ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
Οι γενετιστές είναι ενθουσιασμένοι με τις τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται χάρη στην γονιδιακή τροποποίηση.Μεταξύ άλλων,έχουν δημιουργηθεί ποντίκια που φωσφωρίζουν με γονίδια από φωσφωρίζουσες μέδουσες,ενώ Ισραηλινοί "επιστήμονες" έχουν δημιουργήσει κόταχωρίς πούπουλα η οποία θα αναπτύσσεται πιο γρήγορα,θα υποφέρει λιγότερο από την ζέστη και δεν θα χρειάζεται να την ξεπουπουλιάσουμε πριν φτάσει στο πιάτο μας...Φυσικά είναι δυνατόν να γίνουν γονιδιακές τροποποιήσεις και σε ανθρώπους αλλά στις περισσότερες χώρες υπάρχουν νόμοι που θέτουν αυστηρούς περιορισμούς σε σχετικά πειράματα (σημ: στις περισσότερες,όχι σε όλες).Αν οι περιορισμοί κάποια στιγμή αρθούν θα υπάρχει θεωρητικά η δυνατότητα να δημιουργηθούν νέα ανθρώπινα όντα κατάλληλα για την ζωή στο διάστημα.Ο David Langford αναφέρει ότι μέχρι το 2500 θα έχουν δημιουργηθεί νέες ανθρώπινες φυλές...Μια από αυτές θα είναι οι fabers (cyborgs).Το σώμα τους θα είναι προσαρμοσμένο στην ζωή στο διάστημα,ειδικά σε συνθήκες ελάχιστης βαρύτητας...
πηγή: Science Illustated,Ιανουάριος 2009 σελ. 84
πηγή: Science Illustated,Ιανουάριος 2009 σελ. 84
ΜΕΓΑΣ ΗΓΕΜΩΝ ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ ΔΙΑΣ/ΖΕΥΣ ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΩΝ ΠΑΝΤΑ,ΤΩ ΔΕ ΕΠΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΑ ΘΕΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΩΝ.ΕΚΒΑΣΙΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΣ ΥΠΕΡΟΥΡΑΝΙΟΝ ΤΟΠΟΝ ΘΕΕΙ.
Δεν έχω γνώσεις μοριακής βιολογίας (γενετικής), οπότε οι απόψεις μου δεν θεωρούνται απόψεις ειδικού. Έχω όμως την αίσθηση ότι έχουμε αποδώσει στο DNA μεγαλύτερο ρόλο από ότι του αρμόζει. Θεωρούμε ότι στο DNA υπάρχουν ΟΛΑ τα απαραίτητα για τη δημιουργία ενός οργανισμού και τη λειτουργία του. Μήπως όμως δεν είναι έτσι; Μήπως το DNA είναι απλά η αποκρυστάλλωση κάποιου άλλου μέρους των ζώντων οργανισμών οπότε κοιτάμε το δάχτυλο αντί για το φεγγάρι; Όπως στο παράδειγμα που έδωσε ο Πλάτωνας με την αλληγορία της σπηλιάς. Βλέπουμε τις σκιές, αλλά δεν έχουμε ιδέα για το τί τις προκαλεί. Βέβαια έχουν γίνει αλλαγές στο DNA και παρατηρήθηκαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, όμως και πάλι το ερώτημα παραμένει. Παρατηρήθηκαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ή επιθυμητές ήταν μόνο οι σκιές των αποτελεσμάτων;
Διὸ καὶ ἐπεφθέγγοντο οἱ Πυθαγόρειοι ὡς
μεγίστου ὅρκου ὄντος τῆς τετράδος·
οὐ μὰ τὸν ἁμετέρᾳ κεφαλᾷ παραδόντα τετρακτύν
παγὰν ἀενάου φύσεως ῥίζωμά τ΄ ἔχουσαν.
Ως γνωστόν,η διπλή έλικα του DNA εμπεριέρχει χημικές ενώσεις ενώσεις και αποτελείται από αλληλουχίες γενετικών πληροφοριών.Το DNA και συγκεκριμένα τα χρωμοσώματα με τους συνδυασμούς τους, εμπεριέχουν τις πληροφορίες εκείνες που καθορίζουν την μορφή ενός έμβιου όντος.Ως προς το βιολογικό του κομμάτι όμως.Αν σπάσουμε την εικόνα του όλου και εστιάσουμε στα μέρη,τί παρατηρούμε;Κι αυτά τα μέρη διαιρούνται σε άλλα μέρη;Ο ρυθμός ανάπτυξης των σταθερών Φάϊγκενμπάουμ ισχύει και για το DNA;
Αλέξανδρε,αν το DNA είναι το "είδωλο",τότε ποιό ή τί θα μπορούσε να είναι το πρότυπο;
Αλέξανδρε,αν το DNA είναι το "είδωλο",τότε ποιό ή τί θα μπορούσε να είναι το πρότυπο;
ΜΕΓΑΣ ΗΓΕΜΩΝ ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ ΔΙΑΣ/ΖΕΥΣ ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΩΝ ΠΑΝΤΑ,ΤΩ ΔΕ ΕΠΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΑ ΘΕΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΩΝ.ΕΚΒΑΣΙΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΣ ΥΠΕΡΟΥΡΑΝΙΟΝ ΤΟΠΟΝ ΘΕΕΙ.
Δεν γνωρίζω ποιό θα μπορούσε να είναι το πρότυπο, αλλά αν υπάρχει, δεν θα πρέπει, νομίζω, να έχει υλική υπόσταση. Αν μπορούσαμε να βάλουμε το ένα μόριο δίπλα στο άλλο ώστε να είχαμε αντίγραφο ενός ανθρώπινου σώματος, θα άρχιζε αυτόματα να λειτουργεί σαν ένας νέος ανθρώπινος οργανισμός; Δεν γνωρίζουμε, αλλά δεν νομίζω να μπορεί να γίνει. Ίσως να έρχεται σε αντίθεση με τον, παραδεκτό από τους επιστήμονες της φυσικής, νόμο της εντροπίας. Ίσως για κάτι άλλο. Αν λοιπόν υπάρχει κάτι άλλο που κρύβεται από πίσω από όσα μπορούμε να δούμε σε ένα οργανισμό, ίσως αυτό το κάτι να έχει κάποιες ιδιότητες που έχουμε αποδώσει αλλού (στο DNA μήπως;).
Ειλικρινά δεν γνωρίζω την απάντηση, αλλά έχω την επιφύλαξη που ανέφερα και πριν.
όσο για τις σταθερές Φάϊγκενμπάουμ, δεν βρήκα κάποιο στοιχείο. Μάριε, μήπως μπορείς να δώσεις την ορθογραφία στο λατινικό αλφάβητο (ή μήπως Γερμανικό) του ονόματος ή να πείς δυο λόγια για αυτές τις σταθερές;
Αλέξανδρος
Ειλικρινά δεν γνωρίζω την απάντηση, αλλά έχω την επιφύλαξη που ανέφερα και πριν.
όσο για τις σταθερές Φάϊγκενμπάουμ, δεν βρήκα κάποιο στοιχείο. Μάριε, μήπως μπορείς να δώσεις την ορθογραφία στο λατινικό αλφάβητο (ή μήπως Γερμανικό) του ονόματος ή να πείς δυο λόγια για αυτές τις σταθερές;
Αλέξανδρος
Διὸ καὶ ἐπεφθέγγοντο οἱ Πυθαγόρειοι ὡς