ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Test Area2 -- Δοκιμές για υπογραφές, εικόνες κ.λπ. - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- Test Area2 -- Δοκιμές για υπογραφές, εικόνες κ.λπ. - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

stemix33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
kswtikoulaΜέλος
11/06/2005, 22:38:03

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

kswtikoulaΜέλος
11/06/2005, 22:39:16

kswtikoulaΜέλος
11/06/2005, 22:40:55

kswtikoulaΜέλος
11/06/2005, 22:43:36

Edited by - kswtikoula on 11/06/2005 22:56:04

kswtikoulaΜέλος
11/06/2005, 22:58:11
test

http://www.purplemoon.com/Stickers/gnome-mushrooms.jpg

MORFEAS.PΝέο Μέλος
13/06/2005, 23:20:35
τεστ

[URL=http://img299.echo.cx/my.php?image=matrixcopy1sx.jpg][/URL]

Deghar AdharkΜέλος
14/06/2005, 18:34:05
test για υπογραφη

Ismail vilehand
Toorc icefist
Geleb Flamefinger
Bremm Sparkfist
Wyand Voidbringer
Maffer Dragonhand
"the high council of zakarum

Deva_ParinitoΜέλος
14/06/2005, 19:20:42
Υπογράφω....

Edited by - Deva_Parinito on 14/06/2005 19:27:54

Deva_ParinitoΜέλος
14/06/2005, 19:29:27
Ξανά υπογράφω ...

Έγινε, τα λέμε...
ΚΥΒΕΛΗΜέλος
15/06/2005, 17:25:40

test

test

ATSΝέο Μέλος
24/11/2003, 13:04:14
Συμφωνα πάντα με τις νέες απόψεις και εκδοχές των επιστημόνων,λογίων και γενικά όσων ονομάζουμε "μορφωμένους ανθρώπους",τα προϊόντα αυτά αποτελούν μια λύση για ένα φωτάκι υγείας μέσα στην άβυσσο του κόσμου μας.Είναι όμως έτσι?Είναι τα βιολογικά προϊόντα τα καθαρά παράγωγα της φύσης,ή πέφτουν κι αυτά σε μια άλλη κατηγορία βιολογικά μεταλαγμένων?Δεν ξέρω σχεδόν τίποτα γι αυτά πάρά μόνο ότι αν΄τι για λιπάσματα και άλλα "παρασκευάσματα",χρησιμοποιούν κατά την παραγωγή τους πλήρως φυσικά προϊόντα π.χ. μικροοργανισμούς και βακτήρια που αλληλοτρώγονται με άλλα δημιουργόντας κατά κάποιο τρόπο ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα του φυτού.Και τα λιπάσματα όμως από υλικά της φύσης δεν παράγονται?Μπορεί να με πείτε και κακόβουλο η συνομωσιολόγοαλλά εκεί που έχουμε φτάσει....Thanks προκαταβολικά για όποιες τυχόν πληροφορίες γράψετε.

ATS

24/11/2003, 13:34:14
Αγαπητέ ATS,

Χωρίς να είμαι ειδικός επί του θέματος, έχω διαμορφώσει μια άποψη για το θέμα καθαρά λόγω της διαμονής μου σε μια περιοχή σαφώς αγροτική.

Εξ όσων γνωρίζω η "βιολογική"--τελείως αδόκιμος όρος κατά τη γνώμη μου--καλλιέργεια είναι ακριβώς αυτό. Η χρήση δηλαδή υποβοηθητικών των καλλιεργειών παραγόντων προερχόμενων αποκλειστικά από τη φύση χωρίς τη μεσολάβηση χημικών ή άλλων επεξεργασιών. Για παράδειγμα, η χρήση στα λάχανα ως μυκητοκτόνου ενός χυμού από φύλλα καρυδιάς--καλά μην το πάρετε και τοις μετρητοίς αυτό --αντί αυτού που κυκλοφορεί στο εμπόριο ως φαρμακευτικό σκεύασμα.

Υπάρχουν όντως πολύ ελπιδοφόρες γνώμες από όσους εφαρμόζουν τέτοιου είδους καλλιέργειες, όμως υπάρχει ένα βασικό μειονέκτημα : Η όλη διαδικασία στοιχίζει περισσότερο. Οπότε είναι ασύμφορο για τον αγρότη να υιοθετήσει τέτοιες μεθόδους που δεν θα του αποδώσουν μια μεγάλη παραγωγή. Έτσι προτιμά τα κλασσικά λιπάσματα, αλλά και άλλες ουσίες--όχι και τόσο αθώες απ' όσο γνωρίζω--για να επιταχύνει και να αυξήσει την παραγωγή του. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις εταιρείες παραγωγής λιπασμάτων, για τις οποίες είναι πολύ φθηνότερο να παράγουν συνθετικά λιπάσματα από το να προσανατολιστούν σε μια μαζική παραγωγή "φυσικών".

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι όσο κι αν υπάρχουν "ρομαντικοί", είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξουν νοοτροπίες χρόνων, πόσο μάλλον όταν πρωταρχικός στόχος είναι το ΚΕΡΔΟΣ κι όχι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

27/11/2003, 13:30:36
quote:
υπάρχει ένα βασικό μειονέκτημα : Η όλη διαδικασία στοιχίζει περισσότερο. Οπότε είναι ασύμφορο για τον αγρότη να υιοθετήσει τέτοιες μεθόδους που δεν θα του αποδώσουν μια μεγάλη παραγωγή.

Μια ένσταση...
Τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς... για την ακρίβεια έρχεται "η μια η άλλη" το κέρδος και στις 2 περιπτώσεις.
Τα φυτοφάρμακα μπορεί να'ναι πιο φτηνά αλλά και τα προϊόντα θα πουληθούν πιο φτηνά. Αντίθετα στην περίπτωση των βιολογικών προϊόντων μπορεί να χρησιμοποιηθούν φυσικά μέσα καταπολέμησης των παρασίτων που είναι πιο ακριβά αλλά τα προϊόντα θα πουληθούν στην διπλάσια σχεδόν τιμή. Συμφέρει να έχεις ένα στρέμμα με βιολογικά προϊόντα από το να έχεις 2 στρέμματα με παραδοσιακή καλλιέργεια.

Αυτό που κάνει τους αγρότες να επιλέγουν την παραδοσιακή μέθοδο από τη βιολογική είναι ότι η βιολογική χρειαζεται περισσότερο μόχθο, περισσότερη προσωπική και μη αυτοποιημένη εργασία. That's all!
Έυτυχώς όμως με τον καιρό τα βιολογικά προϊόντα κερδίζουν έδαφος τόσο στις προτιμήσεις των καταναλωτών όσο και στις προτιμήσεις των καλλιεργητών.

"Τάδε έφη Avallon"