- REIKI HELP - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Γνώρισα έναν τυπάκο, μιλάμε για πολύ τυπάκο, και τα πηγαίναμε πολύ καλά για 1 εβδομάδα, μέχρι που με γνώρισε σε μία φίλη του η οποία όλως τυχαίως αποκάλυψε εκείνη την ημέρα ότι είναι μάστερ στο ρέϊκι, η οποία έστελνε θεραπείες τις επόμενες μέρες, αναγκάστηκα να την σταματήσω κάπως απότομα στέλνοντάς της μηνυματάκια, ότι δεν της το ζήτησα, δεν μπορεί να παρεμβαίνει έτσι στο είναι μου. Το λέω στον φίλο μου ο οποίος μου εκδήλωσε ότι την φοβάται. Εμένα το κεφάλι μου κόντευε να σπάσει στην κυριολεξία για 2-3 μέρες, συνέχιζα να κάνω θεραπεία σε εμένα κάθε μέρα. Το θέμα είναι ότι ο φίλος μου φοβάται πλέον να με βλέπει, δεν θέλει να τον αγγίζω έστω και αν τον ρωτάω τι έχει φοβηθεί σε εμένα και πάντα μου απαντάει ότι δεν φοβάται εμένα αλλά την φίλη του μη κάνει κακό σε εμένα και αυτόν (η οποία διαβάζει και τα ταρώ, και ασχολείται και με άλλα πνευματικά κλπ.)Όπου δεν ξέρω πόσο εγωϊστικό είναι αλλά πιστεύω ότι όταν οι αρχές του Ρέϊκι λένε "Μόνο για σήμερα..." και μου ρίχνεις τα ταρώ για το μέλλον εμένα μου κάνει λίγο αντίθεση όλο αυτό, και αντίφαση.
Και εκεί που ο φίλος μου δεχόταν όλο αυτό το θέμα και με πήγε εκεί με ενθουσιασμό, και ότι θα έπερνε τον 1ο βαθμό, τώρα έχει τρομάξει. Η αλήθεια είναι ότι έχω τρομάξει και εγώ, μόνο που εγώ ζητάω προστασία απο τον Θεό και το ρέϊκι και την έχω. Το πρώτο ερώτημα είναι πως με συμβουλεύεται να αντιμετωπίσω την απομάκρυνση του φίλου μου?
2η ερώτηση είναι ότι του έκανε ρέϊκι εκεί για να χαλαρώσει απο αγχος, μόνο τον αγκάλιασε και στο τέλος του είπε ότι μπήκε και μέσα του να τον χαλαρώσει. Είναι αυτό ρέϊκι απο μάστερ? Δεν της έδωσε αυτός την άδεια να "μπει" γιατί δεν το ήξερε το παιδί. Υπάρχει κάτι τέτοιο?
3η ερώτηση, ενώ οι δικοί μου έχουν δεχθεί το ρέϊκι και μου ζητάνε να τους κάνω και οι φίλοι μου, έχω συναντήσει ανθρώπους που φοβούνται ότι έχει να κάνει με μαγεία. Όσο και αν προσπαθώ να τους μιλήσω για αυτό, βλέπεις ότι το δέχονται κουβεντιαστά αλλά ο φόβος παραμένει. Μετά απο την συνάντηση των τριών την προηγούμενη εβδομάδα, αυτή που ανέφερα νωρίτερα, ο φόβος παραμένει και στον φίλο μου.
Εγώ, τώρα τι κάνω, που αισθάνομαι ότι αυτός ο άνθρωπος με θέλει στη ζωή του αλλά για κάποιο λόγο έχει τρομάξει? Με την κοπέλα την συγκεκριμένη έχω τρομάξει και εγώ, αλλά όχι με τον φίλο μου.
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, σας παρακαλώ?
Φιλιά
C:))
Ρέικι Φελίσιτι
Για αυτούς που μπερδεύουν το Ρέικι με την μαγεία θα παραθέσω μια φράση του Αινστάιν
"Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στον κόσμο μας από την ανθρώπινη βλακεία"
Αντιμετωπίζεις το ζήτημα από τελείως λάθος οπτική γωνία. Έχεις δώσει πολύ έμφαση σε αυτήν την φίλη του φίλου σου.
Όσο περισσότερο της δίνεις σημασία τόσο το χειρότερο για σένα και για όλους.
Και μόνο οτι ζητάς προστασία από τον Θεό και από το Ρέικι σημαίνει οτι μπαίνεις σε μια αυτοκαταστροφική διαδικασία και θεωρείς δεδομένο οτι κάτι συμβαίνει και οτι κάτι κακό σου κάνει.
Ξέχασέ τα όλα αυτά.
Ας έχει τον 10ο βαθμό Ρέικι, ας ρίχνει ταρώ, κατίνα και ρούβλια δεν μπορεί κανείς να πειράξει κανέναν εάν δεν έχει την άδεια του.
Από την στιγμή που μπαίνεις στην διαδικασία να ζητάς προστασία, δίνεις και την άδεια να σε πλησιάσουν ενέργειες αντιστρόφως ανάλογες που μπορεί να μην προέρχονται και από κανέναν αλλά από τις δικές σου σκεπτομορφές.
Τώρα για τον φίλο σου που φοβάται, τι να πω, στον 21ο αιώνα ζούμε, κάνε του Ρέικι να ηρεμήσει και μην δίνεις καμία σημασία ούτε και σε αυτόν. Εάν έχει μπει στην διαδικασία του φόβου τότε απλά άστον, δεν διορθώνεται η κατάσταση παρά μόνο εάν δεν σε επηρεάζει κι εσένα.
Ευχαριστώ
Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

Ρέικι Φελίσιτι
Για αυτούς που μπερδεύουν το Ρέικι με την μαγεία θα παραθέσω μια φράση του Αινστάιν
"Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στον κόσμο μας από την ανθρώπινη βλακεία"
Αντιμετωπίζεις το ζήτημα από τελείως λάθος οπτική γωνία. Έχεις δώσει πολύ έμφαση σε αυτήν την φίλη του φίλου σου.
Όσο περισσότερο της δίνεις σημασία τόσο το χειρότερο για σένα και για όλους.
Και μόνο οτι ζητάς προστασία από τον Θεό και από το Ρέικι σημαίνει οτι μπαίνεις σε μια αυτοκαταστροφική διαδικασία και θεωρείς δεδομένο οτι κάτι συμβαίνει και οτι κάτι κακό σου κάνει.
Ξέχασέ τα όλα αυτά.
Ας έχει τον 10ο βαθμό Ρέικι, ας ρίχνει ταρώ, κατίνα και ρούβλια δεν μπορεί κανείς να πειράξει κανέναν εάν δεν έχει την άδεια του.
Από την στιγμή που μπαίνεις στην διαδικασία να ζητάς προστασία, δίνεις και την άδεια να σε πλησιάσουν ενέργειες αντιστρόφως ανάλογες που μπορεί να μην προέρχονται και από κανέναν αλλά από τις δικές σου σκεπτομορφές.
Τώρα για τον φίλο σου που φοβάται, τι να πω, στον 21ο αιώνα ζούμε, κάνε του Ρέικι να ηρεμήσει και μην δίνεις καμία σημασία ούτε και σε αυτόν. Εάν έχει μπει στην διαδικασία του φόβου τότε απλά άστον, δεν διορθώνεται η κατάσταση παρά μόνο εάν δεν σε επηρεάζει κι εσένα.
Ευχαριστώ
Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

quote:
Γνώρισα έναν τυπάκο, μιλάμε για πολύ τυπάκο, και τα πηγαίναμε πολύ καλά για 1 εβδομάδα, μέχρι που με γνώρισε σε μία φίλη του η οποία όλως τυχαίως αποκάλυψε εκείνη την ημέρα ότι είναι μάστερ στο ρέϊκι, η οποία έστελνε θεραπείες τις επόμενες μέρες, αναγκάστηκα να την σταματήσω κάπως απότομα στέλνοντάς της μηνυματάκια, ότι δεν της το ζήτησα, δεν μπορεί να παρεμβαίνει έτσι στο είναι μου.
reiki felicity,
η κοπέλα που αναφέρεις ότι σου έκανε ρέϊκι, αν όντως έχει τον 3ο
βαθμό, τότε θα έπρεπε να γνωρίζει ότι απαγορεύεται ρητώς να στέλνει
ρέϊκι σε κάποιον χωρίς πρώτα να του ζητήσει την άδεια για αυτό.
Μάλλον αυτή η κοπέλα σου λέει ψέματα ότι είναι μάστερ, εκτός βέβαια
αν έχουν τόσο πολύ διαφθαρεί τα πράγματα, που συμβαίνουν και τέτοια
ευτράπελα!
Κατά τα άλλα, το ρέϊκι αντιπροσωπεύει τη μετάδωση θετικής ενέργειας
και με τρόπο τέτοιο που να επιφέρει εξισορόπηση και αρμονία.
Δηλαδή, συμβατικά, αν κάποιος δεχτεί παραπάνω ενέργεια από αυτή που
μπορεί να διαχειριστεί, αυτό μπορεί να του δημιουργήσει κάποια
ανισορροπία. Με το παραδοσιακό ρέϊκι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, διότι
ένας κάτοχος 2ου ή 3ου βαθμού ρέϊκι στέλνει τόσο, ώστε ο άλλος να
είναι σε αρμονία, να μην έχει παραπάνω ή λιγότερο από όσο χρειάζεται.
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να μπεις σε διαδικασίες άγχους και φόβου
για αυτή την ιστορία. Σχετικά με το φίλο σου τώρα, για να μπορείς
να ξεκαθαρίσεις τη σχέση σου μαζί του και αναφορικά με το ρέϊκι,
πρέπει πρώτα να κατανοήσεις εσύ το τί είναι το ρέϊκι και γενικότερα
η ενεργειακή θεραπεία.
Κατά την άποψή μου δεν αρκεί καθόλου μια "μύηση" στο ρέϊκι για να
κατανοήσει κάποιος το τί συνιστά ενεργειακή θεραπεία, από την άλλη
υπάρχουν πολλοί ενεργειακοί θεραπευτές, που αγνοούν το ρέϊκι.
Τα ζητήματα της ενέργειας και δη της ενεργειακής θεραπείας είναι
πολύ βαθιά και η ενασχόληση με αυτά προϋποθέτει μια μακρόχρονη
μελέτη, άσκηση, εξαγνισμό.
Δεν είναι σε καμμιά περίπτωση μια μύηση που παίρνεις δίνοντας 200 ευρώ!
Ελπίζω κάπως να σε βοήθησε η απάντησή μου
Θα συμφωνήσω με τη λίλιθ και τον Μορφέα και θα σου πω ότι πραγματικά χρειάζεται να ξαναδείς πρώτα τη δική σου σχέση με το ρέικι. Αν το αντιλαμβάνεσαι σα μια μορφή μαγείας, κάτι είναι πολύ λάθος στη βάση του όλου θέματος.
Όσο για αυτή τη φίλη του φίλου, τα πράγματα που κάνει (το να μπει στο σώμα του οποιουδήποτε και το να στείλει ενέργεια ενώ δεν έχει ζητηθεί ή συμφωνηθεί εκ των προτέρων) δεν έχουν καμία σχέση με το ρέικι.
Όσο για τον φίλο σου
quote:
Τώρα για τον φίλο (...) εάν έχει μπει στην διαδικασία του φόβου τότε απλά άστον, δεν διορθώνεται η κατάσταση παρά μόνο εάν δεν σε επηρεάζει κι εσένα.
θα συμφωνήσω με τον Μορφέα. Υπάρχουν όρια στο τι μπορούμε να κάνουμε για έναν άλλον άνθρωπο. Aν είμαστε υπεύθυνοι για κάποιον, αυτός είναι ο εαυτός μας.
Με αγάπη,
Unseen
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
Με αγάπη