ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ/BOARD/ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΗΣ END ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΗΣ END ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ζ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ47 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
Τετ 03/04/2013 01:24
Αξιοσέβαστη Αμαλία ως προς τις δύο προτάσεις που έχω κάνει, αναφέρεις ως προυπόθεση τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
ΠΑΙΔΕΙΑ, πράγμα το οποίο ουδέποτε ισχυρίστηκα μα έχω και την εντύπωση πως ούτε σαν νόημα προκύπτει.
Προσπαθούσα να βρώ προτάσεις-διεξόδους χωρίς καμία προυπόθεση. Αν, λέω αν θέσουμε κάτι ως προυπόθεση
-πράγμα το οποίο για μένα δεν είναι διότι πιστεύω ότι γίνεται από όλους αντιληπτό- είναι να αντιληφθούμε, φτωχοί
και πλούσιοι, μορφωμένοι και αμόρφωτοι, 30άρηδες 40άρηδες και οι υπόλοιποι ...άρηδες, ότι ασκούμε εξουσία σε
άλλους- και πάντα στα παιδιά μας- διότι είτε έχουμε την ισχύ είτε κατά αυτόν τον τρόπο την πολλαπλασιάζουμε. Από
εκεί και έπειτα χρειάζεται -ξεκινώντας πρώτα μέσα στην οικογένεια- να αναιρέσουμε αυτήν την ισχύ ηθελημένα, όχι
εξ' ανάγκης και πρωτίστως όταν νομίζουμε ότι έχουμε δίκιο. Ύστερα τα υπόλοιπα αγάπη ,σεβασμός ,κατανόηση,
βοήθεια, συλλογικότητα, δημοκρατία έρχονται μόνα τους. Αυτό δεν χρειάζεται κάποια παιδεία, είτε το νοιώθουμε είτε
όχι, όπως όταν αγαπάμε κάτι ή όχι, όταν μισούμε κάτι ή όχι, κανείς δεν μπορεί να μας πεί αυτό να το αγαπήσεις ή να
το μισείς και εμείς απλά να το πράξουμε χωρίς να το νοιώθουμε. Δεν μίλησα για να διδάξουμε κάτι -Δημοκρατία- στα
παιδιά μας, ακριβώς το αντίθετο εννοούσα, ότι αυτό ακριβώς πρέπει να αποφύγουμε την διδαχή, διότι φανερώνει
διαχωρισμό -εγώ ξέρω και εσύ δεν ξέρεις- συνεπώς επιβολή και επίδειξη ισχύος-δύναμης. Άλλο αναφέρω τις επιλογές
όλες ως έχουν και όχι όπως με συμφέρει, ώστε να επιλέξεις και άλλο να σου πω πια είναι η επιλογή σου διότι αυτήν
δέχομαι ως σωστή. Ο κόσμος είναι στρεβλός επειδή εμείς τον στρεβλώσαμε είτε με την ανοχή μας, είτε με την
απουσία μας από τα γεγονότα, είτε με την ματαιοδοξία μας κ.α. Και ενώ δεν μπορούμε να διορθώσουμε τον κόσμο από
τα λάθη τα δικά μας, θα “διδάξουμε” τα παιδιά μας τι μέσα να χρησιμοποιήσουν, πως να τα χρησιμοποιήσουν ή τι να
κάνουν ή τι να μην κάνουν, ώστε να πετύχουν, να δημιουργήσουν ένα καλύτερο κόσμο αύριο;! Και γιατί αυτά που
τους λέμε ή θα τους πούμε δεν τα εφαρμόζουμε εμείς, παρά μεταφέρουμε το βάρος της ευθύνης σε αυτά;! Κάτι επίσης
που ίσως μοιάζει εκτός θέματος μα δεν είναι, είναι το εξής: όσο μεγαλώνουμε -με ή χωρίς οικονομική κρίση- όχι μόνο
εμείς μα και όσοι μεγαλώσανε -ηλικιακά εννοώ- σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο, χάνουμε το γέλιο μας-την
εκδήλωση της χαράς. Κάποτε σαν παιδιά γελάγαμε ασταμάτητα και όλα τα παιδιά γελάνε ασταμάτητα. Αυτό το
αναφέρω διότι το γέλιο σαν εκδήλωση χαράς είναι βασική προυπόθεση για φαντασία και δημιουργία τα οποία με τη
σειρά τους φέρνουν ικανοποίηση. Τα παιδιά είχαν έχουν και θα έχουν αυτήν την ικανότητα διότι είναι στην φύση τους,
την οποία με το πέρασμα του χρόνου εμείς την απολέσαμε. Ας μην είμαστε εμείς με την εξουσιαστική μανία μας
επάνω τους, η αιτία να απολέσουν και αυτά το γέλιο τους. Ας χτίσουν τον κόσμο τους όπως αυτά επιθυμούν, πάντα με
την αμέριστη συμπαράστασή μας.
Τώρα ως προς το δημοψήφισμα, ούτε αυτό έχει προυπόθεση την δημοκρατική παιδεία και την αρχαία έννοια του
πολίτη. Είναι απλά ένα “εργαλείο” όπου θα αναδείξει ή τονώσει την ευθύνη μας, προς την ίδια την κοινωνία μας, π.χ
το να αποφασίσει κάποιος να φύγει από τους γονείς του και να ζήσει μόνος του σημαίνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη
της ζωής του πλέον, όσο ανεύθυνος και αν ήταν μέσα στην οικογένειά του. Το να δημιουργήσει αργότερα μια δική του
οικογένεια και αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνει κάποιες -επί πλέον- ευθύνες, όσο ανεύθυνος κι αν ήταν ως εργένης.
Θέλουμε ή δεν θέλουμε να αναλάβουμε ευθύνες, είναι κάτι το οποίο νοιώθουμε και ουδόλως διδάσκεται, δεν έχει
σχέση με δημοκρατική παιδεία. Το δημοψήφισμα θα μας έφερνε ΑΜΕΣΑ προ των ευθυνών μας, αν θέλουμε τις
αναλαμβάνουμε -κάνοντας σαφώς και κάποια λάθη- ή αν δεν θέλουμε να τις αναλάβουμε ας κάτσουμε στον καναπέ
μας, να μην βγάλουμε τσιμουδιά, και ας αφήσουμε τους αντιπροσώπους μας στην βουλή να αναλάβουν τις ευθύνες
μας.
Με ρώτησες με ποια ψυχή θα δώσουμε τον αγώνα και είπες μας απαντά η μυθιστορία των Ελλήνων και απαντάω και
εγώ- το αναφέρω αυτό ως προς την απαισιόδοξη θέση σου για το τώρα-: Η άλωση της Κωνσταντινούπολης έγινε το
1453, που ήταν η ελληνική ψυχή το 1460;! ενώ υπήρχε και κάποια παιδεία καλύτερη από την σημερινή;! Που ήταν η
ελληνική ψυχή το 1480;! 1500;! 1550;!1600;!1700;! 1800;! Τι έκανε ή που βρισκόταν αυτή η ελληνική ψυχή 400
ολόκληρα χρόνια;! Η ελληνική ψυχή δεν έδωσε ποτέ απλές μάχες, δεν έδωσε ποτέ έναν απλό πόλεμο, δεν χάθηκε ποτέ
μα ούτε έχει χαθεί και τώρα. Η ελληνική ψυχή έδωσε μάχες με το απίθανο, το πρωτάκουστο, το αδιανόητο, το
παράλογο. Που να φανταστεί κανείς ότι θα υπάρξει τέτοια αντίσταση από τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, που να
φανταστεί κανείς ότι ο Μ.Αλέξανδρος θα κατέλυε την περσική αυτοκρατορία και θα έφτανε εκεί που έφτασε, που να
φανταστεί κανείς ότι μετά από 400 χρόνια θα υπήρχε Έλληνας και μάλιστα θα επαναστατούσε για να χτίσει μια νέα
Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια, που να φανταστεί κανείς ότι μια χούφτα Ελλήνων έκανε το 1940 ο,τι δεν μπορούσαν οι
συμμαχικές δυνάμεις μέχρι τότε, να αντισταθούν σθεναρά στην λαίλαπα του Χίτλερ. Όλα αυτά μοιάζανε τότε σενάρια
επιστημονικής φαντασίας, παράλογα, όπως η παράλογη νίκη του Σίσυφου στο γνωστό μύθο, όπου ενώ οι θεοί τον
τιμώρησαν να σπρώχνει ένα βράχο μέχρι την κορυφή και αυτός στην συνέχεια ξαναέπεφτε, ο Σίσυφος χωρίς να
εξαναγκάζεται από κάποιον ή κάτι, ξανά κατεβαίνει να ανεβάσει το βράχο στην κορυφή, ξανά και ξανά μέχρι σήμερα
και να φωνάζει δυνατά “Θεοί με ακούτε; Σας νίκησα, ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕ, θα ανεβάζω το βράχο εις τους αιώνες μέχρι
αυτός να μείνει στην κορυφή, δεν μπορέσατε ούτε μπορείτε να με τιμωρήσετε!!!” Αυτός ο παραλογισμός είναι που
κάνει μοναδική την Ελληνική ψυχή. Η Ελληνική ψυχή μιλάει μόνο όταν όλες οι άλλες σωπάσουν και καλώς ή κακώς
υπάρχουν ψυχές που ακόμα μιλάνε. Η Ελληνική ψυχή μιλάει όταν κανείς δεν το περιμένει, εμείς όμως καλώς ή κακώς
περιμένουμε. Οπότε για το σημερινό τέλμα της κοινωνίας μας δεν νοιώθω απαισιόδοξος.
Τετ 03/04/2013 03:21
Αμαλία,

σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου.

Κατά την γνώμη μου οι αντιφάσεις βρίσκονται γενικά σε αρκετές από τις θέσεις σου.

Στην συζήτηση σου π.χ. με τον Σταύρο, το θέμα είναι φαινομενικά διαφορετικό με το δικό μου και έχει να κάνει με την αυτογνωσία (σύμφωνα με το Δελφικό Παράγγελμα) του καθενός σε προσωπικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο και κατ’ επέκταση έχει να κάνει με την συλλογική δράση ανθρώπων με κοινή παιδεία και κοινά αυτονόητα. Ας το πούμε κοινή βούληση.

Θα πάω στην απάντηση σου προς εμένα, γιατί δεν βλέπεις τον ΕΝΔ και τον Α. Σώρρα ως «σωτήρα» (αν και ουδέποτε δήλωσε, ή υπονόησε κάτι τέτοιο) και γράφεις πως για εσένα ο «σωτήρας», ή ηγέτης που κατ’ εσέ ως στερεότυπο, ή πρότυπο, ή πες το όπως θέλεις, έχει ως χαρακτηριστικά του το να μην έχει την ανάγκη του κοινού, να δρα ανεξάρτητα της βουλήσεως του πλήθους, να προχωράει ακάθεκτος, να σηκώνει το σπαθί του και να κόβει κι΄αυτό που δεν λύνεται.
Δηλαδή αυτός θα δράσει μόνος του και εμείς που πρέπει να ενωθούμε και να σηκώσουμε το σπαθί, όπως λες, θα δράσουμε χώρια; Χώρια αυτός, χώρια εμείς; Τελικά θα είναι αρχηγός τίνος; Του εαυτού του; Αυτή είναι η αντίφαση!

Σχετικά με το «ο σωτήρας δρα μόνος του»...αυτό ίσως να είναι βολικό για κάποιους...από την πλευρά μου δεν θεωρώ έντιμο το να δρα «ένας» και οι υπόλοιποι να τον παρακολουθούν και να τον κρίνουν στα καφενεία και στα τηλεδικαστήρια...είναι αδιανόητο για την ψυχοσύνθεση του Έλληνα να αφήσει «έναν» να παλεύει αλλά μετά να απολαμβάνει τα αγαθά της νίκης...

Ο Έλληνας ανυπομονεί να δράσει και να συμμετάσχει στον αγώνα χωρίς να σκέφτεται την έκβαση και το θεωρεί τιμή του. Όταν λοιπόν δίνεται η Τιμή να συμμετέχεις και να βοηθήσεις απλά το κάνεις.

Επίσης λες πως ένας πατριώτης "σωτήρας" δεν βάζει όρους...».
Και ερωτώ:
Σε ποιους βάζει όρους; (σε εμένα και σε σένα;)

Ποιοι είναι αυτοί οι όροι; (Έλεγχος του χρέους, ο έλεγχος του Κράτους και η αποκάλυψη των κλεπταποδόχων...δηλαδή της «παγκόσμιας συμμορίας»)... ποιο απ’ αυτά δεν σου αρέσει; Τους εμπιστεύεσαι να διαχειριστούν αυτό το ποσόν κατά τον ίδιο τρόπο που διαχειρίζονται τον πλούτο μας μέχρι τώρα;

Τι στοχεύει βάζοντας αυτούς τους όρους;

Εφόσον εφαρμοστούν αυτοί οι όροι δεν αφορούν και δεν θα διαμορφώσουν το «μετά»;;
Μήπως τα πολλά αυτά χρήματα είναι το μέσο ξεκαθαρίσματος και του Κράτους και όχι ο σκοπός; Μήπως γι’ αυτό μας χτυπάει την πόρτα; (Μου έγραψες: «Τέλος, κάποιος που έχει τόσο χρήματα , δεν χτυπάει καμμία πόρτα.») «Πρέπει να τα θέλουμε» δηλώνει ο Αρτέμης Σώρρας (νόμος της ελεύθερης βούλησης), «αλλιώς δεν έχω καμία δουλειά»...

Το μετά θα πληρεί όλα τα απαραίτητα ώστε να αποκτήσουμε και βασική παιδεία και υπευθυνότητα και αρχές, γιατί οι διαχειριστές, όχι μόνον της Παιδείας αλλά και όλης της δημόσιας διοίκησης, θα είναι Έλληνες.

Στο ερώτημα σου γιατί δεν φτιάχνει ιδιωτικά σχολεία και Πανεπιστήμια... σε ενημερώνω πως:
όσον αφορά και τα δημόσια και τα ιδιωτικά σχολεία υποχρεούνται να ακολουθούν το αναλυτικό πρόγραμμα Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας (δηλαδή να έχουν υποχρεωτικά την ίδια ύλη και τα ίδια βιβλία)...
Όσον αφορά δε τα Πανεπιστήμια θα σου θυμίσω ότι δεν ανήκουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια. Άλλωστε αυτά υπάρχουν ήδη, βλέπε: φιλοσοφικές σχολές (Φιλολογία), νομική κλπ. επίσης υπάρχει το ανοιχτό πανεπιστήμιο όπου μπορεί να γραφτεί κάποιος ανεξαρτήτου ηλικίας. Άρα πιστεύεις πως αν ιδρύσει ένα πανεπιστήμιο θα λυθούν τα προβλήματα;
Επίσης με τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο πολίτης δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτό ως αναγκαίο και της παρούσης.
Επιπλέον το δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο (βάσει νόμου) δεν θα έχουν δώσει τα απαραίτητα εφόδια αφού η ύλη τους θα είναι η ίδια με τα υπάρχοντα δημόσια σχολεία... δεν βλέπω κάποια λύση ή όφελος!
Αυτό θα πρέπει να γίνει εφόσον πρώτα λυθούν άλλα...

Αυτός ο σωτήρας λοιπόν «σηκώνει το σπαθί του και χτυπά»...
...έχεις κάποιο παράδειγμα από την ιστορία, όπου κάποιος όπως τον περιγράφεις, σηκώνει χωρίς την βοήθεια του «κοινού» το σπαθί και κτυπά;
Και ποιος είναι ο ηγέτης σωτήρας που δεν θα λάβει υπ’ όψιν του την βούληση του λαού ή «κοινού» όπως λες, ποιος θεωρείται ηγέτης αν αυτόν δεν τον έχει αναδείξει η ομάδα του;
Ειλικρινά αυτός ο χαρακτήρας μου θυμίζει δικτάτορα ή τύραννο, η τον Σούπερμαν και τον άνθρωπο αράχνη... όμως ακόμα και εκεί κάποιος φωνάζει «βοήθεια!» δεν πάει αυτοκλήτως! (για να ελαφρύνω λίγο την διάθεση!)

Το σήκωμα του σπαθιού και το κτύπημα με αυτό, όπως και το κόψιμο του Γόρδιου Δεσμού από τον ανίκητο Μέγα Αλέξανδρο ήταν το κτύπημα στην προκατάληψη που είχε επιφέρει το εκεί ιερατείο.
Ο Αλέξανδρος εναντιώθηκε, όπως γράφεις στον Σταύρο, στον Συμπαντικό Νόμο...
...αντιθέτως ο Αλέξανδρος γνώριζε ότι το αίνιγμα και η «προφητεία» του Γόρδιου Δεσμού ήταν κατασκεύασμα του ιερατείου με στόχο την χειραγώγηση αυτών που δεν είχαν παιδεία...
...όμως για κακή τους τύχη είχαν απέναντι τους έναν μαθητή του Αριστοτέλη!

Θα σου θέσω μια ερώτηση:

Οι έχοντες αυτή την στιγμή παιδεία π.χ. οι κατέχοντες πτυχία Πανεπιστημιακής και Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης κλπ επιστήμονες, αφού είναι θέμα παιδείας όπως λες, πως δρουν;

Γιατί δεν κινητοποιούνται ενάντια σε τόσες αδικίες και αντισυνταγματικούς νόμους; Π.χ. συλλογικά όλοι οι δικηγόροι...

Οι αναλφάβητοι λες στον Σταύρο που έκαναν την επανάσταση το 1821 και είχαν τελικώς κατ’ εσέ καλύτερη παιδεία από τους σημερινούς Έλληνες δεν την οργάνωσαν μόνοι τους... ο Ρήγας, οι Υψηλάντηδες, ο Καποδίστριας, ο Σκουφάς κλπ. δεν ήταν αναλφάβητοι... είχαν όλες τις απαιτούμενες ικανότητες να οργανώσουν την επανάσταση...

Τι χρησιμοποίησαν για να ξεσηκώσουν τους «αναλφάβητους»;

Το αίσθημα του δικαίου με το άδικο!

Το αίσθημα του δικαίου είναι έμφυτο και έχει να κάνει με την μνήμη...
...οι έχοντες παιδεία λοιπόν μπορούν να αφυπνίσουν τους μη έχοντες. Κατόπιν θα χαράξουν και τις «γραμμές» του δικαίου.
Βαδίζοντας σε αυτές τις «γραμμές» (Νόμους) οι μη έχοντες παιδεία θα αποκτήσουν. Τότε θα φτιαχτούν και τα σχολεία που θα την διδάσκουν....

Άρα προτεραιότητα είναι ένα υγιές δημοσιονομικό περιβάλλον!
Από τα λεγόμενα σου διαφαίνεται να μην θεωρείς αναγκαία την αλλαγή του τρόπου και υπάρχοντος συστήματος διαχείρισης του Ελληνικού Κράτους, ούτε των διαχειριστών αυτού...όμως πως θα αποκτήσουμε την πολυπόθητη παιδεία αν δεν περάσει η διαχείριση σε ελληνικά χέρια;
Οι κατέχοντες τις θέσεις κλειδιά έχουν και πτυχία και είναι μορφωμένοι άρα έχουν παιδεία(;).
Το αποτέλεσμα το βλέπουμε...
Μήπως για να πας στην παιδεία πρέπει πρώτα να διώξεις αυτούς που σου έβαζαν, σου βάζουν και θα σου βάζουν τρικλοποδιές... αυτός ο ακήρυκτος πόλεμος που κάνει την Ελλάδα εχθρικό έδαφος για τους Έλληνες....

Έγραψες: « Κάνει τις κινήσεις του και αφήνει τους άλλους να φάνε τη σκόνη του. ¨Οπως κάνουν αυτή τη στιγμή οι δανειστές μας , που έχουν πολύ λίγότερα απ΄αυτά που η ΕΝD διατείνεται ότι έχει και κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να διαλύσουν το κράτος βάζοντας χέρι στην πατρίδα μας και στην περιουσία της.»
Αυτοί που είναι πίσω από τους δανειστές μας...
...«τα μεγάλα παιδιά» έχουν πολύ περισσότερα από τον Σώρρα αφού έχουν όλες τις Τράπεζες δικές τους και ελέγχουν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα...
Όσον αφορά τον χρόνο ρεκόρ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω...προσπαθούν να επιτύχουν την παγκοσμιοποίηση εδώ και χιλιάδες χρόνια και ο τελευταίος που τους ανέκοψε ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος...
...ως συνέχεια της προσπάθειας καταχτύπησαν τον πολιτισμό μας με το Βυζάντιο κλπ. Τα τελευταία 300 χρόνια οργανώνουν την τελική ευθεία μέσα από στοές μυστικές οργανώσεις και αδελφότητες έχοντας φτάσει να ελέγχουν τα περισσότερα οικονομικοπολιτικά κέντρα-διευθυντήρια του πλανήτη και ακόμα δεν έχουν τελειώσει!
Μην ξεχνάμε στον τελευταίο αιώνα τους τοπικούς πολέμους, τους παγκόσμιους πολέμους και αυτόν που ετοιμάζουν... Που είδες τον χρόνο ρεκόρ; Η πρώτη παγκοσμιοποίηση ήταν όπως λέει στον Τίμαιο ο Πλάτωνας, αυτή των Ατλάντων...

Με εκτίμηση,

Γεράσιμος
Τετ 03/04/2013 03:33
Σταύρο και Γεράσιμε,
οι απαντήσεις σας ήρθαν ταυτόχρονα και βάζετε αρκετά θεματάκια. Θ΄απαντήσω και στους δύο. Δεν σας προλαβαίνω....είναι λίγο επιτομή τα ζητήματα που θέτετε...λίγο υπομονή , να βρώ το χρόνο.Θέλω ν΄απαντήσω προηγουμένως στο θέμα με το οποίο ξεκίνησα την παρέμβασή μου στη συζήτησή σας με τον Παναγιώτη Ζυγόπουλο.Γιατί με αφορμή αυτό μπήκα στη συζήτηση . ΄¨ηταν δηλαδή εντελώς άλλος ο λόγος που παρενέβην και όχι οι ΕΝD.Δεν θέλω να το αφήσω στην άκρη.Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να του δώσω προτεραιότητα και αμέσως μετά να συνεχίσουμε την κουβέντα που ανοίξαμε.
Πέμ 04/04/2013 02:28
Επί των αναγραφομένων από τον Παναγιώτη Ζυγόπουλο
«Επειδή βλέπω οτι υποβιβάστηκα στους "Μυθιήτες", ζητώ να διαγραφεί ο λογαριασμός μου από τον διαχειριστή, καθότι οι κανόνες της ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑΣ δεν με βρίσκουν πλέον σύμφωνο και ως εκ τούτου πρέπει να αποχωρήσω.»

Μια γενική διαπίστωση:

΄Εχω παρατηρήσει ότι σε αρκετές περιπτώσεις , όταν υπάρχει διαφωνία , αντί επιχειρημάτων, επιστρατεύεται η έρις, στη συνέχεια η ειρωνεία , μετά η προσβολή, ενίοτε η απειλή ( έλα να σου δείξω ποιός είμαι ) και στο τέλος κάποιος αποχωρεί ή απειλεί ότι θ΄αποχωρήσει.Και διερωτώμαι , τί είδους διάλογος είναι αυτός. Μήπως θα πρέπει να διαβαστεί μεγαλοφώνως το «ΠΕΡΙ ΑΚΟΥΕΙΝ» του Πλουτάρχου και να κρατήσουμε σημειώσεις ; Η απαξίωση του συνομιλητή δεν είναι μαγκιά , είναι αδυναμία , έλλειψις επιχειρημάτων και έλλειμμα προσωπικότητας.Συχνά, δεν χειριζόμαστε σωστά τη γλώσσα και παρερμηνεύονται πράγματα. Γι΄αυτό καλόν είναι να διαθέτουμε λίγη υπομονή με το συνομιλητή μας , δίνοντάς του την ευκαιρία να μας ξεκαθαρίσει τι θέλει να πει. Ας προσπαθήσουμε να τον καταλάβουμε και μετά ας πάρουμε θέση , ν΄ασκήσουμε κριτική και ν΄αντιπαραθέσουμε τα επιχειρήματά μας. Είναι αυτονόητο ότι τον σεβόμαστε , άλλως είναι περιττό και ανώφελο ν’ ανοίξουμε διάλογο . Eπίσης για να ωφεληθούμε από τη συζήτηση θα πρέπει ο λόγος μας να είναι ειλικρινής και ορθός, οι σκέψεις μας να εκτίθενται με σαφήνεια ώστε να γίνουμε κατανοητοί και ν΄αποφεύγουμε την υπερβολή στις εκφράσεις. Είναι τέλος απαράδεκτο , να αφήνουμε τα λεγόμενά μας χωρίς τεκμηρίωση
Μετά απ΄αυτή τη γενική διαπίστωση που αισθάνομαι την ανάγκη να την μοιραστώ μαζί σας, θα προσπαθήσω να καταλάβω τί προσπαθεί να μας πεί ο Παναγιώτης , πώς οδηγήθηκε στην παραπάνω δήλωσή του και για ποιούς λόγους. Εάν δεν έχω κάτι καταλάβει καλώς, ας με διορθώσει.
Πέμ 04/04/2013 02:55
Θερμή παράκλησις στην περίπτωση που ο Παναγιώτης θελήσει ν΄απαντήσει. Ανεβάζω τα σχόλιά μου σε περισσότερες από μία αναρτήσεις για να του δώσω το χρόνο να τα επεξεργασθεί αλλά, θα προτιμούσα ν΄απαντήσει συνολικά όταν τελειώσω μ΄αυτά που θέλω να πω. Την αυτή παράκληση απευθύνω και σε άλλους φίλους που ίσως θέλουν κάτι να σχολιάσουν επί των γραφομένων μου.

Μας λέει λοιπόν "δεν ξύπνησα ένα πρωί πιστεύοντας ότι η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ έχει εμπλακεί σ΄αυτά" Απ΄τη φράση αυτή μπορεί κάποιος να καταλάβει " ΑΝΕΚΑΘΕΝ ή ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ πίστευα ότι η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ έχει εμπλακεί σ΄αυτά (" Τα "αυτά" είναι ο μασονικός δάκτυλος, σύμφωνα με τα ήδη υπ΄αυτού ρηθέντα σε προηγούμενη ανάρτηση)

Συνεχίζει η σκέψη " Όταν αναφέρθηκα στη μασονία, δέχθηκα ερωτήματα τα οποία προσπαθώντας να απαντήσω παρεξηγήθηκα». Καταλαβαίνει ο αναγνώστης ότι τέθηκαν ερωτήματα από κάποιους στον γράφοντα και παρανοήθηκαν οι απαντήσεις του. Τί είδους;

Κάποια στιγμή έγραψε "Λυπάμαι που η Δημοθοινία παρακολουθεί στενά τις μασονικές δραστηριότητες" .Μετά στις 23/03/2013 έγραψε "Η ευθύνη για την κατρακύλα της συζήτησης είναι δική μου, αφού ήμουν ο πρώτος που προκάλεσα με την δημοσίευσή μου...Από τότε ανέβηκε το "θερμόμετρο" και άρχισαν οι παρεξηγήσεις, οπότε ζητώ συγνώμη" Αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης ότι ο γράφων αναγνωρίζει πως η προηγούμενη δήλωσίς του ήταν ατυχής και λυπάται γι΄αυτό.

Ωστόσο αργότερα επανέρχεται , κατόπιν ερώτησης μελων πόθεν τεκμαίρει τα ανωτέρω. "Το πρόβλημα στην περίπτωσή μας, είναι οτι η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ, η οποία ασχολείται και έχει ασχοληθεί με θέματα ιστορίας και ιδιαιτέρως αρχαίας ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας, έχει θεματολογία η οποία μοιάζει με αυτην της μασονοκινούμενης και κατευθυνόμενης ανθελληνικής αρχαιολατρείας. Η μελέτη της ιστορίας και της αρχαιότητας ως ατομική ενασχόληση, σαφώς και δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Όμως, η συνεχής προώθηση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, ως φαινόμενο προπαγάνδας, σαν "απάντηση" στην Ορθοδοξία, αποτελεί σκοπό της μασονίας και όχι των Ελλήνων.Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι ο γράφων , ανακαλεί την θέση του ότι η περί μασονίας αναφορά του ήταν ατυχής και επανέρχεται λέγοντας ότι η θεματολογία της Δημοθοινίας "μοιάζει" με την Μασονοκινούμενη αρχαιολατρεία.

Στην επόμενη δημοσίευσή του διαφοροποιείται από την προηγούμενη διαπίστωση και λέει πως "Επειδή λοιπόν η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ δεν έχει σχέση με την προπαγάνδα και ασκεί ελεύθερη κριτική και μελέτη, δεν πρέπει να ταυτίζεται με απόψεις και δραστηριότητες μασονικές, όπως η εν λόγω ιστορία της end " Η νέα αυτή διατύπωσις μοιάζει να λύνει την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε. Αντιλαμβάνεται λοιπόν τελικά ο αναγνώστης, με άλλα λόγια, ότι ο γράφων ΔΕΝ πιστεύει τελικά ότι η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ ακολουθεί μασονική προπαγάνδα και ακριβώς γι΄αυτό, εκφράζει την άποψη ότι δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με μασονικές δραστηριότητες, όπως αυτή της ΕΝD ( η οποία είναι μασονική , κατά την άποψή του πάντα ).Εδώ θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα και άπαντες να διαλυθούμε ησύχως. ΄Ομως αυτό δεν συμβαίνει .Το γιατί , στη συνέχεια.
Πέμ 04/04/2013 21:01
Αγαστή και αυταδέλφη Αμαλία λαβε την πλήρες παράδοση του πνεύματος μου εις το σεβαστό λόγο σου και την αυτήν ουσία του, υποκλίνομαι στην ανάλυση περί e.n.d διότι έχουμε ταυτόσημες οπτικές όσο αφορά το αυτό θέμα, απλά ως εν μικρός αντίλογος εις το θέμα ότι<< αργήσαμε>>.. πάντα φυσικά κατά την δική μου οπτική - πιστεύω ότι η ειμαρμένη έπραξε το χρέος τής κι ότι είμαστε εις στο χείρα κινεί μέγα ευκαιρία προς αναζήτηση των αιτιών τής αυτής κατάστασης εις βάθος, διότι όπως γνωρίζεις κατά κάποιον τρόπο κάνεις την αυτοκριτική σου την αυτογνωσία σου ,κι επειδή πάντα ο λαός είναι που πράττει άσχετα από οπού παρακινείτε εννοώντας εις όποιαν ιδεολογιαν κι εάν ανήκουμε, ο λαός είναι που θυσιάζεται υπέρ πάντων- και έχω μεγάλη πίστη σε αυτόν εσθο κι αν έχουν παραπλανηθεί δια την ώρα… λέω ότι είναι μοναδική ευκαιρία να οραματιστούμε ένα καλύτερο μέλλον διότι το όραμα…. προλαμβάνει την πράξη και το οφείλουμε πρωτίστως εις την νέα γενιά οφείλουμε να προτάξουμε τα στήθη μας ακόμη και να θυσιαστούμε για όλο αυτό το κακό που η δική μας γενιά προκάλεσε οφείλουμε να μεταδώσουμε το όραμα και τώρα με μεγαλύτερο πάθος και τόλμη, και δεν θα σκύψουμε το κεφαλιά μας και καλή λευτεριά σε δεκαπέντε γενεές… πάλι……. διαφορετικά είμεθα άξιοι της μοίρας;;; και θα το αποδεχτούμε σιωπηλά;;;…… προσωπικά δεν μπορώ να το δεχθώ έτσι αμάχητη και ολοκληρώνοντας ο σοφός λαός λέει… κάλιο αργά πάρα ποτέ…. Φιλέ Γεράσιμε δεν μπορώ να καταλάβω τι στην ευχή πρέπει να κάνουμε για να σε ευχαριστήσουμε λέγοντας ότι δεν πράττουμε τίποτα δηλαδή εάν βάλουμε την υπογραφή μας σημαίνει ότι κάτι κάναμε κι ότι τώρα παλεύουμε δια την σωτηρία τής πατρίδος, δηλαδή ότι αγώνα έχουμε πράξη στο παρελθόν καταρρίπτεται; Η δεν υπολογίζεται τώρα που εμφανιστήκαν διάφοροι εθνοσωτήρες, εύχομαι από τα βάθη τής ψυχής μου να είναι αλήθεια όλα και να είμαι λάθος και σέβομαι τον αγώνα σας και μοιράζομαι την αγωνιά σας και σας ευχαριστούμε όλοι για την πληροφόρηση που μας παρέχεται αλλά μην μας κατηγορείται επειδή μπορεί να μην συμφωνούμε
Εμείς ήμασταν είμαστε και θα είμαστε σε συνεχή αγώνα…με τα των ελλήνων φιλότητα
ΕΙΣ ΤΟ ΕΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
Παρ 05/04/2013 03:12
Συνεχίζω εκεί που άφησα το θέμα του μέχρι σήμερα συνοδοιπόρου Παναγιώτη Ζυγόπουλου

΄Ομως αυτό δεν συμβαίνει ,διότι υπάρχει και υστερόγραφο.
"Ο κόσμος το 'χει τούμπανο Τάλω, οτι "οι αρχαιολάτρες είναι μασόνοι". Δεν είδα πολλά κείμενα στη ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ που να αφορούν την αποστασιοποίησή της ή καλύτερα την θέση της, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, παρά τον Γεράσιμο, τον Δημήτρη και τον Ανδρέα, να μου ζητάνε εξηγήσεις γιατί αναφέρομαι σε μασόνους." Καταλαβαίνουμε στο σημείο αυτό ότι , έχουμε πάλι μιά αναδίπλωση στη θέση του Παναγιώτη. Κατά τη γνώμη του η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ ώφειλε να λάβει μιά επίσημη θέση όπως π.χ " διευκρινίζουμε στους αναγνώστες ότι ο χώρος αυτός δεν ανήκει σε τεκτονική στοά και μετά βδελυγμίας είμεθα αντίθετoι σε κάθε μασονική δραστηριότητα στην οποία κατά τη γνώμη μας εντάσσεται και η υπόθεση END, την οποία επισήμως αποκηρύσσουμε". Επίσης αφήνει και αιχμές για τον Γεράσιμο, Δημήτρη και Ανδρέα ότι τον καλούν σε απολογία επειδή αναφέρθηκε στη μασονία, ενώ οι παραπάνω του ζήτησαν απλώς να παραθέσει τα στοιχεία του.

Στο τέλος φθάνουμε εκεί απ΄όπου ξεκινήσαμε, στη δήλωση "Δεν ξύπνησα ένα πρωί πιστεύοντας οτι η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ έχει εμπλακεί σε αυτά. Όταν αναφέρθηκα στη μασονία, δέχθηκα ερωτήματα τα οποία προσπαθώντας να απαντήσω παρεξηγήθηκα." Η τοποθέτηση συνεχίζει με τη διαπίστωση ότι" Πράγματι εδώ και χρόνια η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ είναι "κλειστός" χώρος και εξυπηρετεί κυρίως τον ΚΕΑ. Ως εκ τούτου μη μέλη του ΚΕΑ, δεν έχουν την ίδια δυνατότητα συζητήσεων στον παρόντα ιστότοπο." Τί έχουμε λοιπόν τώρα; Nέα μετατόπιση. Η Δημοθοινία τελικά δεν είναι βήμα ελεύθερης κριτικής, όπως ανέφερε προηγουμένως, αλλά "κλειστός"χώρος που εξυπηρετεί τον ΚΕΑ και επιπλέον η συμμετοχή στη συζήτηση δεν είναι ισότιμη, επειδή τα μέλη του ΚΕΑ , έχουν προνομιακή μεταχείριση. Κατόπιν αυτού κρίνει ότι επειδή ο ιστοχώρος για τον παραπάνω λόγο δεν ευνοεί την συμμετοχή νέων χρηστών, είναι προτιμότερο ν΄αποχωρήσει.

Συνοψίζοντας λοιπόν τις απόψεις του Π.Ζ αφού αφού ακολουθήσουμε τον μίτο της σκέψης του , κάτι όχι και τόσο εύκολο , λόγω παλινδρομήσεων και αλλεπάλληλων αναιρέσεων των υπ΄αυτού ρηθέντων,καταλήγουμε στα εξής : H ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ είναι ένας " κλειστός χώρος " μη ισότιμης συμμετοχής , ουσιαστικά χώρος που εξυπηρετεί τον ΚΕΑ του οποίου τα μέλη έχουν προνομιακή μεταχείριση και δεν ευνοεί τη συμμετοχή νέων χρηστών. Επιπλέον η θεματολογία της είναι όμοια με αυτήν των αρχαιολατρικών μασονικών χώρων, οι οποίοι προσπαθούν μέσω της αρχαίας ελληνικής γραμματείας να διχάσουν τον Ελληνισμό και να διαλύσουν την Ορθοδοξία.Προβάλλει ιδιαίτερα το θέμα της END την οποία στηρίζουν διάφορα πρόσωπα γνωστά μέλη τεκτονικών στοών γεγονός που δημιουργεί υποψίες ή βεβαιότητα ότι πίσω απ΄αυτήν βρίσκεται μασονικός δάκτυλος και επισήμως αποφεύγει να πάρει θέση εναντίον τους.Επομένως , η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ πιθανολογείται ότι είναι ένα ακόμη πιόνι στην σκακιέρα της Μασονίας και καλόν θα είναι να το πληροφορηθούν όσοι δεν το γνωρίζουν .

Αυτή εν ολίγοις είναι η κεντρική ιδέα των αποψεων του Π.Ζ με βάση τα γραφόμενά του και φυσικά δικαιούται να έχει όποια άποψη θέλει.
Μου γεννώνται όμως κάποια ερωτήματα :
1) Αν αυτά που μας εκθέτει είναι αληθή ή τουλάχιστον ο ίδιος πιστεύει πως είναι, πώς επιτρέπει στον εαυτό του να είναι μέλος από το 2004 σε ένα τεκτονικό club,αφού το θεωρεί επιλήψιμο; Tί κάνει εδώ και πού στοχεύει η παρουσία του;
2)H θεματολογία της ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑΣ κατά πλειοψηφία περιλαμβάνει όλα τα " απαγορευμένα " για τον γράφοντα θέματα, αρχαιολογία, φιλοσοφία, αρχαία ελληνική γραμματεία, μυθολογία , μεταφυσική κλπ. από την αρχή της δημιουργίας της. Για ποιό λόγο επέλεξε αυτό τον χώρο συζήτησης και όχι κάποιον άλλον με "ορθοδόξως ελληνικά" θέματα;
3)΄Οταν εισήλθε στη ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ δεν απεδέχθη τους κανόνες λειτουργίας της; Δεν εγνώριζε ότι υπάρχουν ομάδες ; O ίδιος δεν εντάχτηκε εξ΄αρχής σε ομάδα που είχε λιγότερα προνόμια από τις άλλες; Γιατί δεν αποχώρησε τότε;
4) Το γεγονός ότι η ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ εξυπηρετεί κυρίως τα μέλη του Κ.Ε.Α ήταν αποκεκρυμμένο ή δεδηλωμένο ;
5) Του απαγόρευσε κάποιος τη συμμετοχή στις συναντήσεις του Κ.Ε.Α; Γνωρίζει ότι οι συζητήσεις αυτές είναι δημόσιες και οιοσδήποτε μπορεί να συμμετέχει , εάν το επιθυμεί;
6) Υπάρχουν αναρτήσεις του που έχουν λογοκριθεί ή "κοπεί" και αν ναι, ποιές είναι αυτές;
7) Πιστεύει ότι η κίνηση να απαγορευθεί ένα θέμα που ενδιαφέρει κάποιους συνομιλητές, όπως αυτό της END ή κάποιο άλλο , εξυπηρετεί την ελευθερία του λόγου ,της έκφρασης και της διακίνησης πληροφοριών; Πώς αντιλαμβάνεται την έννοια του "ελεύθερου βήματος";
8) Πιστεύει ότι ένα ανοιχτό forum που γράφουν οι πάντες , επώνυμοι κι΄ανώνυμοι , ότι καθένας θέλει , αναβαθμίζει το διάλογο;΄Εχει κάποιο συγκεκριμένο να υποδείξει , για να κρίνουμε και να συγκρίνουμε;
9) Γνωρίζει ότι οι άνω απόψεις του θίγουν την τιμή και υπόληψη συγκεκριμένων προσώπων αλλά και του συγκεκριμένου ιστοχώρου και ταυτόχρονα προσβάλλουν την μνήμη του εμπνευστή και δημιουργού της ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑΣ; Πόσο άδικο ή παράλογο είναι το γεγονός ότι προσωρινά τουλάχιστον υποβαθμίστηκε σε κατώτερη ομάδα;

Τελειώνοντας λοιπόν με τη δική του φράση Επειδή βλέπω οτι υποβιβάστηκα στους "Μυθιήτες", ζητώ να διαγραφεί ο λογαριασμός μου από τον διαχειριστή, καθότι οι κανόνες της ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑΣ δεν με βρίσκουν πλέον σύμφωνο και ως εκ τούτου πρέπει να αποχωρήσω. η οποία απαντά στο γιατί ο Παναγιώτης ανακάλυψε οψίμως την άνιση μεταχείριση των μελών και τα υπόλοιπα, τον καλώ να διαβάσει τους κανόνες λειτουργίας ξανά και ώριμα φερόμενος, να τιμήσει την παρουσία του εδώ , ανακτώντας το θάρρος ν΄αναγνωρίσει με ειλικρίνεια, ότι αδικεί και προσβάλλει με ανυπόστατες κατηγορίες τον ιστοχώρο που έχει φιλοξενήσει σχεδόν 500 δημοσιεύσεις του. αν και "κλειστός" , λόγω πικρίας απ΄την τοποθέτησή του σε κατώτερη ομάδα. Αντί της φυγής ας προτιμήσει να επανακτήσει τη θέση του αποδεικνύοντας πως την αξίζει.
ΤΕΛΟΣ
Παρ 05/04/2013 15:29
(Οι απαντήσεις μου στο φίλο Γεράσιμο σε δύο δόσεις, διότι θέτει διάφορα ερωτήματα που απαιτούν σήριαλ απάντηση.)

Aγαπητέ μας Γεράσιμε, απαντώ:
α)" γιατί δεν βλέπεις τον ΕΝD και τον Α. Σώρρα ως «σωτήρα» (αν και ουδέποτε δήλωσε, ή υπονόησε κάτι τέτοιο) και γράφεις πως για εσένα ο «σωτήρας», ή ηγέτης που κατ’ εσέ ως στερεότυπο, ή πρότυπο, ή πες το όπως θέλεις, έχει ως χαρακτηριστικά του το να μην έχει την ανάγκη του κοινού, να δρα ανεξάρτητα της βουλήσεως του πλήθους, να προχωράει ακάθεκτος, να σηκώνει το σπαθί του και να κόβει κι΄αυτό που δεν λύνεται."
Τι σημαίνει σωτήρ; Aυτός που σώζει, Τι σημαίνει ηγέτης αυτός που καθοδηγεί τους άλλους. Τι σημαίνει πρότυπο; Aυτός που αξίζει κάποιος να τον έχει ως παράδειγμα επιθυμώντας την ομοίωση .
Δεν μπορώ να δω το Σώρρα σαν πρότυπο, γιατί δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Δεν γνωρίζω το παρελθόν του, τα έργα του, την οικογένειά του, τη συμπεριφορά του στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο του, ώστε να βάλω τη φωτογραφία του στο γραφείο μου , να την κοιτάζω κάθε μέρα και να σκέφτομαι πως θέλω να του μοιάσω.

Δεν μπορώ να τον δώ σαν ηγέτη, διότι, δεν γνωρίζω τις δεξιότητές του , τ΄αντανακλαστικά του, το ήθος του, τις διοικητικές του ικανότητες. Επομένως δεν μπορώ να πεισθώ να τον ακολουθήσω.

Δεν τον βλέπω σαν σωτήρα, διότι δεν μου έχει αποδείξει ότι διαθέτει το χάρισμα ή την ικανότητα να σώζει οιονδήποτε , την πατρίδα μου πολύ περισσότερο ή αν΄το θές ο επηρμένος χαρακτήρας μου , προς τον παρόν, μου απαγορεύει ν΄αναγνωρίσω με τη μία σε κάποιον την ικανότητα αυτή.Τον βλέπω σαν έναν έλληνα που έρχεται από μια άλλη ήπειρο ισχυριζόμενος ότι έχει περισσότερα χρήματα από τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, άρα θα έπρεπε να είναι μέσα στους πρώτους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου , όμως πριν εμφανισθεί προσφάτως δεν είχα ποτέ ακούσει κάτι γι΄αυτόν, δεν διάβασα ποτέ κάτι γι΄αυτόν, δεν τον είδα σε κανένα έντυπο ποτέ , ακόμα δεν γνωρίζω τι επαγγέλλεται καλά καλά, δεν μοιάζει να έχει κάποιο σεβαστό περιουσιακό στοιχείο στην Ελλάδα , ή κάποια γνωστή επιχείρηση ή κάτι τέλος πάντων αξιοπρόσεκτο και μας λέει ότι θα σώσει την Ελλάδα . Εγώ αυτό το ακούω και δεν το απορρίπτω και θα το δεχόμουν με ευχαρίστηση, αλλά μου ζητά να του δώσω την άδεια πολιτικής παρέμβασης σε βαθμό ανατροπής του συντάγματος .( Το αυτό σε παγκόσμια πρώτη έκαναν . επί της ουσίας , οι σημερινοί δανειστές μου επικαλούμενοι και αυτοί το καλό μου και έτσι κινδυνεύω σήμερα από αφεντικό να γίνω δούλα) . Δεν μπορώ να μην σκεφθώ ότι πιθανόν κάποιος προσπαθεί με τη συναίνεσή μου απλώς ν΄αλλάξω αφεντικό.
Υπολογίζω παράλληλα, ότι ο Ωνάσης είχε λιγότερα χρήματα και εν τούτοις τον γνώρισε όλη η Υφήλιος. ΄Εκανε την Αμερική άνω κάτω, βορείως και νοτίως, δημιούργησε επιχειρήσεις παντού, αλώνιζε με τα τάνκερ του την Υφήλιο χιαστί, επηρέασε πολιτικές κρατών, έφτιαξε μια αυτοκρατορία αεροπλάνων που έφτασε στην άκρη της γης και δεν ξεπεράστηκε από κανέναν σε αίγλη και δύναμη, μας έκανε πολλές φορές περήφανους ,έφτιαξε ιδρύματα, βοήθησε κόσμο, τόνωσε τον τουρισμό, μπήκε με το έτσι θέλω σε όλους τους βασιλικούς οίκους που τον ανέχτηκαν , τον ΄ελληνα χωριάτη κλπ κλπ.Είχε αποδείξει ότι ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ και καυχόταν γι΄αυτό. Δεν θα τον έλεγα σωτήρα, δεν θα τον έλεγα πρότυπο, όμως θα μπορούσα να δώσω βάση, αν μου ψιθύριζε στ΄αυτί μια πρόταση σαν αυτή του Σώρρα. Είχε δώσει δείγμα γραφής.

Σκέψου λίγο πάνω σ΄αυτή την προσωπικότητα. Πιστεύεις π.χ ότι αν ο Ωνάσης ζούσε σήμερα και είχε 600 δις περισσευούμενα για την Ελλάδα θα ρωτούσε εσένα κι΄εμένα; Θα χτυπούσε την πόρτα του Αντώνη, αφήνοντας carte visite ; Θα μάζευε υπογραφές; θα έκανε δημόσιες συζητήσεις; Θα κυκλοφορούσε με ντοσιέ; Δεν νομίζω.Απλά θα ξυπνούσες ένα πρωί και οι Τράπεζες , θα είχαν αλλάξει ταμπέλα. Θα έγραφαν Olympic Bank , τα ορυχεία Οnassis και τα πωλούμενα αεροδρόμια, Alexander the Great. ΄Οσο για την πολιτική παρέμβαση δεν το συζητάμε. ΄Ό,τι υφιστάμεθα σήμερα σε επίπεδο νομοθεσίας είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής παρέμβασης επιχειρηματιών ντόπιων και ξένων που πολλές φορές είναι και ψιλή μαρίδα ( ο κολλητός, του κολλητού). Δεν χρειάζεται κόπος , χρειάζεται τρόπος (αν είσαι "Ωνάσης" και ταυτόχρονα πατριώτης). Και ο τρόπος του μέχρι σήμερα ισχύοντος παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, εμπεριέχεται στο όνομά του .ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
( η συνέχεια στην επόμενη ανάρτηση για να μην αφήσω αναπάντητα και τα υπόλοιπα ερωτήματά σου)
Παρ 05/04/2013 16:17
Δεν θα απαντήσω σε όσα ανέλυσε η Αμαλία. :)
Το να καταδεικνύουμε αναλυτικά τα σφάλματα των άλλων καμιά φορά μπορεί να είναι χρήσιμο, αλλά στην περίπτωσή μας η συμβουλή μου είναι να το αποφύγουμε γιατί δεν οδηγεί πουθενά, απλώς χάνουμε τον χρόνο μας. Είναι αυτό που οι αμερικάνοι λένε "παιχνίδι για δύο". Όσο μου λες εσύ, μπορώ να σου λέω και 'γω. Όσο επισημαίνεις τα λάθη μου, θα κάνω το ίδιο και με σένα, αφού όσο συνεχίζεις να μιλάς, όλο και θα εκτεθείς σε κάποιο σημείο και ύστερα θα πιαστώ από αυτό και θα επισημάνω και'γω τα δικά σου λάθη κοκ. Πολλές φορές το λέμε "τρολάρισμα" και το αποφεύγουμε. Είναι μάλιστα άλλο ένα στοιχείο που ευνοεί το "φόρουμ", διότι κακώς εξισώνει την αρχική δημοσίευση με τους σχολιασμούς(τεχνική παρατήρηση και μόνο) και μοιραία την απαξιώνει.

Αυτή είναι η τελευταία μου δημοσίευση.
Σάβ 06/04/2013 12:48
Εἰκόνα
Στη γλώσσα του Διαδικτύου, η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, mailing list, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες. Η συμπεριφορά αυτή πολλές φορές συνοδεύεται από αμφιλεγόμενη διαμάχη των υπολοίπων περί του σκοπού του.

για την διαδικτυακή επιμόρφωσή μας...Εναλλακτικά, η άνω φωτογραφία μπορεί ν΄αντικατασταθεί με τη φωτογραφία μου :twisted:
Δυστυχώς, αυτή η δημοσίευση, δεν θα είναι η τελευταία μου.
Σάβ 06/04/2013 14:43
(για το φίλο μας Γεράσιμο, το β΄μέρος της απάντησής μου)

Δηλαδή αυτός θα δράσει μόνος του και εμείς που πρέπει να ενωθούμε και να σηκώσουμε το σπαθί, όπως λες, θα δράσουμε χώρια; Χώρια αυτός, χώρια εμείς; Τελικά θα είναι αρχηγός τίνος; Του εαυτού του; Αυτή είναι η αντίφαση!
Το ερώτημα Γεράσιμε είναι αν τελικά χρειαζόμαστε αρχηγό στην παρούσα φάση, ή συλλογικές αποφάσεις μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Η δική μου άποψη είναι ότι το σύστημα της άμεσης δημοκρατίας αρκεί για να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας.Τώρα γι΄αυτούς που πιστεύουν σε αρχηγούς, ο χαρισματικός ηγέτης νομίζω πως διακρίνεται εύκολα όταν εμφανισθεί. Η προσωπικότητα από μόνη της αρκεί να μαγνητίσει και να υποβάλει το πλήθος. Αν τον αναγνωρίσεις ως τέτοιο, θα του παραδώσεις την εξουσία. Τότε όμως θα ισχύει η βούληση του ΕΝΟΣ ανδρός. Αυτός θ΄αποφασίζει , αυτός θα έχει το ρίσκο.΄Όταν υπάρχει στο στράτευμα στρατηγός , αποφασίζουν οι στρατιώτες; ‘ Oταν υπάρχει βασιλιάς αποφασίζουν οι υπήκοοι; O αρχηγός αποφασίζει, παίρνει την ευθύνη του ρίσκου και οι άλλοι υποχρεωτικά υπακούουν κι΄εκτελούν εντολές. Κι΄αν αποτύχει
« αποκεφαλίζεται» και χρίζεται ο επόμενος. ΄Όμως εδώ τώρα στην περίπτωση της ΕΝD, δεν είναι λίγο άτοπο να μιλάμε για αρχηγό;

Στο ερώτημα σου γιατί δεν φτιάχνει ιδιωτικά σχολεία και Πανεπιστήμια... σε ενημερώνω πως:
όσον αφορά και τα δημόσια και τα ιδιωτικά σχολεία υποχρεούνται να ακολουθούν το αναλυτικό πρόγραμμα Σπουδών του Υπουργείου

Παιδείας (δηλαδή να έχουν υποχρεωτικά την ίδια ύλη και τα ίδια βιβλία

Ισχύει ότι έχουν την ύλη του Υπουργείου, αλλά δεν απαγορεύεται να έχουν επιπλέον ώρες για άλλα μαθήματα. ΄Ηδη αυτό συμβαίνει στα διάφορα ιδιωτικά σχολεία, μόνο που είναι δυτικής κατεύθυνσης.Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα πειραματικών σχολείων που ήδη υπάρχουν, όπως μουσικών σχολείων π.χ ΄Οσο για τα πανεπιστήμια να μην το συζητήσω . Φυσικά και έχουμε , τί διδασκόμαστε όμως , έχει τη σημασία του και ποιος είναι ο δάσκαλός μας επίσης.

Λες Οι έχοντες αυτή την στιγμή παιδεία π.χ. οι κατέχοντες πτυχία Πανεπιστημιακής και Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης κλπ επιστήμονες, αφού είναι θέμα παιδείας όπως λες, πως δρουν;Γιατί δεν κινητοποιούνται ενάντια σε τόσες αδικίες και αντισυνταγματικούς νόμους; Π.χ. συλλογικά όλοι οι δικηγόροι... Απαντώ. εγώ μίλησα για ελληνική παιδεία, η οποία έχει ως κέντρο τις αρετές του ανθρώπου και όχι για βαρβαρική παιδεία που έχει ως στόχο τη συσώρρευση γνώσης για τη διατήρηση του συστήματος. Οι κατέχοντες Πανεπιστημιακές έδρες, γνωρίζεις πώς συνήθως τις αποκτούν ; Πατώντας στο πτώμα αυτών που έχουν ίδια ή περισσότερα προσόντα απ΄αυτούς. Τί μπορείς να περιμένεις; Τί μπορείς να περιμένεις απ΄το δικηγορικό σώμα του οποίου οι σύμβουλοι ζουν με την ελπίδα να γίνουν βουλευτές; Υπάρχει Παιδεία και Ψευδοπαιδεία. Είμαστε θύματα της δεύτερης.(Μεμονωμένα βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που και παιδεία διαθέτουν και γνώση και που προσπαθούν σήμερα να βοηθήσουν με κάθε τρόπο).

Από τα λεγόμενα σου διαφαίνεται να μην θεωρείς αναγκαία την αλλαγή του τρόπου και υπάρχοντος συστήματος διαχείρισης του Ελληνικού Κράτους,

Αντιθέτως! Αν είχες διαβάσει κάποιες παλαιότερες δημοσιεύσεις μου στα πολιτικά , θα γνώριζες τι ακριβώς πιστεύω. ΄Όμως εάν πραγματικά δεν αλλάξουμε εσωτερικά, δεν θα είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε το ΜΕΤΑ .Παράλληλα , θα πρέπει να φροντίζουμε για την πνευματική μας τροφή κι΄αυτό μπορούμε και μόνοι μας να το κάνουμε διαβάζοντας την ιστορία μας , τη μυθολογία μας και την γραμματεία μας.

΄Οσον αφορά τη δύναμη αυτών που είναι από πίσω, όντως την έχουν, αλλά εμείς την ενδυναμώσαμε με τις αποφάσεις μας ή με την αποδοχή μας ν΄αποφασίζουν άλλοι για μάς , αντίθετα με το σύνταγμα. Αν είχαμε φροντίσει να βγούμε εγκαίρως από την Ηνωμένη Γερμανική Ευρώπη, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.
Τέλος όμως, Γεράσιμε, επανερχόμενη στην αρχική μου τοποθέτηση, λέω ότι ειδικά για το θέμα της ΕΝD θα είχα μιά καθαρή γνώμη, άν γνώριζα επακριβώς, τί στοιχεία έχουν οι άνθρωποι αυτοί στα χέρια τους, αν ιδίοις όμμασι , έβλεπα τα αποδεικτικά για τα χρήματα που διαθέτουν, αν είχα την γνώμη ειδικών επιστημόνων της χώρας στην οποία βρίσκονται και εάν ερευνούσα το who is who ενός εκάστου των προσώπων που απαρτίζουν την ΕΝD. Δεν έχω όμως ούτε τη δυνατότητα, ούτε το χρόνο.ν΄ασχοληθώ με αποτέλεσμα να μην είμαι σε θέση ούτε ν΄απορρίψω ούτε να ενισχύσω την προσπάθεια που γίνεται.Εύχομαι και ευελπιστώ να είναι ειλικρινής η κίνησις αυτή και προς όφελος της πατρίδος μας.Εσείς που ασχολείσθε εξάλλου, θα μας ενημερώνετε και αν κάτι αξιοπρόσεκτο συμβεί θα το μάθουμε και ενδεχομένως να επανεκτιμήσουμε τη στάση μας , όσοι απέχουμε.
Σάβ 06/04/2013 15:14
( για το φίλο μας Σταύρο Ρήγκο)

Kρατάω την κατάληξη της ανάρτησής σου, ότι δηλαδή για το σημερινό τέλμα δεν νοιώθεις απαισιόδοξος, για τους λόγους που εκθέτεις. Δεν θέλω να σου το χαλάσω. Κατάλαβα ακριβώς τί εννοείς στη σχέση με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, αλλά θα ξαναδιαφωνήσω με την άποψή σου ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ δεν έχει θέση. Τόσο απ΄τις απαντήσεις του Γεράσιμου, όσο και από τη δική σου προκύπτει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο την έννοια της ΠΑΙΔΕΙΑΣ και την ταυτίζουμε με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ότι συνεπάγεται αυτό, ως ψυχαναγκαστικός μηχανισμός αρκετές φορές. Δεν θέλω να αναφερθώ στη διαφορά μεταξύ των δύο εννοιών, διότι θα μοιάζει με διάλεξη. Πρέπει μόνος του καθένας να το ψάξει .΄Αλλως δεν έχει νόημα. ΄Οταν καταλάβουμε στο βάθος αυτή τη διαφορά, τότε θα σημαίνει ότι έχουμε μπει στο μονοπάτι που μας οδηγεί σ΄αυτήν. Και τότε θα είναι πιο εφικτό άπαντες συνοδοιπορώντας, να συνεννοηθούμε.( ΄Εχει αναρτήσει ο Τάλως αν δεν κάνω λάθος , σχετικά με τον πίνακα του Κέβητος. Ρϊξε μιά ματιά)
Σάβ 06/04/2013 17:10
(για τον Ανδρέα Μπράνη)
Αγαπητέ Ανδρέα, χαίρομαι που έχουμε ταυτόσημες απόψεις. Ελπίζω η αισιοδοξία σου να δικαιωθεί.
Σάβ 06/04/2013 22:09
Αγαπητέ κύριε Ζυγοπουλε ομολογώ ότι τώρα με έχεις τελείως μπερδέψει, ίσως πάλι να αδυνατώ να καταλάβω προφανώς … ελλείψεως αντίληψης αλλά παρακαλώ σε
Βοηθήσατε λιγάκι,.. προσπαθούμε εάν δεν κάνω λάθος να βρούμε κάποια άκρη του νήματος με έντιμο και δίκαιο τρόπο πιστεύω και πολύ ευλόγα η κυρία Αμαλία έθεσε κάποια ερωτήματα-απόρροιες που θα έλεγα ότι πλείστα των μελών και όχι μόνο έχουν δημιουργηθεί από από τον αυτόν τον διάλογο. Δίνοντας βήμα για διάφορα σχόλια και με αφορμή όλον αυτόν, τον μη διευκρινήσεων βρεθήκατε σε δύσκολη θέση όπου και ο ιδιοκτήτης εάν και δεν έπραξε ορθώς κατά κάποιον όμως τρόπο των δικαιολογώ δια την αντιδράσει του διότι αγαπητέ προφανώς δεν γνωρίζεται την πορεία του Ι.Π.ΦΟΥΡΑΚΗ και το τι έχει τραβήξει………από όλα αυτά.. καταλαβαίνετε πιστεύω και την υπέρμετρη ευαισθησία του νυν ιδιοκτήτης εις το θέμα αυτό …και την αντίστοιχη αντιδράσει.. Λέω ότι κι σ εσάς εάν σας έθιγαν π.χ. για κάτι το οποίο έχετε δώσει μάχες και όχι μόνο και ερχόμουν ξαφνικά και ισχυριζόμουν ότι αυτές υποκινούνται δηλαδή οι μάχες σας από αυτό που εσείς δίνεται την μάχη πως θα αντιδρούσατε;; εάν και πάλι παρατηρώ ότι με έμμεσο τρόπο αποφύγετε την ευθεία απάντηση όπου φυσικά αφήνει υπόνοιες και ότι κάποιο παιχνίδι παίζεται,,, αγαπητέ μου δεν παίζεται τίποτα ειλικρινά προσπαθούμε απλά να τα ξεδιαλύνουμε με ευγενή τρόπο κι ούτε επιθυμούμε να μειώσουμε τον οποίον , και πάλι πιστεύω ότι είναι άδικο πρώτα δια εσέ και εν συνεχεία δια εμάς να μην υπάρχει σαφής απάντηση σε σαφής ερωτήσεις και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούμε την διακοπή επικοινωνίας μαζί σας ισα ισα όπου προσωπικά θα στεναχωρηθώ αρκετά εάν σταματήσετε να δημοσιεύεται διάφορα άρθρα τα οποία τα βρίσκω πολύ ενδιαφέρων και τέλος πιστεύω δεν είναι ηθικό ούτε από εσάς ούτε από εμάς να μένουν κάποιες σκιές κάποια σύννεφα καλό είναι να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε …..…….με τα των ελλήνων φιλότητος…..
ΕΙΣ ΤΟ ΕΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
Κυρ 07/04/2013 01:39
Αγαπητή Αμαλία,
χαίρομαι που τελικά συμφωνούμε γιατί όπως πολύ καλά και εσύ είπες ο αρχηγός βγαίνει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και δεν δρα αυτόβουλα χωρίς να ρωτήσει "το κοινό"...αντιθέτως το σέβεται.
Όπως επίσης πολύ καλά είπες ο Σώρρας δεν είναι ούτε αρχηγός, ούτε Σωτήρας, πράγμα το οποίο έλεγα και εγώ εξαρχής, κάποιοι του κόλλησαν την ταμπέλα "Σωτήρας" για να υποτιμήσουν αυτόν και την προσπάθεια του.
Αν τελικά ο Σώρρας ή οποιοσδήποτε άλλος αποδειχθεί σωτήρας, ή ηγέτης τον τίτλο αυτόν θα του τον έχει δώσει ο Ελληνικός λαός.

Με εκτίμηση,

Γεράσιμος

ΥΓ.
Για να είμαστε δίκαιοι...
...αν ο Ελληνικός λαός είχε αντικειμενική ενημέρωση επί του θέματος και άκουγε και τις δυο πλευρές με αποδείξεις και επιχειρήματα μέσα από τα ΜΜΕ δεν είμαστε σίγουροι αν πράγματι του έδινε ή όχι τους παραπάνω τίτλους...

Κυρ 07/04/2013 02:40
Φίλτατε Γεράσιμε, το μέλλον θα δείξει..

Ανδρέα μου, νομίζω πως αδίκως κοπιάζεις. Ο Παναγιώτης, έχει επιλέξει να μην απαντήσει. Verba volant, scripta manent έλεγαν οι Λατίνοι. Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν. ΄Οσοι διαβάσουν τί έχει πει ο καθένας , θα κατανοήσουν και θα κρίνουν. Οπωσδήποτε μιά αποχώρηση μετά από τόσα χρόνια, δεν είναι ευχάριστη για κανέναν,αλλά το αίτημά του για διαγραφή του λογαριασμού του, φρονώ ότι θα πρέπει να γίνει δεκτό.
Κυρ 07/04/2013 04:53
(Προς τον Ανδρέα)

«Φιλέ Γεράσιμε δεν μπορώ να καταλάβω τι στην ευχή πρέπει να κάνουμε για να σε ευχαριστήσουμε λέγοντας ότι δεν πράττουμε τίποτα δηλαδή εάν βάλουμε την υπογραφή μας σημαίνει ότι κάτι κάναμε κι ότι τώρα παλεύουμε δια την σωτηρία τής πατρίδος, δηλαδή ότι αγώνα έχουμε πράξη στο παρελθόν καταρρίπτεται; Η δεν υπολογίζεται τώρα που εμφανιστήκαν διάφοροι εθνοσωτήρες, εύχομαι από τα βάθη τής ψυχής μου να είναι αλήθεια όλα και να είμαι λάθος και σέβομαι τον αγώνα σας και μοιράζομαι την αγωνιά σας και σας ευχαριστούμε όλοι για την πληροφόρηση που μας παρέχεται αλλά μην μας κατηγορείται επειδή μπορεί να μην συμφωνούμε.»

Αγαπητέ φίλε Ανδρέα,

σου ζητώ συγνώμη!

Με συγχωρείς πολύ για την παρανόηση εκ μέρους μου γιατί εσύ μου έδωσες την εντύπωση, με τα λεγόμενα σου (και γραπτώς και σε προσωπικές συζητήσεις μας), ότι δεν έχεις καταλήξει σε κάποιο είτε θετικό, είτε αρνητικό συμπέρασμα σχετικά με τους ΕΝD...

...μια και βρισκόσουν σε στάδιο παρατήρησης και...

....συλλογής πληροφοριών.

Από πλευράς μου, μέσω προσωπικής παρατήρησης, συζητήσεων, συλλογής πληροφοριών και λογικής επεξεργασίας, κατέληξα να έχω εξάγει θετικό συμπέρασμα για το θέμα.

Το θέμα όμως, δεν αφορά εμένα προσωπικά, αφορά την πλειοψηφία των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα, αφορά και το παρόν και το μέλλον ΜΑΣ.
Άρα θεωρώ πως έχω το δικαίωμα και είμαι υποχρεωμένος να προσπαθήσω, μέσα από την παράθεση σχετικών γεγονότων και επιχειρημάτων, να παρουσιάσω και να μοιραστώ με όσους παρατηρούν αλλά και με όσους ακόμα έχουν αντίθετη άποψη τα σχετικά τεκταινόμενα...

...όπως άλλοτε συνέβαινε στον ίδιο χώρο με άλλα θέματα που αφορούσαν τους Έλληνες...

Αν είχε υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος (όπως έλπιζα όταν ξεκίνησα) ίσως τότε να είχαμε οδηγηθεί σε πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Θεωρούσα ως θεμιτό να συμβεί το ίδιο και με όσους είχαν αντίθετη άποψη επί του θέματος ...κάτι που όπως γνωρίζεις και εσύ δεν συνέβη (με ελάχιστες εξαιρέσεις)... ...χαρακτηρισμοί, τίτλοι και ειρωνείες τύπου «απατεώνας» και «σωτήρας», ή ατεκμηρίωτες απόψεις απέχουν πολύ από αυτό που λέγεται εποικοδομητικός διάλογος και υπεύθυνη στάση.

Όφειλα να καυτηριάσω την ανεύθυνη στάση αυτών των φίλων και αυτό το συνδέω με αυτό που έγραψες:
«...σας ευχαριστούμε όλοι για την πληροφόρηση που μας παρέχεται αλλά μην μας κατηγορείται επειδή μπορεί να μην συμφωνούμε»...εσένα προσωπικά Ανδρέα ποτέ δεν σε κατηγόρησα... μια και δεν έπεσες σε αυτό το επίπεδο.

Γενικώς δεν κατηγόρησα κανέναν για τις επιλογές του, αλλά για τον ΤΡΟΠΟ!

Είναι κατανοητό;

Ανέφερα τους λόγους που κάνουν αυτό το θέμα να χρήζει υπεύθυνης αντιμετώπισης αντί χλευασμού και υποτίμησης μέσω ειρωνιών. Για τους λοιπούς που τυχόν έθιξα ( χρησιμοποιείς πληθυντικό: «...μας κατηγορείται επειδή μπορεί να μην συμφωνούμε.» ) ας μου γράψουν μόνοι τους.

Ουδέποτε πίεσα μέσα από την Δημοθοίνια κανέναν να βάλει με το ζόρι την υπογραφή του!

Ζήτησα να εξεταστούν τα στοιχεία που εδώ και μήνες μοιράζομαι μαζί σας.
Το πού εσύ, ή ο καθένας, θα βάλει την υπογραφή του έχει να κάνει με το προσωπικό του «ζύγισμα».

Ουδέποτε ζήτησα από κανέναν να με «ευχαριστήσει» ή να με ικανοποιήσει συμφωνώντας μαζί μου, μια και δεν μπήκα σε αυτήν την διαδικασία προσωπικής έκθεσης για να «ταΐσω» το εγώ μου.

Το θέμα απέχει μακράν από «μικρότητες», είναι θέμα Εθνικό και Επιβίωσης.

Αν εσύ που διαφωνείς έχεις διαπιστώσει κάποια άλλη λύση, η διαβλέπεις κάποιο «λάκκο στην φάβα» σε παρακαλώ διαφώτισε με, αγωνίσου γι’ αυτό που πιστεύεις!
Πείσε με! Είμαι «ανοικτός»... αυτό είναι εποικοδομητικός διάλογος.

Κλείνω ζητώντας σου να μου δώσεις, με λογικά επιχειρήματα, μια απάντηση στο εξής:
Τι εννοείς όταν γράφεις:

«... εύχομαι από τα βάθη τής ψυχής μου να είναι αλήθεια όλα και να είμαι λάθος...»

Πέρα από μια διαπίστωση ότι δεν είσαι εγωιστής τι άλλο προσφέρει;

Και η παραδοχή αυτή, όμως, πάλι εγωιστική είναι...

...αφού έχει να κάνει μόνο με τον εαυτό σου, ενώ το ορθό και φυσικό είναι να στεναχωρηθείς που κάνεις λάθος γιατί αυτό το λάθος είχε να κάνει με την σωτηρία της πατρίδος (αν δεν επιτύχουν αλλά μάθουν όλοι εκ των υστέρων οτί ήταν αληθινοί).

Πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να λέμε: «θα λυπηθώ αν κάνω λάθος!»

Αυτό θα μας έκανε πιο προσεκτικούς και πιο υπεύθυνους γιατί η λαϊκή παροιμία λέει: «τα λάθη πληρώνονται» και αυτό είναι διαπίστωση, μην πει κανείς ότι απειλώ!

Προσωπικά εύχομαι να μην κάνω λάθος και θα λυπηθώ αν κάνω...λόγω αποτυχίας θετικής έκβασης...

...θα λυπηθώ όχι λόγω εγωισμού αλλά λόγω απογοήτευσης για επανάκαμψη της πατρίδας.

Εύχομαι να είμαστε πάντα καλά!

ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ!
Κυρ 07/04/2013 23:18
Αγαπητή Αμαλία, θα σου αναφέρω κάτι για το οποίο θα ήθελα τη γνώμη σου. Έχω δύο πολύ
καλούς φίλους, τυχαίνει να έχουν και ουκ ολίγα λεφτά, τα οποία όχι μόνο δεν ξέρω που τα βρήκαν
μα ούτε ποτέ με απασχόλησε. Μία μέρα ο ένας φίλος με είδε στενοχωρημένο και με ρώτησε τι έχω.
Του απάντησα πως η οικονομική μου κατάσταση ήταν τραγική, χρωστούσα σε όλους και η
οικογένειά μου από αυτήν την κατάσταση κινδυνεύει να διαλυθεί. Τα έκανα μαντάρα. Οι επιλογές
μου ήταν εντελώς λανθασμένες και απερίσκεπτες. Μου είπε “μην ανησυχείς μπορώ να σε
βοηθήσω, να σου δανείσω κάποια λεφτά με τον όρο όμως να είσαι πιο προσεκτικός και να μην
ξανακάνεις τα ίδια λάθη, μπορείς να το κάνεις;” Επειδή είναι καλός μου φίλος και ξέρω κάπως το
χαρακτήρα μου, του ζήτησα να μου δώσει λίγο χρόνο να το σκεφτώ για το αν μπορώ να τηρήσω
την υπόσχεση που θα του δώσω. Την ίδια ημέρα προς το βραδάκι, με συναντά ο άλλος καλός μου
φίλος, και για να μην πολυλογώ του είπα τα ίδια για την κατάστασή μου. Εκείνος μου απάντησε
“μην στενοχωριέσαι όλα θα φτιάξουν” και έφυγε. Την άλλη μέρα το πρωί στη δουλειά, άρχισαν να
χτυπάνε τα τηλέφωνα και να με ευχαριστούν που τους ξεπλήρωσα, με αποτέλεσμα να μην χρωστάω
σε κανέναν. Τότε κατάλαβα ότι ο δεύτερος φίλος μου ενήργησε. Σε ρωτώ λοιπόν, ποιος από τους
δύο στάθηκε σωστός ως φίλος; Ποιος με σεβάστηκε συνάμα; Οι δύο μου φίλοι ήταν ο Σώρρας-
END και ο Ωνάσης. Όπως καταλαβαίνεις η ιστορία είναι φανταστική. Αυτά ως προς τα λεγόμενά
σου περί Ωνάση σωτηρίας και όχι περί του αληθούς της END -που ομολογώ ότι έχω και εγώ
κάποιους ενδοιασμούς, αλλά κάνω μια επιλογή και ο θεός βοηθός-.
Δευ 08/04/2013 08:06
Αγαστέ αυτάδελφε Γεράσιμε. Και πάλι θα πω ότι δεν έχω καθαρή άποψη και δεν μπορώ να έχω διότι δεν έχω την πληροφορία που αρμόζει σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως επίσης την ερεύνα που αρμόζει για να μπορώ να γράψω κάτι το οποίο θα είναι τουλάχιστον τεκμηριωμένο, και όχι απλά μεταφορά πληροφορίας από ένα μπλοκ στο άλλο που κατ’εμε δεν είναι σε καμιά περίπτωση ερεύνα μα ούτε καν ορθή πληροφόρηση , τώρα τι εντύπωση έχεις διαμορφώσει εσύ δια εμέ και την άποψη μου εδώ είμαστε για να τα διευκρινίσουμε, παρόλα αυτά κατά βάθος εύχομαι πράγματι να είναι αυτό που δηλώνει η e.n.d θα αδράξω την ευκαιρία να εξηγήσω τι εννοώ με την ευχή μου, διότι δεν αφορά κάτι προσωπικό αφορά την πατρίδα, κι εάν υπάρχει έστω κι στο ελάχιστο αλήθεια οφείλω να το παρακολουθώ χωρίς να σημαίνει ότι το ακολουθω, όπως επίσης οφείλω εάν σφάλω να το δεχτώ και να το αποδεχτώ με τις οποίες συνέπειες εφόσον αφορά την πατρίδα,, άλλωστε όλοι μας για έναν κοινό αγώνα είμαστε εδώ και δεν χώρα προσωπικές αντιδικίες σε τόσο σοβαρά θέματα δια αυτό εύχομαι….. επίσης δεν έχω να χωρίσω τίποτα ούτε με εσένα ούτε κανέναν άλλο επειδή έχεις διαφορετική άποψη η διαφορετική οπτική όπου πιστεύω κατά βάθος μας ενώνουν περισσότερα, στην προκειμένη περίπτωση είναι η Ελλάς και θα ήθελα να γνώριζα ποιος είναι αυτός που θα ευχόταν το αντίθετο;;,…. ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το τι εννοώ….Και φυσικά αναγνωρίζω τής αποκαλύψεις που έχουν κάνει σε διάφορα ζητήματα εθνικά κ μη και είναι γεγονός το ότι αφύπνισαν αρκετό κόσμο, όπως είναι επίσης γεγονός και δια εμάς εδώ εις την δημοθοινια μας ,εάν ανατρέξεις σε παλαιές αναρτήσεις είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα βρεις και πολλές άλλες αποκαλύψεις οι οποίες δεν έχουν καν βγει στον πολύ κόσμο, θέλοντας έτσι να υπογραμμίσω όχι ότι είμαστε <<κάποιοι>> αλλά έτυχε πολύ από εμάς και στον κ.ε,α και στην δημοθοινια να μας έχουν απασχολήσει χρόνια τώρα αυτού του είδους έρευνας…. χωρίς να εννοώ ότι οι αποκαλύψεις που κάνουν δεν είναι σημαντικές ….και δεν βοηθούν ….απλά και με αφορμή τα πιο πάνω γραφόμενα μήπως;; λέω μήπως;; τα αυτάκια μας γλυκαίνονται από την ορμή του διακαεί πόθου; Όπου και πολλές φόρες οι σειρήνες με το τραγούδι τους μας μαγεύουν; κι εκεί είναι που πατανε πολύ εύκολα κάποιοι έχοντας μελετήσει πολύ ορθά των << διακαεί πόθο>> …….
Επίσης έχω την εντύπωση ότι και δια μέσου τής κυρίας Αμαλίας εννοώ ότι συμφωνώντας σε πολλά από την ανάλυση περί e,n,d και κυρ Σωρρα είναι όπου κατά κάποιον τρόπο εκφράζεται και η δική μου άποψη, τώρα εάν δεν σε βρίσκει σύμφωνο ο τρόπος μπορούμε να το συζητήσουμε όπως επίσης σου ζητώ συγγνώμη δια την λάθος διατύπωση όσο αφορά την λέξη κατηγορείται και φυσικά ουδέποτε αισθάνθηκα κάτι τέτοιο από μέρος σου απλός μια έντονη διαφορετική οπτική όπου κι αυτό είναι κάτι τελείως προσωπικό όπου καθένας προσπαθεί να εκφράσει την άποψη και αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό ισα ισα όπου θα έλεγα αυτό είναι υγεία και πεδίο για συμπεράσματα και όχι ποιανού άποψη θα υπερίσχυση εκεί είναι η διαφωνία μου εύχομαι να έχω γίνει αρκετά κατανοητός και εάν όχι εδώ είμαστε να τα διευκρινίσουμε… θα σταθώ εδώ για την ώρα και θα κλείσω με τα του σοφού λαού τον λόγο <<τα μάτια μας δέκα τέσσερα>>..... με τα των ελλήνων φιλότητας.....

ΥΓ προς αγαπητό κύριο Σταύρο δεν σας έχω ξεχάσει….
ΕΙΣ ΤΟ ΕΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
Τρί 09/04/2013 09:13
Σταύρο, ακριβώς επειδή η ιστορία είναι φανταστική, δεν ξέρω άν θα εξελισσόταν ακριβώς έτσι και εάν τ΄αποτελέσματα θα ήταν αυτά που μου περιγράφεις. Θα σου πω λοιπόν μιά πραγματική ιστορία.Το 2006 μιά φίλη μου ήθελε ν΄αυτοκτονήσει λόγω αδυναμίας να βιοποριστεί κατόπιν ασταθμήτων παραγόντων. ΄Ηθελε να πάρει δάνειο αλλά δεν είχε τις προΫποθέσεις. Προσεφέρθην να εγγυηθώ. Πήρε το δάνειο και ανέπνευσε. Στην συνέχεια το 2011 δεν μπορούσε πλέον να το πληρώνει. Και έκτοτε το πληρώνω εγώ, αδιαμαρτύρητα, γιατί είπα ότι θα βοηθήσω και το εννοούσα. Σήμερα διεφάνη κατόπιν προσπαθείας, μιά οριστική λύση στο πρόβλημά της η οποία θ΄απαλλάξει και αυτήν και εμένα.΄Ετσι λοιπόν ζει ακόμα...Στο παράδειγμά σου υποθέτω ότι ενήργησε ο δεύτερος φίλος σου, όπως αφήνεις να εννοηθεί.Με ρωτάς αν πράγματι ,έπρεπε αυτή να είναι η βοήθεια; Δια του πραγματικού μου παραδείγματος μάλλον απαντώ.΄Ομως στην περίπτωση της ΕΝD, οι προΫποθέσεις που θέτει και οι όροι είναι αυτοί που αυτονόητα θα έπρεπε να ενεργοποιήσουμε ως χώρα μόνοι μας, αναλαμβάνοντας την κυριαρχία μας και διαγράφοντας μονομερώς το χρέος λόγω επαχθών όρων της σύμβασης, όπως έχω αναφερθεί στο παρελθόν σε ανάρτησή μου. Στην περίπτωση αυτή όμως, δεν χρειαζόμαστε λεφτά,αλλά πολιτική βούληση. Επομένως δεν χρειαζόμαστε την ΕΝD, ούτε το χρήμα της (άν το έχει),ούτε κάποιον άλλον φίλο ή σωτήρα ή οτιδήποτε. Είναι εντελώς διαφορετικές έννοιες, η πολιτική, η φιλία και ο δανεισμός ή χρηματοδότηση.ΓΙα την ακρίβεια είναι άσχετες μεταξύ τους. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να τα μπλέκουμε. ΑΥτός που προτάσσει τα λεφτά του ως λύση, ας ξεκαθαρίσει τί είναι. Αν είναι φίλος ή σωτήρ ας ενεργήσει όπως απαιτείται στο φίλο ή σωτήρα. Αν είναι πολιτικός ας το ξεκαθαρίσει και ας πολιτευθεί με τα "θα" που θα κρίνει ο καθένας ,αν τα εννοεί. Αν είναι δανειστής ή χρηματοδότης, ας μας πει για το επιτόκιο που προσφέρει.
◂ ΠΡΟΗΓ.2 / 3ΕΠΟΜ. ▸