- Νέα Εποχή - Εωσφόρος - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
δεν λυπάμαι κανέναν, λυπάμαι που δεν μπορώ να συνεχίσω τον διάλογο
ευχαριστώ!
quote:
Όχι δεν θέλω καμία απάντηση.δεν λυπάμαι κανέναν, λυπάμαι που δεν μπορώ να συνεχίσω τον διάλογο
ευχαριστώ!
Νά'σαι καλά!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Το σκέφτηκα πολύ εαν έπρεπε να απαντήσω!Τέλος, η ύλη δεν υπάρχει δίχως τον διάβολο, όχι ο Θεός! και μάλιστα ούτε αυτή ακόμη! καλύτερα θα έπρεπε να πω ότι το η ύλη δεν υπάρχει χωρίς το κακό, αφού είναι γέννημά του.
λυπάμαι είναι το μόνο που μπορώ να πω σε τέτοιες ερωτήσεις σαν και τις δικές σας.
Εγω λυπάμαι που διαβάζω τις σκέψεις ενός ανθρώπου που υπονομεύει την ίδια του την ύπαρξη.Πίστεψέ με,ο κόσμος είναι σκατά θα έλεγα.Παρ'όλα αυτά υπάρχουν στιγμές που τον χαίρεσαι,και τόσο η ύλη,όσο και οι αισθήσεις σου δεν είναι αμέτοχες σε αυτό.Αν πάλι θεωρείς τα αισθήματά σου ψεύτικα και αμφισβητούμενα για την αυθεντικότητά τους,έχουμε τεράστιο πρόβλημα και καλό θα ήταν να το λύσεις μόνος.
Εξάλλου,δεν ξέρω τι το τόσο σατανικό έχει το να βλέπεις π.χ. ένα δέντρο να ανθίζει.Και αυτά τα λέω και με αφορμή ένα post σου στο θέμα "τι είναι κακό".
Σκέψου φίλε μου,απλά στο προτείνω.Απελευθερώσου.
Λέει λοιπόν ο συνδίκτυος Azael , to εξής:
"καλύτερα θα έπρεπε να πω ότι το η ύλη δεν υπάρχει χωρίς το κακό, αφού είναι γέννημά του".
Δηλαδή κοντολογίς λέει , ότι οτιδήποτε το υλικό που βλέπουμε γύρω μας και μας περιβάλλει...το δημιούργησε ο διάβολος , είναι γέννημά του ... όπως χαρακτηριστικά δηλώνει...
Δηλαδή ακόμα και το σώμα μας -ύλη είναι- είναι δημιούργημα του σατανά , όπου εκεί στο δημιούργημα αυτό το σατανικό , ο θεός έβαλε μια ψυχή...???
Φταίω εγώ ρε γαμώτο μου...λάθος διαβάζω και λάθος εν-νοώ..???

Ότι αισθάνεσαι με τις αισθήσεις σου! Και όταν λέω τα πάντα, εννοώ τα ΠΑΝΤΑ!!!
Αν αυτό που νοιώσεις μπορεί να εκφραστεί και να περιγραφεί με τον λόγο, τότε είναι πηγή κακού!
Το άυλο δεν μπορεί να εκφραστεί με το Υλικό
Αυτά είναι τα λεγόμενά σου Azael.Και εγώ λαχταράω να μιλήσουμε για να δω πού ακριβώς μπορείς να στηρίξεις τον αφορισμό της ολότητας του κόσμου που σε περιβάλλει.Χωρίς καμία διάθεση να σε κατηγορήσω,αλλά με μια ειληκρινή Θέληση να σε κάνω να σκεφτείς κάτι περισσότερο από αυτό που σε οδήγησε σε αυτή σου την πίστη.
quote:
Όχι δεν θέλω καμία απάντηση.
δεν λυπάμαι κανέναν, λυπάμαι που δεν μπορώ να συνεχίσω τον διάλογο
ευχαριστώ!
φιλε azael , δεν ειναι θεμα λυπησης κανενος , γιατι το ιδιο μπορουμε να πουμε και εμεις για σενα , αλλα τοτε μπαινει το θεμα εαν ΘΕΛΟΥΜΕ πραγματικα να κανουμε διαλογο ή απλα πεταμε τις φωτοβολιδες και την κανουμε τρεχοντας
συγχωρα με φιλε μου που ειμαι τοσο μικρος και βλακας και δεν σε καταλαβαινω , αλλα εχεις και εσυ την ευθυνη , οτι δεν προσπαθησες να μου εξηγησεις ωστε να καταλαβω ...
λεγοντας κουβεντες του αερα (συγχωρα με , εννοω κουβεντες που καταλαβαινεις μονο εσυ και κανενας αλλος) τοτε δεν κανεις διαλογο , αλλα κυρηγμα , το ιδιο κανεις και οταν μιλας χωρις να φερνεις και καποια στοιχεια , καποια αποδειξη , καποια ΕΞΗΓΗΣΗ εαν θες για να μη κολλαμε στην λεξη αποδειξη
οποτε εαν θες να μας εξηγησεις καλως , εαν παλι οχι , παλι καλως , εδω , σε μας (ή εαν θες σε μενα γιατι δεν εκπροσωπω κανεναν) δεν υπαρχει κακο, το κακο ειναι δημιουργημα αυτων που εχουν την αποκλειστικοτητα της γνωσης και δεν αποδεχονται κανεναν αντιλογο, χαρισμα σου δηλαδη !!!
να εισαι παντα καλα ...
υγ... κρατηθηκα και σκεφτηκα εαν θα σου απαντησω και αποφασισα να μη το κανω

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
13/11/2010
ακομα και να μπορουσα να σε οδηγησω στον παραδεισο δε θα το εκανα γιατι οπως εγω σε οδηγησα να βρεις τον παραδεισο καποιος αλλος θα μπορουσε να σε βγαλει απο εκει.Αν ομως βρεις μονος σου το δρομο τοτε κανεις δε θα μπορεσει να σε παρει απο εκει!
Eugen Berthold Friedrich Brecht,σε ελευθερη αποδοση!
Το θεμα μας εδω ειναι οτι ειναι δυσδιακριτη η κορυφη...
μηπως τα αναφερεις σχηματικα?
εμενα μου φερνουν προς τον δυισμο παντως, βογγομιλισμος κτλ.
διορθωστε με αν κανω λαθος.
quote:
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ?Ότι αισθάνεσαι με τις αισθήσεις σου! Και όταν λέω τα πάντα, εννοώ τα ΠΑΝΤΑ!!!
Αν αυτό που νοιώσεις μπορεί να εκφραστεί και να περιγραφεί με τον λόγο, τότε είναι πηγή κακού!
Το άυλο δεν μπορεί να εκφραστεί με το Υλικό
Αυτά είναι τα λεγόμενά σου Azael.Και εγώ λαχταράω να μιλήσουμε για να δω πού ακριβώς μπορείς να στηρίξεις τον αφορισμό της ολότητας του κόσμου που σε περιβάλλει.Χωρίς καμία διάθεση να σε κατηγορήσω,αλλά με μια ειληκρινή Θέληση να σε κάνω να σκεφτείς κάτι περισσότερο από αυτό που σε οδήγησε σε αυτή σου την πίστη.
Τι είναι αυτό Προμηθέα που σε κάνει διακριτό στον λόγο σου...η ευθυτητά σου άραγε...η ευκρίνεια του λόγου σου...η λογική διατύπωση και ξεδίπλωμα της σκέψης σου...η "εσωτερική ελευθερία σου" ???
Μάλλον όλα αυτά μαζί...την καλησπέρα μου..!!!![]()