον ΄Ελληνα και προ της πιθανότητας οριστικής απώλειάς της, προτιμότερος είναι ο θάνατος. Αναγνώριζαν το ομόαιμον και το ομόθρησκον. Επομένως είχαν πολύ καλύτερη παιδεία από εμάς. Αντίθετα μ΄αυτούς εμείς σήμερα, σκεφτόμαστε πώς , χωρίς ν΄ανοίξει ρουθούνι, θα επιπλεύσουμε, κάνοντας ασκήσεις επί χάρτου και δη μιλιμετρέ ,ενώ οι εχθροί μας μεθοδικά μας αποδεκατίζουν με πολλούς και διαφόρους τρόπους.
Ο Γόρδιος δεσμός όντως ήταν αίνιγμα . Αν όμως λυνόταν θα εκπληρωνόταν μιά προφητεία. Ο Αλέξανδρος, κόβοντάς τον, άλλαξε την ειμαρμένη.Εκβίασε το σύμπαν να εκπληρώσει την προφητεία ήθελε δεν ήθελε. Τί πάει να πει αυτό; Πάει να πει πως το αδύνατο γίνεται δυνατό όταν υπάρχει ακλόνητη θέλησις.΄Οταν υπάρχει όραμα και στόχος.Εμείς στεκόμαστε πάνω από τον ίδιο κόμπο. Τον μελετάμε, σκεφτόμαστε πώς θα δωροδοκήσουμε τους ιερείς του Γόρδιου, να μας αποκαλύψουν το μυστικό, τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιός θα μιλήσει, θέτουμε όρους για τις διαπραγματεύσεις,επικαλούμαστε οιωνοσκόπους, ζητάμε απ΄το μαντείο υπαγόρευση της λύσης. Πολλοί γυρίζουν πίσω στις εστίες τους λέγοντας πως δεν ήταν γραφτό να προχωρήσουν, άλλοι κατασκηνώνουν εκεί βέβαιοι πως κάποια στιγμή θα λύσουν , αυτό που αποδεδειγμένα δεν λύνεται και κάθε μέρα διατυπώνουν μιά νέα πρόταση για το πώς θα λυθεί το άλυτο, αφήνοντας τα σπίτια τους αφύλαχτα και τα χωράφια τους αθέριστα.Και κανείς μας κανείς , δεν σκέφτεται απλά, να βγάλει από τη θήκη το σπαθί του.
Δευ 01/04/2013 14:01
Αξιοσέβαστη Αμαλία, σου οφείλω μια δημόσια ταπεινή και ειλικρινή συγγνώμη διότι δεν κατάφερα
να αποδώσω σε γραπτό λόγο -ή έστω λόγο- την εικόνα που έχω στο μυαλό μου περί της παρουσίας
σου εδώ, με αποτέλεσμα το νόημα να είναι προσβλητικότατο. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω για
εσένα ότι 'εδώ ο κόσμος χάνεται και εσύ περί άλλων τυρβάζεις'. Θα σου μεταφέρω απλά την εικόνα
του μυαλού μου, χωρίς διάθεση απολογίας ή έστω δικαιολογίας λόγω της προσβολής που
ξεστόμισα προς εσένα -διότι για προσβολή πρόκειται- έστω και αν έγινε χωρίς να έχω τέτοιο
σκοπό. Η ειλικρινή μου συγνώμη δεν αναιρείται από τα επόμενα γραφόμενά μου. Και σε ευχαριστώ
που με τέτοια προσβολή- αν συνέβαινε σε μένα όντως θα ένοιωθα προσβεβλημένος- στάθηκες σε
ένα επίπεδο άψογο ,το οποίο επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον σεβασμό μου στην παρουσία σου
εδώ.
Η εικόνα που είχα και έχω είναι η εξής: της γυναίκας-μάνας που ενώ ο άντρας της έχει φύγει να
πολεμήσει μακρυά και έχει χαθεί σε αυτήν τη δίνη του πολέμου, εκείνη μένει με την οικογένειά της
ώστε να φροντίσει το άξιο 'μεγάλωμα' των παιδιών και τα του οίκου της. Συνάμα να τρέχει να κάνει
τη νοσοκόμα στους τραυματίες που καταφτάνουν συνεχώς από τον πόλεμο, βλέποντας στο
πρόσωπό τους το πρόσωπο του άντρα της. Να εκφράζει την αγωνία της και τη θλίψη μα και την
άποψή της στον κοινωνικό περίγυρο, χωρίς όμως αυτό να της αποσπά το θεάρεστο έργο της. Να
γράφει στον άντρα της γράμμα πως ο γιος ή η κόρη τους κατάφερε επιτέλους να περπατήσει και να
μην ανησυχεί για αυτούς διότι τα καταφέρνει να τα βγάλουν πέρα -παρόλο που η ίδια γνωρίζει τις
αντίξοες συνθήκες που αυτή αντιμετωπίζει-. Επίσης ο άντρας της διαβάζοντας το γράμμα της να
σκέφτεται πόσο θα ήθελε να είναι εκεί και να κάνουν κοινά πράματα μα στο τέλος να της γράφει
μόνο ότι εδώ τα πράματα είναι πολύ δύσκολα, αρχίζουν να τελειώνουν και τα πυρομαχικά, φιλιά
στα παιδιά.
Αντί λοιπόν να γράφω δημόσια όλο αυτό το σίριαλ- διότι δυστυχώς έτσι λειτουργώ, με το να
σχηματίζω εικόνες οι οποίες περιγράφουν αυτά που θέλω να πω ή νοιώθω-, προτίμησα να το
αποδώσω με λιγοστά λόγια τα οποία δυστυχώς είχαν και άλλο νόημα το οποίο ούτε που το είχα
συνειδητοποιήσει. Και αν δεν είχα διαβάσει αρκετές από τις δημοσιεύσεις σου δεν θα μπορούσα να
σχηματίσω μια ή αυτήν την εικόνα. Δεν μου επιτρέπω να απαντήσω στο υπόλοιπο της δημοσίευσής
σου αυτή τη στιγμή διότι θα χάσει το νόημα η ειλικρινής μου συγγνώμη. Ειλικρινά συγγνώμη, με
απόλυτο σεβασμό στην παρουσία σου.
Δευ 01/04/2013 14:50
Αγαπητέ κύριε Ζυγοπουλε οφείλω να είμαι πιο σαφής σε αυτά που διατυπώνω ως προσωπική άποψη, αλλά με έχεις μπερδέψει λιγάκι.. εάν πάλι γράφω κάτι που δεν γίνεται αντιληπτό από κάποιους παρακαλώ σας να γίνεται η αντίστοιχη ερώτηση δια να διευκρινίζεται τώρα διορθώσετε με εάν κάνω λάθος αλλά όπως εσύ έχεις γράψει...το ότι όλες η ελληνοκεντρικές ιστοσελίδες και όχι μόνο υποκινούνται από κάποια κέντρα,άρα κι αυτός ο ιστοτοπος υποκινείται από τους ιδίους. Εκεί είναι η διαφωνία μου όσων αφορά την εμπλοκή τους σε αυτές ουδέποτε διαφώνησα μαζί σου και επέτρεψε μου να σου υπογραμμίσω το ότι εμείς εις τον Κ.Ε.Α έχουμε αναφερθεί εις το γεγονός αυτό πολλά έτη πριν, και παρεμπιπτόντως μιας και ανεφέρθης εις τον κ.ε.α να σου διευκρινίσω κάτι ακόμη η δημοθοινια έχει δημιουργηθεί κι ως ένα εργαλείο του Κ.Ε.Α αυτά τα δυο είναι αλληλένδετα κατά κάποιον τρόπο, δια αυτόν τον λόγο πολλές φόρες τα δυο αυτά αναμιγνύονται.
Επίσης θα έλεγα ότι η εμμονή σου σε αυτό… είναι που προκάλεσε το αυτό αποτέλεσμα, δια αυτό παρακαλώ εάν θέλατε γίνεται πιο σαφής κι αν πάλι πιστευεται ότι υποκινουμασται από κάπου και δεν δέχεστε κάποια σχόλια τα οποία είναι αντίθετα με την δική σας οπτική και προσβάλλουν την νόηση σας τότε καλό θα ήταν να μην την παρακολουθείτε εάν πάλι θεωρείτε ότι σφάλατε κάπου ξέρεται δεν είναι κακό να ζητάμε συγγνώμη κι όλα θα βαίνουν καλός, πιστεύω πως είναι άδικο δια εσάς να μένουν μετέωρα εάν αισθάνεσαι ότι σας αδίκησαν……..νομίζω ότι γνωρίζεις τι λέει ο σοφός λαός δια αυτό.. η καλές εξηγήσεις κάνουν και τής καλές φίλιες …. Με τα των ελλήνων φιλότητας
ΕΙΣ ΤΟ ΕΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
Δευ 01/04/2013 21:26
Αγαπητέ κύριε Ζυγοπουλε οφείλω να είμαι πιο σαφής σε αυτά που διατυπώνω ως προσωπική άποψη, αλλά με έχεις μπερδέψει λιγάκι.. εάν πάλι γράφω κάτι που δεν γίνεται αντιληπτό από κάποιους παρακαλώ σας να γίνεται η αντίστοιχη ερώτηση δια να διευκρινίζεται τώρα διορθώσετε με εάν κάνω λάθος αλλά όπως εσύ έχεις γράψει...το ότι όλες η ελληνοκεντρικές ιστοσελίδες και όχι μόνο υποκινούνται από κάποια κέντρα,άρα κι αυτός ο ιστοτοπος υποκινείται από τους ιδίους. Εκεί είναι η διαφωνία μου όσων αφορά την εμπλοκή τους σε αυτές ουδέποτε διαφώνησα μαζί σου και επέτρεψε μου να σου υπογραμμίσω το ότι εμείς εις τον Κ.Ε.Α έχουμε αναφερθεί εις το γεγονός αυτό πολλά έτη πριν, και παρεμπιπτόντως μιας και ανεφέρθης εις τον κ.ε.α να σου διευκρινίσω κάτι ακόμη η δημοθοινια έχει δημιουργηθεί κι ως ένα εργαλείο του Κ.Ε.Α αυτά τα δυο είναι αλληλένδετα κατά κάποιον τρόπο, δια αυτόν τον λόγο πολλές φόρες τα δυο αυτά αναμιγνύονται.
Επίσης θα έλεγα ότι η εμμονή σου σε αυτό… είναι που προκάλεσε το αυτό αποτέλεσμα, δια αυτό παρακαλώ εάν θέλατε γίνεται πιο σαφής κι αν πάλι πιστευεται ότι υποκινουμασται από κάπου και δεν δέχεστε κάποια σχόλια τα οποία είναι αντίθετα με την δική σας οπτική και προσβάλλουν την νόηση σας τότε καλό θα ήταν να μην την παρακολουθείτε εάν πάλι θεωρείτε ότι σφάλατε κάπου ξέρεται δεν είναι κακό να ζητάμε συγγνώμη κι όλα θα βαίνουν καλός, πιστεύω πως είναι άδικο δια εσάς να μένουν μετέωρα εάν αισθάνεσαι ότι σας αδίκησαν……..νομίζω ότι γνωρίζεις τι λέει ο σοφός λαός δια αυτό.. η καλές εξηγήσεις κάνουν και τής καλές φίλιες …. Με τα των ελλήνων φιλότητας

Δεν ξύπνησα ένα πρωί πιστεύοντας οτι η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ έχει εμπλακεί σε αυτά. Όταν αναφέρθηκα στη μασονία, δέχθηκα ερωτήματα τα οποία προσπαθώντας να απαντήσω παρεξηγήθηκα.
Πράγματι εδώ και χρόνια η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ είναι "κλειστός" χώρος και εξυπηρετεί κυρίως τον ΚΕΑ. Ως εκ τούτου μη μέλη του ΚΕΑ, δεν έχουν την ίδια δυνατότητα συζητήσεων στον παρόντα ιστότοπο. Εν πάσει περιπτώσει, η "εσωστρέφεια" αυτή, πριν από 10 χρόνια (περίπου τα χρόνια συμμετοχής μου σε αυτήν... )μπορεί να φαινόταν κάτι φυσικό, σήμερα όμως είναι ακόμα περίσσοτερο στοιχείο αποτρεπτικό για την συμμετοχή σε αυτήν γι'αυτό και θεωρώ πως δεν είναι δυνατόν να παραχθεί διάλογος.
Κάποτε πρότεινα, ως ιδέα φυσικά, την δημιουργία ιστολογίου που θα μπορούσε να λειτουργεί παραλληλα με την ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ, ώστε η συμμετοχή σε αυτήν να είναι πιο ουσιαστική και καρποφόρα. Η μορφή της παρούσας ιστοσελίδας δεν ευννοεί την συμμετοχή νέων χρηστών, αλλά μιλάμε για ένα εργαλείο διαδικτυακής επικοινωνίας των μελών του ΚΕΑ, τίποτα παραπάνω. Όλα αυτά είναι σεβαστά και δεν κατακρίνονται, δεν μπορώ όμως να συμμετέχω πια σε αυτό και οφείλω να αποχωρήσω.
Τρί 02/04/2013 04:11
Επειδή θεωρώ άδικο τον τίτλο "ΣΩΤΗΡΕΣ" μια και την Δημοθοίνια δεν πιστεύω να την χαρακτηρίζει αυτό το πνεύμα ειρωνείας και οι άνθρωποι αυτοί ποτέ δεν συστήθηκαν ως "σωτήρες", κάποιοι κακοπροαίρετοι τους "βάφτισαν" έτσι...
...ζητώ να αλλαχθεί ΑΜΕΣΑ ο τίτλος με έναν τίτλο πιο κόσμιο.
Τρί 02/04/2013 04:12
Φίλτατη Αμαλία,
διαβάζοντας με πολύ ενδιαφέρον την απάντηση σου στον Σταύρο Ρήγκο μου δημιούργησες κάποιες σκέψεις σε αντιπαράθεση με την απάντηση σου στο «γιατί» που σου έθεσα ως ερώτηση για την θέση σου, δηλαδή να μην παρακολουθείς το θέμα του END.

Εν τέλει διέκρινα ότι επί του θέματος τελικά έχεις άποψη. Όμως, στην απάντηση που παρέθεσες στον Σταύρο ομολογώ την αδυναμία μου να σε παρακολουθήσω λόγω των αντιφάσεων που υπάρχουν σε σχέση με την απάντηση που έδωσες σε μένα.
Θα σου γράψω σε ποιά σημεία θεωρώ ότι υπάρχει αντίφαση, ώστε να μου ξεδιαλύνεις τι εννοείς ώστε να μπορέσω να σε παρακολουθήσω:

(Πριν παραθέσω τα λεγόμενα σου να ξεκαθαρίσω πως: ο Αρτέμης Σώρρας δεν συστήθηκε ούτε δήλωσε «Σωτήρας» ... τον χαρακτηρισμό του τον έδωσαν αυτοί που θέλουν να ευτελίσουν το θέμα.)

Α) Μου έγραψες:
«Με προβληματίζει επίσης μιά πραγματικότητα. Αυτός που κατέχει τη λύση δεν ζητά τη βοήθεια του κοινού.»

Στον Σταύρο απάντησες (οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου):
«Είμαστε λοιπόν, εντός της δίνης. Θα καταβυθιστούμε στον Τάρταρο.Από κει θα χρειαστεί να παλέψουμε με τον Κέρβερο για να βγούμε. Φυσικά και θα ματώσουμε. Φυσικά και πολλοί θα χαθούν για πάντα.΄Ομως αγαπητέ μου με ποιά ψυχή θα δώσουμε τον αγώνa; Mας απαντά η μυθιστορία των Ελλήνων. Πώς θα εμψυχωθεί το σώμα μας απ΄αυτή την ψυχή; Μας απαντά η αρχαία ελληνική γραμματεία. Πώς θα νικήσουμε; Mας απαντά η μυθιστορία. Πώς θα διαχειριστούμε τη νίκη μας; Aπαντά ο Θουκυδίδης, ο Ξενοφών, ο Αρριανός.Πώς θα διαχειριστούμε την ελευθερία μας ; Aπαντά ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης. Με ποιές ηθικές αξίες πρέπει να ζήσουμε

Εδώ βλέπω πρώτο πληθυντικό πρόσωπο και αντιλαμβάνομαι πως εννοείς ότι συμμετέχουμε όλοι οι Έλληνες. Πως όμως «αυτός που κατέχει την λύση δεν ζητά την βοήθεια του κοινού»;
Γιατί αυτός δεν πρέπει να ζητά την συμμετοχή «του κοινού»;

Β) Έγραψες στον Σταύρο:
«...δειλοί , μοιραίοι και άβουλοι, αναμένουμε την εξ΄Αμερικής βοήθεια και αν τελικά δεν έρθει θ΄αυτοκτονήσουμε με την ησυχία μας.»

Μου έγραψες:
«...κάποιος που έχει τόσο χρήματα , δεν χτυπάει καμμία πόρτα. Κάνει τις κινήσεις του και αφήνει τους άλλους να φάνε τη σκόνη του.»

Μου γράφεις να τον αφήσουμε να δράσει μόνος του γιατί έτσι θα έκανε κατ’ εσέ ο «σωτήρας» κάτι το οποίο στηλιτεύεις σε αυτά που γράφεις στον Σταύρο ( ...η εντύπωση που μου δίνει το «αναμένουμε» = μη συμμετοχή).

Γ) Έγραψες στον Σταύρο:
«Η δημοσιονομική διάσωσις του κρατιδίου Ελλάς, ίσως να έκανε μιά τονωτική ένωση στο ισοπεδωμένο ηθικό μας, αλλά πολύ λίγο θα με καθησύχαζε για το μέλλον της πατρίδας μας και των ελάχιστων Ελλήνων που θα εξακολουθήσουν να ζουν εδώ, ως μειονότητα, υποταγμένοι στην παγκόσμια νέα τάξη πραγμάτων.»
Ενώ έγραψες πριν:
«...Εχουμε παιδεία βασική για να προχωρήσουμε και σε πολιτική παιδεία;...»

Μου έγραψες:
«...ένας πατριώτης "σωτήρας" δεν βάζει όρους...»

«Η δημοσιονομική διάσωσις» δεν συνεπάγεται την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις δυνάμεις της νέας τάξης αφού πλέον δεν θα χρωστάει σε αυτές;
Γνωρίζουμε όλοι ότι η παγκοσμιοποίηση επέρχεται μέσω του οικονομικού πολέμου.
Όταν θα «διασωθεί» οικονομικά η χώρα για ποια επερχόμενη παγκοσμιοποίηση μιλάς; Εκτός αν εννοείς «διάσωση» με το ήδη υπάρχον σύστημα...
Χωρίς χρήματα φτιάχνεις παιδεία; Η δημοσιονομική διαχείριση δεν έχει σχέση με την παιδεία; Αυτοί που διαχειρίζονται τα θέματα της παιδείας δεν πρέπει να είναι ανεξάρτητοι από ξένα συμφέροντα ή ξένες εντολές; Όταν το Κράτος δεν είναι ανεξάρτητο (γιατί δεν είναι οικονομικά ανεξάρτητο) πως αυτοί οι διαχειριστές της παιδείας θα φτιάξουν ένα βασικό σύστημα παιδείας Ελληνικό;

Και πάμε τώρα στην (κατ' εμέ)αντίφαση:«...ένας πατριώτης "σωτήρας" δεν βάζει όρους...» δηλαδή εννοείς ότι δεν πρέπει να ανατρέψει το υπάρχον σύστημα; Γιατί οι όροι που θέτει αυτό τον στόχο έχουν... σε αυτούς θέτει τους όρους όχι σε εμάς.

Δ) Έγραψες στον Σταύρο:
«...εμείς σήμερα, σκεφτόμαστε πώς , χωρίς ν΄ανοίξει ρουθούνι, θα επιπλεύσουμε, κάνοντας ασκήσεις επί χάρτου και δη μιλιμετρέ ,ενώ οι εχθροί μας μεθοδικά μας αποδεκατίζουν με πολλούς και διαφόρους τρόπους.»

«Αυτός που κατέχει τη λύση δεν ζητά τη βοήθεια του κοινού.»

...σε μένα...

Εδώ τι να κάνουμε; Να την πάρουμε την βοήθεια του «κοινού»;

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω πως το οξύ σου πνεύμα θα με βοηθήσει να ξεμπερδέψω τον μίτο των σκέψεων μου ώστε να αντιληφθώ τι πραγματικά εννοείς!
Με εκτίμηση,
Γεράσιμος
Τρί 02/04/2013 14:11
Γεράσιμε , κατά τη γνώμη μου, δεν έχουν τα γραφόμενά μου αντιφάσεις.Είναι πολύ καθαρά. Η απάντησή μου σε σένα αιτιολογεί σχεδόν μονολεκτικά το γιατί δεν παρακολούθησα τη συζήτηση για την End.
Eξήγησα ότι δεν παρακολούθησα τη συζήτησή σας, επειδή με κούρασε το θέμα και εξέθεσα απλώς τρεις προβληματισμούς. Γιατί αυτός που έχει τη λύση (Σώρρας, End? ) ζητάει τη βοήθεια του κοινου.Γιατί θέτει όρους ; Γιατί αν και υπάρχουν τα χρήματα αναγκάζεται να "χτυπήσει" πόρτες. Και πάλι όμως δήλωσα ότι ακριβώς επειδή δεν γνωρίζω το θέμα καλά, επί της ουσίας δεν έχω γνώμη και όσοι ασχολείστε με αυτό, προφανώς γνωρίζετε πολλά περισσότερα.
Η απάντηση στον αξιόλογο νεοεισερχόμενο φίλο μας, αφορά το γιατί π.χ ασχολούμαι με το χάσμα των Δελφών και όχι με την Κύπρο. Δεν αφορά την Εnd αλλά τη θεματολογία των αναρτήσεων που έχω επιλέξει καθ΄ον χρόνον ο κόσμος χάνεται.
Είπα λοιπόν σε ποιό σημείο νομίζω ότι βρισκόμαστε ως ΄Ελληνες και τί προβλέπω να ακολουθήσει νομοτελειακά.Αναφέρομαι στη σημασία της ελληνικής παιδείας που αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, προϋποθεση για την ανοικοδόμηση μιάς νέας Ελλάδας και μιάς νέας υγιούς κοινωνίας. Μιλάω για το ΜΕΤΑ, αν θέλουμε να υπάρξει ΜΕΤΑ και έχει να κάνει με τον καθένα από εμάς και με όλους μαζί και όχι με την End,ή οιονδήποτε άλλον ως πρόσωπο φυσικό ή νομικό, γι΄αυτό και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό αναφερόμενη στην ανάρτηση του Σταύρου για τις δύο προτεινόμενες από αυτόν λύσεις, επί των οποίων σχολιάζω .
Φυσικά και έχω γνώμη για τό τί συμβαίνει στην πατρίδα μας και το τί θα πρέπει να γίνει.Δεν έχω γνώμη για το τί είναι ο Σώρρας και η End.
Μιλώντας λοιπόν για σωτήρες , αφού ευδόκιμα ή αδόκιμα αυτός ήταν ο τίτλος της συζήτησης, είπα ότι ότι ο υπερήρωας , σωτήρας ή οτιδήποτε άλλο εμφανίζεται ως απο μηχανής Θεός (ΕΝD, Ε , ανδρομέδειοι κλπ), , ενεργεί ανεξαρτήτως της καταστάσεως του πλήθους ή της παιδείας του πλήθους η της βουλήσεως του πλήθους.Κινείται προς τον στόχο του και τον κατακτά.΄Εχει τη λύση και δεν χρειάζεται άλλους. ΄Οταν όμως δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις και Μεγαλέξανδροι,που συνήθως αυτό συμβαίνει, το μέλλον κρίνεται από συλλογικές αποφάσεις (εντός Δημοκρατικών διαδικασιών )και έχει θεμελιώδη σημασία το επίπεδο των μελών της συνέλευσης . Στην απάντησή μου λοιπόν στο Σταύρο,αναφέρομαι στο πώς ( κατά τη γνώμη μου πάντα) θα πρέπει να κινηθούμε όταν συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε"ακέφαλοι", τί είδους πνευματικά και ψυχικά εφόδια θα πρέπει να διαθέτουμε και πώς θα τ΄αποκτήσουμε. Βέβαια η απάντησή μου έχει ως δεδομένο το γεγονός ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει λύση,ή ότι η οιαδήποτε λύση δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει ακόμη και εάν προτείνεται από ανθρώπους που έχουν τις καλύτερες προθέσεις . Γιατί, το πιστεύω αυτό. Γιατί όπως αναφέρω, αργήσαμε δραματικά ν΄αντιδράσουμε και ο Δούρειος ίππος είναι ήδη εντός των τειχών. Η μάχη κρίθηκε. Οπωσδήποτε, είναι ιδιαιτέρως απαισιόδοξη η θέση μου και , για την ακρίβεια, μηδενιστική, αλλά αυτό πιστεύω, χωρίς να σημαίνει ότι δεν πιστεύω ταυτόχρονα και στην προετοιμασία της αντεπίθεσης. ΑΝτιθέτως.΄Ομως με τί προσόντα; Mε τα προσόντα του μετέχοντος της ελληνικής παιδείας , απάντησα. Kαι επειδή η παιδεία αυτή δεν θα μας δοθεί ποτέ επισήμως, θα πρέπει να την αποκτήσουμε μόνοι μας.Αυτός είναι ο μεγαλύτερος και δυσκολότερος αγώνας κι΄εδώ μας θέλω.Εν ολίγοις οι απαντήσεις μου προς εσένα και προς τον Σταύρο έχουν διαφορετική βάση και γι΄αυτό δεν τίθεται θέμα σύγκρισης και θέμα αντίφασης.Αν το θες έχω και μία πρόταση δευτερεύουσα για την Εnd που θα παράγει σίγουρα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.Aφού τα χρήματα υπάρχουν, αν δεν πάνε στο χρέος ας πάνε στην Παιδεία. Θα είναι και η καλύτερη επένδυση . Το σύστημα επιτρέπει τα ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια. Αν έπεφταν μερικά δις εδώ, για να γίνουν πανεπιστήμια με ΕΛΛΗΝΕΣ για ΕΛΛΗΝΕΣ και φιλέλληνες , δημοτικά σχολεία με εκμάθηση αρχαίων ελληνικών και μουσικής, γυμνάσια και λύκεια με βάρος στη μελέτη της Ελληνικής γραμματείας αρχαίας και νέας και δωρεάν φοίτηση σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώνουν, θα ήταν θέμα χρόνου, η μετατροπή της Ελλάδας σε Ελβετία του πνεύματος. Ιδού η ρόδος , ιδού και το πήδημα....
Τρί 02/04/2013 15:08
( Για τον Σταύρο Ρήγκο)
Σταύρο, ειλικρινώς, δεν ήθελα με την απάντησή μου να σε βάλω σε απολογια ,( και μάλιστα με το καλημέρα και καλωσόρισες) διότι δεν αισθάνομαι προσβεβλημένη. Ευχαριστώ , για τα τιμητικά για μένα σχόλιά σου , δεκτή η συγγνώμη σου , αν και δεν υπάρχει λόγος . Μπορείς να σχολιάσεις ό, τι θες και να κάνεις κριτική στα γραφόμενά μου, όπως ισχύει για όλους μας εδώ. Αντέχω στο διάλογο και στον αντίλογο, ειδικά όταν γίνεται εγγράφως , γιατί μου δίνει το περιθώριο να σκεφθώ την απάντηση. Προφορικώς, ομολογώ ότι καταχρώμενη την πολυετή επαγγελματική μου εξάσκηση στην λεκτική αντιπαράθεση, κάποιες φορές, αδικώ τον συνομιλητή μου. Όμως ,γιατί παρατηρείται το φαινόμενο , ενώ επιδιώκουμε το διάλογο , να μην καταφέρνουμε ν΄ανταπεξέλθουμε; Aυτό από μόνο του θα μπορούσε να είναι άριστο θέμα συζήτησης με αφορμή το εντός της ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑΣ εξελισσόμενο προβληματάκι συννενόησης μεταξύ των μελών της, που βεβαίως δεν έχει σχέση με σένα ,αλλά με το θέμα στο οποίο φιλοξενείται η συζήτησή μας . Θα ήθελα ν΄αναφερθώ σ΄αυτό ,σε χωριστή απάντηση την οποία θ ΄ανεβάσω . Είναι στοιχειώδες το να μπορούμε να συννενοηθούμε, άλλως δεν έχει νόημα να συζητούμε και με τη σειρά της η συζήτηση στερείται νοήματος , αν όλοι συμφωνούμε. ΄Ετσι δεν είναι; Καλό μεσημέρι και καλές αναρτήσεις!
1 / 3ΕΠΟΜ. ▸