ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πεπρωμένο ή Ελεύθερη βούληση; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Πεπρωμένο ή Ελεύθερη βούληση; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

mystery flower31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
17/08/2015, 11:19:11
Υπάρχει μία κινέζικη παροιμία , η οποία δηλοί ότι , όταν ένα έθνος αρχίζει να έχει πολλούς νόμους , αρχίζει να γερνάει .

Οι αρχαίοι Θούριοι της Κάτω Ιταλίας είχαν ένα έθιμο , σύμφωνα με το οποίο έβαζαν χαλινάρι στο στόμα εκείνου που πρότεινε ανεπιτυχείς νόμους , σαν κατάλληλη τιμωρία του για την απόπειρά του να ακρωτηριάσει την ελευθερία .

Λέγεται ότι οι νομοθέτες στην Αμερική , συζητούν επί δεκαέξι χιλιάδων νόμων περίπου κατ’ έτος .

Αν αυτό αληθεύει , τότε κάθε έθνος που τηρεί αυτήν την έντονη απασχόληση με την παρασκευή νέων νόμων , είναι έθνος κλεπτών και χρειάζονται όχι νόμους αλλά εκπαίδευση .

Κάθε συνεδρίαση του Κογκρέσου βάζει σε ανησυχίες πλούσιους και φτωχούς .

Και ίσως η υπόληψη της οποίας χαίρει ένας Πρόεδρος Δημοκρατίας οφείλεται στο ότι είναι ένας κατά τύπους βασιλιάς , στον οποίο έχει κανείς εμπιστοσύνη ότι δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εισπράττει τον μισθό του .

Ακόμη και η άρνησή του να επικυρώσει έναν νόμο γίνεται δεκτή με χαρά .

Τι σημασία έχει εάν ο νόμος αυτός είναι κατά τύχη καλός ; – και ένας καλός νόμος δεν παύει να είναι νόμος και κανείς δεν θρηνεί για την απόρριψή του .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

ΗΧΩΜέλος
17/08/2015, 16:32:42
Καλησπέρα. Εγώ πιστεύω ότι δεν έχουμε ελεύθερη βούληση όταν επιτρέπουμε να υπάρχει ο έλεγχος του νου από εξωτερικούς παράγοντες.

17/08/2015, 18:15:30
quote:

Καλησπέρα. Εγώ πιστεύω ότι δεν έχουμε ελεύθερη βούληση όταν επιτρέπουμε να υπάρχει ο έλεγχος του νου από εξωτερικούς παράγοντες.

Σωστή παρατήρηση.
Πως το επιτρέπουμε αυτό και ποιοί ακριβώς είναι οι εξωτερικοί παράγοντες?
Λίγη διαφώτιση παρακαλώ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

17/08/2015, 22:44:54
ΗΧΩ, η γνώμη μου έχει ως εξής: Δεν ξέρουμε τι είναι η ελεύθερη βούληση (Ε.Β). Ή μάλλον η Ε.Β είναι κάτι σχετικό. Δεν γνωρίζουμε πόσες απο τις αποφάσεις μας είναι αυτοματισμοί, τυχαιότητες, νευροχημικές διαδικασίες και κινήσεις αγέλης. Για να το εκτιμήσουμε αυτό πρέπει να έρθουμε σε επαφή με κάποιον αρκετά ανώτερο πολιτισμό απο εμάς. Και όταν λέω ανώτερο δεν εννοώ τους Σουηδούς αλλα τον υποθετικό εκτός Γης.

Τότε θα υπάρξει τεκμηρίωση για θέματα βούλησης, όπως και πολλά άλλα, κυρίως απο αυτά που θα μάθουμε. Πληροφοριακά, ιθαγενείς του 20ου αιώνα όπως οι απόγονοι των Ινκας στο Κόσκο του Περού ή οι Αβοριγίνες της Αυστραλίας, λένε οτι εμείς οι (αυτοαποκαλούμενοι) πολιτισμένοι έχουμε λιγότερη Ε.Β απο αυτούς. Ξέρεις γιατί; Γιατί είμαστε δέσμιοι του τεχνολογικού πολιτισμού. Μείνε εσύ 5 ημέρες χωρις ρεύμα σε αυτές τις συνθήκες και πες μου μετά το ποσοστό λαλήματος που θα δεις σε σχέση με αυτούς. 90%-10% ας πούμε; Ποιοί είναι οι πραγματικά ελεύθεροι;

17/08/2015, 23:23:30
Εσύ βρε μαστροχαλαστή, γιατί χώνεσαι?

Ασε πρώτα να απαντήσει στα ερωτήματά μου.
Πως θα κρίνουμε αορίστως, την ορθότητα της παρατήρησης?

Δεν θέλεις να γνωρίζεις πρώτα τους εξωτερικούς παράγοντες?

Aspeta λοιπόν!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΗΧΩΜέλος
18/08/2015, 00:14:19
Νικομαχε όταν αναφέρομαι σε εξωτερικούς παράγοντες δεν εννοώ φυσικά την τεχνολογία όπως διευκρινίζει ο heretik αυτό είναι μια απλή κατεύθυνση αναγκών, μιας και μπορείς να ζήσεις και χωρίς την τεχνολογία. Σε αυτό το κομμάτι θα μπορούσε να μπει και η ακαδημαϊκή μορφοση και η πατρίδα και η θρησκεία και τόσα άλλα που είμαι σίγουρη ότι κατεχεις. Αλλά εδώ μιλάμε για έλεγχο του νου. Για κάτι πιο ανώτερο. Εξωτερικούς παράγοντες κατά εμένα είναι ότι μη ανθρώπινοι. Δρακονιανοι ερπετομορθοι νεφελιμ και όλα τα ρηπαρα γενοι. 72 των αριθμών. Δεν πιστεύω ότι τους επιτρέπουμε με την συγκατάθεση μας να μας ελενχουν, απλά εμείς σαν ανθρώπινο γένος δεν έχουμε βάλει την ολική λειτουργία του εγκεφάλου μας. Αυτό είναι το μοναδικό όπλο μας. Ο εγκέφαλος μας.
Συγγνώμη heretik αλλά χωρίς τεχνολογικό πολιτισμό ζεις και επιβιώνεις, χωρίς νου δεν μπορείς. Όσο βάζεις το νου σε εργασία τόσο πιο πολύ ενεργοποιουντε τα εγκεφαλικά κύτταρα.

18/08/2015, 00:27:20
Η καταθεση της γνώμης μου δεν περιορίζει κανέναν

18/08/2015, 00:58:29
ΗΧΩ

Τι εννοείς ρυπαρά γένη?
Μιλάς για τον Ασμουδαίο?Μας ελέγχει από την Τάκλα Μακάν?

Πάντως εμένα δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο.Τι είδους μέσο διάδοσης χρησιμοποιούν οι ερπετόμορφοι Δρακονιανοί?Σκεπτομορφές, κύματα ΑΒΓΔ καιΕ?

Εκτός κι αν εννοείς τα υποδεέστερα κύματα ΦΧΨ και ΩΜΕΓΑ.Αν εννοείς αυτά, δεν μπορούν να εισέλθουν και κατά συνέπεια, ούτε να εξέλθουν από το βάθος των δέκα χιλιομέτρων που είναι το γραφείο του Ασμουντέ.

Ενδιαφέρομαι για περισσότερη γνώση πάνω σε αυτή την επιρροή από Δρακονιανούς.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΗΧΩΜέλος
18/08/2015, 01:01:21
Heretic φυσικά η γνώμη του κάθε ανθρωπου δεν μπορεί να περιορίσει τον άλλον. Αν και αυτό ίσως να είναι κατά κάποιο τρόπο το λάθος μας. Πάντα και παντού πολλές γνώμες πολλές απόψεις και αποτέλεσμα κανένα.

18/08/2015, 01:01:39
quote:
ΗΧΩ
Συγγνώμη heretik αλλά χωρίς τεχνολογικό πολιτισμό ζεις και επιβιώνεις, χωρίς νου δεν μπορείς. Όσο βάζεις το νου σε εργασία τόσο πιο πολύ ενεργοποιουντε τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Δεν συμφωνώ με αυτό και θα σου δώσω ένα παράδειγμα.

Ποιός ενεργοποιεί τον νού περισσότερο από τον άλλον?
Αυτός που ανάβει το τσιγάρο του αμέσως με ένα BIC, ή αυτός που παλεύει μιά ώρα με το τσακμάκι?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΗΧΩΜέλος
18/08/2015, 01:18:48
Νικομαχε αν το θέτεις σαν ερώτημα διευκόλυνσης σαφώς και έχεις απόλυτο δίκιο. Ένας Bic δεν θα έμπαινε πότε σε λειτουργία χωρίς τον εγκέφαλο.
Ποιος όμως θα ξεδιψουσε καλητερα αυτός που θα έπινε νερό από μια πηγή ή αυτός με το εμφιαλωμένο? Θα μου πεις και οι δύο. Σωστά. Μόνο που ο ένας θα εσκυβε απλά για να πιει και ο άλλος θα έσπαζε το κεφάλι του να πάει να το αγοράσει να το πληρώσει και φυσικά να δει την εμφιάλωση του.