- ταξίδι στο χρόνο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
XEROUME OLOI OTI I MIA TOU PLEVRA INE OTI O TYPOS INE XORIS SEMINARIA GIA SEMINARIA KATEF8IAN.
ALLA OLOI MAS 8ELOUME NA VROUME MIA AKRI.GIA AYTO KALITERA NA PROSPA8UME NA DUME TIN PLEVRA POU AN EXI TIXON SIMBI KATI TETIO NA LISUME TO MISTIRIO.I EPIPLEON NA VROUME TA LA8I POU EXI KANI O TYPOS AN INE GIA DESIMO KE OXI NA KRINUME XORIS NA VRISKUME TIS ASAFIES.
XORIS NA 8ELO NA KRINO TA IPA AYTA ELPIZO NA MIN PAREXIGITE....ALA DEN MARESI NA VLEPO KRISIS XORIS BASIMA EPIXIRIMATA.
LIPON FILOI MOU....KATA TIN GNOMI MOY AN KAPIOS IXE VRI TON AN8ROPO AUTO TO GRAMA 8A SINEXIZE NA IPARXI 8EORITIKA STOUS KOSMUS PRIN APO AUTON PU 8A VRI TO GRAMA.META APO AUTON O XOROS KE O XRONOS ALAZI MONO GIA TOUS EPOMENUS.ELPIZO NA KATALAVENETE.
OSO GIA TON GRIFO DEN EXO GRAPSI MEXRI STIGMIS KATI...ME SIGXORITE ALA DEN EXO NA PROS8ESO KAMIA IDEA.NAOI TOU APOLLONA STIN ELLADA INE SAN NA PSAXNIS NA VRIS ENA ASPRO PROBATO MESA SE 100.DILADI PREPI NA PSAXUME OLUS TUS NAOUS TOU APOLLONA KE PALI MOU FADAZI DISKOLO.DEN 8ELO NA APO8ARINO ALA EPREPE NA MAS DOSI AKOMA ENA STIXIO.

ΤΩΡΑ ΦΙΛΕ "ΤΙΠΟΤΑ" ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟ ΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΒΟΥΜΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ!!!
ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ!!!
ΒΕΒΑΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΟΛΑ ΤΑΥΤΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ!?!
ΤΩΡΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΙΡΑ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ!!!
ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ???
ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Α) Η ΠΕΡΙΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΜΠΗ
Β) Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΛΦΗ
Γ) Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ
ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΨΑΞΩ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ!!!
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ
C YA DUDES!?!
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
Φίλε CYBERMASTER εννοείται ότι θα βάλω και εγώ το λιθαράκι μου για να λυθεί ο γρύφος. Μην νομίζετε ότι δεν έχω κάτι να ασχοληθώ και ασχολούμε με αυτά αντιθέτως μου αρέσουν πολύ τα παράξενα και η σχετικότητα του χρόνου. Θα ήταν πολύ σημαντικό για την επιστήμη, γιατί θα προχωρούσαμε χιλιετίες μπροστά αλλά ίσως και να το βλέπω εγωιστικά γιατί αν το βρούμε θα βρώ αμέσως δουλειά αφού είμαι στο τελευταίο έτος Μαθηματικός στο Π. Κύπρου. Αχ... νομίζω ότι ονειρεύομαι... :)
Λοιπόν θα σας πώ κάτι άλλο που σκέφτηκα αλλά μην γελάσετε σας παρακαλώ.
Όπως είχα πει το 1965 είχε γίνει ένας μεγάλος σεισμός όπου κατέστρεψε ένα μέρος του ναού. Μέσα στο γράμμα μας λέει ότι δεν μπορούμε να μετρήσουμε τον χρόνο, άρα η δική μου άποψη: Μια μέρα που θα βρέχει θα μπορούσαμε ή κάποιος που να μπορεί να το επισκεφτεί να είναι εκεί και όταν θα δημιουργηθεί το ουράνιο τόξο, που κατά την αρχαιότητα συμβόλιζε τον χρόνο, θα δούμε από που αρχίζει και σε ποιο σημείο τελειώνει . Επίσης οι άκριες ίσως να είναι τα στενά που μας οδηγούν στο να βρούμε την πλάκα δίχως αρχή. Δηλ. ο χρόνος δεν υπολογίζεται, πλάκα χωρίς αρχή, στενά του Απόλλωνα. Το ουράνιο τόξο ξέρουμε συμβολίζει το χρόνο, ίσως την πλάκα χωρίς αρχή και το σημείο που τελειώνει να λύνεται ο γρύφος. Το ξέρω ότι είναι μπερδεμένα αυτά που λέω αλλά έχει κάπιο νόημα. Γιατί ή πλάκα και το φρούριο είναι μεταφορικά που μας τα δίνει αλλιώς γιατί να ήταν γρίφος?
TO BE OR NOT TO BE
Maira
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ!!!
ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ!!!
ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΠΑΜΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!?!
ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ!!!
Α ΚΑΙ ΜΑΙΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΣΧΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΕΞΩ 10 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΞΑΕΝΟΦΩΝΤΑ ΤΗΝ ΓΚΙΝΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΑ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΚΑΝΑ 20 ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΤΣΑΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!
ΑΧ ΤΙ ΤΡΑΒΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΔΩΣΩ ΓΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΤΣΙ!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΒΡΗΚΑ
Ο ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ Η ΠΙΟ ΟΡΘΑ ΛΟΦΟΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 20 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ.ΕΚΕΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΥΛΕΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΔΙΑΥΛΩΝ.ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ,Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ
ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΟ ΒΟΥΝΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΥΡΑΜΙΔΟΕΙΔΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.Ο ΧΩΡΟΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΤΑΥΓΕΤΗΣ,ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΛΕΙΑΔΕΣ,ΕΧΕΙ ΔΕ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Ο ΧΩΡΟΣ.Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ ΚΤΛ.ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΟΗΤΗ ΕΥΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ Ο-ΛΥΜΠ-ΟΣ,ΟΠΩΣ ΛΑΜΠΕΡΟ ΒΟΥΝΟ
ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ.ΟΣΟ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΑΣ Η ΚΟΡΥΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΟΙ ΠΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΣΤΟΡΑ.ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕΕΝΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΠΟΡΤΑ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ,ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΠΟΡΤΕΣ".ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ,ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΛΙΣΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΙΧΑΝ ΑΝΕΒΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ
ΦΙΛΙΚΑ Rebecca
ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ!!!
APOKLEIETAI EDO NA EINAI H APANTHSH??????????
TO LEO AYTO GIATI EKANA ENAN SINIRMO ME TH LEKSI PLAKA= FARSA P.X SAS KANO PLAKA!!!!!!!!!!!!!!APLA LEO MHPOS!!!!
r....p
>>Διάβασα με ενδιαφέρον το γράμμα και πιστεύω ότι ίσως να είναι αληθινό. Φυσικά χωρίς να αποκλείσω το γεγονός ότι μπορεί να το έγραψε κάποιος φαρσέρ γιατί απο το 1965 γιατί τώρα ανακαλυφθηκε? Εκτός και άν αυτός που είχε το βιβλίο ήταν ο ίδιος που ζούσε τα γεγονότα ή προσπαθούσε και αυτός να λύσει το γρύφο.Για να μην μακρυγορώ να σας πω και εγώ την δική μου άποψη.
Αν ο συγραφέας ήξερε ποια ήταν ακριβώς η αρχή του δεν θα μας έβαζε τον γρύφο αυτό, συμπέρεσμα, αυτός ο γρύφος κρύβει την αλήθεια που αυτός στην πορεία μπορεί να ξεχνά. Κάθε αρχή έχει και τέλος αλλά η δική του αρχή ανακυκλώνεται ξανά και ξανά.
1. Ίσως να μεταφέρθηκε από παράλληλο σύμπαν και με τον γρύφο μας βοηθά να βρούμε την είσοδο που μπήκε.
2. Αναφέρει τον Απόλλωνα όπου ξέρουμε ότι ο ναός στους Δελφούς ήταν το μάτι της Γης. Άρα ίσως εκεί να υπάρχει μια είσοδος με το παράλληλο σύμπαν.
3. Το 1965 νοτιοδιτικά της Ανδρίτσαινας, πάνω στα ορεινά είναι ο πιο μεγάλος ναός του Απόλλωνα, όπου σε αυτή την χρονολογία έγινε ένας μεγάλος σεισμός και παθαίνει μεγάλη ζημιά. Άρα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα "Πρέπει να ψάξεις την πλάκα που δεν έχει αρχή" η γραφή αυτή να είναι πάνω στα πλατώματα των βράχων. Ο βράχος δεν θα έχει κάποιαν αρχή αφού η επιγραφή του μπορεί να χάθηκε από το σεισμό. Ίσως όμως το κομμάτι που χάθηκε από το βράχο να δείχνει κάποιο στενό που οδηγά προς το Ναο του Απόλλωνα, ή και αντίστροφα από το Ναό του Απόλλωνα να υπάρχει μία κλίση που να οδηγεί σε κάποιο στένομα που είναι η λύση του γρύφου.
Αυτή είναι η δική μου μέχρι στιγμής γνώμη, αλλά θα ψάξω για περισσότερα στοιχεία. Σίγουρα είναι μπερδεμένη για να καταλάβετε την σκέψη μου αλλά και το γράμμα δεν είναι μπερδεμένο? :)
:::
Φίλε CYBERMASTER εννοείται ότι θα βάλω και εγώ το λιθαράκι μου για να λυθεί ο γρύφος. Μην νομίζετε ότι δεν έχω κάτι να ασχοληθώ και ασχολούμε με αυτά αντιθέτως μου αρέσουν πολύ τα παράξενα και η σχετικότητα του χρόνου. Θα ήταν πολύ σημαντικό για την επιστήμη, γιατί θα προχωρούσαμε χιλιετίες μπροστά αλλά ίσως και να το βλέπω εγωιστικά γιατί αν το βρούμε θα βρώ αμέσως δουλειά αφού είμαι στο τελευταίο έτος Μαθηματικός στο Π. Κύπρου. Αχ... νομίζω ότι ονειρεύομαι... :)
Λοιπόν θα σας πώ κάτι άλλο που σκέφτηκα αλλά μην γελάσετε σας παρακαλώ.
Όπως είχα πει το 1965 είχε γίνει ένας μεγάλος σεισμός όπου κατέστρεψε ένα μέρος του ναού. Μέσα στο γράμμα μας λέει ότι δεν μπορούμε να μετρήσουμε τον χρόνο, άρα η δική μου άποψη: Μια μέρα που θα βρέχει θα μπορούσαμε ή κάποιος που να μπορεί να το επισκεφτεί να είναι εκεί και όταν θα δημιουργηθεί το ουράνιο τόξο, που κατά την αρχαιότητα συμβόλιζε τον χρόνο, θα δούμε από που αρχίζει και σε ποιο σημείο τελειώνει . Επίσης οι άκριες ίσως να είναι τα στενά που μας οδηγούν στο να βρούμε την πλάκα δίχως αρχή. Δηλ. ο χρόνος δεν υπολογίζεται, πλάκα χωρίς αρχή, στενά του Απόλλωνα. Το ουράνιο τόξο ξέρουμε συμβολίζει το χρόνο, ίσως την πλάκα χωρίς αρχή και το σημείο που τελειώνει να λύνεται ο γρύφος. Το ξέρω ότι είναι μπερδεμένα αυτά που λέω αλλά έχει κάπιο νόημα. Γιατί ή πλάκα και το φρούριο είναι μεταφορικά που μας τα δίνει αλλιώς γιατί να ήταν γρίφος?<<
Δεν γνωρίζω αν πρόκειται γιά αστείο ή όχι αλλά καθώς διάβαζα τα μυνήματα κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα με την Maira πριν διαβάσω το μυνήματά της(πάνω). Πρόκειται δηλαδή γιά τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες της Αρκαδίας.
«Ψάξε να βρείς την πλάκα που δεν έχει αρχή, στο φρούριο κοντά στα στενά με τις δάφνες του Απόλλωνα.»
Η πλάκα που δεν έχει αρχή είναι η γνώση της σταθεράς άλφα (ΑΡΚΑΔΙΑ = 137 = 1/α = 137,03599911). Δεν έχει αρχή διότι δεν ανακαλύφθηκε την σύγχρονη εποχή αλλά επ-ανακαλύφθηκε. Η αναφορά στο "ΕΤ ΙΝ ARCADIA EGO" είναι εύστοχη. Η πλάκα χωρίς τέλος μπορεί να είναι αυτός ο τάφος που περιεργάζονται οι τρεις (ΤΡΙΑ = 3/α = 411 => ΤΡΙΠΟΛΙΣ) νέοι υπό το βλέμμα της Θεάς (Ελλάδος;). Η πλάκα μπορεί να αντιπροσωπεύει και τις μετόπες του ναού ή και του ναού του ιδίου (περίμετρος). Όμως η αναφορά στο ουράνειο τόξο και σε ακτίνα φωτός μας κάνει να σκεφτούμε τι θα γίνει αν ενώσουμε τον ναό αυτό στην Γήϊνη σφαίρα με την Αίγυπτο(όχι με ευθεία αλλά με καμπύλη σταθεράς γωνίας στην επιφάνεια της σφαίρας - Γης). Τότε θα πάρουμε ένα κύκλο χωρίς αρχή και τέλους. Το φρούριο λοιπόν είναι συμβολικά ο ναός και τα στενά παραπέμπουν στην άγρια Αρκαδική ορεινή φύση(Λύκαιον όρος κλπ). Στο ερώτημα πιό σημείο της Αιγύπτου πρέπει να πάρουμε θα πάρουμε απάντηση αν ρωτήσουμε ποια είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου - όχι μακριά από τον ναό. Έχει μια πιθανή χωροχρονική πύλη πλησίον του ναού, σχέση με αυτό που κωδικοποιεί ο Απόλλωνας αλλά και ο Δίας (όχι τον Ήλιο); Αν ναι τότε μήπως το 2008 φτάσει το φως μετά από 8 χρόνια πορείας και στον τόπο μας; Τι θα αλλάξει τότε; Θα δούμε...
Edited by - Ogygos on 12/04/2005 23:05:51
Edited by - Ogygos on 12/04/2005 23:09:14