- Ομάδα Ε & τσουνάμι.... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Σε πληροφορώ πως ανήκω και εγώ στον χώρο της επιστήμης, και συγκεκριμένα είμαι μοριακή βιολόγος με ειδίκευση στο θέμα του καρκίνου. Και επειδή με ενόχλησε το παντογνωστικό σου υφάκι θα προσθέσω κάτι που δε θα έλεγα αλλιώτικα, πως ως μοριακή βιολόγος μάλλον ξέρω 2-3 πράγματα παραπάνω απο μία τεχνικό εργαστηρίου (αν αυτό είσαι!).
Επίσης σε πληροφορώ πως και εγώ ασθένησα (σοβαρά) πριν απο 2 χρόνια, και η "κλασσική" ιατρική δεν μπόρεσε να κάνει απολύτως τίποτα για την περίπτωσή μου, ούτε καν να προσφέρει μια πλήρη, ικανοποιητική διάγνωση! Αν είμαι σήμερα καλά, και χαίρομαι τη ζωή μου και το σώμα μου, το οφείλω αποκλειστικά στην ομοιοπαθητική (που μέσα σε 2-3 μέρες εξαφάνισε συμτώματα που η κλασσική ιατρική προσπαθούσε επι 3 μήνες ανεπιτυχώς να εξαλείψει) και στο ρέικι, που με έκανε για πρώτη φορά μετά απο 3 μήνες αρρώστιας να νιώσω σαν άνθρωπος, και να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου. Αυτό άλλωστε με οδήγησε και στο δρόμο του ρέικι μόλις έγινα καλά, όπως παρόμοιες εμπειρίες έχουν οδηγήσει εκεί τόσους και τόσους ανθρώπους, που έχουν μόνο καλά πράγματα να αναφέρουν απο αυτή την εμπειρία.
Η κλασσική ιατρική του "διαίρει και βασίλευε" και του διαχωρισμού του σώματος σε "κομματάκια" ("πάρε αυτό το χάπι για το τάδε σύμπτωμα, και το τάδε χαπάκι για το άλλο, κλπ") είναι όχι μόνο αναποτελεσματική αλλά και παρωχημένη, σε μια εποχή που το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας συνωστίζεται στο συναρπαστικό χώρο της "συστημικής βιολογίας" - που βλέπει τους οργανισμούς και τα επίπεδά τους ως συνδεόμενα σύνολα που διέπονται απο κυβερνητικούς κανόνες ανταλλαγής πληροφοριών.
Ψάξε αν θές στο Google για "systems biology" για να διευρύνεις τους ορίζοντές σου.
Μορφέα, ασχολείσαι με johrei αν θυμάμαι καλά, γιατί δεν αναφέρεις τις "διπλές τυφλές" μελέτες που έχουν γίνει για την επίδραση του johrei στα εγκεφαλικά κύματα? Αν και είμαι βέβαιη πως όταν κάποιος δε θέλει να ακούσει, αρνείται να ακούσει, και άρα ίσως είναι δώρον-άδωρον...
Edited by - Lupercalia on 23/01/2006 11:51:12
Edited by - Lupercalia on 23/01/2006 12:05:55
Edited by - Lupercalia on 23/01/2006 12:51:00
Edited by - Lupercalia on 23/01/2006 12:58:46
Αγαπητή Lupercalia, θα ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο στα λεγόμενά σου...Λες :
quote:
Η κλασσική ιατρική του "διαίρει και βασίλευε" και του διαχωρισμού του σώματος σε "κομματάκια" ("πάρε αυτό το χάπι για το τάδε σύμπτωμα, και το τάδε χαπάκι για το άλλο, κλπ") είναι όχι μόνο αναποτελεσματική αλλά και παρωχημένη
Αυτή είναι μια καθαρά διαστρεβλωμένη θεώρηση για τη χαρακτηριζόμενη και ως "κλασσική Ιατρική"--έναν όρο τον οποίο προσωπικά δεν αποδέχομαι και θεωρώ λανθασμένο--και το γεγονός ότι υπάρχουν όντως γιατροί οι οποίοι την ασκούν κατ' αυτόν τον τρόπο δεν σημαίνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για την επιστήμη την ίδια και τις βασικές αρχές της. Είναι γενικότερα μια λανθασμένη τακτική αυτή του να κάνουμε γενικεύσεις και να προβαίνουμε σε αφορισμούς βασιζόμενοι αποκλειστικά και μόνο σε ορισμένα παραδείγματα, ακόμη κι αν αυτά προέρχονται από την προσωπική μας εμπειρία.

Ο διαχωρισμός της "ασθένειας" σε επιμέρους συμπτώματα είναι βασικότατο, εγγενές χαρακτηριστικό αυτής της ιατρικής. Δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένους γιατρούς ή μη. Η "επίσημη" ιατρική σήμερα είναι η κατεξοχήν επιστήμη της εξειδίκευσης και του κατακερματισμού (...σε ειδικότητες, σε αντιμετώπιση επιμέρους συμπτωμάτων) και αυτό δεν έχει να κάνει με την προσωπική μου εμπειρία ή με τους γιατρούς που βρέθηκαν στο δρόμο μου. Γιαυτό και συχνότατα δίνονται φάρμακα με σκοπό το ένα να εξουδετερώσει ή να ελαφρύνει τις παρενέργειες του άλλου! Το απόλυτο χάος δηλαδή... Και όλα αυτά ξεχνώντας πως στον άνθρωπο (στους ζωντανούς οργανισμούς γενικά), ο οποίος είναι πολύπλοκο σύστημα (με την κυβερνητική πάντα έννοια του όρου), τα φαινόμενα σε κάθε επίπεδο λειτουργίας ενσκήπτουν, συνεργιστικά, απο όλα τα επιμέρους φαινόμενα του αμέσως "χαμηλότερου" επιπέδου. Επομένως δεν είναι δυνατόν η υγεία ή η ασθένεια να αναλυθεί στα εξ ων συνετέθη, παρά μόνο να "ενσκήψει" με μια παράλληλη ώθηση όλων των λειτουργιών προς την ίδια κατεύθυνση της υγείας. Κάτι τέτοιο κάνουν οι ενεργειακές θεραπείες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ακόμα και η "επίσημη" ιατρική δέχεται πλέον απόλυτα την επίδραση του ψυχικού στο σωματικό (μέσα απο πολύ συγκεκριμένους και μετρήσιμους μηχανισμούς όπως την κινητοποίηση του νευροενδοκρινικού άξονα και την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση γονιδίων σαν αντίδραση στο στρές). Επομένως ότι προάγει το γενικότερο "wellbeing" έχει άμεσο, ή μακροπρόθεσμο αλλά επίσης υπαρκτό, αντίκτυπο στη σωματική υγεία!
Edited by - Lupercalia on 23/01/2006 12:52:55